Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Fejbe lövetnék a vetkőző futót
  2014-08-15 22:20:40, péntek
 
  ...... ......


Mahiedine Mekhissi-Benabbad a 3000 méteres akadályfutás döntőjében levette a mezét, úgy ünnepelte elsőségét. Ezért a Eurosport szakkomentátora fejbe lövetné az atlétát.
Mint azt megírtuk, a francia futó sportszerűtlen magatartása többeknél is kiverte a biztosítékot, majd még csütörtök este a spanyolok óvást nyújtottak be, amiért el is vették Mekhissi-Benabbadtól az Eb-címet.
A Eurosport közvetítésében - a 444.hu-hoz érkezett be a videó - már a célegyenesre ráfordulva érezte a kommentátor és a szakkommentátor, hogy ebből baj lesz, majd a befutó után a stúdióban helyet foglaló Kovács Dusán csak ennyit fűzött a történtekhez:"Fejbe lövetném az ilyet, komolyan..."
Péntek délelőtt a csatorna fegyelmit indított a szakkomenttátor ellen.
"Az Eurosport elhatárolódik a 2014. augusztus 14-én az Atlétikai Európabajnokság 3000 méteres akadályfutásának közvetítése során Kovács Dusán szakkommentáror által mondottaktól, és mindenkitől elnézést kér. Kovács Dusán ellen, aki a 400 méteres gátfutás magyar csúcstartója, és 15 éve a csatorna szakkommentárora, fegyelmi eljárás indult."
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Visszavonul Polgár Judit sakk mesternő
  2014-08-15 22:12:47, péntek
 
  ...... ......


Polgár Judit a The Times magazinban szerdán megjelent interjújában bejelentette, hogy visszavonul a versenyszerű sakkozástól.
A 38 éves sakkozó 25 éve, 1989. január 1. óta vezeti a női világranglistát. A nővéreivel, Zsuzsával és Zsófiával, valamint Mádl Ildikóval alkotott válogatottal 1988-ban és 1990-ben olimpiai bajnoki címet szerzett. Az első olimpiáján, 12 évesen 13 partijából 12,5 pontot szerzett, azaz mindössze egyszer játszott döntetlent, többi ellenfelét legyőzte.
Később - mai napig egyedüli nőként - kizárólag férfi, s az ő részvétele nyomán már nyíltnak nevezett versenyeken indult, női tornán egyáltalán nem. Polgár Judit 1991-ben, 15 évesen és 5 hónaposan szerezte meg a nemzetközi nagymesteri címet, ilyen fiatalon ez addig senkinek nem sikerült, egy hónappal döntötte meg a legendás Bobby Fischer 1958-as rekordját.
Tagja volt az oroszok mögött 2002-ben olimpiai ezüstérmes férficsapatnak, s részt vett a 2005-ös argentínai férfi világbajnokságon, melyen a nyolc résztvevő között természetesen ő volt az egyedüli nő.
...... .....


Egyik legnagyobb sikerét 2003-ban érte el, amikor a hollandiai Wijk aan Zee-ban, a világ legjobb sakkozóit felvonultató tornán veretlenül második helyen végzett mindössze fél ponttal elmaradva a későbbi világbajnok indiai Visuvanátan Ánandtól, de egy ponttal megelőzve az aktuális világbajnokot, az orosz Vlagyimir Kramnyikot.

- Polgár Judit tíz világbajnokot és világelsőt győzött le pályafutása során, így nem véletlen, hogy a The Times azzal a címmel búcsúztatta el, hogy A királynő, aki leleplezte a királyok arroganciáját. Hagyományos vagy rapid partiban áldozatul esett neki többek között Magnus Carlsen, Anatolij Karpov, Garri Kaszparov, Borisz Szpasszkij, Vaszilij Szmiszlov, Veszelin Topalov, Visuvanátan Ánand, Ruszlan Ponomarjov, Alekszandr Halifman és Rusztam Kaszimdzsanov.

