Belépés
anna4459.blog.xfree.hu
Másik szívhez soha el nem érsz, ha nem szívedből indulsz magad is. Konrad Lorenz Bordásné Anna
1901.02.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
Békés, gazdag új évet kívánok!
  2014-12-31 21:48:51, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Hozzon az új esztendő minden szépet és jót!
  2014-12-31 21:45:43, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén
  2014-12-31 21:09:51, szerda
 
 


Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,
érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!
Szaporodjon ez az ország
emberségbe, hitbe, kedvbe,
s ki honnan jött,
soha-soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke,
gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe!
forrás: mumynoldala
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szilveszteri és újévi babonás ételek...
  2014-12-31 08:22:34, szerda
 
  Modern életvitelünkben eléggé háttérbe szorultak a régi idők babonái, mégis az év bizonyos szakaszaiban olyan erőre kapnak, hogy még a fakanalat is ők forgatják. A szilveszter misztikus éjszakája, az újév első napja rengeteg hagyománnyal, babonával rendelkezik.

Az elmúlt esztendő hátrahagyása, az új évre való felkészülés fontos esemény. Az új esztendőbe való belépés legjobb előkészítésében, a gazdagság, termékenység, bőség elősegítésében rengeteg hasznos praktika, szokás és alapanyag áll rendelkezésünkre.Minden kultúrának megvannak a maga szerencsehozó élelmiszerei, s az ebből készített hagyományos ételei. Lássuk, ki mivel várja az új esztendőt.

A szilvesztert nagyon sok helyütt ünneplik sertéshús fogyasztásával. Ennek több oka is van. Bizonyos magyarázatok szerint azért vált a malac az évforduló állatává, mert orrával előre túr, azaz a jövőbe mutat, és közben még a szerencsét is kifordítja a földből. Más feltételezések szerint a malac kövérsége, hája az, ami ehhez a megtisztelő szerephez juttatta, hisz ki lenne hivatottabb az új évet várni, mint a jóléttől kövér, zsíros malac. A magyarok virsli és sült formájában, a németek, írek, portugálok, kubaiak, spanyolok sültként fogyasztják, a svédek sertéscsülökkel várják az új évet. Amerikában a malacot egy másik jelképes étellel, a káposztával együtt fogyasztják, míg az olaszoknál lencsével kevert egytálételt készítenek belőle. Ausztriában nem csak húsként eszik, hanem kis szerencsemalacokat is készítenek marcipánból, ami szintén a szerencsére váró családtagok, barátok martaléka lesz az évforduló éjjelén.A már említett káposzta azzal került be a szerencsehozó ételek közé, hogy az amerikaiak szerint erősen emlékeztet egy tekercs zöldhasúra, azaz dollárra. Ennek okán nem csak a káposzta, hanem bármilyen zöld levél (mángold, spenót, kelkáposzta) is jelképpé válhat a szilveszteri asztalon, hiszen aki sokat fogyaszt belőle, az anyagi gyarapodást remélhet az elkövetkező évben.A pénz mellett a hosszú élet is igazi motivációt jelent minden szilveszterkor. A karácsonyi trakta után következő újévi fogadalmak közt gyakorta szerepel a több mozgás és az egészségesebb életmód, ennek ellenére a szerencsénkben is bízhatunk, ha hosszabb életre vágyunk. A japánok soba tésztát nyújtanak, és azt fogyasztják el szilveszterkor. Aki a leghosszabb szálat képes egyben eltüntetni, az igazán matuzsálemi korra számíthat. Ugyancsak a hosszú életet hajlott háttal járó kort jelképező garnélarákot is szívesen eszik szilveszterkor.

