Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Piramis: A becsület
  2013-09-30 20:01:47, hétfő
 
  1. Ismerlek, néha kérsz,
Azt mondod, kell a pénz.
Mindig van, ki pénzt ígér,
A becsület ennél mégis többet ér!

2. Álmok közt ébren élsz,
Másoknak adni félsz,
Kóbor vagy mint a szél,
A becsület ennél mégis többet ér!

R. Közeledni tiszta szívvel hozzád nem lehet,
Elhagynak a jó barátok,
Elkerülnek majd az emberek.

4. Élni így nem lehet,
Rossz lesz majd az életed,
Megtépáz a gyönge szél,
A becsület ennél mégis többet ér!


Üldözöd a kétes hírnév, hiú árnyait
Szemeidben jóság bujkál,
szívedben mégis bűn lakik.

R.

Élni így nem lehet,
Rossz lesz majd az életed,
Megtéveszt ki mit ígér,
A becsület ennél mégis többet ér!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Piramis: Őszintén akarok élni
  2013-09-30 19:59:02, hétfő
 
  1.Őszintén akarok élni,
Minden utam végigjárni,
Hinni abban, amire vágyom,
S ha hiszek benne küzdeni érte bármilyen áron.

2.Őszintén akarok élni,
És csak annyit elérni,
Jókedvem senkit ne bántson,
S ha fáj a szívem valamiért, ne nagyon fájjon!

3.Tőled csak annyit akarok kérni,
Hogy engedj őszintén élni,
Őszintén, szabadon, szépen,
Őszintébben, mint ahogy tegnap éltem.

Ne kelljen hazudnom senkinek
És hogyha valamit kérdezek
A válasz igaz legyen!

4.Szeretnék bízni mindenkiben,
Hinni, hogy nem fordul ellenem,
S nem árul el sosem.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Kohut Katalin: Énekelj!
  2013-09-30 10:20:35, hétfő
 
  Kohut Katalin: Énekelj!

Bús vagy, kedves?
Énekeld el szíved bánatát!
Milyen baj az, mitől szemed nedves?
Segít a dal, vigasztal, ha az élet bánt,
énekelj, szálljon széllel a dalod,
hadd járják Veled táncukat az őszi levelek,
Neked zizzennek, nem hallod?
Érted, miattad él a természet
minden szépségével, nincs több délibáb,
illúzió, a társad a valóság,
hiába-terv a földön minden báb,
Tiéd az örök-szabadság.
Némaságod is gondolat-szikraként
termi a jövő üzenetét,
s a Göncöl-szekér élő tanúként
tekint Rád - üzeni jelenét.
Csillagok, csillagok, mutassatok
utat a sötétségben nekem,
küldjetek hozzám szabadítót,
az életem itt sötét verem!
Énekem nem hallottátok?
Szívem nem faggattátok?
Hallgatok ismét Rátok,
csak gyertek hozzám, várok!

2013. szeptember 30.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A piros ruha
  2013-09-30 09:31:50, hétfő
 
  Kohut Katalin: A piros ruha

A vörös szín az energikus embereké. Kedvenceim a fehér és a halvány színek. Az újnak tudtam csak örülni, amikor egyszer anyám hozott egy használt eperjeles nyári ruhát, nem akartam felvenni, leértékeltnek éreztem magam benne. Nem ismertem még akkor azt, hogy a tárgyaknak kisugárzásuk van, a ruhák az egykori viselőjüket jelentik kisugárzásukkal, érzelmeikkel együtt.
Kaptam egyszer egy meggyszínű kosztümöt, le is fotóztak benne. Hatalmas cirkuszok árán lehetett rám adni az élénk színű kétrészest.

Mégis van egyetlen piros ruhám, amit talizmánként őrzök. Volt férjem szerette, amikor szépen fel voltam öltözve, vásárolt is ruhákat néha. Egyszer elmentünk a város egyetlen butikjába ruhát venni. Mindenféle színű ruha volt, akkor még a zöld taszított engem, az okát soha nem tudtam megfejteni, a kéket munkaszínnek gondoltam. A pirosat próbáltam fel. Vékony derekát két masni fogta át, amit hátul kell megkötni, a megkötő színével azonos minta díszíti a nyakát körben és az ujját, fodros alját is.
- Ki ez a csodálatos teremtés magának? - kérdezte az eladónő férjemet.
- Kétgyerekes asszony, a feleségem - válaszolta.
Láthatóan büszke volt az eredményre, bár a külsőségek őt egyáltalán nem érdekelték, ritkán vette észre a külsőmet, a benső világom egyáltalán nem érdekelte. Talán a barátai kedvéért vásárolta a ruhákat is, mert a feleségeik jól öltözködtek.

