|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2014-04-06 18:33:48, vasárnap
|
|
|
HÚSVÉTI BRIÓS ÉS KALÁCS
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
csipet só
1 egész tojás lekenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tettem és összedagasztattam vele.
Egy tálba tettem a tésztát és lefedve egy éjszakára a hűtőben hagytam kelni.
Másnap reggel kivettem és szobahőmérsékleten 20 percig hagytam.
Lisztezett felületen 8 darabra vágtam, brióst kformáztam belőlük és lekentem, majd 20 percig kelni hagytam.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a briósokat.
Betoltam a sütőbe és kb. 15 - 20 perc alatt készresütöttem.
Ugyanígy készült a kalács, ugyanilyen tésztából, csak amikor formázni kellett, akkor 2 részre osztottam a tésztát,
A felét akkora rúdra formáztam, amekkora a kenyérsütő tepsiforma, a másik felét pedig 3-ba véve megfontam.
A kenyérsütőformát / 40 x15 / sütőpapírral béleltem, belefektettem a rúd alakú kalácstésztát, majd a tetejére helyeztem a fonatot.
/Nem baj, ha kisebb a tészta, mint a forma, mert kelni fog!/
Lekentem, és 20 percig kelesztettem.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a kalácsot, megszórtam szórócukorral.
Betoltam a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készresütöttem. |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:30:37, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 dcl tejföl
20 gr zselatin
1 uborka
hagyma, só
A túrót a tejföl felével elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és az apróra vágott uborkát, hagymát.
A másik tejfölt megmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A két túrós masszát összekeverjük. Egy műanyag koszorúformát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a masszát. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.
Friss péksütivel, kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés:
a túró krémes legyen, ne darabos! Ízesítésre használhatunk másfajta zöldségeket is, nagyon jól mutathat benne a piros, sárga és zöld kaliforniai paprika is.
A fűszereket is nyugodtan igazítsuk az ízlésünköz, nekem már egy csomó tervem van ezügyben. :)
Ha nincs ilyen formánk, rakhatjuk őzgerincformába is. Sőt, szerintem nagyon klasszul nézne ki kis muffinformákban dermesztve is. :) |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:22:39, vasárnap
|
|
|
Nagyon gyorsan elkészíthető , nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:19:21, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves /húsleves/ víz
20 gr zselatin (nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés:
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:17:15, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
6 db tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg főtt burgonya,
3 ek. majonéz,
1 ek. mustár,
1 kk. reszelt torma,
só,
2 tk. zselatin,
ízlés szerint cukor,
bors,
citrom lé,
Elkészítése
A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat a fent leírt hozzávalókkal simára keverjük. A kikevert masszát vissza töltjük a tojásokba úgy hogy egész tojást alkossanak.
Az így kapott tojásokat francia saláta alapra helyezzük. A francia saláta alapból kiveszünk 2 ek. tartármártást . Fél dl vízben feloldunk 2 tk. zselatint és hozzákeverjük a félretett tartármártáshoz. Amikor hűlni kezd gyorsan bevonjuk vele a tojásokat.
Ha a töltelék sokra sikeredett volna készítsünk sonka tekercseket.
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:15:52, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
8 személynek:
A fasírthoz:
40 dkg darált hús
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
pirospaprika
bors
só
ételízesítő
petrezselyem
A tojás tekercshez:
8 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
kevés tejföl
petrezselyemzöld
bors
só
12 szelet sonka
30 dkg reszelt sajt
A fűszeres krumplihoz:
1 kg krumpli
20 dkg vaj
pici olaj
sült krumpli fűszerkeverék
A csirkemell tekercshez:
20 dkg vaj
1 kg csirkemell
25 dkg csirkemellsonka
25 dkg bacon
30 dkg sajt
bors
A rántott gombához:
50 dkg gomba
liszt
zsemlemorzsa
tojás a panírozáshoz
Elkészítése:
A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.
A tojás tekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.
A csirkemell tekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elöl-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.
A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.
Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:12:16, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 zsemle
3 tojás
pirospaprika
só
őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
Töltelékhez tetszés szerint: sárgarépa
kukorica
főtt tojás
zöldborsó
virsli
Elkészítés:
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom.
A tojásokat megfőzöm .
A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd elosztom a fasírton (a zöldségeket előre megfőzőm)
A fólia segítségével feltekerem, és tepsibe borítom,amit előre kibélelek császárszalonnával.
Sütőbe teszem és 150 fokon 60 percig sütöm.
Jó Étvágyat hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 18:11:11, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
35 dkg krumpli
10 dkg alma
citromlé
só
bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl húsleves
20 gr zselatin
5 tojás
Díszítés:
1 piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyemzöld
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat
Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2014-04-06 14:07:00, vasárnap
|
|
|
Itt a tavasz, a megújulás, méregtelenítés időszaka. Tudtad, hogy a szervezetünkben egy év alatt akár négy kilogrammnyi felesleges méreganyag is felhalmozódhat?
Méregteleníteni lehet Schüssler sókkal is!
Nr.4. Kalium Chloratum: feloldja a szövetek között lerakódott salakanyagokat, és segíti a kiürülésüket.
Nr.6. Kalium Sulfuricum: lendületbe hozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a máj méregtelenítő munkáját.
Nr.8. Natrium Chloratum: szabályozza a vízháztartást, megszabadít az ödémáktól.
Nr.9. Natrium Phosphoricum: megszünteti az elsavasodást, serkenti az anyagcseretermékek kiválasztását.
Nr.10. Natrium Sulfuricum: a sejtek között felhalmozódott folyadékot távozásra ösztönzi, biztosítja a salakanyagok eltávolítását.
Érdemes az egész napi mennyiséget ( 3 tabletta mindegyikből) feloldani 1,5 liter vízben és a nap folyamán elkortyolni.
Ha tetszett nyomj egy ,,tetszik"-et és oszd meg barátaiddal. Ha még nem követed a Doktor Fülakupunktúra facebook oldalát, klikk ide https://www.facebook.com/DoktorFulakupunktura és lájkolj,hogy minden hasznos-érdekes dologról értesülj!
,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen" |
|
|
0 komment
, kategória: Schüssler sók |
|
|
|
|
|
2014-04-06 14:04:34, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 8 darabhoz
50 deka darált hús
1csg milánói rafinéria
1csg szeletelt bacon szalonna
1 egész tojás
15 deka gomba
2,5 deci hideg víz
2 gerezd fokhagyma
só
őrőlt bors
15 deka sajt
Adarált húshoz hozzáadom a reszelt fokhagymát,tojást sót, borsotés összekeverem nyolc egyforma kis rudat formálok belőle és egy-egy szelet bacon szalonnába betekerem.Egy kis hőálló tálba lerakom és 180 fokos sütőbe 10-15 percig sütöm
A gombát felszeleteltem 2 kanál olajra feltettem és megpároltam,hozzáadtam a milánói rafinériát, vízzel felöntöttem és 2-3 percig főztem amíg besürüsödik.A sütőből kivett húsokra ráöntöttem sajttal bőven megszórtam és visszatettem a sütőbe A sajt a tetején megolvadt és főtt penne tésztával tálaltam.
Nagyon finom |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
218 db bejegyzés |
e év: |
1742 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 189
- e Hét: 1175
- e Hónap: 12562
- e Év: 50310
|
|
|