Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A barátság Napja!
  2013-07-31 08:25:01, szerda
 
 
Neked!

Ki vagy: nekem?

Ki vagy: nekem!
Örvénylő folyó
néma hang,

jó barát!
Elveszett illúzió,
utolsó láng!

A búcsúzás előtti idő,
kihűlt parázst fújó
élesztő erő
vagy nekem!

Burda Zsuzsanna

...... ........... ........... ........... ........

Úton találja még a szél

Vajudó eszetendők havában...
Fájdalmak öregek szavában,
Elfakultan, városok hangja,
Lorhás perifériák kínja...

Elhagyja hazáját a szellem...
Ha nem követi okos beszéd!
A vándor űzötten baktatva,
Többé nem nyújtja vissza kezét.

Hívják az öreg fák lombjai...
De úton találja még a szél!

Burda Zsuzsanna
2003. április 20.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarródi estem:
  2013-07-29 23:35:39, hétfő
 
  Szép este volt, jó érzéssel és hálásan gondolok arra az egyetlen barátnőmre, aki elkísért, velem volt ebben a hőségben.

Sokan jöttek el a helyiek, Sarródi lakosok. Volt olyan hölgy, aki két megyét is átutazott azért, hogy ott lehessen ezen könyveim beszélgetős estjén. Nem mertem elvárni, hiszen emberpróbáló melegben indultunk Sarródra.
Meglepetés volt a kedves társaság, önként jelentkezők is olvastak fel a verseimből. Több versemet hallgathattam meg Katica és Balázs előadásában, érdekes volt másoktól, más előadásmódban visszahallani.

Köszönöm minden résztvevőnek!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÉTFŐ egy új nap!
  2013-07-28 23:08:31, vasárnap
 
  Neked

Szép csendes éjszakát!
Hamvas, csendes álmot,
halk szavú szobádban
születhessen vágyad.

Lágy szellő fújon rád!
Arcod legyen áldott,
jó embernek születtél
teljesüljön álmod!

Burda Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokunk nyaralása ...
  2013-07-27 23:06:32, szombat
 
  Nyaralás!

Kenyér, zsír, liszt
felírtad?
Harangszó, délidő.
Napsugár!
Strand,
törölköző,
fürdőruha.
Zsongás és zsibongás:
kávé, cigaretta.
Takaró, pihenés.
Csend!
Napnyugta.
Estebéd.
Hűsítő vízsugár!
Egy napod letelt már.

Alsóörs, 1969.

Alig, vagy nem változott, a lehetőség csupán sokaknak ennyi maradt, esetleg ennyi sem. Azóta 40 -év bőven eltelt, hogyan épülünk? Ha évente 3 hetet nem tölthetünk pihenéssel, egész évben csak teljesítést várnak tőlünk? Miből töltekezzünk, ki mondja meg?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életszabályok, muszáj odafigyelni!
  2013-07-23 23:13:11, kedd
 
  Az érzékenységről oly sokat hallunk, olvasunk, vagy szenvedő alanyaivá válunk. Mindenkivel megesett, hogy valamit rosszul vagy túl reagált. Előfordult az is, hogy belehaltunk egy kis időre.

Azt gondoltuk, hogy félre tudtuk tenni. Azután rájövünk, hogy nem. Ott van belül, mocorog és nem hagy nyugodni. Pontosan akkor jön elő újra meg újra, amikor valami megint rátelepszik és segíti növekedni azt az érzést, ami mégsem tűnt csak úgy el.

Én hogyan vagyok ezzel az érzékenységgel? Eltűnődöm, mert nem tudom pontosan megfogalmazni. Talán elkezdett az idők folyamán ez a réteg bölcsebb lenni. Okoskodó is néha,
mert azt hiszi már túl van minden érzékenységi falon. Erősnek hiszi magát, erre az erőre próbál támaszkodni, vagy csak kapaszkodót keres a valamibe?