Vettem piros magas sarkú szandált és táskát is a ruhához. Míg tehettem, mindenféle színű cipőt és hozzávaló táskát hordtam. Amikor kevés volt a pénzem, általában fekete-fehér volt a színösszeállítás, ez is mindig elegáns tudott lenni. A mélypont az volt, amikor csak egyetlen vékony cicanadrágom és két blúzom volt, azt is a Zsarnai-telepen vettem. Abban mentem egyszer szülői értekezletre, ahol minden falusi asszony kosztümben pompázott. Mennyire kiríttam közülük! A férfiak sompolyogtak körülöttem és kukucskáltak be a blúzom alá, mert melltartót nem viseltem, s nem is tellett rá.

Az ötvennyolc centis derekú piros ruha már soha többé nem lesz jó rám, s mert nőies, a gyerekeim nem veszik fel. Ereklyeként őrzöm a szekrényemben, tudom, hogy én vagyok, a ruha engem jelent, s talán egyszer, ha nem leszek, viselője tulajdonságaimat is örökölni fogja.

2013. szeptember 30.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Féltékenység
  2013-09-29 15:49:40, vasárnap
 
  Féltékenység

,,A párkapcsolatában akkor féltékeny valaki, ha attól fél, hogy a párja hűtlen, megcsalja valakivel."

Magdi gyerek maradt egész életében. Első házassága alatt féltékenységi jeleneteket rendezett naponta annak ellenére, hogy a férje hűséges volt hozzá, figyelmes, elhalmozta kedvességgel, ajándékokkal, virággal. Neki nem kellettek a figyelmesség jelei, az ajándékba adott téli kabátot a mosogató vízbe nyomta, a virágokat semmibe sem nézte. Megmagyarázhatatlan féltékenység ez, állandó oktalan vádaskodással.
Akkor érezte magát elemében, amikor cirkuszolhatott, jeleneteket rendezhetett. Gyermekei éjjelente a visítozásaira ébredtek, csúnya beszédére, ahogyan kiabált vékony gyermek hangján. Apjuk ilyenkor azzal nyugtatta őket, hogy ne törődjenek vele, ne vegyék figyelembe.
Szeretett flörtölni, kikezdett a férje unokatestvéreivel is, ilyenkor vitte egyik-másik gyerekét magával. A gyerekek szívébe berögzült a félelem és a szégyen.
A bíróság Magdinak ítélte a gyerekeket, annak ellenére, hogy soha nem volt képes gondoskodni róluk. Nekiment a kályhának és látleletet vetetett arról, hogy a férje megverte.

A válást követően járta arany és ezüst ruhákban az ismerkedési esteket, szanatóriumokat, a gyerekeket éhen és fűtés, ruha nélkül magukra hagyva.
Ezután megmutatta volt férjének, hogy ő még mindig kívánatos és szép, egy négy gyermekes férfival házasodott össze. Továbbra is féltékenységi jeleneteket rendezett, ha öt percet késett a második férj, vagy ha ránézett valakire, mentek éjjel-nappal a cirkuszok emiatt, természetesen a veszekedés vége mindig a legkisebb fiú kizavarásával, megalázásával végződött, aki teljesen olyan volt külsőleg, mint az első férj.
Megszületett a közös gyermekük, egy kislány. Az egyik féltékenységi jelenetnél megkérdezte János, a második férj: - Melyiket akarod, hogy megöljem, az első férjedtől a cigányt, vagy a tőlem születettet? Ekkor földhöz vágta pólyástól a csecsemőt.

Magdi csikkgyűjtésbe kezdett, majd beadagolta naponta kávéban férjének a tömény nikotint. János egy napon görcsökben fetrengve leesett a földre. Magdi megijedt, szaladt a szomszédhoz segítségért, tejet itattak vele.
Nemsokára rákos beteg lett, Magdi ápolta, míg szervezetét teljesen felzabálta a betegség. Szemei sárgává változtak, amikor a mája bomlott fel.

A harmadik férj sokkal fiatalabb volt, Magdi lányának falujából származó, amiért csúfolta vő a lányát, hogy nem szégyenli-e magát az anyja miatt. Józsit is ott hagyta étel, ital nélkül, amikor elment szanatóriumba, elvitte a pénzüket magával. Józsi a legkisebb fiúval halászatból élt, kenyérre sem tellett. Józsi a féltékenységi jelenet egyikét azzal torolta meg, hogy fel akarta Magdit akasztani a fürdőszobában. Ennek is válás lett a vége.

