Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1230 
Teljen kedved szerint a napod!
  2013-06-30 13:16:29, vasárnap
 
 

Link 
 
5 komment , kategória:  -JÓ NAPOT, DÉLUTÁNT Képeim  
Csalódni kell...
  2013-06-30 13:15:28, vasárnap
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -KÉPES GONDOLATOK  
Soha ne feledd...
  2013-06-30 13:13:51, vasárnap
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -KÉPES GONDOLATOK  
Bátorság (3)
  2013-06-30 13:11:01, vasárnap
 
 

Bátorság (3)

,,...velünk többen vannak, mint ővele." (2Krónika 32:7)

Dávid ételt vitt fivéreinek a csatatérre, amikor meglátta Góliátot. Nem akart ő hős lenni, csupán megragadott egy olyan alkalmat, amiről más katonák csak álmodoztak. A kedvező alkalmak meglepetésszerűen érnek, és ha nem vagy éber és nem vagy készenlétben, elszalasztod őket. Amit mások felfedeztek Dávidban aznap - az mindig is ott volt! Ha vezető vagy, már benned van a vezetéshez szükséges talentum. De a bátorság az, ami mások szemében is vezetővé tesz. Azokat az embereket tartjuk igazán nagyra, akik bátran viselkednek - bátrak a csatatéren és az ülésteremben, bátrak, amikor meg kell védeni a védtelent, vagy amikor csak meg kell próbálni valamit, amit addig senki sem tartott lehetségesnek. Azt mondod: ,,De nekem nincs pénzem." Ne aggódj, a tőke követi a bátorságot. A mi mindig megelőzi a hogyant. Ne félemlítsenek meg a számok! Istent nem izgatják a táblázatok és a piaci feltételek, őt a hit indítja meg. Ne engedd, hogy a hogyan megfélemlítsen! Éppen az nyújt olyan nagyszerű lehetőségeket, hogy a hogyan olyan nagy kihívás. Ha a siker felé vezető út jól ki lenne világítva, akkor máris zsúfolásig tele lenne. Ha a hogyan nem lenne egy probléma, valaki más már rég kitalálta volna. Minden fejlődés egy kérdéssel kezdődik: ,,Mit kell elvégezni?" Márpedig valakinek fel kell tennie ezt a kérdést - miért ne te lennél az? A jövő azoké, akiknek van bátorságuk feltenni ezt a kérdést, és hitük, hogy kitartsanak, amíg rájönnek a válaszra. Amikor az akadályok túl nagynak tűnnek és az ellenzék túl erősnek, állj rá erre az Igére: ,,Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek, és ne rettegjetek... mert velünk többen vannak, mint ővele."

Link


FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PUSZTAI ORSOLYA: A hálatelt szív imája
  2013-06-30 13:10:45, vasárnap
 
 
2013. június 30. 13:08
Link
Link
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Biblia értelmezése hitet kíván
  2013-06-30 13:08:30, vasárnap
 
 

A Biblia értelmezése hitet kíván

,,Senki sem ismerheti az Isten gondolatait, csak az Isten Lelke." (1Korinthus 2:11b - NIV fordítás)

Hallottál már valakit így beszélni: ,,Rendben van, de ez csak a te bibliaértelmezésed"? Ez, olyan, mintha egy kicsi szó megcáfolna mindent, amit előzőleg mondtak. Valójában azonban semmit sem cáfolt meg.

A Szentírás magyarázatának, értelmezésének vannak helyes és helytelen módjai. Van néhány módszer a Biblia magyarázatára, amelyik mindig rossz értelmezést ad.

És itt van hat elfogadott bibliaértelmezési elv, amely mindenhol alkalmazható:

1. Hitre és Szent Lélekre van szükséged a Biblia értelmezéséhez. A Bibliának nincs semmi értelme a hitetlenek számára, de Isten ,,szerelmes levele" a hívőknek. Mikor egy nem hívő olvassa az Igét, az olyan, mintha egy másvalakinek szóló levelet olvasna. A Biblia egy szellemi könyv, melyet csak szellemi emberek érthetnek meg. A Biblia azt mondja az 1Korinthus 2:11-ben: ,,Senki sem ismerheti az Isten gondolatait, csak az Isten Lelke." (NIV fordítás)

2. A Biblia önmagának a legjobb szövegmagyarázata. A Szentírás értelmezi a Szentírást. Gyakorold ezt az elvet úgy, hogy szerezz egy Bibliát, melyben kereszthivatkozások vannak a lap szélén (vagy a versek után). Ha fellapozod és elolvasod a kereszthivatkozásokat, akkor sokkal átfogóbb és tisztább képed lesz arról, mit mondott Isten, a teljes Igéjében, nem pedig csak abban az egy szövegrészletben.

