Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
Dr.EŐRY AJÁNDOK-a Szt.KoronaSzabadegyetem tanárának előadása
  2014-07-29 21:20:35, kedd
 
  Dr. EŐRY AJÁNDOK - a Szent Korona Szabadegyetem tanárának előadása


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
Világ - Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor
  2014-07-29 20:20:25, kedd
 
  Világ-Panoráma // 2014-07-28


Link


1914. június 28­án, amidőn a szarajevói merénylet első híre eljutott Ferenc József osztrák császárhoz, magyar királyhoz - a 84 esztendős uralkodó megrendülten fakadt ki:"­ Hát még ezt is meg kellett érnem?"

Valóban, a Gondviselés rettenetes büntetésekkel sújtotta az 1848­49­es magyar forradalmat és szabadságharcot vérbe fojtó Ferenc Józsefet.
Mert akárhogyan is: a magyarságra nézve végzetes következményekkel, s végül világháborúval, Trianonnal járó kiegyezés után a magyar
alkotmányt és a negyvennyolcas törvényeket semmisítő, az aradi halálos ítéleteket aláíró Ferenc József, ferencjóska képe ott függött sok
magyar lakás falán - együtt Kossuth apánk képével. Haynau volt a hóhér, de az aradi és pesti halálos ítéleteket a 19 esztendős Ferenc József
császár hozta meg. Ahogyan a magyar szabadságharcot pedig az oroszokkal verette le - elnyerve az orosz cár kegyeit, s tán még kezet is
csókolva neki 1849­ben. És most, 84 évesen, az orosz cárral találta szembe magát. És a félelmetes méretű Oroszországgal.

Műsorvezető : Szaniszló Ferenc


A Világ-Panoráma eddigi adásai az Echo Tv videótárában:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Világ - Panoráma  
Bogár László: Illiberális demokrácia, avagy a proto-SZDSZ
  2014-07-29 19:40:52, kedd
 
  Bogár László: Illiberális demokrácia, avagy a proto-SZDSZ diktaúrája

A valóság ezzel szemben az, hogy a 80-as években ugyan kétségtelenül diktatúra volt Magyarországon, csakhogy ez nem a ,,kommunisták", hanem az IMF által képviselt globalizmus, illetve a politikai és gazdasági életben akkor már meghatározó szerepet játszó ,,proto-SZDSZ" diktatúrája volt.

Ahogy hagyománnyá vált Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, úgy vált hagyománnyá a liberális ellenzék e beszédekhez kapcsolódó felháborodása is.

A leghevesebben támadott toposz most éppen az ,,illiberális demokrácia" kifejezés használata volt, amit egyébként ők konstruáltak. Magában a felháborodásban és a támadásban amúgy nincs semmi meglepő, hisz a világ, amelyben élünk, egy globális dimenziójú, folyamatos verbális polgárháború színtere. Ennek a harcnak az a lényege és legfőbb tétje, hogy ki birtokolja a közbeszédet meghatározó értelmezési keretet, illetve fogalomkészletet, s hogy ki tartsa ellenőrzése alatt azokat az elbeszélési módokat, amelyek az emberek véleményalkotásának alapját képezik. Mindez azért döntő fontosságú, mert korunk világa olyan többszörösen összetett komplex rendszer, amelyről ma már senkinek nincs, és nem is igazán lehet megalapozott véleménye. Ráadásul szinte minden vélt vagy valós tudásunk és információnk valamilyen közvetítőn (,,médián") keresztül jut el hozzánk, és legtöbbször aligha ellenőrizhetjük annak ,,valódiságát". A legtöbb társadalmi, gazdasági, környezeti, energetikai vagy éppen hadászati, biztonságstratégiai kérdés olyan bonyolult, hogy valójában nem is lehet ezek mindegyikében egyaránt járatos bármely polgár. Ha volna merszünk ezzel szembesülni, akkor beismernénk, hogy valójában szinte mindig egy-egy általunk preferált politikai erő ,,történetét" fogadjuk el az adott kérdésről (az egykulcsos adótól Paksig, az ukrán válságtól a cigánykérdés megítéléséig), de arra már sem időnk, sem energiánk nincs, hogy annak utána is járjunk, hogy vajon igaz-e a történet.

