Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
Káposztaleves-kúra: fogyj 7 kilót 7 nap alatt
  2013-09-30 23:12:53, hétfő
 
 A káposztaleves-kúra igen népszerű és közkedvelt diéta, sokan ismerik már és ki is próbálták. Az eredmények szerint, akár 7 kilótól is megszabadít, mindössze 7 nap alatt. Emellett, a jó benne az, hogy egészséges és olcsó!
Hátránya: nehezen tartható be.

Még mindig jobb, hogy diétázz, minthogy fogyókúrás tablettákat szedj. A rendszeres étkezés előnye ugyanis az, hogy beindítja az anyagcserét, és biztosítja a testsúly egyensúlyát. Két kritikus eset létezik, ami a fogyni vágyást illeti:

* ha túl keveset eszünk, vagy túl ritkán ülünk asztalhoz - ettől a szervezet vészriadót fúj, a folytonos éhségtől pedig az anyagcserénk lelassul, és bármilyen keveset is együnk, az mind ránk ragad. Éppen ezért tanácsolják a táplálkozási szakértők, hogy gyakran étkezzünk, és kicsi adagokat fogyasszunk!
* ha túl nagy adagot fogyasztunk el egy leültünkben - ez túlterheli a gyomrunkat, és a bevitt kalóriák nagyrésze elégetetlenül marad. Ezt követően, egy normális adag étel elfogyasztása után is éhesnek érezzük magunkat, hiszen a kitágult gyomor a bő porcióhoz képest üresen marad. Ebben az esetben fokozatosan csökkentenünk kell a tányérra kirakott étel mennyiségét, bizonyos esetekben pedig sebészeti beavatkozásra is szükség van.

A káposztaleves-kúra szinte minden szempontból előnyös. Annyit ehetsz, amennyi beléd fér, nem kell koplalnod, ráadásul egészséges eledelt kell fogyasztanod, ami nem is kerül sok pénzbe. A kúra ideje 1 hét. A leadott kilók száma pedig akár egyenesen arányos is lehet a diéta napjainak számával.

Hogyan készítsd el a káposztalevest?

Kell hozzá 1 nagy fej káposzta, 5 közepes vagy nagy paradicsom, 2 húsos paprika, 1 kötés petrezselyem, 1 zeller (ökölnyi méretű), 2 nagyobb fej hagyma, só és bors ízlés szerint. Ne adj hozzá olajat vagy egyéb fűszereket, sem pedig más zsírokat!

A kúra, napokra osztva

1. nap - készíthetsz magadnak egy tál friss gyümölcssalátát, a nap hátralevő részében csak a levest eheted. Összesen ötször étkezhetsz egy nap, ebből tehát négyszer levest, egyszer pedig salátát fogsz enni. Innivalóként csakis sima vizet fogyaszthatsz!
2. nap - a gyümölcssalátát váltsd friss zöldségre, a levesporciók maradnak változatlanul. Ami fontos, hogy ne adj hozzá egy csepp olajat sem! A salátát akkor eheted, amikor csak akarod.
3. nap - a levesadagot csökkentsd háromra, a hátralévő két étkezést pedig tedd ki zöldségsalátából és 2-3 gyümölcsből. Mindegyik étkezést válaszd külön a másiktól, és a zöldségeket ne keverd össze a gyümölcsökkel. Csakis sima vizet ihatsz.
4. nap - olyan gyümölcsöket is fogyaszthatsz már, amelyek nem savasak, de növényi zsírokat tartalmaznak. Például 3 banán vagy 3 mangó, esetleg 3 szelet sárgadinnye jól jöhet. A gyümölcsöt egyetlen étkezés alatt fogyaszd el, a többi alatt egyél káposztalevest. Folyadékként csak a sima víz ajánlott, amelyet egyébként a káposztaleves-kúra teljes ideje alatt kell fogyasztanod.
5. nap - a levesbe főzhetsz egy kevés csirkehúst, és továbbra is étkezz ötször egy nap.
6. nap - egyik étkezésed legyen egy maréknyi főtt rizs sárgarépával és borsóval, a többi kötelezően leves.
7. nap - a rizst helyettesítsd roston sült hallal, és fogyaszd második fogásként a leves után. Na meg, a hátralévő étkezésekre megmarad természetesen a leves.

