Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 160 
Öt év után tért haza a kóborló kutya
  2014-02-28 22:04:30, péntek
 
 

Max még szinte kölyök volt, amikor elcsatangolt debreceni gazdáitól. A család kedvencét egy éven át keresték hirdetésekben és plakátokon, de végül lemondtak róla. Az berettyohir.hu beszámolója szerint a kutyát harmincöt kilométerrel arrébb, Berettyóújfaluban találták meg. 5 évvel később!

Max január közepe óta kóborolt a berettyóújfalui kórház környéken, szinte otthonának érezte a kórház udvarát, ahol enni is kapott.

Lisztes Csilla, a helyi rendőrnő volt az, aki végül szólt a helyi állatvédőnek, Elek Mihálynak. Maxot az egyik kapubejáróba húzódva találták. Látszott rajta, hogy barátságos, emberhez szokott, nyugodt állat.

A helyi állatorvosnő, dr Rusland-Hudák Viktória a rendelőjéből elhozta a chipolvasót, hátha kiderül, kié a kutyus. Sikerrel járt, hiszen a kutyában volt chip, amit még kiskorában ültette bele.

Megállapították, hogy a tulajdonosa debreceni. Telefonszámot sajnos nem találtak hozzá, de az internet segítségével mégis azonosítani tudták.

Akkor derült ki, hogy Max már 7 éve elveszett. Mikor e-mail-ben elküldték a képét, a gazdája, Udvardy Enikő alig akart hinni a szemének. Azonnal felismerte. És ami a legszebb: a nagy találkozáskor a sok-sok eltelt év ellenére a kutya is felismerte őt!

Max, még kölyökkorában
fotó


Úton hazafelé

A beszámoló szerint még az állatvédők is megkönnyezték, amikor a hazatérő kutya és a régi gazdi újra egymásra találtak.

VIDEÓ - Nézzétek meg ti is, hogy örül Max! Link

,, Soha ne menj el egy kóbor állat mellett, mert lehet hazavárják őt." - mondta Elek Mihály állatvédő, aki segített Max hazatérésében.Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
A rák elleni természetes harc négyesfogata ....
  2014-02-28 21:50:29, péntek
 
 

A rák elleni természetes harc négyesfogata (amygdalin vagy B17-vitamin, kurkuma, gyömbér, alkáli só) hatékonyabb mint a kemoterápia

Figyelmet parancsoló a B17 vitamin ( laetril, amygdalin) azon tulajdonsága, hogy a rákos sejteket úgy pusztítja el, hogy az egészséges sejteket érintetlenül hagyja. Ez pedig nincs mese, a kemoterápiát jóformán teljesen megszégyeníti. Egyébiránt teljes képtelenség még az is, hogy a kemoterápia szóban egyáltalán még szerepel a “terápia" elnevezés. Nincs semmi terapeutikus abban, (leginkább a barbarikus elnevezés illene rá) ahogy az embereket mérgekkel fecskendezik tele. Ezek aztán válogatás nélkül megölnek minden sejtet, tekintet nélkül arra, hogy a sejt egészséges vagy rákos.
rakellenes-viragkA B17 vitamin 4 részből áll, melyek közül kettő a glükóz, a harmadik a benzaldehid és a negyedik a cianid. A “cianid" puszta említése általában enyhe sokkot okoz az emberekben, mert egy jól ismert méreg. Ugyanakkor a cianid és benzaldehid nem szabad molekulák. Természetesen kötött állapotban vannak más molekuláris képződmények kötéseiben. Valójában sok élelmiszer- beleértve a B12-vitamint- tartalmaz cianidot, de fogyasztása biztonságos, mert a cianid egy másik molekula részeként van jelen.
És most jön a zseniális rész: a rákos sejtek egy olyan enzimet tartalmaznak, amely az egészséges sejtekben nincs meg. Ez a béta-glükozidáz, az úgynevezett “felszabadító enzim". Ez az enzim szabadítja fel a benzaldehidot és a cianidot, így pusztítva el a rákos sejteket. És itt a még hihetetlenebb része a történetnek. Az egészséges sejtekben van egy ú.n. rodanáz enzim, ami “elkapja" a szabad cianid molekulákat és ártalmatlanná teszi őket oly módon, hogy kénnel kapcsolja össze őket. Azáltal, hogy a cianid rodanázhoz kötődik, cianát lesz belőle, amely egy semleges anyag. A rákos sejtek nem tartalmaznak elegendő ként ehhez!
b17Egy másik szempont, ami fenomenális természetes megoldás a rák gyógyítására az, hogy a laetril vagy B17 vitamin, 2 rész glükózt tartalmaz. A ráksejteket nem oxigén élteti mint a normális sejteket, amelyek (aerob) környezetben élnek, hanem a cukor erjesztése által növekednek,(anaerob) környezetben. Mivel az amigdalin 2 glükóz molekulát tartalmaz, a ráksejtek " örömmel" metabolizálják azt. Ez pontosan ugyanaz az elv, amely alapján a bőrön át felszívódó B12 vitamin is működik: http://www.b17hu.info/b17-kurak.html
Legjobb természetes forrása a sárgabarack magja. Az alma magja is tartalmazza, de koncentrációja a sárgabarackmagban a legmagasabb.
A laetril viszont nem csupán az egyedüli és legkülönlegesebb természeti forrásunk a rák gyógyítására.
A kínai és ajurvédikus orvoslás a gyömbért évszázadok óta használja.
unicafe.hu-a-gyomber-003A gyömbér egy csodálatos széles spektrumú gyógyító növény
A gyömbér előnyei:
A gyömbért évek óta eredményesen használják gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére. Serkenti a jó emésztést.
Tengeribeteg a tengerész? Adjunk neki gyömbért! Egy dániai kisérlet során 40 tengerészkadét kapott naponta 1 g gyömbérport, aminek hatására jóval kevesebbszer tört ki rajtuk a hideg verejtékezés, hányinger- a tengeribetegség klasszikus tünetei, mint a 39 placebót szedő társukon.
Segít orrduguláskor, minimálisra csökkenti a nyák képződését, segítve ezzel asztmásoknak is. Különböző gyömbér kivonatok bizonyítottan javítják a szív-és érrendszeri egészséget és jótékonyan hatnak a vérkeringésre.
A gyömbér elpusztítja az 5-LO enzimet, amely nélkül a prosztata rákos sejtek pár órán belül meghalnak. Egyik komponense bebizonyítottan képes lelassítani vagy megállítani többféle rák metasztázisát (rákos sejtek áttevődését).
Néhány onkológus gyömbér kivonattal egészíti ki saját mérgező terápiáját, lerövidítve a betegek kemotól vagy sugárzástól való szenvedését.
Kiváló természetes gyulladáscsökkentő, ízületi fájdalom, valamint egyéb krónikus fájdalmak esetében. Néha még az agyi gyulladás is enyhíthető gyömbérrel.
Egyik fő orvosi jelentés azt állította, hogy a gyömbér nem volt jobb, mint az ibuprofen az ízületi gyulladás enyhítésére. Az ibuprofen viszont (nem-szteroid gyulladáscsökkentő hatóanyag) sok káros hosszú távú mellékhatással rendelkezik, ami befolyásolja a vesék, májak, belek és az immunrendszer működését.
A csernobili és fukushimai nukleáris katasztrófák után azt is jó tudni, hogy a gyömbér jelentős sugárvédelmet nyújt sejt szinten. Naponta fogyasztva
gyulladáscsökkentő, rákölő, immunrendszer erősítő és krónikus fájdalom enyhítő és
komoly figyelmet kap a rák gyógyításában is.
7kurkumaA kurkumin már keletkezésükkor lemészárolja a rákos sejteket
Dióhéjban: a kurkumin antioxidáms, gyulladáscsökkentő, epekiválasztást elősegítő, májvédő és rákölő.
2011 április 21-én, a University of Texas MD Anderson Cancer Center kutatói, a nyugati orvostudomány által preferált toxikus kemoterápiás szerek kutatása helyett egy igen meglepő tanulmányt tett közzé.
A kutatók teljesen rácsodálkoztak a kurkumin azon képességére, hogy képes... bővebben: naturahírekLink

