Belépés
vicus54.blog.xfree.hu
"Továbblépek még akkor is, ha hullnak könnyeim, és szertefoszlottak gyönyörű álmaim!" Huszár Mihályné
1954.02.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Szép napot kívánok!
  2014-01-29 14:50:50, szerda
 
 Teljesüljön minden vágyad mely szívedben titkon él,
csalódás ne érjen mely keserűbb mindennél.
Fájni kell a szívnek ha igazán szeret,
mert fájdalom nélkül szeretni nem lehet.
Egyet megszeretni egy perc is elég,
de örökre elfeledni egy élet is kevés.
 
 
3 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Csiza Józsefné ( madlen23@tvn.hu )
  2014-01-29 14:47:40, szerda
 
  Szia kedves Barátnőm!
Kellemes hetet és szép téli délutánt kivánok, a meleg szobában.
Nálunk sok hó esett, és nagyon hideg van.Sok szeretettel üdvözöllek:ErzsikeKöszönöm szépen Erzsike,kellemes hetet kívánok neked is!Szeretettel Éva
 
 
0 komment , kategória:  Erzsike  
Köszönöm Ildykó!
  2014-01-29 14:43:38, szerda
 
 


Köszönöm Ildykó.szép napot neked is!Szeretettel Éva
 
 
0 komment , kategória:  Ildykó  
Sátoraljaújhely, a pokol előszobája!
  2014-01-29 14:41:29, szerda
 
  Lassan egy éve élnek tényleges életfogytosok a sátoraljaújhelyi börtönben. Megnéztük a bűnözők körében rettegett helyet, ahol a fegyőrök a legveszélyesebb rabokon tanulják, hogyan lehet rendet tartani.

Valami történt a sátoraljaújhelyi börtönben. 2011-ben még elítélte Magyarországot a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, mondván a magyar állam megsértette az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát, amikor Csüllög Zsigmondot két évig tartották Sátoraljaújhelyen. Idén év elején viszont az egyik ároktői haramia már azért könyörgött a bíróságnak, hogy a borsodi fegyintézetbe kerülhessen. Felkerekedtünk hát, hogy megnézzük, hová költöznének még a szegedi Csillag tényleges életfogytosai is.
Bár a hazai büntetés-végrehajtás terveiben szerepel a hosszú ítéletesek férőhelyének bővítése, úgy tűnik, amíg nem épül fel minden stadion és atomerőmű, addig meg kell elégedniük azzal, hogy a szegedi hosszúidejű speciális rezsim (HSR) mellett tavaly februárban megnyitották Sátoraljaújhelyen is a sosem szabadulók körletét.

Miután a bíróságok sorra hozzák a szabadulást kizáró ítéleteket, a szegedi Csillag HSR-körlete - ahol 2011-ben jártunk - betelt. Kézenfekvő volt, hogy a létszám fölötti tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre (TÉSZ) ítélteknek abban a börtönben alakítsanak ki körletet, amelynek korábban rettegett híre volt az elítéltek között.
BV-kisokos

KBK - különleges biztonsági körlet - célja, hogy a különösen veszélyes fogvatartottakat elkülönítsék a többi rabtól, de a körletre helyezhető az elítélt akkor is, ha életének vagy testi épségének a védelme más módon nem biztosítható.

HSR - hosszúidejű speciális rezsim - a hosszú ítéletet kapó fogvatartottak körlete, nem csak tényleges életfogytiglanra ítéltek laknak ott és vannak tényleges életfogytiglanosok, akik normál körleten élnek, bár - a zárkatársaikkal szemben - ők sosem szabadulnak.

A sátoraljaújhelyi börtön ilyen volt. Itt működött ugyanis az egyik olyan különleges biztonsági körlet (KBK) az országban, amelybe a rendszerváltás utáni legkegyetlenebb (és legkezelhetetlenebb) bűnözőket helyezték.

