Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
Biegelbauer Pál : Ki vagyok én?
  2014-05-30 22:36:19, péntek
 
  Biegelbauer Pál : Ki vagyok én?


Link


Minden illúzió, ami a jövőre irányul, mert a jövő nem valóság.
Ami van, az az itt és a most. A valós lelkesedés és a jelen pillanatának
teljes megélése. A jövőre irányuló lelkesedés a jelen megélését teszi
lehetetlenné. Röpködünk a "semmi ágán".

Én nem voltam, én nem leszek, én vagyok. A múlt jelenpillanatai már
nincsenek: amit megtettem, nem tehetem meg nem tetté, amit pedig
nem tettem meg, nem tehetem megtetté. Elmúlt.


A teljes előadás meghallgatható tíz külön részletben az alábbi linken:


Link


Lételméleti vizsgálódásunk sarkalatos pontja, kérdése annak felfedezése,
hogy: "Ki vagyok én?" Ha már ezzel tisztában vagyunk, onnantól kezdve
megismerésünk már nem töredékes. Létünk legmélyebb zónája a csoda,
ami a teremtett világ összes részt vevőjével azonos húron rezeg, VAN.
"Vagyok, aki vagyok!" A van.ás pedig nem más, mint az árad.ás. A Teremtő,
aki naponta felkelti napját jókra, gonoszokra egyaránt, nem tud mást tenni,
mint KIÁRASZTANI Önmagát...szeretetből, szerelemből. Áldott ez a csoda?


Link


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Honlapajánló : Hangoskönyv
  2014-05-30 22:21:34, péntek
 
  Hangoskönyv.net weboldal :


Link

Üdvözlünk a hangoskonyv.net weboldalon!
A honlapon összegyűjtjük az interneten található ingyen letölthető hangoskönyveket. Minden letölthető hangoskönyv tartalmaz egy rövid bemutatót és képet is. A hangoskönyv letöltések minden esetben ingyenesek és legálisak, mp3 formátumban érhetők el.
Iskolásoknak letölthető a legtöbb kötelező olvasmány hangoskönyvként.

 
 
0 komment , kategória:  Hangoskönyv  
Enigmák - Erdély enigmái - 2014.05.30.
  2014-05-30 21:24:49, péntek
 
  Enigmák - Erdély enigmái - 2014.05.30.


LinkENIGMÁK TV:


Link


Száraz György honlapja, a " Boldog napot " :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Kivételesen egyetértünk az izraeli nagykövettel: Trianon
  2014-05-30 21:20:26, péntek
 
  Kivételesen egyetértünk az izraeli nagykövettel: Trianon felülírása rajtunk múlik

fj. Tompó László - Hunhír.info

Távol álljon tőlünk a polgárpukkasztás, de ami tény, tény. Ugyanis Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete a minap a Habsburg Történeti Intézet ,,Álom az államról" című kerekasztal-beszélgetésén kijelentette: ,,Egy nemzeti mozgalom létrejötte leginkább politikai akaraton múlik, nem mindig csak a körülmények eredménye." Fején találta a szöget, kivételesen egyetértünk vele: Trianon felülírása rajtunk múlik.


Hangsúlyozzuk, kivételesen, tekintettel arra, hogy a nagykövet megannyi megszólalásának értékelése, ha élne, inkább Ráth-Végh István kenyere lenne, hogy azokat méltóképpen elhelyezhesse könyvei közül Az emberi butaság kultúrtörténetelegújabb kiadásában. Viszont a mostani értékelésére igenis igényt formálunk. Hiszen idézett mondata rólunk is szól.

Rólunk, magyarokról, arról, ami 1920. június 4-én Trianonban országunkkal történt s történik mindmáig. Kollektív bűnössé nyilvánításunk és az akkor kialakított status quo sérthetetlenségének megkérdőjelezhetőségéről. Igen, így, feltételes módban. Mert ugyanis ha mi magunk ebbe nem törődünk bele, akkor bizony helyzetünk igenis megváltoztatható.

Mert, legyen első olvasásra bármennyire is erőltetettnek, ezért hihetetlennek tűnő, valójában ezt az üzenetet foglalja magában a nagyköveti kijelentés. Annak tudatosítását, hogy korántsem feltétlenül a körülmények, pláne a külsők függvénye, sikerül-e egy nemzetnek megőriznie geopolitikai státusát. Sokkal inkább azon múlik, mennyire akarja ezt önmaga?

