Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Friss nyugdíjszabályok: finom hangolták a rendszert
  2014-03-31 08:12:07, hétfő
 
  Friss kormányrendelet egyértelműsíti az állami nyugdíjrendszer több részletét: közölték a valorizációas szorzószámokat, egyszerűsítették az ügyintézést, és egyértelműsítették a ,,Nők 40 Plusz" program részletszabályait, így még több nő élhet a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségével.

A 90/2014.(III.20.) Korm. rendelet módosította a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló168/1997. (X.6.) Korm. rendeletet, valamint a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a balettművészeti életjáradék és az átmeneti bányászjáradék eljárási szabályairól, valamint egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 333/2011.(XII.29.) Korm. rendeletet.

A Magyar Közlöny 41. számában kihirdetésre került, 2014. március 23-tól hatályos jogszabály tartalmazza egyrészt az évente márciusban meghatározandó ún. valorizációs szorzószámokat a 2014-ben megállapítandó nyugdíjak, és hasonló számítású ellátások összegének meghatározásához, másrészt kényelmesebb nyugdíj ügyintézési módot tesz lehetővé az eddig csak lakóhely szerinti nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél lehetséges ügyintézés tartózkodási hely szerinti nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél is lehetővé tételével. Pontosít továbbá a jogszabály ügyintézési idővel kapcsolatos rendelkezéseket is.

Megtaláljuk a jogszabályban azt a sokak által várt kiegészítő szabályozást is, amely a nők negyven év jogosultsági idővel történő kedvezményes nyugdíjba vonulásának jogosultsági feltételeivel kapcsolatos....a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Ado.hu

 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Így tudhatja meg egyszerűen, kik figyelik titokban a neten
  2014-03-30 10:41:02, vasárnap
 
  Gyorsabban és az eddigieknél nagyobb biztonságban netezhet az alábbi alkalmazásnak köszönhetően.

Sokan állnak lesben a neten, várják, hogy fellépjünk, hiszen adatokat akarnak szerezni rólunk. Olykor ez a mi beleegyezésünkkel, máskor viszont a tudtunk nélkül történik. A Disconnect nevű Chrome-bővítmény segít privát szféránk védelmében, blokkolja a minket követő weboldalakat, ráadásul még az oldalak betöltődését is flottabbá teszi.

A bővítményt innen telepíthetjük, és ha beépült a Chrome-ba, máris felteszi az ikonját a felső sorba. Ha ezután fellépünk egy weboldalra, kis szám mutatja az ikonon, hogy hányan kíváncsiak ránk. Ha az ikonra kattintunk, részletes listát kapunk ezekről, a Visualize page lehetőséget választva viszont mindez egy jóval áttekinthetőbb (és esetenként megdöbbentőbb) grafikonon is kirajzolódik.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: HVG.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Ébredések - Fejlődési lehetőségeink
  2014-03-27 06:39:18, csütörtök
 
 


a műsort vezeti: Horváth Zoltán
Közreműködik: Száraz György


A műsor az ősi vallásokkal foglalkozik.

YouTube Link

Videótáram Link
Enigmák Facebook oldal: Link
Boldognapot Facebook oldal: Link

 
 
0 komment , kategória:  Enigmák (Karma TV)  
Sas kabaré - A mikroszkóp fantomja
  2014-03-26 21:43:51, szerda
 
 YouTube Link


 
 
0 komment , kategória:  K a b a r é, humor, PARÓDIA  
Korábban olcsóbban adták volna a Seuso-kincseket - Hajdú Éva
  2014-03-26 18:10:46, szerda
 
  Miközben a kormány 15 millió euróért vásárolta vissza a Seuso-kincsek hét darabját, addig 2006-ban az eladó nem zárkózott el attól, hogy 10 millió euróért áruba bocsássa a teljes, 15 darabos gyűjteményt -mondta el a Klubrádióban Hajdú Éva, a korábban a Seuso-kincsekért felelős miniszteri biztos.

Fontos, hogy az a szerződés, amit a magyar állam kötött a Seuso-kincsek visszaszerzése kapcsán abban van-e szó arról, hogy a többi tárgynak mi a sorsa? A szerződés érinti-e a többi tárgyat vagy sem? Ha érinti, akkor baj van, mert ezzel gyakorlatilag lemondunk a többi még külföldi tulajdonban lévő műkincsről - mondta el a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Hajdú Éva, a kincsekkel korábban foglalkozó miniszteri biztos. A szakember azt is elmondta: anno 10 millió euróért alkudott a teljes 15 tárgyra. 2006-ban a tulajdonos nem zárkózott el a tranzakciótól. Hajdú Éva azt is elmondta, hogy az akkori oktatási miniszter Hiller István nem kívánt többet foglalkozni az üggyel, mert valószínűleg sokallotta az összeget. Arra a felvetésre, hogy akkor a magyar kormánynak sikerült-e föltornászni az árat 10 millióról 15 millió euróra, a korábbi miniszteri biztos azt mondta: körülbelül ez a helyzet.


