Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Sonkás sajtos tészta
  2014-04-08 09:17:31, kedd
 
 
Hozzávalók:
40 dkg fodros kockatészta, 25 dkg sajt, 15 dkg sonka, 2 dl tejföl, 1 tojás, só;

a tál kikenéséhez: 1-2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Közben a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát pedig apróra vágjuk. A tojást felverjük, enyhén megsózzuk és belekeverjük a tejfölbe. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára teszünk egy réteg tésztát, megszórjuk sajttal meg sonkával és meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Addig folytatjuk a rétegezést míg a hozzávalók elfogynak. Lényeges, hogy a tetejére sajt kerüljön. Sütőbe tesszük és 15 perc alatt összesütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Gombásgaluska leves
  2014-04-08 09:09:03, kedd
 
  Hozzávalók
a galuskához: 25 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál olaj, 2 tojás, 1-2 evőkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld;
a leveshez:
3 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis hagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors, tárkonyecet

Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta előbb a hagymát, majd a zöldségeket is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk és megfőzzük. Közben elkészítjük a galuskamasszát. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott gombát és zsírjára sütjük. Megszórjuk a sóval, a borssal meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekavarjuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgát és a kemény habbá vert fehérjét. A masszából, evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és kifőzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt, majd kiforraljuk. Tárkonyecettel savanyítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Töltött tojás másként
  2014-04-08 09:01:24, kedd
 
  Hozzávalók:
8 tojás, 12 dkg májkrém, 1 csokor metélőhagyma, só, bors, űrölt fűszerpaprika;

a majonézhez:
1 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár, 2,5 dl olaj, 3 dl tejföl, só, bors; a tálaláshoz: 1 tojás, metélőhagyma

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgájukat kikeverjük a májkrémmel, sóval, borssal és kevés őrölt fűszerpaprikával fűszerezzük, majd belekeverjük az apróka vágott metélőhagymát. Ha esetleg túl kemény, kevés mártást adunk hozzá. Egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és a fél tojásokat megtöltjük a krémmel. A mártáshoz a tojásból, mustárból és olajból majonézt keverünk, hozzáadjuk a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A mártást egy tál aljára szétterítjük és belehelyezzük a megtöltött tojásokat. Tálaláskor megszórjuk reszelt főtt tojással és metélőhagymával.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Majoránnás gombaleves
  2014-04-08 08:48:33, kedd
 
  Hozzávalók:
30 dkg gomba, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 3 evőkanál olaj, só, majoránna;

a galuskához: 1 tojás, 5 dkg liszt, só

Elkészítése:
A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát meg a sárgarépát megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük, üvegesre dinszteljük benne a hagymát, rádobjuk a gombát meg a sárgarépát és megpirítjuk. Megsózzuk, megszórjuk a majoránnával, felöntjük a vízzel és megfőzzük. A galuskához a tojást felverjük, megsózzuk, belekavarjuk a lisztet és annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Egy evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és kifőzzük. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel, és egy merítőkanál segítségével állandó kavarás mellet forró levest csurgatunk a tojásos tejszínhez, majd visszatöltjük a levesbe.
Erdélyi Konyha
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Tavaszi zöldségleves csirkehússal
  2014-04-08 08:35:24, kedd
 
  Hozzávalók:
35 dkg csirkemell, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem gyökér, 10 dkg brokkoli, 10 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet pedig falatnyi kockákra vágjuk. A vajat az olajjal együtt felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csirkemellet, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és addig dinszteljük tovább, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Sózzuk és meghintjük kevés borssal. Mikor a hús majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a karfiolt, a brokkolit meg a borsót és puhára főzzük. A végén a leveshez adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egyet forralunk rajta.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Sárgarépás csirkemellragú
  2014-04-08 08:32:59, kedd
 
  Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, só, bors;

a körethez:
1 fej brokkoli, 1 evőkanál ételízesítő, 2-3 evőkanál parmezán

Elkészítése:
A csirkemellet 3-4 cm-es kockákra daraboljuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és a csirkemellet megpirítjuk rajta. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz és együtt pirítjuk tovább. Közben a sárgarépát is megpucoljuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük és szintén hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és körülbelül félig felöntjük vízzel. Fedővel lefedjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és sűrű szaftja lesz. Közben a brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Vizet forralunk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a brokkolit roppanósra főzzük benne. Mikor megvan, leszűrjük és a csirkeragúval tálaljuk. Tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Zöldséges csirkemelltekercs vajas zöldbabbal
  2014-04-08 08:30:35, kedd
 
