Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
a lényeg , a lényeg !!!
  2014-04-30 06:06:18, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képeken, képekben..  
Biztos, ami biztos!
  2014-04-26 17:21:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szar, napjaimon..  
egy csoda, sosem szükség vagy kényszer
  2014-04-25 05:34:23, péntek
 
 


"A szeretet nem kíván semmit.
A szeretet örömet lel a másikban, úgy, ahogy a másik van, anélkül, hogy szeretne mást csinálni a másikból.
A szeretet munka, amivel megkönnyítem, gazdagítom a másik életét, úgy, ahogy ő szeretné, nem úgy, ahogy én képzelem.
A szeretet megengedi a másiknak, hogy soha sem kell magyarázkodnia, hogy elfogadom, mint törvényes, legitim embert, még akkor is, ha ő egyáltalán nem olyan, mint én.
Nem kell szeretni, és nem kell mindenkit szeretni.
A szeretet mindig egy csoda, sosem szükség vagy kényszer."

(Feldmár András)


 
 
0 komment , kategória:  Család  
elegem van az emberekből, magamból..........
  2014-04-16 18:47:14, szerda
 
  Elegem van az életből, nem akarok élni,
Nem akarok szenvedni, se többet félni.
Nem akarok érezni már se jót, se rosszat,
Nem akartam rövid életet, se hosszat.
El akarok menni innen, el jó messzire,

Emberek nélkül akarok lenni, nem gondolva semmire.
Felejteni akarok, nyugalomban, csöndben,

Erdőben sétálni a sötétben és ködben.
Nem akarok vitát, sem szidást hallani,
Nem fogok többet senkit se zavarni.

Nem akarok bánatot, nem akarok érzést,
A szívem nem bír már el több vérzést.
Vérezni lehet, míg az embernek van vére,
De nekem már nincs, eldobom végre.

Utálom a világot, zord környezet,
Sötét, borús, borzalmas övezet.

Nem találok örömöt itt, se boldogságot,
Csak megvetést, bánatot, hazugságot.

Vidám szeretnék lenni, mégsem tudok,
Ezért feladom, és a Halál felé futok.

Gyenge vagyok és gyáva, nem tagadom,
De nem látok semmi okot, amiért itt kéne maradnom.
Nem tudom mit érez más, csak azt amit én,

Nem lehetek többé boldog, ez már tény.
Melankólikus mondanivalóm csak egy szó: Halál,
Egy lány, aki nem keresi a boldogságot, mert sosem talál.


"Elegem van a világból, a holnapból, a mából,
elegem van az emberekből, magamból és másból,
Elég volt a sok rosszból, a fájó érzésekből,
elegem a megválaszolatlan kérdésekből.
Utálom a magam körül lévő sok gyűlölködő arcot,

Elegem van most már feladom a harcot.
Mert győzött a bánat és ledőltek a falak,
Én, pedig csak némán állok az akasztófa alatt!"Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  14-től, -ben..  
Társbérlő a koponyában
  2014-04-16 06:16:39, szerda
 
 Többszörös személyiség és személyiségváltás a parapszichológiában

Az egy testben egymást váltó személyiségek kérdése a pszichológiában messzebbre mutathat a jelenlegi teóriáknál, főképp ha elfogadjuk azokat a döbbenetes megfigyeléseket is, ahol egy élő ember személyisége igazoltan egy halottéra cserélődik fel. Ezekben az esetekben már feltétlenül figyelembe kell vennünk a parapszichológia megközelítéseit is.

Linka cikk !!
 
