Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
találkozás a zsíroldóval.
  2014-01-29 17:54:45, szerda
 
  Nem nagyon használtam már jó ideje kemény, brutál vegyszereket. De eljött az ideje. Egy barátnőm javasolta, hogy használjak hozzá hideg zsíroldót. Igen, a tűzhely. Csodás, meg minden, de itt-ott bizony előbukkant a bibi. Főleg, ha kinyitottam. Hiába sikáltam mindenféle "helyes" és környezetkímélő vegyszerrel, eljött az ideje,hogy hadba álljak.
Kimondottan vell done -t kellett vennem, ezt javasolta mindenki. Neki álltam. Kesztyű, lavór víz, szivacs, rongy, papírtörlő... Várakozás. Jesszusom!!! Lejött a sárga, odaégett valami. Felbuzdulva leszedegettem a gázégőket is, és nekiálltam....ezt is vitte. Van egy-két pöttyöcske, ami ott maradt,de tudva ezt, hogy hatásos módszer a hideg zsíroldó. A következő konyhai takarításnál, már ezzel kezdem! :-)
A sütő csodás lett kívül belül. A rács is csak úgy tündököl, és nem kellett hozzá hosszas órákat suvikszolnom. Imádom! És tűrhető a szaga is, nem lettem rosszul. 15-30 perc kellett csak hozzá :-)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
esik a hó
  2014-01-29 08:28:57, szerda
 
  Végre itt van, amit minden gyerek várt. Hatalmas pelyhekben esik a hó. De sajnos az én kisfiam megint torokfájással ébredt. Mivel a múlt héten itthon volt, kértem próbálja ki ezt a napot, hiszen elég sokat hiányzott, és most már újra rendesen tanulnak. Telenyomtam vitaminnal, torokfertőtlenítő szopogatós cukorkával...meleg tea....kértem, ha tényleg rosszul érzi magát szóljon egy tanárnak, vagy az ofő-nek, telefonáljon és megyek!
Sajnáltam szegénykémet :-( Nekem is vacakol a torkom, teázok én is. Mindjárt csinálok egy kis fertőtlenítő, gyulladás csökkentő teát. Nemrég bevásároltam gyógynövényekből. Lehet túl rövid ideig iszogattam.
MA főzni is kellene valamit, hiszen a tegnap esti sütés édes-kevés ebéd és vacsora gyanánt. Nekünk még van ebédünk, de vacsira kellene valami jó ötlet. Gondoltam a zöldbab levesre, mindenki kedvence, tartalmas és átmelegít, meg a fánkra. De lehet valami főtt másodikat kellene kitalálni. Még gondolkodom, úgyis dolgozni kell. Este már majdnem készen lettem a dalokkal. Túl jók a zenék, nehéz rá jó szöveget írni. De nagyon jók, pörgősek, táncosak. A koreográfia már mindkettőhöz elkészült. Szerintem a gyerekek imádni fogják. És nem csak farsanghoz kapcsolható, ami nagyon jó :-)
Ma lenne masszázs is, de nem tudom lesz-e rá időm,lehet Robit kérem meg, menjen helyettem. Nem is filózok többet indul szépen , lassan a nap. Izgatott vagyok, mert egy zenész ismerősöm nagyon tutin megcsinált egy alapot nekem. Imádom, beleszerettem ebbe a zenébe, teljesen elvarázsolt. Lehet lesz még egy mocskos kérésem, hiszen van még egy, ami ilyen szinten érdekel, és nagyon szeretném azt is énekelni. Igazi kis "gyerekriszálós" nóta :-D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áram szünet
  2014-01-28 16:49:05, kedd
 