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Ukrán luxushelikoptert rejtegetnek Budaörsön
  2014-02-28 21:44:17, péntek
 
 

Az Ukrajnából menekülő Viktor Janukovics helikoptere áll a budaörsi repülőtéren - a reptéren legalábbis sokan ezt hiszik az őrzött hangárba dugott Eurocopterről. Az biztos, hogy a drága, bérelt gépen három napja egy öltönyös csapat érkezett Magyarországra. A gazdasági tárca megerősítette, hogy ukrán gépről van szó, de a gép utasairól nem tudott felvilágosítást adni.

Három napja, február 25-én egy luxuskategóriás helikopter érkezett Ukrajnából a budaörsi reptérre. Névtelenül nyilatkozó forrásunk szerint a landolás után a gépből ,,öltönyös ukrán urak és vállrojtos pilóták szálltak ki". Aznap a reptéren már a gép érkezése előtt elterjedt,hogy Viktor Janukovics megbuktatott elnök helikopterét várják.

Negyedmillióért a Kajmán-szigetekről is
Azt több forrásból is sikerült megerősítenünk, hogy az EC-145 típusú, UR-LCJ lajstromjelű helikopter jelenleg egy budaörsi hangárban, oldtimer gépek között állomásozik. Egyik forrásunk azt mondta, ,,jól el van rejtve".

A helikopterről annyit lehet még tudni, hogy állítólag egy Challenge Aero nevű, luxusrepülőket és luxushelikoptereket üzemeltető cég tulajdonában áll 2012 óta. A cég az ukrán bizniszjáratok piacának 15 százalékát fedi le. Tulajdonosa egy Szergej Nyikiforov nevű orosz anyanyelvű férfi, aki évek óta csak ezzel az üzlettel foglalkozik. A cég nem titkolja, hogy egy kivételezett rétegnek nyújt szolgáltatást, és ha kell, negyedmillió dollárért akár a Kajmán-szigetekről is gyorsan hazarepítik az embert.

A Challenge Aerót megkerestük telefonon is. Kollégánk rákérdezett, hogy mit csinál itt a kérdéses helikopter, mire a háttérből egy női hang odakiálltott a telefont felvevő titkárnőnek, hogy ,,ne mondj semmit, rakd le a telefont!".

Kormányzati körökben azt állították, nincs tudomásuk arról, hogy politikai támogatással ukrán vezetőket engedtek volna berepülni az országba.

A légügyi hatóságot felügyelő gazdasági minisztériumban kérdésünkre megerősítették, hogy ukrán felségjelű a budaörsi reptéren álló helikopter, arról azonban a tárca nem tudott felvilágosítást adni, hogy a gép utasai milyen céllal érkeztek.

