Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Új rovat: haszontalan tanácsok
  2014-12-31 07:50:38, szerda
 
  Könny áztatja arcodat? - Hajtsd le fejed, s bánatod porba hull.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magas színvonalú pécsi hóeltakarítás
  2014-12-30 14:46:02, kedd
 
  Örvendetes, hogy a pécsi városvezetés ennyire hagyományőrző. A hó leesik, és... ott is marad. Ebben legalább következetesek évek óta. Ugyan a szerencsétlen közmunkásokat, - vagy ki tudja épp hogy hívják őket - kiküldik hóeltakarításra. De kevesen vannak, és lássuk be nem szívügyük a gyors munka. Egyébként is, addigra már jéggé tapossuk a járdákon a havat. Életveszélyes rajta közlekedni, leginkább a járda mellett biztonságos még haladni. Most újra havazik. A jégpáncél borította járdákra most ráesik a friss hó. Sebaj, a sebészek imádnak operálni.
Olyan lelkesen takarítanak évente egyszer az országban a népek, szervezzenek már hóeltakarítási kampányt is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csitt-csatt, cset szex - váratlan fordulattal
  2014-12-29 11:09:34, hétfő
 
  A cset egy bolhapiac. Van, aki csak nézelődik, igazán nem is akar venni semmit. Van, aki kedvtelésből leáll alkudozni, megfogdossa a portékát, majd megy a következő standhoz, és eljátssza újból és újból, hogy ő egy potenciális vevő. Ahogy a bolhapiac, úgy a cset is egy rendezettebb szeméttelep valójában. Azonban míg valakinek csak szemét, másnak kincs lehet a cset-piacra kitett áru. Csak nem mindenkinek van elég türelme keresgélni, vagy már feladta a reményt. Ezeken a piacokon jól be lehet vásárolni, és csak otthon jövünk rá, hogy selejtet sóztak ránk. Persze van, aki nem is akar minőségi termékhez jutni:
Harmincas éveikben járó nő és férfi. Szerencsésen egymásra találnak a cseten, érzik, hogy ez az egymásra találás több lesz annál, mint amit a cset technikai korlátai nyújtani tudnának, ezért pár perces pötyögés után átmennek a skypra. Ott már nem kell az írással bajlódniuk, kép és hang is van. Egyik sem nagy szám, egymásnak teremtődtek, legalábbis arra a pár percre. A nő férjezett, ami nem akadályozza meg abban, hogy a rajta lévő farmert hamarosan szűknek találja és levegye. Személyre szabott peep show zajlik. Hogy mi ebben nekik a jó? Pénzbe nem kerül mindenesetre. Egy vadidegennel való intimitás a vonzó? Igazi veszély nem fenyeget, a net megnyugtató távolságot biztosít. Jól érzik magukat, a férfi mindenképp, hiszen ágaskodó testrésze produktumot mutat be. A nőnek is kielégítő a látvány, vagy csak jól színészkedik. A boldogság meghitt pillanatai következnek, túlcsorduló. Azonban nem vállnak még el, és mennek a maguk dolgára. Újabb örömszerzésre gondolnak, a nő telefonja azonban csörög. A mobilt a vállához szorítja, és halkan a mikrofonba rebegi:
- Az ismerősöm az, szextelefonálni akar, kikapcsolom a mikrofont, de itt maradok a gép előtt.
Majdnem így is történt, a mikrofont azonban nem kikapcsolta, csak a hangerőt vette le, illetve azt hitte, hogy levette, mert halkan, de azért hallható maradt a telefonba szánt nyögdécselése.
Hohó, egyet fizet, kettőt kap akció van? - gondolta a harmincas férfi, és még véletlenül sem ellenkezett. Sőt, a telefont vállához szorítva masztizó nő látványa még jobban felizgatta. Az ő gerjedelme viszont a nőre gyakorolt mély hatást, aki kéjtől eltorzult arccal meredt a monitorra, miközben a telefonba lihegte izgató szavait, de főleg nyögéseit. A telefon túloldalán lévő partnere mit sem tudott arról, hogy mi zajlik a túloldalon. Nem kellett sok idő, hogy a hármas megkapja azt, amire vágyott. Gyors búcsúzkodás. Tíz perc múlva már nem is emlékeztek egymás csetes neveire.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tim Lihoreau: Modern fóbiák
  2014-12-28 12:34:49, vasárnap
 