Magdi már hetvennyolc éves. Évente adja fel a házassági hirdetéseket, melyekre jelentkeznek az egyedülálló férfiak. Egy napi együttlét után kezdődik a kurvázással a féltékenységi jelenet, a férfiak érthetetlenül állnak Magdival szemben, s egymás után halnak ki mellőle. Most éppen három udvarló sír utána, bár mindegyikkel nagyon csúnyán beszél, mindenkit megzavar a szépsége és a kislányos hangja, határozott megjelenése.

Feladott egy házassági hirdetést Pista nevében a nyugdíjasok lapjában. Utazott hozzá és éppen összefutott a kapuban az egyik jelentkezővel. Hatalmas féltékenységi jelenet kezdődött el, annak ellenére, hogy ő volt a hibás, hiszen a férfire szabadította az öreg asszonyokat. Még azt sem lehet mondani, hogy a második gyermekkorát éli, sem azt, hogy a kor nála magával hozta a bölcsességet és a nyugalmat, hiszen ilyen volt mindig. Környezete arra várt, egyszer majd megváltozik. Pista sírt, hogy szereti, de Magdi nem engedett abból, hogy kurvákat fogad a háza előtt, hiába ő volt a hibás. A felfoghatatlan és a megmagyarázhatatlan féltékenység végig kísérte egy életen keresztül.

2013. szeptember 29.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Atlantiszi ember vagyok - Minden Halak
  2013-09-29 14:45:59, vasárnap
 
  Atlantiszi ember vagyok, álmodozó volt a kezdete a hollóházi atlantiszi angyalka nippnek, melynek a vége az volt, hogy fényben fogan és hal az igaz ember, s mind ki hal.
Ez volt a kezdet, születésemkor a Vörös Oroszlán halak szülöttjét, Koncz Zsuzsát váltották meg, nőiesítve Adamis Anna nevével Adam Cadmon, a főhős életét, de minden kommunista és egyházi szereplő Anna volt, Annához az út a kereszten a rózsán vezet.

Minden halak szülöttet megmentettek, olyan életre juttatva őket, ami nem járt volna nekik. Ahány halak szülött, annyiféle eredet: van misztikus, okkultista, asztrológiai, mini horoszkópos halak-Piroska, ezt a média 1995-ben kezdte el ismételni valamennyi világtáj farkas-Piroska beállításával. Az alkoholista halak deformációját a börtön elme végrehajtotta dögöket testbe juttatva születésem óta.

Ez a Halak az ünnepi tortán eredete.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kex 1971: Zöld-sárga
  2013-09-29 14:40:17, vasárnap
 
  Zöld-sárga, zöld-sárga
Hangyák lejárata
Tollasgyík szemében
áll egy kis leányka

Darazsak harcolnak
Fogaik csattognak
Halálos sebeket
Ejtenek eleget

Bogarak elmennek,
röptükben zenélnek,
tölgyfának törzsében,
hallgattam én őket.

A Holdra felnézek.
ott rovarok nyüzsögnek,
fény felé repültek,
ott csendesen zümmögnek.

Hej lányka,hej lányka!
Szépségben nincs párja.
Ha veled lehetnék,
mindent elfelednék.

Zöld -sárga,zöld -sárga,
tollasgyík szájába
került a lányka,
nincs még egy órája.

Arcának bájával
Hangja lágyságával
Engeszteli gyíkját
Hogy kerülje halálát

Halála közeleg
Országa megremeg
Magyar volt a lányka
Magyar a hazája.

Hej lányka,hej lányka!
Éhes a sárkányka.
Világnak harmada,
majdnem ő egymaga.

Katonák szájában
Ereim végei
Ugy szívják véremet
Csak ebbe ne halljak meg!

Csak ebbe ne haljak meg!
Csak ebbe ne haljak meg!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Elhallgattak a fórumos csúfolók
  2013-09-29 05:06:41, vasárnap
 
