Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Mi lett volna ha?
  2014-01-29 23:41:19, szerda
 
  Eredetileg egyes emberek igazának nagyon "elmés" és "kreatívan" történő érvényesítéséről akartam írni, de aztán rájöttem, hogy ez most jobban foglalkoztat:

Nem úgy sült el valami, ahogy szerettétek volna. Utólag persze már okosan átgondoltátok hogy mi a baj, és rájöttök hogy ezeket a dolgokat egyszerűen lehetett volna kezelni, és már máshogy gondolkodtok, már mennének ezek a dolgok. Ekkor fogjátok magatokat, és a következőket toljátok egymásnak:

* Ha akkor máshogy állunk hozzá, jobb lett volna.

* Később kellett volna megismernünk egymást, és akkor most minden jó lenne.

* Ha másképp csináltuk volna.

* Ha most így csinálnánk a dolgainkat, biztos jó lenne, de mindegy most már.

És még vagy százféle további agonizáció azon, hogy milyen jó lett volna, ha akkor így lett volna, vagy milyen jó lenne most, de már ez a korábbi dolgok miatt nem lehet.

Mondjátok, ez most tényleg komoly? Ha már tanultatok a dolgokból és tudjátok, hogy lehetne ez jó, akkor nem kéne talán újra megpróbálni? Nem lenne jobb még egyszer neki futni, mint állandóan azon agonizálni, hogy mi lett volna ha? Vagy "Jáááj, ami nem megy, azt nem kell erőltetni?" Hát, ha egyszer gondolkodtatok rajta, és folyton ezeken agonizáltok, akkor talán nem olyan biztos, hogy nem megy, nem? Újra felmelegítve nem jó? Erről már írtam az Újratöltve című bejegyzésemben, 2013.10.22-ikén. Vagy hogy ez két emberen múlik? Hát akkor mindketten legyetek ezen, és ne ilyen részletkérdésen bukjon már be a dolog. Ha meg nem kell azon agyalni, hogy mi lett volna ha, akkor miért agyaltok rajta? Ja, hogy vannak dolgok, amiken nem lehet nem agyalni? Hát akkor tessék elébe menni még egyszer!

Egyébként is: Sokkal jobb hogy neki futtok és nem sikerül, mert akkor már nem maradnak nyitott kérdések, se variációk hogy mi lett volna ha, és nem agonizáltok ezen. Egész egyszerűen ésszel, és nem beleélni magatokat olyanba, ami (még) nincs. Tudom hogy nem ezek az "életbölcsességek" mennek közösségi oldalakon és fórumokon, de azokat sem indiai bölcsek, vagy ókori nagy filozófusok írták. Nem hinném, hogy ez utóbbi mondat degradáló lenne rájuk nézve, hiszen már egy jó ideje nem élünk az ókorban, és az indiai bölcsek se posztolgatnak, még magyar nyelven sem.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Célozgatás és utalás
  2014-01-26 22:13:29, vasárnap
 
  Ezek milyen "jó" és praktikus dolgok, hiszen a nélkül érvényesíthetjük az akaratunkat vagy véleményünket másokon, hogy kimondanánk. Kimondani egyenesen a dolgokat, kényelmetlen, macerás, fárasztó, van hogy megalázó, és nem kerül ki jól belőle, aki mondja, pláne mostanság, amikor az számít, hogy mi van kimondva, mert ha nem hangzik el, nem számon kérhető, úgymond, utalgatásba és célzásba meg belemagyarázható kellemetlen helyzet esetén, hogy félreértették egymást. És egyébként is! Aki nem ért ezekből, az vagy sötét, vagy bunkó, vagy ennyire nem passzolnak össze személyileg, ha már ennyire nem ismeri a másikat, hogy nem tudja fél gondolatokból sem hogy mit akar. Ez már csak ilyen "kreatív" és cseles cucc.

