Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
15+1 hely hazánkban, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!
  2013-07-29 21:30:14, hétfő
 
 


15+1 HELY HAZÁNKBAN, MELYEKRŐL NEHÉZ ELHINNI, HOGY LÉTEZNEK!


Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat, és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, kis hazánk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó nevezetességekkel büszkélkedhet. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.


1. Aggteleki cseppkőbarlang
Elképesztő barlangokért, hatalmas és szép formájú cseppkövekért nem kell világgá mennünk, hiszen Magyarországon is találunk ilyet. Az Aggteleki cseppkőbarlang hazánk egyik UNESCO Világörökségi védelme (1995) alatt álló nevezetessége.

2. Bazaltorgona Somoskőn és a vár
Mintha csak egy mesekönyvet ütnénk fel, olyan látványt nyújt a Salgótarján településrészeként ismert Somoskő, mely gyönyörű középkori várromja mellett egy hatalmas bazaltorgonával is rendelkezik.


3. Egerszalók sóhegye
Ritka, páratlan szépségű geológiai képződmény az egerszalóki sóhegy, melyhez hasonlót legfeljebb Törökországban, Pamukkáléban és az USÁ-ban, a Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk.


4. Rudabányai bányató
Tengerszemekért sem kell a környező országok magas hegyeit meglátogatnunk, mert lapos kis hazánkban is találunk lenyűgöző szépségű apró bányatavakat. A rudabányai bányató közel 60 méteres mélységével jelenleg hazánk legmélyebb állóvize!5. Repceföldek a Bakony lábánál

Élénk sárga virágai, melyek kilométer hosszan borítják be a vidéket, eredetileg a mediterráneum képeslapjairól ismertek, pedig e káposztafélék családjába tartozó értékes ipari növényt mára a mérsékelt éghajlati övben az egész világon termesztik, így nálunk is.

6. Kaptárkő, Szomolya
Ismét egy mesekönyvbe való geológiai képződmény, melyet leginkább törpék, tündérek és manók otthonaként tudnánk elképzelni. A kaptárkövek - vagy köpüskövek, vakablakoskövek, bálványkövek -, olyan sziklavonulatok vagy kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a régmúlt korok emberei fülkéket (vakablakokat) faragtak.

7. Fülöpházi homokbuckák
Nem, nem. Most sem a Szaharában vagyunk. A csöppnyi Magyarországon is találunk valódi, természetes homokbuckákat: a Kiskunsági nemzeti park területén látható homokterület az Ős-Duna hordalékkúpjainak maradványa. A folyóvízi feltöltődés után a Duna elhagyta a területét, és szél által mozgatott homoküledék felhalmozódás indult meg.


8. Tihanyi őslevendulás
Ismét egy képeslapra kívánkozó látnivaló, melyek legszebb példáit a franciaországi Provence-ban láthatjuk, de nekünk magyaroknak nem kell ilyen messzire menni, ha élvezni akarjuk a lila virágok szépségét. Tihanyban a levendulaszüretet júniusban szokták megtartani fesztivál keretében.


9. Molnár János-barlang
A Budapest II. kerületében található barlang a József-hegy alatt található, és Magyarország legnagyobb víz alatti üregrendszere. Ez a Lukácsfürdő forrásbarlangja, de innen nyeri vizét a Malomtó is. 1982 óta fokozottan védett természeti képződmény; akkor még csak 450 m volt ismert az eddig feltárt 7 km hosszúságú járatrendszerből, amely még mindig nem a teljes barlang.


10. Alcsúti hóvirágmező
Az Alcsúti Arborétumban az ország legnagyobb egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje várja hófehér virágszőnyegével a kirándulni vágyókat. A több mint 2 hektáron elterülő virágözön egyedülálló látvány, időjárástól függően február közepétől március közepéig csodálható meg.


11. A Káli-medence és Hegyestű
A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között magasodó Hegyestű. A Balaton felől szabályos kúp alakú hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt bányafal azonban felfedi az 5-6 millió évvel ezelőtt működött bazalt vulkán belsejét.
A vulkán kráterében megdermedt láva a kihűlés folytán sokszögletű, függőleges oszlopokra vált el. A látvány hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaságszámba megy.


12. Ilona-völgyi vízesés
Az Ilona-völgyi-vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, a felső hasadékból vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból. A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre délkeletre.


13. Kazár riolittufa
Ismét nem Törökországban, Kappadókiában vagyunk, hanem a Mátrában, Kazár település közelében. Az egyedülálló geológiai képződmény a világon alig több mint hat helyen figyelhető meg. A riolittufa felszíne növényzet nélküli, mélyen barázdált. Mintegy 20 millió évvel ezelőtt, a Mátra vulkáni kitöréseinek nyomán keletkezett. A fehér, könnyen málló talajfelszínt a víz eróziós munkája formálta.