A kúrát, ha bevált, 4 hét után meg lehet ismételni. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Udvaros Dorottya és Somló Tamás-Vetkőzés
  2013-09-30 23:02:37, hétfő
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
ELVIS PRESLEY CRAWFISH REMIX BRAND NEW 2012 SPANKOX VS ELVIS
  2013-09-30 22:34:01, hétfő
 
 ELVIS PRESLEY CRAWFISH REMIX BRAND NEW 2012 SPANKOX VS ELVIS FANTA(SAY)[link]http://www.youtube.com/watch?v=vfBt_dFfnrg
[/link]
 
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Elvis Presley - Can't Help Falling In Love
  2013-09-30 22:26:51, hétfő
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
elvis tiger man 1970
  2013-09-30 22:24:49, hétfő
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Őszi remény
  2013-09-30 22:06:03, hétfő
 
  A nyár végső virága is lehull.
Az ég is ezt siratja: elborul.
E hervadás, e gyász úgy fáj neki!
Csak hullanak, egyre hullnak könnyei.

Fagyos mosollyal néz alá a nap,
S az égen olyan álmosan halad.
Nincs dal az erdőn, letarolt a rét,
Miért pazarolná fényét, melegét?

De a midőn vidám szüretelők
Felett halad, mosolygó képet ölt,
Miként ha szólna: "Vígan legyetek,
A hervadást úgyis megéritek!"

De véget ér a végső vigalom:
A szél süvít be ajtón, ablakon.
Azt mondja: "Nincs virág, meghalt a nyár!
Nem lesz derüs, meleg, soha már!"

Lesz! Mert a föld csak alszik, nem halott,
Megtérnek napsugár, madárdalok.
És akárhányszor lesz még kikelet,
Rózsás napok, napfényes ég, meleg!

Balogh József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvis Presley - I`ll Remember You (Lisa Marie) Studio Dub
  2013-09-30 22:04:34, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Dr. Papp Lajos szívsebész : A szellem él
  2013-09-30 12:29:46, hétfő
 
  "Egy hölgy olyan állapotba került egy budapesti kórházban, hogy a vezető professzor - aki egyébként jó barátom és nagy tapasztalatú ember - azt mondta róla, hogy nem is érdemes megkísérelni a műtétet.{..}

{...} A professzor hazament, és fiatal tanítványa, beosztottja - aki engem egyébként jól ismert és tisztelt - felhívott, és részletesen elmondta az esetetA hölgy az eszméletlenség határán volt, kínlódott az életéért. De ez a fiatal orvos hitt abban, hogy én tudok és merek segíteni ebben. Amikor a beteggel találkoztam, ha homályosan is, de eszméleténél volt. Leletei alapján már nem szabadott volna, hogy éljen. Mindennek ellenére az élet levegője ott vibrált a beteg körül. Én csak egyet kérdeztem tőle: Hisz-e abban, hogy életben marad. Mondta, jelezte, hogy hisz. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy megoperálom. Ez nem egy racionális döntés volt, hanem inkább egy intuíció. A műtét után nem tért eszméletéhez. Hat napig eszméletlenül feküdt. Lélegeztető gép tartotta életben. Ezt az állapotot hívják kómának. Én ennek ellenére mindennap többször is odamentem a beteghez, megfogtam a kezét, megsimogattam a fejét.

És mivel nem akartam, hogy a többi kollégám megmosolyogjon, ezért egészen halkan a fülébe súgtam ezeket a mondatokat: "Ugye megígérte nekem, hogy nem hagy cserben? Önnek élnie kell. Értse meg: van esélye. Nem szabad föladnia."