Arról már nem is beszélve, hogy mentálisan igen csak megterhelő volna, ha rendszeresen ütköznünk, vitatkoznunk kellene a számunkra igazodási pontot jelentő politikai erő értelmezési keretével és fogalomkészletével is az egyes konkrét kérdéseket illetően. Az esetek nagy részében a kényelmesebb megoldást választjuk, és eleve kirekesztünk minden olyan érvet, amely ezekre az ellentmondásokra irányítaná a figyelmet. A modern médiaelmélet ezt az általános jelenséget ,,szelektív észlelésnek" nevezi, és ezzel arra utal, hogy, ha egyszer ,,lehorgonyoztunk" egy politikai konstrukció mellett, akkor nem szívesen szembesülünk olyan tényekkel, amelyek ütköznek annak az elbeszélési módjával. A helyzet azonban mégis csak az, hogy megfelelő kommunikációs technikákkal azért csak rábírhatók az emberek vagyis a választópolgárok arra, hogy változtassanak az általuk elfogadott értelmezési kereten. (Maga a választási kampány nevű verbális küzdelem ennek a lehetősége nélkül értelmetlen lenne.)

Az öldöklő verbális polgárháború tehát azért zajlik, hogy miként lehet a nagy választói csoportok világértelmezési logikáját radikálisan átalakítani. Az a tény, hogy az SZDSZ az 1990-es választásokon több mint egymillió embert tudott narratívája támogatására bírni, holott e terjedelmes választói csoport legalább kilencven százaléka ezzel lényegében anyagi, fizikai, erkölcsi, szellemi értelemben önmaga elpusztítására adta voksát. A liberálisok taktikája éppen erre az egyszerű, de a jelek szerint akkoriban mégis csak átláthatatlannak bizonyuló kommunikációs trükkre épült. Az SZDSZ el tudta hitetni, hogy kommunista diktatúra van, és ő rendelkezik a legjobb megoldási javaslattal arra nézvést, hogy ebből hogy lehet gyorsan, könnyen, olcsón liberális demokráciába átmenni. Ezt volt hivatott kifejezni a ,,tudjuk, merjük, tesszük" hármas jelszava. A valóság ezzel szemben az, hogy a 80-as években ugyan kétségtelenül diktatúra volt Magyarországon, csakhogy ez nem a ,,kommunisták", hanem az IMF által képviselt globalizmus, illetve a politikai és gazdasági életben akkor már meghatározó szerepet játszó ,,proto-SZDSZ" diktatúrája volt. Az SZDSZ tehát valójában ahhoz kapta meg a felhatalmazást az 1990-es ,,szabad" választásokon, hogy az addig rejtett diktatúráját nyílt és pusztító diktatúrává tegye.

Igaz, hogy kormányra nem került, de az Antall-kormányban is meghatározó pozícióban levő ,,liberálisokon" keresztül, mindenféle felelősség nélkül, valójában ő ,,kormányzott" 1990 és 1994 között is. Pontosabban ,,demokratikus" körülmények között gyakorolta máig ható következményekkel járó pusztító diktatúráját. Még az általa szervezett, taxisblokád néven elhíresült államellenes puccskísérletet is képes volt a ,,liberális demokrácia" győzelmeként ünnepelni. Mindebből összességében az következik, hogy a ,,liberális demokrácia" valójában a globalizmus planetáris diktatúrájának lokális kivitelezése volt csupán. Ezért, amikor Orbán Viktor illiberális demokráciáról beszélt, akkor nagyon is óvatosan fogalmazott, mert valójában a ,,liberális demokrácia" nem más, mint fából vaskarika, azaz a globalizmus és helytartója, az SZDSZ alig rejtett diktatúrája.

Az elmúlt több mint négy év pedig éppen arról szól, hogy ennek az alig rejtett diktatúrának, ami ,,liberális demokráciaként" nevezi meg önmagát, hogyan lehetne legalább a legpusztítóbb következményeit enyhíteni.

A ,,liberális demokraták" elemi erejű felháborodása egyfajta ,,immunreakció" arra a kísérletre, amely korlátozni szeretné diktatórikus hatalmukat. Indulataikat fokozza, hogy eddig kényelmesen manipulálgatták a magyar választók táborát, de ez ma már kevésbé lehetséges. Pech.

mho


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Zsidó terrorállam, palesztin genocídium és gyermekmészárlás
  2014-07-29 19:34:23, kedd
 
  LOVAS ISTVÁN LEVELE :

André Goodfriend
az USA bp-i nagykövetségének ügyvivője
Tárgy: Az antiszemitizmus elleni harcuk

