Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 157 
Nyers rakott savanyú káposzta
  2014-05-30 22:16:29, péntek
 
  Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta
15 dkg paradicsom-paprika-lilahagyma együtt (külön-külön nem tudom mennyi volt, de kb. egyformák voltak)
pici hidegen sajtolt olaj

20 dkg áztatott dió (ez a beáztatott dióra vonatkozik, kb 15 dkg száraz diónak felel meg)
2 gerezd fokhagyma,
pici só

20 dkg répa keverék: sárgarépa, zeller, hagyma vegyesen, (a sárgarépából van benne a legtöbb)
pici só, ételízesítő ízlés szerint

két marék zöld levél, ezt nem mértem le. Bármilyen lehet, spenót, saláta, mángold, stb.

10 dkg napraforgó (ezt be kell áztatni legalább 1 órára, de jobb kettőre),
1 teáskanál citromlé,
pici só, pici méz

A savanyú káposztát leöblítjük (én nem tettem, és így túl intenzív volt az íze. úgy gondoltam, hogy a lében elég sok értékes anyag van, ne öntsük le a lefolyóba. De úgy is ki lehet mosni, hogy a vizet felfogjuk és megisszuk). A paprika-paradicsom-hagyma hármast kevés vízzel turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Ezt ráöntjük a káposztára, jól összekeverjük.
A beáztatott dióból a fokhagymával és a sóval elkészítjük a diós tölteléket: aprítógépbe tesszük.

A répás tölteléket is betesszük a konyhai robotgépbe, és morzsásra aprítjuk. (a diós massza után a gép tálját nem kell elmosni, nem árt egy kis dió a répának) Fűszerezzük, kóstoljuk.

A salátát (vagy más zöld levelet) megmossuk, és késsel kicsit megszabdaljuk.

Összeállítás: Egy kisebb tepsi aljára letesszük a káposzta felét, erre jön a diós töltelék, erre a zöld levelek. Egyenletesen elrendezzük a leveleket, és jól lenyomkodjuk. A leveles rétegre ráöntjük a répás tölteléket, ezt is egyenletesen elterítjük. A savanyú káposzta másik felét rátesszük a tetejére.
Erre jön még egy magból készült tejföl, amitől krémes és lágy lesz: a beáztatott napraforgó magot kevés vízzel, sóval, mézzel, citromlével teljesen sima, tejfölszerű állagra turmixoljuk. A káposztára öntjük. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. (a zöld rétegbe is mehet a petrezselyem, illik bele)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Nyers ételek  
Székelykáposzta nyersen
  2014-05-30 22:11:34, péntek
 
  Székelykáposzta nyersen
1,5 kg savanyú káposzta kinyomkodva
15 dkg paradió
10 dkg mandula (beáztatva, héját lehúzva)
1-1 darab tv és kápia paprika
10 dkg póréhagyma, vagy lilahagyma
2-3 fokhagyma
2-3 darab paradicsom,
só, bors, magyaros fűszerkeverék, kömény, koriander

A paradió és a mandula illik legjobban ehhez az ételhez. De használhatunk bármilyen olajos magot, diófélét, pl. napraforgó mag, kesudió, dió, stb...)
A káposztát felvágjuk, félretesszük.(a kinyomkodott levét meg lehet inni, finom)
A zöldségeket simára turmixoljuk, majd beletesszük a magokat és a fűszereket. Összekeverjük a káposztával. A tetejére magtejfölt teszünk:

Magtejföl
Hozzávalók:
15 dkg áztatott napraforgó mag+kesudió vegyesen
citromlé,
só, bors, 2-3 csepp stévia, vagy más édesítőszer
víz

A hozzávalókból tejfölszerűt turmixolunk.
A magtejfölt a káposztára kanalazzuk, és petrezselyemmel díszítjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Nyers ételek  
Karalábé bazsalikomos mártással
  2014-05-30 22:04:04, péntek
 