A tengeri herkentyűkkel meg is érkeztünk a halakhoz. A magyar hagyomány szerint a hallal elúszik a szerencse, így mifelénk ritka a szilveszterkor halat vacsorázó társaság, de bizonyos országokban ilyenkor is kedvelt fogásnak számít. A svédek újév ünnepén halban gazdag svédasztalt készítenek, a dánok főtt tőkehalat esznek, az olaszok szárított tőkehalat fogyasztanak, míg Lengyelországban tipikus szilveszteri fogás a hering. A németek pontyot készítenek, sőt arrafelé még az is előfordul, hogy néhány halpikkelyt tesznek a pénztárcájukba, hogy elősegítsék a gyors meggazdagodást.Nem csak a hosszú és zsíros ételeknek van ilyenkor keletje, hanem az apró, kerekded alapanyagoknak is. Így aztán a lencse, a bab, a borsó és formáját tekintve kis jó szándékkal a rizs is ebbe a csoportba tartozik

Az olaszok kolbásszal kevert lencsét, a japánok babot esznek az újév első három napján, Koreában rizzsel készített levest kínálnak az újév első reggelén, Brazíliában pedig lencse és rizs is szerepel az étlapon, biztos, ami biztos. A magyaroknál lencsefőzelék, lencseleves a tipikus újévi ebéd.Spanyolországban, Portugáliában, Venezuelában, Mexikóban, Ecuadorban, Peruban és Kubában is 12 szem szőlővel vagy mazsolával várják az újévet. Ahogy közeledik az éjfél, úgy eszik meg a szemeket, amelyek a hónapokat jelképezik, és bizony a szőlőszem édessége vagy savanyúsága előrevetíti, hogy az adott hónap milyen lesz.

A gyümölcsök frontját a szőlő mellett a citrusfélék is erősítik. A kínaiaknál a mandarin jó szerencsét jelent, míg a narancs a gazdagságot szimbolizálja. Törökországban a gránátalma jelképezi a szerencsét, a színe és a benne lévő magok a pénzt és a jólétet jelenítik meg.

Az étkezések végét jelentő sütemények is nagy horderővel bírnak az évnek ebben a szakában. A fánkok világszerte a szilveszteri menük oszlopos tagjai. A svájciaktól kedve a hollandokon át a magyarokig, bár tény és való, hogy nálunk főleg a februári, farsangi szezonban készül a legtöbb fánk.A sült kelt tésztákon kívül a különféle érmeket rejtő desszertek is igen népszerűek szilveszter tájékán. Görögországban süteménybe rejtik az érmét, Svédországban, Norvégiában egész mandulát dugnak a rizspudingba. Aki megleli az extra hozzávalót, az biztosan szerencsés lesz az elkövetkezendő évben.

A javasolt alapanyagok mellett vannak bizonyos ételek, amiket szigorúan tilos szilveszterkor fogyasztani. A szárnyasok elrepülhetnek a szerencsével, a vadak elfutnak vele, a rákok visszafelé haladnak, így szintén nem szerencsés belőlük enni.

Ellenben jó, ha a tányérunkat még akkor sem töröljük fényesre, ha nagyon ízlett az étel, mert a tányéron hagyott maradék lehet, hogy hozzásegít minket ahhoz, hogy a következő évben is mindig legyen valami a tányérunkon - és a kamránk is fel legyen töltve.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mit üzennek az álmaid?
  2014-12-30 22:31:38, kedd
 
  AZ ALÁBBIAKBAN ÖSSZESZEDTÜNK NÉHÁNY GYAKORI ÁLOMSZIMBÓLUMOT ÉS A RÖVID LEÍRÁSUKAT.1. Üldöznek Valami figyelmet kíván

Gyakran emlékszünk olyan álmokra, amikor üldöztek bennünket, mert ez idegessé tesz minket és félünk. Az ilyen típusú álmok üzenete általában arról szól, ami elől futunk. Az elme ad egy kis segítséget, hogy valamire oda kell figyelned, valamire, amivel nem foglalkoztál, de kellene.
2. Emberek Az én jellemzői

Embereket látni egy álomban az éned különböző aspektusaira utal. Ez ötleteket adhat az álmodónak, hogy mely személyes tulajdonságok igényelnek figyelmet. Ha egy konkrét emberről álmodsz azt jelzi, hogy milyen személyek közötti kérdéseken kell átküzdened magadat, vagy el kell szakadnod önmagad egy bizonyos aspektusától.