A Facebook oldal is arra nevel, hogy legyél óvatos a hozzászólásaiddal, próbálj hideg fejjel gondolkodni, no meg a szíveddel lájkolj másokat. Mindenki egy kis megértésre vágyik, hogy figyeljenek rá, mi meg a hangulatunkkal válaszolunk néha, ami nem helyes.

Annyi kedves embert ismertem meg itt és ott, meg igaziból az életben kézzelfoghatón. Ha már megszólítom, vagy Ő szólít meg engem, akkor miért ne örülhetnénk egymásnak ebben a nagyon zűrzavaros világban. Engem boldoggá tesz a mások érzékenysége, kihívás, mert valamiképpen közeledni szeretnék, akkor viszont figyelembe kell vennem az Ő érzékenységét.

Életszabályok, muszáj betartani, éppen csak oda kell figyelni, amikor lájkoljuk az Ő érzékenységéből adódó, nekünk szánt valamit magából!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A szabadság ára!
  2013-07-23 09:15:42, kedd
 
  A szabadság ára!

Mi is a szabadság? Nehezen megfogalmazható valami. Mitől függ? Haza, Nemzet, vagy a saját szabadságodra gondolsz: Egyik sem független a másiktól!

A függőség már a küszöbön kezdődik, átlépjem vagy ne. Amikor átlépem már mások mezsgyéjére kerülök, kerülhetek.
Elindulok a város felé, ki az utcából, ahol élek. Meg kellene felelnem a szembejövőknek, vagy nem. Kiszolgáltatott vagyok amikor egy kerékpáros szembe jön velem a járdán. Kikerül, megáll, elenged, vagy lök rajtam egyet és tovább hajt. De miért a járdán?

Nincsen kerékpár út a városban, a város külterületén már elkezdődik, de elfogy egy kis idő után, mint a HOLD.
Miért hat ránk a Hold? Ha titánból van, akkor a távolság miatt nem kellene érezni a hatását, ha- csak nem lakják!? Ha halmazokból, meg legekből van, akkor az összetevőjét kellene jobban megismerni.

Hat ránk a hőség, a Nap ereje. Mindenütt hatalmakba ütközünk. Micsoda porszemek vagyunk!

Az irigyek és jó emberek szembe állása, a harc! Ki vagyok én? Csupán azon múlik e, hogy mit tettem életem hosszú, vagy rövidre szabott szakaszán? Nem, nem ezen múlik, erre már rá kellett jönnöm. Nem ment könnyen, mert őszinte igaz embernek tartom magamat, ahogyan másokról is így gondolkodom. Mások viszont egészen másképpen viszonyulnak az őszinteséghez, az igaz emberek igazához.

Mi is a szabadság ára? Milyenné kellene válnom, hol kellene élnem, kikkel barátkoznom, hogy mindez világos legyen számomra? Nem kérdésként boncolgatom, próbálom tényként kezelni, mert elfogadni nem tudom. Valami itt belül nem akarja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Művészet és Sárgabarack dzsem.
  2013-07-22 00:02:07, hétfő
 
  Jó napot mondhatok magaménak! A művészet keveredett a sárgabarack befőzésével.
Nem tudom melyiket helyezzem előtérbe, ha a művészeti részét az életemnek, megromlik a barack. Mondjuk ha a barackot felteszem főni, amíg rotyog olvashatok, vagy nézegethetem a postás által hozott megtört köszönő levelemet.

Ha nem írhatok időben egy történésről, az aktualitását veszíti. Fertőrákoson jártam egy kedves ismerőssel. Hegykőn ebédeltünk egy teraszos étteremben a zöldövezetben. Gyönyörű idő volt! Közben betévedtünk Sarródra, ahova 29-én vagyok hivatalos, de most véletlen volt.

Elkészült a Szerbiai Muzslya község Arató fesztiváljára íródott közös könyvünk, egy ottani újságíró felkérésére segítettem a könyvet elkészíteni, szerkeszteni. Megjelent, a tiszteletpéldányt megkaptam. Köszönő oklevél formájú levelet, pecséttel ellátva a Közösség nevében.