 
0 komment , kategória:  14-től, -ben..  
Tartsd szem előtt..
  2014-04-16 06:13:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képeken, képekben..  
a PROBLÉMÁKAT NEM MEGOLDANI KELL, HANEM KI KELL NŐNI ŐKET
  2014-04-16 06:11:48, szerda
 
  “Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel létrehoztuk."
- Albert Einstein

Mindannyiunknak vannak problémái. Néhányuk nagy, mások kisebbek, egyesek fontosak, mások kevésbé, valamelyik sürgős, de valami nem, és természetesesn legtöbbünk úgy gondolja, hogy a problémákat meg kell oldani. Nos, a problémákat nem megoldani kell, hanem ki kell nőni őket, mert ha nem nőjük ki őket, sok időnket fogja elrabolni a “megoldásuk" és “kijavításuk", és valószínűleg el is akadunk ezen a szinten.

A célunk az, hogy folyamatosan növekedjünk, változzunk, és tanuljunk a saját és a körülöttünk lévők hibáiból. Ha van egy probléma, és meg akarunk szabadulni tőle, nem kell túl sok időt tölteni azzal, hogy beszélünk és gondolkozunk rajta, mert ez csak ront a helyzeten. Mindig azt mondom az embereknek, hogy ne azon gondolkozzanak, amit nem akarnak, mert ezzel csak még többet vonzanak magukhoz abból, amit nem kívánnak, hanem gondoljanak azokra a dolgokra, melyeket szeretnének, így azokból többet kaphatnak. Mindig gondolkodj pozitív módon! Ne engedd, hogy elnyomjanak a problémáid, hanem hagyd, hogy vezessenek az álmaid!

Amikor csak szembesülünk egy nehéz helyzettel, az első dolog, amit akarnunk kell, hogy elképzeljük magunkat az említett esettől szabadon, hogy milyen volna az életünk, és hogyan éreznénk magunkat nélküle. Ez az, amit tennünk kell, mivel mi emberek túlságosan ragaszkodunk a meglévő problémáinkhoz ahelyett, hogy a megoldásokra és az eredményekre összpontosítanánk. A hasonló vonzza a hasonlót, és ha a drága energiádat a problémákon való gondolkodásra fordítod ahelyett, hogy ezen problémák megoldására fordítanád, akkor minden bizonnyal elakadsz.

Abraham Maslow mondta, hogy 15 perc több mint elég a problémáinkkal foglalkozni. Amikor egy páciens felkereste Maslow-t, lehetővé tette számukra, hogy 15 percig beszélhessenek a problémájukról, majd velük együtt a kívánt eredményre kezdett összpontosítani. Azt akarta, hogy idejük és energiájuk többségét az elérni kívánt dolgokra fókuszálják, az általuk megnevezett problémák megoldására, nem pedig magára a problémára.

Láthatod, hogy amikor túl sok időt beszélsz a problémáidról, és túl sokszor összpontosítasz rájuk, akkor túlságosan magukkal ragadnak, és elég nehéz lesz leválnod róluk, és meglátnod a teljes képet. El fogod kezdeni úgy látni a problémáidat, melyek nagyobbak nálad, és elborítanak téged, így nehezen fogod megtalálni a kiutat. Nehéz időket fogsz átélni, de valószínű, hogy kinövöd a problémáidat.

Sokszor nem objektív és reális nézőpontból érzékeljük ezeket a problémákat , hanem egy szubjektív és torz rálátásunk alakul ki. Sok, általunk problémának nevezett dolog csak a fejünkben létezik, ezért meg kell tanulnunk, hogyan lehet azokat a maguk valóságában meglátni, látva a tényeket, melyek valóban tények, és nem azon az alapon, melyet az elménk és az érzelmeink igaznak mondanak. Hogy miképp vélekedünk egy bizonyos dologról vagy helyzetről, nem mindig jelenti azt, ahogyan mindenki más érez ezen dolgok felől, és hogy nekünk hogyan kellene éreznünk. Ez az, hogyan döntünk, hogy miképp reagálunk a bekövetkező eseményekre, és a jövőbeni problémák összességére, mely végül meghatározza, hogyan érzékeljük a környezetet és világot, melyben élünk. A világról felmerülő gondolataink és róla alkotott felfogásunk előbb-utóbb létrehozzák a valóságunkat, és csak rajtunk múlik, hogy milyen módon szeretnénk azt megtapasztalni.

