Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Régi nyár___***F I L M***
  2014-10-29 19:16:42, szerda
 
  színes, magyar zenés film, 90 perc, 1969

rendező: Keleti Márton
forgatókönyvíró: Békeffy István
operatőr: Hildebrand István
zene: Lajtai Lajos, Körmendi Vilmos
vágó: Morell Mihály

szereplő(k):
Ruttkai Éva (Koháry Mária, színésznő)
Latinovits Zoltán (báró Pataky János)
Venczel Vera (Virányi Zsuzsi, Mária lánya)
Kiss Manyi (Mária anyja)
Gobbi Hilda (Mimóza)
Várkonyi Zoltán (Adorján Béla, színházigazgató)
Pécsi Sándor (Halmágyi, üdvéd)
Voith Ági (Schamburg Zita, Klára lánya)
Márkus László (Tihanyi, zeneszerző)
Bodrogi Gyula (Balla)
Körmendi János (Hartmann)
Szendrő József

A Régi nyár című Lajtai-operett felhasználásával bontakozik ki a történet. Pataki János földbirtokos fia Svédországból apjához jön Budapestre egy hónap vakációra. A szülők egy primadonna miatt elváltak, s az anya óva inti fiát az operettektől, a budai kiskocsmáktól. A fiatal Pataki - apja közreműködésével - mégis bekerül a színházi világba...
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
A barátnőm barátja___***F I L M***
  2014-10-29 10:10:22, szerda
 
  színes, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 1987

rendező: Eric Rohmer
forgatókönyvíró: Eric Rohmer
zeneszerző: Jean-Louis Valéro
operatőr: Bernard Lutic
producer: Margaret Ménégoz
látványtervező: Sophie Mantigneux
vágó: María Luisa García

szereplő(k):
Emmanuelle Chaulet (Blanche)
Anne-Laure Meury (Adrienne)
François-Eric Gendron (Alexandre)
Sophie Renoir (Lea)
Eric Viellard (Fabien)

Cergy-Pontoise Párizs egyik ultramodern, a jövő évszázadot sugalló külvárosa. Itt található az egyetem impozáns épületegyüttese is, amely bővelkedik kávézókban, tágas közösségi terekben, modern területekben, valamint rendelkezik egy a széllovagláshoz épített tóval. A környék tele van fiatalokkal, leginkább egyedülállókkal. Itt találkozik az egyik ebédszünetben Blanche és Lea, a két lány gyorsan összebarátkozik. Ám a kapcsolatuk próbatétel elé néz, amikor véletlenül viszonyt kezdenek egymás szerelmével. A Komédiák és közmondások című filmciklus hatodik darabja.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Műkaják, mérgezett élet: Globális egészségkárosítás
  2014-10-29 10:08:20, szerda
 
  A JZ TV tagja a Civil MultiMédia Alkotói Közösségének.
Látogass el a CMM weblapjára, nézz körül, s ha tetszik amit találsz, csatlakozz Te is hozzánk!
Oszd meg a közösséggel gondolataidat, alkotásaidat, vegyél részt beszélgetésekben, hívd meg ismerőseidet is!

Remélem, hamarosan találkozunk a CMM közösségi oldalán!
www.civilmultimedia.com Link

Az angol / eredeti címe : Mask Of Deception

Vajon mennyit tudunk azokról az élelmiszerekről, amelyeket megeszünk? Ezek a dokumentumfilmek megdöbbentő tényeket mutatnak be az élelmiszeriparral kapcsolatban: mit is eszünk valójában, hogyan készülnek ezek az élelmiszerek, milyen hatással vannak az egészségünkre, és hogyan söpör végig ez a változási hullám a világ élelmiszeriparán.

...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Lelkesedve utálták az internetadót
  2014-10-29 08:20:09, szerda
 
  Több tízezren, a Reuters szerint százezren voltak az internetadó elleni tüntetésen, kedden. Nézze meg az Origó videóját az eseményről!

...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Origo.hu

 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Pillangó-hatás___***F I L M***
  2014-10-27 22:10:46, hétfő
 
  színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 113 perc, 2004, +16
Dolby Digital

rendező: Eric Bress, J. Mackye Gruber
operatőr: Matthew F. Leonetti
jelmeztervező: Carla Hetland
zene: Michael Suby
látványtervező: Douglas Higgins
vágó: Peter Amundson

szereplő(k):
Ashton Kutcher (Evan Treborn)
Melora Walters (Andrea Treborn)
Amy Smart (Kayleigh Miller)
Elden Henson (Lenny Treborn)
Eric Stoltz (George Miller)
Ethan Suplee (Thumper)
William Lee Scott (Tommy Miller)
Callum Keith Rennie (Jason Treborn)
Nathaniel DeVeaux (Dr. Redfield)

