Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Tégy az abortusz ellen
  2014-02-26 16:47:46, szerda
 
 

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási
bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A
gyermekem még nincs egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok
ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit szeretne tőlem? - Azt
szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre. Az
orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb
megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott,
gondolván a doki megértette, mit szeretne. Az orvos folytatta: -
Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg
azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt
a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik
az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő
babát választaná. A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen
szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn! - Szerintem is, - mondta az
orvos - de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam,
akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető
volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs
különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy
azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!

Ha ezzel egyetértesz, kérlek, oszd meg! Közösen életeket menthetünk meg.

Szavazásunk állását itt megtekintheted:https://www.facebook.com/questions/213031725399488/
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Nap Szentje - 2014. Február 26.
  2014-02-26 12:50:20, szerda
 
  Nap Szentje - 2014. Február 26. Nap szentje: I. SZENT VIKTOR pápa A 14. egyházfő a történelemben, 189 és 199 között uralkodott. Pontifikátusa alatt először került Róma a keresztény világ központjába, és tovább gyűrűzött a kelet és nyugat viszálya.


A történelem fennmaradt írásai nyomán tudjuk, hogy Viktor a birodalom észak-afrikai tartományából származott. Fellépett az egyház egységesítése mellett, így aztán hamar napirendre került a húsvét időzítésének kérdése, amelyet a nyugati zsinatok állásfoglalásaira támaszkodva a zsidó Niszán hónap 14. napját követő vasárnap tartották. Azonban a birodalom keleti részeiben, főként Kis-Ázsiában Jézus Krisztus feltámadásának ünnepét naptól függetlenül Niszán hónap 14. napján tartották. Viktor be akarta vezetni a nyugati időpontot, és azokat a püspököket, akik nem voltak hajlandóak ezzel egyetérteni, kizárta az egyházból. Ekkor vált ketté a keleti és a nyugati egyház először élesen egymástól. A pápai primátus hangsúlyozására az egyház hivatalos nyelvévé a görög helyett a latint tette meg. Ez a döntése több évszázadon át érvényben maradt.
 
 
0 komment , kategória:  Szentek  
Természetes küzdelem a bélparaziták ellen
  2014-02-26 12:42:53, szerda
 
  Bizonyos élelmiszerek bakteriológiai, virológiai rizikót és parazitákat hordoznak. A táplálékon keresztül élősködők kerülhetnek az emberi szervezetbe, és veszélyeztethetik egészségünket. Cikkünkből megtudhatja, hogyan akadályozhatja meg az élelmiszerekből bekerülő protozoák (egysejtűek) okozta megbetegedéseket, hogyan pusztíthatja el a már beágyazódott parazitákat természetes gyógymódokkal, és hogyan erősítheti meg immunrendszerét a paraziták ellen az egészséges bélflóra helyreállításával.

Bélparaziták - minden második embernek van

A beleinkben elképzelt élősködők nem éppen étvágygerjesztők. Ennek ellenére minden második ember akarata ellenére menedéket nyújt ezeknek a bajkeverőknek. Az élő organizmusok - köztük egysejtűek és bélférgek - előszeretettel fészkelik be magukat az emberi emésztőrendszerbe, és terhelik immunrendszerünket. Annál fontosabb tudnunk, hogyan tarthatjuk távol a parazitákat a szervezetünktől. Míg a harmadik világ országaiban a probléma elsősorban a szennyezett vízben keresendő, addig a nyugati világban az emberek gyakran a nyers kolbász, a nem megfelelően hőkezelt húsok és kagylófélék fogyasztásával vonzzák magukhoz a parazitákat.

Tünetek - az immunrendszer harcol a paraziták ellen

Ha az élősködők már befészkelték magukat a belekbe, meglehetősen gyorsan el tudnak szaporodni. Az immunrendszer védekezik a betolakodók ellen, a paraziták nagy mennyiségével szemben azonban többnyire alulmarad. Ez tipikus emésztési panaszokban nyilvánul meg, pl. hasmenés, puffadás és teltségérzet. De az influenzaszerű tünetek, hányinger, krónikus fáradtság, kiütés, ízületi fájdalmak és krónikus orrmelléküreg-gyulladás is jelezhet parazitatámadást. Ahhoz, hogy az élősködőktől megszabaduljunk, szó szerint ki kell őket éheztetni, és ezt leginkább természetes módon.

Cukor - vonjuk meg a bélparazitáktól a táptalajt

Ahogy a gombák, úgy a paraziták is szeretik a cukrot. Megsemmisítésükhöz tehát meg kell vonni tőlük a táptalajt. A hatékony parazita elleni védekezés elkerülhetetlen része ezért a szénhidrátban szegény diéta. Mind az édesítőszereket (cukor, méz stb.), mind az összes gabonát, amely az emésztés során cukrokra bomlik, átmenetileg kerülni kell. Egy ilyen böjtkúrában az élősködők szó szerint éhen halnak. A siker különösen a férgeknél szembetűnő.

