Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 202 
tonhalas sajtos kosárka
  2014-03-31 14:35:05, hétfő
 
  Hozzávalók
Vaj : 130 g
Liszt : 260 g
Víz: 2 evőkanál
só 1 tk.
Tonhal : 1 db . ( 185 g ) konzerv )
Citrom : 1 db . ( 2 evőkanál citromlé )
Tojás: 2db .
Joghurt : 100 g
Feta sajt: 250 g
Paradicsom 250 gr .
Olívaolaj: 100 g
Olívaolaj : 2 evőkanál
Fűszernövények : 30 g
Cayenne bors 1 tk.


a vajból, vizből , sóból és lisztból tésztát gyúrok gyorsan .

hütőbe teszem s addig elkészitem a tölteléket .
a tonhalat villával összetöröm , hozzáadom a citromlét, sót, borst , tojássárgát, petrezselymet, joghurtot.

a tésztával kibélelem a kosárformákat, teszek bele egy kanál fetasajtot, arra pedig a tonhalas masszát, tetejére pedig paradicsom karikákat rakok .
180 fokon sütöm kb : 25-30 percig .




 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
narancstorta mákkal
  2014-03-31 13:56:18, hétfő
 
  apelsininis tortas su aguonomis


150 g liszt
150g őrölt mandula
100 gramm cukrot
3 tojás
2.5 evőkanál. mák
1.5 tk. sütőpor
csipet só

krém :
120 g vaj
200 ml tejszín
100 gramm cukor
3 tojás
2 tojás sárgája
1 narancs
1 citrom

2 narancs
250 gramm cukor
250 ml víz

a meghámozott narancsot felszeletelem ,kis lábasba teszem a cukorral és a vizzel, s 15 percig fözöm .
a szeleteket felét kiveszem , s a maradék szeleteket a sziruppal együtt pépesitem mixerrel.

a tészta :
a tojást, cukrot, sót elkeverem , belekeverem a narancs pürét, lisztet, sütőport, mákot , mandulát s alaposan összekeverem az egészet .
egy 22 cm - res formába töltöm és megsütöm 180 fokon kb : 40 percig , hagyom kihülni .

a krémhez a tojásokat , sárgákat , jól kikeverem , hozzáadom a narancs és citromlevét,
belekeverem a vajat és a cukrot is , s gőz felett sűrűre fözöm .
s kihütöm .

a tésztát 3 -ba vágom fel, a krémmel megkenem , s az utolsó , felső lapot csak narancs sziruppal meglocslom ,
hütőbe rakom s később szeletelem fel


Link
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
csirkés-gyümölcsös rizs
  2014-03-31 13:50:14, hétfő
 
  Vistienos plovas



Recept (2-3 személyre)

200-250 g csirke comb hús ;
só;
őrölt fekete bors ;
1 / 2 tk. . őrölt koriander ;
1 / 2 tk. bors ;
3 / 4 tk. őrölt kömény ;
1 / 2 tk. őrölt kurkuma ;
2. ek. olívaolaj;
1 vöröshagyma ;
2 sárgarépa ;
1 babérlevél ;
1 / 2 fej fokhagyma ;
50 g szárított sárgabarack ;
150 gramm rizs
300 ml csirke húsleves .

a csirkehúst kisebb darabokra felvágom , besózom , fűszerezem , majd olajon előpiritom .
utána teszem bele az apritott hagymát, kurkumát, csíkokra vágott répát, babért, fokhagymát, barackot .
pár percig együtt párolom , majd a rizst is hozzáöntöm , készre fözöm .




 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
pikáns darálthúsos leves
  2014-03-31 13:26:52, hétfő
 
  Pikantiska farso sriuba

Olaj : 2 evőkanál..
Hagyma : 1 db .
Fokhagyma : 2 gerezd
darálthús : 300 g
Paradicsom : 2
Basilikom 1 tk.
Paradicsomszósz : 2 evőkanál.
narancslé 400 ml
Csirke húsleves : 2 db . ( kocka)
Burgonya: 4 db .
Cukor : 2 tk.
bors : 3 gramm ( darált )
Kakukkfű : 3 g ( száraz)
Tabasco szósz 1 tk

a reszelt fokhagymát megpiritom az olajon , s hozzáadom a darálthúst, s ár percig együtt piritom tovább.
belekeverem a paradicsomot, par . pürét, burgonyát, narancslevet , leveskockát .
befűszerezem és 30 percig fözöm .



