Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/51 oldal   Bejegyzések száma: 508 
A barack és a szilva kivonata
  2014-01-31 19:35:46, péntek
 
 
A barack és a szilva kivonata elpusztítja a melldaganat rosszindulatú sejtjeit?
Dr. Tihanyi László

Az utóbbi évek kutatásai szerint a mellrák sejtjei nem tudnak életben maradni, ha az ellenük alkalmazott készítmény barack és szilvakivonatot tartalmaz, míg az egészséges sejtek tökéletes állapotban maradnak.
barack és szilva mellrák ellen Barack és szilva

A texasi AgriLife kutatólabor tudósai, Dr. David Byrne és Dr. Luis Cisneros-Zevallos a Journal of Agriculture and Food Chemistry című folyóiratban publikálta kutatásuk eredményeit, melyek szerint a két gyümölcsben található két különböző fenol típusú vegyület az, mely a ráksejtek pusztulását okozza.

Friss kutatások szerint a barack és szilva kivonat hatékony lehet a mellrák kezelésében.

A polifenolok gyakran fordulnak elő gyümölcsökben, és általában azok színéért, illatáért és ízéért felelősek.
Két különböző vegyület, a klorogén és neoklorogén pusztította el a ráksejteket. Ezek a vegyületek nagy arányban vannak jelen mind a barackban, mind pedig a szilvában.

A texasi tudósok kutatásain kívül számos más kísérlet bizonyította, hogy a gyümölcsök és zöldségek daganat gátló hatással rendelkeznek. Pusztán gyümölcskivonat adagolásával sikerült már daganat növekedését megakadályozni állatkísérletekben.

A University of Michigan Comprehensive Cancer Center kutatói azt is felfedezték, hogy a brokkoliban és csírájában található fitotápanyagok hatékonyan támadják meg a daganat őssejtjeit, melyek a daganat növekedésében játszanak szerepet.

A felsoroltakon kívül a népszerű indiai fűszerről, a kurkumáról is kiderült már, hogy a hormonkezelésnél is hatékonyabb a mellrák megelőzésében. Pedig ebből a szempontból az ismert növények és gyümölcsök közel 97%- a hatása még feltáratlan!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A vaddisznó
  2014-01-31 18:25:01, péntek
 
  A vaddisznó lesvadászatának sajátos evolúciója: Első lesvadászat - a puska folyamatosan a kézben a keresőtávcső pedig állandóan a szemen. Minden lombsusogás, varjú hang, lehulló ág kétséget kizáróan a disznó érkezésének hangja. Pulzusszám tartósan150 körül. A vadász tudja, hogy mindent tud a vadászatról és a vaddisznóról. A vadászat minden pillanatát színesen és részletesen, szakértő módon adja elő. Tizedik lesvadászat - a puska már a térden keresztbe fektetve, hogy azonnal kézbe vehető legyen. Néha nincs a szemén a keresőtávcső. Minden hang disznó jelenlétére utal, csak a fényes Hold miatt nem jön ki. A vadász még mindig mindent tud a vadászatról, a vaddisznóról is, de most megtudja, hogy nem az ugat ijedtében. A vadászatairól már novellákat ír. Harmincadik lesvadászat - a puska a les oldalának támasztva. Kereső a nyakban gyakori használat mellett. Már tudja, hogy a disznó nem ugat és általában nincs olyan hosszú lába, mint az őznek. A vadászatról még mindig mindent tud, de már hallott vaddisznó kiszámíthatatlan viselkedéséről. Ritkábban beszél, mert a vadászatainak fele nem publikus, hisz hülyeséget gondolt vagy csinált. Századik lesvadászat - puska letámasztva, kereső a lesdeszkán, néhány percnyi bóbiskolás belefér, és a pisiléshez már nem mászik le a lesről. Lőtt már öt disznót és tudja, hogy eddig semmit sem tudott sem a vadászatról sem a vaddisznóról, de nem mondja el senkinek, mert szégyelli, hogy kilőtte a terület törzskocáját, és a múltkor a sötétben csenevész malacnak nézett disznó 80 kg volt. Nem beszél és magában röhögve hallgatja mások hülyeségeit. Háromszázadik lesvadászat - előfordult már, hogy elfelejtette a lesre felülve megtölteni a puskát, és volt, hogy a keresőt otthon hagyta. Volt, hogy elaludt és a disznók körbetúrták. Már tudja, hogy még nem tud vadászni, a disznóról csak keveset tud, és azt is rosszul. Mások novelláit olvassa, bölcsességének teljes tudatában befogja a száját! Bűdi Gábor  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam.
  2014-01-31 17:06:05, péntek
 
