Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Megyek az utamon, vagy az időm előtt......?
  2013-06-30 22:24:13, vasárnap
 
  Keresem az okot, hogy mi az az erő, ami bennem van? Honnan indult? Ki adott ekkora kegyelmet, hogy minden jót és szépet amit kaptam, megtudom őrizni. Építem magamat szüntelen, meríteni tudok abból amit kapok, abból is amit elvesznek tőlem. Valami folyamatos kőrforgásban vagyok, szeretnék néha kiszállni, de valami, valaki mindig vissza tart.
Mennyi még az időm, ki mondja meg? Kell e ennyire sietnem, vagy megengedi a lehetőséget, hogy megálljak egy pillanatra?

Tudom, magam vagyok az időm gazdája, az idővel tudni kell jól gazdálkodni. Jó gazdája vagyok e annak az időnek, ami még enged gazdálkodni?

A hátam mögött kellene lenni néhány új könyvnek, amiket megterveztem, vázlatoltam, forgatókönyvet írtam hozzá, azután tologatom a befejezést, a tovább lépést. Nem tudom meghatározni a lehetőségeimet, félbehagyott könyvet nem szeretnék az íróasztalomon hagyni, vagy itt valamelyik mappámban. Folyamatosan érzem, hogy sürget az idő, nem elég! Súgja valaki.
Teljesen egészséges vagyok, a hitem sem hagyott cserben, folyamatosan jönnek a jobbnál jobb ötleteim, gondolataim, melyek elkísérnek naponta az álom kapujáig. Azután reggel folytatom.

Egy fiatal újságírónő azt írta önmagáról: "nem akarok megfelelni mindenkinek!" Én azt válaszolnám neki, hogy bizony igyekeznie kell, legalább az olvasóknak megfelelni, hiszen Őt azért fizeti a munkaadója, hogy az olvasókat kiszolgálja igyekezetével, legjobb tudásával. A saját idejében, szabadnapjaiban viszont annak feleljen meg, akinek úri kedve tartja. Ugye mekkora különbség?

Nem terveztem azt, hogy 4 önálló kiállításom legyen ebben az évben. Meghívásra vittem tovább a képeket és örömmel teszem egészen az őszig. Közben irodalmi meghívásokat is kaptam, ami éppen belefér az időbe. Augusztus végén, még egy Képzőművészeti- Irodalmi háromnapos találkozón is meg kell jelennem.

Igen, a könyvírás..... erre kevés az időm. Lopom az órákat, mert családom is van, igaz felnőtt emberek, de amíg szükségét érzem segítem őket mindenben. Néha csak a szeretetet kell megosztani, néha főzni, velük lenni, beszélgetni. Erre szüksége van mindnyájunknak, mert ettől család a család!
Pár napja fejeztünk be egy könyvet egy számomra (ismeretlen újságíróval ) aki megkért, hogy segítsek neki a könyve megírásában,a szerkesztésben, a kifejezések helyességét ellenőrizzem, hogy szép magyar szavak szülessenek meg a könyv soraiban, annak a közösségnek, akit a jelennek és jövőnek hívunk. Igazából a könyv helytörténeti, hagyományőrző, szép emlékezete a múltunknak.Már nyomdában van! Többet akkor írhatok, amikor a könyvet a kezembe foghatom. Majd visszatérek rá, kétnyelvű könyv, sok fotóval.

Mégis, ha Isten engedi, megírom a saját tervezett könyveimet is ez évben, a tavaszig biztosan?! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az összefogásban erő van!
  2013-06-28 22:29:26, péntek
 
  A tegnapi hideg délután után, nagyon jó volt a meleg galériában körbe sétálni! A KUL. utcai kiállítások, könyvek, zenés est, úgy érzem jót tett a Mosonmagyaróvár, elcsendesedett Magyar utcának és környékének. Sokan kijöttek az utcára a teraszokra és élvezték a látnivalót.
A szervezők megdolgoztak ezért a sikeres délutánért! Köszönet nekik:Némethné Meszlényi Máriának, Török Katalinnak, akik nagyon segítőkészek voltak.