 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
parfümolaj készitése
  2014-03-31 12:35:37, hétfő
 
  Hozzávalók:

20ml Jojoba olaj

40-60 csepp Illóolaj



Elkészítése:

Töltsd a jojoba olajat sötét színű üvegcsébe, add hozzá ízlésednek megfelelően az illóolajokat, és sötét, hűvös helyen pihentesd 3-4 hétig. Ez idő alatt összeérnek az illatok, a hordozó olaj fixálja, magába zárja. Néha rázd össze, szagolgasd meg, ha szükséges, néhány csepp illóolaj hozzáadásával változtass illatán
 
 
0 komment , kategória:  házi praktikák +aroma th !  
zsíros haj ápolása
  2014-03-31 12:27:11, hétfő
 
  Zsíros hajra

1-2 evőkanál napraforgóolajhoz (bio) (a haj hosszától függően: hosszú hajhoz ált. 2 evőkanálnyi kell) adj 1-1 csepp citrom és levendulaolajat (összesen max. 5 cseppet, ha hosszú a haj, akkor is), ezzel a keverékkel kell bekenni a hajat és a fejbőrt, majd zacskót tenni rá, és min. 1 órán keresztül szintén rajtahagyni.

Utána a zsíros vagy korpás hajra való samponnal kimosni belőle az olajat.
 
 
0 komment , kategória:  házi praktikák +aroma th !  
illatósitó
  2014-03-31 12:25:12, hétfő
 
  Egy 60 ml-es szórófejes flakonba 40 fokos alkoholhoz 40-50 csepp illóolajat adjunk, és pumpáljuk háromszor a szoba vagy egyszer a WC levegőjébe.  
 
0 komment , kategória:  házi praktikák +aroma th !  
kelt karácsonyi sütemény
  2014-03-30 18:17:00, vasárnap
 
  apsnigtas Kaledu pyragas

Liszt , 800 gramm
Cukor, 150 gramm
Élesztő, 25 gramm
tejszin 500 gramm
Olaj, 3 evőkanál
Tojás, 1 Unit
mák , 150 gramm
vaníliás cukor , 1 evőkanál
Só, 1 csipet
Brandy ( konyak ) , 3 evőkanál
Tojássárgája , 1

a lisztet egy tálba öntöm , a tejszint, sót, cukrot, élesztőt, vaniliát hozzákeverem .
a végén adom hozzá a konyakot, olajat , s a mákot .
letakarom és duplájára kelesztem meg .
utána tepsibe töltöm át és megsütöm 180 fokon 30 perc alatt .
kockákra vágom és tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
őszi bableves káposztával
  2014-03-30 17:55:29, vasárnap
 
  Sildanti pupeliu ir kopustu sriuba


1 közepes sárgarépa
1 zeller szár
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2-3 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
káposzta kis körülbelül 200 g )
3 közepes burgonya , hámozott
6-7 csésze víz
2 csirkeleves kocka
Egy fél csésze bab,
1 piros chili
4 evőkanál apróra vágott friss kapor
2 babérlevél
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors


a répát, zellert lereszelem , káposztát csíkokra vágom fel .
az olajat , vajat felmelegitem , s a hagymát, zellert, fokhagymát 2-3 percig piritom benne .
beleteszem a répát és 5 percig párolom együtt .
most már beleteszem a többi hozzávalót is , s készre fözöm .


Link
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
litván pörkölt
  2014-03-30 17:37:39, vasárnap
 
  2 közepes sárgarépa
1 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
600g sertés filé
4 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál chili por
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
olaj
sós
2 teáskanál húsleves
12. evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanál tele cukorral
Csipet apróra vágott kapor
Néhány szál kakukkfű

olajon megpiritom a kockára vágott húst , hozzáadom a hagymát, pár percnyi piritás után beleteszem a reszelt répát is .
hozzáöntöm a levest , fűszerezem , s puhára fözöm .


Link
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 202 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 1104 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3280
  • e Hét: 23110
  • e Hónap: 55961
  • e Év: 564888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.