Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Nincs Cím
  2014-04-06 18:33:48, vasárnap
 
  HÚSVÉTI BRIÓS ÉS KALÁCS

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
csipet só
1 egész tojás lekenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tettem és összedagasztattam vele.
Egy tálba tettem a tésztát és lefedve egy éjszakára a hűtőben hagytam kelni.
Másnap reggel kivettem és szobahőmérsékleten 20 percig hagytam.

Lisztezett felületen 8 darabra vágtam, brióst kformáztam belőlük és lekentem, majd 20 percig kelni hagytam.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a briósokat.
Betoltam a sütőbe és kb. 15 - 20 perc alatt készresütöttem.
Ugyanígy készült a kalács, ugyanilyen tésztából, csak amikor formázni kellett, akkor 2 részre osztottam a tésztát,

A felét akkora rúdra formáztam, amekkora a kenyérsütő tepsiforma, a másik felét pedig 3-ba véve megfontam.

A kenyérsütőformát / 40 x15 / sütőpapírral béleltem, belefektettem a rúd alakú kalácstésztát, majd a tetejére helyeztem a fonatot.
/Nem baj, ha kisebb a tészta, mint a forma, mert kelni fog!/
Lekentem, és 20 percig kelesztettem.

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a kalácsot, megszórtam szórócukorral.
Betoltam a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készresütöttem.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Túrós koszorú a húsvéti finomság
  2014-04-06 18:30:37, vasárnap
 
  Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 dcl tejföl
20 gr zselatin
1 uborka
hagyma, só


A túrót a tejföl felével elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és az apróra vágott uborkát, hagymát.
A másik tejfölt megmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A két túrós masszát összekeverjük. Egy műanyag koszorúformát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a masszát. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.

Friss péksütivel, kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés:
a túró krémes legyen, ne darabos! Ízesítésre használhatunk másfajta zöldségeket is, nagyon jól mutathat benne a piros, sárga és zöld kaliforniai paprika is.
A fűszereket is nyugodtan igazítsuk az ízlésünköz, nekem már egy csomó tervem van ezügyben. :)
Ha nincs ilyen formánk, rakhatjuk őzgerincformába is. Sőt, szerintem nagyon klasszul nézne ki kis muffinformákban dermesztve is. :)
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti töltött paprika
  2014-04-06 18:22:39, vasárnap
 
  Nagyon gyorsan elkészíthető , nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Majonézes saláta őzgerincformában dermesztve -
  2014-04-06 18:19:21, vasárnap
 
  Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves /húsleves/ víz
20 gr zselatin (nem tortazselé!)
5 tojás

díszítés:
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Kaszinótojás
  2014-04-06 18:17:15, vasárnap
 
  Hozzávalók
6 db tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg főtt burgonya,
3 ek. majonéz,
1 ek. mustár,
1 kk. reszelt torma,
só,
2 tk. zselatin,
ízlés szerint cukor,
bors,
citrom lé,
Elkészítése

A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat a fent leírt hozzávalókkal simára keverjük. A kikevert masszát vissza töltjük a tojásokba úgy hogy egész tojást alkossanak.
Az így kapott tojásokat francia saláta alapra helyezzük. A francia saláta alapból kiveszünk 2 ek. tartármártást . Fél dl vízben feloldunk 2 tk. zselatint és hozzákeverjük a félretett tartármártáshoz. Amikor hűlni kezd gyorsan bevonjuk vele a tojásokat.
Ha a töltelék sokra sikeredett volna készítsünk sonka tekercseket.
Jó étvágyat kívánok
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Igazán finom hidegtál recept
  2014-04-06 18:15:52, vasárnap
 
  Hozzávalók:
8 személynek:

A fasírthoz:

40 dkg darált hús
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
pirospaprika
bors

ételízesítő
petrezselyem

A tojás tekercshez:

8 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
kevés tejföl
petrezselyemzöld
bors

12 szelet sonka
30 dkg reszelt sajt

A fűszeres krumplihoz:

1 kg krumpli
20 dkg vaj
pici olaj
sült krumpli fűszerkeverék

A csirkemell tekercshez:
20 dkg vaj
1 kg csirkemell
25 dkg csirkemellsonka
25 dkg bacon
30 dkg sajt
bors

A rántott gombához:

50 dkg gomba
liszt
zsemlemorzsa
tojás a panírozáshoz

Elkészítése:
A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.

