Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget
  2014-08-27 20:08:00, szerda
 
  A spájzolás időszaka: bemutatok 10 lehetőséget

Bálintgazda.hu

Még nyár van, és ritkán gondolnak az őszre, meg a télre, a zord hidegekre, a csúszós utakra,a rövid nappalokra, a fűtés gondjaira és a vitaminhiány következtében fellépő náthás, köhögős, influenzás hónapokra.

Most és a következő hetekben a kertek bőséges választékot kínálnak olyan gyümölcsökből, zöldségfélékből és egyéb terményekből, amelyekkel érdemes a spájzok polcait feltölteni, hogy a barátságtalanul zord késő őszi és téli hónapok étrendjét gazdagabbá, változatosabbá és egészségesebbé tegyük.

Rózsazselé készül

A nagy választékot megkíséreltem tíz pontban összefoglalni, de erős a gyanúm, hogy ez a felsorolás nem elégíti ki a tisztelt Olvasók jogos igényeit, ezért már is ígéretet teszek arra, hogy foglalkozunk majd a tartósítás, a spájzolás kérdéseivel.

Mindenek előtt érdemes megjegyezni egy általánosan kötelező szabályt, amely valamennyi tárolási módra érvényes: feldolgozásra, tárolásra csak jól kifejlett, friss és egészséges terményt használjunk fel! Beteg, sérült, penészes, töredezett, fonnyadt zöldséget, gyümölcsöt nem lehet tetszetős és kellemes zamatú termékké nemesíteni!

Eltéve a fokhagyma is
És akkor most lássuk a kínálkozó lehetőségeket!

1. Valamennyi gyümölcsből kiváló dzsemet, lekvárt lehet készíteni, de a magyar hagyományok a legfontosabbnak a szilvalekvárt tartják. Ezt a vidéki háztartásokban még mindig nagy üstökben főzik, a városi háziasszonyok azonban a konyhai tűzhelyen is kiváló ízű és állagú lekvárt tudnak előállítani. A jelenleg termelt fajták közül lekvár főzésre a Besztercei, az Olasz kék és a Stanley alkalmasak.

2. Kedvelt téli csemege a befőtt, amely szintén a legtöbb gyümölcsből, (barackból, körtéből, almából, birsből, állítható elő. Befőttes üvegek és befőzési kellékek a Hobbikert Boltban

3. Fontos, télre való készítmény a paradicsomlé, amely levesek és főzelékek, valamint ételízesítők és ivólevek alapanyaga. Erre a célra érdemes a régi, jól bevált és betegségeknek ellenálló, nagy, húsos, leves gyümölcsű fajták termelését is felújítani.

4. Igen gyakori tartósítási eljárás a zöldségfélék (uborka, apró dinnye, cukkini, paradicsom, savanyítása, de ne tessék idegenkedni a fejes káposzta házi savanyításától sem, mert a finoman meggyalult és erjesztéssel készített savanyú káposzta a legízletesebb és legegészségesebb étel- alapanyagok egyike.

5. Az egyik legősibb tartósítási módszer a borkészítés, amelynek nálunk évezredes hagyományai vannak. A szakszerűen erjesztett "gazdabor" minden termelő szeme fénye, ezért a kistermelői borászkodásról nem kell lemondani, de a családi kertekben ajánlatos minél több étkezési szőlőt is termeszteni, mert ezeknek a szép,egészséges fürtjei fagymentes helyen felaggatva a tél végéig eltarthatóak.

6. A gyümölcsös- és a szőlőskertekben sokféle terményből lehet cefrét gyűjteni és a kierjedt anyagból pálinkát főzni. A három évvel ezelőtt életbe lépett törvény - bizonyos szabályok betartása mellett - engedélyezi a pálinka házilagos előállítását.

7. Kiváló (és sajnálatosan keveset folytatott) tartósítási eljárás a gyümölcsök, a zöldségfélék, a gyógy-és fűszernövények aszalása, pedig ez a legősibb és a legegészségesebb tartósítási módszerek egyike. Aszalvány nagyon sokféle terményből készülhet, de legkedveltebb a gyümölcsből szilva, kajszi, meggy, birs, készített ; ritkábban aszalnak zöldségféléket vöröshagymát, pedig ez is igen gazdaságos lenne!

