Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Sátán valóságos
  2014-11-29 23:06:30, szombat
 
 ,,Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (Efézus 6,12)

Van egy ellenséged - és ő nem az, akire gondolsz. Nem az, akivel versenyzel a munkahelyeden. Nem a házsártos szomszéd. Nem a volt házastársad. Nem az a csoport a közösségeden belül, akik nem bibliai módon helyezkednek veled szembe. Az ellenséged egyáltalán nem ,,test és vér".

,,Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (Efézus 6,12)

A te harcod a Sátánnal van.

Annak, hogy olyan gyakran kedvtelenül és legyőzve kullogunk, az egyik oka, hogy nem igazán értjük kivel is állunk harcban. Nem tudjuk, hogy ki is a valódi ellenségünk. A gazdaságot, a politikai pártokat, emberek egy csoportját, vagy azt az embert vádoljuk, akit az utcában ki nem állhatunk.

Mindenkit vádolunk, csak azt az egyet nem, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak mond, aki azért küzd, hogy tönkretegyen bárkit, aki szereti és követi Jézust.

Ahhoz, hogy győzedelmes legyél az életedet lehúzó dolgokban, el kell kezdened a megfelelő ellenséget támadni.

Amikor megteszed, azaz a valós ellenséged, a Sátán ellen vívsz csatát, tartsd észben ezeket az igazságokat:

Nem vagy Sátán súlycsoportjában. Ez olyan, mintha gumilövedékkel támadnál egy csatahajóra. Jézuson kívül nincs más reményed arra, hogy a Sátán életedre gyakorolt befolyását legyőzd.
Sátán mindenkit használ. Sátán a keresztények és a nemkeresztények fejébe is helyez gondolatokat. Időnként mindannyian Sátán játékszerei lehetünk.
Védelmezd magad Isten páncéljával. (lásd Efézus 6,10-17)
Nem minden jó, ami szellemi. Van szellemi világosság és van szellemi sötétség. Ne dőlj be a hazugságnak, hogy bármilyen út, ami Istenhez vezet megfelelő. Jézus azt mondta: ,,Én vagyok az út az igazság és az élet. Senki sem megy az Atyához, csakis énáltalam." (János 14,6)
Sátán nem ,,fair játékos". Sátán nem tud lecsapni, ezért inkább elkedvtelenítő és nyomasztó ötletekkel tölti meg az elméd. Rajta kell kapnod cselekvés közben, és tudatnod kell vele, hogy tudod honnan jönnek ezek a gondolatok, és kérned kell Jézust, hogy segítsen.
Sátán valóságos. Ő az az ellenség, aki folyamatosan rombolta az életedet. De itt a jó hír: Jézus ellen nincs esélye!

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Korunk paradoxona
  2014-11-22 19:34:41, szombat
 
 Korunk paradoxona az, hogy magasabb épületeink vannak, de kisebb az önmérsékletünk; szélesebbek az autópályák, de szűkebb a látásmódunk.
Többet költünk, de kevesebbünk van; többet vásárolunk, de kevesebb benne az örömünk.

Nagyobbak a házaink, de kisebbek a családjaink; több a kényelmünk, de kevesebb az időnk.

Több a képzettségünk, de kevesebb az érzékenységünk, több a tudásunk, de kevesebb az ítélőképességünk; több a szakértelmünk de több a problémánk; több orvosságunk van, de kevésbé vagyunk egészségesek.

Túl sokat iszunk, túl sokat dohányzunk, túl vakmerően költekezünk, túl keveset nevetünk, túl gyorsan vezetünk, túl gyorsan dühbe gurulunk, és túl későig vagyunk fenn, és túl fáradtak vagyunk; túl ritkán olvasunk és túl sokat nézünk TV-t.

Megsokszoroztuk vagyonunkat, de csökkent az értékünk.

Túl sokat beszélünk, túl ritkán szeretünk és túl gyakran dühöngünk.

Megtanultuk, hogyan éljünk, de nem az életet; éveket teszünk hozzá az élethez, de nem tesszük élővé az éveket.

Minden utat megtettünk a Holdra és vissza, de problémát okoz az, hogy átmenjünk az út szemközti oldalára az új szomszédhoz.

Nagyobb dolgokat teszünk, de nem jobbakat.

Létrehoztuk az atomhasadást, de nem tudjuk megszüntetni a hátrányát.

Többet tervezünk, de kevesebbet végzünk.

Megtanultunk rohanni, de nem tanultunk meg várni.

Egyre több számítógépet építünk azért, több információhoz jussunk mint valaha, de kevesebbet kommunikálunk.

Ez a gyors éttermek és lassú étvágy korszaka, magas ember, törpe jellem, túlzott haszon és sekély kapcsolatok. Ez a világbéke korszaka, és a helyi háborúké; több pihenés, kevesebb öröm, többféle étel, de kevesebb táplálék.

Ezek a dupla jövedelem napjai, de több a válás; a csinosabb házak napjai, de a lerombolt otthonoké is; az eldobható pelenkáé, az eldobható erkölcsé, az egy éjszakás kapcsolaté, a túlsúlyos testeké, és a fogamzásgátlóé, amely a mindent a vidámságból a nyugalomba, az emberölésbe alakít. Ez az a kor, amikor sokat mutatnak a kirakatban és semmi sincs a raktárban.