  Hozzávalók :
a csirkemelltekercshez:
2 csirkemell, 10 dkg zöldbab, 1 kaliforniai paprika, 5 dkg vaj, só, bors;

a vajas zöldbabhoz:
30 dkg zöldbab, 5 dkg vaj, só

a paradicsomszószhoz:
5 dl paradicsomlé, 2 dl húsleves, 1 kis hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kiskanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 kiskanál cukor, babérlevél, oregáno, só, bors, paprika

Elkészítése:
a csirkemellet kettévágjuk úgy, hogy nagyobb szeletet kapjunk, kiterítjük és nagyon kicsit kiklopfoljuk. Sóval borssal fűszerezzük és pihenni hagyjuk. Addig a zöldbabot megmossuk és enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A csirkemell egyik végére 3-3 szál zöldbabot és paprikát teszünk, szorosan feltekerjük majd vajon megpároljuk. A körethez az előzőleg megfőzött zöldbabot forró vajon megforgatjuk, majd a szeletelt csirkemell tekercsel és a paradicsom szósszal tálaljuk.
A paradicsomszószhoz a hagymákat nagyon apróra vágjuk és a zsíron, kevés vízzel üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kissé megpirítjuk, majd félrehúzva beleszórjuk az fűszerpaprikát és a húslevessel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a csipet szárított oregánót, a babérlevelet, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, míg besűrűsödik.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Rántott zöldbab juhtúrós mártogatóssal
  2014-04-08 08:27:34, kedd
 
 
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab, 15 dkg vékonyra szeletelt kolozsvári szalonna, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl olaj, só;

a mártogatóshoz:
10 dkg juhtúró, 2 dl joghurt, 1 csokor zöld kapor

Elkészítése:
a babot megmossuk, enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 3-3 szál babot szalonnába tekerünk, meghempergetjük a lisztben, belemártjuk a felvert tojásban és forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz a juhtúrót kikavarjuk a joghurttal és az apróra vágott zöld kaporral majd 2-3 óráig állni hagyjuk.
A rántott babokat közepüknél kettévágjuk és a mártogatóssal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Gyógyszer és mellékhatásai
  2014-04-08 08:03:14, kedd
 
  Bizonyára mindannyian szedtünk, szedünk gyógyszereket általános betegségekre, fájdalmakra, még ha tudjuk, ez nem is a legegészségesebb megoldás, de az igazság az, hogy némelyik gyorsabban hat és könnyebben beszerezhető, mint a gyógyszermérgeknél sokkal biztonságosabb gyógynövények.

Azért, ha rendszeres (nem vegyszerezett) zöldség, gyümölcs, gyógynövény fogyasztók vagyunk, ezek a fájdalmak, betegségek megelőzhetőek.
A bajt megelőzni kell!

Visszatérve a gyógyszerekhez...
Mint tudjuk minden gyógyszernek van mellékhatása, ami sok esetben nagyobb bajt okoz, mint amiért beszedjük.

Ezzel a cikkel szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mielőtt bevesszük az orvos által, vagy általunk választott gyógyszert, alaposan olvassuk el a mellékhatás részt is, és fontoljuk meg kell-e az a gyógyszer, vagy inkább mégsem.

Egy példa a sok közül:

A sokak által ismert SERTRALIN-Zentiva a szorongásos, depressziós, pánikbetegségekre.

Néhány lehetséges “mellékhatás":
(Inkább az összeset nem írom le, de a gyógyszerhez mellékelt papíron 1 oldal van róla)
-fejfájás
-hányinger
-depresszió (ez az amit kezelnie kellene)
-rémálmok
-láz
-emlékezetkiesés
-orrvérzés
-hajhullás
-vizelési képtelenség
-rosszindulatú daganatos megbetegedés (na ez a csúcs)

Csak töredékét írtuk le a lehetséges mellékhatásoknak!

Te bevennéd ezek után ezt a “gyógyszert"?

Tudatosan mérgeznek minket!

Miért jó nekik, hogy mérgeznek?
Főként, hogy a mellékhatásokra még több gyógyszert kelljen szedned, ami a gyógyszergyártó óriáscégeknek még több haszon, még több eladás.
Másrészt hozzájárulnak az állítólagosan túlnépesedett föld lakosainak megtizedeléséhez.

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
20 BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY A COCACOLA NEM VALÓ EMBERI FOGYASZT
  2014-04-08 07:41:45, kedd
 
 

A Coca Cola a legértékesebb márka a történelemben és a “Coca-Cola" a világ második legismertebb szava a “hello" után!