8. A lepárlás módszerét jószerivel csak a levendula- termesztők alkalmazzák, akik a növény levágott virágaiból olajat állítanak elő.

9. A tartósítási módszerek közé tartozik az aromás növények (gyógy,- fűszer és illatanyagokat tartalmazó részeinek) szárítása, amely szellős, árnyékos helyen felaggatott kötegekben történik.

10. És ide illik még egy fontos teendő: a vetőmagvak gyűjtése. Számos kerti növényt termelünk, amelyeknek a jól beérett magvait érdemes leszedni, a szennyeződésektől és az idegen magvaktól megtisztítani és a következő tavaszig betárolni. Ezzel értékes, régi és jól bevált zöldség- és virágfajtákat őrizhetünk meg a magunk és az utókor számára, nem is beszélve az ezzel elérhető megtakarításról! Arra azonban ügyelni kell, hogy a hibrid származású növények magtermését ne használjuk fel vetésre, mert ezekből nem várhatunk az anyanövényhez hasonló termést!
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Csokis kekszes édesség
  2014-08-27 20:02:55, szerda
 
 
Csokis kekszes édesség

Küldte: Kériné Szabó Anikó

Hozzávalók:

3 csokis pudingpor
9 dl tej
6 kanál cukor
1.5 dl tej
Rum aroma
2 teáskanál porcukor
1 csomag háztartási keksz (25dkg)

Elkészítése:

A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-cukros tej felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét és miután kihűlt 2-3 órára, akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük, majd felszeljük.

Sztori: Időhiánnyal küzdő anyukák, háziasszonyok részére nagyon ajánlom, sőt kezdő főzőcskézők számára is! Egyszerűen elkészíthető, olcsó, nagy tetszést arat minden alkalommal. Aki kóstolta az édességet, az recept nélkül nem ment haza. Gyermekzsúrra tökéletes.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Durum-búza - ez kell nekem!
  2014-08-27 19:59:50, szerda
 
  Durum-búza - ez kell nekem!
Szálka Brigitta
Kuszkusz, bulgur, durum-liszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durum-búzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!

A durum-búza vagy más nevén kemény(szemű) búza is a közönséges búzához hasonló gabonaféle. E két búzafajta energia- és tápanyagtartalma közel azonos, bár a durum-búza fehérjetartalma valamivel magasabb, emiatt ,,rugalmasabbak" a belőle készült tészták, és ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy az igazi olasz tészták kedvelt alapanyaga. Szép sárga színét a benne lévő béta-karotinnak köszönheti. A kemény búzából készült tészta tojás hozzáadása nélkül is megállja a helyét, emiatt jól beilleszthető a koleszterinszegény étrendbe.

Tabbouleh citromos csirkével

A kemény búza és a hagyományos búza közötti fontos különbség a bennük található szénhidrát (keményítő) eltérő kémiai összetétele: a hagyományos búzában található keményítőfajtát gyorsan, míg a durum búzában találhatót lassabban, nehezebben tudjuk lebontani, így ez utóbbinak a fogyasztása lassabban emeli a vércukorszintünket. E tulajdonsága miatt ajánlott a - mérsékelt - fogyasztása fogyókúrázóknak illetve cukorbetegeknek, de javasolt sportolóknak is, vagy akár csak azért, mert szeretnénk vigyázni az egészségünkre.

Akinek figyelnie kell étrendjében a magas rosttartalomra, a teljes őrlésű változatokat részesítse előnyben, ide tartozik a bulgur is. Fontos tudni, hogy a durum-búza is tartalmaz glutént, tehát cöliákiásoknak tilos a fogyasztása!

Hogyan érdemes megismerkedni vele?