Meg kell tanulnunk, hogy ne időzzünk a kis dolgokon, mert ahogy láthatod, a problémák többsége csupán apróság. Ha túl sokáig beleragadsz valamibe, bármi legyen is az, amit negatívnak, rossznak, zavarónak stb. érzékelsz, akkor nem úgy látod a valóságot, ahogy az van, és nem a maguk valójában látod a dolgokat. Fontos ezt megértened, mert ha nem, akkor mindig úgy fogod látni magadat, mint egy kis ember nagy problémákkal, és mindig úgy tekintesz magadra, mint egy áldozatra.

Az elképzelés az, hogy ne arról beszélj lépten-nyomon mindenkinek, akivel találkozol, hogy milyen nyomorult és boldogtalan az életed, hogy milyen szörnyű, és lehetetlen legyőzni a problémákat, mert ez nem az a mód, ahogyan megszabadulhatsz tőlük. A hasonló hasonlót vonz, és ha az energiádat rosszfelé irányítod, akkor túlterhelt és boldogtalan lesz az életed, mert a problémáidat sokkal nagyobbnak fogod látni magadnál, és a problémáid fogják irányítani az életed, nem pedig te!

Te nagyobb vagy, mint az összes problémád, és így kell látnod magadat. Válaszd le magadat, legyen az bármi, ami veled és körülötted történik. Lépj ki az elmédből, és próbáld meg objektíven látni a dolgokat! Ezáltal nagyobbnak fogod látni magadat az összes problémádnál. Ily módon érezni fogod, hogy te irányítod az életed, és nincs olyan probléma, ami túlnőhet rajtad.
 
 
0 komment , kategória:  14-től, -ben..  
ne, GONDOLKODJ TÚL SOKAT!
  2014-04-16 06:06:41, szerda
 
  9 egyszerű módszer arra, hogyan ne agyaljuk túl a dolgokat

Vajon mi tartja vissza az emberek többségét attól, hogy az általuk hőn áhított életet éljék? Azt mondanám, hogy az egyik leggyakoribb hátráltató tényező az, hogy túl sokat gondolkodnak. Addig agyalnak minden apró kis problémán, míg azok sokkal nagyobbá és ijesztőbbé híznak, mint eredeti mivoltukban. De ugyanígy pozitív dolgokat is túl lehet agyalni, míg végül már nem is lesznek annyira pozitívak. Vagy éppenséggel addig lehet elemezni és részletekbe menőkig boncolgatni bizonyos dolgokat, míg a pillanat élvezetének öröme teljesen el nem illan.

Persze fontos átgondolni a dolgokat, ez nem vitás. De a túlagyalás azt is eredményezheti, hogy megrekedünk az életünk egy pontján, vagy hogy nem engedjük, hogy a jó dolgok megtörténhessenek velünk.

Tudom mit beszélek. Híres túlagyaló voltam régebben és ezzel olyannyira hátráltattam magam egy csomó dologban, hogy az már minden volt, csak vicces nem. Azonban az utóbbi 8 évben megtanultam hogyan tudom ezt a késztetést annyira elhalványítani magamban, hogy már csak nagyon ritkán forduljon elő velem. És ha elő is fordul, tudom, hogy másszak ki belőle gyorsan.
Ebben a cikkben összegyűjtöttem azt a 9 módszert, ami nekem sokat segített abban, hogy egyszerűbben és élesebben tudjak gondolkodni, ami egy boldogabb és félelemmentesebb élethez vezetett.
1. SZEMLÉLD AZ ESEMÉNYEKET TÁGABB PERSPEKTÍVÁBÓL

Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy kis dolgokon is hosszan rágódjunk. Így ha azon kapod magad, hogy már megint valamin őrlődsz, kérdezd meg magadtól: Mit fog ez számítani 5 év múlva? Vagy mondjuk akár 5 hét múlva?
Tapasztalatom szerint a perspektíva ilyen módon való tágítása hamar ki tud rángatni az agyalós üzemmódból és segít abban, hogy a helyzetet elengedve az időnk és energiánk nagy részét inkább arra fordítsuk, ami valóban számít

2. SZABJ RÖVID HATÁRIDŐT EGYES DÖNTÉSEKNEK

Ha egy döntés nincs határidőhöz kötve, hajlamosak lehetünk túl sokáig morfondírozni rajta, minden oldalát körbejárva elemezgetni azt. Legjobb, ha határidőket használva a mindennapi életben is megtanulunk hatékonyabban döntéseket hozni és cselekedni kis és nagy kérdésekben egyaránt. Nekem a következő dolog vált be:
 Kis kérdésekben, mint például, hogy először mosogassak-e el vagy válaszoljak egy e-mailre vagy edzeni menjek, általában 30 másodpercet adtam magamnak a döntésre.
 Nagyobb horderejű kérdésekben, amiknél régebben napokra vagy hetekre lett volna szükségem, hogy rendesen átgondoljam, vagy 30 percet kapok magamtól a döntésre vagy esetleg gondolkodhatok a munkanap végéig, ha nagyon muszáj.
3. LÉGY A TETTEK EMBERE

Ha megtanulod hogyan lépj a tettek mezejére következetesen minden nap, kevesebbszer fogod a dolgokat a túlzásba vitt gondolkodás miatt halogatni. A határidők lefektetése az egyik dolog, ami sokat segített abban, hogy egyre inkább tettekre váltsam a gondolataimat. Ami még hasznosnak bizonyult ezen kívül az kis lépések művészete, azaz egyszerre csak egy kis részfeladat megoldására koncentrálni. Ez azért működőképes, mert így nem érzed úgy, hogy rádszakad a világ terhe és nem akarsz majd halogatásba menekülni. Mégha meg is csap a félelem szele, nem fog tudni megbénítani, hiszen annyira kis lépésenként kell csak haladni.

4. FOGADD EL, HOGY NEM KONTROLLÁLHATSZ MINDENT

Az, hogy valamit 50-szer végiggondolunk eredhet onnét is, hogy megpróbálunk magunk körül mindent kontrollálni. Inkább minden eshetőséget végigzongorázunk, csak hogy kizárjuk a tévedés lehetőségét vagy azét, hogy magunkból bolondot csináljunk mások előtt. Csakhogy ezek a dolgok épphogy velejárói egy olyan életnek, amiben igazán feszegeted a határaidat. Mindenki, akit csodálsz vagy olyan életet él, ami számodra inspiráló, követett el hibákat és tévedett nagyokat. De legtöbbször ezek az emberek az ilyen eseményeket értékes tapasztalatként élték meg, amiből tanulhattak. A negatívnak tűnő dolgokból lehet a legtöbbet tanulni és általuk fejlődni. Úgyhogy ne is próbálj mindent bebiztosítani magadnak. Ez már csak azért is felesleges, mert senki nem láthat minden lehetséges végkifejletet előre.
Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni. Úgyhogy csinálhatod ezt is kis lépésekben, ha úgy jobban esik.
5. ÁLLÍTSD LE MAGAD OLYAN HELYZETEKBEN, AMIKOR ÚGYSEM TUDSZ ÉRTELMESEN GONDOLKODNI

