Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/132 oldal   Bejegyzések száma: 1310 
CSUKÁS ISTVÁN: Január lekocog a lépcsőn
  2014-01-31 10:48:31, péntek
 
 

Január lekocog a lépcsőn,
hóval teríti a vedlett falakat,
itt-ott kibukkan kutyafej, gyerekorr,
ahol a kabátja elszakadt.

Vigyázva lépkedek a hóesésben,
meg-megcsúszó sarokkal a Dunáig,
fehér lett üstököm, s a hátamon
habzó angyalszárny világít.

Lábammal írom most a verset,
e séta lesz most a költemény,
bár összevissza ritmusban lépeget,
de azért van benne zene és remény,

hogy lábtörés nélkül elérek a célig,
s mint vérbeli utazó, nem nézek hátra,
válluk vonogatva elmaradnak a fák,
sarkcsillagként pislog egy félszemű lámpa.

Kisandítok a hó alól, a tél alól,
sirály sípol, beérkező vonat dudál,
kemény sarokkal hersegve csúszkál
s a jégbe monogramokat vés február!Link

 
 
6 komment , kategória:  ~Versek, imák, áldások II.  
A mai nap (2014.01.31.) "EGYÜTT A LEGJOBB" KÉPE
  2014-01-31 10:46:43, péntek
 
 
Link


 
 
2 komment , kategória:  -NAPI EGYÜTT KÉPEK  
A mai nap (2014.01.31.) KÉPES IGÉJE
  2014-01-31 10:46:06, péntek
 
 
Link

 
 
2 komment , kategória:  -NAPI KÉPES IGÉS LAP  
A mai nap (2014.01.31.) KÉPES GONDOLATA
  2014-01-31 10:45:28, péntek
 
 Link


 
 
0 komment , kategória:  -NAPI KÉPES GONDOLAT  
***KÁPRÁZATOSAN SZÉP Rózsa***
  2014-01-31 10:44:08, péntek
 
 
Link


 
 
0 komment , kategória:  -JÓ NAPOT, DÉLUTÁNT Képeim  
Egy hatalmas kosár virág Neked :)
  2014-01-31 10:43:38, péntek
 
 Link

 
 
0 komment , kategória:  -JÓ REGGELT Képeim  
Tündérek, Angyalok legyenek Veled!
  2014-01-31 10:43:01, péntek
 
 
Link


 
 
0 komment , kategória:  # Angyalkáim, Tündéreim!  
A zokogás két okból szokott feltörni egy igaz szívből.
  2014-01-31 10:36:47, péntek
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2014. jan. 31-i történet )


A zokogás két okból szokott feltörni egy igaz szívből. Ha valami hatalmas megrázkódtatás éri az embert és ha valami hatalmas megkönnyebüléstől szabadul meg. A Lélekpillangó ma egy zokogó nő szívén állapodott meg, hogy békével töltse be.
Anita egy magánorvosi rendelő folyosóján ül és zokogott. Aki látta, azt hihette, hogy valami nagyon nagy baj van. Pedig épp ellenkezőleg. A hetek óta tartó rettegés alól szabadult fel, hogy a genetikai vizsgálatok és az ultrahang erdményei is azt mutatták, hogy a pici babájuk valószínűleg egészséges. Bár ilyen kicsi korában még korai a nemét találgatni, de az orvos arra gyanakszik, hogy a fiú nevek közt kicsit többet lehet nézelődni mint a lány nevek között.
- Ha megszületik, szemét, száját, orrát meg minden ujját megszámolom - gondolta magában. Könnytől maszatos markában az ultrahang képet foga, melyen a picike egész szép kis körvonalai látszottak. Már elküldte a képet a zenekar után, meg a jó hírről szóló SMSt a kép mellé. Kezdet megnyugodni, de tudta jó, hogy még akkor is bármi előjöhet, ha a gyerek már nagyobbacska. Kemény életet élek mindketten és egyáltalán nem lehet megjósolni a veszélyeket. Most mázlistáknak tűnnek, de nem merte magát beleélni egészen. Úgy érezte, ha most meg lehetne változtatni a múltat, akkor soha, de soha nem kezdené el újra. Soha nem nyúlna semmilyen cucchoz! Egyszerűen nem éri meg. Ugyanakkor tudta, hogy az életében mégis mennyi fordulat, mennyi kapcsolat, mennyi fontos dolog kötődött a drogos és ex-drogos emberekhez. Összezavarodott. Szörnyen félt, féltette a babát, meg persze magukat is kicsit, hogy kibírják-e majd egymás hibáztatása nélkül, ha mégsem lesz később mázlijuk. Soha még nem haragudott ennyire a szerekre és soha még ennyire nem kívánta a tőlük nyerhető enyhülést, sőt soha de soha nem volt ettől ennyire zavarodott mint most.
Behunyta a szemét és meditálni kezdett. Tudta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy lelke békére leljen. Légzését egyenletesre igazította, szíve közepén pedig megérzett egy olyan forró, melengető, boldog érzést, amit csak azok élnek át, akik valóban ráfigyelnek a Lélekpillangó boldogságot hozó erejére.
FORRÁS: http://www.lelekpillango.hu
Link