  Hozzávalók:
1 zsenge karalábé
1 marék mazsola
1 marék dió
1-2 dl tisztított víz,
1 csipet só,
1 teáskanál olaszos fűszerkeverék
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé

A karalábét kis kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. Összekeverjük a mazsolával, és a bazsalikomos diómártással. A diót kevés vízzel és a fokhagymával simára turmixoljuk, ízesítjük a sóval, bazsalikommal, fűszerekkel. Lehet intenzíven ízesíteni a mártást, jól megy a karalábéhoz.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Nyers ételek  
Citromos avokádó leves
  2014-05-30 22:00:07, péntek
 
  Citromos avokádó leves 2-3 adag
hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
3/4 uborka
1 zellerszár (1 szál levéllel együtt)
1 citrom kifacsart leve
1 kis csokor friss zöld koriander
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál só
4-5 dl víz,
a tejfölhöz:
10 dkg mandula, kevés víz, citromlé, pár csepp stévia

Minden hozzávalót tegyünk turmixgépbe és turmixoljuk simára. Adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrű lenne. A mandulás öntethez a mandulát is turmixoljuk simára kevés vízzel, ízesítsük citromlével, stéviával. A levest öntsük tálkákba és díszítsük mandulából készült öntettel, apróra vágott korianderrel, vagy csírával, citromkarikákkal.

A mandula "tejfölt" nem használjuk fel mind, de ennél kevesebbet nem érdemes készíteni, mert a turmixgép nem keveri simára... A maradékot tegyük el, bármilyen krémlevesre vagy salátára rá lehet csurgatni.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Nyers ételek  
Avokádós káposzta
  2014-05-30 21:54:00, péntek
 
  Meglepően finom...

Hozzávalók:
1 nagyobb avokádó
2 savanykás alma (elhagyható. alma nélkül kicsit több citromlét használjunk)
negyed fej káposzta
pár csepp citromlé
só, bors
Az avokádót villával összenyomkodjuk, a káposztát és az almát konyhai robotgépben finomra aprítjuk (vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük), majd összedolgozzuk az avokádóval. Ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval, borssal.

Link



savanyú káposztával is készíthető
 
 
0 komment , kategória:  Nyers ételek  
Gyógyuljunk a fákkal
  2014-05-30 21:46:58, péntek
 
  A FÁK NAGYON SOKAT NYÚJTANAK bolygónknak.
Értékelnünk és méltányolnunk kell őket bölcsességükért, valamint hasznosságukért.
A fák ősi, bölcs lények, akik feljegyzik a hely történelmét, valamint hálózatot alkotnak a bolygó körül.
Minden egyes fa fajtának más minősége van, amelyet a világ számára képvisel. Ha például az erő és a szilárdság minőségeire vágysz, akkor intuitív módon egy tölgyfának támaszkodhatsz.
Tartsd észben, hogy segítségért fordulhatsz az égi angyalokhoz és az elementálokhoz, de a fákra is ráhangolódhatsz a szükséges segítségért, amelyet teljesen földelt módon fogsz megkapni.
A nagy erdők ősi bölcsességet őriznek.
Lehorgonyozzák és segítik megtartani a vidék energiáját, ahol nőnek. Még fényt is hoznak más bolygórendszerekből, és tárolják azt, amíg nem állunk készen rá.

Tölgyfa
A tölgyfákban pompás, erős, szilárd és határozott energia rejlik. Ha kapcsolatba lépsz egy tölgyfával, vagy leülsz alá, akkor megkapod ezeket a minőségeket, amelyek segítenek neked. Viszont egyre fáradtabbnak érzik magukat, mert mind kevesebben vannak, hogy bölcsességet és erőt hordozzanak. Újra energetizálni kellőket, és az emberek megbecsülése segíthet ebben.

