Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az anya
  2014-04-19 15:08:16, szombat
 
  Muraközy Gyula: Az anya
Hullt a keresztfa könnye még a vér,
S már szállt az est, az álmos denevér.
Egy csillag égett, ijedt fény, homályos,
S őrt állani a dombra jött a csend.
Kopár, zord úton Jézus anyja ment,
S követte őt a hű tanítvány, János.
Bús gyászpalástot vett a völgy, a halom,
Siető árnyak tűntek a sötétben.
Mária sírt, szívét a fájdalom,
a kín rikoltó keselyűje tépte.
Meghalt a fiam! - s az emlékezés
zord késként mélyítette a sebét.
Holt jövő, hímzett szemfedő a múlt,
S a csönd csak egy sikolytó dalt tanul:
,,Meghalt a fiam!" Éjre vált az este,
s János a szelíd, vigasztalni kezdte:
"Nem fiadnak ácsolták a keresztet,
a Messiás ő, az Ige, a Kezdet, a Bárány,
kit próféták álma látott, forró vérében mosni a világot.
Égő, örök Fény, kit az éj sirat.
Neked már régen meghalt a fiad, régen kinőtt a názáreti házból,
Király az, kit az ég kárpitja gyászol,
s kire fagyott kő, holtak ágya vár ma.
Útjára tegnap még hullott a pálma.
Fény, mely fényt áraszt vakság verte szemből,
Ige, mely bomló holtak felé zendül,
Pásztor, ki nyáját őrzi élte árán,
Út, mely eget nyit Golgoták határán.
Igazság, mely tövist hord homlokán,
Élet, mely télen rügyet bont a fán.
És szeretet, mely most és mindörökre
halkan, szelíden ráborul a földre.
Látod az éjet? -sírva ráhajol,
Hallod a csöndet? Csak róla dalol.
Érzed a város lázas, forró álmát? -
vele álmodnak, várják, visszavárják.
S eljő majd egyszer, vissza jő a Mester,
Szent irgalommal, glóriás kereszttel.
Kitárja karját a világ felett, s lészen mosolygás, béke, szeretet.
A szeretetet meg nem öli senki, a fényt nem lehet a sírokba temetni.
Ó, jer hát, menjünk. Töröld le a könnyed.
Így oszlik az éj, és a gyász is könnyebb.
Hisz tudod már, a keresztfán ki van ?
S szólt Mária csöndesen: " A fiam... "
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Nagyszombat és húsvét vigíliája
  2014-04-19 15:05:17, szombat
 
