Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 343 
Jó éjszakát!
  2014-10-31 23:59:02, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Tejfölös rántott tök
  2014-10-31 22:45:00, péntek
 
  Tejfölös rántott tök

Hozzávalók:

1 kis, zsenge tök
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg márvány sajt
1 csokor metélőhagyma
cayenne-bors
a panírozáshoz liszt
tojás
zsemlemorzsa
a kisütéshez Vénusz olaj

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeleteljük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keltkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Libamáj zsírjában
  2014-10-31 22:43:29, péntek
 
  Libamáj zsírjában

Hozzávalók:

1 kg libaháj
1 libamáj
5 dl tyúkhúsleves (kockából is jó)
2 közepes fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Akkora edényt válasszunk, amiben kényelmesen elférnek a hozzávalók.

A hájat kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A felét beletesszük az edénybe, rátesszük a libamájat. Köré rakosgatjuk a hagymákat és a fokhagymákat, majd betakarjuk a maradék hájjal. Felöntjük a levessel, és takarék lángon főzzük kb. 1,5 órát.

Kivesszük a májat és félretesszük. Kiszedjük a hagymákat, és a maradék lét zsírjára sütjük.

A májat beletesszük egy olyan edénybe, amibe - ha részűrjük a zsírt, akkor ellepi. A maradék töpörtyű nagyon finom lilahagymával.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kapperbika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Borhabos túrógombóc
  2014-10-31 22:41:11, péntek
 
  Borhabos túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró
6 dkg búzadara
7 dkg liszt
2 db tojás

reszelt citromhéj
5 dkg porcukor
A borhabhoz:
3 dl muskotályos bor
3 db tojás
2 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
egész fahéj
1 citrom héja
mazsola

Elkészítés:

A szitán áttört túrót összegyúrjuk a tojásokkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval, a liszt és a búzadara keverékével. A masszát hűtőszekrényben fél órát pihentetjük,
majd forrásban lévő vízbe vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat szaggatunk belőle, és kifőzzük.

A borhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. 2 dl bort elkeverünk a tojássárgával és a liszttel, majd a fahéjjal és a citrom héjával. Felforraljuk a megmaradt 1 dl bort, és a tojássárgás krémhez adjuk. Vízgőzön felfőzzük, majd a vaníliás cukrot is belekeverjük.

A tojássárgás borhabot óvatosan a felvert fehérjéhez keverjük, a gombócokra kanalazzuk, és áztatott mazsolával megszórjuk.





Megjegyzés:

A receptet Pesti Sándorné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vendégfogó karaj
  2014-10-31 22:38:45, péntek
 
  Vendégfogó karaj

Hozzávalók:

10 szelet sertéskaraj
25 dkg csirkemáj
10 dkg konzerv szeletelt gomba
3 kicsi csemege uborka
20 dkg sajt (10-10 dkg füstölt és hagyományos félzsíros)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
étolaj

bors
liszt
1 tyúkhúsleveskocka

Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a széleit bevagdaljuk, lisztben megforgatjuk, s mindkét oldalát forró olajban megsütjük.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajban megdinszteljük, majd beletesszük a felaprózott fokhagymát és a lecsepegtetett gombát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd amikor a nedvesség elpárolgott, félretesszük hűlni.

A leveskockás vízben puhára főzzük a csirkemájat, majd lereszeljük. A füstölt sajtot és az uborkát felkockázzuk, s végül a májjal együtt a hagymás gombához keverjük.

A kész ragut a hússzeletek tetejére halmozzuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben összesütjük.





Tejes-vajas burgonyapürével és lilahagymasalátával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Logóné Kovács Zsuzsa küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mentás zöldborsókrémleves
  2014-10-31 22:35:42, péntek
 
  Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

35 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 kisebb fej saláta
2 újhagyma
4 dkg vaj

őrölt bors
néhány friss mentalevél
1-1,5 dl tejszín
1 liter szűrt húsleves (tyúkhúsleveskockából is készülhet)

Elkészítés:

A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük és metéltre vágjuk. Az újhagymát tisztítás után vékonyan fölszeleteljük, a vajon megfuttatjuk, majd a borsót meg a salátát is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a menta felét finomra aprítjuk, a zöldséget ezzel fűszerezzük, és 1 deci vizet aláöntve, lefödve puhára pároljuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd merülőmixerrel pépesítjük. Utána a tejszínt meg a húslevest beleöntjük. Hidegen, a félretett mentalevelekkel díszítve tálaljuk.





i idő: 35 perc + hűtés
1 adag: 941 kJ, 225 kcal

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Vajas kifli
  2014-10-31 22:34:05, péntek
 
  Vajas kifli

Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 evőkanál só
4 dl (langyos) tej
5 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj
1 db tojás sárgája

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet, majd az egészet jól összedolgozzuk. Kézi mixer dagasztójának segítségével jól kidagasztjuk. (Akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától). A tésztát tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kétfelé vágjuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, és 8 egyforma cikkre vágjuk.





A cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és a két végét kissé meghajlítjuk.





A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd tetejüket tojássárgájával megkenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Huszanke küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csodálatosan szép estét!
  2014-10-31 20:14:02, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
Az elsavasodás harminc plusz egy tünete
  2014-10-31 17:51:59, péntek
 
  Az elsavasodás harminc plusz egy tünete

Megdöbbentően nagyszámú, tünet, betegség vezethető vissza szervezetünk elsavasodására.

És itt mindjárt tartsunk pár másodperc szünetet, és tisztelettel hallgassuk végig azt a kórust, mely szerint a szervezet nem is savasodhat el, mivel a vér pH értéke szinte mindig állandó. Nem tudok rájönni, mi lehet az oka, de ezt az érvet általában habzó szájjal, (Facebookon harminchat felkiáltójellel tűzdelve) magukból kikelve adják elő az önjelelölt szakértők, természetesen csakis a tudomány nevében.

Hol az igazság?

Természetesen a szervezet krónikus elsavasodása nem a vér pH-jának savas irányba való tolódását jelenti. Ilyen jelenség is létezik, de ez súlyos, életveszélyes akut állapot, és feltétlenül intenzív kezelést igényel.

A szervezet elsavasodása a szövetek, sejtek savasodását jelenti, mely általában lassan, évek, évtizedek alatt alakul ki, fokozatosan rosszabbodik, számos betegséget okoz, és végül akár halálhoz is vezethet.

A jelenségnek számos oka van, csak néhányat megemlítve: a modern táplálkozás, mely vitamin, és főleg ásványianyag hiányt és egyensúlyvesztést eredményez, a szennyezett környezet, az oxigénhiány (városokban, lakásokban, zárt terekben töltjük napjaink nagy részét), a szennyezett ivóvíz (igen, a csapvíz, sőt számos ásványvíz is szennyezett, tessék utánaolvasni!) és végül, de nem utolsó sorban a stressz olyan fajtája, mellyel őseink a törzsfejlődés során sosem találkoztak, magyarul nem volt alkalmunk hozzászokni.

A fentiekből talán kiderült, hogy az elsavasodás veszélyes állapot, annak ellenére, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindenki ettől szenved.

Ahhoz, hogy küzdeni tudjunk a savasodás ellen, először fel kell ismernünk ennek tüneteit saját magunkon ismerőseinken. Ha a felismerés megtörtént, akkor érdemes belekezdeni az életmódunk, a táplálkozásunk, az életszemléletünk megváltoztatásába. A DrMineral elsősorban az úgynevezett modern étrend által okozott súlyos tápanyaghiány kiküszöbölésében tud segítséget nyújtani Önnek, (vitaminokkal, lúgosító ásványokkal) bár alkalmanként életmódtanácsokkal is szolgálunk.

Az alábbiakban harminc plusz egy fontos tünetet sorolok fel, melyek azt jelzik, hogy az Ön szervezete súlyosan el van savasodva. Ez persze nem azt jelenti, hogy, ha valamelyik nem stimmel, akkor nincs gond. Épp fordítva. Ha csak néhány tünet is ráillikk Önre a felsoroltakból, akkor szinte biztos lehet abban, hogy lúgosítással kedvező változásokat tud elérni.

Energiahiány, állandó fáradtság, a fizikai erő csökkenése, nehéz végtagok, gyengeségérzés.
Alacsony testhőmérséklet, gyakori fázás, vagy ellenkezőleg indokolatlan hőhullámok, melegérzés.
Gyakori fertőzéses megbetegedés.
Indítékszegénység, örömre, lelkesedésre való képtelenség.
Hajlam a depresszív hangulatra.
Ok nélküli idegesség, nyugtalanság, hyperaktivitás( nem csak gyerekeknél), érzékenység az éles hangokra, ijedezés.
Nagyon sápadt arc.
Gyakori fejfájás.
Gyakran könnyező szemek.
Kötőhártya gyulladás.
Gyulladt szaruhártya, és szemhéj.
Savas nyál.
Fogak elvesztése.
Gyulladt, érzékeny íny.
Fekélyek a szájüreben.
Repedések a szájzugban.
Gyakori torok és mandulafertőzések.
Melegre, hidegre, savas ételekre érzékeny fogak.
A fogak könnyen töredeznek.
A fogakhoz vezető idegek fájdalma.
Sok gyomorsav.
Savas reflux.
Gyomornyálkahártya gyulladás, gastritis.
Fekélyek.
Törékeny, puha körmök.
Fénytelen, töredezett, hulló haj.
Száraz bőr.
A verejtékező bőrterületek irritációja.
Kiütések.
Lábgörcsök.


És a ráadás: 31. Elhízás, vagy kóros soványság.

The Acid-Alkaline Diet for Optimum Health, by Christopher Vasey, N.D. (Inner Traditions, 2003). alapján.

Forrás:http://drmineral.hu


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Jó éjszakát!
  2014-10-30 23:51:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 343 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.