Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A Da Vinci kód megfejtése 16.
  2013-06-30 09:54:21, vasárnap
 
  1956-ban a Manchesteri Egyetemen megfejtették a kumráni Réztekercs szövegét. Ebből kiderült, hogy Salamon temploma alatt hatalmas aranyrúd készletet ástak el, a frigyládával együtt. 1979-ben Pierre Plantard de Saint-Clair, a Sion-rend legutolsó ismert nagymestere elmondta a Baigent-Leigh-Lincoln szerzőhármasnak, hogy a jeruzsálemi templom kincse, amit a rómaiak az i. e. 66-os zsidó lázadás során raboltak el, a Sion-rend birtokában van. A templom kifosztását Titus császár római diadalíve is megörökíti. Amikor később a vizigótok feldúlták Rómát, elvitték a kincset is, talán Dél-Franciaországba, Rennes-le-Château közelébe. Plantard úr ezek után azt is elárulta, hogy a ,,kincset" a ,,megfelelő időben" vissza fogják juttatni Izraelbe. Azt nem tette egyértelművé, hogy hagyományos értelemben vett kincsről, vagy dokumentumokról, vagy - ahogy arra Dan Brown utal - a Szent Grál hollétét felfedő térképről beszél-e.
Létezik egy olyan legenda is, miszerint a kathar ,,eretnekek" őrizték ezt a kincset. A katharok (vagy ,,albigensek") Languedoc vidékén, a mai Dél-Franciaország területén éltek, ahol Rennes-la-Château is található. 1209-ben óriási pusztítást vittek véghez közöttük - 30 000 katona végzett már etnikai tisztogatásnak nevezhető öldöklést körükben. Languedoc kiemelkedő oktatási központ volt akkoriban - a római katolicizmus kárára. Egyházi körökben általában véve a katharok hanyag vallási magatartása, konkrétan pedig a római katolicizmussal való szembenállása szította leginkább az irántuk tanúsított gyűlöletet. A velük szemben vádként felhozott számos ,,vétek" között tartják számon a születésszabályozást és az abortuszt is. Az állítólag a birtokukban lévő kincset többnek tartották ,,puszta" aranynál - lehet, hogy maga a Grál-kehely volt, vagy olyan tudás, ami révén elképzelhetetlen gazdagságra tehettek szert.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Ez gyorsan
  2013-06-29 22:41:04, szombat
 
  eltelt... még a holnapi nap, és már neki is kezdünk a második félévnek....
Valóban, mintha felgyorsult volna az idő, nem kicsit....
Mondjuk körülöttem most úgy zajlanak az események, hogy csak kapkodom a fejem, pedig két hétig betegen voltam, mégse volt idő szinte semmire.... Na jó, illett már kipihennem magam, vagyis nagyon kellett már ez a pihenés.... Aztán majd kiderül hogy tovább. Most egyenlőre tervezési szakaszban vagyok. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 15.
  2013-06-25 09:13:22, kedd
 