Vidékről, még Debrecenből is volt két festőművész! Lehetett nézegetni, válogatni, de még talán szakmai tanácsokat is adni egymásnak. Lehetett bírálni, kritizálni, mi mindnyájan jól éreztük magunkat.

A hétvégére jöhetne egy kicsi meleg! Nálunk a hagyományos Péter- Pá búcsú lesz vasárnap. Ilyenkor ha akarod ha nem,egész nap, késő éjszakéig szól a zene. Van aki szereti, én nem mert túl közel zajlik a háztól, és persze teljes hangerővel. A fiatalok szeretik, sok az idegen, a vendégmunkás a városunkban, nekik tetszeni fog, mi meg kibírjuk valahogy.

Napkitörés mentes, jó hétvégét! Jó éjszakát kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemutatkozunk a Lábas Házban Mosonmagyaróváron!
  2013-06-26 14:15:56, szerda
 
  Úgy rohant le bennünket ez a hideg front, mint amikor egy lövedék becsapódik a földbe.
Becsapódtunk:35 fok után - 16 fok. A szervezetünk bizony próbára lett téve, majdhogy nem mérlegre. Mindenkire hatott, inkább rosszul. Alig örülhettünk a melegnek a napsütésnek máris vége lett. A virágok, a kerti növények, a fák és mi emberek másként érezzük a lehetőségeinket.

Vissza helyeztem a melegebb takarómat éjszakára, felhúztam a pizsamámat a póló helyett. A virágok bimbói, hajtások és szirmok hullottak mint ősszel a falevél. A nyírfám levelei szárazan peregnek napok óta a pázsitra.

Gyorsan jön el az ősz, hirtelen lesz vége a rövidke iskolai szünidőnek. Arra gondoltam nem lesz időm olvasni a nyáron, van! - mert hidegben, esőben ez a lehetőségünk marad. Sok jó könyvet kaptam az elmúlt időszakban, működik a párhuzamos olvasás. Néha azt veszem észre, hogy hajnalodik.
Már hozzáfogtam az eddig halogatott könyves állványaim rendberakására, leporoltam már úgy 600 db könyvet, jól elfáradtam. Sikerült visszapakolni mindent rendszerezve a helyére. No de ez csak egy része a könyvállományomnak. Ma a művészeti albumok a sorosak, mellettük a festők élete, amiből bizony nagyon sok van.
A legnagyobb feladatot a regények teszik ki, létrán állva lehet hozzájuk jutni. Ezt a részt a jövőhétre halasztom, amíg a képeim a kiállításon vannak. Több a helyem meg az időm, kánikulában meg úgysem menne a létrázás a plafon közelében.

Négyzetméterenként osztom be a lakást, a lehetőségem az erőm diktálja, mikor mennyit tudok rendbe rakni. Talán szeptemberre befejezem, de nem esküszöm, hogy így lesz.

Holnap Mosonmagyaróváron a Lábas Házban (Magyar utcai templom köz) -ben lesz egy kis megjelenésünk, saját írt könyveinkkel, és néhány festményünkkel. Mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi ránk, vagy szívesen beszélget velünk, velem. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folyamatosan emlékeznünk kell, hogy felkészülhessünk...
  2013-06-22 23:11:16, szombat
 
  Még a havazásra is emlékeznünk kell, három hónappal ezelőtt éppoly félelmetes volt a hideg, a hó a jeges út, a hóban, fagyban rekedt emberek menekítése, a kétségbe esett küzdelem. Nem engedte a természet, hogy felejtsünk. A sok csapadéktól felduzzadtak a folyók és kiléptek medrükből, aláásták az otthonokat, ismét menteni kellett az embert, az életet. Még mindig nem felejthettük a küzdelmeket, bár lassan mindenki visszaköltözhetett a megszokott otthonába, hogy újra építse azt.

Megjött a nyár amire annyira vágytunk, a nap melegére, hogy felszárítsa a földeket, érlelje a búzakalászt. Tomboló hőséggel tört ránk a nyár, nem volt átmenet a tavasz kimaradt az életünkből.

