Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
BÚÉK 2015!
  2014-12-31 23:56:13, szerda
 
  Békés boldog Éj Évet kívánok minden kedves Blogbarátomnak és blogom valamennyi olvasójának!
Köszönet mindazoknak, akik egész évben szorgalmas látogatóim voltak és bízom benne, hogy jövőre is megtartják ezen jószokásukat!

BÚÉK 2015!
 
 
0 komment , kategória:  Magyar nyelv -és irodalom  
Ezeket az ételeket edd vércsoportod szerint!
  2014-12-28 12:26:04, vasárnap
 
 
Megjelent: 2014/12/12 Írta: Neptunusz Kategória: Holotropikum - 1 hozzászólás
Peter D`Adamo volt a kidolgozója a vércsoportok szerinti diétának. A képlet egyszerű, hiszen csak annyit kell tenni, hogy a vércsoportunknak megfelelő tápanyagokat, élelmiszereket kell kiválasztani azért, hogy az egészségünket minél hosszabb távon megőrizhessük.

vercsoport-szerinti-dieta

A diéta 16 különböző élelmiszercsoportot határoz meg, minden vércsoportra lebontva. Ezek három részre vannak leosztva: egészségesek, semlegesek, illetve kerülendők.

1. 0 vércsoportúak (Vadászok)

Az első emberek úgy tudtak megélni, hogy vadásztak. Ebbe a vércsoportba tartozók ezért fogyaszthatnak húsokat, fehérjéket, amelyek az elsődleges energiaforrást jelentik számukra. Magas a gyomruk savassága, ezért a húst és a zsírokat könnyen meg tudják emészteni, viszont már hadilábon állnak a gabonafélékkel, különösen a búzát és a kukoricát bontják le nehezebben.

Az ő étrendjük sok, elsősorban fehérjében gazdag húst igényel, kevesebb szénhidrátot, ellenben jöhet sok zöldség és gyümölcs. Tojást és diót csak mértékkel fogyasszanak. Kerüljék a tejtermékeket, a csigatésztákat, a babot, a rizst, a kenyeret és a gabonaféléket.

Fontos a testmozgás, főképp az aerobic és ha egy 0 vércsoportú fogyni szeretne, akkor jódozott sót, halat, spenótot, májat, vörös húst, zöld zöldségeket ajánlott fogyasztania.

2. A vércsoportúak (Földművesek)

Esetükben a vegetáriánus étrend a legmegfelelőbb. Anyagcsere szempontjából az A vércsoportúak teljesen az ellentétei a 0-soknak. A gyomruk savassága kisebb, így elsősorban a növényi eredetű zsírokat, fehérjéket képes lebontani. Az A vércsoportúak teste hajlamos visszatartani a vizet, és az elfogyasztott húsból a zsírt fogja megőrizni, tárolni.

Óvniuk kell a gyomrukat, hiszen az nem a hús lebontására szakosodott, de mégis kell valamilyen formában pótolni a zsírt és a fehérjét, így tökmagot, vagy mogyorót kell enni. Ajánlott rostokban gazdag diétát alkalmazni, ezért tofut, sok zöldséget és gyümölcsöt, gabonaféléket, olajos magvakat, diót, rizst, tésztát kell enni.

Az A vércsoportúak köréből kerül ki a legtöbb cukor- és szívbeteg, és a rák kockázata is magas esetükben. Nem szabad búzából készült termékeket, tejtermékeket, húst, állati eredetű zsírokat fogyasztani. Testmozgásnak valami könnyű, relaxáló hatásút kell választani, mint a golf, vagy a jóga. Ha valaki fogyni szeretne, használjon szójatejet, növényi olajt, sok gyümölcsöt, köztük ananászt, C-vitamint. Folyadékként pedig nagyszerű a zöld tea, kávé, napi fél pohár vörös bór. Nem szabad barna sört, alkoholt, fekete teát, szintetikus üdítőket inni.

3. B vércsoportúak (Nomádok)

Ők nagyon sok tejterméket fogyaszthatnak, és a tiltólistán is esetükben szerepel a legkevesebb élelmiszer. Azért van pár élelem, amelyet ajánlott kerülni, főként mert súlygyarapodáshoz vezethet: ilyen a kukorica, búza, mogyoró, szezám mag.

