Belépés
relisisi.blog.xfree.hu
"A szeretet,amely veget er,csak a szeretet arnyeka. Az igazi szeretet kezdet es veg nelkuli." /Hazrat Inayat Khan/ Braun Annamaria
1957.10.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Narilatha
  2014-12-19 13:39:45, péntek
 
  Narilatha
Narilatha-egy növény, egy fa fajta, amely Del Amerikában lehet találni. Érdekesség hogy 20 évente add virágot és az a virág egy női testhez hasolit.
 
 
1 komment , kategória:  Érdekesség  
Almás-diós sütemény
  2014-12-16 09:02:08, kedd
 
  Hozzávaló:

Tésztához
-40dkg liszt
-20dkg vaj
-2 tojás sárgája(a tojás fehérje külön teszem és majd behasználom a töltelékhez)
-1 evőkanál viz
-2 evőkanál rum
-1/2 csomag sütőpor
-4 evőkanál cukor

Töltelék
-5 tojás sárgája
-5 evőkanal cukor
-6 db. közepes reszelt alma
-20 dkg darált dió
-2...3 kakaó por
-1/2 csomag sütőpor
-2...3 evőkanál zsemlemorzsa
-5 tojás fehérje+ 2 ami maradt a tésztátol


Készités:
Tészta
- minden összekeverjuk és jó begyúrjuk, utána két részre osztjuk. Jó
omlós lesz és mikor nyujtunk ovatosan kell bánni vele.

Töltelék
-az 5 tojás sárgája és az 5 evőkanál cukor habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a reszelt alma(NEM csavarunk ki a levét), utána a darált
dió, a kakaó, a sütőpor és a zsemlemorzsát. A tojás fehérje kemény
habra verunk(én egy késnyi só szoktam tenni és jó keményire lehet
késziteni a habot) és összekeverjuk a többi masszával, ovatosan
hogy netörjuk a habot.
A tepsit kivajazunk, lisztezunk vagy egyszerübb sütőpapirt használunk.
A tésztának az egyik fele kinyujtsunk és bele helyezzunk a tepsiben. Rá teszunk a tölteléket és a tésztának a másik felével lefedjük. A tetejét megszurkáljuk és 200 foknál krb. 35-40 percig sütjünk.


 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Advent-3
  2014-12-13 19:55:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Holly Land-Szent Föld  
Szükség lehet rá!
  2014-12-13 19:42:50, szombat
 
 
A SZÁLKA ELTÁVOLÍTÁSA
Előfordul, hogy kezünkbe, lábunkba szálka fúródik. Kellemetlen szúr, fáj, és ha mélyebben került a bőr alá főleg, ha nem távolítjuk el időben, fertőzést, gyulladást is okozhat! Ilyenkor piszkálgatjuk tűvel,próbáljuk felszakítani a bőr felső hámrétegeit, hogy hozzá férjünk, de ez sokszor fájdalmas. Gyerekek esetében nehezen kivitelezhető is.
Ne is tedd! Van kímélőbb, bevált megoldás! Ismét az a csodálatos szódabikarbóna, amiből egy kevéskét néhány csepp vízzel összekeversz, és az így kapott 'pasztát' rákened a szálka befúródásának helyére.
Néhány perc múlva a szálka szinte önmagától kiugrik a bőrből, így már könnyedén megfoghatod egy csipesszel a végét, hogy eltávolítsd.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekesség  
Advent-2
  2014-12-07 08:47:32, vasárnap
 
 A mai vasárnapon adventi koszorúnkon meggyújtjuk a második gyertyát. A múlt és a jövő tengelyében áll Keresztelő János, akiről advent 2. vasárnapján az evangéliumban olvasunk. János egyrészt visszatekint a múltba, másrészt előrenéz a jövőbe.
János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét bőröv vette körül; sáskát és vadmézet evett. Ezt hirdette:
,,Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam a saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő pedig Szentlélekkel keresztel majd meg benneteket!"
/ Mk 1,1-8/
Legyen ez az önmagunkkal való szembenézés gyertyája! Gondolj arra, hogy ma Keresztelő János hozzád szól, neked hozza el Isten üzenetét! Nézz szembe önmagaddal, múltaddal és jövőddel!
/ ˆ Horváth István Sándor /
 
 
0 komment , kategória:  Holly Land-Szent Föld  
Bánat és fájdalom
  2014-12-06 19:09:29, szombat
 
