Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 473 
Tallóztam.
  2013-09-30 18:10:26, hétfő
 
  A kis Kolompár és a házi feladat

Tanító néni kérdezi a kis Kolompárt:
- Fiacskám, elkészítetted a házi feladatodat?
- Hát persze, csókolom kezsit-lábát...
- Akkor mutasd!
- Otthun felejtettem!
- Nem hiszem el!
- Anyám íletire ha mondom! Otthun maratt!
- Na jó, elhiszem.
Megy haza a kis Kolompár, látja ám, hogy nagy a gyász, az anyja holtan fekszik.
Másnap megy az iskolába. A tanítónő kérdezi:
- Ma megcsináltad a házidat?
- Hát persze, csókolom kezsit-lábát...
- Mutasd meg!
- Otthun felejtettem!
- Ezt már nem hiszem el!
- A húgom íletire ha mondom, otthun maratt!
- Na jól van, akkor elhiszem.
Megint megy haza a kis Kolompár, látja, hogy nagy a gyász, a húga vérbe fagyva fekszik.
Másnap megint megy az iskolába:
- Kisfiam, ma remélem, megvan a házid!
- Hát persze, csókolom kezsit-lábát...
- Akkor mutasd!
- Megint otthun felejtettem!
- Ezt már tényleg nem hiszem el!
- Az apám íletire, ha mondom! Otthun maratt!
- Na jó, akkor elhiszem.
A kis Kolompár megy haza, hát látja, hogy a faterja a szobában szélsebesen pakol egy bőröndbe.
Mikor meglátja, megszólal:
- Fiam, el kell mennünk innen, meg van átkozva ez a ház!
Tegnapelőtt anyád, tegnap a húgod, ma meg a bátyád...
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
OSZD MEG TE IS és ments életet!
  2013-09-30 18:06:40, hétfő
 
  OSZD MEG TE IS és ments életet!

Magyarországon naponta 70 embertársad szenved hirtelen szívhalált. 2-3 percen belül megkezdett újraélesztés esetén a 75% túlélné. Jelenleg 2-3% éli túl.

Nem baj, ha nem tökéletesen csinálod, de próbáld meg újraéleszteni a beteget! Csak jót tehetsz!

1. Biztonságban vagy?
2. Menj oda! Már ezzel többet tettél, mint a legtöbben! Ne másokra várj!
3. Szólítsd meg, rázd meg!
4. Hajtsd hátra a fejét, és figyeld (lásd-halld-érezd), van-e normális légzése.
5. Ha nincs normális légzés, hívass mentőt (104) megkezdett újraélesztéshez!
6. KEZDD MEG AZ ÚJRAÉLESZTÉST! 30 mellkasi nyomást (Összekulcsolt kéz, mellkas közepén, mélyen, gyorsan, visszaengedve) és 2 befújást (szájba vagy orrba, másik befogva; közben fej hátrahajtva) végezz felváltva! Ha nem tudsz, vagy nem akarsz befújást végezni, végezz csak mellkasi nyomásokat folyamatosan, ez is több mint a semmi!
Életet mentettél!

Most pedig oszd meg Te is, hogy életeket ments! Ha csak 10 ismerősöd tesz ugyan így, máris tízezres nagyságrendű emberhez érhetett el az életmentő információ!

Merj újraéleszteni!
© http://fb.com/igymentseletet
 
 
2 komment , kategória:  Iskola  
Védtelenebbek az idősek a rossz fiúkkal szemben
  2013-09-30 18:00:58, hétfő
 
 
Védtelenebbek az idősek a rossz fiúkkal szemben
László Erzsébet
Programsorozattal irányítja a rendőrség az idősekre a figyelmet ezen a héten, tekintettel az idősek világnapjára.

Október elseje az idősek világnapja, ezért a bűnmegelőzésben dolgozó szakemberek rendezvényeken és lapunk hasábjain is szólnak nem csak az érintett korosztálynak, hanem a fiatalabbaknak is.

