Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Tegnap Balfon szalvétabörze volt, melyen én is részt vettem:
  2013-06-30 12:09:33, vasárnap
 
 

LinkLinkLinkLinkLinkLink

Mindenki kapott a saját nevével fémjelezve egy A/4-es papírt, ami be volt rubrikázva. Az oszlopok tetejére beírtuk, hogy melyik oszlopba majd milyen szalvéták kiválogatott darabszámát írjuk be, ha másoknál válogatunk, illetve ezeknek a szalvétáknak az árát is fixáltuk, hogy ha az egyik ember többet válogat a másik embertől, akkor mik legyenek a szorzók. A vízszintes sorokba majd pedig a neveket írta fel az adott ember, akitől éppen válogatott, s aszerint írta be az oszlopokba a különféle nagyságú, alakú és egy-vagy többrétegű szalvéták darabszámát, ahogyan ő a másik ember csereanyagából kivett szalvétákat, hogy azt a saját gyűjteményének a részévé tehesse. A börze végén mindenki egyeztetett mindenkivel külön-külön a papírra felírt darabszámok, illetve az ez által kijött összegek szerint, s a különbségek szerint egyezkedett mindenki a másik emberrel.Amelyik fényképen én szerepelek egyedül, ott látható is az a papír, amelyen mindenki vezette, hogy kitől ki mennyi szalvétát válogatott ki, én is épp a kezemben tartok már pár szalvétát, amit épp az egyik cserepartneremtől válogattam ki, ezt készülök épp felírni a megfelelő rubrikába,illetve amelyik képen alatta Vencliné Ildikó van, azon a képen is alul jobboldalt látható ez a lap.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szalvéta petárda alakúra hajtogatása:
  2013-06-30 11:22:14, vasárnap
 
 
Petárda hajtogatása szalvétából Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-06-30 10:53:37
feltöltő: venci76
nézettség: 1079
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: petárda, szalvéta, hajtogatás,
kategória: kreatív
leírás: A szalvétát petárda formájúnak hajtogatni-ez tanulható meg a felvételről.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
A Nagyvárosi fények szalvétamintaként:
  2013-06-27 14:22:00, csütörtök
 
 

Link

A Nagyvárosi fények (eredeti címe: City lights) 1931-ben bemutatott amerikai film, rendezője Charlie Chaplin. Chaplin nemcsak rendezte a filmet, hanem annak zenéjét is ő írta és emellett főszereplője is.

Történet:

A kis Csavargó magányosan kóborol a nagyvárosban. Találkozik egy vak virágárus lánnyal, akibe azonnal beleszeret. Este pedig megment egy gazdag urat, aki végső elkeseredésében öngyilkos akart lenni. Hálából és az elfogyasztott italok hatására barátjává fogadja a Csavargót és meghívja házába. Az Inas nem nézi jó szemmel a vendégeskedést. A milliomos azonban lelkesen beleveti magát barátjával az éjszakába. Másnap a Csavargó összetalálkozik a vak virágárus lánnyal és új barátja pénzéből megveszi a lány virágait, majd hazaviszi őt a milliomos autóján. Ekkor történik a félreértés: a lány gazdag úrnak hiszi a Csavargót. Barátja házához visszatérve, nem fogadják szívesen, a gazdag úr kijózanodott és nem emlékszik a Csavargóra. Estére azonban a kocsmából kijövet újra barátként fogadja őt. Másnap kezdődik az egész elölről. A Milliomos elutazik Európába a felesége után, a Csavargó pedig úgy dönt, hogy dolgozni fog és segít a virágárus lánynak.

Először utcaseprő lesz, de kirúgják. Majd egy bokszmeccsen vesz részt, ahonnan szintén pénz nélkül kell távoznia. Mindeközben folyamatosan előadja a lánynak, hogy milyen gazdag ő valójában. Egy újságcikkben arról olvasnak, hogy egy orvos meg tudja gyógyítani a vakokat, de a gyógyulás drága. A Csavargó megígéri, hogy megszerzi a pénzt. Emellett kiderül, hogy a lányt és nagymamáját ki akarják lakoltatni. Így a Csavargó kétszeresen is segíthetne a lányon, de pénzt nem tud szerezni. Éjjel a városban kódorogva összeakad a Milliomossal, aki hazatért Európából és ismét részeg. A Csavargó elkéri tőle a pénzt, és barátja készségesen átnyújtja neki. Azonban betörők jönnek és leütik a házigazdát, aki ettől magához tér, és ismét nem tudja, kicsoda a Csavargó. A bűnözők eltűnnek, és ő lesz a gyanúsított. A pénzzel együtt megszökik, majd odaadja a pénzt a virágárus lánynak. Az utcán sétálva a rendőrség elkapja, és ősszel engedik ki a börtönből. A lány eközben meggyógyult és szép virágüzlete van. A Csavargó egyszer csak észreveszi őt. A lány felismeri az egykor gazdagnak hitt szegény Csavargót.