3. Ház Az álmodó elme

Számos rétege van a tudatnak, melyek az elmét alkotják. A házról az álomban úgy vélik, hogy az álmodó elméjét képviseli, és a különböző szintek és szobák a psziché különböző aspektusaira vonatkoznak. Például egy pince olyasvalamit jelent, ami el lett hanyagolva, vagy azt nem fogadja el az álmodó az éber életében. A hálószobák az intim gondolatokat, érzéseket és emlékeket képviselik. A tevékenység a házban azt jelenti, hogy az álmodó hogyan hasznosítja az elme szerkezetét, hogy információ szerezzen és azt értelmezze.

4. Étel Tudás

A fizikai világban az étel táplálja és energetizálja a testünket. Az álomvilágban az étel az elme táplálékának a képviselője, vagy egyszerűen fogalmazva, a tudás. Az ételről való álmodás értelmezhető úgy, hogy az elme éhes, és keresi az új felismeréseket és az értelmet.

5. Iskola Tanulás

Ha egy iskola vagy osztály van jelen egy álomban, vagy az iskola különböző aspektusairól álmodsz, például egy teszt megírása, ez a tanulási folyamatot jelenti. Ezt úgy lehet értelmezni, hogy tanulni kell egy bizonyos múltbéli vagy jelen helyzetből, vagy azt, hogy szükségünk van valamilyen önvizsgálatra.

6. Meztelenség Őszinteség és nyitottság

Ha valaki meztelenül jelenik meg egy álomban azt jelenti, hogy egy bizonyos szempontot, vagy az álmodó érzelmeit korlátozás nélkül és nyíltan kifejezi egészen addig a pontig, hogy az álmodó védtelennek vagy sebezhetőnek érzi magát.

7. Járművek Adni vagy kapni egy tapasztalatot

Az álomban megjelenő járművek szimbolizálják a tapasztalás eszközeit, hogy mi történik a tudatos életünkben, hogy mit gondolunk, mekkora irányítással rendelkezünk az úton a tapasztalat fölött, és hogy milyen akadályok előtt állunk. A jármű típusa és mérete különböző üzenetekre utalhat. Például a nagy járművek szimbolizálhatják azt a szervezetet, amely lehetővé teszi az élményt, például az egyházad, vagy a vállalat, ahol dolgozol, egy mentőautó azt jelzi, hogy gyógyulásra, a rendőrautó pedig azt, hogy fegyelemre van szükséged.
8. Csecsemő Valami új

Csecsemőről álmodni gyakran jelent egy új ötletet vagy fejlődést, illetve a tudatos élet adott területén potenciális növekedést.

9. Halál Változás

Az elme nyelvén a halál általában egyik létállapotból a másikba kerülést jelenti. Bár sokan ijesztőnek, vagy negatívnak érzékelik a halált egy álomban, általában összefüggésben van az álmodó életében történő drámai változással vagy átalakulással.

10. Állatok Az álmodó szokásai

Tekintettel arra, hogy az állatok viselkedése leginkább ösztönös, jelenlétük egy álomban az álmodó szokásaira utal. Állatokról álmodni nagyon hasznos lehet betekintést szerezni a mindennapi szokásainkba, valamint a legmélyebb vágyainkba. Az állat fajtája, hogy mit csinál, és az élőhelye mind hatással vannak az üzenetre, melyet a tudatalatti elme közöl.

11. Zuhanás Visszatérés az ébrenlétbe / Irányítás

Általában ha zuhansz egy álom során, ez jelképezi az éber tudatállapotba történő visszatérés folyamatát. Gyakrabban, mint nem, az álmodó nem érte el a mélypontot, de fel fog ébredni, vagy abbahagyja az álmodást még azelőtt. Egyesek úgy vélik, ha kontrollálatlan zuhanunk egy álomban azt jelzi, hogy nem érezzük, hogy mi irányítjuk az éber életünket bizonyos szempontból, vagy félünk elengedni valamit.
forrás:netextra.hu
 
 
1 komment , kategória:  Érdekességek  
Jelek előző életünkből?
  2014-12-30 22:24:57, kedd
 
  Azt mondják, hogy az előző életünk nem tűnik el nyom nélkül, ezt bizonyítja James Leininger története is. A kisfiú egyik napról a másikra lepte meg azzal a szüleit, hogy érdeklődni kezdett a repülőgépek iránt, amiknek a működéséről olyasmiket tudott, amit az ő korához és ismereteihez mérten nem tudhatott volna, ráadásul furcsa álmai voltak egy repülőgép szerencsétlenségről.Egy másik esetben egy izraeli kisfiú tudta 3 évesen felidézni azt, hogy hol élt a korábbi életében, és hogyan, hol halt meg. Az ilyen, és ehhez hasonló esetek mindig elgondolkodtatják az embert arról, hogy a lélekvándorlás tényleg létezik.