  Magyarnak hitt termékek tulajdonosai:

Ti tudtátok, mikor mentek át a tulajdonukba? Hallottatok róla?- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)

- Sága (angol tulajdon)

- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona)

- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)

- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdona)

- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)

- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)

- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)

- Kalifa (arab tulajdon)

- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)

- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)

- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)

- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)

- Theodora (a svájci Nestlé tulajdona)

- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)

- BB bor és pezsgő (Henkell)

- Delikát8 (Unilever)

- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)

- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)

- Tomi (Henkel)

- Amodent (Unilever)

- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)

- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona)

- Debreceni, Csaba Hús, Szole Meat (Penta csoport)

- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona.

Ezért is kellettünk az EU-nak!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Nimród üzenete
  2014-01-31 16:20:30, péntek
 
  Nimród üzenete Az egyiptomi piramisok az Oziriszt megszemélyesítő Orion csillagkép mintájára épültek. Tudjuk, hogy az Orion a magyar mitológiában Nimróddal azonos. Középkori krónikáink a magyarság első őseként a legendás Nimródot jelölik meg. Nimród először Kézai Simon, Kún László udvari papja, 1282 körül írt Gesta Hungarorumában lép fel a magyar történetírásban. Kézai elmondja, hogy a vízözön után kétszázegy évvel az óriás Nimród egész nemzetségével hozzáfogott a bábeli torony építéséhez. A nyelvzavar után Evilát földjére költözött, és ott felesége, Enéh két ikerfiút szült neki, HUNORT és MAGORT. Ettől a két fiútól és a szolgálatukban álló vitézektől származtak a hunok és a magyarok. Ezt a történetet több mint húsz középkori magyar krónika megismétli. Nimród alakja különösen fontos a magyarságnak, mert üzenete van a számunkra. Ő volt az emberiség tanítója, közvetítette az égi Tudást, megfogalmazta a magyar lélek lényegét, és bemutatja ennek a léleknek a közvetlen kapcsolatát Istennel, a Teremtő Atyával. Nimród beavató személyiség, aki a Tejútról hozza le az isteni energiákat és elülteti a Fénymagot a Földanya világába. Az önbeavatásnak viszont van egy feltétele, mégpedig az, hogy meg kell szabadulnunk a visszahúzó erőktől, mert csakis így leszünk képesek befogadni magunkba a fényt. Ez a fény hozza el a Tudást és a Szeretetet, ezek segítségével tudjuk gyógyítani önmagunkat, társainkat és a természetet. A hagyományok szerint feláldozta magát a Nap, a Föld és a Hold megmentése érdekében, ezért jutalmul testet ölthetett és elhozhatta a Tudást az újjászületett emberiség részére. Forrás: vilagbiztonsag.hu  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Viráglinzer
  2014-01-31 16:16:25, péntek
 
  Viráglinzer

Hozzávalók:

1 kg liszt
50 dkg margarin
50 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
pici só
piros, sárga ételfesték
baracklekvár vagy bármilyen lekvár, amit szeretünk

Elkészítése:

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót és összedolgozzuk a szoba hőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját.