A jó tanácsok java része a bűncselekmények megelőzését szolgálja, hiszen a szépkorúak könnyen a bűnözők célpontjaivá válhatnak, akik kihasználhatják az érintettek kiszolgáltatott helyzetét, jóindulatát, jóhiszeműségét. Ezúttal Bátkai Miklós őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa és Medgyesi István, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója beszélt a legfontosabb tudnivalókról.

Mindenekelőtt a leggyakoribb vagyon elleni bűncselekményekre a lopásra, a trükkös lopásra, a lakásbetörésre, a besurranásos lopásra , illetve azok megelőzésére mutattak rá a szakemberek. Például arra, hogy a kertkaput akkor is érdemes zárni, amikor a házbeliek otthon tartózkodnak, és a kulcsot nem szabad a zárban hagyni. Az utcára nyíló ablakokat és az ajtót akkor is be kell zárni, ha csak rövid időre hagyjuk el a házat, mert, mint tudjuk, a besurranók gyorsan dolgoznak.

Idős embereket gyakran környékezik meg a trükkös tolvajok. Általában árusnak vagy valamilyen közüzemi cég alkalmazottjának adják ki magukat, a lakásba bejutva kifigyelik, a tulajdonos hol tartja a pénzt, majd valamilyen módszerrel elterelve a figyelmet, ellopják a bankókat. Jó tudni, hogy a közüzemi cégek alkalmazottjai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek melyet a belépés előtt felmutatnak , s általában formaruhában dolgoznak.

A védekezés szempontjából fontos, hogy idegeneket senki ne engedjen be a lakásba, lépcsőházakban célszerű az optikai kitekintőn át meggyőződni arról, hogy ki áll az ajtó mögött. Amennyiben rokon, szomszéd, ismerős ott van támaszként, kisebb a kockázat, ha az idegen belép a lakásba, ám akkor sem szabad egyedül hagyni, nagy címletű bankjegyet váltani neki.

Betörés megelőzésére a bejárati ajtót célszerű kiegészítő zárral is ellátni, illetve leemelés és zárfeltörés ellen is biztosítani, a zárbetéteket pajzzsal védeni. Bérházi lakások ajtaját védi a belül felszerelt biztonsági lánc. Az ablakokat hatékonyan védik a rácsok, illetve a régebbi fa- vagy műanyag redőnyök. Érdemes megfogadni: nem pusztán az utcára nyíló ablakokra kell gondolni, hanem mindegyikre a fürdőszobaira, a kamrán lévőre is , amin a tettes beférhet.

Mindemellett minden olyan helyiség ajtajának biztosításáról gondoskodni kell, ahol értékeket őrzünk (szerszámos, nyári konyha, garázs). A lakás védelmét szolgáló riasztó is nagy segítség.

Az idősekre a zsebtolvajok is előszeretettel fordítják a figyelmüket. A lételemük a tömeg, piacon, bevásárlóközpontban, autóbuszon, vonaton, mozgólépcsőn vegyülnek el. Eredményességüket rontja, ha a kabátjaink külső zsebei nem rejtenek értékeket, s a táskákat behúzott zárral hordjuk. Ahol lehet, ajánlatos bankkártyával fizetni, s lehetőleg minimális készpénzzel útnak indulni.

Általános szabály, az idős emberek számára is, hogy amennyiben bűncselekmény sértettjeivé válnak, soron kívül jelentsék be a 107-es vagy a 112-es segélyhívó vonalon. A bejelentéskor mondják be a nevüket, a lakcímüket, és azt, hogy hol és mi történt. A bűntett helyszínét mindenkor hagyják érintetlenül. A sértettek minden esetben várják meg a helyszínen a rendőröket.