Száraztészta durum-lisztből: nem kell ahhoz speciális boltokba járni, hogy durum száraztésztát vásároljunk, az üzletekben kapható ,,nem-tojásos" száraztészták nagy része 100% durum-lisztből készül.
Teljes őrlésű száraztészta durum-lisztből: kétszer annyi rostot tartalmaz, mint a hagyományos száraztészta, és bár színben eltér hagyományos testvérétől, ízre ugyanolyan finom.
Durum sima-liszt: kapható ma már nem csak a bio- vagy egészségboltokban, hanem a nagyobb üzletekben is - keressük a durum feliratot a csomagoláson. Teljes egészében kiválthatjuk vele a hagyományos finomlisztet levesbetétek, galuska, palacsinta készítésekor. Süteményekhez és kelt tésztákhoz is felhasználhatjuk, de eltérő szerkezete miatt másként is viselkedhet a tészta, így megszokott receptjeinkben először csak a liszt harmadát váltsuk ki durum liszttel, ha pedig beválik, fokozatosan növelhetjük az arányát.
Teljes őrlésű durum liszt: ugyanúgy használhatjuk, mint a többi teljes őrlésű gabonából készülő lisztet, például kenyerekhez, péksüteményekhez. 100% ne használjuk, túl nehéz lesz a belőle készült tészta.
Kuszkusz: durum búzadarából készülő tésztaféle, amit aztán lisztben forgatnak meg. Többféle elkészítési módja ismert. Az egyik, hogy felöntjük másfél vagy kétszeres térfogatú forró (sós) vízzel, és amikor megdagadt, hozzákeverjük a zsiradékot. Készíthetjük úgy is, mint a párolt rizst - átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük forró vízzel. Mind a kuszkusz, mind a sorban utána következő bulgur igen nagy értéke, hogy gyorsan elkészül! Fogyaszthatjuk köretként, használhatjuk töltött vagy rakott ételekbe, saláták részeként, de nem megvetendő édesen sem.
Bulgur: durum búza töret vagy török rizs. A kuszkuszhoz képest jóval több rostanyagot tartalmaz, elkészítése és felhasználása megegyezik a kuszkuszéval. Megtévesztésig hasonlít a rizshez, így a megszokott rizses ételeinkbe (rizibizi, kukoricás rizs, tejberizs) használhatjuk rizs helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
13 dolog, amit az erős emberek nem tesznek
  2014-08-27 19:53:32, szerda
 
  13 dolog, amit az erős emberek nem tesznek
Írta: Bellini

Az erős egyéniségeknek egészséges szokásaik vannak. Úgy irányítják érzelmeiket, gondolataikat és viselkedésüket, hogy ezek hozzásegítsék őket a sikerhez. Most ne azt nézzük meg, hogy mit kell tenni ehhez, hanem azt, hogy mit kell elkerülni vagy másképp csinálni. Próbáljuk meg valamilyen szinten integrálni ezeket és személyes sikereinket megalapozni általuk.

Ne vesztegess időt az önsajnálatra

A nagy emberek nem vesztegetik idejüket siránkozással, hogy milyen nehéz helyzetben vannak, vagy, hogy mások hogy bánnak velük. Ők saját magukat tartják felelősnek az életük alakulásáért és nem másoknak a hozzájuk való viszonyulását. Tudják, hogy az élet senkivel nem bánik kesztyűs kézzel és nem mindig igazságos.

Ne légy befolyásolható

Nem engedik mások által irányítani magukat és nem engedik befolyásolni magukat saját döntéseikben. Nem mondják, hogy ,,ez és ez miatt hülyének érzem magam...", mert tudják, hogy minden egyes érzelmük felett önnön személyiségük áll és ők döntenek afelől, hogy reagálnak különböző helyzetekre.

Küszöböld ki a félénkséged

Az erősek meg sem próbálják elkerülni a kihívásokat. Annál is inkább, ezek még jobban bátorítják őket és rugalmasabbakká teszik őket. Megértik, hogy a változások időről időre elkerülhetetlenek és bíznak abban a képességükben, hogy alkalmazkodni tudnak ezekhez.

Ne fordíts energiát arra, amit nem tudsz befolyásolni

Egy intellektuális ember sem esik kétségbe egy elkeveredett bőröndért vagy átkozódik a forgalom miatt. Csak azokba a dolgokba fektetnek energiát, amiről tudják, hogy valamilyen szinten befolyásolhatják vagy formálhatják az alakulásukat. Tudják, hogy néha az egyetlen dolog, amit irányíthatnak, az a viselkedésük.

Ne próbálj mindent mindenkinek megköszönni

A nagyok tudják, hogy nem kell egyfolytában mindenkinek hálásnak lenniük. Nem félnek nemet mondani vagy átvenni a szót, ha szükségesnek érzik. Persze törekednek a kedvességre, de azokkal szemben is feltalálják magukat, akik nem szimpatizálják őket.