  Lihoreau könyvében bemutatott "fóbiák" orvosi könyvekben nem lelhetők fel, azonban mégis létező félelmek ezek,amiket a szerző tréfás formában mutat be. Kedvcsinálónak:

Colligaphobia: félelem a csomagolástól
"Nehéz lenne kizárólag férfiak vagy nők körében elterjedt betegségnek tekinteni, mivel - legyünk őszinték - csak a férfiak csomagolnak. A nők nem csomagolnak, hanem átcsomagolnak."
Nő: Hány nadrágot tegyek be?
Férfi: Hármat?
Nő: Miért pont hármat?
Férfi: Hát akkor.....esetleg kettőt?
Nő: Kettőt?
Férfi: Akkor hányat?
Nő: Négyet, és még az öltönyödet, meg néhány sortot. És hány inget szeretnél? Ben?.... Ben? Miért álltál fel a székre azzal a kötéllel?

A másik példa igazi csattanója valójában a könyv fordítójának tájékozatlanságából ered. Persze lehet, hogy a könyvet fordító hölgy birtokában volt az információnak, csak....

Exiturrophobia: félelem az apró fütyköstől
" A Földön élő férfiak többsége élete valamely szakaszában szenvedett már exitturrophobiában. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy diverufób, vagy John Holmes."

A fordító lábjegyzetben informál minket arról, hogy John Holmes angol vígjátékíró és rádiós. Lehetséges, hogy ez a személy létezik, de hogy Tim Lihoreau nem arra John Holmesra gondolt az tuti. Hanem arra John Holmesra, aki a 70-es évek pornófilmjeinek koronázatlan királya volt, és méretes jogaráról volt nevezetes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túléltem az idei karácsonyt is
  2014-12-27 20:54:08, szombat
 
  Televíziót, rádiót nem szabad bekapcsolni. Az internet már problémásabb, a közösségi oldalakat, fórumokat jobb elkerülni, de még így is "karácsonyba" ütközünk, de az ingerküszöböm még ennyit kibír. A három napban az éjszakák voltak a legjobbak, és a legkönnyebbek is. Tudom én, hogy a karácsony a család és a szeretet ünnepe. Azonban az elsővel híján vagyok, az utóbbiból meg nem sok csörgedezik felém.
Szilveszteréjszaka könnyebb lesz, a rádiókabarén szokás szerint elalszom, és vagy felébredek az éjféli piromániára, vagy alszok reggelig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édesanyám a Párt jólképzett katonája
  2014-12-27 17:55:28, szombat
 
  A 80-as évek elején egy tízezres alföldi kisváros egyik pártfunkcionáriusa úgy gondolta, hogy mekkora skandalum az, hogy édesanyám intézményvezető létére nem tagja a pártnak. Pedig micsoda stratégiai fontosságú intézmény is volt Idősek Klubja. Tény, hogy az éves beszámolókon mindig anyunak kellett elsőként felszólalnia, majd ezután fel is kérték távozásra, nehogy már párttitkokat fecsegjen ki. Ezt az áldatlan állapotot kívánták megszüntetni, és felszólították édesanyámat, hogy ugyan lépjen már be a pártba. Ő közölte, hogy most nem lenne jó, mert a kisebbik fia, az öcsém épp elsőáldozó lesz, és egyébként is, van a családban pap, nem szeretne galibát, ha muszáj, akkor belépne kicsit később. Nem erőltették, így csak 1984-től lett édesanyámnak kis piros könyvecskéje. A könyv első oldalán ott virít, 1973 óta rész vesz a munkásmozgalomban. Ja, 73-tól dolgozott azon a munkahelyén, de gondolom úgy voltak vele, hogy fényezzük már szegény elvtársnőt, ha már ilyen későn lépett be a pártba. Ezzel még nem is lett volna gond, pártbéli tevékenysége édesanyámnak kimerült a tagdíj fizetésével, ami 80, később már csak 69 forint volt havonta.
Az viszont már nem volt tréfadolog, amikor el akarták küldeni marxista középiskolába, ő pedig nemet mondott, ugyanis úgy gondolta, hogy egy érettségi megszerzésének több értelme van, és már be is iratkozott a gimnáziumba. Megúszta az agytágítást, de hogy a létszám meglegyen, egy másik szerencsétlent kellett beiskolázni. Persze édesanyám is csak időt nyert, mert miután leérettségizett neki is el kellett végeznie ezt a kétéves ökörséget. Emlékszem, beleolvastam a tankönyvébe gimnazistaként, semmit nem értettem belőle, de meggyőződésem, hogy ő sem értett belőle egy kukkot sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágok közt veled lenni
  2014-12-26 16:04:56, péntek
 