Vagyis ha megcsonkolják területét, nem belenyugszik ebbe, hanem keresi az eredeti épsége visszaállításának lehetőségeit. Amihez persze akarat kell, közmondásosan vasból való. S ha ez megvan, születik hozzá nemzeti mozgalom is. Noha a nagykövet mondatát eredendően Theodor Herzl cionizmusára értette, de egyáltalán nem zárja ki iménti értelmezésünket.

Nem bizony. A nagykövet talán nem is gondolt arra, e kijelentésével mekkora muníciót szolgáltatott nekünk. S ezzel nem áll egyedül. Ugyanis tudjuk meg a nagyköveti mondatról is tudósító Mazsihisz-honlapról, a Frankfurti Iskola egyik főguruja, Jürgen Habermas az ELTE jogi kara Magna Aulájában tartott tegnapi előadásában úgyszintén elszólta magát.

Azon túl ugyanis, hogy ismételten kifejezte aggodalmait romló helyzetünk miatt - amiért ,,Magyarország távolabb került Európától", s ,,a populista miniszterelnök illiberális demokrácia kiépítésére használja a választóktól kapott felhatalmazást", amelynek jeleként ,,támadást intéz" a meggyötört" Heller Ágnes ellen -, mégiscsak fején találta a szöget:

,,A világban zajló legfontosabb folyamatok egyre kevésbé vesznek tudomást a nemzetállami keretekről, a mindinkább talajt vesztő, kiszolgáltatottságukra ráébredő polgárok viszont a nemzet védőszárnyai alá menekülnének." Igen, nem tévedés, ezt mondta. S ha jobban figyelünk rá, főleg az általunk belőle kurziváltakra, rájövünk: ő sem mondott mást, mint amit mi is.

Magyarul azt, hogy talajt vesztettünk, kiszolgáltatottak lettünk. Hogy mikor s kik által, persze nem részletezte. Mi viszont nélküle is tudjuk. Éppen ezért, tarsolyunkban e két kijelentéssel, illő lenne levonnunk belőlük a reánk vonatkozó következtetéseket. A természetünkből következőket, melyeket, a régi római közmondás szerint, hiába is űzünk ki vasvillával, mégis visszatérnek. Hogy legyen úgy, mint régen volt!


Ifj. Tompó László írásai a Hunhíren:


Link


Ifj. Tompó László közelgő előadásainak plakátjai:


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Játékfilm készül a holokauszt borzalmairól
  2014-05-30 21:14:32, péntek
 
  Még mindig nem volt elég: játékfilm készül a "holokauszt borzalmairól" - kötelezővé tehetik gyermekeink számára

Képtelen történet címmel játékfilm készül a "holokausztról" a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és a Soproni Petőfi Színház tagjainak közreműködésével Pápán - tudta meg az MTI Pataki Andrástól, az "alkotás" producerétől.

Bánsági Ildikó, a holokauszt-ipar legújabb primadonnája

Pataki András, aki a soproni színház vezetője, elmondta: a holokauszt-emlékévhez csatlakozva filmesítenek meg egy olyan "valóságos alapokon nyugvó" történetet, amelynek témája "az emlékezést segítheti".
Hámori András ötlete alapján Németh Ervin írta meg a film forgatókönyvét, amely arról szól, hogy egy pápai származású író festménye hátoldalán egy zsidó családot ábrázoló fényképet talál. A rajta lévő írásból kiderül, hogy a fotón szereplő szülők hagyták a képet fiukra. Az író a rejtély nyomába ered, felkeresi szülővárosát, ahol újabb információkhoz jut. A legfontosabb támpont nagynénje naplója, amelyből kiderül: a zsidó pár elcserélte a gyermeket, hogy biztonságban legyen az "üldöztetés" idején. Az író megtalálja azt az asszonyt, aki sajátja helyett felnevelte a zsidó fiúcskát.
Bár a történet főszereplője a fiú, a film cselekménye nem az ő életét követi nyomon, hanem a "megmentésében" részt vevők szemszögéből mutatja be a "holokauszt borzalmait" - fogalmazott a rendező.
Bánsági Ildikó (balra) egy színházi szerepében. Ha már felvállalta e nemes témát, egyúttal eljátszhatná a "haláltábori" kuplerájok madámját is