  Godfroi de Bouillon nagyon jól tudta, hogy a Grál-család egyik tagja, s így a Meroving-családé is, azaz de facto Jeruzsálem királya, és családját egészen a dávidi vérvonalig vissza tudja vezetni. Jeruzsálem elfoglalása után megalapította a templomos lovagrendet. Noha ekkor már három másik keresztény sereg haladt Palesztina felé, Godfroi szemmel láthatólag tudta, hogy őt fogják Jeruzsálem királyául választani. Végül is mindenét eladta, mielőtt útnak indult, és egyértelművé tette, hogy egész életében Jeruzsálemben kíván maradni. Mindazonáltal nem fogadta el a királyi címet, csak a ,,Szent Sír védelmezőjé"-t. Baigent, Leigh és Lincoln szerint a korábban említett calabriai szerzetesek, akik magyarázat nélkül eltűntek Orvaiból, nem mások, mint azok a nem harcoló tanácsadók, akikről tudjuk, hogy elkísérték Godfroit Jeruzsálembe. A szerzőhármas emellett úgy véli, hogy ugyanez a csoport választotta ki Jeruzsálem királyát.
Úgy tűnik, a Sion rendje a templomos rend nyilvános megalapításától, 1118-tól 1152-ig székelt a Nôtre Dame du Mont de Sion-i apátságban. A templomosokat 1127-ben ismerte el vallási-katonai rendként Champagne grófjának bírósága Troyes-ban, nagymesterévé pedig Hugues de Payent választották.
Amikor VII. Lajos francia király visszatért a második keresztes hadjáratról, a rend kilencvenöt tagját is magával hozta. Közülük heten beléptek a templomos lovagok közé, majd Orleans-ban újjáélesztették francia kapcsolataikat. A dokumentumok, melyekkel VII. Lajos megalapította a rendet Franciaországban, mindmáig léteznek.
Az orvali apátság 1131-ban a cisztercita rendhez került. Ez korábban nagyon elszegényedett, de körülményeik együtt javultak a templomosok felemelkedésével. Mindkét rend hatalmas vagyonra és földterületekre tett szert.
Az Ordre de Sion név 1116. július 19-én bukkant fel először írott dokumentumokon. Ezt 1178-ban egy másik charta követte, rajta III. Sándor pápa pecsétjével, megerősítve a rend földbirtokait nemcsak a Szentföldön, hanem Európában is.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Mindjárt fél...
  2013-06-23 00:15:49, vasárnap
 
  év.....
Elrohant ez a 6 hónap is elég rendesen.
Most kissé fel van borulva az életem... remélem alakul.
Ez a meleg se segít... ma délben aludtam éjszaka helyett... most meg nem mondhatnám, hogy hú de álmos vagyok....
Mondjuk hétfő kivételével itthon voltam.... na nem önszántamból... de mindegy is...

Vadásztam ma a neten pár képet.... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 14.
  2013-06-23 00:00:43, vasárnap
 
  Úgy tűnik, hogy a Sion-rend célja mindig is a Dagobert halála után elsőszülöttségi jogát elveszített Meroving-dinasztia és vérvonal visszajuttatása volt Európa trónjaira. Különböző politikai paktumok és házasságok révén a vérvonal végül számos nemesi és uralkodói házba bekerült, például a Blanchefort, a Gisors, a Saint-Clair, a Montesquieu, a Montpézat, a Poher, a Luisignan, a Plantard és a Habsburg-Lorraine családokba. Korabeli feljegyzések igazolják, hogy a rend főhadiszállása a Jeruzsálemtől délre fekvő Nôtre Dame du Mont de Sion-i apátság volt. A bizánci bazilika romjaira épített rendházat jól megerősítették. A Biblical Archaeology magazin egyik 1990-es száma szerint a Sion-hegy lehetett a jeruzsálemi ebioniták központja. Az ebioniták Jézus hívei voltak, de nem Pál apostolt, hanem Jézus testvérét, Jakabot tartották a keresztény egyház törvényes vezetőjének.
Kevésbé bizonyos az az állítás, hogy a Sion-rendről - Langdon szavaival élve - ,,bizonyított, hogy a szent nőiség hódolója volt", és az általa Krisztus feleségének tartott Mária Magdolnát a női princípium megtestesüléseként tisztelte. Amint Tracy Twyman írja a Dagobert's Revenge magazinban:

Mária Magdolnát sok Grál-kutató egyfajta feminista hősnőnek tartja, azt állítva, hogy Máriát ,,kiírták a Bibliából", mert az egyház fenyegetésnek érezte nőiségét. Ám sem Magdolna, sem az egyházatyák nem ezen a nyelven gondolkodtak, de még csak eszükbe sem jutott volna ilyesmi. Magdolna nem azért jelentett veszélyt az egyházra, mert nő volt, hanem azért, mert ő volt Krisztus gyermekeinek, királyi és papi címei örököseinek anyja. Jog szerint ők lettek volna nemcsak Krisztus egyházának, hanem jeruzsálemi trónjának (ami egyesek szemében egyet kellene jelentsen az egész világ fölötti uralommal) törvényes örökösei is. Ez a két jogigény fenyegetést jelentett az egyház számára, ami nemcsak spirituális, de világi szempontból is uralkodni akart a világon - hiszen azt hirdette, hogy jogában áll királyokat kinevezni, tekintet nélkül a születés biztosította jogokra.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Játszani voltunk
  2013-06-16 14:45:11, vasárnap
 