  Mára kaptunk egy értesítőt, hogy nem lesz áram. Szupi, pedig ma főznöm kellet!!! Reggel elvittem a skacokat, és bekeringettem a meleg vizet a házba, hogy valameddig tartsa, ne hűljön nagyon le. Visszabújtam Robi mellé, és egy hatalmasat aludtam. Nem csoda, a tegnapi hajtás után.Csináltam egy fincsi villás reggelit, és megnéztünk egy filmet a laptopon.
Este feltöltöttem az aksiját, és simán belefért. Sajnos elég brutál volt a film egy része :-( De mire vége lett, visszakapcsolták az áramot.
Robi bekészített én meg mentem a srácokért.
Összeütöttem egy tepsis krumplit, már azt eszik :-)
Amíg tanultak, kitakarítottam, beraktam mosogatni, rendet tettem, kiszellőztettem. Nagyon szeretem, amikor ilyen tiszta a lakás. A mai lájtos nap szerintem belefért. Főleg Robinak,hiszen annyit dolgozik.
Tegnap kész lett egy dal, és még kettő félig van. Nem tudom lesz-e idő stúdióba vinni, a lényeg, hogy összeálljon,hiszen jövő héten már indul a mandula. Kicsit felhúztam magam, történtek dolgok az ismerőseimmel, és magamra vettem. Inkább kiakadtam, hogy hogy élhetnek ilyen emberek??? Vagy hogy gondolkodhatnak így? Bár ahogy én jártam " a szerintem" barátnőmmel, azok után , nem furcsa, hiszen vannak, akiknek nem számít a másik élete, csak a sajátja. Csak borzasztó,hogy a világban ezt meg lehet csinálni. Én csak abban bízom, hogy a sors mindenkire kiméri a "jutalmát". Persze ez rám is vonatkozik. Igyekszem is úgy élni. De ugye, pont ez az! ki mit hisz pozitív és jó dolgoknak? Lehet, hogy az ilyen szívtelen emberek is a saját tetteiket tartják jónak? Nem hiszem, szerintem ők csak elhitetik magukkal, hogy nem történt semmi? Nem tudom....Szóval nagyon kiakadtam.
Ami mindig boldogít még ilyenkor is, hogy az egyik barátnőm babát vár, és nagyon szurkolok nekik, hogy kislány legyen.
Én letettem már róla, lehet nem bírnám már. És ami időm van, azt is keveslem a gyermekeimre.
Szóval ez midig felvidít. A lányok már megtanultak, a fiatalember még tanul. Én most kezdek sütni nekik valami finom kelt tésztát. Gondoltam a fánkra is, de azt inkább holnap sütök, mikor itthon lesz a főnök is :-) Megyek sütni, meg vendégeket is várunk, szép estét mindenkinek!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csodás napsütés, jó zene....
  2014-01-27 15:59:57, hétfő
 
  Odakinn csillogott a havon minden napsugár. Bár hideg volt, mégis szép nap , hiszen a borongós szürke napok után igazán itt volt az ideje egy ilyen kellemes napnak.
Ma a munka mellett, meg a házi munka mellett jutott idő végre az ablakokra és a függönyökre is idő.
Csodásan csillognak a lenti ablakok, és illatoznak a függönyök. Erőt vettem magamon, és ki is vasaltam őket. Tényleg gyönyörűek lettek. Már rég óta készültem ,rá, de mindig másra ment el az idő. De ma nagyon aktív voltam. SZóltak a dalok, amiket gyakorolnom kell farsangra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ég veled ....
  2014-01-27 08:21:11, hétfő
 
