Belépés
babi610805.blog.xfree.hu
Ki viszi át a szerelmet.... Dezső Andrea
1961.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Ölelj
  2014-07-24 13:12:23, csütörtök
 
  "Ölelj meg, nem kell most a szó,
Jó ez a csend, olyan megnyugtató.
Hunyd le szemed, csitt, ne beszélj,
Ne szavakkal, a testeddel mesélj.
Hallgasd, ahogy ver a szívem,
Ereimben mint fut a vér,
Érezd bőröm rebbenését,
Mikor vállad az enyémhez ér.
Ölelj át, oly szép az este,
A Hold az eget birtokba vette.
A csend hangja lágyan dalol,
S lelked lelkemmel összehajol. "

Ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadság
  2014-07-24 13:11:39, csütörtök
 
  A szabadság soha nem korlátlan vagy abszolút; aki teljesen szabad, az szeretet nélkül él. Ha valakit csak a saját kívánságai irányítanak, és másokkal nem törődik, hamarosan saját vágyainak a rabságában találja magát.

GaryChapman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtörtént eset
  2014-07-23 07:51:56, szerda
 
  Elmesélem ezt a történetet, hogy mások is okuljanak belőle. 14 éves Gergő fiunk 10 napjának története ez, amely majdnem tragédiával végződött...
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a műtétben részt vevő orvosok, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, ezúton KÖSZÖNJÜK, amit érte tettetek.
A vakbélműtét ugye az a beavatkozás, amelyet a kórház portáján ,,megcsinálnak", be sem kell menni... Ez sem igaz, de még ehhez is előbb fel kellene ismerni és meg kell különböztetni egy nyári vírustól a vakbélgyulladást, ami nem egyszerű feladat.
Szombatot írunk, egy évben egyszer falunap van, irány a buli. Az első furcsa pont, amikor egy 14 éves felhívja az apját a buli elején és azt mondja, hogy menjen érte, mert nem érzi jól magát. Ekkor még semmi tünet nincs, csak hogy fáj a hasa és egyszer hányt. Vasárnap délelőttre jól érzi magát, ezért nagy örömmel négy napos balatoni csavargás van tervezve. A napot a Balatonon megint ágyban tölti, nem érzi jól magát, láza van. Hétfőn folytatódik a láz, és a gyakori mellékhelyiség kitérők. Anya megfogja és jobb lehetőség híján elviszi az orvosi ügyeletre, ahol rengeteget várnak a késő orvosra. Itt ment félre először a történet. Megkérdezték mi a panasz. A gyerek erre elmondja, hogy a Balatonon voltam, amikor.... Aha, akkor ez a nyári vírus, meg ugyebár a Balatoni vírus, hiszen a Balatonon mindenki összeszedi, mi is olvastuk biztos. Megvizsgálja a gyereket, közben kétszer rászól, hogy ne feszítse a hasát. Ő tiltakozik, hogy nem feszíti, ilyen kemény. A gyerek egyébként ekkor nem tud rendesen kiegyenesedni, azt mondja, akkor nagyon fáj a hasa, az úton minden gödörnél felszisszent az autóban, még meg is szidtam érte. Sok folyadék, pihenés ez csak egy pár napos dolog, ha nem javul két-három nap alatt, akkor kell majd gyógyszer. A gyerek eközben napokig nem tud enni, inni is csak keservesen, erőltetve, ha köhög a hasához kap, fáj neki. Jó, akkor gyógyszer, nevét nem írom ki, reklámot nem csinálok. Szedi becsületesen, a tünetek csillapodnak. Anyaként állandóan motoszkál valami rossz érzés, hogy ez nem az a bizonyos