  az egyik ismerősömmel. Mivel segített rajtam, felajánlottam neki, hogy elviszünk annyi pet palackot a tecsóba, amennyi belefér a kocsimba.
Eleinte gyorsan haladtunk, aztán megtelt a gyűjtő, felakadt az egyik palack. Elment szólni az ügyfélszolgálati pulthoz, majd mikor visszaért, mondta, hogy jönnek nem soká. No, hogy ne legyen túl sok időkimaradás, akkor elmegyek és veszek pár dolgot itthonra. Nagyon nem rohantam, szétnéztem, leginkább a nyári ruhák között.... Mire visszamentem, minden ugyanúgy.... erre elment megint... majd én... aztán megint ő... eltelt a megakadás óta kerek óra hossza... közben persze az egyik biztonsági őr is próbált neki segíteni. Mindettől függetlenül kiakadt... nem csodálom, de én belekalkuláltam, hogy ott leszünk egy keveset . Aztán sikerült egy kisfőnököt elkapnom, na akkor aztán valóban jött perceken belül az illetékes munkatárs, nem épp vidám orcával... Legkevésbé sem érdekelt, mert ez a dolga, ezért kapja a fizetését. Ági még akkor is dühöngött, mikor hazavittem. Aztán csak lecsillapodott, csak kellett még egy kis idő számára.
Fölháborító volt az eljárási mód, hiszen mikor sokadszorra ment az ügyfélszolgálati pulthoz, közölték vele, hogy 10 perce volt ott a kolléga és akkor működött.... Jah... nem jelzett ki hibát, csak épp nem vett be több palackot, mert megtelt egy rekesze.... Miután megérkezett, jó néhány percet igénybe vett számára, hogy kiürítse a helyet. No nem a mi palackjaink töltötték fullra az elejétől kezdve, mert azért annyit nem vittünk, csak épp nálunk telt be. De azért az úgy elgondolkoztatott, hogy ha én ilyen hozzáállással végezném a munkám, akkor valószínű már a híd alatt alhatnék....
Na de sikerült bedobálni az összeset.
Tanulság: ami nem rajtad múlik, az nem biztos, hogy elsőre sikerülni (lehet soha) fog.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 13.
  2013-06-15 09:09:12, szombat
 