Amennyiben bennünk is él a kíváncsiság, akkor elég csak elég figyelmesnek lennünk, ugyanis sok-sok hétköznapi jel utalhat arra, hogy kísért minket az előző életünk.

Egzotikus vonzódás: Ha különös vonzódást érzünk az egzotikus kultúrák vagy életmód iránt, és mindent megteszünk azért, hogy annak az elemeit beépítsük a mindennapi életünkbe, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy a korábbi életünk üzen. Ez főleg akkor igaz, ha intuitív ismereteink is vannak ennek a kultúrának a tudásanyagából.
Az állatok nyelvén: Amennyiben azt érezzük, hogy értünk valamelyik állat nyelvén, akkor lehetséges, hogy előző életbe nyúló kapcsolatról van szó.

Ismerősség: Amikor különösen ismerősnek találunk valakit, akit akkor látunk először, vagy esetleg úgy érezzük, hogy évek óta ismerjük egymást, akkor előfordulhat, hogy a korábbi életünkben, kapcsolatban álltunk az adott személlyel.

Különös álmok: Az álmainkban is megjelenhetnek olyan képek, amik az előző életünkre utalnak. Ilyen lehet az, hogy egy ismerősünket más szerepben látjuk, mint a hétköznapokban, vagy előzmények nélküli időben vagy térben távoli helyszínek, történetek, képek bukkannak fel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Hirtelen erős érzelmek: Megtörténhet, hogy egy első találkozásnál hirtelen ellenállhatatlan, erős érzelmek fognak el. Ez olyasmi érzés, mint a szerelem első látásra, ám egyáltalán nem biztos, hogy szimpátiát fogunk érezni, mert lehet, hogy ellenszenvesnek fogjuk találni az illetőt.

Tájékozódás: Ha egy teljesen idegen helyen vagyunk és azt érezzük hogy ismerjük a helyet és térkép nélkül is eligazodunk akkor lehet hogy előző életünkben már jártunk azon a helyen.

A műalkotások varázsa: Amennyiben gyanúsan mélyen érintenek meg egy adott korból származó műalkotások, akkor lehetséges, hogy mélyebb lelki kapcsolatban állunk azzal a korszakkal.
Veleszületett betegség: A velünk született betegségek, sérülések gyakran a korábbi életünk lenyomatát rejtik.

Tehetség: Az előző életünkre utalhat, ha valamiben, kiskorunktól kezdve tehetségesek vagyunk különösebb gyakorlás nélkül.

Fóbiák: Ahogy a betegségek, úgy a fóbiák, ok nélküli félelmek is a korábbi életünkben gyökerezhetnek.
forrás:netextra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Egy pohár tej , megható történet.
  2014-12-30 20:21:39, kedd
 
