Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ami belül ragyog, az kívülről is látható." Hioszi Tatiosz Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 436 
Palacsinta kicsit másképp
  2014-05-31 20:10:32, szombat
 
  Hedgehog Kitchen

Palacsinta kicsit másképp

kész vékony palacsinta - 10-12 db
túró - 500 g
Cukor - 1-2 kanál
tojás - 1 db
vaníliás cukor - 2 csomag
sárgabarack és mazsola

öntet
tojás - 2 db
Cukor - 2-3 kanál
tejföl - 3 kanál

1.Vékony palacsintákat sütünk.
2.a töltelékhez: a túrót vaníliás cukrot tojást aszalt sárgabarackot és mazsolát összekeverem.Tegyük a tölteléket a palacsintába és tekerjük fel.a palacsintákat úgy helyezzük el hogy torta formát kapjunk. az öntethez, a tojást cukrot tejfölt összekavarom és ráöntöm a palacsintákra. Mehet a sütőbe 190 c 30-35 percig.
Jó Étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Habos, rakott zsemle
  2014-05-31 19:14:46, szombat
 
  Habos, rakott zsemle

Hozzávalók:

6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 kanál szilvalekvár

A hőálló tál kikenéséhez:

margarin

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

A süti egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
VadászNő
  2014-05-31 18:55:06, szombat
 
 
Őszintén megmondom, nem könnyű nőnek lenni.
Nekem nem. Óriási erő kell hozzá.
A magam visszafogásához, ahhoz, hogy hagyjam, hogy a férfiak körülöttem férfiak lehessenek.
Erő kell ahhoz is, hogy lelassuljak, hogy időt hagyjak, ne én legyek a gyorsabb, ne nyissam az ajtót, hogy a kinyújtott kézre támaszkodjam, és ne értetlenül nézzek felé.

VadászNő Nem értettem a régi filmekben, hogy miközben hímez, zongorázik, mereng, olvas, sétál, virágot rendezget, látszólag unatkozván, mindig a nő vár.
A férfi jön és megy, intézkedik, harcol, világot fedez fel, és vagy ment meg, csél és csap, eszméje van, küldetése, és azután érkezik. Egyszer csak. Heppiending.
Hagyományos szerepek.
Tényleg kimentek a divatból?
Állítólag a férfiak szeretik, ha a nők kezdeményeznek. Ezt megerősítené egy férfi is nekem? Férfi barátaim szemében a kettősséget látom, ha ez a kérdés felmerül. Ahogy én látom, ez nem feltétlenül állja meg a helyét. A férfiak szeretik érezni, hogy ők irányítanak. Mondjuk ki úgy, ahogy van, szeretik érezni, hogy ők a férfiak.
Ki fű alatt, ki nyíltan, de szerintem ez a helyzet.
A felgyorsult, felfordult világban valóban felcserélődtek a női és férfi szerepek?
Valóban jó emancipuncinak lenni? Szükség van a nemi harcokra? (Mintha enélkül nem tudnánk, ki minek született.) Tényleg jó felé visz, ha méltóság nélküli, boldogtalan férfiak maradnak otthon a kisbabákkal, és ideges, hisztérikus nők rohangálnak aktatáskájukkal az üzleti életben?