14. Szalajka-völgy
A Szilvásváradon végződő, magashegységi jellegű Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része. A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a Sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki.

15. Rám-szakadék
A Dömös közigazgatási területén húzódó Rám-szakadék a Rám-hegy tömbjébe vágódó Három-forrás-völgy különösen szép, egyik leglátogatottabb és vadregényes része. A Dunántúli-középhegység legkeletibb része a Visegrádi-hegység, kb. 14-15 millió évvel ezelőtt, igen heves vulkáni tevékenység során keletkezett.

+1. Gyilkós-tó (Erdély)
A Gyilkos-tó egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében. A tó visszahúzódóban van, a visszamaradó kisebb tavak elláposodnak.
Forrás: pozitivnap.hu
Fotók: photocompetition.upclive.com, www.photo4u.hu, aggteleki.hu, www.flickr.com, www.pihenek.hu, www.geocaching.hu, csodabogar.com, keptar.oszk.hu, indafoto.hu, www.orszagalbum.hu, bnpi.hu, www.sajto-foto.hu, termeszetfoto.wordpress.com, wwworchidea1957com-orchidea1957.blogspot.com, welovebalaton.hu, www.youtube.com, compareautofinance.com, www.geolocation.ws, hiv-a-termeszet.blogspot.com, www.panoramio.com, dka.oszk.hu, tourinform.hu, www.kikotoonline.hu, network.hu, my.opera.com, indafoto.hu, www.karpat-medence.hu, minibusz.lapunk.hu


Link 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
20 kihagyhatatlan autóút a világból
  2013-07-28 18:30:11, vasárnap
 
 


20 KIHAGYHATATLAN AUTÓÚT A VILÁGBÓL


Autóval bejárni egy országot mindig különleges érzés az embernek. Többszörösen igaz ez azokra a vidékekre, ahol ámulatbaejtően szép tájak között kanyarog az út. Lehet az egy tengerparti sztráda, szédítő hegyi átjáró, festői útvonal egy nemzeti parkban vagy egy gyönyörű hídon való átkelés, egy négykerekűvel megszelídíteni ezeket a kanyarokat sokak nagy álma. Az alábbi összeállítás a teljesség igénye nélkül mutat be 20 olyan különleges autóutat, melyek közül minél többet érdemes felkeresni, hiszen egy életre szóló élménnyel gazdagodunk, ha végigmegyünk rajtuk.


01. Tianmen hegyi út, Hunan, Kína02. Stelvio Pass (2757 m), Olaszország03. Seven Mile Bridge, Florida Keys
04. Karakoram Highway, Kína/Pakisztán
05. Col de Turini (1607 m), Franciaoszág
06. Going-to-the-Sun-Road, Glacier Nemzeti Park, Montana, USA
07. Chapman's Peak Drive, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság
08. Ruta 40, Argentína
09. The Amalfi Coast, Olaszország
10. The Atlantic Road, Norvégia
11. Highway 1, Big Sur, Kalifornia
12. Dades Gorges, Atlasz hegység, Marokkó
13. Furka Pass (2429 m), Svájc
14. Great Ocean Road, Ausztrália
15. Guoliang alagút, Kína
16. U.S. Route 550 ‘The Million Dollar Highway, Colorado, USA
17. Sani Pass, KwaZulu-Natal, Dél-Afrika
18. Transfăgărăsan, Románia
19. Trollstigen, Rauma, Norvégia
20. White Rim Road, Canyonlands Nemzeti Park, Utah, USA

Link

 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Taygeta: Nem adom fel
  2013-07-27 21:58:39, szombat
 
 Taygeta: Nem adom fel

Vágyak hálójában keresem utam,
Lépteid nyoma valahol megcsillan.
Boldogság sződd rám álmodat
rejtélyes árnyak a mélybe hulljanak.
Búvó patak őrzi léted,
fény kapuja érint téged.
Találhatok még kincset, szerelmet,
mely sajgó sebemre gyógyírt lehelhet.

Légy folyóm, s a fellegváram,
sodorj magaddal,
ne hagyj magamra e világban.
Magányom szórd szét a sötétben,
ha jön a hajnal, örökre elvesszen.
Keresem a szót,
lágyat ringatót,
álmaimban nem fáj semmi,
ébren is szeretnék boldog lenni.
Érezni csókod édes kínjait,
újra élni,
gyengéden ölelni.
Könnyeim tengerén
küldöm lelkem sóhaját,
Éledő szívem újra
kinyitja ablakát.
Létem lágy dallama zenél,
hitem még cseppekben
gyöngyözve remél.
 