A sakktörténet legjobb női játékosa a legmagasabb Élő-pontszámát - 2735 pontot - 2005 júliusában érte el. Legjobb helyezése a férfi-világranglistán a nyolcadik hely volt, ebben a pozícióban először 2004 januárjában állt.
A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete az év elején a tagjai közé választotta.
Jelenleg a norvégiai Tromsøben zajló olimpián szerepel a férfiválogatottal, amely a 11., utolsó forduló előtt második helyen áll Kína mögött. Polgár Judit a mostani jó szerepelésből hat meccsen gyűjtött 4,5 ponttal vette ki a részét.
A kétgyerekes családanya a jövőben - amint az a hazai sportági szövetség honlapján olvasható - alapítványára és az iskolai sakkoktatás további népszerűsítésére kíván fokozott figyelmet fordítani.

 
 
0 komment , kategória:  Sakk_chessgame  
Én legyek a legmagasabb, én legyek a legizmosabb
  2014-08-15 22:06:51, péntek
 
  csapatfotón pipiskedő Cristiano Ronaldót, aki így akart magasabbnak látszani társainál. A portugál alapból nagyobb majdnem mindenkinél, 185 centi, ám így még a 188 centis Pepére is rávert.
.........


...... .....



.......


 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Cristiano Ronaldo olyan díjat kaphat, amit még sohasem
  2014-08-15 22:00:18, péntek
 
  ...... .....


Manuel Neuer, Arjen Robben és Cristiano Ronaldo közül kerül az Év játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA).

A 2013/14-es szezon győztesét augusztus 28-án hirdetik ki a Monacóban sorra kerülő sorsolás után.
Az UEFA 54 tagországának újságírói körében lebonyolított voksolás első fordulójában tíz játékos került be a legjobbak közé, közülük a második körben a Bayern München német, illetve holland játékosa, valamint a Bajnokok Ligája- és friss Szuperkupa-győztes Real Madrid portugál sztárja kapta a legtöbb pontot.
Ezt a díjat negyedszer ítélik oda, Ronaldo minden alkalommal ott volt a legjobb három között, nyernie azonban eddig egyszer sem sikerült. 2011-ben Lionel Messi, 2012-ben Andrés Iniesta, tavaly pedig Franck Ribéry lett az első.

Az idei voksolás további helyezettjei:
4. Thomas Müller (német, Bayern München) 39 pont
5. Philipp Lahm (német, Bayern München) és Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 24-24
7. James Rodríguez (kolumbiai, AS Monaco FC/Real Madrid) 16
8. Luis Suárez (uruguayi, FC Liverpool/FC Barcelona) 13
9. Ángel Di María (argentin, Real Madrid) 12
10. Diego Costa (spanyol, Atlético Madrid/Chelsea) 8
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Atlétika - 99 éves női versenyző
  2014-08-15 21:52:02, péntek
 
  Ida Keeling bár utolsó lett futamában a melegeknek kiírt futóversenyen, de ettől függetlenül a tömeg őt éltette. Nem véletlenül, hiszen 99 éves a hölgy.
100 méteres síkfutásban állt rajthoz a néni az ohioi Akronban, és 59.80 másodperces idővel ért célba. Lánya, egyben edzője, Shelley szerint ilyen korosztályban ez a valaha elért legjobb eredmény az amerikai kontinensen. Ez igaz is, hiszen az Egyesült Államok szövetsége a női mezőnyben csak a 90-94 éves korosztályig tartja számon a rekordokat.
- "Az orvosok azt mondták két éve, hogy jobb formában vagyok, mint egy egészséges húszéves. Hurrá!" - mondta a 99 éves hölgy.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Kövér nők bikiniben
  2014-08-15 21:47:13, péntek
 
  Ha nevetni szeretnél klikk a linkre Link  
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Egyhetes hajóútra indultak, tizenhat év múlva tértek haza
  2014-08-15 21:44:29, péntek
 
  Forrás Hír24
.........