  A kezdetek

A rend létezését alátámasztó ,,bizonyítékok" döntő többségét a párizsi Bibliothèque Nationale őrzi - sok kutató szerint igen megnehezítve a fontos iratok hozzáférhetőségét. Az ilyen kijelentések arra utalnak, hogy a francia nemzeti könyvtárban legalábbis bizonyos döntéshozók kapcsolatban állnak a Sion-renddel, ami az 1950-es évektől kezdve élvezettel szór el parányi információmorzsákat a kutatók számára.
Baigent, Leigh és Lincoln érdeklődését különösen két dokumentum keltette fel nagy hatású könyvük, a Meroving-vérvonallal foglalkozó, 1982-ben megjelent A szent vér, szent Grál írása közben. Az első a rejtélyes Dossiers Secrets, ami látszólag egymással összefüggésben nem álló, időnként bővülő, időnként eltűnő írások gyűjteménye. A másik a Le Serpent Rogue (A vörös kígyó) című mű, amit talán Jean Cocteau írt, mivel az ő stílusa ismerhető fel benne. Ez a mű a Merovingok családfáját, a l'Église de Saint-Sulpice alaprajzát, és tizenhárom, a zodiákus jegyeivel kapcsolatos verset tartalmaz (köztük a tizenharmadik, a Skorpió és a Nyilas között elhelyezkedő jeggyel, az Ophiuchusszal, azaz ,,a Kígyótartóval"). A dokumentumok feltételezett írói (összesen négy ember) mind tisztázatlan körülmények között haltak meg.
A Sion-rend (franciául ,,Prieuré de Sion") állítólag a Ormus nevű egyiptomi bölcs által i. sz. 46-ban alapított hermetikus vagy gnosztikus társaságig vezethető vissza. Az ,,Ormus" egyben az az alcím is, amit a Sion-rend 1188-ban vett fel, amikor nevét a ,,Sion rendjéről" a jelenlegire változtatta. Ekkoriban még az ,,Ordre de la Rose-Croix Veritas" (,,A valódi rózsakereszt rendje") néven is hivatkoztak magukra, jelezve, hogy a Sion-rend lehetett az eredeti rózsakeresztes rend.
A történészek csak a középkortól kezdődően ismernek egy olyan szervezetet, ami Sionnal kapcsolatos. Az észak-franciaországi Ardennekben fekvő Stenayban (régi nevén ,,Satanicum") található orvali apátságot egy az itáliai Calabriából származó szerzetescsoport alapította 1070-ben a Meroving ,,Ursus herceg" vezetésével (akiről azt beszélik, hogy II. Dagobert dédunokája, VI. Sigisbert volt). Ezek a szerzetesek alkották a Sion rendje alapját, amibe 1099-ben, Jeruzsálem elfoglalásának évében Godfroi de Bouillon templomos rendjével együtt beolvadtak. Godfroi de Bouillon nem csupán Lorraine hercege volt, hanem II. Dagobert leszármazottjaként, azaz Merovingként jogos király is (részletesen lásd a Harmadik fejezetben). Stenay a Merovingok két fővárosának egyike volt. II. Dagobert királyt a közeli Woëvres-erdőben gyilkolták meg 679. december 23-án vadászat közben - ahogyan Dan Brown is írja, szemen döfték, míg egy fa alatt aludt. Egyesek szerint keresztfia követte el a gyilkosságot Kövér Pipin, Dagobert köpenyegforgató háznagya parancsára.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Szalad az idő
  2013-06-15 08:56:39, szombat
 
  De nem kicsit.
Úgy elrohant ez a hét, hogy csak pislogok. Az az igazság, hogy jobb is. Sőt, ha lehetne kívánni, szeretném ezt a hetet elfelejteni. Újrakezdeni? ... Isten ments! Mert változtatni nem tudok a történteken, úgyhogy inkább felejtős.

Megalkottam életem első rózsaszálát gyöngyből. Nagyon tetszett mindenkinek.
Csak az a baj, hogy nem sikerült róla normális képet készíteni. Az egy szem kép, amit a kedvenc boltosom készített, aki kérte.

Azt hiszem ma megpróbálok kikapcsolódni kicsit más dolgokkal, mint amiben hétköznap egész nap lennem kell.

Szép napot, szép hétvégét! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 12.
  2013-06-09 07:32:26, vasárnap
 
  Második fejezet

A Sion-rend, nagymesterei és a Plantard-család

A Da Vinci-kódban Robert Langdon a Sion-rend (Priory of Sion) nevének rövidítéseként értelmezi a Sophie Neveu széfkulcsán található ,,P. S." kezdőbetűket. Ez a rövidítés felbukkan azon a dokumentumok egyikén is, amiket Bérenger Saunière - akiről a Negyedik fejezetben szólunk részletesen - talált a rennes-la-château-i templomban, illetve Marie de Blanchefortnak az egykor a templom temetőjében állt sírkövén.

A Sion-rend témája A Da Vinci-kód cselekményének egyik fő szála. Noha a Langdonnal való találkozása előtt semmit sem tudott létezéséről, Sophie életének minden aspektusát a rend határozta meg. Ezáltal pontosan ugyanabba a helyzetbe került, mint sok olvasó, akik keresztény neveltetésük mellett semmit sem tudtak a kereszténység mögött munkálkodó valódi történelmi erőkről. Ann Evans, a kutató, akit Michael Baigent, Richard Leig és Henry Lincoln alkalmazott a rendről szóló könyvük, A Messiás öröksége megírásakor, harmincöt éves tapasztalattal rendelkezik a területen, s mégis úgy nyilatkozott, hogy soha nem ütközött még ennyi akadályba és ellentmondásba, mint a rend kutatása során. Az úgynevezett ,,bizonyítékok" bizonytalan mivolta olyan homályos légkört teremt, ami csak még érdekfeszítőbbé teszi a rendet. Az ismert igazság pedig határozottan zavaros.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Ez a hét....
  2013-06-08 10:44:13, szombat
 
  ...nagyon vegyes volt. Borzasztóan sok negatívummal.
A munkahelyem az nem lesz jobb... sőt... de ez nem is igazán foglalkoztat már.