  Tegnap elbúcsúztunk attól, aki 10 éven keresztül mindenhova elvitt minket, velünk volt jóban, rosszban. Ha rohanni kellett a kórházba, ha családi napot terveztünk, vagy utaztunk mindenhová együtt mentünk. Hozzánk nőtt, szerettük. A múlt évben döntöttük el, hogy megválunk tőle, hiszen mindig tovább kell lépni, és nyitottnak kell leni az új, a fiatalabb, korszerűbb dolgok irányában.
Elhatároztuk, és gondolkodni kezdtünk miket szeretünk volna megcsinálni rajta. Inkább a külcsín volt az, ami kívánt egy kis törődést. El is kezdtük, hiszen Kecskemétre mentünk lökhárítóért...stb, majd terveztük még a többit. Az utolsó mosás, takarítás után, csak úgy ragyogott. Nem csoda, hiszen nekünk mindig nagyon tisztán volt tartva a sok gyerek mellett is. Sehol a csoki foltok. bár gondoltunk egy teljes belső tisztításra, hiszen olcsón megcsinálják a környékünkön...de arra már nem került sor. És a polírozásra sem,hiszen Robi péntek délután feltette a netre, hogy eladó. Még aznap jött egy telefon, de meggondolták magukat. Másnap reggel még egy telefon. És már vasárnapra kérte a találkozót. Féltem, izgultam, nem aludtunk egész éjszaka, hiszen a társunk volt, mindenhova elvitt és hazahozott! Mindenünk belefért, és hatalmas volt! Elmentünk a találkozóra,de már két kocsival. Éreztem, hogy el kell válnunk. És megtörtént. Nem csak mi szerettük, más is bele tudott szeretni. És bele is szeretett. Remélem nekik is sok élményt és segítséget nyújt majd, mint nekünk eddig. El kél majd ott is a sok gyerek mellett.
Nekünk itt maradt a hiánya. Nehéz elengedni ennyi idő után,főleg, hogy mi ragaszkodó típusúak vagyunk. Ha valakit vagy valamit megszeretünk, akkor azzal törődünk, és nehezen engedjük el. Bár egyre többször történik ilyen az életünkbe, és lassan megtanuljuk,hogy van ilyen.
Most aztán rákapcsolhatunk a keresésre. Nem lesz egyszerű, mert igények vannak bizony! Nem is kevés. Persze a technikai és műszaki oldalát tekintve én kevés lennék, így ez a feladat Robira hárul. Nem lesz egyszerű, de tudjuk menni fog. Még fáj, hiszen azt a kényelmet nem sok autó tudja nyújtani. Még szerencse, hogy a szülők tudnak nekünk addig segíteni , és kölcsönözni autót ,amíg nekünk nem lesz.
Nagy fába vágtuk a fejszénket, de itt volt az ideje, hogy elő vegyük a fejszét, és keressünk egy nagy fát!
Persze nagyon hálásak vagyunk a sorsnak, hogy egy ilyen csoda autónk lehetett,és reméljük megtaláljuk a kistestvérét hamarosan!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Micsoda hét
  2014-01-25 16:49:52, szombat
 
  A tegnapi nap megint jól elhúzódott, és a reggel szinte délben kezdődött :-D
Elszaladtunk gyümölcsöt venni Rékának, hiszen ha megyünk, illik vinni valamit, nem de bár? Találtunk epret is, az a kedvence,és mivel elég kevés dolgot ehet meg a "betegsége" miatt, így az ember megveszi egy gyereknek :-)
Nagyon édes kislány, nagyon szeretjük őt! Elmentünk Zsanihoz is, vittünk játékokat, pizsiket amiket a skacok kiválogattak,l kinőttek már. Ádi szaladt oda hozzánk, ölelgetni, puszi-puszi. Hát igen, két hete nem találkoztunk, és hiányoztunk neki. Milyen édes! Bírom őket is....de melyik gyereket ne lehetne ?
Vikó is volt nálunk tegnap, nagyon sokat változott, hogy jár suliba, meg a nevelésibe. Tök jól eljátszottak tegnap.
Na lassan készülni kell....már a csajok átmentek. Szép estét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2014-01-24 23:18:08, péntek
 
