Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Készíts pudingot grízből, a gyerekek imádni fogják!
  2014-04-15 14:48:07, kedd
 
  Puha, aromás, kissé kesernyés, könnyű "összedobni"... egy különleges desszert, ami a gyerekkort idézi, nincs olyan gyerkőc akinek anyukája ne készített volna nagy szeretettel grízt.

Én egy könnyű tejalapú szirupot készítettem cukorral és citromlével. Nagyon jól megy hozzá a rózsaszirup, vagy bármilyen más szirup. Megspékelhetitek kókuszdióval, tejszínhabbal, karamellel, vagy csokibonbonnal.

Hozzávalók:

8 kanál gríz,
1 kanál prézli,
6 tojás,
6 kanál cukor,
2 vanília,
vanília eszencia,
reszelt citromhéj,
vaj a forma kikenéséhez,
A sziruphoz:

1 liter tej,
2-3 kanál cukor,
citromlé
Elkészítése:

Elválasztjuk a tojássárgát a fehérjétől. Felverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot, egészen addig, amíg kemény habot nem kapunk. Egyessével hozzáadagoljuk a tojássárgát, majd a prézlit és a grízt. A masszához hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citromhéjat és pár csepp vanília eszenciát. Hogy homogén legyen jól elkeverjük.

Egy jénaitálat kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát. Sütőbe rakjuk, amit előtte előmelegítettünk, és így sütjük 40 percig.

Idő közben a szirupot is elkészítjük: Elkeverjük a cukrot a tejjel, a citromlével és addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a puding kész van (fogpiszkálóval ellenőrizzük) kivesszük a sütőből, a jénaitálban hagyjuk és ráöntjük a szirupot. Amikor a puding beszívta az összes szirupot megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hűtőbe rakjuk. A tetejére csokoládédarabkákat szórtam, majd felvágtam. Ne mondjam, hogy a gyerekek egy perc alatt felfalták.

Jó étvágyat.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon!
  2014-04-15 14:44:11, kedd
 
  A pizzát legtöbben imádják, és mivel ezerféle recept létezik, sokszor igencsak kemény fejtörést okoz, hogy eligazodjunk, megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Pedig pizzát készíteni otthon, igazi élvezet: olcsóbb, azt teszünk rá, amit akarunk, tőlünk függ, hogy vékonyabb, vastag, omlós, csípős vagy éppen halmozásig tele van sajttal.

Nézzünk egy receptet, hogyan készül az igazi olasz alaptészta. Ebből az adagból körülbelül 4 darab 25 centiméteres átmérőjű vékony pizza készül.

Hozzávalók:

300 ml víz,
3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
500 g liszt,
2,5 dkg élesztő (fél kocka),
1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítés: Langyos vízben keverjük el a cukrot, olívaolajat és az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet szitáljuk egy nagyobb edénybe, amelyben könnyedén meg tudjuk gyúrni majd, adjuk hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze, majd gyúrjuk meg jó alaposan, addig, amíg elválik a kezünktől. Nem szabad túl kemény se legyen.

Amikor készen vagyunk a tetejére kenjünk egy kevés olívaolajat, majd takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni legalább egy órán keresztül. Ha duplájára kelt, tegyük ki a tésztát egy lisztezett deszkára, majd gyúrjuk jól át míg sima nem lesz, és a levegő is kimegy belőle. Ezután vágjuk fel négy egyforma darabra és hagyjuk még egy negyedórát állni őket, majd formázzunk belőlük pizzalapokat és tegyük a sütőbe.

Hogy mit teszünk a tetejükre, annak már csak a fantáziánk szab határt.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Tormás fűszeres vajkrém
  2014-04-15 14:21:06, kedd
 
  Sokszor nem tudjuk, hogy mit is készítsünk reggelire, ami gyors, finom és még egészséges is. Ha unjuk már a főtt tojást vagy a szalámis kenyeret, számtalan kencével kísérletezhetünk. Persze nem mindig van erőnk és fantáziánk valami különlegeset kitalálni.