...a teljes cikk + HANGFELVÉTEL (Hallgassa meg!)_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Klubradio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Magyarországra kerültek a Seuso-kincsek darabjai
  2014-03-26 17:24:07, szerda
 
  Három hónapig ingyen lehet megtekinteni a hét ezüst tárgyat a Parlamentben, később pedig várhatóan a múzeumi negyedben állítják ki. A 14 darabból álló leletért Magyarország sokáig pereskedett, de a jogi eljárások nem vezettek eddig eredményre.

"Magyarország családi ezüstjének" visszaszerzési költsége 15 millió euró volt, az 1990-es kikiáltási ár mai értékének egyharmada. "Ha a mienk, jobb, ha nálunk van, mintha másnál. Ezért is döntöttünk a hazahozataláról", amely a múlt hét végén történt meg - fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte ha egy országnak van ereje és tekintélye, akkor képes visszaszerezni azt, ami az övé.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link

...seuso kincsek az interneten... Link


Forrás: Hír24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Itt az első Fidesz-Kormányváltók vita
  2014-03-26 07:05:47, szerda
 
  A Fidesz nem vitázik az ellenzékkel, sem nagyban sem kicsiben. Kicsiben azért ma mégis összejött a Klubrádióban. Teret adtunk Papcsák Ferencnek és Tóth Csabának, akik egymást ütötték a Megbeszéljük című műsorban.

Azért nem jelenik meg az ellenzék véleménye a helyi újságban, mert egyetlen rendezvényről sem tesznek bejelentést a polgármesteri hivatal és a médiaszolgáltató felé. Ráadásul az MSZP frakció a 2014-es költségvetéshez sem nyújtott be egyáltalán javaslatot. Akkor miről írnának az újságírók - reagált Papcsák Ferenc a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra, hogy miért csak ő szerepel a kerületi újságban. A kerület polgármestere, fideszes országgyűlési képviselőjelölt azt mondta, az MSZP-nek nincsenek sajtórendezvényeik, sajtóbeszélgetéseik, nem vetnek fel problémákat. Papcsák Ferenc közölte, felajánlotta a szocialistáknak, hogy tárgyaljanak a költségvetési tervezetről, de ők nem akartak és még csak módosító javaslatot sem nyújtottak be. Tavaly is csak elenyésző számban nyújtottak be javaslatokat - mondta.

Emlékeztetett, az újság például megírta, amikor ellene tüntettek három éve.

Arra felvetésre, hogy miért nem vitatkozik az ellenzékkel az újságban, miért nincs például egy Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP)- Tóth Csaba (Kormányváltók jelöltje) vita, azt mondta: Várnai Lászlóval (volt LMP) nincs miről vitázni, kiírta magát a közéletből, Tóth Csaba nem találja a térképen Zuglót, nincs vele dolga. Úgy fogalmazott: Nekem Tóth Csabával nincs dolgom, azt gondolom. Mi dolgom van vele? Ő a kihívó, nem?

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez olyan, mintha az ellenzék nem létezne.

Papcsák Ferenc visszakérdezett: Miért létezik?

A fideszes polgármester szerint Tóth Csaba nem vitatkozik vele, mert ha vitatkozni akarna, beterjesztett volna módosító javaslatot. Ha vitában állna vele, nyilván jelentkezne. Értetlenségének adott okot, hogy Tóth Csaba meg akarja építeni Zugló főterét a Bosnyák téren, miközben az épp most készült el.

Emlékeztetett arra is, hogy a zuglói lap Tóth Csaba közleményét szó szerint közölték.

"Bármikor kiállok egy vitára"

Tóth Csaba a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában úgy reagált Papcsák Ferenc szavaira, hogy azért nem nyújtottak be egyetlen módosító indítványt sem az idei költségvetéshez, mert az egésszel nem értettek egyet, mert azt ki kell dobni. Azért volt alapvetően elvetendő, mert hibásak voltak a számok, teljesíthetetlen bevételeket számolnak be, majd felveszi a hiteleket és azokat később átvállaltatja az állammal.
A Kormányváltók jelöltje azt is mondta, bármikor szívesen kiállna Papcsák Ferenccel vitázni.

Azzal kapcsolatban, hogy Papcsák Ferenc megkérdezi a kerület lakosait a döntésekről azt mondta, hogy ezt mindig csak utólag teszi meg. A Városligetet hozta fel példaként. Mint mondta, csak azután kérdezi meg a lakókat arról, hogy egyetértenek-e a zuglóiak azzal, hogy a Városligetet 99 évre átadják egy állami cégnek. Papcsák Ferenc előbb beadta az erről szóló törvényjavaslatot képviselői indítványként a parlamentbe, melyet megszavaztak és csak ezután kérdezte meg a kerület lakóit - mondta Tóth Csaba. Hozzátette, ez volt az
egyetlen javaslata, amit a parlamentnek benyújtott a kerülettel kapcsolatban.