(Persze, ez nem igaz mindenkire, erős sarkítás van benne, de nem egy ilyennel találkoztam már én is, sajnos.)
Tényleg kiheréljük a férfiakat azért, hogy utána azon sírjunk, hogy milyenek lettek?!
Agyrém.
Sok mindent meg tudok oldani, elintézni, fel vagyok egyen jogosulva. Nemrég az is kiderült, néha magamban látom a férfit. Csak azt nem tudom, jó-e ez nekem. Egyik kedves barátomnak hála, egy ideje magamat jobban ismerem, elfogadom, hogy érzek is, és figyelek.
Magamra.
Magamat.
Ki vagyok? Mi legyek?
Őszintén megmondom, nem könnyű nőnek lenni. Nekem nem. Óriási erő kell hozzá. A magam visszafogásához, ahhoz, hogy hagyjam, hogy a férfiak körülöttem férfiak lehessenek. Erő kell ahhoz is, hogy lelassuljak, hogy időt hagyjak, ne én legyek a gyorsabb, ne nyissam az ajtót, hogy a kinyújtott kézre támaszkodjam, és ne értetlenül nézzek felé. Erő kell hozzá, hogy ne akarjak állandóan, mindenben főnök lenni. Erő kell, hogy kimondjam, vadász vagyok, de lennék már más is. Mondtam már, hogy utálok várni? Mint nő.
És mint vadász? Ezt a kérdést most tettem fel először magamnak, és lesz vele munka...
A vadász felismerése önmagunkban nem olyan nehéz, mint felfogni, és valóban elfogadni azt. És hogy mit akar, mit keres a vadászNő? Tegnap este egy fénykép feltöltése közben döbbentem rá, hogy a vadászt. Olyat, aki kívül, belül férfi, aki türelmesen vár a vadra. Aki érkezik, egyszer csak, puskával, de nem lő agyon, csak szelídít. Aki mellett eszembe sem jut másnak lenni, eljátszani egy hozzám közeli vagy mégsem olyan közeli szerepet, a főnököt.
Aki esélyt sem ad arra, hogy valami más legyek, mint aminek eleve elrendeltettem.
Nő. Elfogadó, odaadó, megértő, egy igazi szelíd makrancos Kata.
El is mentem sétálni ma délelőtt, és most rendezgetem a virágokat...
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Akkor mégis ki a jó anya?
  2014-05-31 18:50:58, szombat
 
  Számtalan fórum és írás foglalkozik ezzel a kérdéssel. Miért? Talán mert minden anya felteszi magának legalább egyszer a kérdést: Jó anya vagyok? Jól csinálom? Rengeteg ismérve ismeretes a jó anyának, de ezek mind szubjektív ismérvek. Nem létezik egyetlen objektív igazság, hogy milyen egy jó anya, így ezt tőlem sem várhatja a kedves olvasó....

Mitől jó anya egy anya? Mint mindenkit, engem is foglalkoztat a kérdés jó anya vagyok-e? De mit is jelent ez egyáltalán? Mitől jó valaki, a másik meg nem? Mint anya számtalan bírálatot kaptam már a külvilágból, távoli és közeli ismerősöktől, rokonoktól egyaránt. Anyuka, ugye még szoptat? Nincs elég teje? Az meg hogy lehet? Pedig a gyereknek az anyatej a legfontosabb. Felháborítónak tartják egyesek azt is, hogy nem engedem, hogy a 10 hónapos csemetém édességet egyen. Sorolhatnám még hány és hány kritikával találkoztam. Számtalan klisével, elmélettel szembesültem a hétköznapokban milyen is egy jó illetve rossz anya - valahol ezeket szeretném most sorra venni....
Mielőtt neki álltam megírni ezt a cikket, megnéztem, milyen más írások keringnek e témában a világhálón. Egy fórum '7 ok, amiért tökéletes anya leszek' című írása akadt a kezembe. Az író összegyűjtött hét pontot, amik szerint ő a tökéletes anya már a várandóssága alatt. Az író kifigurázva bemutatja a magukat tökéletesnek tartókat. Ezek szerint attól tökéletes anya valaki, ha nem eszik semmi mérgező dolgot, azaz a terhességhez nem ajánlott élelmiszereket. Nem iszik egy csepp alkoholt sem és nem festi a haját. Kihajítana még a baba születése előtt mindenféle háziállatot, főként a kutyát és a macskát, mert azok veszélyt jelenthetnek a babára. Nem szexel a párjával és folyamatosan pihen, főként az első és második trimeszterben. Én ezzel szemben úgy gondolom, hogy a várandósság időszaka egy csodálatos időszak, amit a leendő anyukának elsősorban élveznie kell és szépen lassan lelkileg felkészülni az anyaságra, mint hivatásra. A kismamának ebben az időszakban meg kell tanulnia bizonyos dolgokról lemondani, amelyek károsak lehetnek a magzatra nézve. Utána kell néznie, olvasnia, érdeklődnie, hogy mi az, ami káros és mi sem. Sokszor ellentétes információkkal bombázzák e tekintetben a várandósokat. Egyesek állítják, hogy egyetlen csepp alkohol is káros, mások egy-egy pohár sört, vagy vörösbort kifejezetten jótékonynak tartanak. Ugyanígy van ez a szexszel, hajfestéssel, sporttal, pihenéssel és egyebekkel kapcsolatban. A várandós itt először szembesül azzal, a minden anyát érintő helyzettel, hogy a tömérdek egymásnak ellentmondó információból egy felelős döntést hozzon. Én őszintén hiszem azt, ha szeretem a pocaklakómat és később a babámat, gyermekemet és szívből az ő javát akarom és ezért adott esetben kész vagyok a lemondásokra, akkor ezzel a lelkülettel képes vagyok a babám számára és számomra a megfelelő döntést hozni.