Kiegyensúlyozott étrend ajánlott, ahol a halakból, tejből, húsból származó fehérje szükséges, de emellett még a zöldség- és gyümölcsmennyiség is fontos. Inkább a vese és húgyúti betegségek fenyegetik őket. Sportként a tenisz, az úszás és a gyaloglás ajánlott. Kerülni kell azokat az ételeket, amelyek kukoricát, csirke húst és mogyorót tartalmaznak.

Akik szeretnék megőrizni alakjukat, azok fogyasszanak sovány húst, májat, sok zöld zöldséget, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, tojást. A B vércsoportúaknak a csirke hús nem ajánlott. Ehelyett inkább nyúl- vagy bárányhúst fogyaszthatnak. A marha- és a pulykahúst csak mértékkel ehetik.

4. AB vércsoportúak (Rejtélyesek)

Ez a vércsoport viszonylag új, és az A, illetve a B vércsoport kombinációja. Éppen ezért a fogyasztható élelmiszerek spektruma is szélesebb esetükben. Elsősorban a vegetáriánus étrend a legmegfelelőbb, de ehetnek tengeri ételeket és tejtermékeket is. Ők is ki vannak téve a szív- és daganatos megbetegedéseknek, ezért kerüljék a vörös húsokat, a kukoricát, búzát, egyes babféléket. Sok zöldséget érdemes még fogyasztani, de a tejtermékek is megfelelnek, főként a joghurtok, kefirek, tejfölök. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Böjte Csaba: Ne ítélkezzetek…!
  2014-12-28 11:42:51, vasárnap
 
  Divatos lett a mai világban, hogy mindenki mindenhez felületesen, de nagyon határozottan hozzászól! Az emberek hihetetlenül bátran ítélkeznek, élők és holtak felett! Sokszor rácsodálkozom arra, hogy olyan emberek, akik szinte semmit nem tettek le az asztalra, milyen vehemenciával törnek pálcát mások felett!
bojte csaba

Félelmetes az a bátorság, ahogyan biztos próbák nélkül megszólnak, elítélnek, sárral dobálóznak az emberek! Ezek a felületes kirohanások, nagyon mély sebeket okoznak! Az ilyen stílus nemcsak az evangéliumtól van fényévekre, hanem a holnapot építő, normális emberi kommunikációtól is!

A mi Urunk Jézus Krisztus világosan elmondta nekünk:

Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.
Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből! Mt 7,1

Ami elgondolkoztat, az az, hogy ez az ítélkező, mindent leszóló, nyafogó vírus, feltartóztathatatlanul ott burjánzik a közösségeinkben, mondhatni szívesen látott vendég lett! Az ebola vírus is támad, de ellene összerándulunk, védekezünk, próbáljuk bölcsen legyőzni azt! A büntetés nélkül társait elítélő, megszóló, kigúnyoló ember, a társadalmunk ebolája, mely biztosan szétrágja, megöli közösségeinket, ha nem védekezünk ellene! Régebb azt mondták, hogy egy tisztességes polgár, egy úriember, nem beszélve keresztényről, nem engedhet meg magának bármilyen stílust, mert aki nem tud vigyázni a modorára, az nem való tisztességes emberek közösségébe, azzal nem ülünk le egy asztalhoz! Jó lenne megtanulni ezt őseinktől!

Szeretettel,
Csaba t.