Ungvárról jött
Műszaki adatai szerint a gép egy tankkal körülbelül 670 killométert tud megtenni, ami körülbelül a Kijev-Ungvár távnak felel meg. Egyik forrásunktól azt is tudjuk, hogy a gép Ungvárról indult Budaörsre. Hogy oda honnan érkezett, azt nem tudni.

2148452
Fotó: Igor Bubin / airliners.net
Érkezhetett-e a géppel Janukovics?
A helikopter lényegében bármilyen VIP személyt szállíthatott Budaörsre, hiszen az elmúlt napokban az ukrán politikai elit jelentős részének volt jó oka menekülésre. Tény azonban, hogy Janukovics pontos tartózkodási helyéről a hét elején szinte semmit nem lehetett tudni.

A bukott elnök múlt pénteken Kijevből helikopterrel Harkovba menekült. Innen szombaton szintén helikopterrel érkezett Donyeckbe, ahol a reptérre ment. Egy magángépen megpróbált Oroszországba repülni, de a határőrök nem engedték felszállni, mert nem voltak meg a szükséges papírjai. Ezért Donyeckből autóval Luganszkba menekült, vasárnap pedig megérkezett Balaklavába, ahol a Belbek reptérről akart elrepülni, de az sem jött össze.

Janukovics a legtöbb testőre hátrahagyásával, három autóval indult el Balaklavából. Hivatalosan csak csütörtökön jelentették be, hogy menedéket kapott Oroszországtól, de azt még mindig nem tudni, pontosan hogyan jutott oda és hol volt vasárnaptól csütörtökig.

Elsőre nem tűnik ésszerű elgondolásnak, hogy Janukovics óriási kitérővel, esetlegesen Magyarország érintésével próbáljon Moszkvába repülni egy Oroszországhoz közeli, orosz katonai bázisról. A Krími félszigeten azonban kétszer is kudarcba fulladt a menekülési kísérlete, sokan tudták, hogy ott van, és azt is, hogy Oroszország felé akar távozni. Arra viszont, hogy nyugat felé repül, valószínűleg nem sokan számítottak.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajkrém készítése házilag
  2014-02-28 21:26:56, péntek
 
 

Miért éppen házi vajkrémet készítsünk?

Azért, mert az üzletekben kapható vajkrémek többsége sajnos tele van mesterséges anyagokkal és más adalékokkal.
vajkrem1Az egyik közismert és közkedvelt gyártó 200 g kiszerelésű vajkrémes dobozán az alábbiak olvashatóak az összetevők között - a teljesség igénye nélkül -: sűrítőanyag (E1442, E410)), stabilizátorok (E1422, E412, E466), savanyúságot szabályozó anyag (E330), glükóz szirup, cukor, sovány tejpor, tejsavópor, stb. Szörnyű, hogy egy teljesen egyszerű ételt mennyire túl tudnak komplikálni a gyártók, arról nem is beszélve, hogy ezek a termékek mennyire drágák.
Feleségemmel együtt nagyon szeretjük a vajkrémet, ám a fent olvasható okok miatt úgy döntöttünk: megnézzük, hogyan is lehetne ezt (is) elkészíteni házilag. Az interneten többféle alaprecept is olvasható, de ezeket nagyjából két csoportra lehet osztani: joghurt alapúak és tejföl alapúak.
Jelen posztunk az első változatról szól, mert az tűnt szimpatikusabbnak. Tulajdonképpen arra kellett rájönnünk, hogy ez (is) egy nagyon egyszerű dolog, amit érdemes otthon készíteni. Az ötletadó recept Eszterlánc blogjában olvasható. Az arányokon kicsit módosítottunk annak megfelelően, hogy milyen kiszerelésben kaptuk a hozzávalókat.
Hozzávalók a házi vajkrémhez
2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g/doboz), 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín, egy csapott mokkáskanál konyhasó. Ezek a hozzávalók az alaprecepthez szükségesek. Az ízesítéshez használt fűszereket mindenki kedvére választhatja ki, mi magyaros ízre vágytunk, ezért használtuk az alábbi fűszereket.
Fűszerek az ízesítéshez
vajkrem2Egy csapott mokkáskanál fűszerpaprika, egy-két gerezd fokhagyma (vagy szárított fokhagyma granulátum), szárított morzsolt metélőhagyma, szárított morzsolt petrezselyem, őrölt bors.
Milyen legyen a joghurt?
Joghurtból érdemes a minél nagyobb zsírtartalmút választani, mert annál több lesz a belőle kinyert ,,anyag" mennyisége. A görög joghurtok a legjobbak ebből a szempontból, de áruk miatt nem biztos, hogy meg is éri. Ezért mi a kapható legzsírosabb nem görög joghurtot választottuk, ami 3.6% zsírtartalommal bír.
A vajkrém elkészítése
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. Érdemes kóstolgatni, mert nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Úgy érdemes sózni, hogy épp egy kicsivel legyen sósabb, mint ahogyan szeretjük, mert a só egy része a kicsepegő savóval távozni fog. Ha jól összekevertük - itt még fűszert nem teszünk bele -, akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba (textil pelenka, konyharuha, tüllkendő, stb.). A neten keringő receptek gyógyszertári gézt írnak, de az nem elég sűrű, és hajlamosak belőle a szálak kihullani, ami nem biztos, hogy emelné a házi vajkrémünk élményfokát. Tehát borítsuk bele valamilyen sűrű szövésű anyagba a félkész házi vajkrémünket.
Kössük batyuba, és most jön a mutatvány! Az egészet valahogyan úgy kellene behelyezni a hűtőbe, hogy a batyu egy edény felett lógjon úgy, hogy ne érjen az edény aljához. Ezt mi úgy oldottuk meg, hogy a hűtő felső polcát képező rácshoz kötöttük a batyut, az edényt pedig egy polccal lejjebb alá tettük. Hamarosan elkezd a savó kicsepegni belőle. Hagyjuk így legalább 12 órán át. A mienk 18 órán keresztül lógott ott, és jó négy deciliternyi savó távozott belőle. Aki nem irtózik tőle, az meg is ihatja a kicsepegett savót. Én is így tettem.
vajkrem3Szedjük ki a hűtőből, és bontsuk ki óvatosan a batyut. A krémet szedjük ki a ruhából, és tegyük bele egy dobozba. Ha nem natúr akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
Nekünk a lecsepegtetés előtt 680 gramm (330 g +330 g + 20 g) volt, a 18 órányi csepegtetés után viszont nagyjából 400 gramm lett, ami azért nem olyan rossz arány, tekintve, hogy ez két doboznyi bolti vajkrémnek felel meg, ami megközelítőleg (jelen árak mellett) 700-800 Ft. Az alapanyag nem került ennyibe, nincsenek benne mindenféle "E" összetevők, és nem mellékesen sokkal finomabb lett, mint a bolti változat.
Jó étvágyat kívánunk a házi vajkrémhez.
A szerző blogját itt Link találod!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
A világhírű magyar agykutató döbbenetes vallomása Istenről
  2014-02-28 21:22:41, péntek
 