A döntés kapcsán azt is elmondta, hogy április 5-én tüntetni hív mindenkit a Városliget védelmében. Emlékeztetett, a helyiek a kommunális adó kapcsán is összefogtak és az önkormányzatnak vissza kellett vonniuk a kivetett adót.

Arról is beszélt, hogy az ellenzéki képviselők csak elvétve jelentek meg a Zuglói Lapokban.
Tóth Csaba a helyi lapban megjelent közleményének az a háttere az, hogy szeretett volna reagálni Papcsák Ferenc korábbi lapszámban megjelent ,,gyalázkodásaira". Erre a lap küldött neki egy tucatnyi kérdést, mely egyebek mellett Simon Gáborra kérdezett rá. Közölte a lap, csak akkor hozzák le a nyilatkozatát, ha a megadott kérdésekre válaszolt. Végül mégis lehozták Tóth Csaba közleményét, de beszerkesztették a korábban megküldött tucatnyi kérdést azzal a szöveggel, hogy azokra nem volt hajlandó válaszolni - mondta Tóth Csaba.

Arra a kérdésre, vitázna-e Papcsák Ferenccel a helyi tévében, úgy válaszolt: bármikor.


...a teljes cikk_+ Hangfelvétel (HALLGASSA MEG!)_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Klubrádió.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Hírvita - 2014.03.21
  2014-03-25 20:28:19, kedd
 
  Szigetvári Viktor és Gulyás Gergely
...a VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: atv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Friss hírek  
Szandi - Minden percem a szerelemé + (PLAYLIST)
  2014-03-25 09:52:46, kedd
 
 
Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Fontos változás vasárnaptól a Keletinél
  2014-03-21 16:39:51, péntek
 
  A Baross téren új felszíni forgalmi rend lép életbe vasárnaptól - közölte a BKK. Vasárnaptól az új, Kerepesi úti trolibusz-végállomásra érkezik, és onnan is indul a 73-as és a 76-os járat, ezáltal könnyebb lesz átszállni a buszokra, az M2-es és a rövidesen induló M4-es metróra. Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához kerül a téren áthaladó buszok Keleti pályaudvar M megállója is.


Változások a 73-as, 76-os trolibusz útvonalán és menetrendjében

Vasárnaptól a 73-as és a 76-os trolibusz végállomása a Kerepesi úti oldalon épülő új , végállomásra kerül, amelyet a trolik a Dohány utca-Rottenbiller utca-Baross tér-Kerepesi út útvonalon közelítenek meg. A trolik így lényegesen közelebb kerülnek a Keleti pályaudvari átszálló csomóponthoz, a Baross térhez, az M2-es és az új M4-es metróhoz, valamint a teret érintő további járatokra történő átszállás is kényelmesebbé válik. Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér felé a trolik a Kerepesi út-Baross tér-Rottenbiller utca-Wesselényi utca irányába haladva érik el korábbi útvonalukat.

A 73-as és a 76-os troli új útvonalán új megállókban lehet a trolikra fel, illetve azokról leszállni.
• A Keleti pályaudvar M felé:
o Rózsák tere: a 74-es trolival közös megálló a Dohány utcában, az Izabella utcát követően.
o Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utcában a Munkás utcai kereszteződést követően.
o Keleti pályaudvar M: a 80-as trolival közös megálló a Kerepesi úton a Festetics utca kereszteződése után.
o Keleti pályaudvar M végállomás: a Kerepesi úton, a pályaudvar épület felőli oldalán.

• Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér irányában:
o Péterfy Sándor utca: a jelenlegi (azonos nevű) megállót mintegy 100 méterrel hátrébb, a Rottenbiller utca 1. szám elé helyezzük.

A 73-as troli a Baross tér megváltozott forgalmi rendjéhez igazodva a jövőben csúcsidőben 15, azon kívül 20 percenként közlekedik.


Változások a 79-es trolibusz útvonalán

Ugyanettől a naptól a 79-es trolibusz útvonala a Keleti pályaudvar M környékén módosul: az eldugott Garay utcai végállomás helyett a járat végállomása Baross térre kerül. A járat az Alpár utca-Garay utca-Hernád utca-Thököly út útvonalon éri el a többi járathoz közelebb lévő új végállomását, a Thököly út Nefelejcs utca torkolatába helyezett megállót, ahonnan a troli a Baross tér-Rottenbiller utca-István utca útvonalon indul vissza a Dózsa György út felé. Az új útvonalon a Kárpát utca irányában új megállókban lehet a trolira fel, illetve azokról leszállni:
• Keleti pályaudvar M végállomás: a Thököly úton, a Nefelejcs utca és a Bethlen Gábor utca között.
• Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utca 1. szám előtt.
• Rottenbiller utca: a 74-es trolibusszal közös megálló az István utcában.


Változások az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as busz útvonalán

Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához kerül a téren áthaladó buszok - az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as - Keleti pályaudvar M nevű megállója a Blaha Lujza tér M irányában.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link

Forrás: Figyelő.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 278 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 465
  • e Hét: 1680
  • e Hónap: 29358
  • e Év: 1611621
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.