 
0 komment , kategória:  Taygate  
Csapó Lajos: Nem hazudok szépet
  2013-07-27 21:53:17, szombat
 
 Csapó Lajos: NEM HAZUDOK SZÉPET


Születtem. - Nem díszkertben, mint nemes rózsa,
Útszélén árvacsalánnak, mit a szél borzol csak.
Társaim katáng, lapu, pitypang, - mit lenéznek,
Mondván haszontalan, - ám gyógyír értő kéznek.
Sártól, portól csapva, napfényt kortyolva nőttem,
A kérges földbe kapaszkodva, mint őseim előttem.
Így lettem én örömből, mosolyból, konok dacból,
Könnyből, kínból, sikolyból, és fehér izzású jajból.
S láttam mindazt, mint mosott kezek útszélre hánytak,
Mindazt, ami bűne, szégyene, és kínos átka e világnak.
Poétaként, szógyöngyöt fűzve, és formálva a szót,
Nem hazudok szépet, hogy Júdásként áruljam a valót.
Szemem a magasba motoz, s bár derékig ér bennem a félelem,
Nem adom, és nem cserélem el - senkivel életem.
Édes öröm és szenvedés, - fakadhat ugyanazon tőről,
Rákacsintok a mosolyra, míg agyam gondot őröl.
Futó szél szárnyán szállnak el felettem az évek,
Míg csak el nem ér, s el nem sorvaszt az enyészet.
- Csak arra kérem azt, ki nékünk a való létet gyúrja,
Addig, ne hajoljon gerincem, talp alá a porba. 
 
0 komment , kategória:  Csapó Lajos   
150 éve született Gárdonyi Géza
  2013-07-26 21:20:46, péntek
 
 
150 ÉVE SZÜLETETT GÁRDONYI GÉZA /1863. augusztus 3 - 1922. október 30/


Gárdonyi Géza 1863. augusztus 3-án született a Velencei-tó partján fekvő Agárdpusztán. Édesapja Ziegler Sándor uradalmi gépész, jószágigazgató a szabadságharc idején fegyvereket is gyártott, édesanyja Nagy Terézia. A család Gárdonyi gyermekkorában 12 településen fordult meg, például a Borsod megyei Sályon, ahol elemi iskolai tanulmányait (1870-73) kezdte, majd az utolsó évet Hejőcsabán (1873-1874) végezte.

A sárospataki kollégiumban (1874-76), és a pesti Kálvin téri református gimnáziumban (1876-78) végezte középiskolai tanulmányait. 1878-tól az egri érseki tanítóképzőben tanult. Iskolái elvégzése után segédtanító Karádon (1881-82), itt megkapta az oklevelet, majd Devecserben (1882-83), Sárvárott (1883-84) és Dabronyban (1884-85), ahol választott katolikus kántor és tanító volt.

1885-ben feleségül vette Molnár (Csányi) Máriát - házasságuk boldogtalan volt. Győrött munkatársa volt a Hazánknak, a Győri Közlönynek és a Győri Hírlapnak. 1886-ban megindította a Tanítóbarát című tanügypolitikai havilapot, szerkesztője volt a Garabonciás Diák című győri élclapnak. Novellái, versei sorra jelentek meg a budapesti lapokban. A Szegedi Hírmondónak (1889), a Szegedi Naplónak (1890-91) és az Arad és vidékének (1891) volt munkatársa. 1891 őszén Pestre került és Bródy Sándor segítségével, Feszty Árpád körképvállalatának titkára. 1891-ben Argyrus librettójával elnyerte a Műbarátok Köre pályadíját. 1892-97 között a Magyar Hírlap munkatársa. Ide zenei vonatkozású cikkeket is írt. 1892-ben különvált feleségétől. 1897-ben anyjával Egerben telepedtek le, utolsó éveiben mindenkitől elzárkózva.

1898-tól a Petőfi és a Természettudományi Társaság tagja. 1899 karácsonyán elkezdte közölni a Pesti Hírlap az Egri csillagokat. 1900-ban, és a következő években gyakran utazott Franciaországba és más nyugati országokba. 1902-ben a Kisfaludy Társaság elvetette jelölését - 1903-ban már Gárdonyi nem fogadta el a felkínált tagságot. 1906-ban kidolgozta titkosírási rendszerét. 1910-től a Magyar Tudományos Akadémia levelezője, 1920-tól tiszteletbeli tagja. 1918-ban Móricz Zsigmond kérésére elfogadta a Vörösmarty Akadémia tagságát. 1919-ben a Magyar Írók Szövetsége másokkal együtt díszelnökévé jelölte, de nem választották meg. 1922. október 30-án, 59 esztendősen hunyt el. Az egri vár Bebek-bástyájában temették el. Egykori egri háza emlékmúzeum.
Sírja Egerben. Felirata: ,,Csak a teste"Gárdonyi emléktáblával jelölt agárdpusztai szülőháza, ma Gárdonyi Géza Emlékház