Egyszemélyes zárkák, átláthatatlan biztonsági ablakok, függönnyel elkerített vécék és hatalmas szigor. Akit ilyen körletre vittek, azt mindenkinél több lakat alatt akarták tartani. A zárkaajtó 23 órán át zárva maradt, a séta idejére pedig kéz- és lábbilincs került a rabra.

Voltak fogvatartottak, akikkel szemben még ezek a biztonsági intézkedések sem bizonyult elégnek. Ők, ha elhagyták a zárkájukat, akkor az őrök teljes zárást rendeltek el, senkivel sem találkozhattak a börtön folyosóján. Ha pedig valakit 5-10 évig mindenhová három-négy őr kísér, egyébként pedig a zárkájában ül, előbb-utóbb szabálykövetővé válik, vagy máshogy törik meg.

Olyan nevek ültek éveket ezen a körleten, mint Magda Marinko és a Kínai Nagy Fal étteremet felrobbantó Mészáros Lajos, raboskodott ott a tokaji pénzszállító egyik gyilkosa és a cikkünk elején említett Csüllög Zsigmond is.

A kemény bűnözőkön edződött személyzeti így nem esett kétségbe, amikor parancsot kapott, hogy készüljön: tényleges életfogytosnak kell helyet csinálni. A körlet átalakítása során a zárkákat kifestették, a fehérre meszelt falak sivárságát felváltotta a zöld, a krémszínű és a sárga burkolat. Felújították a bútorzatot, az ablakok elé szerelt kilátásgátló tetejéből pedig levágtak egy picit, hogy a fogvatartottak legalább az eget láthassák a külvilágból.

,,A körlet kialakításával is azt jeleztük, hogy érezzék, van mit veszíteniük, megérje nekik viselkedni" - mondja Rózsahegyi Tamás börtönparancsnok. Tavaszra elkészül egy füves focipálya is az intézet udvarán, ahonnan a tészesek is láthatnak madarakat és a Zemplén csúcsait.

A két méter magas, határozott fellépésű ezredes szerint a különleges biztonsági körlet sok szempontból szigorúbb hely volt, mint a HSR. ,,A KBK-sokkal a fegyőr nem is kommunikálhatott, legfeljebb a köszönésüket fogadták, a mostani lakók már egy élhetőbb körletre kerültek" - jegyzi meg a parancsnok.

Azért akadt KBK-s, aki nem elégedett meg a napszaknak megfelelő köszönéssel. Magda Marinko például minden felügyelőt elnevezett magában. Az emlékek szerint a becenevek többségében ártatlanok, néha találóak is voltak, bár ezt a Terry Blacknek nevezett őr nyilván másképp látja. A szerb sorozatgyilkos amúgy is keményen kezdett, az egyik bilincselésnél, a rácson keresztül magához rántotta az egyik őrt, hogy megmutassa, őt tisztelni kell. ,,Az ilyen helyzetek megoldására is kaptunk kiképzést" - mosolyog Fodor István, a börtön büntetés-végrehajtási osztályának vezetője.
A személyi állomány életében a tészesek érkezésével azonban meglepő változások történtek. ,,Biztonsági szempontból minden a régi, marad a maximális szigor. Azt azonban meg kellett tapasztalnunk, hogy a tényleges életfogytiglanra ítéltek az otthonuknak tekintik a börtönt" - mondja Fodor István, aki egyben a HSR-körlet felügyelőinek is a parancsnoka.

A legsúlyosabb ítéletes bűnözők őrzői a korábbi KBK-s állományból kerülnek ki. Az átlagnál képzettebbek, az átlagnál keményebbek - néhányan közülük tagjai a börtön műveleti csoportjának is, vagyis kommandósok. A börtönvezetés úgy számol, hogy 2-5 évente cserélődik a tagság, így nem alakulhat ki szoros kötődés az őr és a fogvatartott között, másrészt a felügyelőkre nehezedő stresszt sem lehet sokáig bírni.