A kapott tésztát megfelezzük, hozzáadjuk az ételfestéket, jól átgyúrjuk, majd a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Virág alakú szaggatóval lyukas és tele formákat szúrunk.

Előmelegített sütőben arany barnára sütjük, majd lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.

Küldte: Papp Alexandra
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Tallóztam.
  2014-01-31 15:59:19, péntek
 
  Anya, mi az a kettyintés?


Egy fiatal lány megkérdezi az anyját: - Anya, mi az a kettyintés?
Az anyja zavarba jön, és ezt feleli
- Hát, a kettyintés az, amikor elmész a fényképészhez, és ő kettyint a gépével!
Másnap a lány elmegy a fényképészhez, és így szól
- Mennyiért kettyintene meg engem és az anyukámat? És ha már eljön hozzánk, meg kellene kettyinteni a nagymamámat is, meg a nagy bernáthegyi kutyánkat is!
A fényképész így válaszol
- Hát, hogy is mondjam? Téged akár ingyen is.
Az anyukádat előbb meg kell néznem, a nagymamádat pedig
kettyintse meg a nagy bernáthegyi kutyátok!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ha nem tudsz róla...
  2014-01-31 15:57:27, péntek
 
 

BALESET BIZTOSÍTÁSHa nem tudsz róla...
KÖZÚTI BALESET BIZTOSÍTÁS - INGYEN
Baleset esetén neked is komoly kártérítés jár

Amióta Magyarország az Európai Unió tagja lett, jelentős mértékű kártérítésre nyílt lehetőség egy sokak számára ismeretlen kárigénylési jogosultság címén. A KGFB-vel foglalkozó hazai biztosítók mélyen elhallgatják, hogy létezik olyan kártérítés, amit kötelességük lenne fizetni, ha azt az érintettek kérik, mert a közúti balesetek során okozott személyi sérülés esetén - a kárt okozó gépjárművezető kötelező biztosítása terhére (!) - mód van nem vagyoni jellegű kártérítést igényelni.

A peres eljárás során egyetlen forintot sem kell fizetni, és ha pervesztés lenne, akkor sincs költség. Egyetlen lépést sem kell tenni, utánajárni, csak az iratokat kell kitöltenie a kártérítést igénylőnek (lehetőleg a baleset helyszínén és idejében) és azzal felkeresni az Európai Kártalanítási Ügyintéző Központ Kft-t.

Uniós jogászok teljes körű ügyintézéssel a maximálisan kérhető kártérítést intézik az arra jogosultak számára peren kívüli egyezségben.

Kik jogosultak ilyen kártérítésre?

A hazai és külföldi baleset esetén egyaránt igényelhető kártérítés
- az 5 (öt) éven belül a közúti balesetben 8 napon túl gyógyuló sérülést, egészségkárosodást szenvedett személyeknek, legyen az autó- vagy motorkerékpár vezető, utas, kerékpáros, gyalogos,
- jár és kérhető ez a kártérítés azoknak, akik közeli hozzátartozója hunyt el közúti balesetben;

Az ezzel kapcsolatos kártalanítási típusok:

* fájdalomdíj
* társadalmi értékvesztés
* elmaradt kereset
* gyógyulási költségek visszatérítése
* járulék kifizetése a gyermekeknek
* közeli személy halála
* temetkezési költségek visszatérítése

Kérhető a jogászi támogatás
- azoknak, akik vitatják a kártérítés mértékét,
- azoknak, akik fontosnak tartják a kártérítés rövid idejű ügyintézését,
- azoknak, akik nincsenek megelégedve a már megkapott kártérítés nagyságával..

A kárigény bejelentését az Európai Kártalanítási ügyintéző Központ Kft. (EuKK) képviselői - megfelelő szakértelemmel segítik. A károsult személynek egyetlen forintjába sem kerül az
eljárás, mert az ügyintézés minden költségét az EuKK állja.