  Pár évvel ezelőtt csúfoltak higagyú buzitól kezdve itt maradt hányás söpredéktől kezdve mindennek, minden média falára odaírtak részleteket a bezúzott írásaimból, mint a TV2-nek idéztek a Mi lesz veled, Magyarország? című kezdetleges szonettkoszorúmból, amiből ők annak idején emelkedtek, Orbán Viktornak írták, hogy három gyerek, négy kerék, amikor engem kerékbetörtek helyette Alexandriai Katalin Zirkulis könyv egyik nevéhez érve. Nem találtam akkor összefüggést a Szentpéteri kórházban Amália pszichológusnő kijelentése között, hogy ki tudja, hány kerék van? - 1995-ben és Orbán Viktor között, hogy a Nyomorultakat emeli az egészségügyi elmeosztály az egykori világ történelem könyvei alapján emberek megáldozásával, már ismétlésben is. Most csend van, hiszen elérték céljukat, Magyarország nem szégyenli magát azért, mert megáldozta az embereket, sikeresen likvidálta őket az élők sorából, Tömegben egyedül, mint ahogyan idejöttünk. Minden falusit bevittek a városba emberek áldozásával, minden kettős keresztnevűt az Antológia Humana alapján megmentettek, minden helységről felvett nevűvel, ezekkel indítottak, meg a karmikus szülöttekkel, boszorkányokkal..... Latinovits lopott dallamú spiritisztái hatalmasat hoztak létre Müllerékkel, jelenleg ők képviselik a szeretetet az egész országban, a Talmud denevéresei és zsidói a sántákkal, amik helyett már a bölcsődében megrántották a lábamat csodálatos életet élve átvehetik a jövő gazdagságát a börtöntől, akinek eladták magukat. Orbán az álmoskönyvemből állt fel 1995-ben is a a Talmudos úszómesterrel, Egerszegivel, majd jutalmazta a gyorsírókat a parlamentben. Most már a szívről beszél, elég jól tartja magát hatalmas biblia olvastatással nyitott és áthozott romániai seregével.

Most csend van, pedig szeretik a botrányokat. Nem néz senki semmibe, Jakubcsek Gabriella és minden Gabi helyett összezúztak minket, kiárult Miskolc városa, mint egy utolsó Rákóczi térit, amivel kezdtek is már az ötvenesévekben Forgószelekkel, megmentve a szőke Chicciolina babákat, akik, mint az ember áldozásból túlélők írták, összepisilik lepedő-Európát.

A csajokkal Európa csendes, újra csendest kezdtek el, letakarták lepedővel nemcsak nálunk az asztalt Bizottság módjára az ortodoxokkal, zsidókkal, hanem egész Európát, hogy eljátsszák, Európa csendes, újra csendes, Európa halott.

Sophia Loren a sakk-kártyáról már végig élte szép életét zöld asszonyként, minden francia korát végig játszották, Kertész leszek fát nevelek világ végi jóslatával együtt az Illésékkel. Ez aztán politika volt a javából! Fenyőért izgult Erdély népe, amelyik ábráját szintén az Észak-Magyarországba tették be kislányosítva, Fenyő ebből túlélő, az elméletét, írását nem tudom összerakni még egyszer. Ez így marad fenn az utókornak, remélem, ha egyszer igazat fognak szólni! Az élővilág ellenes csapások befejezik a művét a börtönnek. Nem kell az élet a Földnek, irigykedtek az emberekre a médiával, valamennyi szereplője áldozásból került ki, s még csak nem is látszik rajtuk a gyalázat.

Elég volt értelmiség legyőzése közben esernyővel beállniuk a médiába, s már megmentették őket sorsuktól, szerepüktől?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Romlás virága
  2013-09-28 14:16:15, szombat
 
  Kohut Katalin: Romlás virága

Húsom-vérem nem romlandó,
engem szenvedély éltet,
testi kéjem eladható,
sejtorvosságot kérhet
állandóan nőstény-vérem,
csak az olthatja szomjam,
fokozhatja a szépségem,
Sátáné hús-ünnepem.

2013. szeptember 28.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Erika asszisztensnő kitámadásai
  2013-09-28 07:31:14, szombat
 
  Erika, a körzeti orvos asszisztense három napja másodszor támadott ki engem, amikor felhívtam, hogy bedobtam a postaládájába a mai leletet, s hogy mit mondott az orvos.Először is az volt a gondja, hogy már húszévesek is szenvednek ilyen betegségben, majd kiabálni kezdte, hogy lelki beteg vagyok, ezért kapok el minden betegséget, s nemcsak én vagyok az, hanem a gyerekem is, akinek nem ad többet pár évnél. Mert félek mindentől - kiabálta -, ez lelki betegség, ennek köszönhető a sok betegség. Engem teljesen lebénított, mondtam neki, hogy hogy tud ilyet mondani? Nem tudok hová menni ebben a városban, melyik körzetbe. Hogyan is mondhatnám el neki, hogy a lelki betegek a Pszichografológiája szerint Szepes Mária okkultistáinak démonikus megszállottságban szenvednek, s az én tönkre tevőim mindenkit összezúztak eddig, a halál arat születésem óta, valamint itt vannak az élővilág ellenes csapások is.  
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 2437
  • e Hónap: 4796
  • e Év: 57062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.