Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egy meccsre bezáratták az új Fradi-stadiont
  2014-08-20 19:52:00, szerda
 
  Forrás: sport24
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Rijeka-FTC Európa Liga-mérkőzésen tapasztalt szurkolói rasszista megnyilvánulások, valamint tiltott jelképek használata miatt büntette a Ferencvárost.
Az 1-0-as rijekai vereséggel és végül a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő visszavágón is 2-1-es vereséggel és kieséssel végződő EL-párharc első mérkőzése után 75 szurkolót, köztük 68 magyart vettek őrizetbe a horvát rendőrök.
- A zöld fehérek ezért kaptak most 50 ezer eurós - megközelítőleg 15 500 000 Ft - büntetést kaptak, valamint soron következő nemzetközi tétmérkőzését hazai pályán zárt kapuk előtt kell megrendezniük.
- A Fradi az UEFA döntés követő közleményében kifejtette, minden jogi lehetőséget és egyéb, rendelkezésre álló eszközt megragad arra, hogy bebizonyítsa, évek óta küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen és a klub nem rasszista, nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg, több videót is készített a megkülönböztetés megfékezésére, megelőzésére.
A Rijeka elleni - a Fradi soron következő első UEFA nemzetközi meccsére szóló - büntetés kapcsán a klub részletes indoklást kér az UEFA-tól, ezt követően pedig egy személyes meghallgatást szeptemberre, ahol Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és nemzetközi sportjogászok fogják képviselni a Ferencvárost. Itt részletesen elmondják, hogy milyen küzdelmet folytat és vív klubunk a kirekesztés ellen, bemutatják a kampányokat, az elért eredményeket, beszámolnak arról, milyen egyéb lépéseket tett, s melyekre készül. Az FTC igyekszik meggyőzni az UEFA-t, hogy tévesen ítéli meg a klubot.
Mint ismert, a Fradit korábban, a Sliema Wanderers elleni EL-mérkőzést követően is megbüntette az UEFA. Akkor 20 ezer eurós (több mint 6 millió forintos) pénzbüntetést, valamint szektorbezárást rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség. A nemzetközi szervezet indoklásában akkor is szurkolói rasszista megnyilvánulások, illetve tiltott drapériák használata szerepelt.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Aranyérem: Cseh László 200 m. vegyes - 2014 EB. Berlin
  2014-08-20 19:45:58, szerda
 
  ARANYÉREM Cseh László 200 m. vegyes 1.58.10
...... .....


Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.
M1 TV adásról fotózva
....



....



....



....


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2014 Augusztus 20. sétám az ízek utcáján - saját fotózás
  2014-08-20 19:37:17, szerda
 
  ....



....


Déli órákban voltam az ízek utcájában szakadó esőben

....



....


Hosszú sorok álltak az ország tortáját osztó sátor elött.
....


Külöböző ételek készültek a szabadban
....



....



....


800 Ft ellenében lehetett kóstolni
....


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Hír 24 képei
  2014-08-20 19:35:10, szerda
 
  Forrás Hír24
....


Ahol Erdő Péter bíboros az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt
....


Megmutatjuk. Középen Fazekas miniszter (bajuszban), a helyszín Szolnok, a kenyér a Kárpát-medencéé, és reméljük, vízálló. A kép mondanivalójából pedig mit sem von le (sőt), hogy úgy néz ki, mint egy Monty Python-montázs.
...... .....


Erdő Péter bíboros szentelte meg az új kenyeret.
........


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Wégnerné, Zsuzsa ünnepi képe
  2014-08-20 18:44:20, szerda
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
2014 Augusztus 20. Szent Jobb istentisztelet
  2014-08-20 18:38:42, szerda
 
  M1 TV adásról fotózva
Szentmise - István napi körmenet
....



....



....



....



....



....


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
A spanyol Szuperkupa első mérkőzésén......
  2014-08-20 10:49:15, szerda
 
  A spanyol Szuperkupa első mérkőzésén a királyi gárda hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a városi rivális ellen.
Real Madrid - Atletico Madrid 1:1
Góllövők: J. Rodríguez (81.), ill. Raúl García (88.)
Videó Link
Az utóbbi időknek megfelelő forgatókönyv szerint kezdtek a felek. A Real támadólag lépett fel, míg az Atlético a szervezett védekezésből próbált építkezni. Ennek mezőnymunka és sokáig dögunalim lett a vége...
- A kedélyeket csak az borzolta, hogy Ancelotti edző a szünetben térdfájdalmai miatt lekapta Cristiano Ronaldót és helyette a friss igazolást, James Rodríguezt küldte a pályára. Jól tette, mert az újonc a 81. percben egy Kroos kiugratás, majd Carvajal centerezést és egy blokkolt Benzema kísérletet követően terelte a hálóba a labdát a hálóba nagyjából 6-7 méterről 1-0.
- A hazaiak nem sokáig örülhettek. a 88. percben egy bal oldali szögletet követően a madridiak rosszul osztották el a területet, a labda a középen ácsorgó Raúl Garcia elé pattan, aki két méterről lábheggyel gólvonal mögé terelte 1-1.
- A Vicente Calderón stadionban, pénteken sorra kerülő visszavágón az idegenben lőtt gól és a döntetlen még sokat érhet a matracosok számára.
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kiváló magyarférfi csapat rajt a vízilabda Világkupán
  2014-08-20 10:40:51, szerda
 
  Magyarország - Horvátország 9:5
Varga Dénes


Gólt dobók.: Setka 2, Muslim, K. Milakovics,Zsivkovics, ill. Hárai 2, Bedő, Varga Dénes, Varga Dániel, Decker Ádám, Hosnyánszky, Madaras, Gór-Nagy.
........