kétnapos vírus, de hát ki vagyok én, hogy az orvossal, orvosokkal vitázzak. Várjuk, hogy elkapjuk tőle, de senki nem kapja el... Telefonon még egyszer felhívom az orvost, elmondom, hogy a hasfájás nem múlik, ez normális? Igen, ahogy rendbe jön az emésztése, nem fáj majd a hasa. Jól van, igyekszem elhinni. Vasárnap reggelre elfogy a gyógyszer, örülünk, ebédel, normális adagot, vacsorázik is, gyümölcsöket kér, elmúlik a toalettre futkosás. De továbbra is szörnyű a bőrszíne, sápadt az arca, nem bír fent lenni. Nyugtalan vagyok,de nem mondom neki.
Hétfő hajnali két óra. Nyöszörgés a szobájából. Pattanok fel, ott ül az ágyon. Mi a baj? Fáj a hasam mondja, mondom hol? Mindenhol, de leginkább a köldöke alatti részen, a hasa kőkemény. Mindenhol. Fájdalomcsillapítót adok neki, légy türelmes, mindjárt hat és tudsz aludni. Nem. Kihányja a tea kíséretében... Adok még egyet, az bent marad. Megbeszéljük, hogy reggel apja egyből a háziorvoshoz, nézze meg ő is. Én továbbra is aggódom, hogy ez vakbél, de továbbra sem vagyok senki, csak egy anya. Az orvos belgyógyász, tudja a dolgát. Ő is bizonytalan a dologban,gondolkodik, hogy beutalót ír a kórházba, de aztán ad egy laborbeutalót másnapra. Igen, de jön a telefon apától, hogy nem eszik és nincs jól. Jó, én keresek egy helyet ahol most azonnal csinálnak labort, mert én nem várok holnap reggelig, elég ebből. Telefonáltam és egy kollégánk beszólt x. kórházba, bevittük a sürgősségire, délután három órát írunk. Felvették a gyerekosztályra, nagyon kedvesek, alaposak voltak. Itt már egyértelműen a vakbél sztori bizonyítása volt a cél. A labor tragikusan rossz lett, aki ért hozzá tudja mit jelent a 25.000 feletti fehérvérsejt szám. Az ultrahang viszont nem igazolta a vakbél gyanúját, nem találtak tályogot, ezért azt a döntést hozták, hogy irány Zalaegerszeg és CT, mert ez akármi is lehet. Innen a felelősség az övék, én nem vihetem, ők rendelnek mentőt és azzal lesz átszállítva. órákat vártunk. Kifejezetten láttam az arcukon, hogy nagy a baj, de mindezt ügyesen megfogalmazva mondták, hogy a gyerek ne pánikoljon. Nekem közben elmondták, hogy a vesetágulatot, amit mutat az ultrahang nem értik, de ez olyan súlyos eset, hogy intenzív ellátás is szükséges lehet, még mindig nem mondták ki, hogy vakbél, esetleg perforálva. Este nyolckor jön a mentő, irány Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. Végtelen profizmus, szeretet, törődés, mindenki arcán mosoly, egy orvos és két ápoló foglalkozik a gyerekkel, mindenki tudja a dolgát, igazi ,,gépezet" a szó nemes értelmében, azonnal értesítik a sebészt, aki néhány perc alatt jön és megnézi. Gergő viccelődik velük, tudomást sem véve róla, hogy nagyon beteg...
A vizsgálatot elvégzi a gyermekorvos és a sebész is. Mindkettő azt mondja, CT-re semmi szükség, ez egy ,,akut has" a labor igazolja a szeptikus állapotot, azonnali műtét. Furcsamód megnyugszom, mert végre, nekem lett igazam és ez nem a nyári vírus. Előre felkészítenek, hogy a labor eredmények alapján ez egy perforált vakbél, sőt, valószínűleg, akkor perforálódott a történet alapján, amikor kb. egy hete az ügyeleten jártunk, így szövődmény is lehet.