Az üzlet lehetséges rizikófaktor

Nem hoznak meggondolatlan vagy értelmetlen döntéseket, de számolnak a lehetséges bukással is. Időt fordítanak a kockázatok és sikerek mérlegelésére, tisztában vannak döntéseik minden egyes - akár kellemetlen - következményével.

Ne élj a múltban

Nem kavarják fel a múlt történéseit és nem akarják megváltoztatni azt, ami már megtörtént. Elfogadják a múltat és tanulnak belőle. Nem élnek a tegnapok és rossz tapasztalatok dicsfényében, hanem a mával foglalkoznak és a jövőt tervezik.

Ne kövesd el kétszer ugyanazt a hibát

Az erős emberek tudják, hogy saját viselkedésükért felelnek és így tanulni tudnak hibáikból. Ebből kifolyólag, nem is követik el még egyszer azt a hibát. Továbblépnek és a jövőben jobb döntésekre törekednek.

Örvendj mások sikereinek

A sikeres emberek nem csak saját, hanem mások sikereinek is tudnak örvendeni és értékelni azokat. Nem féltékenyek és nem érzik magukat kevesebbnek, ha mások felülmúlják őket. Tudják, hogy a siker csak kemény munka árán érhető el, így azt is tudják, hogy nekik is meg kell dolgozniuk a sikerért.

Ne add fel az első kudarcnál

Ezek az emberek nem tekintik a kudarcot egy oknak a felmondásra, épp ellenkezőleg. Úgy tekintenek rá, mint lehetőségre, mint egy újabb esélyre a megerősödéshez és a javuláshoz. Addig próbálkoznak, amíg elérik céljukat.

Ne félj az egyedülléttől

El tudják viselni a magányt és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni gondolataikkal, saját produktivitásukhoz tudják használni ezt az időt. Szeretnek egyedül lenni és nem függnek más emberek társaságától.

Ne gondold, hogy a világ az adósod

Nem az a mentalitás jellemző rájuk, hogy mások felelőssége őket boldoggá tenni, vagy, hogy a világ tartozik nekik valamivel. Mindig keresik a lehetőségeket és saját érdemeikre alapoznak.

Ne várj azonnal eredményeket

Függetlenül attól, hogy egy szebb külső elérésében fáradoznak vagy új vállalkozásba kezdenek, a sikeres emberek nem várnak azonnali eredményeket. Lehetőség szerint a legjobban hasznosítják képességeiket és idejüket, tudják, hogy az igazi változások időbe telnek.

Egyed Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mákos gőzgombóc
  2014-08-27 19:42:27, szerda
 
 
Küldte: Mesyke

Hozzávalók:

50 dkg liszt
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej
kevés cukor só

A tetejére:

15 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált mák

Elkészítése:

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát.

Vizet teszünk fel forrni. A fazék tetejére egy zsineggel konyharuhát kötözünk, mikor forr a víz, a konyharuhára rakjuk a gombócokat, és egy lábassal lefedjük. (15 percig hagyjuk a gőzben a gombócokat)

Olvasztott margarint teszünk az elkészült tésztára, és cukrozott mákot.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Paradicsomlé télire - tartósítószer mentes
  2014-08-27 19:26:46, szerda
 
  Paradicsomlé télire - tartósítószer mentes
receptek italok paradicsomlé
Vicikó

Nagyon egyszerű az elkészítése, de annál sokkal finomabb, ízesebb paradicsomlevünk lesz, ha így tesszük el. A teljesen natúr, tiszta paradicsom ízét érezhetjük a szánkban, ha belekortyolunk, vagy ha készítünk belőle valamit. A rövid főzési idő pedig elősegíti, hogy ne vesszen el szinte semmi értékes alkotóeleme sem a finom paradicsomunknak....