  Szuper péntek, ezt már csak egy hszuper szombat írhatja felül :-) Barátok jó hangulat, light-os péntek....és jó hír egy kedves zenésztől.....mi kell ennél több? Na igen,jó lenne , ha a kedves itthon lenne, de talán időben hazaér :-) ha nem ma, reggelre biztosan!
Holnap egy újabb jó nap kezdődik! és várhatólag ilyen jól is végződik :-D Bár még el kell mennem valami jó bort és gyümölcsöt vennem,hogy kedveskedni tudjak én is, ahova megyünk.
Kicsit elszaladt megint az idő, de annyi minden történt ma. Megint nem fogok tudni dolgozni, bár Robi vett nekem kólát, lehet mégis ma aludni kellene, mert a tegnap éjjel is sokáig elhúzódott,és a sok alvást tartom az első szépészeti praktikának!
Ma kínai gombócokat csináltam , és ananászos édes-savanyút, házilag. Mindenki odáig volt- Most nagyon ott vagyok, hogy újra elkezdem nézegetni a Sex and New York-ot. Nem tudom mi van velem.
Talán a hangulat, talán a telefon......imádom a telefonomat! Miért? Mert mindent tud, ami a mostani elvárásoknak,azaz mindennek megfelel, és olyan gyors, hogy csak na :-) Nagyin szeretem. Nem, ez nem dicsekedés, hiszen le sem írtam milyen, csak köszönet, hála, hogy lehet ilyenem!
Ma főztem, talán elég is lesz holnap ebédre, vacsira vendégségbe megyünk!
Kiporszívóztam, csak a függönyöket szeretném kimosni,mert mániás vagyok, tisztasági mániás. Ez rossz lenne? AZ , hogy bevallom, vagy az, hogy mondom?
Ki szeret retekben élni? Nos, az igénytelen, bocs, de így van. Én szeretem, ha tiszta körülöttem minden, és ha jó illat van a lakásban, na meg finom, főtt étel van.
Ezt a gyerekeim is támogatják!
Szóval,miről is beszél bárki is?
A mai masszázzsal már sokkal jobb, oldódtak a feszkók. Az esti kis összejövetellel még jobban.
Ma beszéltem egy régi ismerősömmel. Sok minden előkerült, de a legjobb, hogy segít nekem egy alapban. Imádom! Tényleg!
Ez a dal több mint egy fél éve megőrjít, hogy nem tudom megcsinálni. Minden meg van hozzá, csak a végleges lökés nem. Most ezt Tomi hozzá teszi :-)
Na meg ,más is előkerült, a puszta, csupasz élet. Istenem, hogy osztja a pofonokat és a jó dolgokat az élet. Én azt kérem, mindenkinek mutassa meg mi miért történik. Lehet én vagyok eltévedve ezen a Földön, de nekem mégis jó. Ha én elégedett lehetek, kérem, hogy mások is éljék át ezt a lehetőséget, ezt az állapotot, hátha akkor, ebből az anyagias, ocsmány világból egy jobb világ, egy jobb gazdaság jöhet létre. És tudom, hogy egyre többen éreznek, és gondolkodnak így, mint én.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lébőjt -Répaleves
  2014-01-24 12:47:40, péntek
 
  Bevált a múltkori léböjt, igaz csak egy napig tartottam, és este már isteni rak-lett várt ránk, hiszen vendégségbe hívtuk Anikóékat. De másnapra bizony fél kiló eltűnt és azóta sem jött vissza. A mai napra volt a következő betervezve, de estére jön Gabi, és bizony a bor hamar megárt, ha egész nap nem eszek, a gyerekek kínai gombócokat rendeltek, aminek nem tudok és nem is akarok ellenállni. És Réka is jön ebéd után, szeretnék valami finom sütit sütni, természetesen xilit-tel,amit biztosan meg fogok kóstolni. Tehát nem működött volna. De holnap újra megcsinálom. Az emésztésemnek is nagyon jót tett a rengeteg folyadék, a gyógytea, a szűrt víz, a híg, répa leves. Teljesen odáig vagyok tőle :-) ,de a holnap este is vacsival lesz, hiszen mi megyünk vendégségbe, ami elég ritka nálunk a gyerekek spec. diétája miatt. Kicsit izgulok, mert nem szeretnék probléma lenni senkinek, a családommal, de reménykedem benn,hogy ő is úgy áll hozzánk, illetve ehhez a dologhoz,mint én.
Nálunk mindig van valaki, és mindig buli van. A gyerekek nagyon élvezi :-) Ma csak nekem lesz buli,. mert lehet Viki nem jön, de a taxi 4 még mára be van tervezve nekik, bár rátettem a pendriver-ra egy tini filmet,amit biztosan meg akarnak majd nézni.
Már két hete nem találkoztunk Gabival, de telefonon,skype-on ,viber-en tartjuk a kapcsot.
Jaj, tesómmal meg factime-olunk is néha. Nagyon bírom. A gyerek csak vihognak, mert fura,hogy a telefonon ott van Sanyi "feje" :-D Elég jól kijövünk mostanában, és remélem egyre sűrűbb lesz olyan alkalom, hogy nálunk alszanak :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meditáció -próba cseresznye
  2014-01-24 12:17:37, péntek
 