Szereplők:

a vak lány (Virginia Cherrill)
a vak lány nagymamája (Florence Lee)
a különc milliomos (Harry Myers)
a különc milliomos komornyikja (Al Ernest Garcia)
a csavargó (Charlie Chaplin)

Érdekességek:

A film - annak ellenére, hogy már a hangosfilmek korában készült -szinte teljes mértékben némafilm, eltekintve az aláfestő zenétől, néhány hangeffektustól és néhány beszédet utánzó érthetetlen hangfoszlánytól. A filmhang Vitaphone eljárássak készült (hanglemezre; sound-on-disk). A némafilm-színészek körében nem volt általános a hangosfilm ellenzése. Ha nem Chaplinről lett volna szó, akkor valószínűleg a Nagyvárosi fények hangosfilmként lett volna leforgatva, de Chaplin még hosszú ideig idegenkedett az új műfajtól - első hangosfilmje A diktátor (1940) volt. Hatalmas hollywoodi befolyásának, művészi és anyagi függetlenségének köszönhetően képes volt hagyományos felirat kártyákkal elkészíteni a művet. Charlie Chaplin ismert volt maximalizmusáról és arról, hogy sokkal több felvételt készített, mint kortársai. A forgatás felénél például kirúgta Virginia Cherrillt és újrakezdte a filmet Georgia Hale-lel, de utána visszavette Cherrill-t, mivel ilyen mennyiségű film elpazarlása még számára is túlságosan drága volt. (Körülbelül hét percnyi próbafelvétel fennmaradt Hale szereplésével, melyet először az Unknown Chaplin című dokumentumfilmben egy szintén ritka bevezető jelenettel együtt láthatott a nagyközönség.) Mire a film kész lett, a némafilmek már népszerűtlenné váltak, ennek ellenére Chaplin karrierjének egyik legnagyobb művészi sikere és a legtöbb bevételt hozó alkotása volt, és összes filmje közül erre volt a legbüszkébb. Az utolsó jelenet különösen közel állt a szívéhez. Azt mondta róla: ,,Egyedül a Nagyvárosi fények utolsó jelenetében ... nem színészkedem [...] Majdhogynem védekezve, magamon kívüli állapotban nézek ... Ez egy gyönyörű jelenet, gyönyörű, és azért, mert nincs túljátszva." A filmzenét maga Chaplin írta, ez lett a filmtörténet leglíraibb filmzenéinek egyike.

(hu.wikipedia.org/wiki/Nagyvárosi_fények)
 
 
0 komment , kategória:  Téglalap alakú szalvétáimhoz:  
Raffy feliratú szalvétámhoz:
  2013-06-27 13:25:57, csütörtök
 
  Szófiában hétfőn este elnyalogathattunk egy-egy adag fagylaltot a férjemmel , melyet egy utcai fagylaltárustól vettünk, és a tölcsér egy ilyen mintájú szalvétába lett beletéve, mely a képen is látható:Link

Ez a Raffy felirat egy bolgár fagylaltkészítő céget takar,mely boltokba is szállít,mivel készít a fagylalton felül dobozos és pálcikás jégkrémeket is,illetve jégkrémtortákat. Olasz minőségű fagylaltokat készít, melyek ízletesek, sok kreatív elnevezésű, finom új ízesítésű fagylalt kreációik is vannak. Egy gömb fagylalt 100 gramm, és lehet választani, hogy tölcsérbe, vagy kis egyszerhasználatos tálkába adják e a fagyit. Ha a tölcsért választjuk, akkor nem a Magyarországon automatikusan is járó tölcsért kapja az ember, hanem azt a jobb minőségű, kicsit sötétebb színűt, amiért a magyar fagyiárusok már pénzt szoktak kérni pluszban.Én ajánlom, hogy ha valaki nyáron Szófiában jár, kóstolja meg ezt a márkájú fagyit.
 