A beteg hat nap múlva eszméletére tért, és egy hónap múlva a körülményekhez képest gyógyultan távozott. Ami a döbbenetes, az most következik. A beteg azt mondta nekem, hogy köszöni a mondataimat. Elmondta percre pontosan, hogy kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken mikor voltam nála, és miket suttogtam a fülébe. Utólag leellenőriztem, valóban akkor voltam ott, amikor ő mondta. Elmondta pontosan, hogy szerdán tizenegy óra húsz perckor megállt ez és ez az orvos az ágya végénél, és akkor őt ott halottnak nyilvánították.

Azt mondta a hölgy: "Szerettem volna nekik odaszólni, hogy ne temessenek el, mert nem haltam meg. Nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudtam velük szemben védekezni."

Ez a nő mindent elmondott. Azt mondta: "Alig vártam, hogy maga odajöjjön hozzám, és beszéljen az életről."

A beteg szemén a hat nap alatt végig egy nedves labdacs volt, nehogy a szemhártyája kiszáradjon. Életfunkciói nem voltak. Nyilvánvaló, hogy a szemével nem láthatott és a fülével nem hallhatott, hanem valami mással, amiről mi nem tudunk. Persze az, hogy valamiről mi pillanatnyilag nem tudunk - vagy nem tud még az orvostudomány -, nem azt jelenti, hogy az nincs is. Az biztos, hogy ezek után nekem már senki nem mondhatja azt, hogy a kóma állapotában lévő beteghez nem érdemes szólni, mert az úgyis meghalt. De számos más esetben is a betegek beszámolnak a műtét alatti élményeikről, pedig elvileg semmilyen élményük nem lehetne. A nagyobb szívműtéteknél megállítjuk a beteg szívét, és gép pótolja a keringést és a szívműködést. Megállítani a szívet nagyon könnyű, beindítani már nem annyira. Miután megoperáltuk a szívét, újraindítjuk. Az újraindítás számomra mindig egy katartikus pillanat. Sokszor a betegek a szív újraindításának élményéről pontosan beszámolnak. Ez azért döbbenetes, mert arról az időszakról, amelyről ő beszámol - nevezetesen a szív újraindításának élményéről - abban az állapotban ő a tudomány mai álláspontja szerint nemhogy nem érezhet semmit, de nem is élhet."

A szeretet eredménye

ÉLETMENTŐ ÖLELÉS

Egyhetes ikreket inkubátorba kellett tenni, és úgy volt, hogy csak az egyik marad életben. A kórház nővére szembeszállt a szabályokkal, és a babákat közös inkubátorba helyezte. Miután betette őket, az egészségesebb baba átvetette karját testvérén, és átölelve tartotta. Erre a kisebbik szívverése stabilizálódott, és testhőmérséklete is normálisra emelkedett. (Esti Judit interjúja nyomán)

Ne felejtsük el megölelni, akiket szeretünk!

Dr. Papp Lajos szívsebész

http://www.inditlak.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Mulatósra gördeszkázik a zalai pap
  2013-09-30 12:06:34, hétfő
 
  Az atya egy lagziban lépett fel gördeszkás mutatványával, a háttérben az ilyenkor illendő mulatós zenével.

Lendvai Zoltán zalai plébános ,,gördeszkás papként" vált ismertté évekkel ezelőtt. Menő deszkásokat megszégyenítő trükkjeit a BBC is bemutatta.Link

Videó Link

Eredeti cikk Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Átvertek interneten? Búcsúzz el a pénzedtől!
  2013-09-30 12:02:22, hétfő
 
  Ha interneten bankolunk, nem árt legalább annyira vigyázni, mintha egy igazi bankban, igazi pénzzel a zsebünkben intézkednénk. A webes csalások áldozatainak 41 százaléka sosem látja viszont a pénzét.