Azonban maga az ital abszolút méreg az emberi anyagcsere számára. A Coke savassága az akkumulátorsav szintjén van és következésképpen felületi tisztításra ugyanúgy alkalmas, sőt gyakan jobb is, mint a sok mérgező háztartási tisztítószer.

Néhány harmadik világbeli országban olcsóbb és könnyebb Coca Colát vásárolni, mint tiszta vizet!

A Coke “PR propagandát"használ arra, hogy a világ fogyasztóit meggyőzze arról, hogy környezetbarát tevékenységet folytat, ugyanakkor tevékenysége valójában környezetszennyezéshez, vízhiányhoz és betegségekhez kapcsolódik.

A Coke fogyasztók körében a szívroham és a stroke kockázata 48%-os növekedést mutat összehasonlítva azokkal, akik egyáltalán nem fogyasztanak kólát. A “Respirology" című folyóiratból kiderül, hogy az üdítő fogyasztás egyébként is tüdő-és légzési rendellenességeket, asztmát és krónikus obstruktív tüdőbetegséget okoz (COPD).

A COKE-BAN LÉVŐ SZÉNSAV KALCIUM VESZTESÉGET OKOZ A CSONTOKBAN, MÉGPEDIG EGY 3 LÉPCSŐS FOLYAMATBAN:

A szénsav irritálja a gyomrot.
A gyomor úgy “gyógyítja" ezt az irritációt, ahogy tudja. Az egyetlen módja ennek az, hogy savlekötőt bocsát ki a gyomorfalból a gyomorba. Sajnos ez a savlekötő a szervezetben csak a kalcium lehet, amit a szervezet a vérből von ki.
A vér, amelynek kalciumtartalma most már kevesebb lett az optimálisnál, a kalciumot a csontokból pótolja. Ha ez nem történne meg, az izmok és az agy működése súlyosan károsodna.
De a történetnek még nincs vége. Egy másik probléma a kólával az, hogy foszforsavat ia tartalmaz ( ez nem ugyanaz, mint a karbonizáció, amelyben a szén-dioxidot vízzel keverjük össze). A foszforsav még rátesz egy lapáttal, mert magában az is kalciumszint csökkenést okoz.

A KÓLA PUHÍTJA A CSONTOKAT (VALÓJÁBAN GYENGÉVÉ ÉS TÖRÉKENNYÉ) TESZI ŐKET MÉGPEDIG MEGINTCSAK 3 MÓDON:

A szén-dioxid csökkenti a csontok kalciumtartalmát.
A foszforsav csökkenti a csontok kalciumtartalmát.
Az ital helyettesíti a kalciumot tartalmazó alternatívák fogyasztását, mint például a tej vagy a víz. A tej és a víz nem kiváló kalcium források, de azért források!
A NYELŐCSŐRÁK ELŐFORDULÁSA NAGYON RITKA VOLT KÉT GENERÁCIÓVAL EZELŐTT - MOST VISZONT NAGYON GYAKORI. AZ ALAPVETŐ MECHANIZMUS A KÖVETKEZŐKÉPPEN MŰKÖDIK:

A sejtek mechanikai károsodása hatalmas kockázati tényező a rák előfordulásában. Ez az, amiért például az azbeszt részecskék tüdőrákot okozhatnak.
Minden üdítőital okozhat savas refluxot (amikor a gyomorsav túlemelkedik a nyelőcső szelepén). Ez akkor érezhető leginkább, amikor a test vízszintes helyzetben van (például alváskor), de a Coke és egyéb üdítőitalok fogyasztásának növekedésével a világon a savas reflux is mindenhol népbetegséggé vált. Minden alkalommal, amikor szénsavas italt iszik valaki, a szénsavtól való böfögéssel a sav a nyelőcsőbe kerül.
A gyomorsav feloldja a szöveteket - és ez is a célja. A gyomor nyálkahártyája nem terjed bele a nyelőcsőbe, így a nyelőcső alsó része a maga védtelen állapotában megsérülhet a sav hatására. Ennek eredménye mindenképpen a sejtmutációk radikális növekedése és a szabadgyökök szintjének emelkedése lesz.
A COCA COLA 20 GYAKORLATI FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE

A kóla úgy működik, mint egy savas tisztítószer, lemarja a fogakról a zománcot is. A coke ph-ja 2.5 körül van. Ahhoz, hogy ezt perspektívába tudjuk helyezni, az akkumulátor sav pH-ja 1 és a tiszta víz pH-ja 7.