Művei:

A lámpás (1894)
Április (1894)
Az én falum (1898)
Egri csillagok (1901)
A bor (1901)
A láthatatlan ember (1902)
Az a hatalmas harmadik (1903)
Az öreg tekintetes(1905)
Ábel és Eszter(1907)
Isten rabjai (1908)
Hosszúhajú veszedelem (1909)
Szunyoghy miatyánkja (1916)
Ida regénye (1924, posztumusz)
Aggyisten, Biri! (posztumusz)
Kék pille (1957, posztumusz)
Versei (1958, posztumusz)
Füveskönyv - Égre néző lélek; Földre néző szem (Intelmek fiaihoz)Gárdonyi Géza írói munkásságának gyöngyszeme a Göre Gábor álnéven megjelentetett könyvsorozata.

A Göre Gábor könyvek elsősorban szórakoztatnak, és csak az utóízben fogalmazódik meg az olvasóban néhány gondolat, de azt hiszem, a mai kor emberének ezek a történetek inkább időutazásnak tűnnek, és a humor, mint a történetek motorja mozgatja az élményt, amit olvasás közben szerez.

Gárdonyi Géza munkásságának megismeréséhez érdemes el olvasni ezeket az írásokat is, de ha csupán a magyar humorra van igényünk, vagy egyszerűen jól akarjuk magunkat érezni néhány órára, ezeket a történeteket akkor is érdemes elolvasni. Találunk ugyan benne utalásokat, melyeket csak azok értenek, akik kissé jártasabbak az akkori korban és nyelvezetben, de nem kell visszariadni: az emberi jellem, a sajátos jegyek, melyeket viselnek a szereplők, a ma emberében is megtalálhatóak!


Digitális Link

LinkGárdonyi sírhelye Egerben

Gárdonyi Géza: MI A BOLDOGSÁG?

Mi a boldogság mond meg nagy király!
Az élet neked csak rózsát kínál;
A földgolyóból tiéd egy darab;
A koronát te hordod egymagad;
A gyönyör szolgád és vágyad lesi;
Füled a nem - szót nem is ösmeri.
Mi hát a boldogság; a hatalom?
A dicsőség? Vagy csak a nyugalom?
Avagy a szívben az örök tavasz?
- egyik sem az.
Hanem ha a szomszéd népek
A koronám alá lépnek,
S hatalmam, mint óriás kart
Átnyújthatom a világon,
Ez lesz az én boldogságom.

- Mi a boldogság szép leányka
Ki teremtve a boldogságra.
- Ha koszorúsan hófehérben
Oltár elé hajlik a térdem,
És az édes titkok titka
Előttem is meg lesz nyitva,
Semmit többé nem kívánok;
Elértem a boldogságot.

- Virágbokor mézeshétben
Boldogságról beszélj nékem.
- Várjon uram még egy évet
Akkor szólhat csak az ének;
Virág bokor, ingó - ringó,
Akkor jön a rózsabimbó.

- Mi a boldogság jó anya?
- Csitt! Felébred a kisbaba,
Életemnek gyönge ága,
Drága nekem minden álma.
Ha ő felnő, ha ő virul,
Ha erőtől arca pirul,
Betelik a lelkem vágya;
Ő a boldogságom fája.

Mi a boldogság török szultán?
Ha az Anteusz titkát tudnám.
Mi a boldogság szent apáca?
Lelkemnek menybe feljutása.
Mi a boldogság te agg?
Ha lehetnék fiatalabb.
Ingetlen koldus szólj ugyan...
Ha ingem volna jó uram.

Mi hát a boldogság jóságos Úristen?
Fiam, mindenkinek az, milye nincsen.
Gárdonyi Géza - Az egri csillagok (teljes film)

LinkGárdonyi Géza - Isten rabjai - 1942 - teljes
A vetítésre kerülő film kópiája egyedi, múzeumi példány, technikai állapotáért szíves elnézést kérünk/

Link


Gárdonyi Géza: Göre Gábor bíró úr könyve // Budapest : Dante, [192?]
Mindönféle levelei, valamint tapasztalattyai az Buda-Pesti fővárosba Katufrék sógorral möd Durbints sógorral.
A zén nótám is benne van ebbe a könyvbe. Irtam én magam a salyát kezemmel Göre Gábor Bíró Úr. Ebből a könyvbül ez mán a tizönharmagyik eresztés.
Nyomtatták ebbe a zesztendőbe Dante Úr könyvespótzárúl kapkodható mög minden könyves bótbul.
,,Lyó egészségöt kivánok a tisztőtt szörkesztő társaságnak... A zujságba olvasta az kántor úr, hogy báldos tánzvigalom nem löhet ladi patronyész nélkül. Mondok minek hozassunk mink patronyészt Ladrul, mikor ihol vagyok én. Hát mög is választottak ladi patronyésznek. Mejhöz hasolló lyókat kivánok."