Sokszor pont amikor éhes vagyok vagy félálomban fekszem az ágyban, akkor kezdenek el negatív gondolatok zümmögni a fejemben. Régebben ez elég rossz hatással volt rám, de mára megtanultam gyorsan nyakoncsípni őket és azt mondani magamnak: “Nem, nem, most nem fogunk ezen agyalni."
Tudom magamról, hogy amikor éhes vagy álmos vagyok, az elmém hajlamos engedni a behatoló negatív és zavart gondolatoknak. Úgyhogy gyorsan lecsapok rá és csak mondogatom magamnak, hogy “nem, nem", aztán megbeszélem magammal, hogy majd visszatérek erre a témakörre akkor, ha már biztos lehetek benne, hogy az agyam jól működik. Páldául majd akkor, ha már ettem vagy éppen reggel, amikor már kialudtam magam.
Ennek tökéletesítéséhez azért elég sok gyakorlás kellett, de mára már egész jól tudom ilyen módon átütemezni a dolgok végiggondolását magamban.
Tapasztalatból mondhatom, hogy amikor aztán már éles elmével felvértezve visszatérek a problémához, az estek 80%-ában a probléma maga annyira csekély, hogy szinte alig létezik. De ha mégis valódi problémával állok szemben, az elmém addigra már felkészülten várja, hogy sokkal jobban és konstruktívabban oldja meg a dolgot.

6. NE HAGYD MAGAD KÖDÖS FÉLELMEKBEN ELVESZNI

A másik csapdahelyzet, ami a túlagyalás felé hajszol és amibe többször beleestem magam is az az, amikor az ember hagyja magát beleveszni mindenféle homályos félelemérzésbe, ami egy-egy élethelyzet kapcsán jön elő. Ilyenkor rendszerint eldobom az agyam és a legkülönbözőbb katasztrófa forgatókönyveket kreálok arról, hogy mi minden történhet. Így aztán megtanultam, hogy ilyenkor jobb, ha megkérdezem magamtól: “De most őszintén. Mi a legrosszabb, ami történhet?"
És amikor szépen kitalálom, hogy mi a legrosszabb, akkor töltök egy kis időt azzal is, hogy mi tévő legyek, ha ez a legtöbbször elég kis valószínűségű esemény bekövetkezne.
Azt vettem észre, hogy a legrosszabb, ami reálisan történhet, általában abszolút nem olyan félelmetes, mint amilyen ködös félelmet eldobott aggyal tudtam kreálni.
Ezt a fajta tisztánlátást működtetni úgy pár percbe és egy kis energiába kerül csak, mégis rengeteg időt és szenvedést meg lehet vele spórolni.
7. EDZZ

Talán így elsőre furcsán hangzik, de úgy tapasztaltam, hogy az edzés -különösen a súlyemelés - segít elengedni sok belső feszültséget és aggodalmat. Edzés után határozottabban tudok dönteni és amikor még sokat agyaltam mindenen, akkor ez volt a módszerem arra, hogy egy kicsit kiürítsem a fejem és konstruktívabbá váljak.

8. TÖLTS TÖBB IDŐT A JELENBEN

Azáltal, hogy a jelen pillanatra fókuszálsz és nem a múltban vagy a lehetséges jövőben élsz fejben, azt az időt, amit túlagyalással töltenél, az itt és mostban töltheted.
Én ezt a 3 módszert hívom segítségül, ha a jelenben szeretnék maradni:
 Lassulj le. Lassíts le mindent, bármit is csinálsz. Mozogj lassabban, beszélj lassabban vagy biciklizz lassabban például. Ha így teszel, jobban tudatában leszel a testednek és mindannak, ami körülötted történik a jelenben.
 Emlékeztesd magad arra, hogy “én most"... Gyakran mondom magamnak, hogy én most ezt vagy azt teszem. Megmosom a fogam, sétálok az erdőben vagy éppen mosogatok. Ez az egyszerű kis emlékeztető segít, hogy fejben rendeződjek és arra összpontosítsak, amit a jelenben éppen csinálok.
 Szakítsd meg és kapcsolódj vissza. Amikor azon kapod magad, hogy lassan elveszel az agyalásban, szakítsd meg a folyamatot magadban azzal, hogy azt kiáltod:"Elég!" Aztán kapcsolódj újra a jelen pillanathoz úgy, hogy 1-2 percig csak arra figyelsz, ami éppen körülötted történik. Próbáld befogadni a jelent minden érzékszerveddel. Érezd, halljad, szagold, lásd és érzékeld a bőrödön keresztül is.
9. TÖLTS TÖBB IDŐT AZOKKAL, AKIK NEM AGYALNAK ANNYIT

