Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2014 február !
  2014-02-28 19:04:02, péntek
 
  februárban 116194 látogatóm volt .  
 
1 komment , kategória:  látogatók  
darás-krémes szelet
  2014-02-27 15:35:34, csütörtök
 
  Napraforgóolaj: 160 ml
joghurt: 200 gr.
Narancslé 2 ek.
Narancs héja
Enyhén felvert tojás: 3 nagy
Liszt: 80 Gr.
búzadara: 240 Gr.
Sütőpor: 1 teáskanál
Cukor: 150 g.

szirup
Cukor: 200 g.
Víz: 300 ml

a krémhez:
Tej: 1 liter
Cukor: 75 Gr.
kukoricaliszt 90 gr.
Fahéj


190 fokra előmelegitem a sütőt s egy 30 x 40 cm - s tepsit kivajazok .
a lisztet, darát, cukrot, sütőport összekeverem , egy másik tálban pedig a tojást, joghurtot, olajat , narancslét, reszelt héját, .
a kettőt egybe keverem alaposan és a tepsibe öntöm , majd megsütöm 22 -25 percig .
a cukrot, vizet sziruppá fözöm , és a tésztára locsolom , .

a krémhez 7. 5 dl tejet felforralok a cukorral, majd a maradék tejet elkeverem a liszttel és a cukros tejbe öntöm ,
kevergetve sürüre fözöm ,
a kihült tésztára simitom a krémet, s vastagon megszórom fahéjjal ,
téglalap alakúra felvágom és tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
sajtos-hagymás kosárka
  2014-02-26 14:35:30, szerda
 
 




400 Gr. fehér liszt
200 gr. vaj, jeges, kis kockákra
1 / 2 tk. só
30 ml vizet, jeges

A töltelékhez

1 kg póréhagyma, vékonyra szeletelve
50 ml olívaolaj
100 ml száraz fehér bor
1 csokor kapor
1 teáskanál száraz kakukkfű
2 tojás, kissé felvert
200 gr. kék sajt
80 Gr. fenyőmag
só, frissen őrölt bors



egy tálban kikeverem a tésztát, ehhez a lisztet,, vajat , sót összegyúrom és fokozatosan adom hozzá a vizet is .
alaposan kikeverem és 1 órát állni hagyom ,
serpenyőben kevés olajon megpiritom a hagymát, felöntöm a borral, fűszerezem és puhára párolom .
a tésztát 1 / 2 cm vastagra kinyújtom , kiszaggatom és a kosarakat kibélelem vele .
a tölteléket ( hagymát ) elosztom a kosarakban és megsütöm utána 170 fokon 20 - 22 perc alatt .
 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
vegyes savanyúság ( görög )
  2014-02-26 13:21:41, szerda
 
 




1 kisebb karfiol
2 db brokkoli
3 sárgarépa, karikákra vágott
1 zeller
1 kis fehér káposzta
4 kis szárított hagyma
1 liter jó fehér borecet

2 liter víz
4 teáskanál fehér cukor
4 evőkanál durva tengeri só
1 teáskanál bors
2 babérlevél
2 teáskanál forró piros paprika (nem kötelező


a zöldségeket alaposan megmosom , egyformára darabolom fel .
Egy edényben a vízet , ecetet , sót, cukrot , borst paprikát, és a babérlevelet és főzzük egy pár percig ,
a zöldségeket lerakom gusztusosan az üvegbe , ráöntöm a forró lét, gyorsan lekötöm , helyére teszem .
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
szalonnás káposzta saláta húsgombóccal
  2014-02-26 12:46:21, szerda
 
  húsgombóc
500 g darált marhahús
120 Gr. szalonna
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 csokor petrezselyem
2-3 mentalevél
1 /2 teáskanál kakukkfű
1 / 2 teáskanál római kömény
1 / 2 teáskanál paprika
2 evőkanál ecet
1 csésze zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez


káposztasaláta
1 / 4 közepes méretű apróra vágott fehér káposzta
1 nagy sárgarépa, reszelt
3-4 pácolt szeletelt uborka
1 kis száraz hagyma reszelve
1 evőkanál ecet
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál majonéz

Paprika


a húsgombócot jól összekeverem , megformálom és kisütöm olajban .

a salátához összekeverem a káposztát, répát, uborkát, ecetet, majonézt , sót, borst s együtt kinálom.

