Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Nap, széna, eper___***F I L M***
  2014-11-30 16:05:05, vasárnap
 
  színes, csehszlovák vígjáték, 83 perc, 1984, +12

rendező: Zdeněk Troška
forgatókönyvíró: Petr Markov, Zdeněk Troška
zene: Karel Vágner

szereplő(k):
Pavel Kikinčuk (Simon)
Helena Růžičková (Skopková)
Stanislav Tříska (Sobotková)
Erna Cervená (Nagymama)
Bronek Cerny (Venca)
Hana Cizková (Sobotková)
Vlastimila Vlková (Cecilka)

A kis dél-csehországi falu élete hirtelen felbolydul, amikor megérkezik a főiskolás Simon, aki forradalmi újításokat készül bevezetni a tejgazdálkodásban.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link
 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Százkarátos szerelem___***F I L M***
  2014-11-30 14:24:39, vasárnap
 
  színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 95 perc, 2013, +12

rendező: Joel Hopkins
forgatókönyvíró: Joel Hopkins
zeneszerző: Jean-Michel Bernard
operatőr: Jérôme Alméras
producer: Jean-Charles Levy, Clément Miserez, Tim Perell, Nicola Usborne
vágó: Susan Littenberg

szereplő(k):
Emma Thompson (Kate)
Pierce Brosnan (Richard)
Timothy Spall (Jerry)
Tuppence Middleton (Sophie)
Celia Imrie (Penelope)
Marisa Berenson (Catherine)
Louise Bourgoin

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket. Vakmerő kalandjukban legjobb barátaik sietnek segítségükre, de az ötlet még így is eszelősnek hat: búvárkodni, hegyet mászni, embert és gyémántot rabolni nem éppen az ő koruknak és habitusuknak megfelelő rekreációs programsorozat.
Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
Esély az életre___***F I L M***
  2014-11-30 14:22:06, vasárnap
 
  színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 93 perc, 1991

rendező: Jonathan Sanger
forgatókönyvíró: Lynn Roth
zeneszerző: David McHugh
operatőr: Stephen McNutt
vágó: Toni Morgan

szereplő(k):
Betty White (Evelyn Eglin)
Leslie Nielsen (Lloyd Dixon)
Ed Begley Jr. (Darrel)
Michael Tucci (Randall)
Ann Turkel (Tippi)

Evelyn Eglin minden idejét néhai férje vállalkozásában tölti. A férfi halála óta, tíz éve, szigorú napi beosztást követ. A társasági élet már a távoli múlté: nem jár el sehová, és az életben tulajdonképpen semmi öröme sincs. Barátai és munkatársai aggódva figyelik, hogyan hullik darabokra kapcsolata fiával, Darrellel, akivel egykoron igazán bensőséges viszonyt ápolt.
Egy nap aztán egy egyszerű vizsgálat során orvosa, Dr. Edelman közli vele, hogy halálos betegségben szenved, és mindössze hat hónapja van hátra. Azon tipródva, hogy mit tegyen ilyen helyzetben, egy televíziós hirdetés hatására úgy dönt, félreteszi munkáját, és két hétre Mexikóba utazik. Mindenkit meglep az utazás híre, hiszen Evelyn nem olyan ember, aki csak úgy vakációra megy. A betegségét természetesen mindenki előtt titkolja.
Mexikóban összefut egy sármos özvegy férfival, Lloyd Dixonnal. A férfi vacsorára hívja, amit Evelyin nem utasít el, bár ezen maga is meglepődik. Mivel nagyon jól érzik magukat egymás társaságában, úgy döntenek, hogy a következő napon vitorlázni mennek. A következő néhány napban Evelyn újra az az elbűvölő, lelkes és szellemes asszony lesz, aki a férje halála előtt volt. Lloyd és Evelyn a nyaralás során minden idejüket együtt töltik: táncolással, szórakozással és bolondozással múlatják az időt, és szép lassan egymásba szeretnek.
A varázs hirtelen megtörik, amikor Dr. Edelman azzal a hírrel hívja fel Evelynt, hogy korábban téves diagnózist adott, és az asszony nem haldoklik. Evelynen félelem lesz úrrá, összepakolja cuccait, és egyetlen szó nélkül faképnél hagyja Lloydot. Hazatérve újra a munkába temeti magát, és senkinek sem mesél a vakáción történtekről. Közben az összezavarodott Lloyd kétségbeesve próbálva felvenni a kapcsolatot Evelynnel, hogy megtudja, miért tűnt el olyan hirtelen. Evelyn arra kéri, felejtse el őt, mert az a néhány nap, amelyet együtt töltöttek el csak kaland volt, semmi több.
Lloyd visszatér a megszokott életéhez, de csak olyan nőkkel találkozik, akik egyáltalán nem érdeklik. Képtelen kiverni fejéből Evelynt, ezért elhatározza, hogy visszaszerzi őt. Evelyn azzal hárítja el Lloyd közeledését, hogy csak egy múló viszonyt ápolt vele, és hogy van valakije. A férfi mielőtt hazautazik, beszél Darrellel, akitől megtudja, hogy Evelyin a férje halála óta teljesen bezárkózott, és az elmúlt tíz évben szerinte senkivel sem randevúzott. Ugyanezen az estén azonban Lloyd meglátja, hogy Evelyn egy másik férfival találkozik, és ráeszmél, hogy végleg elvesztette őt.
Közben Darrel meggyőzi Evelynt arról, hogy Lloyd az igazi, és nagyon nagy hibát követ el, ha elengedi a férfit. Evelyn ezután Chicagóba repül, és meglepi Lloydot az irodájában. Szerelmet vall a férfinak, és közösen úgy döntenek, hogy adnak még egy esélyt a kapcsolatuknak.

