Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A Da Vinci kód megfejtése 21.
  2013-08-15 08:26:02, csütörtök
 
  Kapcsolat Nostradamusszal

A XVI. században a Lorraine és a Guise családok többször is megpróbálták megszerezni a francia trónt, melyen akkoriban a Valois-család ült. Erőfeszítéseiket - amint az a Szent vér, szent Grálban olvasható - a Sion-rend koordinálta. Francois de Guise már a siker kapujában állt, amikor 1563-ban meggyilkolták. Ez azonban nem tántorította el a rendet, és a század végére el is tűnt a Valois-család. A Guise-család szintén súlyos veszteségeket szenvedett a küzdelemben, és a későbbiekben már nem tudták megvalósítani nagyra törő terveiket.
Azok egyike, akikről gyanítható, hogy a Guise-okat és a Lorraine-okat támogatták, Nostradamus volt. A francia udvar asztrológusaként ideális helyzetbe került ahhoz, hogy tanácsokkal lássa el a két családot az azokat érdeklő államügyekben, és kémkedhetett is számukra. Az is elképzelhető, hogy Nostradamus írásainak jelentős része nem prófécia, mint ahogyan általánosan hiszik, hanem különböző kódok, melyek a Sion-rend titkos terveit örökítik meg.
Nostradamus egyes ,,jóslatai" nem a jövőre vonatkoztak, hanem a saját múltjára és jelenére, illetve konkrétan a Merovingokra és a templomos lovagokra. A katharokról és a templomos lovagokról, Sauniére-ről és Rennes-le-Château-ról sokat író Gérard de Séde szerint Nostradamus Lorraine-ben is járt, ahol állítólag megmutattak neki egy rejtélyes könyvet, s később erre alapozta írásait. A szóban forgó könyvet az orvali apátságban őrizték, ahonnan a rend valószínűleg eredetileg származott.
Ugyanezek a családok következetesen részt vettek a XVI. századi vallási zavargásokban, a XVII. századi francia polgárháborúban és a XVIII. századi szabadkőműves összeesküvésekben. Emellett kiemelkedő szerepet játszottak a Sion-rend történetében. Örökségük a Meroving-vérvonalig nyúlik vissza, mely II. Dagoberten és fián, II. Sigisberten keresztül szállt rájuk.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 20.
  2013-08-13 20:59:53, kedd
 
  Mindkét történet valószínűleg allegorikus értelmű, s a látszattól valami teljesen eltérő dologra utal. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a Sion rendje és a templomos lovagok ekkoriban váltak el egymástól. A Sion-rend továbbra is a Merovingok ügyét szolgálta, új nevet felvéve, míg a templomos lovagok feltehetőleg a skót királyi családdal, a Stuart-házzal, a Meroving-ház egyik oldalhajtásával olvadtak egybe. A Stuartok később, franciaországi száműzetésük idején elmélyedtek a szabadkőművességben, és megalapították a ,,skót rítust", aminek több fokozata van, mint a többi szabadkőműves szervezetnek, és lényegében skót rejtélyekről szóló ismereteket ígér.
Orleans-ban vannak olyan dokumentumok, amik arra utalnak, hogy a Sion-rend problémákat okozott a városban, különböző dekadens praktikáival kihíva maga ellen mind a pápa, mind XIV. Lajos francia király haragját. A hatóságoknak 1619-ben elfogyott a türelme, és a Sion-rend kénytelen volt távozni saint-samsoni épületeiből. Valószínűtlennek tűnik, hogy ennek az eseménynek komoly szerepe lett volna a Sion-rend teljes történetében. Inkább arra utal, hogy Orleans ekkor már kisebb jelentőségű előretolt állás lett, és a rend tevékenységének hangsúlya áthelyeződött máshová.
A Sion-rendet viszont az bosszantotta XIV. Lajossal kapcsolatban, hogy a király úgy döntött, új meridiánt jelöl ki az országban, mely Cassini csillagász számításai alapján a párizsi obszervatóriumon haladt át. Dan Brown megemlíti, hogy a ,,rózsavonal" (feltehetőleg az eredeti, ősi meridián) a l'Église de Saint-Sulpice-on halad át. A La Serpent Rouge és a rend egyéb ,,dokumentumai" azt állítják, hogy a régebbi meridián számos franciaországi hermetikus templomon áthaladt, beleértve a párizsi Saint-Sulpice-t, a rodezi Rózsák úrnője katedrálist, a carcassone-i Szt. Vincent-templomot és a bourges-i Szt. István-templomot. S ami nagyon fontos, áthaladt Rennes-la-Château-n is, aminek már a neve is a Rhédae-ből, egy a rózsavonalat szentnek tartó kelta törzs nevéből származik. XIV. Lajos a romanticizmust és vallási jelentőséget egy hétköznapi vonallal cserélte fel, hogy felpezsdítse a kereskedelmet. (Többen rámutattak, hogy a washingtoni meridián is máshová került, amikor az angliai Greenwich lett a nemzetközi meridián. Jelenleg a Capital Street Washington meridiánvonala, korábban pedig a 16. utcán húzódott a ,,zéró meridián". A 16. utcában áll egy skót rítusú templom több egyéb ezoterikus templom és épület társaságában.)
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Ellep
  2013-08-13 07:05:44, kedd
 
  a munka hullámai. Tipikusan az az eset áll nálam most fenn, hogy nem érek a végére. Egyszerűen nem látom az alagút végét.
Pedig lassan kezdődik a suli, meg vele a többi egyéb elfoglaltság. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kegyetlen ez a meleg
  2013-08-03 15:05:32, szombat
 