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Csokis Kaland recept - Ország tortája 2014
  2014-08-20 10:30:32, szerda
 
  Készítsd el otthon Magyarország győztes cukormentes tortáját
........


Piskóta
Hozzávalók
150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt
25 g kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz
Elkészítés
Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot. 420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160 fokon 10-15 percig sütjük.

Meggy öntet
Hozzávalók
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin
Elkészítés
Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. Lehetőleg előző nap főzzük össze.

Marcipán réteg
Hozzávalók
70 g diabetikus marcipán
A recept a következő oldalon folytatódik...

Csokis tejszíntöltelék
Hozzávalók
90 g víz
150 g eritritol
60 g kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin
Főzött zselatin
Hozzávalók
1 liter víz
160 g zselatin
Elkészítés
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot.

Krokant (roppanós rész)
Hozzávalók
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula
Elkészítés
A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.

Díszítés
Hozzávalók
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika
Összeállítás
A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz ne érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.

Jó étvágyat!
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
2014 Felvonták a nemzeti lobogót
  2014-08-20 10:24:23, szerda
 
  A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett, szakadó esőben felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.
.........


A központi ünnepi rendezvények nyitóeseményén részt vesz Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, valamint közéleti személyiségek, a diplomáciai testület tagjai és katonai attasék.
...... ..........


Országunk függetlensége felbecsülhetetlen érték
Az államfő a zászlófelvonást követően azt mondta: ,,megtanulhattuk, hogy a minket megillető tiszteletet nekünk magunknak kell megkövetelnünk, miként azt is, hogy ezt a tiszteletet a másoknak megadott tisztelettel érdemelhetjük ki".
Áder János szólt arról is, hogy értékeinket csak a nyugati polgárosodás révén gyarapíthatjuk, országunk függetlensége pedig nem adomány, hanem olyan felbecsülhetetlen érték, amelyért minden nemzedéknek meg kell küzdenie. ,,Felemelkedés csak akkor születik, ha az állam és polgárai közötti felelősség egyensúlyban van" - mondta -, ha az állam nemcsak felelősséget tesz polgárai vállára, hanem maga is felelősséggel viseltetik polgárai iránt. Az államfő szerint hibáinkból okulni kell, és nem az ellenfelek számát, hanem a szövetségesekét érdemes gyarapítani. ,,Ez a legjobb módja, hogy megvédjük országunkat és megóvjuk hazánkat" - hangsúlyozta.
Áder János felelevenítette az ország történelmi fordulóit, amelyekből - mint mondta - érdemes tanulni: száz éve tört ki az első világháború, amely után ,,hosszú időre szétszakították nemzetünket", és hetven éve kezdődött a zsidó és cigány honfitársaink haláltáborokba deportálása. ,,Hetvenéves tapasztalat, hogy az állam soha, semmilyen ideológia nevében sem fordulhat saját polgárai ellen" - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: a szovjet csapatok 1956-ban a magyarok szabadságharcát ugyan leverték, szabadságvágyát azonban nem tudták leverni.
Visszafordíthatatlanná vált az átalakulás
Huszonöt évvel ezelőtt vált visszafordíthatatlanná a békés polgári átalakulás folyamata, és a magyarok elindították a vasfüggönnyel szétszakított Európa újraegyesítését. ,,Ekkor tettük egyértelművé ismét, hogy hűek maradtunk a Szent István-i örökséghez" - mondta, hozzátéve: államalapító királyunk Nyugatra tekintett.
A sorsfordító események sorát úgy folytatta: tizenöt évvel ezelőtt az ország sikeresen csatlakozott a NATO-hoz, és tíz évvel ezelőtt vált az Európai Unió tagjává. Az államfő a hadsereg főparancsnokaként szólt az esküt tett honvédtisztekhez, kifejezve: feladatuk a szolgálat azért, hogy hazánk a NATO szövetségeseként mindig elegendő erővel rendelkezzen ahhoz, hogy a békét senki se háborgassa.
...... .....


A nemzeti önbecsülés napja
Áder János államiságunk ünnepét a nemzeti önbecsülés napjának nevezte és azt mondta: államfőként augusztus 20-án a legfontosabb feladatának tartja, hogy tiszteletét fejezze ki minden honfitársának. Közülük a szülőket, a nagyszülőket és hazánk fiataljait emelte ki. Kijelentette azt is: méltányolni kell, hogy békében és szabadságban élhetünk. Személyes és közös sorsunkat a teljesítmény megbecsülése viheti előre - folytatta -, természeti erőforrásainkat pedig meg kell óvnunk a következő nemzedékek számára. Beszédét Kölcsey Ferenc szavaival zárta: ,,A haza minden előtt."

119 honvéd
Csak elkötelezett, a szakmájukat jól értő, jól kiképzett, fegyelmezett honvédek képesek érdemben tenni a hazájukért - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédtisztjelöltek ünnepélyes eskütételén a Parlament épülete előtt. Hozzátette: ,,tudnunk kell azt is, hogy csak a nemzet által szeretett és az állam által megbecsült honvédség lehet sikeres".
A miniszter arról beszélt, a világ nem lett sem békésebb, sem kiszámíthatóbb, ma sem tudjuk, mit hoz a jövő. Minden hadseregnek fel kell készülnie. A honvédelmi tárcavezető kiemelte: csak az az ország élhet szabadon, csak az a nemzet maradhat meg, amely képes gondoskodni a maga védeleméről.
Hende Csaba a 119 leendő honvédtisztnek azt mondta: ,,A nemzet bízik bennetek és ti is bizton számíthattok a magyar államra, szolgáljatok a hazáért mindhalálig!"
....


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2873
  • e Hét: 8674
  • e Hónap: 41828
  • e Év: 275575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.