Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hölgytől tallóztam
  2014-08-11 19:16:56, hétfő
 
 
Kubik Ilona
...... ........Ha egyszer én lennék...

Ha egyszer én lennék az este,
szép álmot hoznék a szemedre,
ha egyszer én lennék az álmod,
álmodnál igazabb világot.

Ha egyszer én lennék az éjjel,
színültig telne minden kéjjel,
ha egyszer én lennék az ágyad,
száz évig aludni hagynálak.

Ha egyszer én lennék a reggel,
hozzád lesnék be, szeretettel,
ha egyszer én lennék a nappal,
az erdő lennél madárdallal.

Ha egyszer én lennék a tenger,
sós lennék, édes lehelettel,
ha egyszer én lennék a felhő,
gyermek lennél, ki hozzám felnő.

Ha egyszer támadna délután
a sárkány orrán fúvó orkán,
akkor sem volna mitől félned,
barlangként lennék menedéked.

Ha egyszer én lennék a kék ég,
Nap lennél, fényes égi ékként,
ha egyszer én lennék a lelked,
szép lennék, vagy talán a legszebb!?
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Hölgytől tallóztam
  2014-08-11 19:14:49, hétfő
 
 
Zsemlegombóc

ahogy Nani készíti

Hozzávalók:

5-6 db szikkadt zsemle
tej

őrölt bors
liszt
1-2 tojás
pici Vénusz olaj

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket felkockázom. Egy tepsibe pici olajat öntök, beleteszem a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítom. A tejet összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom és beleforgatom a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessek belőle, amit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzök. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.

Megjegyzés:

Köretként ajánlom, elsősorban vadashoz, mely készülhet vadhúsból, illetve marhából.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
A szív
  2014-08-11 19:12:33, hétfő
 
 
Gárdonyi Géza

A szív


Olyan a szív, mint a labda:
a játszó sors dobja-kapja.
Mennél inkább ütik-verik,
annál feljebb emelkedik.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Töltött káposzta egyszerűen
  2014-08-11 17:25:23, hétfő
 
  Töltött káposzta egyszerűen

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (jó zsíros)

20 dkg rizs

1 fej savanyú káposzta

fél kiló apró savanyú káposzta



bors

piros paprika

1 csokor friss kapor

fél liter paradicsomlé

1 fej hagyma, 1 kanál zsír
Ahogyan én készítem:

A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom.

A darált húst összekeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, a zsíron megdinsztelt apróra vágott hagymával, és a rizzsel.

Bertis
Karcsi

Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Ráöntöm a paradicsomlevet. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Körülbelül másfél órát főzöm.

Van még néhány variációm töltött káposztára, amit szintén meg fogok osztani veletek. Ez a legegyszerűbb, és leggyorsabb töltött káposzta receptem.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Egyszerű meggyes pite
  2014-08-11 17:17:41, hétfő
 
  Egyszerű meggyes pite

- nagyon finom ajánlom mindenkinek

Próbáljátok ki ti is! Nagymamáink sütikéje... meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?! Viszont lehet ezt a tésztát megtölteni almás diós vagy almás mákos töltelékkel is

Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
1 citrom reszelt héja és
1 kanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 dl tejföl és
1 tojás.

Töltelék hozzávalói
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét megkenjük a felvert, tejföllel összekevert tojással és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szoktam úgy is készíteni, hogy a tészta másik felét kinyújtom, ráfektetem a töltelék tetejére és így kenem meg. Ilyenkor meg kell villával szurkálni, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Receptbeküldő:Katica
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Ketchupról
  2014-08-11 17:09:39, hétfő
 
  10 őrületes dolog, amit mindig is tudni akartál a ketchupról, de sosem merted megkérdezni

Azt tudtad, hogy az elején nem is volt benne paradicsom, és a Fülöp-szigeteken banánból csinálják, aztán pirosra színezik?

Kétségtelen, hogy a ketchup az egyik legnépszerűbb szósz, különösen az amerikaiak imádják, náluk átlagosan évi három üveg/palack jut egy főre. Sok ellensége is van a piros masszának, főleg az egészségnácik körében, akik szerint tele van rákkeltő E-vel meg cukorral, ezért fúj. Mindenesetre mindenki ismeri a ketchupot, szereti vagy utálja, ehhez képest van pár érdekesség, amit nem is tudtunk róla. Egészen mostanáig.