  Megy a ventillátor az íróasztalon, fél méterre. Közben szétnéztem a fészen, lájkoltam pár apróságot, ami tetszett. Közben egyfolytában azon jár az agyam, mit és hová pakoljak. Sajnos a költözést nem élte túl sok növényem. Amit nagyon sajnálok, hogy egy darab aloe vera sem maradt meg.

Szenvedek piszkosul. Leginkább a melegtől. Persze van más is, de azon már félig túl vagyok.Az elmúlt éjszakán volt idő gondolkozni, átrágni mindent újból az elejétől kezdve. Mint már többször is, most is ugyanoda lyukadtam ki. Akárhonnan is nézem, a végeredmény mindig ugyanaz. Eszembe jutott a héten majd minden nap Andi barátnőm mondata, amit közel 2 éve mondott. Milyen, de milyen igaza volt....
Egyébként várom, hogy mikor jön üzi tőlük, babázhatnékom van, az enyémek szerintem soha nem is voltak picik. Okés, hogy tőlem nem nehéz magasabbnak lenni, de azért ez már túlzás, ami nálunk folyik ebből a szempontból. Látom lelki szemeimmel, ahogy a fiatalabbik csemetém duzzog, és megnézik... látom a döbbenetet a szemekben. Az utóbbi időben többször eszembe jutottak a védőnénink szavai, mikor a kisebbik megszületett... Istenem... de beletrafált...."Orsika, ebből a babából hatalmas felnőtt lesz". Lehet nem is kézilabdáznia kellene? Hanem mondjuk vizilabdázni, vagy cselgáncsozni. Mondjuk azért a kézilabdában is igencsak szükség van az erőre, megy a birkó rendesen.
Végül is még kicsi...na nem termetre... úgyhogy még van idő.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kerestem
  2013-08-03 14:31:54, szombat
 
  Kerestem egy angyalt találtam is egyszer.
Megőrjít a tudat hogy nem mellettem fekszel.
Másban lelted meg a lelki támaszt,
ezer kérdés bennem de egyre sem jön válasz. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 19.
  2013-08-02 15:18:18, péntek
 
  A ,,szilfa kivágása"

A templomos rendnek (a templomos lovagoknak) és a Sion-rendnek közös nagymestere volt, és a két rend tulajdonképpen ugyanannak a szervezetnek a két ágát alkotta, míg valaki el nem rendelte a ,,szilfa kivágását", amire 1188-ban került sor Gisorsnál. A két rend közötti szakítást valószínűleg Gérard de Ridefort nagymester úgynevezett ,,árulása" váltotta ki, aminek nyomán a Dossiers Secrets szerint az európaiak elveszítették Jeruzsálemet a szaracénokkal szemben.
Arról, hogy 1188-ban Gisorsnál ,,kivágták a szilfát", egy történelmi feljegyzés is fennmaradt, bár a ,,Rend iratain" kívül egyetlen forrás sem kapcsolja össze ezt az eseményt a templomosokkal vagy a Sion-renddel. A feljegyzés azok közé az ostoba középkori mesék közé tartozik, melyekről gyanítható, hogy jelentőségteljesebb, mélyebb igazságokat rejtenek. A Champ Sacrén - az évszázadok óta szentnek tartott mezőn - valóban állt egy szilfa. Állítólag több mint nyolcszáz éves volt, törzse pedig olyan vastag, hogy kilenc ember alig tudta körülölelni. Ezen a mezőn szoktak volt találkozni Anglia és Franciaország királyai.
Az egyik beszámoló szerint II. Henrik angol és II. Fülöp francia király között egy alkalommal igen feszült helyzet alakult ki. Talán az angolok és a franciák közötti örök ellentét egyik megnyilvánulásaként II. Henrik és kísérete a szilfa árnyékában keresett menedéket a tűző napsugarak elől, s a franciák kint rekedtek a hőségben. A számbeli fölényben lévő franciák nem bírták tovább elviselni a hőséget, s talán megalázónak is érezték az angolok pöffeszkedését, és megtámadták az angolokat, akik Gisors városába vonultak vissza. II. Fülöp dühében kivágatta a szilfát, és haragosan visszatért Párizsba, mondván, hogy soha többé nem fogja a favágó szerepét eljátszani.
Egy másik elbeszélés szerint Fülöp közölte Henrikkel, hogy ki akarja vágni a fát. Henriket felbőszítette a gondolat, és vasabroncsokkal erősítette meg a fatörzset. A franciák támadásba lendültek, és Henrik fia, Oroszlánszívű Richárd az embereivel a fa védelmére kelt, ám súlyos veszteségeket szenvedett el. Végül a franciák győztek és kivágták a fát.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 557
  • e Hónap: 3964
  • e Év: 3964
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.