(Forrás: Magnificat.ro)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Ezek lesznek a munkaszüneti napok 2015-ben!
  2014-12-28 11:39:23, vasárnap
 
  Megjelent: 2014/12/27 Írta: Bellini Kategória: Kuriózum - 0 hozzászólás
A dolgozók szerencséjére 2015-ben is lesznek bőven munkaszüneti napok (ünnepnapok). A nemzetgazdasági miniszter által kiadott rendelet alapján 2015-ben 3 négynapos hétvége lesz. A Motivátor.ma összeszedte a szabadnapokat, mi is megosztjuk veletek.

munkaszuneti-napok

Január 1. -- 2015 mindjárt egy hosszú hétvégével fog indulni: január elseje ugyanis csütörtökre esik, így nem január 2-a, hanem január 5-e lesz az első munkanap. Ezt viszont le kell dolgozni január 10-én.
Március 15-e kapcsán rossz hír, hogy 2015-ben hétvégére esik az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe.
Húsvét: április 5-6. ismét három napos hétvégét jelent, mivel 6-a hétfői napra esik.
Május 1. már ismét hétköznapra (péntekre) fog esni ezért itt is kicsit hosszabbra nyúlik a hétvégi kikapcsolódás.
Pünkösd: Húsvéthoz hasonlóan május 24-25-e is háromnapos pihenőt jelent, mert 25-e hétfői napon lesz.
Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe ismét négynapos pihenőt fog hozni, mivel csütörtökre esik, ezért a péntek is pihenőnap lesz (ezt előre kell ledolgozni: augusztus 8-án, szombaton).
Október 23-a ismét egy háromnapos hétvégével fog megörvendeztetni, ugyanis az 1956-os forradalom ünnepe pénteken lesz 2015-ben.
November 1. sajnos NEM lesz 2015-ben munkaszünet, mivel vasárnapra esik.

A karácsonyt 2015-ben is családi körben lehet megünnepelni: december 24-e csütörtökön lesz, amit korábban, december 12-én, szombaton kell majd ledolgozni előre. Ez azt jelenti, hogy 2015.12.24-27-ig négy naposa lesz a pihenő.

Munkaszüneti napok 2015 (teljes lista)

2015. január 1, csütörtök
2015. január 2, péntek, pihenőnap
(2015. március 15. vasárnapra esik)
2015. április 6. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
2015. május 1. péntek, a munka ünnepe (hosszú hétvége)
2015. május 25. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
2015. augusztus 20. csütörtök (nemzeti ünnep)
2015. augusztus 21. péntek (pihenőnap, augusztus 8. szombaton kell ledolgozni, hosszú hétvége)
2015. október 23. péntek (hosszú hétvége), az 1956-os forradalom évfordulója
(2015. november 1. Mindenszentek, vasárnapra esik)
2015. december 24. csütörtök, Szenteste, pihenőnap (december 12-én kell ledolgozni)
2015. december 25. péntek, Karácsony
2015. december 26. szombat, Karácsony másnapja

2015-ös szombati ledolgozások

2015. január 10. szombati munkanap (január 2. ledolgozása)
2015. augusztus 8. szombati munkanap (augusztus 21. ledolgozása)
2015. december 12. szombati munkanap (december 24. ledolgozása)

2015-ös hosszú hétvégék

2015. január 1-4. cs-p-szo-v, pihenőnap (hosszú, 4 napos hétvége)
2015. április 4-6. szo-v-h, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
2015. május 1-3. p-szo-v, a munka ünnepe (hosszú hétvége)
2015. május 23-25. szo-v-h, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
2015. augusztus 20-23. cs-p-szo-v (hosszú, 4 napos hétvége)
2015. október 23-25. p-szo-v (hosszú hétvége)
2015. december 24-27. cs-p-szo-v (Szenteste, hosszú, 4 napos hétvége)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Régi törölközőid durvává váltak? Itt a segítség!
  2014-12-28 11:29:35, vasárnap
 
  Így frissítsd fel a törölközőidet! Régi törölközőid durvává váltak? Itt a segítség hogyan varázsold őket újra frissé és puhává!

Felejtsd el a vegyszereket!

Mosd át a törölközőidet oly módon, hogy a mosóvízbe önts egy csésze ecetet!
A fehéreket ezután mosd át egy csésze szódabikarbónával is!

Ezt az eljárást szeretni fogják a törölközők és a mosógéped is, ha abban alkalmazod ezt a mosást.
Mi lesz az eredmény?

A törülközőid újra frissek, fehérek, puhák és nedvszívóak lesznek!