  Nagyszombat és húsvét vigíliája
Jézust sírba helyezik Nagyszombat a gyász napja, s ha mélyebben belegondolunk, érthető ennek a napnak a tragédiája, hiszen az a Jézus, akitől azt várták, hogy helyreállítja Izrael birodalmát, most sírban fekszik egy nagy kővel elzárva.
A Nagyszombat esti liturgia a sötétség beállta után kezdődik a tűzszentelés szertartásával. Erről az új tűzről gyújtják meg a húsvéti gyertyát, amelyik a halott Jézus testét szimbolizálja, benne a tömjénszegekkel, amelyek Jézus halálos sebeit jelzik. A Föltámadásnak nem volt tanúja, hiszen Jézus nem erre a világra, ennek a térnek és időnek keretei közé támadt föl, hanem az örökkévalóságba lépett át, mégis az Egyház szeretné a föltámadás pillanatát átélni, ez történik akkor, amikor a gyertya élettelen testét megeleveníti az új tűz. Szimbolikusan ez a föltámadás pillanata. Ekkor a pap elindul a fénnyel a sötét templomba, s három lépésben szétosztja Krisztus világosságát a híveknek, akik a Húsvéti gyertyáról meggyújtják saját gyertyáikat. Ezután hangzik föl az Egyház leggyönyörűbb éneke, az Exultet, a Húsvéti örömének, amiről Mozart állítólag azt mondta, hogy minden művét odaadná cserébe, ha ő írhatta volna ezt a dallamot.
Feltámadt Krisztus Az Exultet után kezdődik a szentírási szövegek sora, amelyek az utolsó keresztelési katekézist jelentik azoknak, akik ekkor lesznek az Egyház tagjává, hiszen Húsvét vigíliája a felnőtt keresztelés szokásos ideje. Ilyenkor 7 ószövetségi olvasmány hangzik el, amelyik az Üdvtörténetet mutatja be, hogy Isten hogyan készítette elő az emberiséget az Üdvözítő fogadására, utána a szentlecke az Újszövetségből, ami már Jézus föltámadását hirdeti, az Evangélium pedig elbeszéli hogyan tapasztalták meg a tanítványok, hogy az a Jézus, akit láttak meghalni, mégis él.
A szentírási szakaszok után kezdődik a felnőtt keresztelés, de ha ez mégsem lenne, akkor is vizet szentel az Egyház, a hívek ellent mondanak a Sátánnak, megvallják hitüket, s keresztségükre emlékezve az Egyház meghinti őket az új vízzel.
A Húsvét vigíliájának miséje a föltámadási körmenettel ér véget, amelyik közép-európai hagyomány szerint kiviszi a Föltámadás örömhírét a világba, megáldva a négy égtájat.
Egészen a reneszánszig keleten és nyugaton egyaránt az üres sír, illetve a pokolra-szállás képével fejezték ki. Nyugaton a reneszánsztól kezdve elkezdték azt a pillanatot ábrázolni, amikor Jézus kikel a sírból, ami művészileg lehet szép, de a dolog lényegét elvéti, hiszen a Föltámadásnak nincs tanúja. A pokolra-szállás azt a valóságot fejezi ki, hogy az Üdvösség nem az, hogy az ember Istennel találkozik, hanem az, hogy Istennel, mint Atyával találkozik. A Jézus előtt elhunytak ugyan úgy rászorulnak Isten Atyaságára, amit csak Jézuson keresztül kaphattak meg, ezt fejezi ki a pokolra-szállás ikonja, Jézus bevezeti az üdvösségbe az ószövetségi igazakat is, a Megváltás térben és időben is egyetemes, Isten minden ember üdvösségét akarja, és meg is tudja tenni.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Hogy hurcolták! Mint egy gonosztevőt.
  2014-04-19 08:56:27, szombat
 
  Hogy hurcolták! Mint egy gonosztevőt.
S még volt, aki gúnnyal nevette Őt,
Amint a tövistől a vére kicsordul,
S úgy kell felemelni az utcai porbul.
Köpdösve, gyalázva a fára szegezték,
de Ő ugyanaz volt, ott is szeretett még,
ott fenn a kereszten, anyát és poroszlót:
könnyet hullajtót és gyilkos sebet osztót.
Ó, jaj, a halálig, mindig szeretett!
/ Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
Agykontrollal a testi és lelki egészségért
  2014-04-19 08:37:26, szombat
 
  Agyunk tíz százalékát használjuk csupán - sokszor halljuk ezt a mondatot. Ám ez nem így van. Barry Gordon neurológus szerint agyunk valamennyi részét használjuk, sőt, az agy túlnyomó része aktív az idő majdnem teljes részében. Ezt igazolni látszik többek között az a tény, hogy nincs olyan területe az agynak, amelynek károsodása nem okozna képességvesztést.

Városi legenda, melyre üzletágak épülnek

A PET és MRI lehetővé teszik, hogy az agyat működés közben vizsgálják. Kimutatták, hogy az agy minden területe, még alvás közben is, aktív valamennyire. Az agy lokalizáltan működik, minden területe felelős valamilyen funkcióért, ennek feltérképezése még jelenleg is folyik.

Az agy, testünk 2 százalékát teszi ki, mégis, tápanyagigénye a test 20 százalékát emészti fel. A New Age mozgalom szerint az agy használaton kívüli 90 százaléka paranormális képességeket hordoz - jó volna ezt hinni, de nincs rá bizonyíték.