Elmondanak még egy érdekes dolgot, ami arról szól, hogy a tinik többsége borzasztóan tűri a fájdalmat, nem szólnak, nem panaszkodnak, mert mindenáron mutatni akarják mennyire felnőttel és erősek ezzel rosszabbítva a helyzetet. Gergőnél is ezt láttuk, fájt a hasa, de nem mutatta, csak az egyre beesettebb arc, szem és furcsa bőrszín jelezte nekem, hogy valami nagyon nincs rendjén, soha nem láttam még ilyennek. Amikor vizsgálták, egy hét alatt 3 orvos is, akkor sem volt érzékeny a jobb oldala, mint mindenki várta volna, ez is tévútra vihette a doktorokat. Egy nyikkanás nem volt egy vizsgálaton sem, pedig néha nekem fájt, ahogy a hasát nyomkodták.
Nem volt negyed óra, készen állt a komplett team, indult a műtét. Elcsépelt, de tényleg örökkévalóság volt a műtő előtt kuporogni egy széken, és várni mikor jönnek már ki.
Vége lett, kijöttek és a sebész elmondta, hogy adjunk hálát mindenkinek, mert óriási szerencsénk volt. A vakbél tényleg perforálódott napokkal ezelőtt. Ennek eredményeképpen a kismedencében a húgyhólyag mögött egy csecsemőfejnyi tályog keletkezett, amelyet sikerült eltávolítani, átmosták a teljes hasüreget, most Gergő harca jön. Azt mondta, ha a tályog tartalma a hasüregbe kerül, akkor ne firtassuk mi lehetett volna.
Mi a tanulság? Nem kell dr.House otthonra, de nem lett volna szabad beletörődni, hogy egy hétig fájó hasnál nincs további vizsgálat, legalább egy labor kellett volna. Ha kértek volna labort, akkor már az orvos ügyeleten kiderült volna, egy héttel az életmentő műtét előtt, hogy itt más baj van, nem egy ,,nyári balatoni vírus".
Az egyik orvos azt mondta tegnap este, hogy az anyák megérzései sokszor felülírják a komplett medicinát és a fiam a makacsságomnak köszönheti, hogy az utolsó pillanatban, de időben a műtőasztalra került. Nem tudom és nem is fontos, de legyen így, minden anya ezt tette volna. Megmenekült a fiunk, és ma már tudjuk, hogy a tegnap este, július 21. a második születésnapja. Gergő hős volt végig és a műtét előtt az volt a legnagyobb gondja, hogy a kórházi pizsamában fényképezzem le. Megtettem, celeb világ... ezen már ne múljon.
Még két fontos dolog. Gergő, ország világ előtt bocsánatot kérek, hogy folyamatosan nyaggattalak, hogy egyél és kelj fel, ne hagyd el magad. Csúcs voltál, 184 centiméteres kisfiam!
A másik fontos dolog :
Tőletek kedves olvasók pedig azt kérem, küldjétek tovább a történetet ismerőseiteknek, szeretném, ha sokan olvasnák, talán segít más betegnek időben orvoshoz kerülni, hiszen évente még mindig több mint száz ember hal meg a vakbélgyulladás szövődményeiben. Talán élhetnének, ha időben kiderülne.
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a többi műtétben részt vevő orvos, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, köszönjük, amit érte tettetek. A team, a akik tegnap éjjel megmentették Gergőnk életét, minimum ezer megosztást érdemelnek ! Hadd lássa a nevüket ország-világ.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szurikáta
  2014-07-22 14:37:58, kedd
 
