Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Szép estét, jó éjszakát.....
  2014-05-31 17:53:16, szombat
 
 



Őri István: Álom-ének

Az álmok tengere furcsa szerzet
ott lélek léleknek üzenhet,
s szív vallhat szívnek szerelmet.
Ott minden - mi itt nem - lelhető
ott vagyunk Isten is - világot teremtő.

Az álmok világa furcsa szerzet
az álmokban virág vall virágnak szerelmet
az álmokban, ki' van, mind angyalok
fejükön fénylő tündér-glória ragyog.


Az álmokban ritkán van szenvedés
s ha fáj is, mit élsz - jön az ébredés.
Az álmokban zöld a fű és minden vidám
az álmokban mindig süt a nap,
mint szép őszi délután,
amikor Ő jött feléd,
megfogtad szép kezét,
s azt hitted, mindez örök... -

Az álmokban így van mind' -
a valóban mögöttünk az Élet sündörög.
De sebaj! újra itt az éj,
csukd be szép szemed,
álmodj és remélj!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia......
  2014-05-31 13:14:03, szombat
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Líraiság hatja át.



Mező - aktuális lelkiállapotunk, lehetőségek, határtalanság

A határtalan térben lehetőséged van megfordítani a sorsodat. Megnyílnak előtted a lehetőségeid. Mutathat új működési területre, ahol új horizontok tárulnak fel előttünk. Szabad döntéseket, tetteket és gondolatokat hozhatunk, ha ez a kártya uralja napunkat. A szabad akarat érvényesülhet, most végre tisztán látunk, még akkor is, ha a látóhatár vége nem a pusztaság, hanem hegyek-dombok (esetleges kihívások, akadályok) tornyosulnak előttünk. A tiszta, átlátható helyzetben ezek nem tűnnek riasztónak. Az állatoknál, növényeknél a "mezei" ,"réti" besorolás az egyszerűségre, elterjedtségre is utal. (Pl: mezei egér) Menj ki a mezőre, nézz szét, meditálj. (Mindegy, milyen évszak van) Éld át, hogy az elemek is könnyedén közlekednek ebben a nyílt térben - szél, napsütés, vihar halad át felette -, ám a mező ezt igazán nem érzi meg. Újra tud éledni.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek nyílt, egyértelmű, nem feltétlen buján szexuális, de kiszámítható párkapcsolat esélye. Párkapcsolatban élőknek a végtelen lehetőségeket ígéri: mindent kipróbálhattok a szerelem terén.

Ezt mondja neked:
Ne törődj bele a látszólagos sorsba, rajtad áll, hogy megtaláld a helyedet. Szabad akaratod érvényesülhet!
Nézz szét a mezőn, s ha úgy érzed, hogy fontos, változtass irányt, hiszen itt nincs előre megszabott ösvény, mégis minden irány járható.
Használd ki teljesen a lehetőségeidet, és ne irigyelj, pláne gáncsolj másokat, ha azt teszik - a mező erre való!

Erre is gondolj: A mezőben nem csupán lehetőségeink nyitottak, de dolgozni is kell ám rajta! Az állatokat takarmányozó növényzetet kaszálni kell, a gyógynövényeket be kell gyűjteni, gondos szelekcióval. Fogyassz egy pohár gyógynövény teát (például görögszénát) vagy helyezz asztalodra egy csokor mezei virágot, vagy ennek képét!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kívánok.....
  2014-05-31 13:06:17, szombat
 
 



Szép napot kívánok, kellemes kikapcsolódást !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia......
  2014-05-29 15:40:17, csütörtök
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Zen hatja át.



Erdő - lélek, beavatás, spiritualitás, karma

A tudattalan, a Jin oldalán felfedezett problémák jelképe. Meditáció során a beavatás színhelye (erdei tisztás). A népmesékben a hőst mindig az erdőben várja a próbatétel. A lombok között átszűrődő napfény reménysugár, míg a mohos fatörzsek az irányt mutatják az erdei úton. Az erdő a lélek és a feminin princípium szimbóluma, jelképezi a karmikus kihívást, feladatot, a megoldás hozta beavatást és az ismeretlen veszélyt is. Az erdő a halál birodalma is, a természet titkait rejti magában. Spirituális világ, melyen áthatolva az ember megtalálja a választ. A hindu aszkéták az erdőbe vonulnak meditálni. Bizonyos értelmezésben a sötét erőkre is utal a fénnyel szemben. Ez a lap nehéz szakaszt, kilátástalan, emberpróbáló helyzetet, nehézséget is jelölhet - ha ilyenben vagy, akkor biztat, erőt ad, támogat.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élők számára is hozhat fékevesztett szerelmet, titkos viszonyt. Párkeresőknek házas partnert, karmikus szerelmet, érzelmi bizonytalanságot. Érzéseid bevisznek az erdőbe, kilátástalanságot élsz meg.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy úrrá kell lenni a sötétségen a megfelelő tudás megszerzésével. Az erdei ösvényt magad választottad - végig is tudsz menni rajta!
Van-e valami, amit félsz felfedezni, mert attól tartasz, hogy a megismerés negatív lelki állapotot idézne elő? Ha van ilyen, most vonzani fogod!
Előfordult-e már veled, hogy sötét erdőben, teliholdkor sétáltál? Ha nem, és elég bátor vagy, akkor itt az ideje!