Épp ezért, a kiemelt állományt és a tészkörlet nevelőit évente vizsgálja a pszichológus, aki minden gyanús jelre figyel. Így derült ki alig tíz hónappal a körlet megnyitása után, hogy az egyik őr már túlságosan is kötődik a HSR-körlethez, miután közölte, hogy ő csak ott szeret dolgozni a börtönlehetőségek közül. Ha valakit innen leváltanak, az annak a fizetésében is változást hoz, miután a HSR őrei kiegészítő pótlékot kapnak.

De a szigorúan zárt körleten nemcsak az állomány dolgozik, hanem az elítéltek is. A hét tész-esből öten minden munkanap levonulnak a börtön textilüzemébe, hogy egy elkülönített munkahelyen szabjanak, varrjanak. Főleg termékismertető címkéket készítenek, logókat szitáznak. Napközben csak ketten maradnak a zárkán, egyikük takarítja a körletet, míg a másik a foglalkoztató szobában készít kerámiákat eladásra.

Napirendjükbe tartozik egy óra séta és egy-másfél óra sportfoglalkozás. A tetőn önálló sétaudvart alakítottak ki, igaz, méteres falak között és elkészült egy külön konditerem is, néhány sporteszközzel. Mivel munkaidőben jártunk ott, az udvar és a sportpálya is üres volt, de sokkal jobb volt azzal a tudattal menni két kört a szűk és barátságtalan udvaron, hogy mi egy órán belül és nem csak az életünk végén jutunk ki innen.

A szegedi Csillaggal ellentétben főzni nincs módjuk, egyikük viszont a saját zárkáján belül gazdálkodhat, chilipaprikát termeszt ugyanis. A hét tészes egyelőre nagyon igyekszik megbecsülni, az emberhez méltó bánásmódot, az elmúlt egy évben ugyanis egy fegyelmi lapot sem kellett kiosztani a fegyőröknek.

A körleten háromfős foglalkoztató szoba és egy számítógép is van, amin tanulhatnak és játszhatnak. Mindenkinek külön accountja van, melyhez a bv. adja a jelszót és a programokat is. A polcokon a Fifa-sorozat egy-egy régebbi darabja, a Death Rally névre hallgató autóverseny és néhány oktatóprogram ,,Kaszabolós-lövöldözős játékot nem engedünk be" - mondják az őrök.
Embernek maradni

Magyarországon 1999 óta van tényleges életfogytiglani szabadságvesztés. Európában még Anglia, Wales, Francia- és Olaszország él ezzel a büntetési formával, amelyről kriminológusok és jogvédők évek óta állítják, hogy embertelen, ráadásul érdektelenné teszi a rabokat az együttműködésre - veszélybe sodorva ezzel a fegyőri állományt. Azt még nem mutatta ki felmérés, hogy a szabadulás nélküli ítélet elrettentené az elkövetőket, akiket sokkal inkább visszatart a büntetés elkerülhetetlensége, mint a súlyossága.

A számítógép azonban a játékon és a tanuláson kívül alkalmas beadványok írására is, így a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság megkeresésére, ami a tényleges életfogytiglanra ítéltek utolsó mentsvára. Legutóbb három angol rab esetében nevezte a bíróság embertelennek a szabadulás reményének teljes elvételét, ez a hír pedig megmozgatta a sátoraljaújhelyi tészesek fantáziáját.

Mindössze egy tészes van Sátoraljaújhelyen, akit nem mozgat meg a szabadulás gondolata. Ő ötvenhét, egyenként is halálos baltacsapással ölte meg feleségét és három gyerekét. Tettéből felocsúdva pedig saját magát ítélte hosszú bűnhődésre a pokol előszobájában
 
 
0 komment , kategória:  belföld-külföld hírek,érdekes  
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
  2014-01-28 17:53:27, kedd
 
 Marosi Ágnes
Tél
Gyönyörű a havas táj,
kis hópihe táncot jár.
Sok pihéből fehér takaró,
nagy az öröm, hull a hó!

Nézem a végtelen hótengert,
gyere építsünk hóembert!
Elő a szánkót, korcsolyát,
vívjunk meg egy hócsatát!

Kicsi dombos szánkópálya,
minden gyermek alig várja,
hogy leessen az első hó,
a hóban játszani csuda jó!