 

Megjelent: 2014/02/11 Írta: Bellini Kategória: Kuriózum - 9 hozzászólás

A tudomány jeles képviselői legtöbbször megállnak az “anyagi" szint vizsgálatánál, és a racionális megközelítés korlátainál. Csupán az elmével felfogható területen “kirándulnak", az azon túli vidéket pedig meghagyják másoknak. Nem így a világhírű magyar agykutató, Freund Tamás professzor.

freund

Az “Istenadta" című kiváló könyvben, különböző emberekkel beszélgetnek a szerzők tehetségről, felelősségről, Istenről és az ezekkel kapcsolatos élményekről, gondolatokról és tapasztalatokról.

Freund Tamás professzor urat is megkérdezték ez ügyben. Megdöbbentő amikor a materiális világ kutatói, a racionalitás emberei mégiscsak eljutnak az anyagon túli, sokkal “finomabb szintű" dimenziók világába is, és a sejtek, idegpályák és egyéb biológiai dolgok mellett, Istenről kezdenek el beszélni. Itt olvashatsz a vele készült beszélgetésből néhány gondolatot:

Interjú részlet

“...a gyermeki hitet könnyű elveszíteni, ha nem nyer megerősítést a felnőtté vált ember agyában. Az idegtudós az anyag evolúciójának a csúcsát, az agyat vizsgálja. Azt a szervünket, amelyen keresztül a lelkünk megnyilvánul az anyagi világ számára. És olyan funkciók produkálásra is képes, amire semmi más biológiai, fizikai-kémiai anyag nem. Ha a neurobiológus megismeri az idegsejthálózatokat, nehezen tudja elképzelni, hogyan lesznek ebből új gondolatok, hogyan tehet föl az idegsejtek hálózata olyan kérdéseket, mint hogy mi az élet értelme. Akármennyire komplex terméke az agy az evolúciónak, nem gondolom, hogy képes kitermelni egy olyan nem anyagi entitást - nevezzük elmének, éntudatnak, szabad akaratnak, léleknek, de leginkább ezek együttesének - amely irányítóként hat vissza az őt létrehozó idegsejtek hálózatára. Inkább azt tudom elképzelni, hogy, mint az anyag evolúciójának csúcsa, az emberi agy vált alkalmassá, hogy rajta keresztül a teremtő eredetű lélek meg tudjon nyilvánulni az anyagi világ és ami fontosabb, a többi lélek számára.

- A lélek tehát külső beavatkozásra került belénk az evolúció folyamán?

- Az ateista elképzelés szerint a tudat az anyagi agy működésének emergens tulajdonsága. Én úgy gondolom, az anyagnak nem lehet olyan emergens tulajdonsága, ami visszahat az őt létrehozó idegsejthálózatra. Már csak azért sem, mert ha kiveszünk egy szövetmintát az emberi agyból, és összehasonlítjuk a majom vagy a macska ugyanonnan kivett szövetmintájával, akkor közel ugyanannyi sejtet találunk, ugyanolyan típusúakat, a kapcsolódási törvényszerűségeik, a kommunikációra használt molekulák is egyformák. A fő különbség, hogy ezekből a kis agykérgi oszlopokból az emberi agyban jóval több van, mint egy majom vagy egy macska agyában. ha valaki elhiszi, hogy csak mert ezekből az egységekből jóval többet pakolok egymás mellé, a hálózat generál egy nem anyagi jellegű éntudatot, az élet értelmén lamentáló elmét, akkor azt is el kell hinnie, hogy ha chipekből kapcsolunk össze egyre többet, akkor egyszer eljutunk egy számítógéphez, ami előbb-utóbb szintén kitermel magából egy elmét, ami majd az éterből visszahat és programozza a gépet létrehozó chipek hálózatát. Ezért gondolom én, hogy az agyunk nem kitermeli, hanem befogadja az egyébként tér-idő dimenziókon kívül létező lelkünket. Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém, mert ők el tudják hinni, hogy az öntudatára ébredt emberi agy az ősrobbanással önmagából, önmagától és önmagáért keletkezett anyagi világ fejlődésének terméke lenne. Én ezt nem tudom elhinni, természettudományos bizonyítékaink pedig egyik álláspontra sincsenek.