A következő recept nem csak hogy különleges, hanem nagyon könnyen és rövid idő alatt elkészíthető is. Így húsvét előtt pedig igazán aktuális lehet kipróbálni, hiszen, ha bevált és ízlik a család összes tagjának, akkor majd a távolról érkező vendégeket is meglephetjük vele az ünnep reggelén egy kis főt tojás vagy sonka mellé.

Hozzávalók:

25 dkg vaj,
4 evőkanál reszelt torma,
3 evőkanál citromlé,
só,
egy csipet snidling vagy apróra vágott újhagyma,
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés: A tormát elkeverjük a citromlével, az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű kenhető vajhoz. Apróra vágjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az egészhez, és egy picit megsózzuk. Addig keverjük, míg pépes állagú nem lesz a kencénk. Tegyük bele egy jól záródó dobozba, így hűtőben tárolva egy hétig is eláll.
Írta: Pöttyös Panni
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Ha puha kalácsot szeretnél, ezt mindenképpen olvasd el!
  2014-04-15 14:17:31, kedd
 
  Ha otthon szeretnél kalácsot sütni, mindig kövesd a receptet és fogadd meg a tanácsunkat! Segíteni fog abban, hogy tökéletes, ízletes és puha kalács készüljön!

1. A hozzávalók hőmérséklete legyen mindig azonos! A tojást egy nappal az elkészítés előtt vedd ki a hűtőből, hogy felvegye a szoba hőmérsékletét. A lisztnek száraznak kell lennie, ugyancsak szobahőmérsékletünek.

2. A konyhában legyen meleg, miután megvan a tészta jó ha nem nyitod ki az ablakot, hogy le keletkezzen huzat.

3. Minden folyékony hozzávalónak langyosnak kell lennie - nem forrónak, és nem is hidegnek.

4. Amikor összekevered az élesztőt, a vizet és a lisztet ne adj hozzá sót.

5. Az edénynek, amiben összekevered a hozzávalókat melegnek kell lennie. Ezt úgy tudod elérni, hogy jó forró vízben megmosod.

6. A kalácsnak szép színe lesz ha a tojást előbb egy kis sóval összekeverjük.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A legfinomabb piskóta receptje
  2014-04-15 14:14:49, kedd
 
  A piskóta egy jó dolog, hiszen sok mindenhez fel tudod használni alapként, nem kell más hozzá csak egy kis gyümölcs vagy krém, és máris tökéletesnek tűnő vasárnapi sütit tudsz varázsolni. Ezt a receptet megjegyezni sem nehéz, hiszen csak hatosból és egyesből áll.

Hozzávalók:

6 tojás,
6 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
6 púpozott evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só
Elkészítés:
Verjük jó kemény habbá a tojások fehérjét egy edénybe, majd egy másikban keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, a sütőporral és a sóval. A lisztet keverjük bele a tojássárgás tálba, majd ezután a tojások habját óvatosan, hogy ne törjön össze, keverjük bele az egészbe. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe. Akkor lesz kész, ha megszúrjuk egy villával, és nem ragad rá a tészta, vagy amikor a teteje aranybarnára sül. Míg megsül, ne nyitogassuk folyton a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Légy Krisztushordozó!
  2014-04-15 13:17:52, kedd
 
 

,,Azt szolgálom, aki a legerősebb!"
,,Én vagyok az!" - hazudta rá az ördög.
Alkut kötöttek, s elszegődött.

Aztán Jézus nevét ismerte meg.
Látta, hogy ahányszor kiejtik,
az ördög rémülten remeg.
,,Hazudtál, mert Jézus a legerősebb!"
- kiáltott, és otthagyta egyik este.
Jézust kereste,
hogy néki ajánlja fel erejét.

Ment, mendegélt.
Zúgó folyamhoz ért.
Egy hófehérszakállú, halk öreg
útközben
olyan különös dolgokat beszélt:
hogy Jézust az szolgálja itt,
aki máson segít,
és gyámolítja
kicsinyeit, szegényeit,
a gyengéket, a védteleneket.
Megállt a zúgó folyam partján:
,,Igaz lehet."