Szöveges változat:

LinkGárdonyi Géza szobra Budapest XI. kerületében (Horvay János alkotása, 1932)Gárdonyi Géza szobra az egri Gárdonyi Géza Emlékmúzeum kertjében (Somogyi Árpád, 1965)
 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Kitől mit nem illik megkérdezni?
  2013-07-26 21:15:04, péntek
 
 
KITŐL MIT NEM ILLIK MEGKÉRDEZNI?


A köhögő textílművésztől, hogy van-e valami szövődménye.
A gyakran utazó turistától, hogy megszállott-e.
Az idegesen várakozó sündisznótól, hogy tűkön ül-e.
Az ülnöktől, hogy mit csinál egész álló nap.
A törött kezű embertől, hogy lábadozik-e.
A bódult vadásztól, hogy be van-e lőve.
A készületlen diáktól tanóra elején, hogy szereti-e a kihívásokat.
A nevetgélő tolmácstól, hogy komolyra fordítaná-e a szót.
A sofőrtől, hogy mire szokott beindulni.
A bútorszállítótól, hogy mire vitte.
A paptól, hogy hirdet-e visszaható igét.
A kudarcot vallott olajfúró munkástól, hogy a tervei kútba estek-e.
A népszerű légtornásztól, hogy el van-e szállva magától.
A szerelmes vakondtól, hogy sötétben tapogatózik-e.
A szorongó kémikustól, hogy feloldódott-e.
A paripáját gyeplővel a kerítéshez kötő zsokétól, hogy lókötő-e.
A pórul járt horgásztól, hogy van-e kifogása.
A horogról leemelt haltól, hogy van-e kifogása.
A duhaj birkapásztortól, hogy megjuhászodik-e.
A durva disznópásztortól, hogy elkanászodott-e.
A beteg gebétől, hogy meddig húzza még.
Döbrögitől, hogy volt-e Ludas Matyival való kapcsolatának valami hátulütője.
A sebesülttől, hogy megsértődött-e.
A csónakból kiesett személytől, hogy ki van-e borulva.
A pénzét szóró angoltól, hogy megfontolt-e.
A lecsapott légytől, hogy el van-e kenődve.
Az őszi levéltől, hogy ágrólszakadt-e.
A mérges lepkétől, hogy ki van-e kelve magából.
A jegesmedvepártól, hogy elhidegültek-e egymástól.


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A család eredete
  2013-07-23 22:37:11, kedd
 
 

CSALÁDOM EREDETÉRŐL


Kislányom azt kérdezte anyukájától:
- ,,Egyáltalán - hogyan kezdődött az élet ezen a Földön?"
Anyukája így felelt:
-,,Isten megteremtette Ádámot és Évát, akiknek gyerekeik lettek, ezáltal az emberek elszaporodtak..."

Két nap múlva a kislányom ugyanezt megkérdezte tőlem is. Én ezt mondtam neki:
- ,,Sok-sok évvel ezelőtt a világon csak majmok éltek, akik olyannyira tökéletesedtek, hogy emberekké váltak..."

Kislányom ettől a kétféle magyarázattól cseppet sem lett okosabb, ezért visszament az anyukájához: - ,,Anyu, hogyan lehetséges, hogy Te azt mondtad, hogy az embert Isten teremtette, apu pedig azt, hogy az ember a majmokból fejlődött ki?"

- ,,Ó, hát ez nagyon egyszerű" - válaszolta az anyja: - ,,Én a magam családjáról beszéltem, apád is a magáéról..."
Az én családom - a legjobb család vagyunk /Mikola Péter/

Link

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vicces bölcsességek
  2013-07-23 22:22:13, kedd
 
 
VICCES BÖLCSESSÉGEK 2.


"A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik és továbbmegy...

A gazdasági válság, és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk!"


Tücskökbűnözés - mese kizárólag felnőtteknek

Linktücskök és hangyák2

Link

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?
  2013-07-21 20:15:03, vasárnap
 
 
AZ EMBERISÉG SELEJTEZÉSE EÉKEZDŐDÖTT: ÖN TÚLÉLI?