- Vagyis minden további nélkül össze tudja egyeztetni istenhitét a tudománnyal.

- Érdemes belegondolni, hogy az ősrobbanás utáni első másodpercben, ha az öt fizikai állandó nem úgy van beállítva, ahogy, hanem mondjuk a gravitációs állandó néhány százezreléknyivel nagyobb, akkor az univerzum visszazuhan önmagába. Ha az atommagok belső kölcsönhatási állandója néhány milliomod részével kisebb vagy nagyobb, csak hidrogén- vagy csak héliumatomok keletkeznek, és sohasem jön létre a szénatomra épülő szerves élet. Az ateisták hiedelme szerint ez magától alakult így ki. Én inkább abban hiszek, hogy volt egy teremtő lélek, akinek valamiért eszébe jutott, hogy anyagi világra volna szükség. Ahogy a Biblia írja, kezdetben volt az Ige. A teremtő szándék. A fizikai állandókat úgy állította be, hogy hozzánk hasonló lények jöjjenek létre. a kémiai, majd biológiai evolúciós szabályai, úgy mint a természetes szelekció, nem mások, mint a teremtés eszközei. Nincs abban semmi különleges, ha egy tudós istenhívő. Inkább abban látom a különlegességet, ha egy tudós ateista. Olyan hiedelemrendszerben kell élnie, aminek én nem látom az értelmét. A legnagyobb rejtély a gondolkodó, szabad akarattal rendelkező ember keletkezésének az értelme, a lelkünk eredete, küldetése és sorsa. Ezek olyan kérdések, amelyekre a természettudomány sohasem fog választ adni. Ha pedig a hitünk más kérdésekkel foglalkozik, mint a tudomány, akkor miért ne lehetne a kettő összeegyeztethető, egymást kiegészítő?" Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Így mentik ki a pénzt a gazdagok
  2014-02-27 08:22:53, csütörtök
 
 

Nagy-Britanniában bejegyzett cégekből álló hálózattal tüntette el a helyi adóhatóság és nyilvánosság elől vagyonát a megbukott ukrán elnök, Viktor Janukovics.

Fektessen be dr Alexanxder Elderrel 1 évig! A világ elismert tőzsdepszichológiai szakértője, számos best seller forex könyv szerzője havonta megosztja Önnel piaci nézeteit. Csatlakozzon ingyen

Rejtett céghálózat képe rajzolódik ki azokból a dokumentumokból, amelyeket a felkelők Viktor Janukovics volt államfő Kijev melletti birtokán, Mezsihirjában találták. Janukovics pánikszerűen hagyta el a helyet február 22. éjjel, amikor összeomlott az európai uniós közvetítéssel az ellenzékkel tető alá hozott megállapodása a hatalom fokozatos átadásáról. A tüntetők egyszerűen nem fogadták el, hogy nem mond le azonnal. Előzőleg a múlt héten kirobbant összecsapásokban 75 felkelő és tucatnyi rendőr vesztette életét Kijevben.


Kapcsolódó cikkek
Az oroszoknál vannak az aduk
Megy az IMF Kijevbe
Ez várható csütörtökön
NATO-főtitkár: Ukrajna a legfontosabb biztonságpolitikai kérdés Európában
Kijevbe és Donyeckbe utaznak a V4 külügyi vezetői
Megvan Janukovics?
A menekülés óráiban az elnök stábja lóhalálában próbálta megsemmisíteni az államfő vagyonát birtokló titkos külföldi céghálózattal kapcsolatos dokumentumokat. Először elégetni akarták a papírokat, ám ezt túl lassan haladt, ezért behajították az archívum maradékát a Dnyeperbe, amely a 140 hektáros birtok lábánál kanyarog - derül ki a bne hírportál tudósításából.

Pech vagy mázli

Janukovics pechjére, a lázadók szerencséjére a folyó ezen a szakaszon kisebb tószerű részeket formál, ezért az elhajított papírok egyszerűen lesüllyedtek a fenékre, és ott maradtak. A Mezsihirjába érkező civilek február 23-án észrevették, hogy érdekes papírok úszkálnak a vízen, búvárokat hívtak, aki 200 tömött irattartót hoztak felszínre a folyó medréből. A dokumentumokat oknyomozó újságírók vették kezelésbe.

Az internetre elsőként felkerült papírokból kiderül, hogy Janukovics Nagy-Britanniában bejegyzett céghálózaton keresztül birtokolta vállalatbirodalmát. Az államfő kezében volt a Kijev központjában felépült adatközponttól kezdve a Donbass szénbányán át több a kijevihez hasonlóan fényűző fekete-tengeri ingatlanig sok minden.

Helikopterleszálló

Fény derült egy Tantalit nevű vállalkozásra, amely - amellett, hogy felépítette és birtokolta a Mezsihirját - dollármilliókból létrehozta a Kijev történelmi zöldövezeti központjában felépült, 2013 júliusában átadott, becslések szerint 40 millió dollárból tető alá hozott irodaházat. Az beton-üveg monstrum tetején helikopterleszálló hely van - Janukovics rendszeresen ide érkezett a nem messze lévő kormányzati negyedből, hogy helikopterrel utazzon tovább a főváros melletti rezidenciájára.