A körülötted élőknek is nagy szerepe van. De nemcsak azoknak, akik a való életben körülötted vannak, hanem mindennek, amit olvasol, hallgatsz vagy nézel. A blogoknak, a könyveknek, a fórumoknak, a filmeknek, a podcastoknak, a zenének.
Úgyhogy gondold végig, hogy mik azok a források az életedben - közel vagy távol -, amik arra ösztönöznek, hogy még többet agyalj és kik vagy mik azok, akik ennek ellenkezőjét váltják ki belőled.
Próbálj meg több időt tölteni azokkal és több figyelmet fordítani azokra, akik pozitívan hatnak rád és kevésbé erősítik az agyalásos szokásaid.
 
 
0 komment , kategória:  14-től, -ben..  
Tanuld meg...
  2014-04-16 06:01:29, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  kinek? ...magamnak!  
Hogyan tudnék továbblépni?
  2014-04-16 06:00:14, szerda
 
  "Az emberek életéből csak az nő ki, aminek magját a múltban valahol elvetették."
Szepes Mária


"Bizonyos esetekben szorongást kelt bennünk, hogy az iránt éljük meg a haragunkat, akitől elszenvedtük a sérelmet. Ekkor alkalmazzuk az áttolást: valaki más felé irányítjuk a haragunkat. Klasszikus példa az a beosztott, akit a munkahelyén leszúrnak. A főnökével nem mer ellenkezni, de otthon valamilyen apróságra hivatkozva ordítani kezd a feleségével. A neje erre beront a fiuk szobájába, és felpofozza egy mondvacsinált ügy miatt. Szegény fiúnak csak a család kutyája marad - tehát belerúg egy nagyot. Ha ez az eseményláncolat gyakran megismétlődik, akkor a fiú később sokkal nagyobb valószínűséggel fogja apjához hasonló módon áttolni a dühét - és igazságtalanul reagálni, ha sérelem éri."
Dr. Szondy Máté: Hogyan tudnék továbblépni?
"Tényleg szeretnék megbocsátani és továbblépni - de egyszerűen nem megy!" "Bosszút akarok állni azért, amit ellenem tett - ha megkapná, amit érdemel, akkor végre megkönnyebbülnék!" Ismerős mondatok, érzések? Egy-egy súlyos (sőt, olykor akár apróbb, de komolynak megélt) sérelem után az ember könnyen válhat múltjának foglyává, aki nem tudja élvezni a jelent, mert figyelmét a fájdalom, a veszteség, a méltánytalanság érzése és az intenzív bosszúvágy köti le. Ráadásul sokszor még bűntudat és szégyen is kínozza, amiért minden igyekezete ellenére képtelen megbocsátani, és agresszív gondolatok járnak a fejében.

Hogyan tehetjük le azokat a terheket, amelyek cipelése nemhogy nincs hasznunkra már, de megakadályozza, hogy teljes, örömteli és értelmes életet éljünk? Miért nem hozza el a remélt megkönnyebbülést a bosszú? Ha megbocsátunk, azzal nem mentjük-e fel a sérelem elkövetőjét a felelősség alól? Milyen testi és lelki hatásai vannak a bosszúvágynak és a megbocsátásnak?

A népszerű pszichológus szerző a tőle megszokott tudományos igényességgel, ugyanakkor könnyen érthető, élvezetes és felszabadító stílusban vezet be a megbocsátás lélektanába. A továbblépést megcélzó belső munkát számos önállóan elvégezhető gyakorlat is segíti.


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1316 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 449
  • e Hónap: 2781
  • e Év: 2781
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.