A meleg szobából is szép,
ahogy hótól csillog a rét.
Télen a hónak van ideje,
sárnak, latyaknak nincs helye! 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Ezért sötétültek el a képernyők ma este!
  2014-01-28 17:51:33, kedd
 
  A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján országszerte az áldozatokra emlékeztek este hét órakor a televíziók és rádiók, amelyek a köztársasági elnök felhívására hetven másodpercre megszakították műsorukat a magyarországi holokauszt hetvenedik évfordulója alkalmából.

A közmédia minden csatornáján megszakítja adását este hét órakor - mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója. Lencsó Rita közölte: a rádiók, egy rövid megemlékezés után, hetven másodpercre elnémulnak, a televíziókban pedig ezalatt a hetven évvel ezelőtti eseményekhez kapcsolódó képeket és feliratokat láthatnak a nézők.

Az RTL Klub a Híradót szakítja meg este hét órakor - mondta Kolosi Péter programigazgató. A nézők holokauszttal kapcsolatos felvételeket láthatnak, hang nélkül. A TV2 a Tények című hírműsorában tart hetven másodpercnyi szünetet, este hét órakor ezen a csatornán is néma megemlékezést tartanak a holokauszt áldozataira - tudatta a csatorna.

A csaknem hatvan tagot számláló Helyi Rádiók Országos Egyesülete támogatja a köztársasági elnök felhívását - mondta Door Tamás elnökségi tag az MTI-nek. Hozzátette: levélben fordultak tagságukhoz, és a csatlakozást javasolják. A Helyi Televíziók Országos Egyesülete is körlevélben hívta fel tagjai figyelmét az államfő kezdeményezésére. Széles Tamás, a szervezet elnöke elmondta: mintegy nyolcvan tagjukat kérték a csatlakozásra.
A Class FM is ismerteti Áder János felhívását és megemlékezik az áldozatokról este hét órakor, több mint egypercnyi csönddel - közölték. A Magyar Katolikus Rádió néma imádsággal emlékezik este héttől a holokauszt áldozataira - tudatta Radetzky András vezérigazgató-helyettes.

A Lánchíd Rádió, az InfoRádió, valamint a Gazdasági Rádió egyaránt csatlakozik a kezdeményezéshez. Este hét órakor a csatornák mindegyike felhívja a hallgatók figyelmét az emléknapra és az államfő felhívására, majd hetven másodpercen át nem sugároz műsort - közölték a rádiók az MTI-vel. Csatlakozik a felhíváshoz a Music FM kereskedelmi rádió is.

A Klubrádió is megemlékezik az áldozatokról, "a magunk módján" - mondta Arató András vezérigazgató. Közölte: fenntartásai vannak egy közjogi méltóságtól érkező felhívással kapcsolatban. Elmondta ugyanakkor, hogy nem maradhatnak távol egy olyan kezdeményezéstől, amely arra irányul, hogy az ország egésze megálljon egy pillanatra. A Klubrádió Jordi Savall az auschwitzi áldozatok emlékére írt himnuszát fogja sugározni este héttől.

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

Magyarországon idén holokauszt-emlékévet tartanak, arra emlékezve, hogy 70 évvel ezelőtt kezdték el a magyarországi zsidók gettókba zsúfolását. A emlékév fővédnöke az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete.
Áder János államfő vasárnap fordult felhívással a magyarországi rádiók és televíziók szerkesztőségeihez, arra kérve őket, hogy a maguk lehetőségei szerint segítsék elő hétfőn a megemlékezést az ártatlanul elpusztított honfitársainkra
 
 
0 komment , kategória:  történelem  
Kellemes hetet kívánok!
  2014-01-27 13:39:43, hétfő
 
 Jégcsapok csüngnek,
lógnak a fákon.
Zúzmara csillog
hűs téli tájon.

Jéghideg szél fúj,
járja a tájat,
megropogtatva
bokrokat, fákat.

Felhőkből friss hó
szálldos a tájra,
hófehér lett már
mindenki háza.