3. Olvasd az Ószövetséget az Újszövetségre gondolva, és viszont, mikor az Újszövetséget olvasod, tartsd szem előtt az Ószövetséget. Az Újszövetség el van rejtve az Ószövetségben, az Ószövetség pedig az Újszövetségben tárul fel.

4. Azokat a szakaszokat, melyek nem tiszták számodra, mindig az egyértelmű, világos szakaszok fényében értelmezd. Vedd figyelembe Istennek a Szentírásban kijelentett teljes bölcsességét, hogy helyes megértést nyerj, mikor olyan szakaszokat találsz, melyek látszólag ellentmondásban vannak, vagy cáfolják egymást. Például 1Korinthus 15:29 egy nagyon homályos utalást ad a halottakért való megkeresztelkedésre. Ez az egyetlen hely a Szentírásban, ahol ez a gondolat említve van. Pál nem beszél róla többet és a Szentírás sem. Hadd magyarázzák az üdvösségről és a bemerítésről szóló világos igehelyek ezt a homályos verset, és nem fordítva.

5. Ne állíts fel doktrínákat egyetlen történelmi esemény alapján. Tekintsd úgy a Biblia történelmi szakaszait, amiért azok meg lettek örökítve: tanulságként. Ne építs ezekre hitelveket. Például Márk 1:35-ben a Biblia azt mondja, hogy Jézus nagyon korán felkelt, elment egy magányos helyre, és imádkozott. Ez azt jelenti, hogy neked is fel kell kelned hajnali négykor, el kell menned valahova otthonról, és így kell imádkoznod? Természetesen nem! Isten meggyőzhet téged, hogy ez egy jó gondolat, de ez nem parancs. A doktrinális szakaszokat használd a hittételek alapjául, a történeteket pedig használd a leckék megtanításához.

6. Soha ne értelmezd a Bibliát a saját tapasztalatod alapján. A bibliatanulmányozás célja nem az, hogy a Szentírást a te szubjektív, személyes véleményedhez vagy tapasztalatodhoz alakítsd. Az érzések megcsalnak. Helyettük inkább fedezd fel Isten örök időkre érvényes igazságát, és engedd, hogy ez formálja az életedet. Tanulmányozd a Bibliát nyitott szívvel. és hívd meg Istent, hogy az ő akaratával hozza összhangba az életedet.

Isten nem akar sötétségben hagyni téged, mikor a Szentírást tanulmányozod. Ha követed ezeket, a bibliatanulmányozás fenti alapvető szabályai segíthetnek, hogy megbizonyosodj, Isten nézőpontjából olvasod az Igét.

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz, mit jelent ez az állítás: ,,Az Újszövetség el van rejtve az Ószövetségben"?
Nyitott vagy a Szent Lélek munkájára az életedben? Mikor a Szentírást értelmezed, nyitott-e az elméd, hogy a Szent Lélek vezesse a gondolataidat?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.06.23)

Link


FORRÁS: http://napiremeny.blog.hu
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerető Istenünk, köszönjük a Krisztus keresztáldozata
  2013-06-30 13:07:32, vasárnap
 
 

Szerető Istenünk, köszönjük a Krisztus keresztáldozata és feltámadása által adott üdvösséget. Taníts, a húsvét valóságának örömével megélni minden napot.

Ámen

Link 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
Napi Áhitat: NAPI VALÓSÁG
  2013-06-30 13:06:50, vasárnap
 
 

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra. Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben. Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

1Pt 1,3-9.