Az őszi hónapokban egyre korábban sötétedik, ezért az időseknek különösen szól a figyelmeztetés: szürkületben kerüljék az elhagyatott, sötét helyeket, lehetőleg ne járjanak egyedül az utcákon az esti órákban, hanem kérjenek meg ismerőst a kíséretre. A bűnözők támadása ellen a legjobb módszer, ha megfogadjuk a rendőrség tanácsait.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Az esküvői oltárnál mondott nemet a vőlegény
  2013-09-30 17:48:38, hétfő
 
 
Az esküvői oltárnál mondott nemet a vőlegény

Egy szokványosnak induló esküvőn olyan drámai fordulat következett be, hogy erről szólnak a lapok Olaszországban. A frigy végül elmaradt, a vőlegény ezt ünnepelte meg a lakodalomra meghívottakkal.
Arra a kérdésre, hogy össze akarja-e kötni életét vőlegényével örök hűségben, a menyasszony határozott igennel válaszolt. Ám amikor azonban ugyanezt a kérdést a pap a vőlegénynek is feltette, ő nemet mondott. Az addig örömteli násznépnek az arcára fagyott a mosoly, még az orgonamuzsika is elhallgatott - számolt be az esküvőn ritkán előforduló jelenetről nemcsak a helyi, pugliai sajtó, hanem még az olasz országos napilapok is.

Az esküvő a Baritól nem messze lévő Monopoli városkában volt, két helyi család gyermekei léptek volna frigyre egymással. A megdöbbent pap, Don Vincenzo firtatására a fiatalember azt válaszolta, hogy az atya kérdezze meg a menyasszonyt és az egyik tanút, miért nem köthető meg az esküvő.

A meghiúsult házasságkötés utáni ebédre már csak a vőlegény által meghívott vendégek maradtak, és az esküvő helyett azt ünnepelték meg, hogy férj helyett a vőlegényből ismét nőtlen és szabad férfi lett - számolt be a La Repubblica napilap.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Fa nyüvő a Szigetközben?
  2013-09-30 17:05:46, hétfő
 
  Fa nyüvő a Szigetközben?

Tavaly augusztusban valami olyat láttam, amire nem találok magyarázatot. A Szigetközben bicikliztem, amikor hazafele indulva az út menti bokrok között megpillantottam valamit. Először azt hittem, kidobott rongy vagy szemét. Nem is foglalkoztam vele, csak messziről szokatlan volt a formája. Aztán, amikor közelebb értem, akkor hirtelen felugrott az a valami és elkezdett menekülni.

Emberszerű alakja volt, de nem ember volt. Nem ugrott be azonnal az erdőbe, mert oldalt bokrok (és szalagkorlát) vannak, ezért futott előttem 20-30 métert. Mint amikor az őz vagy a nyúl nem találja a csapást a bozótban. Nagyon magasnak tűnt, főleg mert vékony volt. Nem úgy futott, mint egy ember, hanem ugrálva, kacsázva, sasszézva. Néha le is rakta a feltűnően hosszú kezeit, mintha segítette volna magát. Nagyon erősen, lendületesen mozgott, nagyokat lépett.

Az ijesztő látvány miatt azonnal lefékeztem, szinte ösztönösen a telefon után nyúltam. Fényképeztem már így őzet, amely menekülés közben megállt és visszanézett. Most viszont nem volt szerencsém, a lény csak rohant. Egy képet azonban sikerült csinálnom. Sajnos elég rossz minőségű, mert telefonnal készült és kapkodva próbáltam minél hamarabb megnyomni a gombot. Ezért kicsit bemozdult, de még látszik rajta a szürke emberszerű alak, amint átlép/átugrik a szalagkorláton.

Világosszürke, ritkás, koszlott bundája volt, de elég izmosnak, erősnek tűnt. A mozgása esetlennek tűnt a betonon, de mégis villámgyorsan és lendületesen tudott menekülni. A fák között nagyon hamar eltűnt. Egy darabig még hallottam a gallyak recsegését, meg ahogy a törmelék gurult a töltésoldalban, de egy szempillantás alatt nagyon messze jutott, és minden elcsendesedett.

Egy gyakorlott terepfutó sem tudott volna ilyen gyorsan futni a lejtőn és a bokrok között. Az arcát nem láttam, talán csak egy pillanatra. Elég buta feje volt. Valahogy egy ősemberre hasonlított, csak tényleg nagyon magas és vékony alkata volt. Annyit még észrevettem, hogy piszkos volt. Gondolom, a földben kotorászott, az éjszakai eső vagy harmat után, s ezért borította sár.