Most komolyan? Tényleg ezzel égetitek magatokat? És tényleg ezek miatt? Ez a hozzáállás öngyújtó, nem az, hogy nem ért a másik utalásokból és célzásokból. Lehet, hogy nem is akar érteni, mert mondjuk szóból ért, és ettől hülyét kap. Ez a normális hozzáállás erre. Bár ez voltaképpen édes mindegy, mert még csak nem is azzal van a baj, aki nem is ért belőlük. Főleg így gáz, hogy akik ezzel égetik magukat, elvárják az egyenes beszédet velük szembe.

A másik kedvencem, amikor az ilyenek vannak kiakadva azon, hogy nem veszik őket komolyan. Hát ha valaki nem tud egyenesen, komolyan beszélni, csak így gyerekeskedni, azt hogy lehet komolyan venni? Úgy hogy jól el tudja adni magát, és inkább ez se zavar, csak hogy benne legyen az életünkbe? Ezt hívják érdeknek vagy benyalásnak. Nem ugyanaz.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába szembesíted előre
  2014-01-23 11:44:20, csütörtök
 
  Megismerkedsz valakivel, kivel alakulnak köztetek a dolgok. Azonban ahogy kiismerted, tudod hogy miket kifogásolna Benned, amiktől feltehetőleg elhidegül. Persze megelőzöd ezt, és ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, valami szituációt és annak végkifejletét mesélve, előre olyan helyzet elé állítod, hogy elítélje azokat, amik miatt elhidegülne Tőled, és igazat adjon Neked, és ha ezeket felvállalná, rosszul kerülne ki belőle.

Az ilyen ha nem azzal koptat le, hogy nem volt meg elsőre a szikra, nem érezte amit kell, stb stb..., talál valami más kifogást, amit meg aztán Te nem értesz, hogy miért baj ez. Pláne, ha azt látod, hogy másnál ez nem zavarja, amit "nem tud", hogy miért van ez így, ha kérdeznéd véletlenül Tőle.

Többnyire az volt a baja, amiknek elejét akartad venni. Csak hát azok után hogy elejét vetted és igazat adott, nem került volna ki jól belőle, valamire meg kellett fogni. Az meg már Őt nem érdekli, hogy a ki fogásán agyalsz és próbálsz változtatni rajta, holott nem is azzal volt a baj. Legközelebb inkább játssz rá a kifogásai ellentétére, pláne ha ezek ilyen apró hülyeségek.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Probléma megoldás ma
  2014-01-20 01:58:29, hétfő
 
  Felmerül egy probléma, ami Téged megvisel. Akár magától, akár a Te hibádból. Olvasod a neten, hogy ne fáradozz a megoldásával, hanem keress jobbat, vagy tuszkolják Beléd az ilyen felfogású barátaid és barátnőid, de Neked ez nem megy. Azt mondod ez megoldhatatlan, mert vagy kényelmetlen lenne meglépni egysmást, vagy időt venne igénybe, vagy kétesélyes a dolog, és a bűntudatkeltés áradatod se ér célba.

Nem baj. Benyomsz pár depressziós, drámázós, panaszkodós szövegű zenét, és megnyugszol Tőlük, pláne ha olyanról van szó ezekben, amik hasonlítanak arra, ami Veled történt. Probléma "megoldva", hisz kis időre lenyugodtál.

Másik "megoldás", amikor hozzád közeli embereket, végeláthatatlanul idegeled a folytonos problémázásoddal, mert ha kiadod Magadból, legalább az is megnyugtat, főleg ha még le is cseszheted őket, amiért olyan megoldásokat javasolnak, amik Neked nem egyszerűek, ezért lehetetlen vagy mi. Ha meg már az agyukra mész ezzel, és elhidegülnének, beléjük magyarázod, hogy érdekemberek, és bajban bezzeg már nem barátok, holott nagy valószínűséggel Te fele annyit nem tűrnél el Nekik fordított esetben, amelyet ha számon kérnek Rajtad, benyögsz egy hülye kifogást, vagy felháborodsz. Probléma megint csak "megoldva", hisz minek tenni a dolgokért, ha egyszer majdnem olyan megnyugvást ad, ha kiadhatod magadból, nem?