Nem tölthetjük megérdemelt szabad óráinkat a napsütésben, mert veszélyessé vált a hirtelen erős fülledt meleg. Mindenki behúzódik, keresve a lakásában a menedéket, de nincsen mert mindenütt a kánikulába botlunk. Nappalok és az éjszakák egyformává váltak, rengeteg hírt hallunk a hirtelen szívhalálról, a rosszullétekről. Közben nehezítik az élethelyzetünket a mocsarakban, a tócsákban a Duna árterében kikelt szúnyoglárvák. Nincs maradásunk a strandokon a szabadban, mert mindenütt a vérszívók támadásától rettegünk. Mikor és hol pihenhetjük ki mindezt, mikor és ki segíti a "világunkat" a helyére állítani? Hol kezdődik az egyensúly, ki veszi észre merre kellene billennie?

Lesz e az elvetett búzaszemből kenyerünk? Rövidülnek a nappalok mától, észre sem vesszük amikor ismét fűteni kell a házainkat, a lakásokat. Talán van még három hónapunk a felkészülésre mielőtt újra hólapáttal küzdhetünk a mindennapjainkért.


Jó volna...

Jó volna zöld mezőn, virágok közt menni.
Napsütötte égen, kék felhőket nézni.

Kék felhőket nézni, napsütötte nyárban:
Virágszirmot szórni, széles nagyvilágban!

Széles, nagyvilágban szeretetet lelni,
Barátok között, mindig otthon lenni!

L. Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arcok és Testek kiállításhoz a megnyitó:
  2013-06-21 23:30:32, péntek
 
  ,,Burda Zsuzsi" kiállításának megnyitóbeszéde.


Alig három hónapja történt, hogy a Flesch szomszédságában működő Huszár Gál Városi Könyvtárban megnyílt L. Burda Zsuzsa legutóbbi kiállítása, melyre - mint oly sokszor - nagy örömmel mentem el.
Régóta ismerem és tisztelem ennek az igazán termékeny és sokoldalú művésznek munkásságát. Írásait éppúgy, mint festett képeit, ikonjait. S tudom, érzem, hogy folyamatosan valamiféle belső erő hajtja, űzi Őt gondolatainak kimondására, képi világának láttatására.
Lehet e elfogultság nélkül nyilatkozni a bátran vállalható Mindörökre Uram? továbbá a Kikötő lelkemnek c. versesköteteiről, Ella Könyve c. regényéről és festménykiállításairól ismert alkotótársról, aki több rangos társaság elismert és többször kitüntetett tagjaként ma a 33. önálló, a Testek és arcok címet kapott kiállításával örvendezteti meg barátait, tisztelőit. Ez a tárlat amolyan gyűjteményes válogatás abból a, mintegy 600 képet számláló életműből, amelynek középpontjában az ember áll. Arcok, testek megjelenítése sokféle technikával demonstrálva. A grafika, tus, pasztell ceruzarajz, akvarell és olajkép mellett, a fémre festés technikáját is alkalmazva. Megteremtve egy új kifejezésmódot, szabadjára engedve az új anyagban rejlő lehetőségek képi miliőjét.. Megengedve, hogy azok amolyan sajátos, Burda Zsuzsás világot teremtsenek maguk körül. S ami a lényeg:ezek mögött az emberi lélek kitárulkozásának folyamata dokumentálódik. Zsuzsa minden alkotásába beleszövi kíváncsiságát: miért olyan valaki, amilyen? Mindezt egyéni látásmóddal tárja a látogató elé. Elővarázsolva a szemekben tükröző vágyakozást, a szerelmet, az esendőséget és a múlandóságot. Mindazt, mit elolvasásra ajánl az érzelmi üzenetek sugallataként. Hihetetlen kifejező erővel kényszerít bennünket elmélyülésre, önvizsgálatra, bensőnk titkainak feltárására. Arra, hogy az emberi világ gyarlóságai nem küzdhetik le a reményt, az élet értelmének megtalálását, az élethez való őszinte ragaszkodást.
Zsuzsa közösségi emberi mivoltát mi sem bizonyítja jobban, mint az interneten közzé tett gondolatai az esti lefekvéshez készülődő barátok lelkének megérintésére, képi és lírai üzenetei az agyonsebzett világ elviseléséhez, a bennünk szunnyadó remény-szikrák ébren tartásához.
A Jánossomorján élő író, költő és képzőművész szinte minden nap jelen van életünkben. Kiállításokon, író-olvasó találkozókon, s az