Színes törölközőkön javaslom, hogy tegyél színpróbát mielőtt a fenti varázslatot alkalmazod!
forrás:biowellnatura.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Sarokfájdalom: 9 gyakori ok a háttérben, amire nem gondolnál
  2014-12-28 11:25:00, vasárnap
 
  A sarok nem múló vagy újra és újra kialakuló fájdalma olyan egészségügyi problémákra hívja fel a figyelmet, melyeket érdemes komolyan venned.

Farkas Lehel okleveles gyógymasszőr elárulja, hogy milyen testi, illetve lelki panaszok állhatnak a sarokfájdalom mögött.

Sarokfájdalom, sarkantyú - calcaneodynia

A sarok körüli fájdalom gyakori panasz. A sarok, lábfej területét járásnál erős terhelésnek teszed ki, ezért könnyen sérülhet, károsodhat, ami által gyulladás keletkezik, és saroktáji fájdalom alakul ki.

Minden, ami gyógymasszázs
Rossz tartás »
Vállfájdalom »
Ciszták ellen »
Fájdalmas csomók »
Fogyasztó masszázs »
Hátfájás és ülőmunka »
Milyen pózban alszol? »
Derékfájás, lábzsibbadás »
9 ok a sarokfájdalom mögött

Az Achilles-ín gyulladása.
Túlzottan magas talpívű láb.
A sarokcsont törése, cisztája.
Feszes, görcsös, merev lábikra izom.
Túlságosan intenzív edzés, leterheltség.
Lúdtalp, ami súlyhordás miatt alakul ki.
Csontritkulás, ízületi kopás - idősebb korban.
Lábfejre nehezedő súly - terhesség, elhízás, cipekedés.
A talpívet nem támasztó vagy nem megfelelően támasztó lábbeli.
A csontkinövés nem ok, hanem következmény

A fájdalmat nem a talpi csontkinövés okozza, hanem a láb túlterhelése, ami miatt csonthártyagyulladás keletkezik. Csontkinövés akkor alakul ki, ha a csonthártyagyulladást hanyagolod, de szerencsére ritkán fordul elő, hogy a sérült csonthártya végül csontkinövést produkáljon. Ha az Achilles-ín túlterhelődik, akkor gyulladása miatt a sarokcsont hátulsó felszínén sarkantyú alakulhat ki. Mindez nem túl gyakori probléma, és a csontkinövés sokkal zavaróbb, mivel a cipő állandó nyomás alatt tartja azt.

Viselj talpbetétet!

A sarkantyú elkerülhető, ha megfelelő, kényelmes lábbelit viselsz, illetve, ha nem hanyagolod a lúdtalp miatt felírt talpbetétet. A talpbetét többféle is lehet, esettől függően például szilikonos, zselés sarokék vagy lyukasztott sarokpárna. Segítségével megelőzhető a sarokfájdalom, illetve az ízületek sérülése, gyulladása.

6 dolog, amit megteszel a csontritkulásért
NÉZEGESS KÉPEKET!
6 dolog, amit megteszel a csontritkulásért
Gyógymasszázs és borogatás

A kezelések elsősorban a gyulladás csökkentésére irányulnak, nem pedig a csontkinövés eltávolítására. A gyógymasszázs abban nyújthat segítséget, hogy fellazítja a talp és lábizmokban keletkezett görcsösséget, kötöttséget. Általa javul az izomszövetek és ízületek vérellátása, ettől a láb megkönnyebbül, a járás rugalmas lesz, és nem terhelődik a sarok. Voltaképpen a gyógymasszázs megelőzi a terhelésből fakadó gyulladást. Ha már kialakult a gyulladás, azt célszerű pihentetni és gyulladáscsökkentő borogatással kúrálni. Ha már lejött a gyulladás, akkor kezelhető masszázzsal a láb.