 
0 komment , kategória:  +Bolgár szalvétáimhoz:  
Bulgária sok momentumban hasonlít Törökországhoz:
  2013-06-27 10:45:23, csütörtök
 
  Két éve volt lehetőségünk elmenni Törökországba, ahol megpróbáltam gyűjteményem számára újabb szalvétákat beszerezni. Mivel még előtte nem jártam Törökországban, megkérdeztem az idegenvezetőnket, hogy hova érdemes elmenni szétnézni, például papír-írószer boltok vannak e ugyanúgy, mint itthon, és tartanak e ott szalvétákat vagy sem jellegzetesen. Az idegenvezető elmondta, hogy a török papír-írószer boltok nem tartanak jellemzően papírszalvétát, főleg nem jobb minőségű, szebb szalvétákat, ahhoz nekem nagyobb bevásárlóközpontokban kell szétnéznem, ha kapni szeretnék igényesebb papírszalvétákat. Ez valóban így is volt. Bulgáriában is ugyanez a helyzet, most kitapasztalhattam. A sima papír-írószer boltokban nincsen egyáltalán papírszalvéta, nagyon ki kell fogni, hogy legyen valahol, ritka ez , mint a fehér holló, és akkor is csak egyszerűbb szalvéta kapható, maximum 1-2 féle, de lehet, hogy sokat is mondok. Ha az ember mintás szalvétát akar venni, akkor itt is nagyobb bevásárlóközpontokba kell mennie, mint például a Janet, vagy a Zora, de ezekben is az egyrétegű mintás szalvéták vannak többségben választékként, legfőképp normál méretben , olykor bisztró vagy koktél méretben. Ha az ember a minőségibb többrétegű szalvéták választékával szeretne jobban megismerkedni, inkább lakberendezési boltokba érdemes bemennie, ott van ebből a típusú szalvétából igazán nagy választék.Az egyrétegű szalvétákból igaz nagyon sokféle minta van, olykor nagyon kreatív mintákat is kitalálnak a bolgárok, le a kalappal, de egyrétegű szalvétára nyomtatva őket, ezek nem a legelegánsabb kivitelűek, s nem is minden szalvétagyűjtő ember rajong az egyrétegű szalvétákért.Ebből viszont, hogy az egyrétegű szalvéták kaphatóak csak a bevásárlóközpontokban is, azt a konzekvenciát vontam le, hogy a bolgár lakosság nem a legjobb módú emberekből tevődik össze javarészt. Még így is a szalvétagyártók kitesznek magukért a mintákat illetően.Igaz Szófiát is látva valóban az a kép alakult ki bennem , mikor keresztülmentünk a városon, és a lakótelepeket, az utcákat végignézhettem, hogy jogosan gyártanak hétköznapi használatra a bevásárlóközpontoknak javarészt ilyen szalvétákat az ezzel foglalkozó üzemek, elhiszem ezek után, hogy valóban erre van csak igény. Törökországban a bevásárlóközpontokban lehetett csak szintén szalvétákat kapni, de ott fordított volt az arány, az egyrétegű szalvéták voltak sokkal kevesebb arányban a többrétegűekhez képest, most is a bolgár szalvéták mellett nagyon sok szép többrétegű török szalvétát hozhattam haza szuvenírként magamnak, melyekből már küldhettem el is tehettem sokat itthoni cserepartnereimnek, s várhatóan a szombati cserenapon is sokat el tudok cserélni majd, mert sok, itthon nem túl szokványos mintájú szalvétát sikerült szerencsére hoznom..Ha valakinek megtetszene valamelyik bolgár vagy török szalvéta, szívesen cserélek belőle.

A bolgár szalvéták itt találhatóak:
Link

A török szalvéták pedig itt találhatóak:Link
 
 
0 komment , kategória:  +Bolgár szalvétáimhoz:  
Lehetőségem volt találkozni egyik bolgár cserepartneremmel:
  2013-06-26 23:12:30, szerda
 
  Nagy örömömre az elmúlt héten lehetőségem volt találkozni egyik bolgár cserepartneremmel személyesen is, és így létrehozhattunk egymással egy személyes cserét is . Ő Daniela Ljubenova. Eddig meg sem gondoltam, hogy valamikor is ez megvalósulhat, hogy egy ilyen alkalom is adódhat az életemben, így ennek nagyon örülök most, nagy élmény volt számomra.Egy fénykép a találkozónkról:Link

Pár szalvéta a most beszerzett bolgár szalvétáim közül, melyekből jelenleg cseredarabjaim is vannak, ha valakinek megtetszenek, szívesen cserélek belőlük bárkivel. Vannak az új cseredarabjaim között egyrétegűek és többrétegűek is, a koktélméretűtől kezdve a nagy, 40x40-es szalvétáig:LinkLinkLinkLinkLinkLink

A többi bolgár csereszalvétáim a következő linkre kattintva tekinthető meg:Link

Lehetőségem volt török gyártású csereszalvétákhoz is hozzájutni, ezek pedig a most következő linkre kattintva tekinthetőek meg, ezekből is szívesen cserélek bárkivel:Link
 
 
0 komment , kategória:  +Bolgár szalvétáimhoz:  
Dália készítése papírszalvétából:
  2013-06-26 08:31:38, szerda
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatívkodás szalvétával:  
I. Miklós cárral kapcsolatos történet:
  2013-06-15 19:24:20, szombat
 
  I. Miklós cárt a történészek igen eltérően értékelik. Egyesek reakciósnak ítélik meg, mások császári lovagnak látják. Uralkodása a dekabrista felkelés elnyomásával kezdődött, és a Krimi háborúban Oroszország vereségével ért véget.