A tojás tekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.

A csirkemell tekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elöl-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.

A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.
Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött fasirt zöldségesen
  2014-04-06 18:12:16, vasárnap
 
  Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 zsemle
3 tojás
pirospaprika

őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje

Töltelékhez tetszés szerint: sárgarépa
kukorica
főtt tojás
zöldborsó
virsli


Elkészítés:
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom.
A tojásokat megfőzöm .
A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd elosztom a fasírton (a zöldségeket előre megfőzőm)

A fólia segítségével feltekerem, és tepsibe borítom,amit előre kibélelek császárszalonnával.

Sütőbe teszem és 150 fokon 60 percig sütöm.

Jó Étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Tavaszi tekercs recept
  2014-04-06 18:11:11, vasárnap
 
  Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
35 dkg krumpli
10 dkg alma
citromlé

bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl húsleves
20 gr zselatin
5 tojás

Díszítés:

1 piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyemzöld

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Méregteleníteni lehet Schüssler sókkal is!
  2014-04-06 14:07:00, vasárnap
 
  Itt a tavasz, a megújulás, méregtelenítés időszaka. Tudtad, hogy a szervezetünkben egy év alatt akár négy kilogrammnyi felesleges méreganyag is felhalmozódhat?

Méregteleníteni lehet Schüssler sókkal is!

Nr.4. Kalium Chloratum: feloldja a szövetek között lerakódott salakanyagokat, és segíti a kiürülésüket.

Nr.6. Kalium Sulfuricum: lendületbe hozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a máj méregtelenítő munkáját.

Nr.8. Natrium Chloratum: szabályozza a vízháztartást, megszabadít az ödémáktól.

Nr.9. Natrium Phosphoricum: megszünteti az elsavasodást, serkenti az anyagcseretermékek kiválasztását.

Nr.10. Natrium Sulfuricum: a sejtek között felhalmozódott folyadékot távozásra ösztönzi, biztosítja a salakanyagok eltávolítását.

Érdemes az egész napi mennyiséget ( 3 tabletta mindegyikből) feloldani 1,5 liter vízben és a nap folyamán elkortyolni.

Ha tetszett nyomj egy ,,tetszik"-et és oszd meg barátaiddal. Ha még nem követed a Doktor Fülakupunktúra facebook oldalát, klikk ide https://www.facebook.com/DoktorFulakupunktura és lájkolj,hogy minden hasznos-érdekes dologról értesülj!

,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Milánói hústekercs
  2014-04-06 14:04:34, vasárnap
 
 
Hozzávalók 8 darabhoz
50 deka darált hús
1csg milánói rafinéria
1csg szeletelt bacon szalonna
1 egész tojás
15 deka gomba
2,5 deci hideg víz
2 gerezd fokhagyma

őrőlt bors
15 deka sajt
Adarált húshoz hozzáadom a reszelt fokhagymát,tojást sót, borsotés összekeverem nyolc egyforma kis rudat formálok belőle és egy-egy szelet bacon szalonnába betekerem.Egy kis hőálló tálba lerakom és 180 fokos sütőbe 10-15 percig sütöm
A gombát felszeleteltem 2 kanál olajra feltettem és megpároltam,hozzáadtam a milánói rafinériát, vízzel felöntöttem és 2-3 percig főztem amíg besürüsödik.A sütőből kivett húsokra ráöntöttem sajttal bőven megszórtam és visszatettem a sütőbe A sajt a tetején megolvadt és főtt penne tésztával tálaltam.
Nagyon finom
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 1175
  • e Hónap: 12562
  • e Év: 50310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.