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Generált erőszak
  2014-01-17 23:44:26, péntek
 
  Ez odacsapott a másiknak, ez így meg úgy megvert valakit, neki ment vagy csak kapott egy pofont, stb, stb... Hogy mi állhatott a hátterében az meg vagy magánügy, vagy semmi sem akkora bűn, hogy erőszakkal oldják meg...stb stb stb... Ismerős téma, ugye?

Az erőszakot és az e fajta megoldásokat természetesen Én is elítélem. Legalább annyira, mint azokat, akik direkt kiharcolják, hogy megverjék Őket, mert mondjuk így akarnak egy kínos szituációból kikerülni, így akarnak valakit bajba keverni, vagy ki tudja még miért. Ezt hívják generált erőszaknak, amikor kiharcolja valaki, hogy kapjon. Mert hát akármilyen fura, ilyen is van, csak valahogy erről nem szoktak beszélni, de biztos csak elfelejtik. Azokat is legalább ennyire elítélem persze, akik tudják, hogy nem bántják őket, így ezzel visszaélve, mértéktelenül elszemtelenednek, mert hogy ők is köztünk élnek.

Nekem, ha fáj valami, vagy fel van, forrasztották az agyvizemet, van módszerem hogy kezeljem ezeket, anélkül hogy odacsapnék. Szívesen le is írnám, de mivel jó fej vagyok, és előzékeny, meghagyom azoknak a megoldások feltárását, akik "kampányolgatnak" ez ügyben, hisz biztos ilyet is tudnak, csak nagy felháborodásukban elfelejtenek beszélni róla.

Úgy megjegyzem egy bizonyos kategóriáról akartam ezt a bejegyzést írni, de idő közben rájöttem, hogy ez minden kategóriában igaz.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Metroszexualitás egyik oka
  2014-01-14 00:36:56, kedd
 
  Nézd a kis cuki fiút! Jó hogy egyáltalán haja van, és nem az összes szemöldökét szedi ki, mert amúgy az azon kívül az egész teste szőrtelenítve van. De jó lenne abba a szép vasalt hajába beletúrni, mi? Csak hát hisztizik, hogy elveszíti a formáját. Azon a kis vékonyan izmos, testápolótól cuppogós, önbarnítózott testén is de jól mutat, a cuki rózsaszín feszülős póló. És hogy tud mindenért hisztizni... Milyen kár, hogy eltörölték a sorkatonaságot és egyéb szigorokat, igaz? El emósodtak vagy elnőiesedtek ezek a fiúkák... Vagy tán ez az új trend az oka?

Úgy mellékesen megjegyzem Én, és azok a hímnemű kollegák, barátok, rokonok, akikkel körül vagyok véve az életemben, nagy részük nem volt katona, és valahogy egyikőnkre sem különösebben jellemző a fenti leírás.

Divat lett egy jó ideje a nőknél a biszexualitás, melyre valamiért a férfiak is gerjednek. Hogy kíváncsiságból, terndből, vagy lazázásból az igazából most mindegy is, divat lett. Olyannyira, hogy már azzal magyarázzák ki, ha egy pasinak nem tetszene, hogy a nő jobban megadja a másik nőnek amit szeretne, mert mivel ő is nő, ezért jobban tudja mire van szüksége. Ebből szokott aztán egy nagy értetlenkedés lenni, hogy miért zavarja jobban a fiúkat, ha a párjuk nővel csalta meg, miért látják megalázónak. Talán pont ezért.