Forrás: Port.hu Link

YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  ***F I L M***  
A szkeptikus X-aktája
  2014-11-27 21:30:07, csütörtök
 
  Száraz György és Horváth Zoltán

A műsor spirituális, természetfeletti és megmagyarázhatatlan jelenségek, történések felkutatásával és azok okainak feltárásával foglalkozik.

YouTube Link

Videótáram Link
Enigmák Facebook oldal: Link
Boldognapot Facebook oldal: Link
 
 
0 komment , kategória:  Enigmák (Karma TV)  
Kabaré_A két koma és az új bor
  2014-11-26 20:40:38, szerda
 
 YouTube Link


 
 
0 komment , kategória:  K a b a r é, humor, PARÓDIA  
Dolly Roll - No, no, no ne mond azt
  2014-11-22 19:50:03, szombat
 
 


No-no-no ne mondd, hogy én vagyok, akire vártál
No-no-no ne mondd, hogy nem volt még soha senki más
Bár nem hiszem, mégis jólesik ez a kedves hazugság
No-no-no, tudom, hogy úgyis rövid e lángolás

No-no-no ne mondd, hogy jó,ha látsz, és boldogan vársz rám
No-no-no ne mondd, hogy egy nap velem egy perc csupán
Szeretném, mégis azt hiszem: túl szép e vallomás
No-no-no ne mondj többet, mert úgysem hallgatok rád

Játszadoztam a tűzzel hosszú éveken át
Fülembe cseng sok halkan súgott szó
Hányszor elhittem, de a vége mindig újabb csalódás
És a szavak mögül előbújt a keserű valóság..

No-no-no ne mondd hát, hogy én vagyok nálad az első
No-no-no ne mondd, hogy mindig rólam álmodtál
Ha közel hajolsz, mégis elindul valami rég nem érzett vágy
No-no-no vigyázz, mert könnyen tüzet fog a parázs
No-no-no vigyázz, mert könnyen lángra gyúl a parázs...Link
 
 
1 komment , kategória:  Zene  
Ébredések - A 100. adás - 2014.11.20.
  2014-11-21 08:43:10, péntek
 
  Száraz György és Horváth Zoltán

A műsor spirituális, természetfeletti és megmagyarázhatatlan jelenségek, történések felkutatásával és azok okainak feltárásával foglalkozik.

YouTube Link

Videótáram Link
Enigmák Facebook oldal: Link
Boldognapot Facebook oldal: Link
 
 
0 komment , kategória:  Enigmák (Karma TV)  
Ha ezt véghezviszik, senki nem fog ráismerni Budapestre
  2014-11-21 07:24:37, péntek
 
  A Városligetbe tervezett új múzeumi negyed már hónapok óta borzolja a lakosság kedélyeit, a változások ellenzői és a zöldfelületek féltői folyamatosan hangot adnak felháborodásuknak, miközben csak gyűlnek a kérdések a 2018-ra befejezni kívánt gigaberuházással kapcsolatban. Két dolog tűnik biztosnak: egyrészt Budapesten évtizedek óta nem körvonalazódott ilyen léptékű városfejlesztés, amely megvalósulása esetén óriási kulturális robbanást hozna maga után és tovább növelné a főváros vonzerejét, másrészt viszont az továbbra is kérdéses, hogy ehhez a fejlődéshez szükséges-e és megéri-e elkölteni egy helyen több mint 150 milliárd forintot. Korai ítélkezés helyett azonban érdemes részletesebben megismerni a Liget Budapest projektet, valamint beleszólni annak alakulásába. Bejártuk a Városliget érintett helyszíneit, számos új részletet tudtunk meg a gigaberuházásról és egy térkép segítségével megmutatjuk, mi hogy alakul át a főváros egyik legkedveltebb parkjában.


Mikor, hogyan, mennyiből?

Miről van szó?

_A Liget Budapest projekt a Városliget komplex fejlesztését és megújítását célozza.
_A Városliget évtizedeken át a főváros egyik elsőszámú kulturális és szabadidős negyede volt, a II. világháború óta azonban fejlesztések helyett inkább csak pusztulást láthattunk a területen.
_A projekt keretében öt új múzeum (Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, FotóMúzeum Budapest, Magyar Építészeti Múzeum, Új Nemzeti Galéria-Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum) kap helyet a park jelenleg burkolt, lebetonozott szélein, valamint a ligetben található, de lebontásra ítélt létesítmények helyén.
_Ezen kívül számtalan környező létesítmény (pl. Állatkert, Közlekedési Múzeum, Cirkusz), valamint a térség közlekedése is megújulna.
_Faültetés mellett fakivágással is járna a fejlesztés, de a zöldfelület összességében nem csökkenne, hanem nőne, a jelenlegi 60%-ról 65%-ra.
_Az építkezés 2016-ban indulna és 2018-ban fejeződne be.
_A beruházás teljes költségét 150-170 milliárd forintra becsülik, melyet a kormányzati akarat egyedi döntések alapján biztosítana.
...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link

 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Összeesküvések vs. valóság
  2014-11-18 22:27:25, kedd
 
  Száraz György és Horváth Zoltán

A műsor spirituális, természetfeletti és megmagyarázhatatlan jelenségek, történések felkutatásával és azok okainak feltárásával foglalkozik.

YouTube Link

Videótáram Link
Enigmák Facebook oldal: Link
Boldognapot Facebook oldal: Link
 
 
0 komment , kategória:  Enigmák (Karma TV)  
A mentőnél is hamarabb ér ki a drón
  2014-11-18 16:34:28, kedd
 
 ...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Mindenamikel.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 278 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1468
  • e Hét: 4394
  • e Hónap: 69642
  • e Év: 1560566
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.