1. Eredetileg nem volt benne paradicsom
A ketchup kínai származású eledel, ke-ciap névre hallgatott, és lánykorában még csípős halszósz volt. Volt benne szardella, kagyló, lila hagyma, citromlé meg dió, de paradicsom egy deka sem. Iszonyú büdös lehetett - már azoknak, akik számára a hagymás hal büdös -, ezért kezdhették el feljavítani, amikor kikerült Kínából. Először gombát raktak bele és megbolondították pár csepp brandyvel meg mindenféle fűszerekkel, és végül valaki rájött, hogy paradicsommal az igazi.
A Fülöp-szigeteken viszont banánnal készítik, amitől jó édes, és hogy ne hasonlítson megdöbbentően a folyékony béltartalomra, élénkpirosra színezik.

10 őrületes dolog, amit mindig is tudni akarták a ketchupról, de sosem merted megkérdezni Azt tudtad, hogy az elején nem is volt benne paradicsom, és Thaiföldön banánból csinálják, aztán pirosra színezik?

2. Két ízt használtak, ma már ötöt
A klasszikus nyugati ketchupot régen csak két íz kombinációjával állították elő, a sósból meg a kesernyésből. Aztán a jó H. J. Heinz újításának köszönhetően - igen, ő a ketchup-nagyhatalom, a Heinz alapítója - már mind az öt alapíz benne van a piros szószban, azaz a sós meg a keserű mellett az édes, a savanyú meg az umami is, amit például húsíznek lehetne magyarítani. A japán Ikeda Kikunae fedezte fel, ezért van japán neve. Eredetileg kellemes ízt jelent. Az umami leginkább a paradicsomban, a halban, bizonyos sajtokban és a füstölt húsban dominál. Ikeda feljesztette ki a nátrium-glutamátot is, a kínai büfék kedvencét az umami helyettesítésére, amiből ha sokat raknak a szerzetesek eledelébe, már sprintelhetünk is a mosdó irányába.

3. Sokáig fűszer volt
A ma oly népszerű szószt sokáig kiegészítő fűszerként használták, hogy megbolondítsanak vele bizonyos ételeket. Csak egy-két kanállal rakták ragukba vagy húsok mellé készített mártásokba, nem öntötték nyakon vele az egész ételt, mint manapság. A ketchup csak az előző századforduló környékén vált önálló mártássá, amely sok háztartásban ugyanúgy nem hiányozhat az asztalról, mint a só meg a bors.

4. Gyógyszernek is használták
1835-ben egy amerikai orvos, dr. John Cook Bennett úgy gondolta, a paradicsom kiválóan alkalmas bizonyos bélbetegségek gyógyítására, ezért ketchuptablettákat dobott piacra. Beindult a biznisz, más vállalkozók már azt hirdették, hogy a paradicsomkivonat-pirula reuma, influenza, fejfájás, illetve gyakorlatilag bármilyen egyéb nyavalya ellen is hatásos. Mindeközben a termék általában nem is tartalmazott paradicsomot, sok minden egyebet viszont igen, amitől a páciensek kiadós hasmenést kaptak. Az 1840-es években aztán az iparág össze is omlott.

5. Jó a rák ellen
Bár dr. Bennett nyilvánvalóan sarlatán volt, véletlenül jó helyen kutakodott. A paradicsom tényleg gyógyító hatású, mégpedig antioxidánsának, a likopinnak köszönhetően. Jót tesz a szívnek, és véd bizonyos rákfajták ellen, de ez csak akkor működik, ha ipari mennyiségben fogyasztjuk. Egyedülálló jelenség, hogy nem a nyers, hanem a főzött paradicsomban több a likopin, mert hő hatására szabadul fel - ezért magas ennek a vegyületnek az aránya a ketchupban. Dr. Bennett bizonyára elégedetten nyújtózik a sírjában, mert a paradicsom-, pontosabban likopintabletták egyre népszerűbbek azok körében, akik így akarják megelőzni a rákot.

6. Lassú, mint a teknősbéka
A Heinz megmérte, milyen a kiönteni kívánt ketchup sebessége, és azt az eredményt kapták, hogy másodpercenként 1,3 centiméter. Ez nagyjából a teknősbéka szárazföldi sebességének felel meg. Akinek ez a tempó kevés, az üssön rá határozottan az 57-es számra a Heinz-üveg nyakán, és mindjárt özönleni fog a massza. (Az 57-es a cég alapítójának szerencseszáma volt, ezért szerepel a Heinz legnépszerűbb termékén.)

7. A világ legnagyobb ketchupos palackja
21,4 méteres a világ legnagyobb ketchupos palackja, amely egy louisvillei-i (Kentucky, USA) cég telephelyén áll. A cég víztornyok építésével és palackozással foglalkozott, így érthető, hogy a kettőt ötvözve felállították az emlékművet a ketchup-palackozóüzem mellett. Az óirás palack azóta önálló életet él, saját honlapja van és fesztivált meg felvonulást is rendeznek a tiszteletére.