A szülés körül újra találkozunk olyan klisékkel, melyek szerint valaki rossz, más pedig jó anya. Sokan a császárosokat rossz, a természetes úton szülőket jó anyának titulálják. Majd jön a szoptatási mizéria. A társadalom egy jelentős része lesajnálja, mi több antianyának tartja a babájukat nem anyatejjel táplálókat. Véleményem szerint nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy kétségkívül az anyatej a legjobb táplálék egy csecsemő számára. Hiszem azt, hogy minden anyának törekednie kell arra, hogy a csecsemőjét anyatejjel és a lehető legjobb anyatejjel táplálja. Azaz mindent meg kell tennie a szoptatás sikeréért. Mindegy az, ha fáj az elején, sajnos mindenkinek fáj, bevérzik a bimbó , de küzdeni kell, mellre kell tenni a babát. Emellett fontos az anyatej minősége, azaz az, hogy mit fogyasztok azért, hogy jó legyen a tejem. Ne jusson káros anyag a babához és ne fájjon emiatt a pocija. Tanulmányok szólnak a szoptatás alatti táplálkozásról, de azért azt is tudnunk kell, hogy az sem szentírás és minden anyának magának kell kitapasztalnia, hogy neki mitől lesz több a teje, adott esetben mi bántja a babája pociját és mi nem. Egyeseknek sok mindenről kell lemondani a sikeres szoptatás érdekében, másnak alig valamiről.
A legnagyobb igyekezet és jó szándék ellenére is vannak nők, akiknek különböző okok miatt nem sikerül a szoptatás. Lehet befelé hajló mellbimbó, kevés tej, a baba nem tud szopni, baba tejérzékenysége . Fontos, hogy a szoptatás nem anyasági kérdés! Hiszem azt, hogy nem attól lesz valaki jó anya, hogy ő szoptat, sőt még a baba sem attól fog jobban kötődni, hogy mellről eszi-e a tejet vagy sem. Mindent meg kell tenni a szoptatásért, de ésszerű kereteken belül. Ismerek anyát, aki majd beleőrült ebbe az egészbe. Alig volt teje, de a társadalom elvárásai és egyebek miatt elhitte, hogy csak akkor jó, ha szoptat. A babája egy hónapig éhezett és üvöltött. Ez az anyuka elhitte, hogy a tápszer az ördögtől van és ha ő ehhez nyúl, akkor rossz anya. Komolyan azt hisszük, hogy akinek megadatik a szoptatás képessége az jó anya és a másik, aki bár küzdött és nem sikerült az rossz anya?
Néhányan azonnal felkapják a babát, ha sír, más csak 1-1 perccel később. Néhányan 4 hónapos kortól kezdik a hozzátáplálást, mások 6 hónapos kortól. Néhányan egy ágyban, mások egy szobában, megint mások másik szobában alszanak a babákkal. Egyesek hamarabb rábízzák gyermeküket nagyszülőkre, mások később. Egyesek hamar elkezdenek társasági életet élni a babával. mások később. Néhányan hamarabb bevezetik a baba étkezésébe az úgynevezett allergéneket (tojásfehérje, zeller, tej), mások félnek tőle és kerülik. Bizonyos anyák hamar adnak édességet a babájuknak, mások elkerülik. Egyesek kidobják a háziállatukat otthonról, mások mindent megtesznek, hogy a házi kedvenc és a baba kapcsolata zökkenőmentes legyen. (Bár a háziállat kérdés igencsak hosszú téma lenne számomra, ugyanis nem tartom lefogadhatónak egy állat kidobását pusztán a baba születése miatt). Sokan óvják az állni tanuló lurkót az elesésektől, mások hagyják, had tanuljon meg esni. Néhányan sok mindent megengednek, mások állandóan tiltanak. Néhányan teljesen baba biztossá teszik a lakást, mások csak néhány óvintézkedést tesznek. Vannak, akik számtalan méregdrága játékot vesznek, mások csak néhányat. Vannak, akik hordozzák a babákat, magukra kötik, mások inkább csak babakocsival közlekednek. Egyesek főznek a babáknak, mások kész üveges ételeket vesznek. Még sorolhatnék számtalan dolgot, de nem is ez a lényeg. Mindezek miatt egyeseket jó anyának, másokat rossz anyának tartunk. Valóban ezeken múlik? Nem hinném.