  Bánat és fájdalom idejében, akkor mikor elveszettnek éreztem magamat, gyakran enyhülést kaptam mikor imádkoztam. Aztán ott volt a friss gyász ideje, szüleim akik elmentek, egymás után nagyon rövid idő belül, és majd a fiam elvesztése, mikor felfogni sem tudtam, mi történik és miért, de akkor is az Atyához fordultam mikor veszelyés csapdák keringetek bennem(az öngyilkosság, a megsemmisülés) és megmenekültem a kisertő gondolatoktól, az ö segitségevel, amikor eljött hozzám az imádság óráimban. Bánat és fájdalom idejében tudni kell elnyomni legnagyobb gyengeségünket: önmagunkat, mert ez az egyetlen ami nehéz időkben le tud győzni. Igen, megtanultam imádkozni, rá bizni magamat, beszélni az Atyával, mert ö értet meg legjobban a helyzetnek kezeléséhez, és tudtam hogy azt ö sokkal jobban fogja rendezni.
Imádkozni nem úgy kell kezelni mint egy sürgőnyi, mert sürgönyit küldenek mikor ok vagy baj van, mert addig elfelejtenek, mintha nem is léteznél. Az érzelmekre alapuló hit olyan, mint egy hajszál vékony jegygyűrű, amely nem tart az élet végéig, mert kopik és idővel össze morzsolodik. Imádkozni hittel és folyamatosan kell csinálni, még adakozni is, hogy mire válságban jutsz, tudjunk használni abból amit rendszeresen adtunk. Ahhoz, hogy az élet viharait tudjunk kiállni, hajlandók kell lennünk arra, nem csak hallgatni, de a gyakorlatban is tenni, sőt cselekedni kell. Sokszor túl sok időt forditunk, hogy a múlt vagy a jövő miatt aggódunk, pedig az egyiken már túl vagyunk, a másik meg sem történt, úgy hogy egyikkel sem tudunk kezdeni semmit. Az Atya elvárja minden embertől, hogy használjunk és gyarapodjunk azokat a szellemi képességeket vagy testi adottságokat és a jó tulajdonságokat, amit kaptunk. Természetesen azt is elvárja, hogy mi emberek, ne csak önző módon használjuk őket, csak a magunk javára, hanem tegyünk őket ember társaink szolgálatába is.
A világ amelyben élünk tele van gyűlölettel, bántalmakkal, irigységgel, erőszakkal, hazugsággal, terrorral, egymás elutasitásával. Próbáljunk nyitottak lenni minden emberi nyomorúságnak, elesettségnek, fájdalomnak. Lássunk ember társainkat akikkel az úton találkozunk, mert veszélyek fenyegetnek, sőt kiszolgáltatottak vagyunk és segitségre szorulunk mindannyian. Próbáljunk nem összekeverni az életünk a munkánkkal és mindig fontosabb legyen számunkra kik vagyunk és nem mit csinálunk, mert érzelmeik vannak és ez teszi bennunket emberré. Mindenkinek, saját magának van felügyeleti joga az életére, sőt nem csak az életere, de a gondolataira és a szivenek fölött is. Nem szabad felejteni egy jellemet épiteni kell és a lelket formálni, ami idő igenyés és sok erőre, türelemre szükséges. Az tesz emberré, igen, ha tudsz szomorú vagy vidám lenni, ha képes vagy szeretni és gyűlölni, ha birsz nevetni és sirni és nem utolsó sorban, ha tudsz hallgatni és megérteni a környezeteted. Legyen valódi az életünk és gyakoroljunk a nagylelküséget. Szükségünk van arra hogy rugalmasnak lenni, megértőbb és engedékenyebb, hogy tudjunk hajolni az ütések alatt, de ne törjünk magunkat teljesen, hogy alkalmazkodunk az élet óhajtásaihoz, de nem térünk le az utunkról.
Bánat és fájdalom idejében hajlamosak vagyunk megfelejtkezni azokról is akik szeretnek, azokról akik a legközelebb vannak hozzánk, akik támogatni akarnak és begubózzunk magunkban és megbántunk őket csak azért mert szeretnek és melletunk vannak és mellettünk akarnak maradni is. Még ha bánat és fájdalom van, figyeljünk oda a mellette élőre, a társra, a férjre, a barátra, két ember között akkor is kell a jó kommunikáció, a hangolódás, a visszonyultság egymáshoz. Nefejtsunk az eskünket, " jobban, rosszban együtt". Amikor imádkozunk, nefelejtsunk meg beszelni az Atyának róluk is, mert ők része az életünknek, ha akarunk, ha nem, mert őket választattunk. Keress mindig olyan embereket, akiknek az Atya adott bölcsességet, rátermetséget és jártasságot. A bennük levő lélek ugyanolyan kell lenni, mind benned, mert ha nem megfelelő módon értenek a dolgokhoz, az út egyenes a konfliktusokhoz vissz. Mikor fontos dolgokról van szó, olyan emberre hallgas, akiben megbizol. Főlek ha a lelki dolgoknak keresel megoldást.
A bánat és fájdalom idejében nehezebben elviselyunk a fegyelmezetlen és elkényeztet embereket. Az életben mindig adódnak helyzetek, mikor valahol "beszorulunk", de nem örökre maradunk ott és megfelelő hozzáállással ki tudunk jönni és tovább lépni, nem számitva milyen sokáig voltál szorult helyzetben. Viszont azt is tudnunk kel, hogy a nehéz idők nem tartanak örökké, de azok akik megedződtek megmaradnak.
Hosszú út volt idáig, de tudom hogy ha kérek valami az Atyától, ö mindig kész rá közbelépni az érdekemben, csak tiszta szivből kell kérnem.
"Hagyd az Úrra utadat, bizzál benne, mert ő munkálkodik." /Zsoltárok 37:5/

/Relisisi Anne du Maria-2014.nov.26/
 
 
0 komment , kategória:  Irásaim /versek,próza/  
Ezeregy éjszaka és nap
  2014-12-01 13:43:11, hétfő
 
  Ezeregy éjszaka és nap

Ezeregyéjszaka meséi,
Álmok és csodák világa.
Érdekfeszítő történetek,
Hol volt, hol nem volt.

Seherezáde mesél,
mikor az éj sötétbe borul,
És a holdvilág,
Ezüst fényben ragyog.

Ezeregy nap és éjszaka,
keserűség és kétségbeesés.
Nagy bánat van a szívemben,
Elmondani- senkinek nem tudom.

Csak a szívem dobbanását hallom.
Vajon mit doboghat nekem?
Szív, szeretetnek tündöklö virága,
hamis reménynek utolsó megállója.

Emlékezetemből kitörölném,
de nem tudom.
Mi lenne jobb?
Elfelejteni?
Meghalni szeretnék.

De élnem kell tovább.
Álmok és csodák,
Mert rám is várnak még.
Eldobni az életem - nem tehetem.

/Relisisi Anne du Maria - 2013.01.13/

 
 
0 komment , kategória:  Irásaim /versek,próza/  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 6499 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 178
  • e Hónap: 2209
  • e Év: 4686
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.