Az emberi lakosság "nagy selejtezése" csendben elkezdődött. Rejtetten, alattomosan és könyörtelenül. Igen, egy globális emberírtási napirend életbe lépéséről van szó. És ahogy ez a szemünk előtt lejátszódik, az emberi faj túlnyomó többsége eltűnik majd a génállományból. Genetikailag megsemmisül. Vajon Ön és létező vagy leendő utódai túlélik? Amit ez a cikk bemutat az az, hogy mi az igazi fenyegetés ebben a világban, és hogy lehet megőrizni utódaink genetikai integritását. Hogyan védekezhetünk? MIÉRT van napirenden a globális elnéptelenítés? Minél jobban megérti ezeket a válaszokat, annál nagyobb az esélye a túlélésre a nagy emberírtásban. Először is, hadd utasítsak el minden olyan elképzelést, hogy a nagy selejtezésre valami fantáziadús összeesküvés-elmélet lenne. Ebben a világban Bill Gates és Ted Turner nyíltan megvitathatják hogyan csökkenthetik a világ népességét 90%-al. Bill Gates, különösen boldogan finanszíroz meddőségi technológiákat, és GMO vakcinákat melyek mindegyikét szándékosan úgy tervezték, hogy meddőséget okozzanak, vagyis megakadályozzák az új babák születését. A Bill és Melinda Gates Alapítvány például jelentős támogatást biztosított a University of North Carolina meddőséget okozó ultrahang technológia kifejlesztésére, amely az emberi spermiumokat életképtelenné tenné legalább hat hónapig. Már a BBC is bemutatta, ez a technológia hatékonynak bizonyult patkányok esetén, és ez csak egyike a 78 különböző kutatási projektnek, amelyet a Gates Alapítvány finanszíroz "Globális Egészségügyi Programok" égisze alatt. Ahogy Bill Gates 2010-ben kifejtette, a népirtást oltások használata révén idézné elő. "A világon ma 6.8 milliárd ember él, ami nemsokára 9 milliárdra változik. Viszont ha igazán nagyszerű munkát végzünk új oltóanyagok, és deproduktív egészségügyi szolgáltatások által, ezt a számot 10 vagy talán 15 százalékkal is csökkenteni tudjuk."

"A gyengék eliminálása"

A globális vezetők ilyen vágyait nem is titkolják. Vagyis a vezetők szerint "az állomány selejtezése" az emberiség szempontjából valójában csak egy jó tett. Lehetővé teszi azt, hogy az emberiség erősebb legyen, ugyanúgy, ahogy a gyengék természetes szelekciója zajlik egy csorda vadállat esetében, ami javítja a megcélzott faj összesített génállományát. A globalisták azzal érvelnek, hogy a mai emberi génállomány leállt. A gyenge és a buta emberek ugyanúgy képesek szaporodni, mint mindenki más - ha nem még inkább. Az emberi génállomány valójában hanyatló tendenciákat mutat- mondják, és az egyetlen módja annak, hogy azt visszahozzák arra a pontra, ahol egy faj fejlődni képes az az, hogy eliminálják azokat, akik nem elég okosak ahhoz, hogy helyet érdemeljenek az emberi génállományban. Ez persze, eugenika: az emberi faj javítása népírtás útján.

A modern eugenika

A mai modern eugenikusok ettől azért finomabb módon manipulálják a lakosságot. Rájöttek tapasztalat útján, hogy a nyílt hadviselés gyakran a visszájára fordul. Tehát müködnek a háttérben szépen kidolgozott módszerekkel és megvalósítják ádáz terveiket. Ezen módszerek közé tartozik az emberek meggyőzése, hogy genetikailag módosított élelmiszereket fogyasszanak -, amelyek terméketlenséghez vezetnek - fluoridos vizet igyanak, oltóanyagokat, szintetikus vegyszereket használjanak, amely növeli a vetélések számát és egyébként is drasztikusan csökkenti a szaporodási rátát. Tény, hogy a mai eugenika áldozatai saját akaratukból állnak sorba orvosuknál az influenza elleni oltóanyagért.A nagy intelligencia teszt

Úgy tünik, hogy a népírtó vakcinák, a génmanipulált élelmiszerek, élelmiszer-adalékanyagok, gyógyszerek és egyéb szintetikus vegyszerek egyfajta intelligencia tesztként működnek a lakosság számára. Azok, akik rendszeresen oltatják magukat, nem vinnék el a pálmát ezen a teszten. Az ostoba emberek - a "haszontalanok" - eltávolítása a génállományból lenne a globális vezetők egyik célja. Így a vakcinák tökéletes szűrőként müködnek és eltávolítják a "hülye gének"-et az emberi génállományból. Az oltóanyagok rejtett rákot okozó vírusokat tartalmaznak és több emberi generációban is jelen lesznek. Az SV40 vírus bevezetésre a polio oltással került sor az 1950-es években. A beoltottak unokáiban ma is fellelhető ez a virus. Ezt olyan vezető tudósok vallották be nyíltan, akik ezeket a vakcinákat létrehozták. Eközben az oltóanyagok hatékonyságáról szóló jelentések tökéletesen fabrikáltak, ahogy két tudós le is leplezte a tudományos csalásokat. Mellesleg sok gyógyszer közvetlenül okozhat meddőséget. A Propecia nevü kopaszodásra felirt gyógyszer terméketlenséggel és ejakulációs zavarokkal függ össze.

