Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
Rövidlátó teszt - Próbáld ki !
  2014-01-31 17:27:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Gregor József pogácsája
  2014-01-31 16:45:20, péntek
 
  Hozzávalók

2 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg reszelhető kemény sajt
3 nagyobb tojás
1 kávéskanál só
A tetejére
1 tojás
2-3 dkg reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítés
Ezt a pogácsát azért hívjuk így, mert Gregor Józseftől tanulta a sógornőm. Sem élesztő, sem sütőpor nem kell hozzá. Nincs szükség kelesztésre, hosszadalmas hajtogatásra; mégis puha, szellős, könnyű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!
Fölforraljuk a tejet a vajjal. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet meg a sót, és gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük.
Megreszeljük a sajtot.
Egyenként a tésztába ütjük a tojásokat. (Mielőtt a következőt hozzáadnánk, az előzőt alaposan belekeverjük. Legjobb, ha a robotgép dagasztóspiráljával dolgozunk.) A tojások után a tésztába dolgozzuk a reszelt sajtot is. Fényes, rugalmas, sárga masszát kell kapnunk.
Diónyi golyókat formázunk belőle (kiskanállal is szaggathatjuk), amelyeket egymástól némi távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk, és kicsit lenyomkodunk.
Megkenjük őket a lazán fölvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Csinálj mécsest citrus héjból !
  2014-01-31 07:49:34, péntek
 
  Hogyan lehet narancsból, mandarinból vagy grapefruitból illatos lánggal égő kézműves mécses ? Nem bonyolult, nem igényel rendkívüli kézügyességet és hamar elkészül:

Link

Csak friss citrushéjat használjunk, mert a száraz úgy ég, mint a csillagszóró, veszélyes !

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Akármi is, de szenzácios !
  2014-01-31 07:39:40, péntek
 
  A valaha látott legnagyobb kártyatrükk - Ez lehetetlen, életre kelnek a kártyák!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
BKV jegyellenőrzés mesterfokon
  2014-01-30 08:08:14, csütörtök
 
  Videó: Megint földre tepertek valakit a közterületesek Budapesten!
Három egyenruhás gyakorlatilag megpróbál ráülni egy emberre, akinek volt ugyan jegye, de nem érvényesítette. Az emberek elképedve nézik végig - írja a cink.hu. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 zöldség és fűszernövény, ami konyhai maradékokból nő
  2014-01-30 07:42:39, csütörtök
 
  Mogyoróhagyma
Kevesebb, mint öt nap alatt teljesen újranöveszthetünk egy mogyoróhagymát! Tegyük a megmaradt végét (amit amúgy sem eszik meg senki, mert ,,szőrös") gyökeres részével lefelé vízbe (bár itt fontos, hogy azért némi hagymát hagyjunk rajta). Pár nap múlva egy egész hagymánk lesz!

Fokhagyma
Mikor a fokhagyma elkezd hajtani, a kis zöld hajtások túl keserűek ahhoz, hogy főzzünk velük. De ahelyett, hogy a szemétbe hajítanánk, inkább tegyük bele egy kis vízbe, és növesszünk még több hajtást! Ezek ugyanis jóval kevésbé erősek, mint maga a fokhagyma, és így tökéletesek salátába vagy szószokba.

Római saláta
Ha véletlenül megmaradt egy fej római saláta alja, ami még mindig ép, helyezzük vízbe, és tegyük az ablakpárkányra. Úgy két hét múlva már elkezdenek hajtani az új levelek, és 3-4 hét múlva már teljesen kifejlődnek.

Bazsalikom
Csippentsünk le a növényről néhány ágacskát, úgy öt centis szárral. Tegyük őket egy pohár vízbe, és tegyük őket olyan helyre, ahol éri a napsütés. Mikor úgy két centisre nőnek a gyökerei, át lehet őket ültetni cserepekbe, amiből aztán majd szépen kinő a saját növénykénk.

Hagyma
Ültessük el a hagyma levágott gyökeres részét gyökérrel lefelé - akár egy cserépbe, vagy kint az udvaron! Szedjük le, és fogyasszuk még zsengén, vagy várjuk meg, míg teljesen kifejlődik a hagymánk.

Koriander
Mint a bazsalikom, a koriander is meg tud gyökeresedni, ha vízbe tesszük. Ha a gyökerek elég hosszúak, el lehet őket ültetni, és néhány hónap múlva már a saját korianderünkről szedhetjük a leveleket.