A játékfilmet május végén kezdték el forgatni Pápán, Sopronban és Budapesten. Szeptemberben lesz a nyilvános bemutató Pápán és Sopronban, várhatóan ősszel a "közmédia" is műsorra tűzi az "alkotást" - mondta Pataki András. Hozzátette: a filmet oktatási segédanyagként elektronikus formában minden magyar általános iskola és középiskola megkapja.
A főszereplő a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó, aki mellett a soproni társulat összes színésze kamera elé áll. A filmet 8 millió forinttal támogatta a Miniszterelnöki Hivatal Civil Alapja. A rendező Bozsogi János, az operatőr Mike László.


(MTI nyomán)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyirő mégis hazatérhet?
  2014-05-30 21:10:25, péntek
 
  Nyirő mégis hazatérhet? Követeljük a székely apostol végakaratának teljesítését!

Nincs akadálya Nyirő József hamvai székelyudvarhelyi eltemetésének - tudatta pénteken Székelyudvarhely polgármestere a város egyes kulturális intézményeinek a vezetőivel közösen kiadott nyilatkozatában. A székelyudvarhelyi elöljárók az MTI-hez eljuttatott közleményben azokra a sajtóhírekre reagáltak, amelyek a Nyirő József nevére két évvel ezelőtt kiállított temetkezési engedély jogerős érvénytelenítéséről jelentek meg.


A közlemény szerint az Országos Lakosságnyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság vezetője írásban megerősítette, a polgármesteri hivatalnak nem kell temetkezési engedélyt kiadnia a hamvak eltemetéséhez.

"Mindannyiunk célja, hogy két év után a hamvak elhelyezése méltóképp megtörténjen" - áll a közleményben, melyet Bunta Levente polgármester mellett Miklós Zoltán múzeumigazgató, Szőcs Endre könyvtárigazgató és más vezetők is jegyeznek.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz szerint gittegylet a Bilderberg-csoport
  2014-05-30 20:56:09, péntek
 
  A fideszes Kósa Lajos - akinek meggondolatlan kijelentése miatt 2010-ben egy brutális forint árfolyamesést köszönhetett Magyarország - most éppen a tucatnyi ország titkosszolgálata által védett, a világ leghatalmasabb és legbefolyásosabb embereit tömörítő Bilderberg-csoportot nevezte ,,sóhivatalnak", ,,gittegyletnek" és ,,lufinak". A Fideszben nem csak nem tudják, igazából nem is érdekli őket, hogy Bajnai Gordon mit csinál a komoly gazdasági- és politikai szereplők között a bilderbergek találkozóján.

Mint arról kedden beszámoltunk, Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott globalista Bilderberg-találkozón. Kedden az Együtt-PM vezető politikusa előbb az Origónak erősítette meg, hogy elmegy a konferenciára, később a blogján még hozzátette: ,,komoly dolgokról" lesz szó, téma lesz az ukrán válság, az Európai Unió jövője, a fenntartható gazdasági növekedés kérdése, és a demográfiai változásokból következő kihívások is.

"A Bilderberg-csoport egy lufi, ahol Bajnai-típusú alakok gyúrják a semmit"

Péntek délelőtt a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal és Kósa Lajos ügyvezető alelnök közös sajtótájékoztatót tartott. Az Alfahír és más sajtóorgánumok kérdésére a fideszes politikusok elbagatellizálták Bajnai részvételét a Bilderberg-csoport találkozóján. Kósa Lajos úgy fogalmazott, magánvéleménye szerint ,,ha egy szervezet azt állítja magáról, hogy a világ legbefolyásosabb, legfontosabb pozícióit betöltő, legnagyobb hatalmú embereit gyűjti össze egy konferenciára, és ebben a kiválasztási rendszerben Magyarországról valakinek Bajnai Gordon jut eszébe, akkor ez egy sóhivatal, vagy egy ilyen gittegylet". Ezen elven haladva hozzátette, hogy talán ,,a Bilderberg-csoport egy lufi, ahol Bajnai-típusú alakok gyúrják a semmit".