ANNAK BIZONYÍTÁSÁRA, HOGY A COKE NEM TARTOZIK AZ EMBERI SZERVEZETBE, 20 PRAKTIKUS MÓDOT GYŰJTÖTTÜNK ÖSSZE:

Anyagból, ruhából eltávolítja a zsírfoltokat.
Eltávolítja a rozsdát. Meglazítja a berozsdásodott csavarokat.
Eltávolítja a vérfoltokat a ruházatból, szövetekből.
Olajfoltot távolíthatunk el vele garázsunk padlójáról. Hagyjuk az olajfoltot ázni a kólában, aztán mossuk azt le hideg vízzel.
Elpusztítja a meztelen csigákat és az éticsigákat. A sav megöli őket.
Megtisztítja a leégett serpenyőket. Colával való áztatás után egyszerűen csak öblítsük le őket.
A vízforralóról eltávolítja a vizkövet (ugyanazzal a módszerrel, mint a leégett edények esetében)
Tisztítja a gépkocsi-akkumulátor terminálokat oly módon, hogy egy kis kólát kell öntenünk a terminálokra.
Tisztítja a motort. A Coke forgalmazók már évtizedek óta használják ezt a technikát.
A régi fillérek ragyogni fognak: a Coke kifényesíti a régi filléreket, pénzérméket.
A konyhai, fürdőszobai csempék, padlólapok közti fugát kitisztítja, csak rá kell öntenünk a konyha padlójára egy kis kólát, hagyjuk állni néhány percig, majd töröljük fel jól, hogy a cukortól ne ragadjon.

Felold egy zárt tartályban lévő fogat. Eltart egy ideig, de működik.
Eltávolítja a hajba ragadt rágógumit. Tegyünk egy kis tálba kólát, meritsük bele a hajat néhány percig, majd töröljük le. A rágógumi ki fog jönni a hajból.
Eltávolítja a foltokat a porcelánról.

Piszkos a medencéd? 4 liter kóla oldja a medence aljára rakódott rozsdát.
Eltávolíthatsz vele festéket a hajból, ha diétás kólát öntesz rá.
A szőnyegben lévő filctoll foltok eltávolítására is kiváló. A kólával való dörzsölés után szappanos vízzel kisúrolva marker, filctoll, toll nyoma is eltávolítható.

Kitisztítja a WC-t. A kólát öntsük bele a WC csészébe, majd állás után öblítsük le.
A kóla alufóliával együtt visszaállítja a króm magas fényét.
A fémbútorról festéket távolíthatunk el vele. Áztassunk egy törülközőt kólába és tegyük rá a festett felületre.

MOST MÁR TUDOD KÉPZELNI, MILYEN AZ, AMIKOR A COCA COLA A GYOMOR FALÁT TÁMADJA MEG?

Nem is kell semmi más tisztítószert bevásárolnunk, ha van otthon kóla.

GONDOLKOZTÁL MÁR AZON, MI IS PONTOSAN A COCA COLA ÉS HOGY MI TÖRTÉNIK ANNAK ELFOGYASZTÁSA UTÁN?

10 perc után: Egy pohár kóla cukortartalma pusztító “sztrájk"-ot okozhat a szervezetben. Ennek oka az, hogy a foszforsav gátolja a cukor felszívódását.

20 perc után: a véráram inzulinszintje hirtelen megemelkedik.

A meccs 40. percében: a koffein felszívódása végül teljes lesz. A pupillák kitágulnak. A vérnyomás emelkedik, mert a máj több cukrot bocsát a véráramba. Ez az adenozin receptorok eldugulását okozza, ami megakadályozza az álmosságot.

45 perc után: a test emeli a dopamin hormon termelést, amely serkenti az agy öröm központját. Hasonló reakciót vált ki a heroin is.

1 óra elteltével: A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket a gyomor-bél traktusból, ami az anyagcserét megváltoztatja. A vizelettel elkezd kalcium ürülni.

Több mint 1 óra múlva: A kóla vizelethajtó hatása belép a “játékba". A kalcium-, magnézium-és cink eltávozik a szervezetből, amelyek egy része a csontokból származik! Ebben az időben válhat ingerlékennyé az ember. A kóla egész vízmennyisége kiürül a vizelettel!

Amikor egy üveg hideg kólát öntünk bele testünkbe, tisztában kell lennünk annak tagadhatatlan kémiai “koktél" jellegével. A Coca-Cola fő aktív hatóanyaga az ortofoszforsav. A coke magas savtartalma miatt, speciális maró hatású folyadékok szállítására tervezett tartályokban kerül az utakra.