És akkor rimánkodva,
odatipegett egy öreg anyóka:
,,A hidat elvitte az ár!
Sose jutok a túlsó partra már!"
Karjára vette. Átlábolt vele.
S szíve egyszerre
szokatlan melegséggel lett tele.
,,Ez lenne hát Jézus szolgálata?"

Amint hajnalra vált az éjszaka,
a parton kunyhót épített,
s vitte, vitte át a hullámokon
a gyengét, a kicsinyt...
szolgált és segített.
Tudta: ez mind
Jézus szolgálata.
Néha mégis feltört a kérdés:
,,De hol van Ő maga?"

+++
Új reggel virradt, és a tiszta fényben
csendesen és szerényen
elébeállt egy gyermek.
,,Vigyél át engem!" - kérte.
Vigyázva vette
széles vállára, mint a könnyű pelyhet;
s a hullámokba lépett.

Mire középig ért, roggyant a térde,
terhe olyan nehéz lett.
A gyermek fenn a vállán egyre nőtt.
És mintha már az vitte volna őt!
A másik parton remegve borul le a lába előtt.
,,Ki vagy te?" - kérdezte riadtan.
,,Jézus!" - csengett a felelet. ,,Ne félj,
szolgálatodat elfogadtam."
Átszegezett, bilincset oldozó
kéz pihent lehajtott fején.
Szemét vakította a fény.
Aztán... nem látta már...
de szolgálta tovább.
És lett a neve Krisztushordozó.

+++
Legenda volt. Régóta ismerem,
de most kezdett zenélni bennem,
s ki kellett énekelnem,
hogy szívtől-szívig szárnyaljon a szó:
Van-e közöttünk Krisztushordozó?
Mert Ő ma is megáll
előttünk csendesen.
Várja, hogy megnyissuk a szívünk,
s bent a szívünkben
hordozzuk Őt végig az életen.

Hogy lábunkkal elveszettet keressen,
és kezünkkel gyengét védjen, vezessen,
szemünkkel szenvedőkre rátekintsen.
Van-e Krisztushordozó? Jaj, ha nincsen!

Szegényen és gyengén, ó Legerősebb,
leborulok én is előtted.
Rég rámvetetted bilincsoldozó,
átszegezett,
áldó kezed.
A szent keresztvíz hullt, permetezett,
s homlokomra írta az új nevet:
,,Légy Krisztushordozó?"

Segíts, hogy mindhalálig az legyek!


Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
A kavics
  2014-04-15 09:33:12, kedd
 
 

Aranyfény ruhájában tündökölve érkezett a hajnal. Gyöngyharmatot csókolt az ébredő fűszálakra. A zsalugáteren beszűrődő fények pajkosan játszottak az asszony lepedőjén.

Rácsodálkozott a táncoló árnyakra, és nagyot nyújtózott. Ropogtak az ízületei, és a gerince kiegyenesedett. Frissnek, s vidámnak érezte magát. Sejtette, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. Dudorászott a zuhany alatt, miközben a vízpermet lágyan simogatta testét, a lélek szárnyai útra keltek. E meghitt pillanatban szerette volna átölelni a világot. Bekapcsolta a gépét, hogy átnézze a levelezését. A monitor sötét maradt, máskor dühöngött volna, de most nem zavarta. A reggeli relaxációba kezdett.

Betett egy CD-t. Csukott szemei előtt a színek fátyoltáncot jártak a zene ritmusára.

Képzeletet a valóságtól elválasztani euforikus hangulatban felesleges.

Így esett meg vele az csoda, hogy barna kis kavicsba töpörödve hagyta magát sodorni a kristálytiszta patakban. Élvezte a víz hűsét a rohanó sodrásban. Néha feltekintett a magasba, gyönyörködött a bárányfelhő nyájban, és az égi juhász felhő subájában. Vidáman görgedezett a folyó felé. Éppen loccsant készült, amikor a zene elhallgatott. Sajnálta, hogy kellemes útját megszakítani volt kénytelen. Kinyitotta a szemét. A tér és idő üdvözölte.