Kedden az egyesületben volt szülőink.... El kellett dönteni, hogy az ifi csapattal hogy tovább. Három lehetőségünk volt, abból egyet csípőből utasított el mindenki az edzővel együtt, mégpedig, hogy a Budapest 2-ben induljanak megint a gyerekek. Ahogy fogalmaztak a többiek, tulajdonképp sokszor a szüleiknél idősebb felnőttek ellen játszottak. A rutin persze győzött, még ha nem is mindig, meg persze a részlehajlás, mint a Szucsánszki família (vagy játékos, vagy edző....), vagy a kéziszövi egyesülete... Bár azt soha nem értettem, és szerintem nincs ember, aki ezt meg is tudná magyarázni, hogy egy ifi korosztályú csapat, akiknek nem írnak ki korosztályos bajnokságot, és kénytelen vénasszonyok (hozzájuk képest, mert én még azért közel nem vagyok az) ellen játszani, akiknek mind a testi ereje, mind a súlya és a rutinja nagyobb a gyerekekénél, és persze némelyik egyesület színitanodát is nyithatna, miért kell a gyerekek ellen fújni, miért nem lehet korrektül lefújni mindkét félnél ugyanazt a szabálytalanságot, miért kell csak az egyik csapatot folyamatosan büntetni, a másik meg ugyanazért semmit nem kap.,, Szóval maradt a másik két megoldás. Mégpedig, hogy két felsőbb osztályban játszó együttes ificsapataként szerepeljenek. A két lehetőség nem volt más, mint NBI/B, vagy NBII. Végül az utóbbi maradt, mert ez egy korrekt ajánlat volt az felkérő egyesület részéről. Mivel a két egyesület nem épp negyedórás autókázásra van egymástól, és a hazai mérkőzések így nem a megszokott csarnokban lesznek, az idegenbeli mérkőzések meg ki tudja mikor és hol... De a szállítást megoldják, nem gond, csak menjen a csapat kompletten. A másik felkérés az nagyon nem volt fair, és maga a megkeresés módja sem a héten, amit a szülők felé intéztek. Miután a szülők megbeszélték, hogy csak a komplett csapat mehet, hiszen ezek a gyerekek sok éve játszanak együtt, a felkérő egyesület (ez kerületen belüli, iszonyatos nagy arc, nagy hang, arrogancia jellemzi az egész egyesületet egyébként) elnöke felhívta az általuk kiválasztott négy gyerek szüleit, hogy igazoljanak át, és ez meg van beszélve az edzővel (!!!!). Mindezt tette 1 nappal a szülőink után. Persze igaz a mondás, hogy ép testben ép lélek, jelen esetben beteg testben beteg lélek lakozik, csak még nem jött rá, hogy ezzel a morállal saját magának árt. Még jó, hogy nálunk azért a gyerekek és a szülők is rendelkeznek megfelelő intelligenciával, a gyerekek simán elutasították, hogy ők innen sehová, és mégis hogy képzelik, hogy a csapattársaikat majd itt hagyják? Akkor inkább abbahagyják és leadják a szerelést. Szóval nem számoltak azzal, hogy van, aki látja, nem minden arany, ami fénylik. Én személy szerint örülök, hiszen ez a másik, a kerületben lévő, egyesület nem igazán törődött azzal, hogy a gyerekeknek mély érzéseik vannak, és amit ők tesznek, az bizony ezeket a kamaszkorban lévő gyerekeket nagyon megviseli. De hiszek abban, hogy mindenki visszakapja mind azt, amit a másik ellen elkövetett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 4971
  • e Év: 10867
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.