Rogán Antal frakcióvezető ugyanakkor sokatmondóan megjegyezte, azt kérik minden hazai politikustól, hogy ,,Magyarországon kívül Magyarország érdekeit egyetemlegesen képviseljék, politikai megosztottság nélkül", és aki nem ezt teszi, hanem mások érdekeit képviseli, azt ,,nem tudjuk elfogadni, és határozottan elutasítjuk". Lapunk kérdésére, hogy akkor szerintük mégis, Bajnai Gordon kinek az érdekeit képviselheti az ülésen, Kósa Lajos azt kérte a teljes sajtótól: ,,néhány dologról ne kérdezzenek bennünket, fogalmunk sincs, hogy a Bilderberg-konferencián mi lesz". Kósa továbbá kijelentette: ,,ne szurkáljuk a ködöt, nagyon fárasztó, hosszú ideig tart, és nem megyünk vele semmire". Ezt követően arra vonatkozó kérdésünkre már nem érdekezett válasz, hogy mit tudnak mondani Martonyi János volt fideszes külügyminiszter 2008-as részvételéről a bilderbergek ülésén.

A Bilderberg-csoport megszüntetné a nemzetállamok szuverenitását

A fideszes Kósa Lajos által csak ,,sóhivatalnak", ,,gittegyletnek" és ,,lufinak" nevezett Bilderberg-csoport egy befolyásos személyekből - arisztokratákból, magas rangú politikusokból, diplomatákból, a bankárdinasztiák tagjaiból, üzletemberekből és médiamogulokból - álló, zárt körű, konspiratív társaság. Nevét egy holland szállodáról kapta, ahol először tartották meg a gyűlésüket 1954-ben. Nagyjából 130-140 tagot számlál, tagságot csak meghívással lehet szerezni. Évente egyszer - valamivel a G8-ak összejövetele előtt - találkoznak Európa valamelyik luxus-szállodájában, illetve minden negyedik évben Észak-Amerikában. A találkozókról jegyzőkönyvek nem készülnek (vagy legalábbis nem nyilvánosak), a résztvevők biztonságát több ország titkosszolgálatai védik. A csoport befolyással bír a világ politikai és gazdasági működésére. Országok, régiók sorsáról dönthetnek. Válságokat idézhetnek elő és háborúkat robbanthatnak ki. Egyes feltételezések szerint a bilderbergek célja a globális világrend, a világkormány felállítása lehet.

Ezt támasztja alá, több bilderberges korábbi nyilatkozata is. A csoport egyik volt tagja, a 2003-ban elhunyt Giovanni Agnelli, a Fiat egykori elnöke sokat sejtetően azt mondta a bilderbergesekről: ,,az európai integráció a célunk, és ahol a politikusok nem lesznek sikeresek, ott majd a nagyiparosok közbe lépnek, és elrendezik a dolgokat". Az American Almanach 2002. augusztus 11-i számában a következő hír jelent meg: ,,A Bilderberg csoport a nemzetek utáni kort tervezi meg, azt, amikor már nem lesznek független országok, csak régiók, amelyeket egységes elvek irányítanak. Ez globális gazdaságot jelent majd, egy világkormánnyal és általános, egységes vallással."

A Bilderberg-csoport találkozóin résztvevő tagok általában gyors előremenetelre számíthatnak, mind a politikában, mind pedig a gazdasági életben, hogy beteljesítsék a zárt körű elit globális terveit. Tony Blair először 1993-ban vett részt Bilderberg-konferencán. 1994-ben pártvezér, 1997-ben miniszterelnök lett. George Robertson 1998-ban volt ott, és 1999-ben NATO főtitkár lett. Romano Prodi 1999-ben vett részt a találkozón, és még ebben az évben az EU elnöke lett. A 2004. évi Bilderberg-ülés után két ,,bilderberges" került magas pozícióba. Barroso, korábbi miniszterelnök az EU Bizottság elnöke, Sócrates pedig miniszterelnök lett. Kérdés, hogy Bajnai Gordon milyen instrukciókkal, feladatokkal tér majd vissza a Bilderberg konferenciáról, de a meghívása egész biztos nem lehet véletlen.