Internet révén írásaival és képeivel, léleknemesítő gondolatokkal gyógyítgatja a szennyet reánk zúdító világ miatt egyre maszatosabb énünket, mert tudja, az érzelmi és értelmi üzenetekben ott lapul az éltető energia, hogy az élet megpróbáltatásai nem gyűrhetik le a reményt.
A festészet gyönyörűsége éppen abban rejlik, hogy megadja, kiteljesíti a befogadó számára az élményét mindannak, ami a szürke hétköznapokban életünk futó pillantással dokumentált történése.
Számomra, aki néhanapján maga is lírai versekben és fotókban igyekszik megfogalmazni érzéseit, gondolatait, méltán lehet felemelő egy ilyen gazdag és sokszínű képi látványt nyújtó festménykiállítás méltatása. Felemelő, mert a pillanat megkomponálása, illetve láttatása katartikus hatással van az élet és emberszeretetre berendezkedett ember számára.
Burda Zsuzsa képeiben az önzetlenség által vezérelt emberközpontúság és minden jóérzésű embertársát átölelő szeretet rejlik. Ezek az őszinte érzések még akkor is kifejezésre jutnak, ha alakjait, emberi arcait álarcok mögé bujtatja.
Ezek a sejtelmes képek hirdetik a világra rácsodálkozó ember megannyi érzelmi megnyilvánulását, hisz az arc, a test kimeríthetetlen ihletforrás.
A XX. Századi avantgarde festő és szobrász, Modigliani nyújtott nyakú alakjainak ábrázolási technikája, valamint az egyéni hangú mexikói képzőművész, Frida Kahlo festményeinek színvilága, jelképrendszere, önarcképeinek, maszkba bújtatott portréinak érzelem nélkülisége, a női testet leplezetlenül ábrázoló munkái erőteljesen hatnak Zsuzsára, aki mindössze 13 éve tartó aktív képzőművészeti korszaka alatt Burda Zsuzsás képi világúvá formálta, tökéletesítette művészetét, egyéni látásmódját.
Minden művész hajlamú ember úgy keresi helyét a világban, hogy föllelhesse benne azt a biztos pontot, amelyben értelmet kap az addigi küzdés és a megszenvedett periódusok.
Ezek a vágyak Zsuzsában is testet öltenek, verseiben és képi kinyilatkozásaiban fölsejlik a végzettel perelő ember igazságkeresésének lírai vallomása a beteljesületlen álmok miatti szorongásáról, a szerelemről, az érzelmek dúló állapotáról. Arról a
világról, melyhez ezer szállal kötődik haza és emberszeretete folytán.


Versei, képzőművészeti alkotásai álmainak kinyilatkozásaiként válnak lenyomattá, értékes jelekké a művész leghőbb óhajának teljesüléseként. Hogy valamit itt hagyhasson maga után.
Burda Zsuzsa leghőbb vágyát a szakadatlan, folyamatos munkálkodás révén így érzi teljesülni.
Mi pedig örömmel isszuk magunkba a látvány csodálatát, elismeréssel nyugtázva az alkotó gazdag, sokszínű képi világát demonstráló művészi munkáját. Kívánom, hogy az ilyen örömteli élményekben, mint a mai, velünk együtt még nagyon sokszor legyen része. A kiállítást ezekkel a gondolatokkal ajánlom a jelenlévők szíves figyelmébe.
Vitéz Vilmos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Behúztuk a függönyöket...
  2013-06-20 17:19:55, csütörtök
 
  Talán a mai napot viselem legnehezebben, ezt a meleg, fülledtet. A galériában voltam, felraktuk a képeket. Huzatot csináltunk, hogy elviselhető legyen, a derekam viszont nem szereti.
Az éjszaka alig három órát aludtam, bolyongtam a házban, keresve egy kis enyhülést. Reggel aludtam volna, akkor viszont menni kellett.