Hozzávalók

1 kg paradicsom (Tetszés és igény szerint, friss, érett)

elkészítés

A paradicsomokat nagyon gondosan megmossuk, előkészítjük.
A csumájukat kivágjuk, félbe-negyedbe feldaraboljuk.
Paradicsom paszirozón áttekerjük.
Az üvegeket, amiket nagyon tisztára mostunk, fejjel lefelé a sütőbe, a sütő rácsára, állítva betesszük. A sütőt felmelegítjük 100°C és az üvegeket itt tartjuk forrón, míg megtöltjük majd a paradicsomlével.
Egy fazékba öntjük a nyert paradicsomlevet és feltesszük forrni.
Forrástól számítva erős tűzön nem sokáig, 5 percig forraljuk.
Az előkészített forró üvegekbe töltjük a levet, azonnal lezárjuk a csavaros tetővel.
Ha megtöltöttük az üvegeket, száraz dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihűlni 2 napig.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Padlizsán krém télire
  2014-08-27 19:22:51, szerda
 
 

Így csempészhetünk egy kis nyarat a szürke, téli napokra. Fogyasztáskor ízesítsük, tetszés szerint ( hagymával, joghurttal, vagy szardellafilével, kapribogyóval).
Egy új sütési módszert próbáltam ki hozzá (a Bűvös Szakácson olvastam róla).

Hozzávalók

A padlizsánhoz

40 dkg padlizsán
2 k olívaolaj
só ízlés szerint

A sütéshez

100 dkg só (durva szemű tengeri)

A tetejére

1 k olívaolaj (üvegenként)


elkészítés

A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, két óra alatt megsütjük.
A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
Hozzáadjuk a két kanálnyi olívaolajat, sózzuk.
Sterilizált üvegcsébe kanalazzuk, a tetejére még egy kis olívaolajat (1 k) löttyintünk.
Celofánt teszünk a fedő alá és lezárjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Töltsd fel a kamrapolcot!
  2014-08-27 19:17:29, szerda
 
 
Töltsd fel a kamrapolcot!
ízHUSZÁR
Vészesen közeleg a nyár vége, úgyhogy itt az idő, hogy feltöltsük a készleteket a hűvösebb hónapokra. Íme tíz tipp, hogy mivel pakold tele a spájzot!

Tetszik vagy sem, ennyi volt. Vége a nyárnak. Már csak egy dolgot tehetünk ez ellen: megpróbálunk minél többet megmenteni belőle és üvegbe zárni, hogy aztán az év hátralevő részében újra és újra fel tudjuk idézni a nyár ízeit. Paradicsomlé, lecsó, őszibarack, kovászos uborka - ügyes módszerekkel mindegyike belekóstolhatunk télen is.

Ha elég körültekintőek vagyunk, akkor még tartósítószerre sincs szükség, mert ha megfelelően fertőtlenítjük az üvegeket és megfelelő ideig tartjuk őket száraz dusztban, akkor minden gond nélkül elállnak, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés a felbontás után. Még több trükkért nézzetek szét praktikáink között!

1
Padlizsánkrém télire
2
Paradicsomlé télire - tartósítószer mentes
3
Zöldbab tartósítószer nélkül egész évben
4
Fűszeres szilvalekvár
5
Cékla tormával télire
6
Őszibarack befőtt
7
Lecsó télire
8
Kovászos uborka tartósító nélkül télire
9
Pritaminkrém- Paprikakrém télire 4.
10
Cukrozott szilva nyersen - télire
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rebarbarás pite
  2014-08-27 19:12:56, szerda
 
  Rebarbarás pite

Almás pite

a tészta

50 dkg liszt
4 tojás
25 dkg ráma
1 sütőpor
1 van cukor
25 dkg cukor

2 részre osztom

10-15 db rebarbara megtisztítva

2-3 k cukor fahéj és szegfűszeg 2 perc forralás után elzártam és leszűrtem, a tésztára darált diót tettem és utána a rebarbarát utána újból dió és a tészta, a tésztát meg szurkáltam 1 tojásból és 3 k tejfölt összekevertem és rákentem isteni lett ....köszönöm a segítséget ( a kisfiam kérdezte miért zöld az almás pitébe az alma mondtam neki zöld almából van.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Karaj tejszínes mustármártásban
  2014-08-27 19:07:02, szerda
 
  Karaj tejszínes mustármártásban
Küldte: aranytepsi

Hozzávalók:

8 vékony karaj szelet

őrölt bors
8 púpos teás k mustár
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 k olaj
2 dl főzőtejszín 20%

Elkészítése:

A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).

A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 kanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.

Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.

Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük 3 dl vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.

Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.

A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.

Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 743 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 554
  • e Hét: 9176
  • e Hónap: 90337
  • e Év: 1429844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.