  Találtam egy meditációs videót.
A minap elindítottam itthon. Nem ment végig, talán csak 8-10 perig, de teljesen kikapcsolt és elhatároztam ha minden nap nem is, de hetente többször " meditálok" ezzel.
itt is van a linkje :
http://www.youtube.com/watch?v=j2smivRDSxQ&feature=share

Na pont én vagyok az,akinek minden pillanata be van osztva, be van illesztve minden kis lukba valami, ha dolgozom is, a teregetés, főzés, gyerekek, intézkedés, takarítás, programok...stb.
DE újra elkezdtem masszírozásra járni, teljesen máshogy telnek így a napjaim, hiszen rengeteget ülök a gép előtt.,és a fülemen a telefon....
jó, de akkor igazán hatásos, ha a stresszt próbálom kerülni. Nem az idegeskedésre gondolok, hiszen a feszültség is pont ugyanolyan rossz, vagy az állandó készenlét.
Nos, ez a videó pont arra jó, hogy 5 percre kikapcsoljak és újult energiákkal álljak neki a feladataimnak, ami sosem kevés.

A tegnap éjszakám is sokáig tartott, hiszen a másik kislányom köhögő "rohamai"-t nem akartam ráhagyni, nem akarom hagyni a gyerekeimet szenvedni, ha tudok, ha lehet segítek. Hiszen a világot jelentik nekem, és tudom milyen jó érzés nekik, ha ott vagyok, egy bögre meleg tea, egy kanál méz, a párásító ki-be kapcsolása, vagy csak ha csak ott vagyok, mikor sópipázik, és nincs egyedül a sötétben....már sokat jelent. Hogy én? Hozzám is mindig felkelt az apukám, és anyukám, hát szeretném ezt megadni én is, hogy majd ők is így járjanak el a gyermekeikkel, hogy tudják megadni a biztonságot.

Na de, új év, semmi új fogadalom,főleg hogy lassan eltelik egy hónap...csak úgy elszaladt :-)
Maradtam a régi fogadalmaimnál, és elveimnél. Nem ugrálok, nem változtatok elképzelésimben, magamat illetően,csak annyiban, hogy ahogy az idő telik, szükségeltetik egy kicsit több idő arra, hogy kicsit magammal is foglalkozzam. Nem kozmetikailag gondolok erre, hiszen pont a minap kaptam meg, hogy 23-nak látszom, hanem a szervezetemnek kell a törődés. Már nem érzem magam 24-nek, de még annyinak sem ami most vagyok. Talán a 26-28 ahol most tartok :-D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb hosszú éjszaka
  2014-01-23 01:42:14, csütörtök
 
  Megszállt az ihlet,és jönnek belőlem a szövegek. ki tudja az egyik még jó is lehet :-D
Hideg van odakinn, mindenki alszik,én nekem meg jár az agyam, hallom a dalokat a fejemben,és látom a táncot, a játékot magam előtt :-D Szerencsés vagyok :-D Azt hiszem!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 297 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 143
  • e Hónap: 1122
  • e Év: 86465
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.