,
 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
töltött káposzta mártással
  2014-02-24 14:27:05, hétfő
 
  1 közepes káposzta
A töltelékhez:
500 gramm. vegyes darált hús (bárány és sertés vagy marha- és sertéshús)
2 reszelt hagyma
2-3 zöld hagyma, felaprítva
2 reszelt sárgarépa
1 / 2 csokor kapor
1 / 2 csomó petrezselyem
1 / 3 csésze rizs
2 ek. olívaolaj

frissen őrölt bors

A mártáshoz
2 tojás sárgája
2 citrom
1 ek. leves

a káposztát leforrázom , leveleire szétszedm , s a vastag részét kivágom ,
a töltelékhez valókat összekeverem egy tálban , a káposzta levelekbe töltöm , ( inkább kisebbek legyenek ) .
egy nagyobb lapos edénybe egymás mellé rakom a töltött káposztákat , öntök rá húslevest, olajt adok hozzá , rádobok petrezselymet is .
letakarom és puhára fözöm , ez kb : 40-45 perc .
addig mig fő megcsinálom a mártást , összekeverem krémesre a tojássárgát, citromot és a levest .
tálaláskor ezzel fogom megöntözni ..




 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
zöldséges csirkegombóc mártással
  2014-02-24 13:58:56, hétfő
 
  A húsgombóc

600 Gr. darált csirkehús
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál. menta,
1 / 2 zeller, reszelve
1 közepes sárgarépa, reszelve
1 / 2 teáskanál narancs reszelt héja

a könnyű habcsók
2 felvert tojásfehérje
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál. borecet
só, bors

A mártáshoz

3 evőkanál mustár, lehetőleg fűszeres
1 evőkanál citrom lé
3 evőkanál narancs reszelt héja és leve
1 /2 teáskanál. méz
4 evőkanál. evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors

egy nagyobb tálban összekeverem a darálthúst, zöldségeket, tojást, ecetet, kis gombócokat csinálok belőle, s fél órára a hütőbe teszem .
addig elkészitem a mártást is .
csak össze kell keverni a hozzávalókat és az is mehet a hütőbe .
a gombócokat sütőpapirral bélelt tepsibe teszem és 200 fokon megsütöm , kb : 15 perc alatt .

a kész gombócokat , mártást, salátával együtt tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
bulguros vagdalthús
  2014-02-24 13:42:57, hétfő
 
  500 gr. darálthús ( bárány, sertés )
200 gr. finom bulgur
1 fej hagyma,
1 tojás,
1 / 4 csokor petrezselyem, apróra vágott
1 / 2 teáskanál. édeskömény por
1 / 2 teáskanál.örölt koriandermag
100 gr. fenyőmag piritva
só, frissen őrölt bors
olívaolaj,

mély tálba rakom a bulgurt, leöntöm langyos vizzel, állni hagyom .
ha puha , akkor összekeverem a darálthússal, fűszerekkel, tojással, .
nagyobb , hosszúkás gombócokat csinálok belőle, s olajban kisütöm .



 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
Miskolci kocsonya farsang !
  2014-02-24 13:24:28, hétfő
 
  Idén február 20-23 között tartották meg a kocsonya farsangot Miskolc belvárosában .
Fesztivál és vásár egyben , kirakokó vásár , gasztronómiai bemutató is .






A kocsonya sokféle variációjával lehet találkozni ,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zöldséges halleves
  2014-02-23 17:32:40, vasárnap
 
 
3. evőkanál olívaolaj
2 közepes fej hagyma, közepes darabokban
3 szál zeller, közepes darab
2 nagy sárgarépa, közepes darabokban
2 nagy burgonya, kockára vágott, a köztes
2 paprika Link
3ág friss kakukkfű, vagy 1 / 2 teáskanál. evőkanál szárított kakukkfű,
1 paradicsom
600 Gr.hal ( sügér, tőkehal, stb),

néhány csepp Tabasco (vagy bors)
apróra vágott petrezselyem a díszítéshez

egy nagyobb lábasban olajon megpiritom a zöldségeket , utána sózom és borsozom , felöntöm vizzel és majdnem puhára fözöm .
most teszem bele a haldarabokat és készre fözöm ,
tálaláskor megszórom petrezselyemmel .




 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1104 db bejegyzés
Összes: 8967 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 272
  • e Hét: 9419
  • e Hónap: 42423
  • e Év: 488102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.