Erre is gondolj: Olvass népmesét, melyben a főhős az erdőbe megy, s ott próbatétel várja. Énekelj népdalt, melyben az erdő szerepel. (például: "Erdő, erdő, erdő, Marosszéki kerek erdő" - "Erdő, erdő, de magos a teteje" stb...) Keress olyan szólásokat - mondásokat, melyek az erdővel kapcsolatosak: ,,Nem látja a fától az erdőt" "Beviszi az erdőbe a másikat" "Elerdőzik a feladatokban" stb...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép délutánt.....
  2014-05-29 15:18:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kívánok.....
  2014-05-28 17:38:16, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia......
  2014-05-28 17:02:05, szerda
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Csábítás hatja át.



Rózsaszín - Lágy, nőies, cuki

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A rózsaszín nőiesen lágy, gyengéd szeretőre utal, ha nő kapja a kártyát. Férfinek puhányságot, túlzott kitárulkozást, érzelmi túlsúlyt jelez. Ez a kártya szelídséget mutat nemtől függetlenül, olyan embert, akinek ereje a szívében rejlik. A rózsaszín a ,,cukormáz" színe, a modern fogyasztói társadalom jelképe lett, a Barbie világ műanyagos-neonos színhatásaival. A rózsaszín a mű, a talmi, a populáris, a gyerekes világ színévé lett.

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatban az érzelmeknek fontos szerepük van. Összebújós, romantikus estéjű, kéz a kézben sétáló, egymás tányérjából spagettit evő, egymásról tejszínhabot - esetleg rózsaszín cukormázat - lenyalogatós nap van.

Személyes üzenete:
Figyelmeztet, hogy ne adj túl sokat azoknak, akik nem érdemlik meg, légy jobb emberismerő!
Engedj a gyengédségnek - adj teret az érzelmeknek.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: Barbie, Hello Kitty, Rózsaszín Párduc



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akinek a szíve vérzik....
  2014-05-27 17:58:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2014-05-27 15:52:05, kedd
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hajlékonyság hatja át.



Orrszarvú - rendíthetetlenség, férfierő, harcosság

Az orrszarvú a természetben legtöbbször magányosan él, a fiatalok választanak párt maguknak rövid időre. A nőstény orrszarvúk gyakran közösen fürdőznek. A hímek territóriumot jelölnek ki a maguk számára, gyakran élet-halál harcot vívnak egymással. Bőrük vastag, akár két centiméter is lehet, szinte páncélszerű. Ez a kártya egyik oldalról brutálisan erős, nyers fizikai erőt jelent, másfelől a férfi-princípium megerősödését. A hagyomány szerint ugyanis az orrszarva porrá törve férfias nemző erőt hoz. Ez a hiedelem az állatot a kihalás szélére sodorta. A kártya azt mutatja: Ösztönök munkálnak és nincsenek gondolatok, csak a puszta vágy, ösztön, erő van jelen.

Szerelmi üzenete: Kitartó, megbízható társ nyugalmával biztonságot jelent.

Ezt mondja neked:
Ne engedd, hogy csalódjanak, akik bíznak benned. Tarts ki minden erőddel.
Most légy te a támasza a gyengéknek, még akkor is, ha úgy érzed, hogy magad is támaszra szorulnál.
Hogy viszonyulsz a férfiakhoz nőként, saját férfiasságodhoz férfiként?

Erre is gondolj: Ne higgy vakon az ősi gyógymódokban! A rinocérosz életébe kerülhet, hogy szarvának varázserőt tulajdonítottak. Közelíts bölcsen a természetes gyógymódokhoz, és figyelj a tudomány eredményeire is. Találd meg a harmóniát ebben is! Bolygója a Szaturnusz.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresd a szépet !
  2014-05-27 13:29:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 1962 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 454
  • e Hónap: 2588
  • e Év: 55146
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.