Az egész nagyon gyorsan történt, de igyekeztem inkább fényképezni, mint megfigyelni. A fénykép nélkül csak azt gondoltam volna, hogy képzelődtem, mások meg végképp nem hittek volna nekem. Én sem hittem volna senkinek, aki ilyesféle történettel áll elő. Mostanáig. Lehetséges, hogy a Fa-nyüvőt láttam?
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
9 titkos infó a férfiakról, amelyet a nők tudni szeretnének
  2013-09-30 11:31:50, hétfő
 
 
9 titkos infó a férfiakról, amelyet a nők tudni szeretnének
Itt Szerelem Írta: Slavic Andrea

A partneredből hagyományos férfit faragtak, aki higgadtan elvisel mindent, és nem fejezi ki az érzelmeit? Ezen ,,törhetetlen" jellemeknek is megvan a ,,használati útmutatója": olyan titkokat rejtegetnek magukban, amelyről minden nő szívesen tudna.

1. A férfiak gesztusok által mondják azt, hogy ,,szeretlek"

Főként a kapcsolat kezdeti fázisában, amely általában erősnek, lángolónak, és őszintének tűnik, a férfiak mégsem tudják gátlások nélkül kinyilvánítani az érzéseiket. Azonban, amiért nem hangoztatnak mágikus erejű szavakat ahányszor csak a nő szeretné, ez még nem jelenti azt, hogy nem is éreznek! A férfiak szívesebben fejezik ki gesztusokban a szerelmet - például a reggeli kávé megfőzésével, az ágyba hozott reggelivel. Tulajdonképpen minden apró gesztus a férfi szeretetét sugározza a nő iránt, és az a célja, hogy a hölgy ,,vegye az adást", és tulajdonítson a párjának valódi szerepet, fontosságot.

2. A férfiak mindig komolyan veszik a döntéseiket

Több nő is siránkozik amiatt, hogy a partnere vagy a volt párja nem vonja be igazán magát a kapcsolatba. Hát... ha nem teszi meg, azt jelenti, sosem volt az számára igaz szerelem. Az a férfi ugyanis, aki átadja magát a szerelmének és a kapcsolatnak, még ha verbálisan ritkán is fejezi ki, komolyan veszi az elhatározását, és a házasságot is felelősségteljesen fontolgatja. Holott nehezebb a férfit az oltár elé vinni, de ha kimondta a boldogító igent, akkor biztosra vehető, hogy a kiválasztott nő mellett szándékszik megöregedni.

3. A férfiak meg tudnak hallgatni

Még akkor is, ha igennel, nemmel válaszolnak, vagy szűkszavúan csak annyit mondanak, meglátjuk, nem jelenti azt, hogy nem hallgatták végig a partnerük mondandóját. A férfiak valójában jó hallgatók, holott a visszajelzés hagy némi kívánnivalót maga után. Éppen ezért, észbe tartanak olyan dolgokat, amelyekről a nők rég megfeledkeztek.

4. A kettesben-tevékenységek számukra erősítik a kapcsolatot

Amennyiben egy nő azt hiszi, három teljes nap az ágyban a szeretett férfival megerősíti a kapcsolatot, rosszul gondolja. Az erősebbik nem ugyanis, aki - amint megtudtuk, gesztusokkal kommunikál -, jobban kötődik egy nőhöz, ha osztozik a férfi kedvenc foglalkozásaiban, vagy legalább kipróbálja őket, ha nem is rajong értük. Tehát, ha meghívna arra a focimeccsre, amelyet a kollégáival játszik közösen, ne utasítsd vissza! Habár nem vagy oda a fociért, nem veszítesz semmit, ha közben rámosolyogsz, majd a mérkőzés végén megdicséred.