Az épületet birtokoló, illetve az abban irodákat bérlő vállalatok, továbbá az adatközpont a brit Fineroad Business LLP fedőszervezet kezében van. Az adatközpont Európa egyik legnagyobb ilyen létesítménye, ügyfelei között vannak állami monopóliumok, például az ukrán posta. Egy hetet dolgoztam itt, de fogalmam sem volt arról, ki a főnök és hol található - mondta az adatközpont sajtótitkára a bne-nek.

19. századi bánya

Egy további brit fedőcég a Navimax Ventures Ltd. Az Ukrainszkaja Pravda beszámolója szerint ennek a vállalatnak a kezében van egy nagy donyecki szénkereskedelmi cég, az 1999-ben alapított DRFT, amelyet régóta a volt államfőhöz kötnek. A DRFT-t azzal vádolják, hogy rajta keresztül értékesítik az illegális ukrán szénbányákból (ukránul kopankik) kikerülő szenet. Ezekben a bányákban 19. századi körülmények között dolgoznak az emberek, akik közül sokan vesztették életüket az újra ismétlődő balesetekben.

Janukovics emberei tagadták, hogy az elnöknek köze lenne a DRFT-hez, ám a Mezsihirjából előkerült dokumentumok bizonyítják a kapcsolatot. A kopankik világával éppen ellentétes vagyonelemek is vannak a Navimax tulajdonában, nevezetesen három palotaszerű krími luxusingatlan. Egy további ottani birtok a szintén a volt államfő családjához köthető Roadfield Capital LLP brit vállalat kezében van. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tolvajok és csalók vadásznak a pótolhatatlan értékeinkre
  2014-02-27 08:19:05, csütörtök
 
 

Ha valakinek ellopják a telefonját, tabletét vagy laptopját, a kár már önmagában nagy lehet - de a károsult akkor kaphat igazán a fejéhez, ha összeszámolja, mennyit veszít az ellopott eszközön tárolt adatok miatt. Akár az egész életünk felborulhat egyetlen kis eszköz elvesztése után.
Szponzorált hirdetések

Kedves olvasók: ki mit tenne legelőször, ha ellopnák a telefonját? Valószínűleg akadna, aki azonnal letiltaná minden banki hozzáférését, megváltoztatná a levelezésének és egyéb webes szolgáltatásának jelszavait. Mások azonban talán nem jutnának túl a pánikon, vagy épp a mérgelődésen, majd egy idő után morogva vennének egy új készüléket, és megpróbálnák elfelejteni a kellemetlen incidenst. Ők viszont duplán is rosszul járhatnak, hiszen a telefonon tárolt adatok illetéktelen kezekbe kerülve még a lopásnál is rosszabb következményekkel járhatnak: egyszer csak megjelennek az egyszer már megkárosított áldozat életében az illetlen képekkel zsaroló, szerelmes SMS-ekért pénzt követelő, banki hozzáféréseket elorzó, számlákat kiürítő bűnözők.

A felhasználók kicsivel több, mint fele - a megkérdezettek 56 százaléka - úgy vélekedik, hogy a mobil eszközökön tárolt adatok sokkal fontosabbak, mint maga az eszköz, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International 2013 nyarán végzett közös felméréséből. Továbbá adatlopás esetén a felhasználók több mint 50 százaléka nem tudta visszaszerezni adatai többségét.

A kérdés adott: mi ér többet? Egy drága eszköz vagy egy féltve őrzött, régi fotó? Egy laptop vagy egy e-mail, amely sokat jelent a számunkra? Egy tablet vagy egy video klip, amely a régi barátokkal való találkozásról készült? A legtöbb válaszadó szerint a személyes adatok sokkal többet érnek a mobil eszközöknél, a készülék árától függetlenül.

Sajnos az emberek gyakran veszíthetik el értékes adataikat önhibájukon kívül: a felmérés szerint minden ötödik rosszindulatú támadás végződik a személyes adatok elvesztésével, melyeknek 61 százalékát sosem tudják visszaállítani. A személyes adatok a kiberbűnözők számára csak egy értékesíthető áru: adatokat lopnak, melyeket később felhasználva, akár blokkolhatják is a felhasználó online pénzügyi hozzáférését, amelyet az esetek többségében csak súlyos összeg kifizetése után adnak vissza a tulajdonosnak. A széles körben elterjedt mobil eszközök csak súlyosbítják a helyzetet, hiszen minden egyes új okostelefonnal vagy tablettel további támadási felületet biztosítunk a csalók számára.

Persze sokan azt gondolhatják, hogy rajtuk még akkor sem tud kifogni senki, ha netán megszerzi telefonjukat vagy más mobil eszközüket, hiszen azon nem tárolnak banki jelszavakat és egyéb hozzáférési kódokat. Ne feledjük azonban, hogy sajnos a rossz szándékhoz gyakran hihetetlen találékonyság is társul, és még a legártatlanabbnak tűnő adatokkal is visszaélhetnek. Vegyük például, hogy a tolvaj megtudja egy fiataltól ellopott telefonból az áldozat lakcímét, majd felhívja a telefonon az "Anya" név mellett tárolt számot. A szülőket elcsalja valahová, mondván, a gyerekükkel valami baj történt - ő pedig közben kirámolja a lakást. Az internetes zaklatás korában az sem igényel túlzott fantáziát, hogy a telefonon található képek közül valamilyen kicsit is pikánsat, vagy épp kellemetlent kiemelve a tolvaj zsarolni kezdje az áldozatot: fizess, vagy közzé teszem...