Mi az agykontroll?

Sokan azt gondolják, hogy a New Age mozgalom egy része, azaz féligazságokra alapuló átverés - pedig nem az. Az agykontroll egy tudományosan megalapozott önfejlesztési módszer, mely nem csak a memóriát képes fejleszteni, hanem hatékony tanulási módszer, lelki problémákra is megoldást adhat, és segíthet a szenvedélyektől is megszabadulni.

Lényege, hogy agyunk azt teszi, amit mi programozunk neki. Ennyire egyszerű, ennyire logikus - nem kell túlmisztifikálni. Az agykontroll hatékony, de mint mindent, meg kell tanulni, mégpedig jól. Ehhez pedig idő kell.

Miért nem hat mindenkinél?

Nagyon egyszerű. Folyamatosan kell gyakorolni a technikákat, élni velük - tehát az agykontroll egy életforma, ezért illik elkötelezettnek lenni. Elsősorban meg kell tanulni relaxálni, mely már önmagában javítja az életminőséget, hiszen oldja a stresszt.

A rendszeres reggeli relaxáció lehetőséget ad arra, hogy összeszedettebben, kiegyensúlyozottabban induljon a nap - ez pedig lehetővé teszi, hogy hatékonyan végezzük a dolgunkat. Ez nem sokban különbözik az imától, már ami az elmélyülést illeti, ugyanis a jól elmondott ima is egy nyugodt, meditatív állapotba viszi az embert.

Mire alkalmas az agykontroll?

Elsősorban a stressz levezetésére, de fájdalomcsillapításra - akár a migrén megszüntetésére is -, vérzéscsökkentésre, alvászavar megszüntetésére, memóriafejlesztésre, hatékonyabb tanulásra, rossz szokások elhagyására, élénkítők nélküli felfrissülésre, időzített reggeli ébredésre.

Egyszóval az életminőség látványos, bizonyított javulását teszi lehetővé. Amennyiben pedig hiszünk a kollektív tudatban, akár be is vonzhatunk dolgokat - a tudomány és Freud ezt nevezi szinkronicitásnak, mely létező dolog.

Domján László orvos és José Silva

Domján László belgyógyászként, majd reumatológusként dolgozott az ORFI-ban. 1989-ben genfi orvosi egyetemen elvégezte az agykontroll oktatók kurzusát, majd meghonosította itthon José Silva módszerét. José Silva 1944-ben gyerekein kezdett kísérletezni, mellyel az intelligenciahányadosukat akarta növelni, hogy jobban teljesítsenek az iskolában.

28 év alatt fejlesztette ki a Silva-féle Agykontroll Módszert, mely az egész világon elfogadott. És egy érdekesség: érdemes megismerkedni Engi László nevével, akinek sérvműtétjét altatás és fájdalomcsillapítás nélkül végezték el, mellesleg kora ellenére, hosszabb távú futóversenyeken is részt vesz.

Érdekes tapasztalat

Meg akartam szabadulni káros szenvedélyemtől, a dohányzástól. Azt ,,programoztam" magamnak, hogy szabaduljak meg legnagyobb szenvedélyemtől. Nos... rosszul programoztam, ugyanis leszoktam a csokoládé evéséről, pedig naponta egy tábla csokoládét ettem meg az elmúlt 30 évben, sőt, apám csokoládé pusztítónak nevezett éveken keresztül.

Most már igyekszem jól, célzottan programozni... Az agykontrollt pedig egészséges mértékben, ajánlani tudom mindenkinek. Hiszen az önszuggesztió remekül működik, a memóriafogassal hatékonyan fejben lehet tartani a bevásárló listát, a relaxációnak pedig bizonyítottan jó hatása van. Hinni pedig mindig kell: többek között saját magunkban.

Forrás: ujvilagtudat, bien
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 1754 db bejegyzés
Összes: 8109 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 149
  • e Hónap: 5435
  • e Év: 176593
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.