Akkor mégis ki a jó anya? Nehéz kérdés. Talán az a jó anya, aki elsősorban szívből szereti a gyermekét és a javát akarja és ezért adott esetben kész a lemondásokra. Kész tájékozódni a babát érintő kérdésekben és a számtalan egymásnak ellentmondó információból a babáját, a családi hátterüket, körülményeiket, lehetőségeiket ismerve a legmegfelelőbb döntéseket meghozni. Nagyon fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten a legtöbb időt töltsük a gyermekünkkel, hogy megismerjük őt, segítsük a személyiségének a kibontakozásában és fogadjuk el őt olyannak amilyen. Ahogy a babák is rendelkeznek már bizonyos személyiségjegyekkel, úgy mi anyák is. Van olyan anya, aki alaptermészeténél fogva türelmes, kreatív, jól főz, ismer sok gyerek dalt és mondókát, mások meg nem. Nem az adottságaink tesznek jobb anyává, hanem az, hogy folyamatosan törekszünk jobbak lenni. Mindig lesznek olyanok, akik jobbnak tartják magukat másoknál, mint a fent idézett cikkíró is. Én viszont hiszem azt, hogy szinte senki nem születik tökéletes anyának, de törekedhetünk rá, hogy azok legyünk. Mindaddig, amíg nem hisszük azt, hogy tökéletesek vagyunk, van miért küzdenünk és jó úton vagyunk afelé, hogy jó anyák legyünk.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Szódabikarbónával a narancsbőr ellen
  2014-05-31 18:18:17, szombat
 
  Szódabikarbónával a narancsbőr ellen

Mint tudjuk a szódabikarbóna csodákra képes, és talán, egyes híresztelések szerint az sem igaz, hogy be fogják tiltani. De ha mégis, nem árt jó előre beszerezni a szükséges adagot. Kívül-belül tisztít: nemcsak a szervezet, hanem a csempétől a mosogatókagylóig és a hűtőszekrényig az összes háztartási gépünk meghálálja a szódabikarbóna létezését.

szódabikarbóna

A jó hír az, hogy narancsbőrre is alkalmazhatjuk. Az összes kencét és módszert kipróbáló nők hada örömmel nyugtázza, hogy a módszer olcsó, nem időigényes, és hát egy próbát megér.

Olvasd el ezt is: Ezért érdemes elkezdeni a szódabikarbóna kúrát

A fürdővízbe tegyünk egy kisebb csészényi (15 dkg) szódabikarbónát, áztassuk magunkat benne egy darabig, majd dörzsi kesztyűvel jó alaposan dörzsöljük végig magunkat, főleg a problémás területeket. Ezután vegyünk hideg-meleg váltózuhanyt, és krémezzük be magunk.

Ha van megszokott anticellulitisz krémünk, nyugodtan használhatjuk azt is. A kellemes fürdést ismételjük meg heti két-három alkalommal, és a narancsbőr csökkenni fog. Erős napozás után a bőr fájdalmas égésérzetét is csökkenti fél óra kellemes fürdőzés, és zuhanyozni sem kell utána.

Olvasd el ezt is: Két természetes gyógymód a körömgomba ellen

Minden különösebb ok nélkül is vehetünk szódabikarbónás fürdőt, mivel segít eltávolítani a felgyülemlett savas anyagokat. Már nagyanyáink is áztatták a lábukat szódabikarbónás vízben, reuma, köszvény, cukorbetegség és immungyengeség esetén. Egy langyos (láb)fürdő a legjobb gyógyír egy stresszes nap után.
Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre!
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Új süti őrület: az elronthatatlan cobbler
  2014-05-31 17:25:34, szombat
 
  Új süti őrület: az elronthatatlan cobbler

Írta: Administrator

Cseresznyéből, meggyből, sőt barackból is finom lehet, ráadásul egyszerűbb összehozni, mint egy palacsintát. Így készül a cobbler - érdemes kipróbálni.