Ezzel a fajta kárigényükkel eddig Magyarországon eddig csak nagyon kevesen éltek, mert
sokaknak egyáltalán nem volt tudomása erről a lehetőségről, vagy ha valamit tudtak is róla, nem ismerve ezt a lehetőséget és esetleg - kellő anyagi fedezet híján a polgári per beindításához - nem rendelkeztek a kárigényük érvényesítése érdekében az érintett biztosító társasággal szemben.

Információ (tájékoztató az egyéb részletekről):
Mikó Zsuzsanna,
az EuKártérítési ügyintéző Központ munkatársa
Elérhető:
Skype-on: csabi.zsuzsi címen
Telefonon: (20)-323-57-89

Ne legyen rá szükségetek, de ha úgy adódik, éljetek a lehetőséggel és
ezt az információt adjátok tovább az ismerőseiteknek is!
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam.
  2014-01-31 14:46:19, péntek
 
  Út a nő szívéhez!! (ezért van annyi szingli...ez túl kacifántos....)

HOGYAN ÉBRESSZÜNK SZERELMET EGY NŐBEN?
Beszélik, hogy Tibet legmagasabb hegycsúcsán él a világ legbölcsebb embere. Egyszer egy ifjú elment hozzá, hogy megtudja, milyen út vezet annak a nőnek a szívéhez, akibe beleszeretett. Amikor találkozott vele a hegytetőn, megkérdezte:

- Mondd meg nekem, mesterek mestere, mi a legrövidebb és legbiztosabb út egy nő szívéhez?

A mester így felelt:

- Nincs biztos út egy nő szívéhez, fiam; csak szakadékok menti ösvények, térképek és iránytű nélküli utak tele szirtekkel, tüskés bozóttal és mérges kígyókkal.

- De mester, akkor mit tegyek, hogy meghódítsam szerelmesem szívét?

- Jegyzed meg, kedves tanítványom: vésd elmédbe és szívedbe tanításaimat és tanácsaimat, melyeket most adok neked.. Kövesd őket, és el fogsz jutni a szeretett nő szívéhez.

1. Moss fogat.

2. Ne vakard előtte a töködet.

3. Vigyél neki virágot és sok-sok ajándékot.


4. Vizelés előtt emeld fel a WC deszkáját, és utána ne felejtsd el lehajtani.

5. Moss kezet, mielőtt kijössz a mosdóból.

6. Ne csámcsogj.

7. Ne böfögj hangosan, vagy inkább sose böfögj.

8. Ne fingjál.

9. Ne beszélj csúnyán az anyjáról, szeresd őt, mint a saját anyádat.

10. Ne káromkodj.

11. Mindig nevess a rossz viccein.

12. Ne légy rá féltékeny, vagy ha mégis, csak kicsit.

13. Hagyd, hogy ő féltékeny legyen rád. Neki szabad.

14. Ne növessz pocakot. Sőt mi több, sose hízz meg. Neki viszont szabad (de sose mondd neki).

15. Ne időzz a fürdőszobában.


16. Ne hagyd ledobva a törülközőt.

17. Ne mondd neki, hogy nem tud vezetni.

18. Ne gyere későn haza. Indulj el a munkából és azonnal menj haza.

19. Ne szórakozz a barátaiddal. Vagy inkább ne is legyenek barátaid.


20. Ne álmodj barátnőkről.

21. A barátnőinek mellét és seggét ne nézd és szóba se hozd.


22. Ne légy fösvény. Használj legalább két hitelkártyát és két betéti kártyát.

23. Ne nézz más nőkre. Sőt, értsd meg egyszer és mindenkorra, hogy más nők nem léteznek.

24. Ne beszélj az ex nődről. Neked sosem volt más valakid előtte.


25. Mondd neki, hogy 'szeretlek' legalább 24-szer naponta.

26. Tanulj meg főzni.

27. Mosogass és tartsd tisztán a konyhát.

28. Ágyazz be (mindig).