Este gondosan előkészített kosztümjét, magára öltötte. Postára, bankba, és az elmaradhatatlan kirakat látogatásra indult. Az útjába eső ékszerbolt kirakatát a világért ki nem hagyta. Nem az arany, ezüst, és platina csodák vonzották, a színes kövekben gyönyörködött. Ametiszt geódák, apró zafírok, rubintok, smaragdok, no és a hegyikristály.

Útjának fontos állomásához érve, megállt. Elvarázsolta a pillanat, szemét dörzsölni kezdte a szemüvege mögött. Az nem lehet igaz, ott van egymagában díszítőelemként az a pici, apró kavics, amibe reggel beleköltözött és száguldott a kispatakban. Drága briliáns ékszercsodák között szelíden megbújva emelte a kiváltságok szépségét és értékét. Szíve nagyot dobbant, lábai az üzlet bejáratához osontak. Izgatottan a pulthoz lépett, és szinte könyörgőre fogva alázatosan kérte az eladótól:

- Azt a barna kavicsot kérem szépen, ami a kirakatban van.

Furcsán néztek rá, és egymásra a kiszolgálok, elmosolyogták magukat, mire az egyik így szólt.

- Szemben az eurós boltban tetszik kapni sokkal szebbet, dekor-kavicsnak hívják, zacskóban van.

- Köszönöm, de nekem az kellett volna, mert abban utaztam reggel, - suttogta zavartan.

Szerencse, hogy nem volt ismerős a boltban, futott át az agyán. Elszégyellte magát. Megköszönte a kedvességet és indulni készült.

- Tessék várni! - szólt a fiatalabbik, mosolyogva.

Kihúzott egy fiókot, markába vett egy csomó színes csillogó üveggolyót és feléje nyújtotta.

- Tessék választani. Ez nem eladó, de, ha örömet szerezhetek vele, ajándékozok Önnek párat belőle.

- Köszönöm, nagyon kedves, de nem kérem, azt a kavicsot szerettem volna. - ismételte zavartan, és hátat fordítva az ajtót kereste.

Alig várta, hogy megtegye azt a pár lépést, s elhagyja szégyenének helyszínét. Keze már a kilincset érintette, amikor valaki a vállára tette a kezét. Összerezzent és megfordult. Egy úr állt vele szemben, olyan ötven körüli lehetett. Ritkuló hajába ezüst csíkot mellírózott az idő hajszobrásza, szemének tiszta kékje zafírként csillogott, kissé szabálytalan hófehér fogai igazgyöngyként csillogtak, mint egy jóságos mesefigura, úgy nézett ki.

- Tessék helyet foglalni ott a sarokban annál a kis asztalnál, rögtön kiveszem a követ. Hallottam a beszélgetésüket, de olyan ötvösmunkát végeztem, amit nem hagyhattam abba.

Finoman az asszony vállán tartotta a kezét, és a kis faragott lábú asztalhoz vezette.

Egy perc elteltével nyitott tenyerében tartva átnyújtotta az értéktelen kavicsot.

- Tessék, eltenni, a cégünk ajándéka. - mosolygott szelíden.

- Köszönöm szépen, nem kívánom ingyen, ki szeretném fizetni.

- Az ajándékot nem szokás kifizetni. Annak idején én is egy kő varázsában éltem. Gyermekként sokszor láttam egy ékszerbolt kirakatában, álmaimban bejártam érte a fél világot. Vasárnapi sétánk során egy kirakatban megpillantottam, a szüleimmel megvetettem. Ma is itt hordom egy darabját ezüsthálóban fonva. Kezével felemelte a nyakában lógó smaragd medált. Gyönyörű darab volt, egyszerűen csiszolva, még is ezerszám szórta a sugarát. Az asszonyt meghatotta a smaragd története. Megköszönte az ajándékot. Féltett kincsét a táskájába rejtette, hálásan nézett jótevőjére.