Közben üvegben a sárgabarack dzsem! A fotók a Facebook idővonalamon megtekinthetők.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orsi Mild és Hoffka Helga kiállítása Jánossomorján.
  2013-07-19 20:13:10, péntek
 
  Az jár a fejembe, hogy mennyire otthon voltam ma az Orsi és Helga kiállításán. Voltunk elég sokan, ahhoz, hogy hétköznap volt, meg hétvége felé közeledtünk. Orsi Svédországból jött, Valamikor Magyarországon élt Budapesten. Tíz éve Svéd állampolgár. Jól fest, igazából autodidakta módon, de csiszolta magát. Képei plakát, illusztráció, mesés állatfigurák, amik körül ölelik Orsi művészetét. Nagyon szimpatikus, kedvelem Őt, az édesapja festőtársam egy éve.
Helga Budapesten élt, tanult, majd Jánossomorjai lett Ő is, úgy 10-éve. Grafikus, beleolvadt a mindenségbe, házakat fest egymás mellé, olyanok mint a jegenyék sora. Mindkettő meghatározó személyiség, fiatalok! Szeretem a munkáikat. A kiállításuk a Kozma galériában látható augusztus hónapban. Érdemes megnézni, Jánossomorjára látogatni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért meztelen a" Bohóc"?
  2013-07-15 22:42:13, hétfő
 
  Félig vagy egészen: Miért meztelen a Bohóc? - kérdezte valaki a kiállításom vendégkönyvében hagyott üzenetében.

Igazából nem egészen mezítelen, mindig kapaszkodik az "álarcába" vagy egy tonettszék karfáját fogja, no meg kalapot is adtam rá. Azután ott van rajta pöttyös nadrág, meg a szmoking, így vagy úgy, de rajta van. Talán azért nem öltöztettem fel tetőtől -talpig, mert a kiállítás címe: Testek és Arcok! Meg kellett mutatni a testeket, én tartom magam az ígéreteimhez. Nem csapok be senkit.

Azután a "Bohóc" mint olyan figura, szórakoztatja az embereket, szerepet játszik: sír vagy nevet, amit elvárunk tőle, hogy mi jól érezzük magunkat. Neki ez munka, a munkáját végzi, mint az alkotó, aki mindezt lefesti, majd a nézőre bízza a gondolatot. A "bohóclány" egy napját festettem meg, 7 képben. Sajnálatos módon nem kerültek egy felületre a képek, 2-kép a hosszú falon, két utolsó helyet kapta a sarokban. A "bohóc" félig civilben az előadás végén a függöny mögött, fáradtan a hétköznapi gondjaival küzdve áll, majd megfordul és egy ottfelejtett székre ül, háttal a közönségnek.
Nem mozdul a tapsra sem, mert annyira elfáradt, hogy képtelen újra kimenni megmutatni magát. Az álarcát már levetette, ott áll mezítelenül az "Ember" mert éppen olyan ő is, mint mindnyájan vagyunk: Kiszolgáltatott!

A kedves tárlatlátogatónak a kérdésére egy kicsit hosszú lett a válaszom! "Néha a függöny mögött vannak a megfejtések, azért kell bekukkantani oda! "

Köszönöm, a látogatást!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fényben fenn... /vers/
  2013-07-14 21:22:40, vasárnap
 
  Lám az élet így is szép,
ha foghatod egy jó barát kezét.

A Nap most ránk süt ide fenn!
Várlak a fénybe, jöjj velem!

Kedves arcok mindenütt,
mosolyuk varázsa szép etűd.

Boldog és vidám az életünk,
ha mindig együtt lépkedünk!

Fogjuk a kezünket kedvesem:
Így maradunk a fényben fenn!

L. Burda Zsuzsanna
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 140
  • e Hónap: 3579
  • e Év: 5391
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.