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
Isten valóra váltja tervét érted
  2014-01-31 10:35:23, péntek
 
 

Isten valóra váltja tervét érted

,,Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket..." (Ézsaiás 46:10)

Nem egy tévedés vagy, amit szüleid a szenvedély hevében követtek el. Lehet, hogy amit szüleid tettek, hiba volt, de te nem vagy az. Talán azon tűnődsz: ,,Istenem, lehetséges, hogy a te szemedben volt valami értelme a fogantatásomnak? Tényleg arra van elhívásom, hogy valami nagyszerűt tegyek az életben? Van valami olyan különleges a személyiségemben, valami olyan élettapasztalatom, valami olyan, amivel hatni tudok környezetemre, valami, ami származásomból vagy kultúrámból ered, valami, ami annyira az én szükségeimhez és gyengeségeimhez kötődik, hogy azt senki más nem tudná pont úgy elvégezni, ahogy te akarod, csak én?" Igen. Isten ezt mondja: ,,Én kezdettől fogva kijelentettem a jövendőt, és előre megmondtam, amik meg se történtek még. Azt mondom: Tervem valóra válik, és amit akarok, mindent végbeviszek." (Ézsaiás 46:10 kat. ford.).
Boldogulni fogsz, mert Isten már előre elrendelte sorsodat. Isten először a célt határozza meg, azután jelöli ki a szükséges folyamatot. Ha egy építésvezető valamit nem tud biztosan, akkor újra megnézi a tervrajzot és egyeztet az építészmérnökkel. Isten az életed tervezőmérnöke és ő az építésvezető is. Sosem zavarodik bele munkájába, mert tudja, mit tervezett, és tudja, hogyan lehet azt felépíteni. Ha ő épít valamit, akkor az a leghatékonyabban és legtökéletesebben épül. Azt gondoljuk: ,,Uram, miért tartasz vissza, mikor mások előrébb juthatnak? Miért tart olyan sokáig, míg az én életemben is elérkezhet az áttörés?" Isten így válaszol: ,,Mi áll a tervrajzban?" Isten szilárd alapot épít alád, hogy állni tudd a nyomást, ami áldásaihoz társul, és át tudd vészelni a viharokat anélkül, hogy életed összedőlne vagy megrendülne. A jó munkához idő kell. Amit érdemes birtokolni, azért érdemes küzdeni is.Link
FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Mi az igazi megbocsátás
  2014-01-31 10:32:18, péntek
 
 

Mi az igazi megbocsátás

"Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34)

A megbocsátást a mi kultúránkban talán sokszor nem jól használjuk, nem alkalmazzuk megfelelően és félreértjük. Azt hisszük, tudjuk, miről szól a megbocsátás, de igazából nem így van. Mielőtt tovább olvasol, szánj egy percet arra, hogy eldöntsd, a következő állítások közül szerinted melyik igaz és melyik hamis:

Addig nem kell megbocsátani valakinek, amíg ő ezt nem kéri tőlünk.
A megbocsátás magában foglalja azt is, hogy a velünk vagy másokkal szemben elkövetett sérelmet és fájdalmat nem tekintjük olyan nagynak vagy súlyosnak, mint amilyen valójában.
A megbocsátás azt jelenti, hogy a bizalom és a kapcsolat újra helyreáll a két ember között.
Addig nem bocsátottál meg igazán, amíg nem felejtetted el a téged ért sérelmet.
Amikor látod, hogy valakit megbántottak, kötelességed megbocsátani annak, aki őt megbántotta.
Amikor olvasod a Bibliát és látod, hogy Isten mit mond a megbocsátásról, rájössz, hogy a fenti 5 állítás mindegyike hamis. Te hogyan oldottad meg?

A következő pár napot arra szánjuk, hogy megnézzük, mi is az igazi megbocsátás, ugyanis a legtöbb ember nem értelmezi azt helyesen.

Először is, az igazi megbocsátás feltétel nélküli. Nincsenek kikötések hozzá, nem tudod kiérdemelni vagy megérdemelni, és nem alkudhatod ki. A megbocsátás nem azon alapszik, hogy valaki megígéri, hogy soha többé nem tesz meg valamit. A megbocsátás tőled indul ki valaki más felé, függetlenül attól, hogy ő kér téged erre vagy sem.

Amikor Jézus átszegezett kezekkel a kereszten függött és azt mondta, "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34), senki sem kérte a megbocsátást. Senki nem mondta, hogy "Kérlek, bocsáss meg nekem, Jézus, azért, amit Veled tesznek." Ő maga ajánlotta fel a megbocsátást, Ő maga kezdeményezte.

Másodszor, a megbocsátás nem kisebbíti a sérelem súlyosságát vagy nagyságát. Amikor valaki bocsánatot kér és te azt mondod, "nem nagy dolog, nem bántottál meg", akkor azzal valójában a megbocsátást bagatellizálod el. Ha lényegtelen és nem nagy dologról van szó, akkor nincs szükség bocsánatkérésre vagy megbocsátásra.

A bocsánatkérés és megbocsátás a "nagy dolgoknál" fontos. Ha valamilyen dologgal kapcsolatban tényleg meg kell bocsátani, akkor nem szabad elbagatellizálni azt, hogy valaki bocsánatot kér tőled. Nem szabad azt mondanod, hogy "nem nagy dolog", mert igenis az! Ha tényleg nem nagy dologról van szó, akkor csak mondd ezt: "nem kell bocsánatot kérned". Ha azonban komoly dologról van szó, akkor azt el kell ismerned.

Nagyon sok "nagy dolog" van az életben. Nem vetted észre? De különbség van aközött, hogy megsértettek és aközött, hogy valami rosszat követtek el ellened. Ha megsértettek, megbántottak vagy megsebeztek, akkor abban az esetben inkább türelemre és a helyzet elfogadására van szükség, nem megbocsátásra, mert aki azt ellened elkövette, nem szándékosan tette. Ha azonban valami rosszat követtek el ellened, akkor megbocsátásra van szükség.

Beszéljünk róla:

Mik azok a sérelmek, amik miatt várod, hogy bocsánatot kérjenek tőled, pedig csak egyszerűen el kellene fogadnod a helyzetet?
Miért olyan nehéz annak megbocsátani, aki nem kéri, hogy bocsáss meg? Hogy tudsz ezen túllépni?
Hogy változik meg a megbocsátáshoz való hozzáállásod akkor, amikor arra gondolsz, hogy Jézus Krisztus hogyan bocsátott meg neked?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.24)Link
FORRÁS: http://napiremeny.blog.hu
Link 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
     1/132 oldal   Bejegyzések száma: 1310 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1310 db bejegyzés
e év: 5230 db bejegyzés
Összes: 104020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3266
  • e Hónap: 80990
  • e Év: 1235046
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.