Miután elköszönt boldogan folytatta útját. Zavarának sötétpiros rózsapírját a hála és öröm hamar elhalványította. Otthonába érve szerzeményét azonnal kibontotta, tapogatta, megforgatta párszor, nem győzött betelni a látvánnyal. Egyszer csak észrevette, parányi betűk rajzolódnak a sima feületen, s a barátok nevei monogrammá ölelkezve jelennek meg benne. Megértette miért volt más ez a nap, mint a többi, mert a legnagyobb kincsét találta meg!
Lélek Sándorné Ekpafat
 
 
0 komment , kategória:   novellák, gondolatok, versek  
Szilvás krémes
  2014-04-15 09:21:45, kedd
 
  Szilvás krémes
Az egyik kedvenc süteményünk, bárki bárhol sikert arat vele ez egészen biztos. Bármikor elkészíthető, ha épp nincs érett szilvánk, akkor befőtt szilvából épp úgy ezért a leírásba mind a kettő szerinti mennyiséget megemlítem.

Hozzávalók:
1,25 kg szilva, ha nincs 2 üveg szilvabefőtt, 3 dkg rama, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál cukor, fahéj
Piskótához:
9 db tojás, 9 evőkanál cukor, 9 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, 25 dkg rama, 20 dkg porcukor
Tetejére:
6-8 dkg reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ramaval megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük.

A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk,

a cukorral megszórjuk, fahéjjal meghintjük.

Elkészítjük a piskóta tésztát. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük.
A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1 evőkanál kakaóport keverünk.

A többi tésztára csurgatjuk majd egy kicsit bele is keverjük egy pálcikával.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk míg meghűl.

A krémhez a vaníliás pudingporból a cukorral tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
Amíg hűl a ramat a porcukorral habosra keverjük. A langyos kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk.


Várunk vele pár percet, míg ,,meghúz" a teteje és megszórjuk reszelt csokoládéval.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/szilvas-kremes/
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
2014. április 15. – Nagykedd
  2014-04-15 08:52:07, kedd
 
  Napi evangélium

Az utolsó vacsorán Jézus mélyen megrendült lelkében, és újból kijelentette: ,,Bizony, bizony, mondom nektek, egy közületek elárul engem." Erre a tanítványok tanácstalanul egymásra néztek, mert nem tudták, kiről mondta ezt. A tanítványok közül az egyik, akit Jézus szeretett, a vacsora alatt Jézus mellett ült. Simon Péter intett neki: ,,Kérdezd meg, kiről beszél!" Ő Jézushoz fordult, és megkérdezte: ,,Uram, ki az?" Jézus így felelt: ,,Az, akinek a bemártott falatot adom." Ezzel bemártotta a falatot (a tálba) és karióti Júdásnak, Simon fiának nyújtotta. A falat után mindjárt belészállt a sátán. Jézus ennyit mondott neki: ,,Amit tenni akarsz, tedd meg mielőbb!" Az asztalnál ülők közül senki sem értette, miért mondta ezt neki Jézus. Egyesek azt hitték, hogy - mivel Júdásnál volt a pénz - Jézus megbízta: ,,Vedd meg, amire szükségünk lesz az ünnepen!" Mások pedig (azt gondolták), hogy adjon valamit a szegényeknek. Miután Júdás átvette a falatot, azonnal kiment. Éjszaka volt.
Júdás távozása után Jézus ezeket mondta: ,,Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten is megdicsőült benne. Ha pedig az Isten megdicsőült benne, az Isten is meg fogja őt dicsőíteni önmagában, sőt hamarosan megdicsőíti. Gyermekeim, már csak rövid ideig vagyok veletek. Keresni fogtok engem, de amint a zsidóknak megmondottam, most nektek is megmondom: ahová én megyek, oda ti nem jöhettek." Erre Simon Péter megkérdezte: ,,Uram, hová mégy?" Jézus így válaszolt: ,,Ahová én megyek, oda most nem jöhetsz velem, de később követni fogsz." Péter azonban erősködött: ,,Uram, miért ne követhetnélek most? Az életemet is odaadom érted." Jézus ezt felelte neki; ,,Életedet adod értem? Bizony, bizony, mondom neked, mire a kakas megszólal, háromszor tagadsz meg engem."