Jó lett az összhatás, a képek elhelyezése. Én mindig elégedetlen vagyok magammal, azt gondoltam, hogy még- ezt, még-azt kellett volna vinni kiállítani. Valamikor be kell fejezni a válogatást. Azon volt a hangsúly, amit még nem mutattam meg M. Óváron. Nagyobb része ilyen lett.

Katival még felcímkéztük a képeket, azután behúztunk minden szalagfüggönyt holnapra. Teljes az elsötétítés, hogy hűvös maradjon a kiállításom megnyitójára. Az italokat mind lehűtöttük, ez már a várakozás ideje.
Kelemen Benő precízsége sokat segített, jó rálátása van a rendezésre. Tényleg csodálatos ember! A technikai személyzetnek is köszönet jár, gyorsan végezték a munkájukat és segítőkészek voltak, meg pontosak.

Harangoztak amikor haza indultam, nem volt erőm ebédelni, letusoltam azután elaludtam. Most sem érzem azt, hogy kipihentem magamat. Az állatkáimat megitattam, friss vizet vittem a kerti itatókba a madaraknak. A tavasszal ültetett cserjéket meglocsoltam a hordóból, estére még a virágok maradtak.
Már csak egy angyalt várok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tetőzött a meleg! Kánikula!
  2013-06-18 22:59:10, kedd
 
  Ma több dolog miatt mentem be M.Óvárra. A lányom figyelmeztetett sokan vannak az úton és mindenki siet, menekül a meleg elől.

Majdnem menekülni kellett a megszokott 86-os úton. Őrült vezetés, előzés, azután mégsem jut előbbre. Többet nyomtam a féket mint a gázt.

A városi forgalom sem volt csendesebb, türelmetlenség volt a jellemző.

Jó napom volt! Kaptam két CD-t, egy pendrájvot feltöltve, kiállításaimról, Sarródról, az ottani szereplésemről Nagy Miklós kiállításán. Finom kávét ittam Simon Zsuzsánál, jót beszélgettünk, majd indultam haza 16-órakor 37 fok melegben, az autómban több is lehetett.
Még bevásároltam a jól ellátott(útközben talált) "privát" kereskedő jól ellátott boltjában.

Holnap megint diétás ebéd, de mindent friss zöldségből készíthetek, ami nagyon fontos.

Holnap a képeket csomagolom, pakolom a kocsimba, majd viszem a galériába.
Rend a lelke mindennek! Jóféle pincészetből viszem a legfinomabb borokat!

Most én is elfáradtam egy kicsit! Jó éjszakát Mindenkinek!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szirének éneke... (Folytatás)
  2013-06-16 22:04:44, vasárnap
 
  Sok hétköznapi, mindennapi dologról beszélgettünk, közben a Tőle kapott egy szál rózsát vázába helyeztem. Ami engem foglalkoztatott úgy márciustól a "Szirének hangja" -gondoltam előhozakodok a titkommal, amit eddig senkivel sem osztottam meg, csak a lányommal, aki azonnal kétkedőn furcsán nézett rám. Innentől gondoltam azt, hogy nem kell róla beszélnem.

Azután mégis.... mivel tudtam, hogy autóval közlekedik a vendégem Mosonmagyaróvár és Jánossomorja között.
" - Amikor elhagyod a Moson-udvar helységet, közeledsz a Mosonszolnoki bekötő út felé, hallottál már valamilyen zenéhez hasonló hangokat? Arra gondolok, amikor nincs bekapcsolva az autórádiód." nem tudtam továbbmondani, mert Ő folytatta:" - Jaj! Csak nem! Te is?" - Egészen megközelítve Jánossomorját még mindig hallok egy olyan zenét, mintha egy egész kórus énekelne a távolban" mondta. Eddig nem beszélt erről senkinek, mert félt, hogy csak egyedül Ő hallja a távolból jövő kórus hangját. - Olyan mintha szirének énekelnének valahol a távolban - mondta.