Tavaly még a Fidesz is komolyan vette a veszélyt

Bár nyilván a Fidesznek kényelmetlen lehet, hogy 2008-ban Martonyi János is a bilderbergek meghívását élvezte, tavaly még a kormánypártnál sem bagatellizálták el a Bilderberg-csoport fenyegetését. A kormányzati kommunikációt kiszolgáló Magyar Nemzet akkor arról számolt be, hogy a magyarellenes kijelentéseiről ismert Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnökeként részt vett a Nagy-Britanniában megrendezett Bilderberg-konferencián, és többek között arról biztosította a csoport tagjait, hogy mindent megtesz a 2014-es választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében. A Nemzet továbbá úgy értesült, hogy Reding Bajnai Gordonnak is szerepet szán tervében, mégpedig ,,a társadalmat eluraló félelem tudatosításában és alátámasztásában". Az Együtt-PM tagadta, hogy Bajnainak bármi köze is lenne a Bilderberg csoporthoz. Közleményükben azt írták, hogy ,,Bajnai Gordon soha nem találkozott Reding biztos asszonnyal, Bajnai Gordon soha nem vett részt a Bilderberg-konferencián és soha nem tárgyalt ezzel a szervezettel". Viviane Reding szintén tagadta a Magyar Nemzet állításait. "Azok az idézetek, amelyeket olvasok, hogy állítólag én mit mondtam a Bilderberg-konferencián, a leghalványabb kapcsolatban sem állnak a valósággal" - reagált akkor Reding.

A Jobbik komoly nemzetbiztonsági kockázatot lát Bajnai Gordon politikai tevékenységében, amit a hétvégére tervezett dániai Bilderberg-csoport titkos ülésén való részvétele is alátámaszt. Már önmagában az súlyos kérdéseket vet fel, ha a politikai és üzleti élet átláthatóságát folyamatosan sulykoló nyugati elit kiválasztottjai titkos, zárt üléseken egyeztetnek, a nyilvánosság kizárásával - írta Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdai sajtóközleményében.

alfahir.hu


Link


Bajnai érdekes, Martonyi nem Bilderberg-ügyben (Videó)


Kósa szerint a Bilderberg-csoport egy sóhivatal. Bajnai meghívása érdekli a Fideszt, Martonyié nem. Kit és mit képviselnek a meghívott politikusok?


Link


Titkos Társaságok - Bilderberg Csoport, Koponya és Csontok stb


Link


Titkos Társaságok - Szabadkőművesek, Bilderberg Csoport, Koponya és Csontok (Skull And Bones) Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsa (CFR azaz Council of Foreign Relations)


A bilderberges Bajnai bizottsági meghallgatását kezdeményezheti a Jobbik


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A lúgosításról pro és kontra
  2014-05-30 20:45:53, péntek
 
  Lúgos kémhatás?

Sok helyről sokfélét hallani a lúgosításról. Az tény, hogy korunk egyik leggyakrabban emlegetett kérdése az elsavasodás veszélye. De vajon mi van a háttérben? Tényleg fontos, hogy mindig lúgosító ételeket együnk? Mi az igazság? Ennek néztem kicsit utána.

Mi a pH?

Ez az érték egy vizes oldat savasságát vagy lúgosságát jelzi. A pH 0-tól 7-ig savas, a 7-es pH semleges, 7-től 14-ig pedig lúgos.

A szervezet anyagcseréje folyamán a sejtekben különböző savak képződnek. A két legfontosabb szervünk, amely megakadályozza, hogy ezek a savak túlsúlyba kerüljenek a szervezetben, a tüdő és a vesék.

A sav-bázis egyensúly fenntartásában a gyomor, az epe és a hasnyálmirigy is részt vesz. Segíti a folyamatot a bőr és a vizelet is.

Szükséges-e lúgosítani?

A jelenlegi tudományos állásfoglalás szerint az egészséges szervezet maga oldja meg ezt a kérdéskört. Ez azt jelenti, hogy nem kell különösebb óvintézkedéseket tennünk, hogy az egészséges sav-bázis szintet tartani tudjuk. Azonban - mint minden másban - itt is nagyon fontos az arany középút megtalálása, tehát nem tesz jót, ha sok olyan ételt fogyasztunk, amely az elsavasodást segíti elő, de ennek a fordítottja is igaz.