Tökéletes pillantás ADEN dekorkozmetikai csomag - a dús pillákért
2 990 Ft

Aranyozott Liliom Hollóházi Porcelán Diké kemény-porcelán nyaklánc
4 990 Ft

Önbizalom-erősítő Lótusz citrin kristályos YANTRA boldogság nyaklánc
15 900 Ft
21/30
Borogatás összetétele:

fólia
rozmaringkrém
kisebb méretű pamuttörölköző
állott - egy napos - hideg víz

A lábfejet és az egész sarkadat kend be rozmaringkrémmel úgy, hogy beszívódjon a bőrbe. Ezután ismételd meg a műveletet, de ekkor már nem szükséges bedörzsölni. A kenegetés után két-három perc elteltével a pamut törölközőt mártsd bele az állott vízbe, csavard ki, és helyezd rá az egész lábfejre úgy, hogy körbefogja a bokát és a sarkat is. Ezt tekerd be óvatosan, lazán fóliával, hogy rögzüljön a borogatás, majd takard be. Hagyd rajta éjszakára vagy legalább egy órán át. Kisebesedett lábra, sarokra nem alkalmazható!

Ha nem javul a helyzet

Egyéb kezelési formákhoz kell nyúlni, amennyiben nem javul a helyzet. Ilyen lehet a röntgenbesugárzás, ami szintén gyulladáscsökkentő hatással bír. További megoldást jelenthet a gyulladt csonthártyára a gyulladáscsökkentő injekciókúra. Legvégső esetben jöhet szóba a műtéti beavatkozás, vagyis a csontkinövés eltávolítása.

Mit tud a kiropraktika?

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, hogyan segíthet az ízületi fájdalmakon a kiropraktika.

Ízületi fájdalmak gyógyítása kiropraktikával
Ha testedet egyensúlyba hozod, és figyelsz a helyes tartásra is, máris sokat tettél egészséged érdekében. Ismerd meg a kiropraktikát!
Dátum: 2013. november 3.
Készítette: Femina.hu
Lelki panaszok a sarokfájdalom mögött

A sarokfájdalom mögött állhat olyan élethelyzet, amikor lassítanod kellene, te mégis makacsul ellenállsz, és rohanva próbálsz lépést tartani a világgal. Az is előfordulhat, hogy átvitt értelemben nem vagy képes a sarkadra állni, félsz az előrehaladástól, stabilitástól. Lépteid legyenek rugalmasak, ne engedd, hogy eltérítsen vagy elbizonytalanítson valami vagy valaki. Fontos, hogy olyan irányba haladj, melyet a magadénak érzel. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Napi 7 perces gyakorlat, és átváltozik a tested (videó)
  2014-12-28 11:18:39, vasárnap
 
  Felejtsd el az órákig tartó, fárasztó tornákat, edzéseket! Elég napi 7 perc, és ugyanazt a kalória mennyiséget képes vagy elégetni. Hihetetlen? Próbáld ki, és meg látod majd az eredményt!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Szilveszteri babonák, amiket tarts be!
  2014-12-28 09:27:21, vasárnap
 
  Még akkor is, ha az ember nem tartja magát babonásnak, vannak olyan helyzetek, vagy lelkiállapotok, amikor azt mondja magában, ,,Na, megteszem, hát ezen ne múljon".

A legtöbb hiedelemre az év vége közeledtével figyelünk a legjobban. Hamarosan szilveszter? Jön az újév? Szeretnéd, ha a következő év jobb lenne, mint az előző? Megemlítünk most pár babonát, amit ha gondolod, megfogadhatsz. Tudod, nehogy ezen múljon...

Pénz, az a mocskos pénz... de biztosabb, ha minél több van
Mindenki szeretne megfelelő anyagi biztonságban élni, főleg a mai nehezebb világban. Ezért fontos, hogy szilveszter napján, legyen nálad egy vagy minél több nagy címletű bankjegy, vagy bankkártya (amin van persze pénz is), mert ez az anyagiak terén sikereket hozhat neked az új évben. Miért fontos ez? Mert a babona szerint az új esztendőben soha nem lesz kevesebb pénzed, mint amennyi a szilveszter napján nálad van.

Az újév első napján egyél lencsét, babot, vagy egyéb apró szemű növényből készült ételt. A hiedelem szerint ez gazdagságot hoz majd neked az új évben. Emellett jó ha meg töltöd január első napján a konyhában a cukor-, a só-, és a kávétartót, mert ezek is segítenek, hogy elkerüld az anyagi problémákat.