A játék megy: ki éli túl?

Ön csak egy versenyző egy "reality show" “Túlélő" nevü játékában. Ha nyer, túlél, génjei tovább öröklődnek és a jövőbeli emberi fajt fogják képviselni. Ha veszít, ennek ellenkezője történik. A NaturaHirek intelligens olvasóinak szeretném megmutatni hogyan lehetséges kijátszani a globális elit terveit. Bill Gates-et akarom megverni saját játékában. És a túlélés, nyerés.

A túlélést és termékenységet fenyegető 7 tényező

A génmanipulált ételek fogyasztása - reproduktív zavarokat eredményez bármely emlős fogyasztja azokat.
Az oltóanyagok - Tele vannak rejtett rák virusokkal és vegyi segédanyagokkal. Az oltóanyagok a fő okai a mai megnövekedett számú meddőségi eseteknek, születési rendellenességeknek, spontán vetéléseknek.
Chemtrail-ek: a repülőgépek húzta fehér vegyi csíkok, amelyek még véletlenül sem kondenzcsíkok. A következőket tartalmazzák: alumínium, bárium és más nehézfémek... A chemtrail-ek mérgező fémekkel telítik meg atmoszféránkat, amelyek hátrányosan befolyásolják az agy működését és az idegrendszer funkciót. Légzőszervi megbetegedéseket és asztmát is okozhatnak. Hozzájárulhatnak születési rendellenességek és deformitások kialakulásához, de a részleteket tovább kellene vizsgálni.
Vényköteles gyógyszerek - vényre kapható gyógyszerek és a kemoterápia DNS károsodást okozhatnak, elősegítik az impotencia kialakulását és csökkentik a spermiumok és a petesejt minőségét.
Élelmiszer-adalékanyagok - ezek a vegyi anyagok károsítják a DNS-t, a petesejt minőségére is hatással vannak és meddőséget okozhatnak. Az élelmiszerekben lévő mérgek mint a nátrium-nitrit (szinte minden feldolgozott húsban van), ízfokozó anyagok, aszpartám és kémiai tartósítószerek a felelősek ezért.
A biológiai fegyverek - egy lehetséges “gyorsan ölő módszer". A világ kormányainak végül is kényelmes lenne ezt a népírtó formát választani, miközben majd találnak valami fiktív terrorista csoportot, akire rákenhetik az egészet.
Az élelmiszer-fasizmus - vállalatok, mint a Monsanto teljes globális uralomra törekszenek az egész élelmiszer-ellátásban. Ez a koncepció az úgynevezett "élelmiszer-fasizmus", és lehetővé tenné azt, hogy a vállalatok és kormányok eldöntsék, ki eszik és ki éhezik. Ami ezután következik, az az, hogy hogyan lehet mindezzel felvenni a harcot.