Ahogy az autóknál a Casco adhat némi reményt, úgy az internetes bankolásnál is van olyan elméleti lehetőség, hogy egy "baleset" - jelen esetben egy internetes csalás, hackertámadás vagy hasonló visszaélés - után a bank, esetleg biztostó segítségével, vagy épp jogi óton visszaszerezhessük a pénzünket.

Ez viszont egyáltalán nem garancia a sikerre. a Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése alapján a válaszadók 41 százaléka úgy nyilatkozott, hogy minden mentési kísérlet ellenére véglegesen elbukta az internetes csalással ellopott pénzét. További 14 százalék volt csak egy hajszálnyival szerencsésebb, mivel ők az elrepült összegnek legalább egy részét vissza tudták szerezni. Összesen csak a válaszadók 45 százaléka tudta teljes egésében visszakapni az ellopott vagy kicsalt pénzt.

De hogy is történnek ezek a lopások? A jelentés szerint az áldozatok 33 százaléka szembesült azzal a ténnyel, hogy az elektronikus úton történő fizetésük során érte őket anyagi kár. További 17 százalékuknak szimplán eltűnt a pénze az elektronikus bankolás során, míg 13 százalékuk balul sikerült online üzletek áldozatai lett. Ami a bankok és online áruházak hozzáállását illeti: ők a jelek szerint pozitívabban reagálnak ilyen esetekben, mint az e-fizetési rendszerek kiszolgálói, amelyeknek ügyfelei közül csak mindössze 12 százalék kapott teljes kárpótlást az elszenvedett károkért, míg online bankolás esetén ez a szám már eléri a 15 százalékot. A felmérésben résztvevők közül, tízből egy válaszadó mondhatta magát szerencsésnek, amiért visszakapta a teljes összeget.

Ugyanakkor sok felhasználó a mai napig nem bízik az online tranzakciókban, a szolgáltatások megbízhatatlansága miatt. A B2B International felmérésének eredményei azt mutatják, hogy a válaszadók 45 százaléka véli úgy, hogy a bankok kötelesek visszafizetni az online műveletek során elvesztett összeget. Emellett a válaszadók 42 százaléka gondolja úgy, hogy a bankoknak ingyenes biztonsági eszközökkel kellene támogatni az online tranzakciókat lebonyolító ügyfeleket.

Az említett okoknak is köszönhető, hogy a kiberbűnözők fókuszában egyre előkelőbb helyen szerepelnek az online tranzakciók. Hiszen míg a felhasználók átruházzák a legtöbb biztonsági intézkedést a bankokra és más online tranzakciókat lebonyolító vállalatokra, addig ezek a vállalatok nem mindig képesek 100 százalékosan ellátni a megfelelő szintű védelmet, műszaki vagy egyéb okok miatt. Ezért is köszönhető, hogy az online pénzügyi tranzakciók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kiberbűnözők körében.

A Kaspersky Lab szakértője a trójai vírusokat, jelszóvadász megoldásokat és az operációs rendszer sérülékenységét célzó kártevőket tartja a legveszélyesebbnek, de ezek ellen természetesen lehet védekezni. Egyrészt mindig frissítsük számítógépünk operációs rendszerét (és ha lehet, ne bankoljunk, vagy fizessünk már rég nem támogatott rendszert futtató gépekről), emellett pedig használjunk valamilyen vírusirtót, tűzfalat és egyéb védelmi mechanizmusokat használó biztonsági szoftvert. Ráadásul még így is van veszély, hiszen köztudott, ha a pénzüket nem is, de az adataikat még a világ legfontosabb embereitől is el lehet lopni...Link


Eredeti cikk Link 
 
0 komment , kategória:  TV, internet, komputer,telefon  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 1721 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 183
  • e Hét: 607
  • e Hónap: 6769
  • e Év: 6769
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.