Folyóparti településen élsz? Nem? Akkor ne egyél szilveszter és újév napján halat. Miért, mert a hallal együtt elúszik a pénzed is. Ha folyóparti vidéken laksz, akkor viszont fogyassz el egy halat, lehetőleg jó pikkelyeset, mert ahány pikkelye van a halnak, annyi pénz áll majd a házhoz.

Jobb, ha nem pusztítasz el mindent a szilveszteri buliban a hűtőből, mert a babona szerint, ha hagysz némi ételt és italt a hűtőben (kamrában), akkor az új esztendőben sem fogsz hiányt szenvedni semmiből.

Fontos, hogy bármilyen jó barátod is kér kölcsön, ne adj neki pénzt az újév napján, mert a hiedelem szerint, ezzel anyagi gondokat idézel elő magadnak az egész esztendőre. Várj egy pár napot, és akkor adj kölcsön inkább.

Szerelem, szerelem, sötét verem... de nélküle nem ér semmit az egész
Kedveseddel fogjátok meg egymás kezét és öntsetek egy kevés pezsgőt a földre, még az éjféli koccintás előtt. A hagyomány szerint igencsak jót tesz a párkapcsolatnak, és egész évben boldogság vár majd rátok. Biztosan hallottál már az újévi csókról. Természetesen a legjobb, ha szíved választottjával csókoljátok meg egymást, hiszen a babona szerint ezáltal rengeteg csodás pillanatot fogtok megélni az új évben.

Amire viszont nagyon figyelj, hogy semmiképpen se veszekedj az év legelső napján a pároddal, mert Te is tudod, hogy amit az újév első napján teszel, az ismétlődik majd egész évben. Ezen a napon a legjobb, ha csakis boldog pillanatokat szereztek egymásnak, ezzel is megalapozzátok szerelmetek tartósságát az elkövetkező esztendőre.

Az az átkozott szerencse... néha azért nekünk is lehet
A hagyomány szerint feltétlenül enned kell a malacsültből, hogy miért? Mert azt tartják az jószágról, hogy mivel befele túr, a szerencsét is behozza a házba. Szeretnéd, hogy egy kicsit szerencsésebb lennél? Akkor egyél a szilveszteri malacpecsenyéből.

Ha nem is rajongsz kifejezetten a szilveszteri trombitálásért, dudálásért, vagy kürtölésért, akkor is vegyél részt benne. A hiedelem szerint a zajkeltések elűzik a rossz szellemeket, és ezáltal sokkal vidámabb és szerencsésebb lesz az előtted álló esztendő.

Ahogy fontos, hogy egyél disznóhúst, úgy az is fontos, hogy kerüld a pulykahúst a tányérodon. Hogy miért? Mert, mint Te is tudod, hogy milyen mérges állat a pulyka, és ha ezt eszel az év utolsó, vagy az első napján, akkor egész újévben méreg és szerencsétlenség vár rád és az egész házra. Csirkét se egyél, mert csak elkaparja a szerencsédet.

Kerüld január első napján a házimunkát. Egyszerűen csak pihenj. Ha söprögetsz, akkor kisepred, ha pedig leviszed (kiviszed) a szemetet, akkor pedig kiteszed a házból a szerencsédet. Az asszonyt se hagyd vasalni, mert egyszerűen kilapítja a szerencsét.

Egészség... a megfizethetetlen kincs
Akármennyire is ellene vagy, állj be a zuhany alá és hideg vízzel mosakodj meg, így kezd az új év első napját. Ez garantálja a hagyomány szerint, hogy szerencsés és egészséges leszel egész évben.

Ha jól sikerült a szilveszteri buli, és emiatt széthasad a fejed, akkor se fordulj orvoshoz, mert a babona szerint ezáltal egész évben betegeskedni fogsz. Link
 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
Pál Dénes – O Holy Night
  2014-12-26 19:11:43, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Csend hangjai Magyarul
  2014-12-26 19:08:09, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 1520 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 350
  • e Hét: 350
  • e Hónap: 6512
  • e Év: 6512
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.