  A legközelebbi szóra sem méltat,
a legtávolabbi fecseg és fecseg.
Az egykori bár ne szólt volna.
A bizalmas ígér,csak ígér.
A legkisebb önmagáért van.
Az édes, a hangom akarja hallani.
Hogy én mire vágyom?
Azt már nem kérdi senki sem.


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Újból Marcello D'Orta - Rómeó alulról jegyezte el Júliát
  2014-12-25 13:44:27, csütörtök
 
  Újabb kedvencek

"A kínaiak olyan tempóban szaporodnak, hogy nincs idejük megnőni."

"Az ember élete születve kezdődik és haldokolva ér véget. Élete első pillanataiban az emberi lényt újszülöttnek nevezik, az utolsókban pedig élőhalottaknak kellene, ehelyett jólneveltségből csak öregnek mondjuk."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus apja egy párduc?
  2014-12-24 12:27:34, szerda
 
  Órigenész (185-254), az első egyházatya említi Kelszosz ellen című művében, hogy Jézus valódi apja egy Panthera nevezetű katona volt. Pontosabban ezt, a keresztény ellenes görög filozófus, Kelszosz állítja, amit Órigenész igyekszik cáfolni. Egy pletykát próbál spirituálisan megcáfolni. Ori papi, nem vagy meggyőző, persze az is tény, hogy hírbe hozni valakit könnyű, lemosni a gyalázatot sokkal nehezebb. De azt állítani, hogy "egy ilyen tisztátatlan közösülésből inkább egy értelem nélküli és az embereknek kárt okozó, a mértéktelenségre, jogtalanságra s a többi bűnre tanító született volna", azért egy cseppet csökött szemléletmódra utal. Tehet arról egy ilyen gyermek, hogy anyu apu egy kicsit jól érezték magukat, azután meg jobbra balra el? A pletyka nem beszél erőszakról, ami árnyalná a képet.  
 
2 komment , kategória:  Általános  
Kiránduljunk télen nyáron, női fenekekbe botolhatunk
  2014-12-22 11:09:35, hétfő
 
  Két kis történet térben és időben távol egymástól.