A cobbler eredetileg egy holland sütőedény neve, amely annyira jelentős szerepet játszott a tulajdonosa életében, hogy a végrendeletében hagyta meg, hogy kinek szánja halála után. Mostanra azonban egészen mást jelent. A cobbler egy sütemény, amely hasonlóan készül, mint az úgynevezett morzsasüti, de annál sokkal ízletesebb. A hazája egyébként Amerika, ahol előszeretettel turbózzák tejszínhabbal és fagyival a gyümölcsalapú desszertet.

A titka a friss gyümölcs és a fűszerek, valamint a keményítő. Hogy miért? Mert a lédús gyümölcsök a sütés alatt levet engednek, ami könnyen eláztathatja a süteményt, de ha keményítővel vagy kukoricaliszttel szórjuk meg a gyümölcsöket, a szaft sűrű és ízletes lesz.

Bármilyen gyümölcsből csinálhatod, amiből pitét is sütnél, áfonyával, meggyel, körtével verhetetlen, de mi barackkal is szeretjük. Ha szeretnéd kicsit feldobni, akkor fűszerezd a gyümölcsöket! A legtöbb gyümölcshöz jól passzol a fahéj és a szegfűszeg, ha pedig igazán bevállalós vagy, akkor próbálkozhatsz gyömbérrel vagy ánizzsal.

Hozzávalók egy közepes tepsihez

15 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 10 dkg kristálycukor, 2 kanál a tetejére, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejszín, 50 dkg gyümölcs, 1 púpos kanál keményítő vagy kukoricaliszt, 2-3 kanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég - édes fűszerek ízlés szerint.

Elkészítése
A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.

adj a sütihez fagyit!

Forrás: nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Melyik probléma, milyen daganatot okoz?
  2014-05-31 17:02:22, szombat
 
 
Melyik probléma, milyen daganatot okoz?

NEMCSAK EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK MENTÉN ALAKULHATNAK KI DAGANATOK. ISMERD MEG A HAJLAMOSÍTÓ LELKI TÉNYEZŐKET!

Daganatos betegségek már az ókorban is voltak. A kóros sejtburjánzás miatt akkoriban dagályos nyavalyának hívták őket. Kevesen tudják, hogy még az egészséges szervezetben is keletkeznek daganatos sejtek, ám az immunrendszernek köszönhetően nem kerülhetnek túlsúlyba. Másfelől a lelki tényezők is nagyban befolyásolják a daganatos betegségek kialakulását.

RACIONALIZÁLÓDÁS, SEJTSZINTEN

A pszichoszomatika szerint a betegségek mögött szinte mindig hosszantartó, állandósult vagy rendszeresen visszatérő lelki probléma áll. E tudomány szakértője, Kalmár János a következőképpen magyarázza a folyamatot:

Az emberi szervezet önálló egységként irányítja saját funkcióit. Ha ebben a rendszerben a legkisebb részek, azaz a sejtek valami miatt nem tudnak egymással megfelelően kommunikálni, akkor elszigetelődnek. Ezáltal a szervezeten belüli energiaáramlás folyamatában egyfajta zárlat alakul ki.

Az elkülönült sejtcsoport szeretné saját létét fönntartani, sőt kiteljesíteni, és az irányába haladó energiákat saját táplálására, megerősítésére fordítja, majd burjánzásnak indul. Pszichoszomatikai tapasztalatok szerint elsősorban hosszútávú, lelkileg megterhelő helyzetek vagy a folyamatos stressz okozhatják a daganatos betegségek kiindulópontját.

Amikor egy ilyen állapot állandósul, akkor az érintett pszichikailag elszigetelődik - magába fordul, nem kommunikál -, és ez az előbb említettek szerint testi síkon a sejtek szintjén racionalizálódik."