(Amit nem látunk, de hallunk, ugye az létezhet?) Néhány napig érleltem a gondolatot, hogy még valakinek el kellene mondani, megkérni, hogy menjen ezen a vonalon végig, úgy, hogy nem kapcsolja be a rádiót, csak közlekedik.
Újra előhozakodtam a lányomnak a témával és kérdeztem megtenné e a kedvemért, hogy nem hallgatnak zenét ezen az útszakaszon. Egy kicsi ideig csend lett..... rám nézett és azt mondta:

" - Anyu ketten ültünk az autóban amikor jöttünk Óvárról- Jánossomorjára, mondtam a lányomnak kapcsolja ki a rádiót. Azután elhagytuk Moson-udvart és valahonnan hallottuk, hogy "mindenhonnan, valahonnan szól a zene." - Megnyugtató, hogy már többen hallottuk, de féltünk elmondani, mert annyira nem mindennapi - (A lányomat is izgatta, hogy vajon mit hallok, amiről nem szívesen de előhozakodtam.)

Jó utazást kívánok mindenkinek. Kapcsolják ki a rádiót az autójukban amikor ezen az útszakaszon közlekednek, legalább egy alkalommal. Örülnék ha valaki megfejtené honnan származik ez a távoli, mindenhonnan hallható ének-zene?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látogató!
  2013-06-13 05:45:42, csütörtök
 
  Láttam az utcán általában egyedül, mindig sietős volt az útja. Félszegen rám köszönt, előfordult, hogy halványan elmosolyodott, vagy felemelte a kezét intve felém. Kedves arcát, törékeny termetét nem lehetett senkivel összetéveszteni.

Néhány hónapja megállított az utcán, hogy szívesen beszélgetne velem, nem mondta miről és miért.
Azután hosszabb ideig nem láttam, majd ismét feltűnt, rám köszönt megint. Mosolyogtunk egymásra, mint az ismerősök, de nem állt meg egyikünk sem, hogy beszélgetést kezdeményezzünk.
Tudtam a magánéleti problémájáról, de azt is hallottam: megoldotta. Egy városi ünnepségen fetűnt egy férfi oldalán, boldognak láttam. Ismét hosszabb idő következett, hogy nem találkoztunk.
A kiállításomra eljött, gratulált azután elvegyült az emberek között, mert nagyon sokan voltunk.
Néhány hét telt el megint amikor összefutottunk ugyancsak egy kiállításon. Oda jött hozzám, hogy beszélni szeretne velem, menjek el hozzá a lakására. Nemet kellett mondanom, mert nem voltam felkészülve arra, hogy idegen helyre csak úgy elmenjek.
Tegnap késő délután telefonon hívott, hogy "ha nem zavarnálak szeretnék odajönni hozzád, beszélni szeretnék veled" Lassan egy éve, hogy először megszólított, most zavarban voltam, hogy mit mondhatnék. Azután azt mondtam - jó, akkor gyere ide - Folytatom....


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devizahitelesek! Olvassátok....
  2013-06-11 21:41:49, kedd
 
  Kedvező ítéletek devizahitelesek részére a bíróságokon (lásd a csatolt fényképet!). TE IS HARCOLJ A JOGAIDÉRT! Térítésmentesen megvizsgáljuk szerződésedet, hogy eldönthessük az alapján perelhető-e a bank!
Keress, hogy a részletekről tájékoztathassalak!
Telefon: 20/610-3642 (munkaidőben 9:00-17:00 óráig)
Email: segitseg.deviza.hiteleseknek@gmail.com

A csatolt fénykép egy újság cikk volt! (Ma olvastam a fészen,) gondoltam megosztom, hogy akinek lehet segítsünk ezzel a felhívással. Persze csak módjával kell hinni, mint mindenben manapság. De megér egy meghallgatást, így, hogy azt ígérik nem kell fizetni a tanácsadásért.

Közelről ismerek néhány családot akik így jártak, jó lenne segíteni ha lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 54
  • e Hét: 224
  • e Hónap: 1304
  • e Év: 1304
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.