Kőrisfa
Az érzékeny kőrisfa istennői bölcsességet hordoz, és boldogan átadja ezt neked, ha készen állsz rá. Sok erővonalat díszítenek, és szelíd pompájukkal segítenek lágyítani és kiegyensúlyozni annak energiáját.

Szilfa
Ezek a fák segítenek, hogy gyors és erős légy, de arra is emlékeztetnek, hogy maradj kiegyensúlyozott. Számukat jelenleg a holland szilfavész tizedeli az Egyesült Királyságban, illetve Európa és Amerika egyes részein. Ez a betegség korábban már előfordult egyszer, a XVI. században.
Akkoriban rengeteg olyan ember tetemét temették el az erővonalak mentén, akik pestisben haltak meg. Ez rossz hatással volt az erővonalakra. Mivel a szilfák érzékenyek, a betegség először a vonalak mentén álló fákra volt hatással, majd később szétterjedt.
Amikor az erővonalakban lévő energia visszafelé áramlik egy, az áramlásban lévő akadály miatt, akkor a fák nem kapják meg azt a spirituális és pszichikusenergiát, amelyre szükségük van.
A szilfák különösen hajlamosak erre.
Az utóbbi időben, amikor a La Manche csatornát és a Dartford alagutat egymás közelében kiásták, ez erősen hátráltatta az áramlást.
A szilfákat ekkor pusztította másodszor a holland szilfavész.Remélhetőleg a beérkező magas frekvenciájú fény kitisztítja majd az akadályokat, vagy más irányba tereli az energiát, hogy a szilfák ismét virulhassanak. És amint az emberek fokozzák a tudatosságukat, jobban tudatában leszünk a bolygón velünk osztozó lények szükségleteinek.

Nyárfa
Ez a gyors növekedésű fa nagyon megbízható, és bennünket is megbízhatóságra tanít, hogy mások számíthassanak ránk.

Mahagóni
Ez az erőteljes fa pompát, valamint megbízhatóságot, erőt és bizalmat sugároz.

Bükkfa
Ez a gyönyörű, elegáns, mégis szilárd fa megbocsátással segíti az embereket. Támaszkodj egy bükkfának, vagy vizualizálj egyet, és segít elengedni a fájdalmat, a traumát vagy a becsapottság érzését a megbocsátás által.

Magyal
A sötét és tüskés magyal a következő leckét tanítja: ,,Ne ítélj látszat alapján."
Oka van annak, ha valaki bántó vagy visszautasító módon viselkedik, és ennek az önmagával kapcsolatos érzéseihez van köze, nem pedig hozzád. Ezt tartsd észben, ha látsz egy magyalt, és megnyugszol majd.

Galagonya
Ezek a tüskés és időnként csenevész fák védelmet nyújtanak. Védeni fogják otthonodat és kertedet, és téged is, amikor ezen a területen belül vagy. Tele vannak részvéttel és szeretettel, de hatalmas harcosok, ha arról van szó, hogy vigyázzanak a rájuk bízott dolgokra.

Gesztenyefa
Ez az a fa, amely bőségtudatosságra és játékosságra tanít bennünket. Reményt nyújt, és elvárásokat támaszt,valamint örömöt és boldogságot ad.

Platánfa (szikomorfa)
A platánfák nagyon érzékenyek, és együtt éreznek azemberi sebezhetőséggel, védelmet nyújtva saját gyengeségeinkkel szemben. Amint menedéket nyújtanak nekünk, ráhangolódnak érzéseinkre, és segítenek, hogy jobban érezzük magunkat.

Nyírfa
Ez a fa nagyon elegáns, gyönyörű és kecsesen hajlongó. Ajándéka a harmónia és a sebezhetőség, amelyek látszólag ellentétesek, de együtt megnyitják a szívünket.

Fenyőfák
Ezek a fák gyógyulást, megújulást és regenerációt ajándékoznak. Felemelik a lelket, és megtisztítanak. Ha közöttük sétálsz, az helyreállíthatja az egészségedet, és tudatosságodat az ötödik dimenzióba emelheti, ha készen állsz rá.