Gomba
Ültessük a gomba-szárakat földbe, amit egy kis trágyával vagy kávézaccal dúsítunk. Tartsuk nedves helyen, ahol lehetőleg sötét van éjszaka. Pár nap múlva, ha szerencsénk van, már el is kezdték a növekedést az új gombáink.

Kínai kel
Pont mint a római saláta, a kínai kel is ,,újranöveszthető" a növény alsó részéből. Tegyük néhány centi vízbe, olyan helyre, ahol sok a fény. Egy-két hét múlva el is ültethetjük, és várhatjuk a szép új kínai kel kinövését.

Gyökér petrezselyem
Ha a hétvégi húslevesből megmarad néhány fehérrépa vég, ne dobjuk ki őket. Zöld, leveles részükkel fölfelé állítsuk őket úgy két centi vízbe, és máris megvan a saját petrezselyem ellátmányunk.

Gyömbér
Mint a hagymánál, a gyömbér gyökeres részét is el lehet ültetni, bár itt a növekedés jóval hosszabb időt vesz igénybe. Egy teljesen kifejlődött gyömbér úgy 8-10 hónap alatt nő meg.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Paplan sütemény
  2014-01-30 07:33:00, csütörtök
 
  Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 150 ml langyos víz, 120 ml olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojás

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás puding, 400 ml tej, 3 evőkanál cukor (a pudinghoz), 50 dkg túró, 1 db tojás sárgája, 3 evőkanál cukor (a túróhoz), 1 vanília kikapart belseje, ha nincs 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A vaníliás pudingot összekeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön.
Addig elkészítjük a tésztát.
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót és csomómentesre keverjük.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a 3 evőkanál cukrot, ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük. Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
A tepsim mérete 31*31 cm
Link




(MindenegybenBlog)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Csokoládés tekerge
  2014-01-29 12:15:28, szerda
 
  Tudtad-e?

A kakaós csiga, eredeti nevén csokoládés tekerge gödi találmány, egy gödi cukrászmester, Pösch Mór készítette 33. születésnapja alkalmából barátainak, de a cukrászdába is került belőle, és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott. Mindez 1908. január 10-én történt.Link

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
kb. 4 dl tej
csipetnyi só

a töltelékhez:
5 dkg vaj,
5 dkg margarin,
3 evőkanál porcukor
2,5 dkg kakaó

a sütéshez:
2 dkg zsír
2 dl vaníliás cukorral ízesített tej

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletesen "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is.

Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.

Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár a bejglit.

Éles késsel, másfél ujjnyi szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat zsírozott sütőlemezre szorosan egymás mellé fektetjük. (Magas falú zománc vagy teflon tepsi is jó hozzá) Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedés alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.

 
 
2 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Tükörtojás szelet
  2014-01-29 11:36:53, szerda
 
  Tükörtojás szelet
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
15 dkg olvasztott vaj,
10 dkg cukor,
3 tojás,
Fél csomag sütőpor.
Krémhez:
2 dl tej
1 dl tejszín
Fél csomag tejszín ízű pudingpor
Tetejére:
Sárgabarack befőtt
1 zacskó színtelen tortazselé
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvasztott, de már nem meleg vajat, ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Közben a tejet a tejszínnel és fél csomag tejszín ízű pudingporral összefőzzünk. Negyed óra sütés után a pudingból köröket kenünk a tészta tetejére és még 5-8 perc alatt készre sütjük a sütit. Ha kihűlt, sárgabarack befőttből köröket szúrunk ki, ezek lesznek a tükörtojás sárgái. Végül barack lével készített zselével bevonjuk az egész süteményt.
(Gita Fekete receptje, facebook)

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Gyors tejfölös-sonkás csiga
  2014-01-29 09:21:24, szerda
 
  Hozzávalók:

25 dkg túró
2 mokkáskanál só
50 ml tej
5 ek olaj
fél cs sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítése:
A túrót a sóval, tejjel, olajjal összekeverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk lisztezett deszkán vékonyra, megkenjük tejföllel, reszelünk rá sajtot és szórunk rá kockára vágott sonkát vagy felvágottat. Feltekerjük és 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Tepsibe helyezzük és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 1128 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7301
  • e Hónap: 22249
  • e Év: 659702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.