  Szurikáta

Örvend a kis szurikáta,
Mert mégsem kap szurikát ma.
Napok óta gyengélkedik,
Teát iszik, alig eszik.

Szegénynek még tegnap este
Oly lázas volt pici teste.
Vacogott a paplan alatt,
Úgy sírt, könnye alig maradt.

Aggódott is mamája,
Nincs gyógyír a bajára.
Egész éjjel őrködött,
S hajnalban felöltözött.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kedves
  2014-07-22 14:36:35, kedd
 
  Él a távolban egy kedves ember,
kivel együtt nevetem át az éjszakát,
kivel megosztom gondom , bánatom,
nem hagy cserben ha kérem,
megérti tévedésem, vigasztal ha kell,
fogja kezem nem enged el, velem együtt sír,
ha lelkem már többet el nem bír,
csendben le ül mellém átkarolja vállam,
hív gyere menjünk együtt bátran,
tegyük meg az utat fölemelt fejjel,
éljük az életet kitörő jó kedvvel,
össze tartozunk, lelkünkben ugyan az a vihar dúl,
az élet szép,s mi ketten a halálon is túl.
 
 
0 komment , kategória:  saját verseim  
A lélek tükre
  2014-07-19 07:43:17, szombat
 
  Nem hiába mondják... a szem a lélek tükre.
Láthatom benne azt amit a tulajdonosa érez.
Látom a szemében, ha szeret. Látom, ha gyűlöl.
Azt is, ha közömbös. Látom, ha nyugodt és látom, ha ideges.
Látom, ha üres. Látom, ha boldog. A szemekben láthatom, ha valaki szenved még ha az arca mosolyog is. Láthatom azt is, ha valójában örül valaminek csak a homlokát összeráncolja mintha kételkedne mintha a büszkeség győzne. A szemekben mindent láthatok. A szemekben észrevehetem magam vagy épp ellenségre találok. És én sem vagyok más. A szemeim csillognak, ha boldog vagyok. A szemeim mosolyognak, ha mosolyog a lelkem. A szemeim sírnak, ha szomorú vagyok.
A szemeim mindent tükröznek a külvilág felé. Ha néha még rejtegetném is. A szemeim mindent elárulnak. És a szemeim becsukódnak, ha többet nem akarok látni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretet
  2014-07-19 07:42:15, szombat
 
  Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle!
Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszély
  2014-07-16 06:04:43, szerda
 
  Megkérdezték tőlem melyik állat harapása a legveszélyesebb. A válaszom : Az ember állaté!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élet
  2014-07-16 06:03:42, szerda
 
  Én csak egy egyszerű ember vagyok, akit az Élet megtanított arra, hogyan kell erősnek lenni. Megtanított tűrni, nyelni, leküzdeni a dühömet. Tudom, hogy kell harcolni és tudom, mikor kell elengedni. Megtanultam, hogy kell felejteni és tudom, nem mindent kell elfelejteni. Látom már sok embert elveszítek, de mindig jönnek újak. Érzem, hogy kell változni és változtatni. Megtanultam bízni, remélni és csalódni is. Kaptam pofonokat, könnyeket és mosolyt is. A jó élmények feltöltenek, a rossz emlékek erőssé tesznek. De bármi is történik ez az Én életem, nem bánok semmit sem, hisz Én mindig csak több leszek. A sebek után maradt hegek és a mosolyok általi ráncok is az Enyémek. És büszke vagyok rájuk, mert általuk vagyok az, aki lettem.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útravaló
  2014-07-15 11:10:38, kedd
 
  Reggel meglepetésszerűen támadt a fénye, megcsillant a harmatos fűben,
szétszórta meleg, lágy sugarát, az élet viharában kedves hangok is
megcsendültek.Felébredt a táj, útra indul kinek úton kell lenni, útra valóul
szeretetet kell adni és venni. Megteremtjük magunknak a békét, láss ne
csak nézz, tisztítsd meg elméd, halld meg a segély kérést, ne utasítsd el
ne légy önző. Bátorítsd a szenvedőt mert Ő gyenge, és ki sokat szenvedett
már nem tud bízni, egy lakatlan szigeten még sem lehet tán élni. Nem lehet
társunk a magány, " száz év magány " túl sok, a vihar ne törje le repülni
vágyó szárnyadat, az életben csak az marad talpon ki hisz önmagában,
ha arcul csapnak simogass két kezeddel, s ha kitör az égi háború nagy
robajjal, a csatát lehet elveszíted, de a háborút sohasem. Tudod,
" ember küzdj és bízva bízzál! ". Gondolatod legyen tiszta mint a
csörgedező patak, az élet varázslatos, szép és oly rövid, vigyázz
mit cselekszel, mert a lélek oly hamar törik.
 
 
0 komment , kategória:  saját verseim  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 191 db bejegyzés
Összes: 775 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 104
  • e Hónap: 244
  • e Év: 21857
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.