 Valamikor egy fiúcska házról házra járva kereste meg a tanulásához szükséges pénzt, amikor azt vette észre, hogy már csak 10 centje van, ami alighogy elég vajmi kis élelemre, mert már éhes is volt. Elhatározta, hogy a következő háznál valami ennivalót kér. Ámde, elveszett a bátorsága, amikor egy szép lány nyitott neki ajtót, így étel helyett csak egy pohár vizet kért.
A lány látta, hogy éhes a fiú, hozzott hát neki egy pohár tejet. Lassan megitta, majd megkérdezte:
Mivel tartozom?
Semmivel, felelt a lány: - Anyukám úgy tanított, hogy sose hagyjuk megfizetni azt, amikor kedvesek vagyunk.
Hát, akkor ... tiszta szívemből köszönöm.
Amikor Howard Kelly elhagyta ezt a házat, nem csak fizikailag érezte magát erősebbnek, hanem a lassan majdnem elvesztett hitében is.
Pár év múltán a lány súlyosan megbetegedett. A helybeli orvosok tehetetlenek voltak, ezért egy nagyvárosba küldték őt, specialistákat hívtak hozzá, hogy azok foglalkozzanak ezzel a ritka betegséggel.
Konzultációra odahívták doktor Howard Kellyt is, aki amikor meghallotta a város nevét, ahonnan a beteg jött, furcsa fény gyulladt ki a szemében.
Azonnal elindult a folyosón, ami a beteg szobájához vezetett. Bement, hogy megnézze őt. Azonnal megismerte. Visszament a konzultációs szobába azzal az eltökélt szándékkal, hogy erejéhez képest mindent megtesz a beteg életéért.
Ettől a naptól különös figyelmet szentelt neki. Hosszú idő elteltével megnyerte ezt a harcot. Doktor Kelly kérte, hogy a kezelésért kiállított számlát terjesszék neki elő jóváhagyásra. Ránézett a számlára, széljegyzetett írt rá, majd beküldte a beteg szobájába.
A hölgy félt belenézni. Tudta, hogy a költségeket egész életén át fizetheti, végül mégis csak kinyitotta...Szeme a számla szélén levő megjegyzésre tévedt.
Ezt olvasta:
teljes egészében megfizetve egy pohár tejjel.
Aláírás : doktor Howard Kelly.
Örömkönnyek lepték el az arcát és hálás szívvel imádkozott:
Köszönöm Neked Istenem! Terjedjen továbbra is szereteted az emberi szíveken és kezeken keresztü!.
Így szól egy közmondás:A vízbe dobott kenyér visszatér.
Egy szerető tett, amit ma cselekszel, hasznára válhat nem csak magadnak, hanem másnak is, akit szeretsz, pontosan akkor, amikor nem is sejted. Ha nem is kapnád vissza a szeretetnek ezt a megnyilvánulását, még mindig hozzájárulhat ahhoz, hogy a Földön jólét legyen.
Vajon, nem ez a célja az életnek?
forrás:internet
 
 
0 komment , kategória:  Írások, történetek  
Szeretettel Neked-tőlem! :)
  2014-12-30 16:41:30, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Szeretettel kívánom Neked és Szeretteidnek!
  2014-12-30 08:54:23, kedd
 
 


Link
 
 
1 komment , kategória:  Köszöntések  
Így néz ki egy napi tökéletes étkezés
  2014-12-30 08:27:11, kedd
 
  Ezeket kéne enni és pontosan meghatározott rend szerint kéne mozogni, nem is olyan túl sokat, hogy a tudomány mai állása szerint, tökéletesen egészségesen töltsük egy napunkat. Nem mondom, hogy mindig be lehet mindent tartani, de lapozzátok végig a galériát!6.307.00: Mielőtt kávéznál vagy teáznál, hajts le egy pohár citromos vizet ébredés után, segít abban, hogy jobban felszívódjanak a később bevitt tápanyagok7.00: Akiknek van kutyájuk, azok most örülhetnek, mert tudományosan bizonyított tény, hogy egy reggeli rövid séta a legjobb zsírégető mozgás reggeli előtt7:00: Reggeli, ami a legjobb, ha rostokkal teli, mert akkor sokáig nem éhezünk meg9:00: Újra itt a vízivás ideje10.3011.30: Tízórai, mondjuk alma egy kis sajttal, mert 3-4 óránként jó enni, kell az energia11.30: Egy ideális világban ilyenkor megint elmennénk sétálni, bevennénk a vitaminjainkat, és sok vizet innánk13.0013.30: Ebédre egy jó csirkesaláta14.00: Jöhet megint egy kis séta, és persze sok víz15.3016.00: Uzsonnára fehérjében és rostban gazdag finomságot válasszunk18.0019.00: Ekkor jön el megint a mozgás ideje19.30: Vacsorára együnk levest, aztán halat zöldségekkel21.30: Lefekvés előtt még egy 150 kalóriás desszert is belefér
forrás:nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1183 db bejegyzés
Összes: 3553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 126
  • e Hónap: 4193
  • e Év: 4193
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.