 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történet  
Az önzés
  2014-11-21 17:26:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk ?
  2014-11-21 17:24:29, péntek
 
 ,,Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?" Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött."" (János 6:28-29)

A mai kereszténységben a hangsúly azon van, hogy mi mit cselekedjünk Istenért. Furamód, amikor a tanítványok megkérdezték Jézustól, mit tegyenek, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjenek, Jézus nem a tennivalók listáját sorolta fel nekik. Ehelyett, röviden azt mondta, hogy ami Istennél igazán számít az az, hogy higgyenek Jézusban.

A lényeg, amit hangsúlyoznunk kell, a hit Jézusban, nem pedig a gyülekezeti berkekben oly népszerű cselekedet-program. Hiszel Benne, hogy Ő elvette a bűneidet, és soha nem fogja felemlegetni azokat? Hiszel Benne, hogy soha nem hagy el, még akkor sem, amikor nem érzed a jelenlétét? Hiszel Benne, hogy Ő életed minden részletét a te javadra és az Ő dicsőségére munkálja?

A legnagyobb dolog, amit tehetsz az, hogy teljesen megbízol Benne, mert így tud rajtad keresztül munkálkodni a világban. Add át az életed Neki, bízz Benne, és figyeld, milyen nagyszerű dolgokat fog rajtad keresztül tenni.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Amikor egy nap visszanézel, jobban fog bántani az
  2014-11-21 17:20:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
A Menny polgára
  2014-11-21 17:10:48, péntek
 
  A Menny polgára


Isten az én királyom, nem gyönge földi báb
Az én országom örök, nem veszendő világ.
Nem érzem, csak érintem - e földi salakot,
Én Isten országának a polgára vagyok.


Csaphatnak körülöttem a habok orgiát,
Hallhatom a pokloknak őrült gúnykacaját.
Ahová Isten rendelt, nyugodtan állok ott,
Mert én Isten országának a követe vagyok.


Elveszíthetek mindent, vegyenek mindent el,
E világ megsemmisül úgyis mindenével.
Mellettem mind koldusok a földi gazdagok,
Én Isten országának a hírnöke vagyok.


Magasan lobogtatom országom zászlaját,
Csak vezéremet nézem, Jézust a nagy Királyt.
Örömben, harcban társaim, angyalok.
Én Isten országának a polgára vagyok.


A legszebb hon a hazám.
Királyom legjobb Úr,
Van számunkra örökélet
Rövid élten túl.


Mit érdekelnek engem földi ügyek, bajok ?
Én Isten országának a polgára vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Ki a Szent Lélek, és miért van rá szükség?
  2014-11-21 17:04:54, péntek
 
  Link

Dr. Vankó Zsuzsa
teológusprofesszor
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Mondd el az Úrnak!
  2014-11-21 17:01:22, péntek
 
 
Mindannyian keresztülmegyünk olyan időkön, amikor úgy érezzük, hogy az életünk darabokra hullik. Elveszítjük a munkánkat, egy kapcsolatunk megszakad, valaki meghal, vagy betegek leszünk.

Ezekben az időkben úgy érezzük, hogy Isten elhagyott minket.

De nem.

Jeremiás próféta is hasonló helyzetben volt, amikor a Jeremiás siralmait írta. Az országa, Júda a gazdasági összeomlás szélén állt és idegen ellenség támadta. Jeremiás hihetetlen embertelenségeknek volt szemtanúja, amiket saját népe ellen követtek el. Az embereknek nem volt munkája és éhen haltak.

Mihez kezdett Jeremiás? Elmondta Istennek, hogyan érez. A Jeremiás siralmai 3-ban azt mondja: "Ő megöregítette a bőröm és a húsom. Összetörte a csontjaim. Ostromolt és körbevett gyötrelemmel és aggodalommal. Eltemetett egy sötét helyen, olyan volt, mint egy hosszú halál ... és annak ellenére, hogy sírtam és kiabáltam, ő bezárkózott az imáim elől." (NLT ford.)

Meglep, hogy ilyen szavak szerepelnek a Bibliában? Jeremiás is azt érezte, hogy Isten megfelejtkezett róla. Azonban nem fojtotta el az érzéseit, nem szépítette a helyzetet, hanem elmondta Istennek, ami a szívét nyomta. Sőt, Jeremiás öt fejezetet töltött meg azzal, hogy elmondja Istennek, mit gondolt ezekben a helyzetekben. Elmondta Istennek, hogy "itt valami nagyon nincs rendben."

Miért tette bele Isten a Bibliába ezeket a részeket is? Mert szeretné, ha tudnád, hogy Ő tudja kezelni a dühödet, a zúgolódásodat és a bánatodat. Jeremiás egy egész könyvet szánt a Bibliában annak, hogy ezt kiadja magából. Ha Isten elég nagy volt ahhoz, hogy Jeremiás fájdalmát kezelni tudja, akkor elég nagy ahhoz is, hogy a te fájdalmadat kezelje.