És hogy mi köze ennek a metroszexuálissá lett fiúkhoz? Az hogy vannak, akik emiatt a hülyeség miatt "nőiesednek" el, hogy jobban meg tudják így adni a nőnek, amire vágyik, ha már próbál hasonló lenni, függetlenül attól, hogy ezt tudatosan vagy ösztönösen teszi. Lehet persze trendből is, csak hát akkor vitázhatnánk azon, hogy melyik volt előbb.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pasicsicskítás nem kívánt mellékhatásai
  2014-01-11 00:37:34, szombat
 
  Eddig bírta a "rendszer", január 8-án nem volt bejegyzés, így a "lánc" megszakadt, bocsánat érte. Ettől függetlenül a "lánc" másik vége is ki van függesztve, így a történet folytatódik.

A "Másokon is csattanva" című történetben már írtam a pasicsicskítás nem kívánt mellékhatásairól, de csak Niki esetéről. Nézzük meg konkrétabban a dolgokat:

A felesleges önküzdetésnek nem az lesz a végeredménye, hogy jobban becsülni fog, hanem hogy trófeának fog tekinteni, hiszen küzdeni a trófeákért szokás. Ha mindezek mellett nem csak eleinte, hanem állandóan, hogy meg is maradj mellette, akkor persze hogy megunja, hogy mire föl is kell Neked megfelelnie állandóan, miközben Ő fogadjon el úgy ahogy vagy, különben lehet menni, és megy is megcsalni Téged. Kinek kell a para feleslegesen, hogy mikor válnak meg Tőle? Nem attól fog megbecsülni, hogy folyton megküzdeted Magadért.

Ha meg mész az egzisztenciára és/vagy az anyagiakra a pasinál, hát természetes hogy anyagiakkal és tárgyiakkal old meg mindent, és tusol el Veled szemben minden disznóságát, hisz úgy is arra utazol. Mi ezzel akkor a bajod? Vagy szimplán tárgyként kezel? Feltehetőleg azért, mert zavarja, hogy amúgy le se szarnád, vagy ha lecsúszna, elhagynád valami mondvacsinált kifogással. Ez is teljesen természetes dolog.

Amikor meg feleslegesen el van várva, hogy tökéletes legyen (nincs kimondva, csak ha valami mégsem úgy van, akkor valami hülye kifogással el van hidegülve Tőle) és minden apró hülyeségért dobnád, vagy mondjuk olyan kis "toleráns" vagy, hogy nem dobod azonnal, hanem lelkiterrorral "motiválod", hogy olyanra formáld amilyen Neked megfelel, persze hogy nem lesz őszinte és hazudozik kényszeresen, hisz parázik hogy mikor mit hol ront el, és hogy elveszíthet.

A tudatos hangulatváltással, a kínos helyzeteket kifogással vagy skizofrémnek álcázással történt kezelésével, felesleges rafináltkodásokkal, és azzal a tipikus esettel, hogy mást mondasz, mint amit a hangsúlyodból éreztetsz, hogy vegye észre magát, továbbá a Rom-Fi-s "eszmékkel" való kifogásokkal, nem vagy túl komoly, ne lepődj meg ha nem vagy komolyan véve. Nem egy érett értelmes viselkedésre vall.

Ha mindezeket persze ki tudod játszani ilyen hülye facebookról csórt sértődött bűntudatkeltő idézetekkel, akkor meg az lesz a bajod, hogy papucs, nincs tartása, és nem tudsz rá férfiként nézni.

Persze az is lehet, hogy a fejedbe vetted hogy minél elérhetetlenebb valaki, annál jobban kelendő, aztán csodálkozol ha a kutya nem küzd Érted, egy idő után. Ugyanazt (vagy jobbat) megkaphatja mástól is, mit alázza magát a férfi azzal, hogy a hiúságodat legyezgeti az örökös teperésével, amit "nem akarsz" észrevenni?

Nem véletlen hogy az ilyenek szinglik, vagy rossz a párkapcsolatuk.