JÓ TANÁCSOK

Nagyon fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok, hiszen segítségükkel mihamarabb kiderülhet, ha probléma van. A kezdeti fázisban padig jóval nagyobb az esély a gyógyulásra.
Gondold át a kapcsolataidat, vedd számba lerendezetlen viszonyaidat, és próbáld apránként letisztázni azokat, amelyekben valami nem stimmel, és testi-lelki blokkot okozhat.
Jógatanfolyamokon megtanulhatsz olyan légzőgyakorlatokat, amelyek segítségével stresszmentesebbé, kiegyensúlyozottabbá válhatsz.
Nem szégyen lélekgyógyász segítségét kérni, ha úgy érzed, hogy hosszú ideje elakadtál lelki problémáid megoldásában. Fordulj bátran pszichológus vagy kineziológus szakemberhez.

ELMAGÁNYOSODOTT VILÁG

Lelki megterhelés az, amit az ember annak érez. Ez lehet például a munkahely elvesztése, szakítás vagy szeretted halála. Nem szabad megfeledkezned róla, hogy a lelki fájdalom nagyobb eséllyel állandósul és okoz bajt, ha elfojtod, nem hagyod gyógyulni, nem beszéled, nem sírod ki. A feldolgozatlan múltbéli sérelmek is képesek megbetegíteni az embert.

A lelki tényezők közül még fontos megemlíteni a gyűlöletet és az irigykedést, melyek eleve elzárkózásra, magányra ítélik az embert, és jó lehetőséget teremtenek a daganatos betegség kialakulásához. A stressz is kiváltó oka lehet a ráknak, hiszen folyamatosan elvonja a figyelmedet önmagadról.

A stresszes ember - magyarázza Kalmár János - mindig más célok érdekében él, és megfeledkezik saját lelki szükségleteiről. Csak kapkodja a levegőt, mégis alig jut oxigénhez. Ez a helyzet is fullasztó elszigetelődést okoz a külvilágtól.
A DAGANATOS BETEGSÉGEK LELKI OLDALA

BŐRDAGANAT

Bőrfelületed körbevesz téged, és általa érintkezel a külvilággal. Ezért a bőrdaganat a környezeteddel, a külvilággal kialakított kapcsolatrendszeredben fennálló problémákat szimbolizálja. Akinek bőrrákja van, nem mehet a napra, tehát árnyékban éli az életét. Ha személyiségedet nem tudod elfogadtatni, és ki akarsz bújni a bőrödből, akkor ebben saját bőröd korlátoz téged, és ez betegség formájában realizálódhat.

A GYOMOR ÉS BÉLRENDSZER DAGANATA

Amikor valaki nem tudja megemészteni a problémáit, rágódik rajtuk, akkor elsősorban emésztőszerveinek valamelyikét támadhatja meg a kór. A túlzott alkoholfogyasztással is szokták indokolni, hogy ilyen daganat alakul ki, de ne felejtsd el, valószínűleg lelki válság sodorta az érintettet az alkoholizmusba.

TÜDŐDAGANAT

A cigaretta légzőszervekre gyakorolt káros hatásait nem kell magyarázni. Mégsem kap mindenki tüdőrákot a dohányzástól, mást pedig - bár életében nem dohányzott - mégis megtámadja ez a betegség. A fizikai tényezőkön kívül a lelki elnehezülés állhat a háttérben. Például olyan érzések, mint a kilátástalanság, magányosság, az élet értelmének elvesztése. A lélek és a lélegzés szavak közötti hasonlóság nem véletlen. Akinek hosszútávon nyomja a lelkét valami, amit mellre szív, az nem tud fellélegezni, és kialakulhat a betegség.

EMLŐDAGANAT

A mell a gyerekkel vagy közeli családtaggal, mondjuk a szülővel való érzelmi kapcsolatot szimbolizálja.Ha ilyen családtag bánt egy nőt, avagy vélt-valós sérelem éri, elveszti vagy csalódik abban, akit a keblén dédelgetett, és ezt nem tudja földolgozni, előfordulhat, hogy melldaganata alakul ki.

Ha egy édesanya a fia elköltözését vagy megnősülését elvesztésnek éli meg, megbetegedhet. Persze erről nem tehet, mert mindez tudatalatti folyamatok eredménye.

NŐGYÓGYÁSZATI DAGANATOK

A szexuális problémákkal, párkapcsolattal, gyermekvállalással kapcsolatos zavarokat jelzik a nőgyógyászati daganatok. Gyakran fordul elő olyan nőknél, akik szerettek volna gyereket, de ez nem adatott meg nekik. Ehelyett daganat, mióma, ciszta alakult ki a szervezetükben. A betegség az adott területre irányítja a figyelmet, tehát foglalkozni kell vele, mint ahogy a mögötte álló pszichés problémával is.