I. Tél
A 80-as években volt egy országos kezdeményezés, ami olimpiai öt próba, vagy valami hasonló néven futott. Ennek egyik része volt egy téli gyaloglás teljesítése is. Az iskolánk is elvitt egy busznyi vállalkozó szellemű tanulót, köztük engem is. Nagyfülem nevű barátommal úgy gondoltuk, hogy jó móka lesz. Az Alföldről mentünk fel a Mátrába, hó volt az országban mindenhol 85-86 telén. Egy év múlva még hatalmasabb hó volt, de az egy másik történet. Nem tudom már, hogy milyen útvonalon haladtunk, csak azt, hogy egy rövidebb, és egy hosszabb távot lehetett teljesíteni. Az az igazság, hogy azt se tudom, hogy mi melyik távot tettük meg, csak mentünk a tömeg után, mert sokan voltunk. Mi csak részt vettünk rajta, az ellenőrző pontoknál sem pecsételtettünk, nem is volt mibe. Nagy hó volt a Mátrába, de az úton már letaposták a havat. Mély hóban fárasztó is gyalogolni, letaposottan meg veszélyes. Az útvonal érintette a Kékest is, épp elhagyni készültünk, amikor egy meredekebb lejtős szakaszhoz érkeztünk. A hó természetesen már letaposva, veszélyesen csúszott. Nem is volt gond, amíg fától fáig haladva tudtunk araszolni, azonban az utolsó 10-15 méterre elfogytak a fák. nem volt mit tenni, ha tovább akartunk menni le kellett küzdeni ezt a rövid lejtőt is. Bátran elindultam előre, de pár lépés után már csúsztam is a lejtőn le. Éreztem, hogy ebből bukás lesz, kínomban gyorsan négykézlábra ereszkedtem. Ez jó elképzelés volt, mert így elkerültem az esést, viszont így végképp nem tudtam irányítani, hogy merre csússzak le. Nem egyenesen előre, hanem enyhén bal irányba csúsztam. Természetesen a lejtő azon részén pont álldogált egy kisebb csoport. Mondanom sem kell, közéjük csapódtam. Pontosabban a társaság nekem háttal álló egyik tagjának. Nem volt ez nagy erejű becsapódás, nem is esett le, csak előre lépett az ütközéstől. Társai nagyot derültek rajta, és persze rajtam is, ugyanis egy leányzó hátsója állított meg a lejtőn. Fejjel előre, pontosan a fenekébe érkeztem meg. Nem tudom, hogy csontos volt-e, vagy milyen formája is lehetett, mert két nadrág biztos volt rajta, azt éreztem a fejemmel. Így kipárnázott volt az ütközés. Én négykézláb a 16 év körüli leányzó előtt, aki megfordult, hogy megnézze ki is inzultálja ilyen agresszíven. A fiúkból álló társasága már hangosan röhög. Én zavartan talpra állok, és tovább megyek. Szerintem még elnézést sem kértem. 14 évesen ez volt az első találkozásom egy női fenékkel.

II. Nyár.
Úgy 4 éve egyedül kirándultam a Mecsekben. A Jakab-hegyre mentem, természetesen Zsongorkő sem maradhatott ki. Aki szeret kirándulni, és még nem járt ott, az máris szervezze oda az utat nyárra. Akkor is nagy volt a forgalom, én még nem voltam ott úgy, hogy hosszabb időre egyedül maradhass, pedig milyen jól el lehet ott üldögélni egyedül, a kilátás káprázatos. Mint mondtam nagy volt a forgalom, egy egész főiskolás csoport is érkezett, földrajz szakosak voltak, egyikőjük kiselőadást tartott. Érdekes volt, de a varázs a zsivajtól odalett, így elindultam haza. Alig haladtam vagy 150 métert, amikor a túristaút mellett három, dolgát végző úriemberbe botlottam. Ugyan csak öntöztek, de akkor is behúzódhattak volna a bokrok közé, mindenesetre ők vidámak voltak. Bandukoltam tovább, még ezen a csoportos ammóniát termelő társaságon merengve, amikor arra lettem figyelmes, hogy utolértem egy előttem haladó kisebb csoportot. A csoport női tagja hirtelen balra letért az útról, és a ritkás fás területen tett pár métert. Megállt, majd szét sem nézve letolta a nadrágját bugyijával egyszerre, csak gondolom, hogy volt rajta, mert az nem láttam. Láttam helyette mást. A harmincas hölgy nem a pucéran napozás híve volt, fehér feneke csak úgy világított az erdőben. A nadrág le, a nő leguggol. Én kínomban jobbra fordítottam a fejem, és így vonultam vagy 50 métert. Már csak a díszlépést kellett volna vernem, és valami katonai felvonuláson is lehettem volna. Közben beértem a férjet, és a gyerekeket is. Ugyan eszükbe jutott-e, hogy esetleg láthattam anyukát pisilni? A Jakab-hegyre aznap hullt az áldás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 106 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 159
  • e Hónap: 459
  • e Év: 459
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.