Természetes módszerek bélparaziták ellen

A bélparazitáknak semmi esélyük megtelepedni a szervezetben, ha a bélrendszer egészséges, és elegendő hasznos bélbaktérium népesíti be. Ezért nagyon fontos a béltisztítás és az egészséges bélflóra felépítése. Szedhetünk még grapefruitmag-kivonatot vagy ezüstkolloidot is, mivel mindkettő természetes antibiotikumként ismert, a bélflórában viszont nem tesznek kárt.

Sok természetgyógyász javasol egy kalóriaszegény, 3-21 napos diétát túlnyomórészt fermentált élelmiszerekkel, mint a savanyú káposzta, a kombucha és az almaecet. A fermentáció során keletkezett tejsavbaktériumok hasonlóan hatékonyan pusztítják el a parazitákat, mint a probiotikus étrend-kiegészítők. Pozitív mellékhatásként a hasznos baktériumok nemcsak elűzik az élősködőket, hanem elősegítik a bélflóra helyreállítását is.
A természet a paraziták elleni harcban további csodálatos segédeszközöket ad a kezünkbe. Egészítsük ki diétánkat például kókuszolajjal, amely erősíti az immunrendszert. A közvetlen támadásra a nyers fokhagyma és a hagyma is alkalmas. Naponta 6 teáskanál kókuszolaj, 1 fokhagymagerezd és 1 hagyma mellett a parazitáknak semmi esélyük.

Az oregánó illóolaja is megfutamíthatja a parazitákat. Adjunk 2-3 cseppet egy pohár vízbe, tegyünk hozzá frissen facsart citromlevet, és ezt a keveréket igyuk naponta háromszor. Hasonlóan erős hatás érhető el szegfűszegolajjal. További parazita elleni szerek: gyömbér, olajfalevél-kivonat, tárnicsgyökér, borókabogyó, papayalevél, feketedió. Segítsük kúránkat e növények igen hatékony tinktúráival
Gyógyszer Nélkük
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Akadályozza meg az epekő kialakulását!
  2014-02-26 12:40:56, szerda
 
  Almaecet üvegpohárban, mellette egy fél és egy egész alma.
A megfelelően működő epehólyag biztosításához szervezetünket rendszeresen el kell látni különféle tápanyagokkal. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan előzhetjük meg az epekő képződését teljesen hétköznapi élelmiszerekkel, és a már meglévő epeköveket hogyan szüntethetjük meg.

Az epe

Az epehólyagban lévő folyadék feladata, hogy a májjal együttműködve biztosítsa a megfelelő zsírbontást és a méreganyagok kiválasztását. Ha azonban e két létfontosságú szerv egyikének - vagy akár mindkettő - funkciójában zavar támad a rossz táplálkozás miatt, epehiány léphet fel. Ennek következtében a meglévő méreganyagok nem tudnak megfelelő mértékben kiválasztódni, és az epében jelenlévő koleszterin a folyadékhiány miatt már nem tartható oldott állapotban, így összecsomósodik. Így jönnek létre a koleszterintartalmú epekövek.

Hogyan védhetjük meg epehólyagunkat az epekövektől? Íme, néhány hatékony tipp, amelyek jelentősen javíthatják a máj- és epefunkciót.

1. Szénsavmentes víz

Ha naponta megiszunk két liter szénsavmentes vizet, átmossuk a májat és hígítjuk az epét, amely különben be tud sűrűsödni, és így epekőképződéshez vezethet.

2. Frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek

A friss gyümölcs- és zöldséglevek ellátják szervezetünket létfontosságú tápanyagokkal: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Ezek nagyon gyorsan a sejtekbe kerülnek, anélkül, hogy az emésztőrendszert megterhelnék. A szervezet ezeket a tápanyagokat méregtelenítésre is használja. Ezért a friss levek hozzájárulnak a máj és egyúttal az epehólyag tehermentesítéséhez. A frissen préselt almalé gazdag pektinben, ezáltal támogatja a szervezetet abban, hogy a már meglévő epeköveket felpuhítsa és feloldja, ezen kívül megelőzi az új kövek képződését. A citrom, zeller, paradicsom és sárgarépa szintén nagyon ajánlható erre a célra.