TIPPEK A MEGELŐZÉSHEZ

Tarts rendszeres salaktalanító kúrát, hogy immunrendszeredet a legkevésbé blokkolják a felesleges anyagok.
Kúraszerűen szedj sejtvédő antioxidánsokat: béta-karotint, C-, E-vitamint, Q10-et.
Szedj tavasszal és ősszel immunerősítő gyógynövény-készítményeket: BioBran, macskakarom, nem keserű grépfrútmagcsepp, kasvirág, búzacsíra.
Igyál enzimekben és bioaktív anyagokban dús, frissen préselt vagy bioleveket: céklát, búzafűlevet, ananászt, papayát, citrusféléket, sárgarépát, sütőtököt.
Egyél sok klorofillban dús, zöld színű zöldséget: brokkolit, salátát, sóskát, spenótot!
Mozogj heti háromszor egy órát: örömet okozó, kitartást igénylő sportot űzz.

Forrás:Sziebig Tímea és diabetika.info
Megosztás
Mindenegyben blog
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hölgytől tallóztam
  2014-05-31 12:04:24, szombat
 
  Hamburger pufi


Recept:

680 gramm liszt
68 gramm vaj
68 gramm porcukor
3 tojás sárgája
330 ml tej
8 gramm só
40 gramm élesztő.


Dagasztás után kelesztem egy órán át,majd 9-10 részre osztom,formázom (ha lesz aki felvegye megpróbálom videóval mutatni hogyan ) 20 percig ismét kel,majd tojással megkenem,sütöm 22-25 percig 160 fokon
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Ez az esős, viharos múlthét
  2014-05-31 06:58:43, szombat
 
  Ez az esős, viharos múlthét sok mindennek kedvezett: a növényeknek, a szúnyogoknak, a biztosítási csalóknak és persze a csigáknak is. Van ugye az éticsiga, melyet egyes francia mókusok megesznek, és vannak a hajléktalanok. Na, ezeket nem akarja senki megenni, és én már a látványuktól is rosszul leszek.

Békés mókus vagyok: amíg a kertben élő állatok tiszteletben tartják az odúmat, és környékét, addig én is tiszteletben tartom az ő élőhelyüket. De amikor reggelre a teraszasztalon látom a nyálkás-csillogó nyomot, vagy amikor a teraszon szárított ruhákra is felmászik (hogyan??), na akkor kevésbé csigánus módszerek jutnak csak eszembe megoldásként. Itt valamit tenni kell!

Jól jön, amikor egy mókus segít pl. kerti témákban? Akkor maradj velünk! Katt!
Honnan tudhatjuk, hogy házatlan csigák garázdálkodnak nálunk?

Egyrészt csillogó, nyálkás nyomot hagynak maguk után, másrészt szinte minden növényt megrágnak. Salátát, retket, uborkát, epret, virágokat és valami miatt a politikai szórólapokat is. Mit tehetünk, hogy távol tartsuk őket, vagy hogyan irthatjuk ki ezeket a rusnya csúszómászókat? A végén mutatom, nekem mi vált be.
6+1 módszer a csigák ellen

1. A természetre bízzuk a dolgot. Vannak természetes ellenségeik, például a sün megeszik éjszakai portyája során párat, de tuti nem bírja mindet felfalni. Nagyobbacska futrinkabogarak, gyíkok, fácán, és a békák is előszeretettel fogyasztják a csigákat vagy a tojásaikat, de ez sem napok alatt oldja meg a csigainvázió problémáját. És a fácán viszonylag ritka a házikertekben. :)

Ugye tudod, hogy spórolni nem csak a csigákon lehet?! Csak add meg az e-mail címed és mondok még sokkal jobbakat is! >>>

2. Védekezhetünk vegyszerrel. Két-három fajta is van forgalomban, de ez egyrészt drága, másrészt pont azokhoz a növényekhez kellene kijuttatnunk, amiket mi is meg szeretnénk enni.