NAPI VALÓSÁG

Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét. (1Pt 1,8-9)

Szeretem a rock koncerteket. Jó előre megveszem a jegyeket, és ahogy közeledik a nap, egyre fokozódik a várakozás. Ezek a rendezvények nagyszerű stressz-oldóként szolgálhatnak, mivel lehetőséget adnak, hogy egyes gátlásoktól megszabaduljunk. Néhány óráig hangosan énekelhetünk, táncolhatunk, és úgy általában jól érezzük magunkat a kedvenc zenénkkel. Az élő koncertek egyszeri események, és az embernek az az érzése, hogy ezeket a perceket nem lehet megismételni. Egyediek. A zene és maga a rendezvény hetekig megmarad emlékeinkben.
Vajon, ilyen emlékezetes számunkra a húsvét? Énekelünk-e hangosan, és az örömtől felszabadultak vagyunk-e, Istennek Krisztusban adott csodálatos ajándékáért? Meddig emlékezünk a húsvétra, ahogy haladnak előre a következő időszakok?
Minden vasárnap a feltámadás ünnepe lehet. Átélhetjük az istentiszteleten ugyanazt az örömet és hálát, hogy magunkkal vihessük a hétköznapokba. Örömünk a bizonysága a Krisztus által adott új életnek, melyet fel kell kínálnunk másoknak is. Így lehet a húsvét nemcsak egy emlék, hanem napi valóság.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük a Krisztus keresztáldozata és feltámadása által adott üdvösséget. Taníts, a húsvét valóságának örömével megélni minden napot. Ámen.

Örvendezzünk minden nap Krisztus feltámadásának!
Roland Rink (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISTENTISZTELET SZOLGÁLÓIÉRT!

Link


FORRÁS: http://www.csendespercek.hu
Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Mennyei Atyám, késztess arra, hogy megadjam magam
  2013-06-30 13:05:04, vasárnap
 
 

Drága Mennyei Atyám, késztess arra, hogy megadjam magam előtted, hogy te tudj győzedelmeskedni életem borús napjain. Add, hogy én is Pálhoz hasonlóan ismeretednek illatát terjesszem e világban! Kérlek ma mindazokért, akik különösen nehéz próba előtt állnak! Segíts győzelemre minket, mi pedig magasztalunk erődért!

Ámen

Link 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
Ó, Uram, könyörülj rajtam, ajándékozz meg...
  2013-06-30 13:04:09, vasárnap
 
 

Június 30.

Ó, Uram, könyörülj rajtam, ajándékozz meg jelenléteddel!

Hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. (2Kor 2,14)


Milyen jó érzés győztesnek lenni, akár egy sportversenyről van szó, akár egy nehéz problémán vagyunk túl. Jó érzés tölt el, hogy végül is győztünk. Szívesen emlékezünk vissza életünk "győztes pillanataira". De mi a helyzet a szürke hétköznapokon? Elmondhatod, hogy győztél a problémák felett, a nehézségeket megoldottad? Mi mindig győzni szeretnénk. Mégis, sokszor kudarcként élünk meg egy-egy napot. Nem úgy sikerül elvégezni a feladatunkat, munkánkat, ahogy mi azt olyan szépen előre kigondoltuk. "Pedig én úgy igyekeztem" - sóhajtozunk olyankor. Isten végtelenül türelmes, megvárja, hogy kiálts. Csak kérd őt nyugodtan, hittel! Kérd, hogy fogja meg kezedet, legyen veled a küzdelmekben és vezessen diadalra! A magad erejébő l nem, csak Krisztus erejéből győzhetsz. Pál arról tesz bizonyságot hálatelt szívvel, hogy az Atya mindenkor megmentette, diadalra vezette. Sok bajból szabadította ki. Veszedelmek, kalandos utak, börtön fémjelezte életpályáját. A győztes Bárány, Krisztus volt oltalma, vezére, ezért nem keseredett el. Ha az Úr Krisztus életed kincse, te sem fogsz kudarcot vallani! Teljesen rábízhatod minden napodat, indulj minden reggel Krisztussal! Segítsen mindennapos harcaidban a Mindenható!

Fogjad kezem, oly gyenge vagyok, érzem, hogy nálad nélkül járni sem tudok! Fogjad kezem, és akkor, hű Megváltóm, a félelemre többé nincsen ok. (Grace J. Frances)

Drága Mennyei Atyám, késztess arra, hogy megadjam magam előtted, hogy te tudj győzedelmeskedni életem borús napjain. Add, hogy én is Pálhoz hasonlóan ismeretednek illatát terjesszem e világban! Kérlek ma mindazokért, akik különösen nehéz próba előtt állnak! Segíts győzelemre minket, mi pedig magasztalunk erődért! Ámen.
Lelki útravalónk a Nyitott ajtó 1-2. c. könyvekből való.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1230 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1230 db bejegyzés
e év: 15867 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1022
  • e Hét: 9890
  • e Hónap: 24420
  • e Év: 1872599
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.