Mentovics Éva

 
 
2 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Megható történetek, esetek !
  2014-01-27 13:36:25, hétfő
 
 


Elmentem egy buliba, Anyu, és emlékszem a szavaidra.

Megkértél, hogy ne rúgjak be, így hát nem ittam semmi alkoholt.

Büszke voltam, ahogyan azt előtte megmondtad.

Nem ittam alkoholt vezetés előtt, Anyu, amiért a többiek gúnyolódtak is velem. Tudtam, hogy igazad volt,Anyu, és hogy neked mindig igazad van.

A buli lassan véget ért, Anyu, és mindenki haza indult.

Ahogy az autóhoz léptem, Anyu, tudtam, hogy épségben haza fogok érni: nevelésed alapján - felelősségteljesen és büszkén!

Lassan mentem,Anyu,ésbekanyarodtam egy kis utcába.

De a másik sofőr nem vett észre, és frontálisan belém hajtott.

Ahogy fekszem itt a járdán, Anyu, hallom a rendőröket, amint mondják, hogy
a másik sofőr ivott.

És most én vagyok az, akinek ezért meg kell fizetnie!

Itt fekszem, haldoklom, Anyu, kérlek, siess!

Hogy történhet ez meg velem?

Az életem kipukkan, mint egy lufi! Körülöttem minden tiszta vér, Anyu, és a legtöbb az én saját vérem.

Hallom, az orvos azt mondja, Anyu, hogy már nem tud segíteni rajtam.

Csak azt akarom mondani,
Anyu, esküszöm, tényleg semmit sem ittam.

A többiek voltak, Anyu, akik semmivel sem törődtek.

Valószínűleg a másik sofőr is egy ilyen buliban volt, mint én, Anyu.

Egyetlen különbség van csupán: ő volt az, aki részeg volt, és én vagyok az, aki most meg fog halni!

Miért isznak az emberek, Anyu?

Ez az egész életüket tönkreteszi!

Erős fájdalmaim vannak, mint a késszúrás, olyan erősek!

A férfi, aki belém jött, Anyu,
körbe-körbe szaladgál, én pedig itt fekszem, és haldoklom.

Ő meg csak néz rám hülyén!

Mondd meg a bátyámnak, hogy ne sírjon, Anyu.

És mondd meg Apunak, hogy legyen most bátor.

És ha már a mennyországban leszek, Anyu, írasd a sírkövemre: "Apja lánya". Valaki mondhatta volna neki, Anyu, hogy ne igyon, ha vezet.

Ha mondta volna neki valaki, Anyu, most nem kellene meghalnom.

Már alig kapok levegőt, Anyu, és nagyom félek.

Kérlek ne sírj miattam, Anyu.

Mindig ott voltál, amikor szükségem volt rád!

Mielőtt elmegyek, van egy utolsó
kérdésem, Anyu:

NEM ÉN VEZETTEM RÉSZEGEN, MIÉRT NEKEM KELL
MOST MEGHALNI???
 
 
0 komment , kategória:  Ollózás....  
Őzek legelnek a sírokon!
  2014-01-25 15:50:01, szombat
 
 


Kecsemét | Őzek rágják le a kecskeméti köztemető sírjaira kihelyezett virágokat. A temető üzemeltetője két esetről tud, olvasónk szerint rendszeresen a sírokon legelnek a vadak.
Nagyon elszaporodtak az őzek a kecskeméti köztemetőben - panaszkodott szerkesztőségünknek egyik olvasónk. Mint mondta: a vadak csoportban járnak, lelegelik a sírokról a virágokat. Olvasónk elmondása szerint a vázákba helyezett szegfűket ,,kicingabangálják", az árvácskákat megdézsmálják, a koszorúkat megrágják, egyedül a gerberát nem szeretik.


