Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Legyen egy áprilisi szép napod!
  2014-04-02 08:07:54, szerda
 
  
 
2 komment , kategória:  Április  
Helló Április!
  2014-04-02 08:00:07, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Április  
Áprilisi energiák
  2014-04-02 07:57:07, szerda
 
  Áprilisi energiák

Ha április, akkor Kos. Indító erők, hevesebb vérmérséklet

és szeszélyáradat. A március rámába fűzött hónap volt, mivel keretét a mélységek és a magasságok újholdjai adták, a vég és a kezdet újholdjai, mesterien igazodva a Halak minőségéhez, a csendes lezáráshoz és az előkészülethez. A tavaszi napéjegyenlőséggel a Nap immáron kilépett az álmok birodalmából. A napfordulati pontok korszakjelölők, folyamatosan hátrálnak, tehát kozmikus üzenetet közvetítenek. Minden, ami hangot ad a napfordulati pontok útját, kivetítve egy hullámzó utat jár be. Erre talán a legjobb példa a húrpendítés.
Most a Kossal egy újabb kozmikus húrpendítés vette kezdetét az évkörön.

Áprilisban nagyban folytatódik a jó ideje fennálló T-kvadrát, sőt, ezúttal meg is mutatják valódi erejüket a folyamat katarzisával. Egész április az Uránusz, a Plútó, a Jupiter, majd később a Mars becsatlakozásával az átütő erők átalakító hatásáról szól. És nem is lehetne jobb kezdés, mivel a Nap, a cselekvő Én együtt áll az Uránusszal, a meglepetések mesterével. Jószerivel meglepődünk, de mi végre? Vagy mi térünk vissza valamihez vagy valakihez, vagy hozzánk tér vissza valami. De a lényegi esszencia szempontjából teljesen mindegy, a fókuszpont a visszatérés. Erről a Halak csillagképi háttere üzen.

A retrográd Mars és a Vénusz tüzes fényszöge a hónap elején már erősen foszladozóban van, a Mars visszatért aratni a Szűz csillagainál, a Vénusz pedig már a Vízöntő csillagképben hatol egyre mélyebbre a Vízöntő jegy utolsó fokain. Újból eljön az ideje a női minőség tisztulásának vagy akár múltbéli vágyaink tisztításának, tisztázásának. Ugyanakkor a Vénusz a Szaturnusszal is befejezi 2-án a teremtő kapcsolatot. A Szatival a valódi és igaz vágyakra inspirálták egymást, valamint a tartósabb harmónia megteremtésére hivatottak kapcsolódásukkal. Mindenképpen állt mögötte titokkutató hajlam a Skorpió Szati miatt, ehhez társult egy megerősítés vagy újraértelmezés. Az is biztos, hogy kapcsolódott egy másik emberhez, valamely közelebbi vagy távolabbi társunkhoz.

Egyébként a Szaturnusz a Mérleg csillagkép múlt és jövő igazságainak határát feszegeti újból a csillagkép teljes közepén. Április 6-ig pedig a Merkúrral alkotott trigonban ismét koncentráltabbak lehetünk, jobban észrevesszük a lényegi kérdéseket, és helyzetükből adódóan nem kizárt, hogy könnyebben beszélünk a spiritualitásról is. A Merkúr a visszaúszó halnál kezdi a hónapot, tökéletes lehetőséget adva a szellemi összegzéshez. A Merkúr csillagképi környezete már nem megtett út látását közvetíti, mint a Napnál, hanem a megértését. Ugyanaz az üzenet, ám egy másik minőség szemszögéből. A megértés ott kezdődik, hogy megértjük, mire tanított akár az elmúlt év, akár az életünk egésze. Mercurius az információéhes gyermek, aki folyton tanul, nem véletlenül kezdődik vele a megértés. Ilyenkor általában visszajön egy régi lecke üzenete, tisztázásra váró régi témák. Cél, hogy megtanuljuk és ezáltal több dolgunk már ne legyen ezzel a jövőben.

A már említett Uránusz-Nap együttállás április 2-án válik egzakttá. Rálátásunk nyílik a korlátok ledöntésének meglátására, arra, hogy milyen útra kell lépni a szabadságunk érdekében. És ez a szabadság elsősorban szellemi kategória! Az a szabad ember, akit gondolataiban nem korlátoznak, és ha gondolataiban nem korlátozzák, akkor nem tudnak dönteni a feje felett. Erre inspirál a Kos jegye. Elindulni az úton, ami szabadabb életet biztosít. Ezt az utat világítja be a Nap a szeretet fényével.