A legjobb lúgosítók

Sajnos korunk egyik civilizációs velejárója az elsavasodás, mivel az emberek nagyon sok finomított gabonát, pasztőrözött tejet, hagyományos húst, finomított növényi olajokat, mesterséges édesítőszereket és finomított cukrot fogyasztanak. Ezek az élelmiszerek savképzők, károsíthatják a sejteket. A testünk folyamatosan az enyhén lúgos irány felé próbálja tolni az egyensúlyt. Ezért az az ideális, ha olyan táplálékok vannak túlsúlyban az étrendben, amelyek ezt elősegítik. Ha a megfelelő tápanyagok nem állnak rendelkezésre, akkor a szervezet ,,lehívja“ máshonnan (pl. a csontokból) ezeket. Az ideális étrend az lenne, ha 80 %-ban lúgosító, 20%-ban pedig savképző élelmiszerek szerepelnének a palettán.

Lássunk néhányat, a legjobb lúgosítókból- ha teheted, fogyassz belőlük minél többet:

- Uborka
- Chia mag
- Füge
- Csírák
- Zöldbab
- Gyökérzöldségek (retek, sárgarépa, cékla, fehérrépa)
- Mandula
- Avokádó
- Keresztes virágú zöldségek (brokkoli, karfiol, káposzta)
- Friss kókuszdió
- A leveles zöldségek (kelkáposzta, spenót, mángold, petrezselyem, fűszernövények)
- Mazsola
- Citrom
- Cayenne bors
- Búzafű
- Dinnye (görögdinnye, sárgadinnye)

A lúgosító étrendről

Ez az étrend - mint minden más diéta - csak átmeneti, kúraszerű időszakra egészséges. A vizelet pH-ját elmozdítja a lúgos kémhatás irányába, ami azzal jár, hogy szervezetünk kevesebb kálciumtól szabadul meg, mint akkor, ha nem ezt az étrendet követjük. Ha sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztasz, akkor csökkenhet a rizikója különböző krónikus betegségeknek, a magas vérnyomásnak és az agyvérzésnek. A lúgosító étrend eredményeként megemelkedik a növekedési hormon szintje, ami javíthatja a vérkeringést, segítheti a memóriát. Javulhat a D-vitamin felszívódása.

Felmerülnek azonban kétségek is, hiszen vitathatatlan bizonyítékok nem állnak rendelkezésre a különböző lehetséges előnyökről. A komolyabb pH-érték eltolódás betegségekre is utalhat, nem lehet a lúgos-savas problémára fogni mindent. A vér pH-ja gyakori elmozdulásának hátterében vesebetegség is húzódhat, így fontos, hogy mindig mérlegelj, ha lúgosító diétába kezdenél. Cukorbetegség esetén nem javasolt, hiszen ilyenkor a vércukorszint folyamatosan ingadozhat, diéta esetén hamar leeshet. Nem szabad egyedül belevágni, előtte feltétlenül kérd ki orvos és dietetikus tanácsát is.

A konklúzió az, hogy az arany középút a leghelyesebb. Tehát a lúgosító élelmiszerek és a savképző élelmiszerek is fontosak a szervezet számára. Egyiket sem lehet előnyben részesíteni a másik hátrányára, mert akkor különböző hiánybetegségek, komolyabb problémák is kialakulhatnak.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hogyan kell madárfiókát menteni, felnevelni?
  2014-05-30 20:39:15, péntek
 
  Magyarországon főleg május elejétől augusztus végéig találkozhatunk madárfiókákkal. Az alábbi cikk segít eldönteni, hogy ilyenkor mi a teendő: befogjuk-e a madarat, s ha igen, hogyan segíthetünk rajta, hogyan kell felnevelni?


Link


Én egy sérült gerle fiókát próbáltam megmenteni, de belehalt sérüléseibe.
Nagyon megviselt a madárka értelmetlen halála.

Ha valaki nem beteg gerlicét talál, így etesse:


Videó : Balkáni gerle fiókák etetése


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Csodálatos fecskék!
  2014-05-30 20:26:58, péntek
 
  Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi rövid videót:


Link


Egy fecske nem csinál nyarat, de simán kinyitja a fotocellás ajtót. A madarak egy zárt garázsban találtak menedéket, és valahogy megtanulták, hogyan tudnak be- és kijutni. Videóra vették.Újabb bizonyíték arra, hogy a madarak nem buták, sőt: ezek a fecskék rájöttek, hogyan nyissák ki a fotocellás ajtót abban a garázsban, ahová a fészküket rakták. Egyszerűen lenyűgöző, ahogy cikáznak a kapu előtt beindítva ezzel a mechanizmust.Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1350 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1633
  • e Hét: 12777
  • e Hónap: 42741
  • e Év: 2070949
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.