Nagyon elszaporodtak az őzek a kecskeméti köztemetőben - panaszkodott szerkesztőségünknek egyik olvasónk. Mint mondta: a vadak csoportban járnak, lelegelik a sírokról a virágokat. Olvasónk elmondása szerint a vázákba helyezett szegfűket ,,kicingabangálják", az árvácskákat megdézsmálják, a koszorúkat megrágják, egyedül a gerberát nem szeretik.
A cikk a hirdetés után folytatódik

- Ha valakinek a hozzátartozója meghal, az ember maximálisan eleget akar tenni, szép koszorúkat csináltat, virágokat visz a sírra. Így tettem én is, és amikor másnap kimentem a temetőbe, azt hittem elszédülök, el voltak díbolva az összes koszorúk. Ez óriási fájdalom, az anyagi kárról nem is beszélve. Több tízezer forintot költünk virágra, akár fel is jelenthetném a temetőt - mondta dühösen a férfi, aki először két éve tapasztalta az őzek jelenlétét a temetőben, mostanában azonban - állítása szerint csoportokban - újra megjelentek a sírok közt. A férfi onnan tudja, hogy az őzek számlájára írható a rongálás, mert elmondása szerint a sírok között őzürüléket is talált, később saját szemével is látta a vadakat a temetőben. - Hát felülnek a sírok tetejére. Kriminális - tette hozzá felháborodottan.

A férfi jelezte a problémát a temető üzemeltetése felé. Megkeresésünkre a Városgazdasági Kft. illetékese, Csongrádi Béla azt mondta: tudnak a problémáról, folyamatosan dolgoznak a megoldáson.
- Negyvenöt hektáros területen előfordul, hogy beszöknek az őzek. Folyamatosan ellenőrizzük a kerítések állapotát, de az őzek még az embermagas kerítésen is képesek átugrani. Van olyan, a környékben lakó ember is, aki rendszeresen letapossa a kerítést, hogy így, a temetőn átvágva kevesebbet kelljen gyalogolnia otthonáig - mondta el Csongrádi Béla, akitől azt is megtudtuk: hozzá az elmúlt két hétben eddig két panasz érkezett az őzek miatt. - Azon vagyunk, hogy kihajtsuk innen az állatokat. Egy szakaszon direkt lebontottuk a kerítést, kinyitottunk egy kaput is, hogy könnyebben ki tudjanak menni az őzek - fűzte hozzá a temető illetékese.

Tavaly 26 ezer autó hajtott be a sírkertbe
A kecskeméti köztemetővel kapcsolatban egy másik problémáját is megosztotta velünk olvasónk. Mint elmondta, nehezményezi, hogy idén januártól megváltozott a behajtási rend a sírkertben. Annak, aki autóval akar bemenni a temető területére, az első fél óra nem kerül pénzébe, utána viszont 500 forintot kell fizetne. (Eddig mindenkinek egységesen 100 forintot kellett fizetnie a behajtásért, cserében akármennyi időt bent tartózkodhatott.)

A temető üzemeltetőjének - mint azt Csongrádi Bélától megtudtuk - az új konstrukció egyelőre komoly anyagi veszteséggel jár, viszont így jobban meggondolják a látogatók, hogy behajtsanak-e autóval a temetőbe. A döntést Kecskemét képviselő-testülete hozta meg arra is reagálva, hogy tavaly nagyon sok, 26 ezer autó hajtott be a kecskeméti köztemetőbe. - Ügyelnünk kell arra, hogy ne legyen bent túl sok autó a sírkertben. Naponta a több temetés van, ezeket is megzavarhatják az autók - mondta Csongrádi Béla.
 
 
0 komment , kategória:  hírek -Bács megye  
Kellemes délutánt kívánok!
  2014-01-24 16:09:38, péntek
 
 Egy igazán értelmes nő megérti, hogy a háziasszony feladatai, a gyermeknevelés és a főzés nem lealacsonyító. Ez kulcsfontosságú feladat az egész nép, az egész nemzet számára, és senki más nem tudja elvégezni. A férfiak semmiképpen sem! A nőknek nem véletlenül van méhe és mellei. Így rendelte a természet, akár tetszik nekünk, akár nem.
Varg Vikernes

 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 11255 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 21
  • e Hónap: 11407
  • e Év: 23444
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.