Ápr. 3-tól alakulgat a nagy kardinális kereszt, ugyanis a Nap és az Uránusz is szembekerül a Marssal. A hátráló Mérleg Mars erősen hajlamos a dilemmázásra, de csak azért, hogy elkerülje a konfliktusokat és megtartsa az egyensúlyt. A vele szemben álló Kos Nap és Uránusz már nem hagyják annyiban a tétlenséget és minimum csendes lépésekre inspirálják a Marsot. A mostani konfliktuskerülő időszak pont emiatt harcokkal jár, legfőképp belső harccal, önuralommal. Ez az önuralom most egyértelműen a Másikkal való kapcsolatokban kíván megmutatkozni. Arról nem is beszélve, hogy a Mérleg jegye mögötti Szűz csillagkép az elrendezést teszi lehetővé, a kapcsolatok elrendezését, így az azokon való túllépést. Együttműködvén az Uránusszal és a Nappal nagyfokú tetterőt generál, de kizárva bármiféle meggondolatlan és elhamarkodott döntést. Egész áprilisban számíthatunk erre az energiára, egyre erősödő tendenciával.

Április 8-tól már szépen-lassan erősödik a Vénusz-Neptunusz együttállás, a két planéta összeolvadása a Halak jegyében. Különösen szeretem ezt az égi helyzetet a szépsége miatt. A Vénusz a magasabb oktávjával találkozik, kinti és benti harmónia dívhat ezekben a napokban. Az együttállás mindig unio mystica, ami nem mellékesen a Neptunusznak tudható különlegesség. Valamivel hétköznapibb nyelvezettel élve az empatikus képességek igencsak felerősödnek mindnyájunkban, elmondhatjuk, hogy a lelkünkkel közelítünk a Másik felé, megnyílnak az érzelmek. Egy Halak Vénusz híres az igen jó beleérző képességéről. Kifejezetten befejezés-stáció is, a befejezések és a lezárások adnak békét, valamint harmóniát. Ilyenkor egyesül a mennyei és a földi szerelem is, melyben benne foglaltatik akár az igaz szerelemre való rátalálás lehetősége is. A konjunkció bepontosodása ápr. 12-én történik meg. Esetüket tovább színezi a Vénusz és a Jupiter trigonja, mely két lélekjegyet köt össze, a Halak és a Rák jegyét.
Igazából már jó pár éve, de különösen az utóbbi hónapokban az emberi kapcsolatok körül forog minden, és ha jobban belegondolunk, mindez azért van, mert most válik el az igaz a hamistól. Több állomásról beszélünk, ez a tranzit bolygóállás csak az egyik a sok közül. A Jupiter szolgáltatja ehhez a pozitív végkimenetel hitét. Valahol úgy is fogalmazhatnék, hogy felkészítést kapunk az április végi változásokhoz, ugyanis már 12-től életbe lép a Mars és a Plútó kvadrátja, akit ekkor már stacionarius helyzetben találunk, épp irányt vált. Az égi kereszt alakulgat, ráadásul a Mars a magasabb oktávjával alkot teremtő fényszöget, amelyben személy szerint egy következetes és koncentrált (Plútó a Szaturnusz uralma alatt!) erőgyűjtést látok. A feszültség tovább fokozódik, ám nem mindegy, hogy ezt a belső feszültséget félelemként vagy várakozásként éljük meg. Hatványozottan igaz ez stacioner Plútónál, ahol a regeneráció és a radikális megújhodás szinte vibrál a levegőben. A változás mindig azoknak félelemkeltő és kétségbeejtő, akik ragaszkodnak, és legtöbbször emberhez méltatlan dolgokhoz ragaszkodnak.

14-én, tehát a hónap idusán teljesedik ki az égi kardinális kereszt a Jupiter és a Mars teremtő fényszögével. Erről a kardinális keresztről majd a cikk végén írok bővebben.

Április 15-én a Merkúr és az Uránusz jóvoltából a váratlan és szokatlan gondolatoké a főszerep. Igazi feltaláló és ötletgazdag napokat élhetünk meg, amikor is a gondolatainkat szabadjára bocsáthatjuk. A változásokat generáló kvadrát-halmazhoz igazán jól jönnek a találékony és isteni szikrával átitatott gondolatok. A Halak csillagképben járunk, a két bolygó felett ott repül a szárnyas Pegasos, amely megadja a bevillanó ötletek és a felülkerekedés lehetőségét. Vagyis nagyszerű sugallatok érkeznek arra vonatkozóan, hogy, hogy mitévők legyünk, mégis mit cselekedjünk, merre van az előre (Kos jegye).