Amikor magunkba fojtjuk, vagy átvitt értelemben "lenyeljük" a fájdalmainkat, azzal csak magunknak okozunk kárt. Még a gyomrunk is megbetegedhet tőle!

Inkább öntsd ki Istennek a szíved.

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, hisztiztek. A hisztijük ellenére azonban nem szerettem őket kevésbé, nem bizonytalanítottak el a döntéseimben, és nem éreztem úgy, hogy rossz apa lennék.

Az a helyzet egyszerűen csak azt adta tudtomra, hogy a gyermekeim még éretlenek és még nem tudnak annyit, mint én.

Isten nem szeret kevésbé, amikor kijössz a sodrodból és hisztizel. Nem tartozik neked magyarázattal, de sosem fél attól, hogy mit fogsz neki mondani.

Úgyhogy, mondd el neki! Ez lesz a gyógyulásod kezdete.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Minden nyomorúságunk annak tudható be
  2014-11-16 21:08:44, vasárnap
 
 

Minden nyomorúságunk annak tudható be,
hogy képtelenek vagyunk csendben,
egymagunkban ücsörögni egy szobában.
(Blaise Pascal)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Told a sziklát
  2014-11-16 20:34:10, vasárnap
 
 

Told a sziklát

Told a sziklát

- Egy történet az engedelmességről és kitartásról.
Éjszaka volt. Az ember a kunyhójában aludt, mikor hirtelen fény töltötte be a szobát és megjelent Isten. Az Úr azt mondta neki, hogy el kell végeznie egy feladatot, és odavezette egy hatalmas sziklához, ami a kunyhóval szemközt volt.

Az Úr elmagyarázta az embernek, hogy a hatalmas sziklát teljes erejéből kell tolnia.
Így hát az ember ezt tette nap, mint nap. Több éven keresztül reggeltől estig küszködött a kővel, nekifeszült a hátával, a vállával a nagy szikla hideg felszínének, és teljes erejéből nyomta.
Minden este kimerülve és fájó tagokkal tért vissza a kunyhójába. Úgy érezte, hogy az egész napja hiábavaló volt.
Ahogy az ember elbizonytalanodott, a Sátán elhatározta, hogy színre lép és gondolatot ültet el az ember agyában, hogy "Hosszú ideje napról napra kínlódsz azzal a sziklával és az mégsem mozdult meg." Sikerült azt a benyomást keltenie benne, hogy a feladat lehetetlen és felsült vele. Ez a gondolat teljesen elbizonytalanította és elcsüggesztette őt.

- Miért töröd magad ezért? - kérdezte a Sátán. -Felesleges annyi időt rászánnod. Csak éppen, hogy told egy kicsit, az is elég lesz.

Ez volt az, amit az elcsüggedt ember is tervezett, de elhatározta, hogy előtte imádságban az Úr elé viszi ezeket a zaklatott gondolatokat.

- Uram - mondta - hosszú ideje fáradozom, és keményen szolgállak téged, minden erőmet latba vetve, ahogyan kérted. De még mostanra sem sikerült elérnem, hogy a kő akárcsak egy fél millimétert is mozduljon. Mit csinálok rosszul? Miért nem tudom teljesíteni a feladatot?

Az Úr könyörületesen válaszolt:

- Barátom, én arra kértelek, hogy szolgálj engem, amit te elfogadtál. Azt mondtam, az a feladatod, hogy nyomd azt a követ teljes erődből, amit meg is cselekedtél. Én egyszer sem mondtam neked, hogy azt el kell tolnod. Neked csak annyi volt a dolgod, hogy nyomd a sziklát. Most pedig hozzám jössz, mert úgy gondolod, hogy feleslegesen vesztegetted az idődet és az erődet. De ez igazán így van? Nézz csak magadra! A karod erős és izmos, a hátad kigyúrt és barna, a kezeden bőrkeményedés van az állandó erőlködéstől, a lábad masszív és kemény lett. Az ellenállás megerősített és most sokkal többre vagy képes, mint eddig. Igaz, hogy nem mozdítottad meg a követ, de én csak azt kértem, hogy engedelmeskedj és nyomd azt teljes erődből, hogy gyakorold a hitedet és bízz az én bölcsességemben. Ezt te meg is tetted. Most akkor, barátom, elmozdítom a követ.

Látszólag eredménytelennek lászik az amit teszünk, de a kitartásuk és igyekezetünk mindenképp a javunkat szolgálja. A történetből is kiderül, hogy ez az ember megizmosodott, megerősödött, az állóképessége megnövekedett. Ezek a változások előkészítették egy mégkomolyabb feladatra.
Gondolunk csak Mózesra a Bibliából. Negyven évig pásztorolta a juhokat, amíg Isten rábízta az Egyiptomban raboskodó izraeliták felszabadítását és vezetését a sivatagi vándorlásuk idején.
Bízz Istenben, nem hagy magadra és ha őt szolgálod akkor megerősödsz és áldott lesz az életed.


 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 108 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10
  • e Hét: 10
  • e Hónap: 743
  • e Év: 743
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.