A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában. Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Még elképzelni is rémes, hogy mi lenne, ha valaki képes lenne a múltunkat megváltoztatni - ez kiszámíthatatlan következménnyel járna jelenünkre nézve. Evan Treborn gyerekkorában számtalanszor elvesztette az öntudatát, élete egyes szakaszai sötét foltok csupán az emlékezetében. Amikor tudatánál volt, naplót vezetett és most, hogy felnőttként megpróbál visszaemlékezni a múltra, a naplója segít neki ebben. Miközben Evan lassan feltérképezi saját múltját, rájön, hogy egy különös adottság birtokában van: képes az időutazásra! Így visszatér a múltba, hogy helyrehozzon néhány baklövést, amelyek zsákutcába juttatták szeretett barátait. Ám amikor visszatér a jelenbe, rájön, hogy a múlt apró változásai nem javítottak a helyzeten, hanem még nagyobb problémákat okoztak a jelenben.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Ezrek tüntettek a Kossuth téren
  2014-10-26 20:45:14, vasárnap
 
  A szervezett szurkolói csoportoknak elegük lett és közös, figyelemfelkeltő akciót szerveztek.

Vasárnapra hirdettek tüntetést a magyar labdarúgócsapatok szervezett szurkolói csoportjai. Korábban közleményben tudatták, hogy ,,a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés" arra sarkallta őket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzenek.

...

Helyszínen tartózkodó kollégánktól megtudtuk, hogy a ferencvárosi szimpatizánsok több ezren gyűltek össze a Deák téren, onnan indultak el a Kossuth térre, út közben pedig Kubatov Gábort, a Ferencváros elnökét, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) szidták.


A felhívás szövege

Szurkolótársak, futballszerető magyarok!

A hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!

19 hazai labdarúgó tábor 2014. október 26-án egy közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet a labdarúgásunk helyzetére. Azért választottuk az október 26-i időpontot, mert nem akartuk, hogy a pártok választási céljaikra használhassák a tüntetésünket, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettük volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.

A tüntetés hétvégéjén az nb1-es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit látni a hazai stadionokban!

Tudjuk, hogy savanyú, meg sz.r, de a miénk, de akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!

Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban üllővel, fiatal az öreggel, szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van - Vági Mártont idézve - a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából!

Szurkolói Iroda


A Kossuth térre érve aztán előkerültek a petárdák és a rendőrök is nagy létszámban vonultak fel, azonban a tüntetés teljesen békés mederben folyt. A szervezők becslése szerint szerint a demonstráción öt-hatezren vettek részt, 15 NB I-es klub - az élvonalból csak a Puskás Akadémia hívei nem voltak jelen -, valamint az NB II-es Békéscsaba, Kaposvár, Szeged és Zalaegerszeg szurkolói.
A rendezvény a tervezettnél rövidebb volt, mert a szervezők szerint több szónokuk is fenyegetést kapott "a hatalomtól". Azt mondták, most még békések, de ha nem ülnek le velük tárgyalni, legközelebb erődemonstrációt tartanak. Nyomatékosították, hogy továbbra sem adják fel. Arra várnak, hogy a magyar labdarúgás vezetői dugják össze a fejüket és fejezzék be a szurkolók üldözését.
A szurkolók egy miniszterelnöknek címzett petíciót is vittek magukkal, ezt azonban nem tudták átadni Orbán Viktornak. Mint a demonstráció egyik felszólalója elmondta: írásban azt a tájékoztatást kapták, hogy erre csak munkanapon van lehetőség.

...a teljes cikk + KÉPEK + VIDEÓK_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Hír24.hu

 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Szabad egy táncra?___***F I L M***
  2014-10-23 16:30:02, csütörtök
 
  színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 103 perc, 2005 (12)
Dolby Digital

rendező: Randall Miller
forgatókönyvíró: Randall Miller, Jody Savin
zeneszerző: Mark Adler
operatőr: Jonathan Sela
producer: Robert Bauer, Eileen Craft, Ehud Epstein
vágó: Randall Miller

szereplő(k):
Robert Carlyle (Frank Keane)
Marisa Tomei (Meredith Morrison)
Mary Steenburgen (Marienne Hotchkiss)
Sean Astin (Kip Kipling)
Donnie Wahlberg (Randall Ipswitch)
Danny DeVito (Booth)
John Goodman (Steve Mills)
Elden Henson (a fiatal Steve Mills / Samson)
Teresa Johnston (Kate Collmary)