Ápr. 16-tól kapunk egy Vénusz-Plútó harmonikus kapcsolódást, mely erős dilemmázást okozhat - megintcsak a Mérleg Marshoz kapcsolódóan - a békés átmenet kérdésében. Igazából itt az cél, hogy ne azonosuljunk egyik oldallal sem, találjuk meg az egyensúlyt az átalakulással járó regeneráció és a békés lezáró összegzés között. A Halak Vénusz még a Skorpió Szaturnuszt is becserkészi egy trigonnal 21-től, aki viszont a Plútóval van recepcióban, uralmi cserében. Ezzel már kikerülhetetlenül szeretnénk valamit lezárni, de kizárólag bizonyos keretek között, minden olyat meghagyva, amely valódi és örök értékkel bír. Odafönt tudják, hogy mikor kell egy kis segítség, mivel 21-én történik valami, amiről már biztosan hallottunk: újból egzakt a Plútó és az Uránusz kvadrátja, cselekvésre hívó kapcsolata. 2012 óta ez a negyedik alkalom. Már vártuk...

A jelen bepontosodás különlegessége, hogy a Jupiter is csak pár perccel marad le, tehát mennyei lehetőségeket kapunk április második felében. E hónapot szeszélyesként tartják számon, bármikor eleredhet az eső, bármikor kisüthet a Nap egyik pillanatról a másikra. Bármi megtörténhet és nincs ez másképp egyéni életünkben sem. Az Uránusz-Plútó kvadrátot már sokan sokféleképpen értelmezték, nekem csupán annyi dolgom akad, hogy némi pluszt adjak hozzá.
Megbízható forrásokból tudvalevő, hogy a maja naptár szerinti évek hulláma április környékén érik el tetőpontjukat, a 13 hónapból a 10. hónapban. A Sárga Galaktikus Mag év hulláma csúcsosodik ki. A következő három hónap már ennek a lecsengéséről fog szólni.
Hogy felidézzem pár szóban az év üzenetét: Ez az esztendő egy ciklus vége, az elmúlt 7 év munkája érik be. Kiderül, hová juttatott el a kemény munka, és ha a munka elegendő volt, akkor megvalósulnak dolgok. Ami áprilisban történik, legyen az bármi, az elmúlt 7 év eredménye. A történések mindenképp a gyógyulásról, a regenerációról és a megfelelő egyensúly kialakításáról üzennek.
És láss csodát! A fajsúlyos Uránusz-Plútó kvadrát idejére több szempontból megmutatja magát az Igazság és az Egyensúly. Kezdjük ott, hogy a Jupiter, a kardinális kereszt egyik tagja, maga az Igazság, a másik tag, a hátráló Mars a Mérlegben nagy erőket vet be az igazságosságért. Van még egy hátráló Szaturnusz is, aki pediglen újból a Mérleg csillagkép múlt igazságainak serpenyőjéhez tart kozmikus küldetéssel, mivel retrográd. Az Igazság pedig mindig Egyensúlyt teremt. Nagyon valószínű, hogy erre az időszakra az Igazság órájaként fogunk visszaemlékezni. Egyszóval minden esély megvan arra, hogy üssön az Igazság órája. Minden támogatja.
Ráadásul a Nap az összegzés csillagát is eléri ezekben a napokban, nevezetesen a Halakban az Al Rishat. Az üzenet nagyon is ide illeszkedik, ugyanis ez a csillag szól arról, hogy ha jól végeztük dolgainkat, akkor kiemelkedhetünk a körforgásból.

Itt még nem fejeztem be, mert 26-án (+, - pár nap) porondon egy újabb Nap- Merkúr együttállás a Bika jegyében, hogy világosan értsük és beszéljünk arról, miként helyezzük stabil alapokra az előttünk álló utat. Spirituális kiegészítést is kaphatunk a Neptunusz szextiljével.

Végezetül április 29-én Bika újhold egy erős megértő és inspiráló lökettel, hogy a beálló változások biztos alapokra helyeződhessenek.Forrás Csillagművészet

 
 
0 komment , kategória:  Április  
Köszöntelek Április!
  2014-04-02 07:56:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Április  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 355 db bejegyzés
e év: 5416 db bejegyzés
Összes: 52349 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 6970
  • e Hónap: 30883
  • e Év: 30883
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.