Az orosz császári udvar I. Miklós cár idején talán a legragyogóbb volt Európában. De saját maga vonatkozásban Miklós - akár az apja, I. Pál, vagy bátyja, I. Sándor igen mértékletes volt többek között étkezésben is. Miklós hajnalban kelt, késő éjszakáig dolgozott, kemény fekvőhelyen aludt, keveset evett. Talán éppen mértékletességének köszönhetően a cár kitűnő egészségnek örvendett.

A császári ebédekre az udvarnál nem volt jellemző a különösebb pompa. Gyakorlatilag az uralkodóról író valamennyi emlékirat szerzője azt állítja, hogy nagyon tartózkodó volt az evésben és főképpen egyszerű orosz ételeket evett - fasírozottat krumplipürével, scsít (savanyú káposztalevest), kásákat.

Szentpétervár peremvárosában, Gatcsinában a cári család mindig hosszú asztalnál ebédelt. Maga Miklós a középen ült, a cárné vele szemben. Kétoldalt a nagyhercegek és hercegnők, a vendégek ültek. Az asztalnál a cár a hozzátartozóival oroszul beszélt, de a császárnőhöz fordulva franciára fordította a szót. Az ebédnél apródok szolgáltak fel. A cári család tagjai előtt az ebéd alatt mindig aranytányérok álltak, amelyeket nem cseréltek le az egész ebéd folyamán. Valahányszor új fogást hoztak, az apródnak erre a tányérra ügyesen, csörömpölés nélkül porcelán tányért kellett helyeznie.

Nyikolaj Pavlovics cár nagyon szívesen hívta meg ebédre a Téli Palotába Iván Szkobeljev tábornokot. Külön a tábornok számára orosz scsi-levest, hasalja-szalonnát kásával és pirogot tálaltak. Csaknem minden nap voltak ilyen kisebb ebédek, amelyekre a cárhoz közelálló két-három embert hívtak meg. A palotai ebéd alatt rendszerint valamilyen zenész zongorázott. Nem sok fogás volt - mindössze három vagy négy. Olykor a cárnak külön hoztak egy cserépedényben hajdinakását, ezt ő nagyon szerette. Általában Miklós keveset evett, főképpen zöldségfélét, és szinte semmit sem ivott, vízen kívül. Ritkán engedett meg magának egy pohár bort. Vacsorára a cár minden este egy és ugyanazt a burgonyapüré levest ette.

Utazásai során I. Miklós ugyanilyen mérsékletet tanúsított az evésben, arra utasítva a gondnokot, hogy ebédre soha ne legyen három fogásnál több. Ezt az utasítást csaknem mindig betartották. De egyszer a gondnok nem tudta megállni, hogy ne tálaljanak egy igen finom fogást friss pisztrángból. És meghallotta a szigorú császári intelmet: ,,Hát ez meg micsoda - negyedik fogás? Egye meg maga". A cár eldobta a szalvétát és elutazott.

(Forrásoldal: hungarian.ruvr.ru/2011/03/23/47845188.html)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Az Armaggedon készítése,fogyasztásának technikája :
  2013-06-14 21:23:43, péntek
 
  Javasolnám az armageddon kipróbálását.. ;)

Fél (vagy egész) jäger, tetején kevés bacardi 151, meggyújt, egy mixerpohárban alkoholgőz felfog, majd levéve, szalvétával letakarva félretesz, míg itóka beönt, majd szívószállal szalvéta átlyukaszt, gőz kiszív, belélegez. Kishalál/nagyhalál, kit mennyire sújt meg :)
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Folat márkájú szalvétáimhoz:
  2013-06-13 21:49:08, csütörtök
 
  Ma vettem egy sorozat koktélszalvétát, melyet a Folat gyártott, erre voltam most kíváncsi kik is ők:LinkA Folat céget 1993-ban alapította Alex Adrichem és Marc Mulckhuyse. Egy 50m2 garázsban kezdték munkájukat léggömbök és party termékek gyártásával.Ma már Európa szerte forgalmazzák termékeiket.A FOLAT továbbra is 100%-ban magántulajdonban lévő társaság, melyet egy nagyon elkötelezett csapat. A cég magas követelményeket támaszt az üzleti és személyes jó kapcsolatot ügyfeleivel és partnereivel.

A szalvétasorozat további tagjai, melyekből csereanyagom is van jelenleg, a linkre kattintva tekinthetőek meg:
Link
 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 443 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 1476
  • e Hónap: 3939
  • e Év: 9955
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.