Habár a kibertámadások száma növekszik, a személyes információk még mindig biztonságban maradhatnak egy megfelelő biztonsági megoldással, melyek könnyen beszerezhetők a népszerű okostelefon platformok saját alkalmazásboltjaiban, ezenkívül pedig érdemes lehet használni az újabb mobilok nyomkövető funkcióit is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  TV, internet, komputer,telefon  
Könnyezik, viszket, fáj: milyen betegségeket jelez szemünk?
  2014-02-27 08:14:06, csütörtök
 
 

Fókuszban a megfázás
Könnyezik, viszket, fáj: milyen betegségeket jelez szemünk?

A szem a betegségek tükre is

Egy álmatlan éjszaka vagy klóros vizű uszoda után általában egyértelmű, mi a baj a szemünkkel. Néha azonban előfordulhat, hogy a megszokottnak tűnő rendellenesség valamilyen súlyosabb betegségre utal.

Címkék: szürke hályog, szem
Az alábbiakban azt vesszük sorra, mi minden okozhatja esetleges szempanaszainkat:

Szem kivörösödése

Ajakherpesz:Szemeink kivörösödését vírusok és helyi fertőzés is okozhatja. Az emberek 90 százaléka által hordozott herpeszvírus is megfertőzheti a szemünket, ami gyulladást vált ki. Ha ajakherpeszünk van, érintése után feltétlenül alaposan mossunk kezet.

Szivárványhártya-gyulladás:Ha a szemünk sötétvörössé válik, és lüktető fájdalmat érzünk elülső részén, iritis (szivárványhártya-gyulladás) alakulhatott ki. Általában kortikoszteroid szemcseppel kezelik, de ha fertőzés alakul ki, antibiotikumra is szükség lehet.

Magas vérnyomás:A szemfehérjén megjelenő makacs vörös foltok magas vérnyomást jelezhetnek. A magas vérnyomás következtében a vérerek kitágulnak, időnként akár ki is repednek, ez okozza a vörös foltokat.

Vérzés: Ha az egyik szem egyéb tünetek nélkül hirtelen kivörösödik, kötőhártya alatti bevérzésről lehet szó. Az idősek körében gyakori rendellenességet erős köhögés vagy hányás válthatja ki, vagy azokban jelentkezhet, akik hajlamosak az orrvérzésre illetve zúzódásokra.

A szem problémáit kezelni kell (Fotó: Europress)

A szem problémáit kezelni kell (Fotó: Europress)


Szemszárazság

Menopauza: A hormonszintek változása többek között a szem könnytermelését is befolyásolhatja. A panasz ellen jó módszer lehet, ha körülbelül 10 percenként 20 másodpercre lehunyjuk a szemünket. Légkondicionált irodai környezet vagy a kontaktlencse bennfelejtése is okozhat szemszárazságot.

Sjögren-szindróma: Az autoimmun betegség során a szervezet saját nedvtermelő mirigyeit támadja, ami a szemek szélsőséges szárazságát okozhatja. További tünetei lehetnek a szájszárazság és az izmok kimerülése. A lassan kialakuló betegség inkább a nőket érinti, mint a férfiakat, és jellemzően 40-50 éves életkorban mutatják ki.

Szaruhártya-gyulladás: Ilyen esetben a szaruhártya szárad ki, amit az okozhat, hogy a szemünk nincs teljesen lecsukva alvás közben, nem pislogunk elég gyakran, vagy sérülés érte a szemünket.

Szemviszketés

Szemhéjgyulladás: A szemhéj bőrének irritációja és gyulladása néha pikkelyes hámlással jár együtt, ami úgy néz ki, mint a korpa, valójában azonban a szemhéj bőrének leváló pikkelyeiből áll. Bakteriális fertőzés okozhatja, de a rosaceával is összefügghet. Nincs ismert gyógymódja, kezeléséhez keverünk össze egy csipet szódabikarbónát egy pohár meleg vízzel, áztassunk bele egy vattát, és ezzel törölgessük át a szemhéjat naponta kétszer. Természetesen minden alkalommal készítsünk friss oldatot.

Allergia: A szemviszketés gyakran valamilyen allergia, például az allergiás kötőhártya-gyulladás tünete lehet. Okozhatja valamilyen szezonális allergén (pollen, fűféle, fa), vagy egész évben jelen lévő allergén (penész, por vagy állatszőr). A tünetek a forrás távollétében enyhülhetnek, a szemtünetek kezelésére pedig antihisztamint vagy szteroidos orrspray-t alkalmaznak.

Színes gyűrűk a szivárványhártya körül

Magas koleszterinszint: A szivárványhártya körül kialakuló tejfehér gyűrű a magas koleszterinszint jele lehet. A gyűrű a szaruhártyában lévő zsír lerakódása következtében alakul ki. Kezeléssel és életmódbeli változtatásokkal az állapot elmulasztható.

Wilson-kór: A szem körül kialakuló rézszínű gyűrű Wilson-kórra utalhat. A ritka genetikai rendellenesség hatására túl sok réz gyülemlik fel a szervezetben. Kezelése gyógyszerrel és diétával történik, melynek során kerülni kell a magas réztartalmú élelmiszereket, például a májat, a dióféléket, a csokoládét és a gombát. Kezelés hiányában máj- és agykárosodáshoz vezethet.