5. A férfiaknak idő kell, csak maguknak

Sokszor előfordul, hogy a nő betáblázza a férfi összes szabadidejét, csupán amiatt, mert úgy érzi, nincs elegendő közösen eltöltött pillanatuk. Ha a munkaidő el is választ benneteket, az nem jelenti azt, hogy a szabadidőt kötelező egymással töltenetek. A férfinak ugyanis meg kell hagyni az időt, amelyet csakis magára ,,költ", amikor azt tehet, amit akar anélkül, hogy számot kéne adnia róla, vagy hogy valaki nyomon kövesse a félig becsukott ajtó mögül. Lehet, hogy a hobbijának hódolna, vagy számítógépen játszana, netán kimenne a barátaival, esetleg sportot nézne/olvasna. De az is igaz, hogy a nők sem tudnak mindent elvégezni a férfiak szeme láttára! Így kölcsönösen hasznot lehet húzni a külön töltött időből.

6. A férfiak nem értik a finomkodást

Ha egy nő gyakran kommunikál az arckifejezésekkel, vagy finomkodva válaszol, felejtse el, hogy azokból a férfi képes levonni a lényeget! Elvégre, egyik férfi sem látnok, és hiányzik belőlük az a képesség is, amellyel a sorok között olvashatnak. És ha netán meg is értenék, biztosan valamit félreértelmeznek! Mi ebből a tanulság? A nő mondja csak ki szépen és világosan, amit akar és amire gondol, egyébként az üzenet elvész az éterben.

7. A férfiak jól reagálnak a dicséretekre

Mi van, ha nem javította meg a tusolót úgy, ahogyan kell? És ha inkább kidobta a ruhákat a mosógépből, mintsem szépen kiteregesse a szárítóra? A lényeg, hogy meg kell dicsérni a férfi minden egyes próbálkozását, még akkor is, ha a végeredmény gyalázatos. Ne is gondolj arra, hogy lehordd a fekete földig, ha épp nem végezte be a munkáját, vagy nem csinálta azt meg rendesen, már ha azt akarod, hogy máskor is nekilásson. Sose hányd fel, hogy úszik a konyha, ha ő mosogat, egyébként (együtt töltött) életetek végéig te fogsz egyedül elmosogatni! Kutatások is bebizonyították, hogy az apák szívesebben részt vesznek a háztartásban és gyereknevelésben, ha az anyák folyton megdicsérik őket.

8. A férfiaknak nincs mindig kedvük a szexhez

Sok nő meglepetésére, a férfiaknak valóban nincs mindig kedvük a szexhez! Akárcsak a partnereik, a férfiak is lehetnek idegesek a munkahelyi feszültség miatt, az ő fejük is fájhat a felelősségtől, és őket is megterhelhetik mindennapi gondok, amelyek persze mind hozzájárulnak az ,,étvágy" csökkenéséhez. Ha példa akad ilyen helyzetre, hagyd kicsit nyugton, magába szállni, aztán higgadtan beszéljétek meg, mi emészti. Ami a legfontosabb: sose érezd magad megsértve, ha éppen visszautasít. Ez ugyanis természetes, hisz ő is ember, nem pedig egy szexmasina.

9. A férfiak odavannak azért, hogy szexuálisan (is) kielégítsék partnereiket

Habár úgy tűnik, elfoglalja őket a saját örömük a szex során, a férfiaknak igenis számít a nő boldogsága. Nem egy példa van arra, hogy lemondanak ők a maximumról, csak hogy a partnerüket a csúcsra juttassák. Ahhoz viszont, hogy a férfi pontosan tudja, mi okoz örömet a nőnek, segítségre van szüksége. És hiába van széles tapasztalata, a szex és az azzal járó igények, mint minden egyéb, személyenként változnak.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam.
  2013-09-30 11:27:42, hétfő
 
  Szakács Zsó:


Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Chili con carne
  2013-09-30 11:26:18, hétfő
 
  Chili con carne

Hozzávalók:

Nagy fiam Nagy kedvence , ha tehetné heti rendszerességgel megenné
Az igazi mexicói változatban kockára vágott marha húst használnak, de mi európai emberkék valljuk be, darált husis változatát részesítjük előnyben?! Fűszerezésben kicsit eltértem az eredetitől.