Jn 13,21-33. 36-38

Elmélkedés:

Júdás árulása és Péter tagadásának megjövendöléséről olvashatunk a mai evangéliumban. Az árulás megjövendölése és Júdás távozása az utolsó vacsoráról azt követően történik, hogy Jézus megmossa tanítványai lábát. A szolgálat cselekedete a végsőkig ellentétben áll az árulás gaztettével. Az ellentétet János evangélista fokozza azzal, hogy Jézus maga nyújtja oda a falatot Júdásnak, amely szintén a szeretet jelének tekinthető. Júdás távozását a többi apostol nem érti, Jézus viszont ismeri szándékát, hiszen ,,jól tudta ő, hogy mi lakik az emberben."
Júdás árulását és Péter tagadását egyaránt értelmezhetjük Jézussal való szembefordulásként, de mégsem említhetjük a kettőt egy lapon. Júdást belső gonoszsága és pénzéhsége vezérli, Péter pedig pillanatnyi gyávaságból, félelemből tagadja, hogy ismeri Jézust és az ő tanítványi köréhez tartozik. Júdás árulásából nincs visszaút, Péternek viszont lehetősége lesz Jézus feltámadása után újra megvallani szeretetét.
Jézus halálának közeledése döntési helyzetbe állít. Vajon a sötétség erői vagy az isteni kegyelem dolgozik bennem? Vajon csak lelkesen beszélek arról, hogy Jézusnak adom az életem vagy valóban kész vagyok erre? A cselekedeteim mögött húzódó szándékot jól ismeri az Úr. Az éjsötétben végzett tetteim indítéka mindig világos számára. A rossz szándék bárkit könnyen árulóvá tehet!
ˆ Horváth István Sándor

Imádság:

Istenünk, irgalmas Atyánk! Hisszük, hogy a szeretet erősebb a bűnnél. A tőled tanult szeretet vezet bennünket a törekvésben, hogy békében éljünk veled, a mi Atyánkkal és embertársainkkal. Irgalmas jóságod és megbocsátó szereteted legyen példa számunkra, hogy mindig készek legyünk szeretetből, tiszta szívvel megbocsátani. Taníts minket igazi nagylelkűségre!
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Top 8 élelmiszer és gyógynövény a rák gyógyítás
  2014-04-15 08:41:31, kedd
 
  Mivel a férfiak és a nők csaknem felénél diagnosztizálnak rákot a világon, egyre fontosabbá válik az, hogy megértsük milyen ételekkel lehet táplálni a testet, és hogy milyen ételekkel lehet méregteleníti azt. Itt van tehát a leghatékonyabb rákpusztító élelmiszer- és gyógynövény lista:

TENGERI NÖVÉNYEK
Kelp, kombu és nori a három leggyakoribb tengeri zöldség jelentős pozitív hatással van a rákra. Ezek mindegyike a leggazdagabb és biológiailag leghozzáférhetőbb jód forrása. A jód átlagosan hiányzik étrendünkből, ez a hiány pedig nagy szerepet játszik a sok emlő-és petefészekrák kialakulásában.

Gazdag kalcium-és kálium-, valamint összes ásványianyag források, amelyek segítik a szervezet lúgos környezetének kialakítását, nagyon megnehezítve a meglévő ráksejtek túlélését.

ALGA
Klorella és spirulina bizonyitottan a két legerősebb rákellenes alga!

Hihetetlen méregtelenítő hatással rendelkeznekk (beleértve a nehézfémek megkötését és eltávolítását is), valamint immunerősítő tulajdonságai (az egészséges bélflóra megteremtése és a candida gomba elleni harc) hasznosak a rák elleni harcban.