3. Kézi begyűjtés. Ha van gusztusod hozzá, este, sötétedés után egy zseblámpával rengeteg kövér példányt összeszedhetsz, elsősorban a kerted nyirkosabb, északi részén, vagy a veteményesedben a kedvenc növényeiknél. Vagy tegyél le pár deszkadarabot éjszakára, ezek alá utalj ki nekik pár karika nyers krumplit, mint ínyencfalatot, reggel tele lesz a deszkák alja csigával. Ezeket aztán lelkivilágod szerint vagy megsemmisíted (mondjuk forró vízbe dobva, vagy ecettel lespriccelve), vagy elköltözteted őket.

4. Ha oltott, szárított mészporral felszórod azt a környéket, ahol grasszálni szoktak, akkor ebbe belemászva kiszáradnak és elpusztulnak. Tudom, nem csigánus módszer, de rém hatékony.

5. Egyesével is irthatod. Kitűnő ellenük a közönséges konyhasó, két nagy csipet elég mindegyikre. Elég brutális módszer, mert szenvednek tőle, és gusztustalan maradéka lesz a csigának, de garantáltan elpusztul minden megsózott példány. (Látom magam előtt, ahogy a kertben mászkálsz két csipet sóval! :D) Viszont növények közelében ne alkalmazd, csak betonon, mert tönkreteszi a földet.

6. Sörcsapda. Nem, ez nem valami koleszos játék. Ha egy műanyagflakon alját levágod, beásod a földbe, hogy a szája a föld színénél legyen, és bármilyen olcsó sört töltesz bele éjszakára, reggelre hemzsegni fognak az edényben a csigák. Nem bírnak ellenállni ugyanis a sör illatának, belepottyannak és megfulladnak. És milyen szép halál sörbe fulladni, nem? :)

Ugyanez élesztős vízzel is működik, ugyanis nem a sör a lényeg, hanem az erjedt élesztő szaga. Ez a legtutibb csali nekik. Még a szomszédod is hálás lesz neked, mert tőle is átjönnek a te sörödbe a meztelen csigák. ;) Sőt, lehet még az osztrákoktól is. Én is ezt próbáltam ki, lent mutatom is az eredményt.

Te már kapod tőlem e-mailben a legjobb spórolási tippjeimet? Nem? Neeeem???? Akkor gyorsan iratkozz fel! :) >>>

+1. Bérkacsa. Nem vicc :) Pár éve volt egy nagy csupaszcsiga-invázió a ritka ronda vörös spanyol fajtából, és akkor fedezték fel, hogy az indiai futókacsa mennyire profin találja meg a csigát, és meg is eszi töméntelen mennyiségben. Mostanra egy egész iparág van épülőfélben, lehet ugyanis futókacsát bérelni. Kibéreled éhesen pár napra, befalja az összes csigádat, és jóllakottan adod vissza. Mindenki jól jár. :)
És ahogy ígértem, mutatom hogyan kaptam én el:

csiga-es-a-sor.jpg

Tehát, ha hozzád is bekopogtak a csigák, ne szontyolodj el. Van megoldás! Maradj a mókusokkal és a következőről sem fogsz lemaradni. Katt!

Ha más módszered van, szólj hozzá, oszd meg velünk is. Mókus kiváncsian várjuk. :)
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Hölgytől tallóztam
  2014-05-31 06:48:38, szombat
 
  Rakott tarhonya

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
4-5 db főtt tojás
1 db vöröshagyma
1 szál kolbász
2 dl tejföl

zsiradék
pirospaprika

Elkészítés:

A tarhonyát félig megfőzzük.
Sűrű pörköltszaftot készítünk a vöröshagymával, amelybe a kolbászt is beletesszük. Amikor kész, tejföllel dúsítjuk, és még egyszer összeforraljuk.
Egy jénai tál aljára kevés pörköltszaftot teszünk. Erre helyezzük el a tarhonya felét, majd rá a szeletelt főtt tojást, és rátesszük erre a tarhonya másik felét. A tetejét leöntjük a tejfölös-kolbászos szafttal.
Betoljuk a sütőbe, összesütjük, a tetejét kissé meg is piríthatjuk.

A receptet Vankó Istvánné küldte. Köszönjük!
Tetszik Megosztás

 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 436 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 39153 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3914
  • e Hét: 19568
  • e Hónap: 142344
  • e Év: 1870698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.