2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg marha felsál vagy lapocka
4 kanál extra szűz olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál oregánó
1 kis k fahéj
1 kis k kakukkfű
4-5 levél friss bazsalikom levél
só, bors
chili paprika
4 kanál sűrített paradicsompüré
1 doboz kukorica konzerv
2 kocka legalább 70 %-csokoládé

Elkészítése:

A babot előző este be kell áztatni.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.

Tegyük bele a babot, csokoládét, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk.Konzerv bab használatánál a főzőidő jelentősen megrövidül

A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.

Küldte: olajbogyo
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete
  2013-09-30 08:58:57, hétfő
 
  Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete felszólítást intézett a világ éhezőihez, hogy egyenek rovarokat.

A világszervezet adatai szerint már a Földön két milliárd ember rendszeresen fogyaszt rovarokat. Ebbe beletartoznak a szöcskék, sáskák, hangyák, és még rengeteg fogyasztásra alkalmas rovar. Ezekbe a bogarakba nagy tápanyag van szakemberek szerint. Az ízük is elfogadható, csak némi akarat, és gusztus kell az átálláshoz.Az ENSZ jelentése szerint a nyugati világ előítélete miatt nem terjed a világon a rovarfogyasztás kultúrája. A bogarak könnyen elérhetők bárki számára, és sok kalóriát, és nyomelemeket tartalmaznak. A szervezet a szegény, éhező embereknek azért ajánlja ezt a táplálékforrást, mert nemcsak hogy ingyen van, de rengeteg embert, és gyermeket lehetne megmenteni az éhhaláltól.

(Oroszország Hangja)
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Pert nyert egy devizahiteles
  2013-09-30 08:25:13, hétfő
 
 

Pert nyert egy devizahiteles a K&H-val szemben Szegeden

Szeged
|
2013.09.13. 10:32
|
Frissült: 2013.09.13. 11:08

18 komment

Egy szegedi devizahiteles 30 millió forintos kölcsöne után csaknem 75 milliót követel vissza a bank. A Szegedi Törvényszék szerint a K&H szerződése törvénysértő - értesült a Szeged24.
Pert nyert egy devizahiteles a K&H-val szemben Szegeden.

,,30 millió forint svájcifrank-alapú ,,mérgezett" hitelt vettünk föl még 2004-ben a K&H-tól. A 165 ezer forintos kezdeti törlesztőrészletek 380 ezer forintra nőttek meg. 15 millió forintot törlesztettünk, majd tavaly májusban bírósághoz fordultunk" - nyilatkozta Tiszai Tímea, aki hozzátette: a bank jelenleg 59 millió forint tőketörlesztést követel tőlük.

,,Az eljárást igazságtalannak és jogtalannak tartjuk, ezért is tereltük az ügyet jogi útra" - tette hozzá a károsult ügyfél. A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében elmarasztalta a bankot, az ítéletet Tiszai Tímea föltölti a Facebook-oldalára.

,,Ha az ítélet jogerős lesz, a feleknek el kell számolni egymással" - mondta a Szeged24-nek.

A Szegedi Törvényszék a tavasszal egyoldalú kamatmódosítás miatt érvénytelenítette az OTP Jelzálogbank Zrt. és egy domaszéki házaspár között létrejött szerződés egyik pontját. Mint arról a Szeged24 korábban beszámolt, a felperes 2005 májusában 11,45 millió forint svájcifrank-alapú, 240 hónapos futamidejű jelzáloghitelt vett föl az OTP-től egy domaszéki építkezéshez. A változó kamatozású hitel kezdeti ügyleti kamata 2,49 százalék volt, ennek mértékét a bank azonban egyoldalúan csaknem 6 százalékig emelte. A bank 2006 januárja és 2011 januárja között összesen tizenkétszer módosított a hitel kamatán, tizenegy esetben fölfelé.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 473 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 473 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 1312
  • e Hónap: 14741
  • e Év: 14741
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.