8. A világ legnagyobb ketchupos tasakja
Természetesen amerikaiak készítették el a világ legnagyobb ketcupos tasakját is, be is került legott a Guinness Rekordok Könyvébe (2009). A kiindulópontot egy tűzeset szolgáltatta: kigyulladt a collinsville-i egyetem egyik épülete, és a helyreállításba a Heinz is beszállt, négyezer palack ketchupot ajándékozva. A palackokat egy dollárért meg lehetett venni, aztán azok tartalmát össsze öntötték, így készült el a gigatasak, amely 2,4 méter hosszú és 1,2 méter széles, s mintegy fél tonnát nyom. Azóta sem tudják, mihez kezdjenek vele.

9. Tisztít és fényez
A ketchup savas kémhatású, mert paradicsom és ecet van benne. Ennek köszönhetően a nagymama rézóráját ugyanúgy meg lehet vele tisztítani, mint egy redvás lábost, csak egy ideig ketchupba kell áztatni őket. Az ezüsttel vigyázzunk, a maró anyag kikezdi, acéllal viszont bátran dolgozhatunk. Amerikában az autóbolondok az alufelniket kezelik ketchuppal, állítólag minden vegyszernél hatásosabb.

10. Ketchup mindenek felett
A ketchup mára annyira univerzálissá vált, hogy a világ szinte minden országában fogyasztják. Pizzára és tésztafélékre locsolják, csirkét sütnek benne Kínában és Thaiföldön, a kanadaiak pedig odáig merészkednek, hogy ketchuptortát szolgálnak fel ünnepi alkalmakkor. Van ketchupos jégkrém (persze a Heinz népszerűsíti) és csokis-ketchupos barbecue-szósz, de talán a legelvetemültebb találmány a pruno, ami ketchup, olcsó bor és gyümölcslé keveréke, jó sok cukorral. Ez talán még a boros kólánál is jobban büntet, csoda, hogy nálunk egyelőre nem terjedt el.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Férfitől tallóztam
  2014-08-11 16:50:16, hétfő
 
  Nagyszüleink titka: a szalonna gyógyító ereje

Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.

Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük be.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

forrás:joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
19 jó tanács, hogy ne veszítsd el álmaid férfiját
  2014-08-11 16:47:16, hétfő
 
  19 jó tanács, hogy ne veszítsd el álmaid férfiját

Sokszor ha előre tudnánk, mit kellene tennünk, ha zátonyra fut a magánéletünk, elkerülhetnénk a válást/szakítást. Ebből kiindulva, James Russell Lingerfelt blogján több nő is megosztotta azokat a tanulságokat, leckéket, melyeket az élettől kapott, azokat a tapasztalatokat, amelyeket a párkapcsolata/házassága során szerzett, és amelyeket meg kellett volna tennie, hogy elkerülje a szomorú végkifejletet. Mindezt abból a célból, hogy másokon segítsen, azokon a párokon, akiknek még nem túl késő megoldani a problémáikat.
A nyilvánosan elmondott aranyszabályok, ha összességében vesszük őket, a tökéletes feleség útmutatóját adják. Valószínű, hogy nehéz lesz mindet megfogadni, de vészhelyzetben mindenképp jó, ha van mihez nyúlni. Minden esetre, megfontolandó és tanulságos...