Az agressziót és a bántalmazást nem soroltam ide, mert azt alapjáraton Én is elítélem. Kreatívan és intelligensen is lehet kezelni a fájó helyzeteket, illetve az igazunk kivívását, anélkül hogy odacsapna a pasi. Engem is idegesítettek fel exeim, nem akárhogy, de eszembe nem jutott megütni Őket, na de nem ez most a téma.

A metroszexualitást sem soroltam ide, mert arról egy teljes bejegyzést tervezek írni.

Lényég ami lényeg, túl van ez bonyolítva és sztereotipizálva, amik feltehetőleg ugyanolyan sértődöttségből születtek, mint a legagyamentebb facebookon megosztogatott idézetek.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best Of Kifogások
  2014-01-05 00:04:54, vasárnap
 
  Annyira általánosak, mintha csak tanítanák őket:

* Árad belőled a negatív energia.

* Ezt nem mondtam.

* Ezt váltod ki belőlem.

* Komolyan is vetted?

* Le jön Rólad a mozzanataidból.

* Nem érzem, hogy küzdenél értem.

* Nem ígértem semmit.

* Nem kértelek rá

* Nem látok hajlandóságot.

* Nem megy köztünk a kommunikáció.

* Nem működik köztünk a kémia.

* Nem tudom elmondani miért.

* Nem vagyunk egy hullámhosszon.

* Nem vagyunk egyformák.

* Nincs meg köztünk a szikra.

* Összeesküvési elméleteket gyártasz.

* Paranoiás vagy.

* Rossz a kisugárzásod.

* Sok vagy.

* Te nem tudod elérni nálam.

* Tudom, hogy később se lenne jobb.

* Üldözési mániád van.

Hogy egyesek miért égetik magukat ezekkel, nem értem. Pláne hogy ezek a kifogások még csak nem is túl kreatívak.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újévi jókívánságok
  2014-01-02 23:22:28, csütörtök
 
  Boldog újévet és sok más jót kívánok mindenkinek.
Hogy néhányat meg is említsek:

* Tudjátok őszintén élni az életeteket, és akkor nem kell semmilyen gyerekes kifogás, amin aztán vérig sértődéssel lehet kezelni, ha nem jött be.

* Legyen türelmetek egymást megismerni, és kezelni a felmerülő ellentéteket és problémákat, hisz tökéletes ember nincs.

* Ne pánikoljatok be ha nincs meg elsőre a szikra, hisz jöhet az később is, attól még hogy a Rom-Fi-kban nem.

* Ha valami nem úgy jött össze ahogy szeretnétek, agonizálás helyett tudjatok tenni érte, ahelyett hogy másnak az idegeire mentek a problémázásotokkal, amég nem mondanak olyat, ami Nektek is tetszetős megoldás.

* A dolgok tételében ne úgy vegyétek ki a részeteket, hogy hisztiztek és lelki terrorban tartjátok a másikat, vagy csak várjátok a csodát még a másik összetöri magát, miközben nehezítitek azt megbizonyosodásképpen, hogy tényleg rátok termett.

* Tudjatok nem elakadni részletkérdéseken, vagy kényelmetlen és/vagy nehéz de megoldható problémákon, hogy lehetetlen.

* Legyetek inkább kreatívan őszinték, mint öngyújtóan kifogáskeresőek.

* Ne tepertessetek magatokért senkit feleslegesen, és nem lesztek trófeák.

* Legyen önkritikátok is néha, ne mindig a másikat hibáztassátok hogy nem volt elég ügyes ahhoz, hogy elérje Nálatok, hogy ne jusson eszetekbe hülyeséget csinálni.

* Ha valamit el akartok érni, tudjatok tenni érte, és nem azt bántani akinek sikerült. (Hacsak nem ő akadályoz benne)

* Kifogások helyett a megoldásokra törekedjetek, mert a kettő nem ugyanaz.

* Azt a rossz tulajdonságaitok engedjétek meg Magatoknak másokkal szemben, amit Ti is eltűrtök ha Ti kapjátok.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5
  • e Hónap: 19
  • e Év: 84
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.