"A tánc rettenetesen erős drog. Ha okosan használja fel, ördögöket űzhet ki általa, mély érzelmeket élhet át, színesebbé teheti életét..." - vallja Marianne Hotchkiss, a néhai Marilyn Hotchkiss lánya, aki továbbviszi anyja örökségét, a tánc- és illemtanodát. Az intézményt annak idején azért hozta létre az anyja, hogy jó modorra és illemtudó viselkedésre nevelje a fiatalokat, akik itt megtanulhatták a társas élet szabályait. Steve Mills, az egykori tanítvány 40 évvel később Pasadenába tart, hogy találkozhasson egykori partnernőjével, akivel együtt jártak Mrs. Hotchkisshoz. Az úton azonban balesetet szenved, és Frank Keane, a pék talál rá. A mentőautóban Steve megbízza újdonsült ismerősét, keresse meg Lisát. Frank el is megy a tánciskolába, de ott Lisát nem, csupán Meredith-t találja.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Eszement szerelem___***F I L M***
  2014-10-23 15:48:59, csütörtök
 
  színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 104 perc, 2006

rendező: Robert Cary
forgatókönyvíró: Jennifer Westfeldt
operatőr: Harlan Bosmajian
zene: Marcelo Zarvos
látványtervező: Ray Kluga
vágó: Phillip J. Bartell

szereplő(k):
Chris Messina (Ira Black)
David Margulies (Dr. Arnold Friedman)
Jennifer Westfeldt (Abby Willoughby)
Kali Rocha (Tracy)
Brad Bellamy (Henry)

A párok általában összeismerkedésük után hosszú ideig együtt járnak, mielőtt összeházasodnának. Ira (Chris Messina) és Abby (Jennifer Westfeldt) azonban nem egy átlagos pár, ők ugyanis rögtön a friggyel kezdik kapcsolatukat. Persze a hirtelen jött lagzi után szembesülnek a valósággal, korábbi viszonyokkal, az életükbe beleavatkozó szülőkkel, és egykettőre egy házassági tanácsadáson találják magukat.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Ökolakások praktikustól a mesebeliig – képekkel!
  2014-10-22 08:02:23, szerda
 
  A gondolatébresztő, művészeti installációszerű megoldásoktól az élhetőbb, gyakorlatiasabb otthonokig széles a spektrum. Visszatérő elem a meglévő anyagok, eszközök újrahasznosítása, a mindennapi élethez szükséges használati tárgyak számának csökkentése és a lakótér radikális minimalizálása. Ha nem is egy az egyben megvalósíthatók ezek az otthonok, ötleteket lophatunk a projektekből.

A passzív házak csak a kezdet volt, derül ki a legújabb környezettudatos építészeti ötleteket számba vevő Everybody Street című filmből, amelyet a thessaloniki dokumentumfilm-fesztiválon láttunk. Az alapvetően a visszafogott méretekre és anyagokra építő koncepciók mellett nagyobb léptékű, de fenntartható épületekkel is vannak próbálkozások. Itt mutatunk néhány érdekességet. (Magyar siker is van a fenntartható építészet területén!)

Liliputi fakunyhók

Észak-Kalifornia sziklás óceánpartján él Jay Shafer, aki miután szembesült vele, hogy az átlagos amerikai családi ház 18 tonna üvegházhatású gázt bocsát ki évente, s felhúzásának melléktermékeként 7 tonna építési törmelék köt ki a szeméttelepen, eltökélte, hogy kialakítja a legkisebb anyag- és karbonvonzatú megoldást. Az amerikai szabvány szerint, ha egy lakóalkamatosság 11 négyzetméternél kisebb, és kereke van, nem minősül lakóépületnek, így törvényi szabályok sem vonatkoznak rá. Shafer pont ezt a limitet használja ki. Minimalista életmódot propagáló tevékenységét a ,,polgári engedetlenség" részének tartja. Tanfolyamot is tart jövendőbeli minifaház-készítőknek. Kunyhógarzonjai olyan kicsik, hogy akár kézi erővel is meg lehet mozdítani őket. Fürdőszoba is van bennük, és az ágy a tető alatt kapott helyet. Felülni persze nem lehet benne. A rezsó szögön lóg a falon, a könyvespolc a meredek lépcső fokai alatt lapul. Shafer arról álmodozik, hogy egy nap a lakókocsi-parkok mintájára kunyhóparkokat létesítsen. Egy ilyen kunyhó ára 179-499 dollár.


...a teljes cikk + KÉPEK_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Piacesprofit.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Netezői szív küldi a kormánynak
  2014-10-22 07:59:56, szerda
 
  Az SOS szerelemben elhangzó dal írói vagy jövőbe látó képességgel rendelkeznek, vagy a fideszesek hallgatnak túl sok Magna Cum Laudét.

Szinte kiverhetetlen a magyar poptörténelemből a Vidéki sanzon és "neked 5 gigabyte nekem 5 libamáj" sor. Sose értettük mire utalhat. Már csak az a kérdés maradt, hogy lett egy libamájból 150 forint.


...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Hír24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 278 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1530
  • e Hét: 22713
  • e Hónap: 63658
  • e Év: 1554582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.