1. Adj elegendő életteret a férjednek. Időre van szüksége, hogy megtalálja új önmagát (mindannyian folyamatosan változunk), még mielőtt kitárulkozna előtted. (Wendy)
2. Légy sebezhető. Merd tudatni vele a félelmeidet, érzéseidet. A férfiak ugyanis ráéreznek, ha titkolni próbálsz előlük valamit. És amit nem győzök elégszer kihangsúlyozni: mindig ismerd be, ha tévedtél. Kérj tőle bocsánatot, ha tudod, hogy hibát követtél el. (Wendy)
3. Engedd, hogy a férjed a maga módján szeressen téged, és hagyd abba az összehasonlítását a saját ideáljaiddal. Ha tovább folytatod, lemaradsz a legszebb vele töltött pillanatokról. (Jennifer)
4. Keress az övéhez hasonló hobbikat, tevékenységeket, álmokat. Sose szűnjetek meg közösen felnőni. Nevessetek sokat. Szeressetek egymásba újra, és újra, és újra. (Wendy)
5. Sose becsüljétek alá a késztetést, hogy megérintsétek egymást. Sokszor olyan dolgokat mondhattok így el egymásnak, melyeket lehetetlen szavakba foglalni. (Sarah)
6. Bocsáss meg. Ne engedd, hogy a múlt fogva tartson (téged vagy a férjedet). (Wendy)
7. Hagyd a férjed, hogy egyszerűen csak létezzen. Légy egy simogatás, jó és szívélyes lélek, ha az idő megkívánja. (Wendy)
8. Sose beszélj vele más férfiakról, még akkor sem, ha képzeletbeliek vagy filmszereplők, és még akkor sem, ha úgy fogalmazol, te sokkal szexisebb vagy, mint ők. A legtöbb férfi ugyanis meg van győződve róla, hogy bárkinél vonzóbb, és ha még szóvá is teszed, zavarba hozod. (Caroline)
9. Ne kérd az idegenek tanácsát az internetről. Ők nem ismernek téged, és őrült dolgokra késztethetnek, amelyek vagy nem illenek bele a házasságodba, vagy a férjed nem fogja jó szemmel nézni azokat. (Caroline)
10. Nem a te dolgod megváltoztatni vagy helyrehozni őt. Mindannyian egy utazás részei vagyunk. (Wendy)
11. Ismételgesd neki, hogy mennyire erős, okos, férfias. A férfiak ugyanis eléggé feledékenyek. (Caroline)
12. Ne feledd soha azt, és ne is hidd el magad azért, hogy a férjed épp téged választott. (Wendy)
13. Kérj tanácsot az idősebb nőktől, akik sokkal tapasztaltabbak és érettebbek, mint te, és akiknek hosszú házasság áll a hátuk mögött. Lehetetlen helyes döntést hozni, amikor feldúltak vagyunk. A veled egykorú barátok véleménye pedig nem annyira mérvadó, mint azoké a nőké, akik sikeres házasságot tudhatnak magukénak. (JRL)
14. Mindig a jó oldalát nézd. Ragaszkodj azokhoz, és próbáld meg elhessegetni az orrod elől a tulajdonságait, melyek kihoznak a sodrodból. (Wendy)
15. Készítsd el a kedvenc szendvicsét, fogását. (Caroline)
16. 12 éve, amikor friss házasok voltunk, egy idős asszony ezt a tanácsot adta nekem: szeressünk sokat. A szeretet ugyanis egy balzsam. Begyógyít és eltakar számtalan sebet, melyet a házasság alatt egymáson ejtünk. Amikor érzed, hogy eltávolodtál a férjedtől közeledj hozzá. Jaj, mennyire igaza volt Janice-nak! (Rebekah)
17. Csakis mi tehetünk arról, mire hogyan reagálunk, senki más. Ezért felelősséget kell vállalnunk az érzelmeinkért és a válaszokért, melyeket adunk. Akárcsak ő. (Wendy)
18. Vigyázz magadra és a külsődre. Hisz minél inkább nőiesen viselkedsz, ő annál inkább érzi magát férfinak melletted. (Caroline)
19. Szeresd úgy, ahogy neki szüksége van rá, ne úgy, ahogy te feltételezed, hogy kellene. Fedezd fel a szerelmetek megannyi titkos nyelvét, légy érzéki, és készülj fel arra, hogy úgy fejezd ki a szereteted, hogy ő abból a legtöbbet megértse. (Wendy)
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Férfitől tallóztam
  2014-08-11 15:49:08, hétfő
 
 


Bemegy egy férfi a pszichológushoz, és azt mondja:
- Doktor úr, segítenie kell! Teljesen kikészít a feleségem. Minden este elmegy otthonról. Elmegy a Pitypang bárba, felszed valami pasit, elmegy a lakására, és lefekszik vele. Már nem tudom, mit csináljak!
Az orvos nyugtatólag:
- Semmi baj. Feküdjön le ide a díványra, csukja be a szemét és lazítson. Így ni... És most szépen, lassan mondja el, pontosan hol is található a Pitypang bár!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tokányleves - Háromszékiesen
  2014-08-11 15:18:47, hétfő
 
  Tokányleves - Háromszékiesen

Hozzávalók:

20 dkg császárhús, vagy füstölt sonka
40 dkg sertéshús
60 dkg krumpli
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
3 babérlevél

bors
pirospaprika
1 kanál tárkony ecet
1 kanál disznó zsír
1 tojássárgája
1 kanál liszt
1 dl tejföl
2 dl tej

Ahogyan én készítem:

A hagymát apróra kockázom, a zsíron megfonnyasztom, hozzáadom az apróra kockázott zöldpaprikát, és a felkockázott császárhúst vagy füstölt sonkát. Összeforgatom, tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát. Felengedem vízzel, hozzáadom a kockázott húst, sózom borsozom. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadom a kockára vágott krumplit és babérlevelet.

Karcsi
Bertis


Egy tálkában a tojássárgáját liszttel és tejföllel simára keverem, hozzá adagolom a tejet is. Miután a levesben levő dolgok megfőttek, hozzáadom az elkészítette eresztéket. Tárkony ecettel ízesítem. Van aki kevés cukrot is ad hozzá ízlés szerint.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 743 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 10791
  • e Hónap: 91952
  • e Év: 1431459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.