KERESZTES VIRÁGÚ ZÖLDSÉGEK
A keresztes virágú zöldségek mint a brokkoli, karfiol és a káposzta csökkentik a rák kialakulásának kockázatát és a rákos sejtek növekedését a mell, méhnyálkahártya-, tüdő-, vastagbél-, máj, és a méhnyak tumorai esetén.

A háttérben a szulforafánnak nevezett enzim áll, amely méregteleníti a karcinogéneket, mielőtt azok károsítják a sejteket. Az indol-3-karbinol és krambén enzimek szintén szerepet játszanak a méregtelenítésért felelős enzimek aktiválásában.

GYÓGYGOMBÁK
A gyógygombák, mint például a reishi és a chaga szerkezetében számos bioaktív molekulát azonosítottak, beleértve a tumor-ellenes ágenseket. Ezek közé a biológiailag aktív vegyületek közé tartoznak a poliszacharidok, alkaloidok, tokoferolok, fenolok, flavonoidok, karotinoidok, folát, aszkorbinsav enzimek és a szerves savak.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a reishi gomba hosszútávú fogyasztása meggátolja a tumor proliferációt azáltal, hogy megnöveli az egyén vérplazmájának antioxidáns szintjét, ezáltal javítja azok immunitását, akik betegsége előrehaladott.

ALOE VERA
A kutatások azt mutatják, hogy az aloe vera erős immunmoduláló és tumorellenes tulajdonságokkal rendelkező poliszacharidokat tartalmaz, ami azt jelenti, hogy az aloe vera fokozza az immunrendszer működését és elpusztítja a rákos daganatokat.

Egy nemzetközi immunofarmakológiai tanulmány azt mutatta, hogy az aloe vera poliszacharidjai makrofág aktiváló tevékenységet folytatnak, beleértve a nagy mennyiségű nitrogén-oxid termelését is, amely tumorellenes potenciállal rendelkezik.
KENDER
A kender növény a zsírsavakat a leginkább kiegyensúlyozottabb formában tartalmazza a földön. Az ideális arány 3:1 omega 6 és omega-3. A kendermag olaj az esszenciális zsírsavak 80%-át is tartalmazza, ami a legmagasabb koncentráció bármely más növényhez viszonyítva.

Az esszenciális zsírsavak alapvetőek a normális immunfunkció fenntartásához, mert antioxidánsok és gyulladásgátlóak, segítenek a sejtek oxidálásában és sejtszinten állítják helyre a megfelelő egészséget. Mivel a rák nem tud fennmaradni magas oxigéntartalmú környezetben, a kender magas esszenciális zsírtartalma nagy lehetőséget jelent a rákból való felgyógyulásban.

FOKHAGYMA
Egy kettős vak, randomizált vizsgálatban több mint 3000 alanyt hét éven át vizsgáltak. A hét év eredménye azt mutatta, hogy a rák kockázata a rendszeres allium fogyasztóknál 60%-kal lett kevesebb.

A csodaenzim az alliináz nevet viseli és termeli a rákellenes vegyületet ( a fokhagyma latinul Allium cepa, az Allium nemzetség része). A legfontosabb momentum a fokhagymafogyasztásban az, hogy feltétlenül törjük össze, és hagyjuk állni a fokhagymagerezdeket 15 percig. A rákellenes vegyületek így szabadulnak fel belőlük.

KURKUMA
A “Life Extension Foundation" által folytatott kiterjedt kutatás a kurkuma rákellenes tulajdonságairól megállapította, hogy a kurkuma célba veszi a rák kialakulásának mind a 10 kiváltó tényezőjét, beleértve a DNS-károsodást, a krónikus gyulladást és a jelátviteli utak zavarát.

Több száz vizsgálat mutatta meg azt is, hogy a kurkumin egy erős rákellenes élelmiszer, amely számos egyedi úton blokkolja a rák kifejlődését.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU


 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 884
  • e Hónap: 7256
  • e Év: 58047
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.