VESSÜNK EGY PILLANTÁST A “COCA-COLA" ANATÓMIÁJÁRA! A COCA-COLA CO. EGYIK TERMÉKE A KOFFEINMENTES COCA-COLA LIGHT. EZ AZ ITAL TARTALMAZ: SZÉNSAVAT, E150D, E952, E951, E338, E330, AROMÁKAT ÉS E211-ET

Szénsavas víz: A gyomor szekrécióját megzavarja, a gyomor savasságát fokozza és felpuffadást okoz.

E150d: élelmiszer-színezék . A Coca-Cola esetében ez ammónium-szulfát.

E952 - nátrium-ciklamát a cukor helyettesítésére. Szintetikus vegyszer, 200-szor édesebb mint a cukor, azonban patkányokban rákot okoz. 1969-ben az FDA által betiltott, mivel ez, valamint a szacharin és aszpartám patkányokban rákot okoztak.

E950 - aceszulfám-kálium. 200-szor édesebb, mint a cukor, és metil-étert tartalmaz. A szív-és érrendszer működését kompromittálja.

E951 - Aszpartám. Cukorhelyettesitő. Kémiailag instabil, magas hőmérsékleten metanollá és fenilalaninná bomlik. A metanol nagyon veszélyes, 5-10ml belőle a látóideg teljes pusztulását okozhatja, és visszafordíthatatlan vakságot okoz. A meleg italokban az aszpartám formaldehiddé alakul, ami nagyon erős rákkeltő. Az aszpartám mérgezés tünetei a következők: eszméletvesztés, fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, szívdobogás, súlygyarapodás, ingerlékenység, szorongás, memóriazavar, homályos látás, ájulás, ízületi fájdalmak, depresszió, meddőség, halláscsökkenés és így tovább. Az aszpartám fogyasztást a következő betegségekkel is kapcsolatba hozták már: agydaganatok, MS (Multiple Sclerosis), epilepszia, Graves-kór, krónikus fáradtság, Alzheimer-kór, cukorbetegség, mentális fejlődészavar és tuberkulózis. Az aszpartámot be is tiltották már egyszer Amerika történelmében, aztán megint legális lett- ennek procedúrája elég gyanús módon zajlott.

E338- Ortofoszforsav. Bőr és szem-irritációt okoz. Ezt a savat alkalmazzák a foszforsav sói: ammónia, nátrium-, kalcium-, alumínium-és a filmszalagok szintéziséhez. Használják még tűzálló anyagok, kerámia, üveg, műtrágya, szintetikus mosószerek, gyógyszerek, fémek, valamint a textil-és az olaj iparágakban. Ismeretes, hogy ortofoszforsav zavarja a kalcium és a vas felszívódását a szervezetben, amely a csontok gyengüléséhez és csontritkuláshoz vezet. Egyéb mellékhatások: szomjúság(!) és bőrkiütések.

E330 - citromsav. Széles körben használják a gyógyszer-és az élelmiszeriparban. A citromsav sóit (citrátok) az élelmiszeriparban például savak, tartósítószerek, stabilizátorok készítésére használják, orvosi területen pedig a vér tartósítására.

Aromák- ismeretlen eredetű aromás élelmiszer adalékanyagok.

E211 - nátrium-benzoát. Néhány élelmiszer-ipari termékben anti-bakteriális és antifungális jellemzőit használják ki. Gyakran lekvárok, gyümölcslevek és gyümölcsjoghurt adalékanyaga is. Nem ajánlott az asztmások számára, és olyan embereknek, akik érzékenyek az aszpirinre. Egy, a Sheffield Egyetemen Nagy-Britanniában készült tanulmány alapján: a vegyület jelentős károkat okoz a DNS-ben. A kutatók szerint a nátrium-benzoát, amely a tartosítószerek aktiv komponense nem károsítja a DNS-t, de inaktiválja azt. Ez cirrhosist és degeneratív betegségeket, pl: Parkinson-kórt okozhat. Befőtt készítők figyelem! A nyárutói befőttek készítéséhez nem ajánlom a nátrium-benzoát használatát!

A Coca-Cola tagadhatatlanul egy nagyon hasznos termék. A legfontosabb viszont az, hogy inni belőle egy kortyot sem érdemes!

FORRÁS: NATURAHIREK.HU

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 2153
  • e Hónap: 8525
  • e Év: 59316
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.