Szemkönnyezés

Elzáródott könnycsatornák: Ha a könnycsatornák elzáródnak, a folyadék nem tud kiürülni. A pangó folyadéktól fertőzés alakulhat ki, ragacsos váladék keletkezhet a könnycsatornában, amitől könnyezni kezd a szemünk. A rendellenesség idősebb korban gyakoribb, mert a kollagén rostok összehúzódnak a könnycsatornában, és elzárják azt, de nátha is okozhatja.

Szemszárazság: Amikor a szemeink szárazak, ez irritáló tényezőként hat, ami könnyezést vált ki.

Csüngő szemhéj

Ciszta: A csüngő szemhéjat nagyméretű belső ciszta is okozhatja, ami nem feltétlenül jár fájdalommal. A jégárpa néven is ismert rendellenességet a Meibom-féle, olajos váladékot termelő mirigyek kivezető nyílásának elzáródása okozza. A meleg vizes borogatás nyugtatja a területet, és elősegíti a csatorna ürülését.

Diabétesz: A csüngő szemhéj esetenként a test más területén kialakult izom- vagy idegkárosodás jele is lehet. A cukorbetegség okozhatja a szemfenék idegeit tápláló hajszálerek károsodását. Ha viszont hirtelen jelentkezik, egy kisméretű agyi aneurizma, agydaganat vagy tüdődaganat is okozhatja, ezért azonnal forduljunk orvoshoz.

Szemfájdalom

A szem karcolódása:A szaruhártya sérülése nagyon éles fájdalommal jár, és a szemhéj ösztönösen lecsukódik, hogy megóvja a szaruhártyát az éles fénytől. Az ilyen sérülések általában maguktól meggyógyulnak, de antibiotikumos szemcseppel megelőzhetjük a további fertőzések kialakulását.

Fekély: A szaruhártya fekélye éles, állandó fájdalommal jár. Többnyire a kontaktlencsét viselőket érinti, de szemfertőzés következtében is kialakulhat. A károsodás elkerülése érdekében mielőbb forduljunk orvoshoz.

Zöld hályog: A mélyreható fájdalom a zöld hályog egyik jele lehet, ami akkor alakul ki, amikor a szem elvezető csatornái elzáródnak. Kezelés hiányában akár vaksághoz is vezethet, de gyógyszerekkel kezelhető a rendellenesség. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Interjú Boros Józseffel, a megye leggazdagabb emberével
  2014-02-27 07:52:22, csütörtök
 
 

,,Mások előtt járni egy lépéssel..."

Tavaly két, a TOP100 leggazdagabb magyart bemutató kiadványban is a 42. helyet szerezte meg a legmódosabb hajdú-bihari vállalkozó. Boros József vagyonát 13 milliárd forintra becsülik.

Emlékszik még, hogy a kölyök Boros Jocó mit felelt, amikor a felnőttek azzal nyaggatták, hogy “mi leszel, ha nagy leszel?"

Boros József: Gyermekkori álmom volt, hogy pap leszek. Szegény családból származom, ahol az éhezés mellett a hit volt az, ami formában tartotta az embert. Csakhogy a papi hivatáshoz gimnáziumba kellett volna menni, ahol viszont nem volt ösztöndíj, ezért pincértanulónak szegődtem.

Azt szokták mondani, hogy csak az első milliót nehéz megkeresni, a többi már jön szinte magától. Emlékszik, hogy mi volt az a biznisz, amiből aztán dőlt a pénz? Állítólag a dobozos sörrel alapozta meg a szerencséjét, amit utánfutószám hordott a Balaton partjáról Debrecenbe...

Boros József: Az első milliómat annak köszönhetem, hogy az Aranybikában pincérként dolgoztam, spóroltam, meg aztán mindig volt valami kis seft is. Hol némi valuta, hol egy kis farmernadrág, kvarcóra, vagy éppen török irhabunda. Érdekes, hogy az arany sosem érdekelt. De

22 éves koromban vettem például egy telket 100 ezer forintért, amit évekkel később eladtam 18 millióért. Az ingatlan-bizniszben már akkor is éreztem fantáziát. Aztán 1981 nyarán otthagytam az Aranybikát és szerződéses üzemeltetésre kivettem a Nyíl utcai kocsmát. Tele voltam ötletekkel. Beruháztam kétszer 4 ezer forintot két moslékos fazékba, amiket sörhűtőnek alakíttattam át. Néhány hét múlva már az utcán állt a sor vége a jó hideg sörért a kocsmám előtt.

A hatalomnál ugyan kiverte a biztosítékot, amikor az italbolt felirat helyére kitettem, hogy kocsma, de ezt még elnézték nekem. Nem úgy, amikor a másik kocsmámra franciául írattam ki, hogy Moulin Rouge; a vörös-fekete táblát levetették velem. De nem adtam fel.

Az interjú további részét a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n Linkv olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Házi sajtot készítettünk a kert zöldfűszereivel
  2014-02-26 01:26:11, szerda
 
 

7 liter friss tejből és a kert fűszereiből különleges házi sajtot készítettünk. Nem kellett más hozzá, mint egy nagy fazék, egy konyharuha és némi bátorság.... Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 160 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 160 db bejegyzés
e év: 1520 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 2111
  • e Hónap: 5396
  • e Év: 5396
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.