A középkorú házaspár állítja, egyszerű nyaralást terveztek, és csak véletlenül mentek föld körüli útra.
Nagy-Britanniából át az Atlanti-óceánon Spanyolországba. Mindezt vitorlással, egy hét alatt. Clive és Jane Green ezzel a tervvel indult útnak, hogy aztán tizenhat évvel és 56 országgal később érjenek partot. A közben eltelt időben amellett, hogy bejárták a világ legszebb pontjait, vitorláztak a kalózok által uralt észak-afrikai partoknál, úsztak rájákkal, sőt, egy alkalommal 23 napot töltöttek ivóvíz nélkül. Azt mondják, életük legnagyobb kalandjába véletlenül sodródtak bele. Sosem tervezték világ körüli útjukat, csak Spanyolországig szerettek volna eljutni, ám időközben annyira belejöttek a vitorlázásba, hogy úgy döntöttek, nem állnak meg a spanyol partoknál, hanem egy rövid pihenő után újra vízre szállnak.

Minden egy hajóval kezdődött...
A házaspár nagy kalandja 1997-ben, egy hajó vásárlásával kezdődött, majd 1998-ban első közös útjukkal folytatódott. Mivel nem tudták, hogyan boldogulnak majd a hajóval, ezért az utat rövidre szabták: Írország érintésével Spanyolországot célozták meg. Csakhogy menet közben annyira belejöttek, hogy partot érve eldöntötték, folytatják az utazást. A Zöld-Foki szigetek következtek, majd Barbados, ezt követően pedig a Karib-tenger.
Már négy éve hajóztak a világ tengerein, amikor úgy döntöttek, pénzzé teszik egykori házukat, hogy folytathassák az utazást. ,,Innentől kezdve nem volt visszaút" - nyilatkozták a hazaérkezésük után. A házaspár egyik napról a másikra élt, és szigorúan beosztotta a pénzét, hogy mindig jusson élelemre. ,,Egyik alkalommal annyira kifogytunk, hogy az egyik melltartómat is fel kellett áldoznunk: azt cseréltem be egy kosár gyümölcsre, amivel aztán kihúzhattuk a hónap végéig" - mondta Jane.

Körbehajózták az egész világot
Közben eljutottak Észak-Amerikába, Kanadába, a Panama-csatornán keresztül a Csendes-óceánra, onnan pedig Indonéziába, Dél-Kelet Ázsiába, Indiába, hogy végül a Szuezi-csatornán keresztül eljussanak a Földközi-tengerhez, ahol az utolsó néhány évet töltötték. ,,Ha volt valami műszaki gond, azt saját kezűleg javítottuk" - mesélte a 62 éves Clive, aki elárulta, felesége éppen olyan ügyes szerelő, mint ő. Egy törött fogat és egy elvágott ujjat leszámítva, az elmúlt 16 évben nem volt semmilyen egészségügyi problémájuk, gond nélkül átvészelték az utazást. ,,Az ismerőseink biztatnak bennünket, hogy írjunk az utazásból egy könyvet, de úgy érezzük nem lenne rá igény. A világnak szenzáció kell, a katasztrófákra kíváncsi, de velünk semmi ilyesmi nem történt" - mondták.
Rövid pihenő után, amit rokonaikkal és barátaikkal töltenek majd otthon, a házaspár télen újra vízre száll majd. Azt tervezik, hogy a hideg évszakot Wales-ben, a hajójukon vészelik át. ,,Akkor sincs baj ha nagyon nem bírjuk a hideget, mert akkor fogjuk magunkat, és egyszerűen melegebb vizekre hajózunk."


 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Domonkos Jolán: Szerelem-lepke
  2014-08-15 21:11:12, péntek
 
  Gyönyörű idő, csodás a nyár,
szívemre szerelem-lepke száll.
Széttárva szárnyát védelmez,
lelkem csak szépet érezhet.

Napfürdős, csendes pillanat,
a lepkém mohón csalogat.
Megérint, felszáll, visszajön,
épp, hogy csak kicsit beköszön.

Akarnám megfogni, elillan.
Szárnyán a fény megcsillan.
Szabadon engedem, elrepül,
a szélben libben, megperdül.

Ámulva nézem, mit csinál,
újra az én szívemre száll.
Nem kérdezi, mit akarok,
ha tetszik neki, megcsiklandoz,

azt teszi, amihez kedve van,
nincs nekem rajta hatalmam.
Csendesen várom mi jön még,
kiszámíthatatlan, mégis szép.
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Napraforgók
  2014-08-15 21:02:20, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Gyümölcs kompozíciók
  2014-08-15 20:48:42, péntek
 
  ........



......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.