10 stratégia túlélési esélyeink növeléséhez

Kerüljön minden mérget - Ez azt jelenti, hogy ki kell küszöbölnie minden génmanipulált, fluoridot, aszpartámot tartalmazó terméket, mesterséges illatanyagokat, mesterséges gyógyszereket, kémiai élelmiszer-adalékanyagokat és egyéb szintetikus vegyszereket. A legtöbb családnak ez azt jelenti, hogy teljesen ki kell beleznie a kamrát, fürdőszobát és garázst a vegyi anyagok és vegyszerek eltávolítása érdekében. Ne feledje: a globalisták nem fogyasztanak génmanipulált termékeket és kizárólag organikus ételeken élnek. Azon csodálkozik miért?
A megfelelő táplálkozás védi a DNS-t- és létfontosságú. A helyes táplálkozással (szuperételek, magas ásványianyag, antioxidáns tartalom, növényi koncentrátumok, stb) lehet megakadályozni a DNS-károsodást. Fontos az alacsony szintű sugárzásra való odafigyelés, valamint a mérgező vegyszerek kerülése. Mindenekelőtt, a helyes táplálkozás növeli a reproduktív egészséget, a sperma minőségét, a petesejt minőségét és még az agy működését is.
Kerülje az oltásokat. Gyermekeknél lenne ez a legfontosabb - ez egy kulcsfontosságú védekezés a nagy selejtezés ellen.
Termeljen meg mindent saját magának. Az egyetlen étel, amiben bízhatunk az az, amit mi magunk termelünk. A "családi ereklye" magvak használatával táplálja testét és agyát. Tegye el a magokat és minden évben ültesse el őket.
Tanuljon önvédelmet. Legyen felkészülve arra, hogy fizikailag is megvédje életét, otthonát és vagyonát fosztogatók, bűnözők, betörők elől.
Utasítsa el a többségi propagandát - ne figyeljen oda az agyzsibbasztó propaganda áradatra. TV és rádió helyett váltson megbízható, igazságkereső weboldalak tanulmányozására.
Ne próbáljon "megmenteni" mindenkit. Felesleges idővesztegetés lenne. Sokan teljesen reménytelenek ,mert abszolút elutasításban élnek. Inkább szövetkezzen más, tudatos és tájékozott túlélővel. Készségek és ismeretek megosztásával növelheti erejét. Van erő a számokban.
Emlékezzen az alapvető szükségletekre. Élelmiszer, víz, hő, menedék, sürgősségi ellátás, önvédelem, kommunikáció lehetősége. Gondoskodjon utánpótlásról.
Képezze magát mentális alkalmazkodóképességre. A túlélés érdekében, nem engedheti meg magának, hogy valaha is "csőlátás"-ra korlátozódjon. A túléléshez tudni kell alkalmazkodni, megoldani a problémákat, és erőforrásokat innovatív módon használni. Szüksége lesz rá, hogy rugalmas legyen.
Kerülje a sugárzásnak való kitettséget. Semmi sem okoz DNS károsodást gyorsabban, mint a sugárzás és a körülöttünk lévő sugárforrások. Kerülje a mobiltelefonok, intelligens mérőórák és még a wi-fi használatát is ha lehetséges. A sugárzás károsodás összegződő, vagyis felhalmozódik a szervezetben, így egyre rosszabb lesz az idő múlásával, ahogy ismételt adag sugárzásnak van az ember kitéve.

Ne legyen áldozat. Legyen túlélő.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Publicisztika  
Kecskés Beatrix Alicia: A csönd ébredése
  2013-07-21 20:13:44, vasárnap
 
 

Kecskés Beatrix Alicia /B.B. Nala/: A CSÖND ÉBREDÉSE


Egész éjen át a szél csak rólad dalolt
Csipkebokrok között ezüst fényt szórt a Hold
Hajnali harmat ébresztette vágyam
Rád gondoltam én csöndes imában
Könny simogatott végig bőrömön
Olyan volt, mint harmat az ezüstfüggönyön
Sóhajom ébresztette a Csillag-birodalmat
A csipkebokron álommá vált a hajnali harmat
Érted hangzott fel szívem imája
A kelő Nap fényt szórt a nyíló virágra
Szerelmes álmom ébresztette a csöndet
Arcomon arannyá változott a könnycsepp
Ezer évet adtam volna, hogy megérintsem ujjaidat
Tenyered bársonyán érezhesd a csókjaimat
Ezer évet adtam volna, hogy letöröld könnyem
Ám csak imát mondhattam érted a csöndben
Nem ölelhetlek, Sorsom mégis áldom
Szívemet áthatja a csöndes álom
Álom, mely virágként nyílt ki sugaradba
Elixír cseppje lennék én a poharadba
Érted áldozom életem minden percét
Az imát, a sóhajt, a hajnal csendjét
Érezd Szerelmem, hogy csak érted élek
Szenvedélyes vágyak utamon kísérnek
Titkos a szavam, csöndes az álmom
Mi engem éget, neked ne fájjon
Szerelmes vágyam szívembe fojtott
Semmi sem számít, csak a te Sorsod
Féltő gyönyörbe téved a lelkem
Nevedet suttogom elfojtott csendben
Ezer évet adnék, hogy megvallhassam
A sors varázsgömbjét kezemben tartsam
Szemedbe mondhassam az örök vágyam
Mely virágként nyílt ki a fénysugárbanKecskés Beatrix Aliciának hívnak, verseimet B. B. Nala néven publikálom.
1978. február 17-én születtem Sátoraljaújhelyben, egy csodálatos hegyvidéki városban.
2006-tól írom lírai verseimet. Eddig 6 verseskötetem jelent meg, és egy online kötet.
A Délibáb Antológiában és folyóiratban jelennek meg a verseim.
/ESTI CSILLAG/

LinkHalkan csengő szavak a gitárban 02.wmv-B. B. Nala

LinkTündérkönny a sziklán B.B . Nala verse...

LinkB.B. Nala képesversei

LinkDalosmadár meséje az álmodozás_0003.wmv-B. B. Nala

LinkSzülinapi köszöntőm

Link
 
 
0 komment , kategória:  Kecskés Beatrix   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 363 db bejegyzés
Összes: 3828 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 7507
  • e Hónap: 22892
  • e Év: 99833
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.