3. Kókuszolaj

Bár egyes tudósok az epeköves betegeket határozottan lebeszélik bármilyen zsír fogyasztásáról, sok természetgyógyászati beállítottságú ember azzal érvel, hogy vannak bizonyos zsírok, például a biokókuszolaj, amelyek képesek az epekövek képződését megakadályozni, sőt a már meglévő epeköveket megpuhítani és feloldani. A kókuszolaj példájában erre van is logikus magyarázat. Egyrészt a jó minőségű biokókuszolaj mentes a koleszterintől, amely adott körülmények között hozzájárulhatna az epekövek képződéséhez, másrészt a kókuszolajban lévő közepes szénláncú zsírsavakhoz nincs szükség epére, mivel ezek már a nyálban, aztán a gyomorban lebontódnak. A kókuszolajban lévő kapril- és kaprinsavak pedig képesek a koleszterintartalmú epeköveket valóban feloldani.
Almaecet üvegpohárban, mellette egy fél és egy egész alma.
A megfelelően működő epehólyag biztosításához szervezetünket rendszeresen el kell látni különféle tápanyagokkal. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan előzhetjük meg az epekő képződését teljesen hétköznapi élelmiszerekkel, és a már meglévő epeköveket hogyan szüntethetjük meg.

Az epe

Az epehólyagban lévő folyadék feladata, hogy a májjal együttműködve biztosítsa a megfelelő zsírbontást és a méreganyagok kiválasztását. Ha azonban e két létfontosságú szerv egyikének - vagy akár mindkettő - funkciójában zavar támad a rossz táplálkozás miatt, epehiány léphet fel. Ennek következtében a meglévő méreganyagok nem tudnak megfelelő mértékben kiválasztódni, és az epében jelenlévő koleszterin a folyadékhiány miatt már nem tartható oldott állapotban, így összecsomósodik. Így jönnek létre a koleszterintartalmú epekövek.

Hogyan védhetjük meg epehólyagunkat az epekövektől? Íme, néhány hatékony tipp, amelyek jelentősen javíthatják a máj- és epefunkciót.

1. Szénsavmentes víz

Ha naponta megiszunk két liter szénsavmentes vizet, átmossuk a májat és hígítjuk az epét, amely különben be tud sűrűsödni, és így epekőképződéshez vezethet.

2. Frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek

A friss gyümölcs- és zöldséglevek ellátják szervezetünket létfontosságú tápanyagokkal: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Ezek nagyon gyorsan a sejtekbe kerülnek, anélkül, hogy az emésztőrendszert megterhelnék. A szervezet ezeket a tápanyagokat méregtelenítésre is használja. Ezért a friss levek hozzájárulnak a máj és egyúttal az epehólyag tehermentesítéséhez. A frissen préselt almalé gazdag pektinben, ezáltal támogatja a szervezetet abban, hogy a már meglévő epeköveket felpuhítsa és feloldja, ezen kívül megelőzi az új kövek képződését. A citrom, zeller, paradicsom és sárgarépa szintén nagyon ajánlható erre a célra.

3. Kókuszolaj

Bár egyes tudósok az epeköves betegeket határozottan lebeszélik bármilyen zsír fogyasztásáról, sok természetgyógyászati beállítottságú ember azzal érvel, hogy vannak bizonyos zsírok, például a biokókuszolaj, amelyek képesek az epekövek képződését megakadályozni, sőt a már meglévő epeköveket megpuhítani és feloldani. A kókuszolaj példájában erre van is logikus magyarázat. Egyrészt a jó minőségű biokókuszolaj mentes a koleszterintől, amely adott körülmények között hozzájárulhatna az epekövek képződéséhez, másrészt a kókuszolajban lévő közepes szénláncú zsírsavakhoz nincs szükség epére, mivel ezek már a nyálban, aztán a gyomorban lebontódnak. A kókuszolajban lévő kapril- és kaprinsavak pedig képesek a koleszterintartalmú epeköveket valóban feloldani.



4. Lecitin

A lecitin egy zsírsavakból, glicerinből, foszforsavból és kolinból álló lipid, az epe is tartalmazza. Képes a zsírokat a vízben oldani, és ezzel szállíthatóvá tenni. Megakadályozza az epekövek növekedését, és a meglévőket fel tudja oldani. Ezért igyekezzünk sok lecitint magunkhoz venni. Különösen jó lecitinforrás a tojássárgája, a szójatermékek, a napraforgó, a búzacsíra és a diófélék.

5. Almaecet

Ezt az egyedülálló házi gyógymódot sok szakértő ajánlja biztos és hatékony módszerként epekő ellen. Keverjünk 1 liter bioalmalébe 2-3 teáskanál bioalmaecetet, és igyuk ezt rendszeresen, a nap folyamán elosztva.
Gyógyszer Nélkül
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.02 2014. Február 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 1175
  • e Hónap: 12562
  • e Év: 50310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.