29. Hívd fel őt, akárhol és akármilyen elfoglalt vagy is.

30. Hagyd, hogy ruhát, cipőt vegyen, amikor csak akar. Sőt, segíts neki az órákig tartó vásárlásban és válogatásban. (És mosolyogj eközben.)


31. Hagyd, hogy órákig beszéljen telefonon, és ha lehet, fizesd a mobilját.


32. Ne horkolj.

33. Jusson eszedbe, te nem szereted a focit és utálod a Forma-1 versenyeket.

34. Borotválkozz naponta, nehogy felsértsd a bőrét.

35. Ne gondolj csak a szexre, de túlzásba se essél; javasold neki gyakran, még ha fáradt vagy is.


36. Tartsd tiszteletben, ha fáj a feje, de ha ő kéri tőled, azonnal járj a kedvében. Ah!, és nehogy azonnal elaludj, amint befejezted; nézz a szemébe és simogasd, míg ő alszik el szép csendben.


37. Mondd neki minden percben, hogy ő a legszebb nő, akit valaha láttál.


A kimerült tanítvány megfordult, hogy lemenjen a hegyről. A mester így szólt utána:

- Várj fiam, gyere vissza!

Mire a tanítvány:

-Neeem, mester... Most már értem, miért van annyi buzi!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Küldd ezt el minden ismert férfinak, hogy kicsit derüljenek házastársi tragédiájuk közepette.

És minden olyan értelmes nőnek, akiről úgy gondolod, hogy kicsit mosolyog majd, miközben olvassa.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam.
  2014-01-31 14:17:29, péntek
 
  Este volt s a nyári égről
Rohanó, tüzes vágyak estek belém,
Mikor a bőrünk össze-összeért,
Egész életemmel ott éltem én,
Azon a kicsi, darabka helyen,
Ahol a bőrünk,
A bőrünk összeért.
Most már tudom, őt, őt kerestem,
Mikor jelenést kért az eszem.
S ó, ti kis virágok s ti embertelen messzeségek,
Értitek-e az ő szavát, ölét?
Mert már nem bírom el s az egész asszonyt
Méhike-zümmel és hatalmas
Üstökös-dobó kiáltásokkal
Kihirdetem.
Micsoda melletted a napsütött szöllőhegy,
A hajnalszőrű friss, égi állat,
Vagy a bokrok reggeli ringatódzása
A hajadon földek zsenge tomporán?

Minden asszony csókja összebugyog benned
S már sokszor félek, nagyon félek tőled,
Mert mi nagyon összebogozódtunk
S még minden szabad szálat elkeversz.
Ó, mi akkor is kívánjuk egymást,
Mikor énrajtam szörnyű kövek vannak
És te könnyű felhőkön heversz!
1924 első fele

József Atilla
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Sokszor nem értem
  2014-01-31 14:03:37, péntek
 
 

Sokszor nem értem, hogy emberek miért maradnak együtt, ha látják, hogy a sokadik eljátszott, eldobott, összetört esély után sem működnek a dolgok. Igen, nehéz észnél lenni, ha valakit szeretsz, főleg elengedni... De ha nem voltál boldog mellette, vajon mitől lenne másabb, ha újrakezdenétek? Pár hétig nyilván, minden működne, de ha két ember nem ugyanazt a puzzle-t rakja, akkor felesleges egymás idejét húzni. Forgathatod, próbálgathatod, hátha beleillik a képedbe, de nem fog. Egyszerűen csak annyi van, hogy a saját kirakósodat kell kiraknod. Nem a máséval foglalkozni, hanem a sajátodéval. Nem beleerőszakolni egy darabot, hogy illeszkedjen már végre, mert ott a helye, hanem felfogni és elfogadni, hogy valami teljesen más illik oda.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/51 oldal   Bejegyzések száma: 508 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 7811
  • e Hónap: 18494
  • e Év: 1540513
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.