GYAKORLAT:
Vizualizáció a fák megsegítésére

Ha teheted, egy fa alatt ülve vagy állva végezd ezt, illetve erdőben. Ha ez nem lehetséges, akkor vizualizáld, hogy egy fának támaszkodsz.
1. Érintsd meg a fa kérgét, és az ujjhegyeiden keresztülérezd, hogy milyen. Ez a fa bőre és külső védelme. Hangolódj rá arra, ahogyan a fa belül érez, és érezd úgy,mintha egybeolvadnál vele.
2. Milyenek a gyökereid? Úgy érzed, mintha tartanának téged?
3. Milyen erős a törzsed? Szabadon áramlik az energia a gyökerekből?
4. Milyenek az ágaid? Van helyed növekedni? Felfelé nyúlsz vagy lefelé lógsz? Milyen érzés?
5. Vannak leveleid, gyümölcseid, virágaid? Érezd, hogy ez milyen érzés.
6. Lélegezd be azokat a minőségeket, amelyeket a fa nyújt,és ajándékként fogadd el.
7. Mire van szüksége a fának tőled? Add meg neki, amit tudsz.
8. Mondj köszönetet a fának, és kapcsolódj le róla.
9. Figyeld meg, hogyan érzed magad.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Én is élni akarok
  2014-05-30 21:35:18, péntek
 
  "Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar.
Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar.
Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!"
(Mark Twain)



 
 
0 komment , kategória:  Idézet, aforizma, bölcsesség  
Rakott bundás kenyér
  2014-05-30 19:06:44, péntek
 
  Rakott bundás kenyér
Hozzávalók:
3-4 szelet kenyér
1 kis pohár tejföl
3 tojás
5-10 dkg sajt
Néhány szelet sonka (bármilyen más felvágott, kolbász, virsli is jó)
1 kis fej vöröshagyma

Bors
Olaj
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Erre tesszük a sonkát, a hagyma felét és kevés sajtot.
A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a masszánkban, a tálban lévőre rétegezzük, és ha maradt a tejfölös tojásból, azt mind ráöntjük a kenyérre. Megszórjuk a hagymával, sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Krumpli-gombóc leves
  2014-05-30 11:04:43, péntek
 
  Krumpli-gombóc leves

10 dkg szalonna, kockára vágva
2 közepes burgonya, tisztítva, darabolva
2-3 gerezd fokhagyma, összetörve
1-1 paradicsom, paprika, kockára vágva
2 db sárgarépa,1 db zöldség, karikára vágva
1 db tojás
zöldségzöld
só, bors, piros paprika
kevés zsiradék
kevés liszt
tejföl
A kisült szalonna zsírján (a szalonna is benne marad) megdinszteljük a vöröshagymát, a zöldséget, sárgarépát, beletesszük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kb. 1-1,5 l vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
A burgonyát szintén puhára főzzük (a levét hozzáadjuk a leveshez), villával összetörjük, sót, borsot, tojást adunk hozzá, valamint annyi lisztet, hogy formázható legyen. A gombócokat a forrásban lévő levesbe rakosgatjuk. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már elkészült. Egy kis pohár tejfölt adhatunk még hozzá, ezután is forraljunk egyet.

Köszönöm a megosztást: Zsuzsamama főzőoldala
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Székelykáposzta
  2014-05-30 11:01:12, péntek
 
  Székelykáposzta

Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
5 dkg zsír
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
80 dkg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).

A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítjük.
Tetszik · Megosztás
 
 
0 komment , kategória:  Székelyföldi Legény receptjei   
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 157 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 157 db bejegyzés
e év: 1128 db bejegyzés
Összes: 8090 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 780
  • e Hét: 780
  • e Hónap: 60002
  • e Év: 572120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.