Ügyvivő Úr,
Sokak szemében az ön vezetése alatt álló budapesti amerikai nagykövetség - a földkerekség amerikai nagykövetségei közül egyetlenként - - fő tevékenysége az ,,antiszemitizmus elleni küzdelem". Most, amikor a világtól hermetikusan elvágott gázai övezetben élő palesztin csecsemők, gyerekek, nők, mentősök, ápolók és orvosok kegyetlen mészárlása folyik az önök által is küldött fegyverekkel és pénzzel, a Magyar Nemzet július 23-i száma szerint Budapesten ismét kedvenc témájuk volt napirenden. Ira Forman, az USA külügyminisztériumának az antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja az MTI-nek adott interjújában arról számolt be, hogy Magyarországon ,,klasszikus, XIX-XX. századi, náci típusú antiszemitizmus van".
Az önökkel szembeni ártatlanságát és naivitását a bőséges tapasztalatok ellenére derekasan őrző Prőhle Gergely helyettes államtitkár meglepetését fejezte ki, amiért ,,Forman úr nem adott hangot az idézett véleménynek", amikor előtte több zsidó szervezet vezetőjével közösen találkozott vele.
Forman tipológiája szerint tehát nálunk klasszikus, náci típusú az antiszemitizmus. Hogy tisztán lássunk, jó lenne tudni, mely kategóriába tartoznak az elmúlt két-három napban e téren olyan országokban lejátszódott jelenségek, amelyekben nagykövetségeik nem harcolnak hetente többször ellenük és honlapjukon sincs ennek nyoma.
Az ausztriai Bischofshofenben szerdán este a francia OSC Lille és az izraeli Maccabi Haifa focimeccset félbe kellett szakítani, mert szurkolók lerohantak a pályára és megtámadták az izraeli játékosokat, miután olyan plakátokat emeltek a magasba, amelyeken ez állt: ,,Fuck Israel".
Az izraeli kormány eközben további pénzösszeggel segíti a Franciaországból Izraelbe menekülő zsidókat. Ők is nyilván nem a náci típusú, hanem a mai, nyilván trendi osztályba sorolandó antiszemitizmus elől vándorolnak ki oda, ahol palesztinoknak tilos letelepedni akkor is, ha izraeli zsidó nőt vesznek feleségül. Arról a Franciaországról van szó, ahol zsidókat lőnek le, zsinagógákat támadnak meg és a gázai öldöklés nyomán Izrael- és zsidó ellenes jelszavakat skandálnak, valamint követelik a Gázai övezet elleni blokád megszüntetését. Párizs patinás negyedében, a Marais-ben tüntetők épp most egy zsidó vendéglőre támadtak. A helyzet ott már olyan súlyos lett, hogy a francia fővárosban be is tiltották egy időre a palesztinbarát tüntetéseket. A szólásszabadság nagy európai hazájában.
19-én és 20-án Dortmundban és Frankfurtban tüntetők ezt kiabálták: ,,Hamasz, Hamasz, zsidók a gázba!" (Hamas, Hamas, Juden ins Gas). Berlinben ezzel egy időben pedig azt, hogy ,,Zsidók, zsidók, gyáva disznók, gyertek ide verekedni!". A berlini Neukölln-ben egy nappal korábban pedig egy dán állampolgár azt javasolta, hogy ,,számolják össze a zsidókat és pusztítsák el őket az utolsó szálig". Mindez ugye sokkalta jobb a nálunk tapasztalható régi típusú antiszemitizmusnál, amely abban is kifejeződik, hogy Nyírő József benne van a gimnáziumi irodalomkönyvekben?
Kedden a németországi Dortmundban - ahol szintén nem a betiltott Magyar Gárda két tagja láttán fogta el a halálos rémület a járókelőket - ugyancsak egy focimeccsen, az U19 és Dortmund izraeli testvérvárosa, Netanja csapata közötti mérkőzésen a szurkolók palesztin zászlót magasba tartva kiáltották ,,Soha többé Izraelt!". Ami nyilván az antiszemitizmus Forman különmegbízott által előnybe részesítendő formája. Nem úgy, mint az Orbán-kormány szörnyű tette, hogy a német megszállás tényét szoborral dokumentálta az önök rácsokkal elzárt, háborús övezet díszletére átalakított követségének terén. Mely téren a ,,szovjet felszabadítás" hazug tényének obeliszkjét a magyar nép jobb része már évtizedek óta kénytelen elviselni anélkül, hogy ez önöket zavarná.
Berlinben a Németország-Argentína meccsen ezer szurkoló lengetett palesztin zászlót, majd áttörtek egy rendőrkordont, mielőtt egy rendőrsorfal megállította őket továbbmenetelésükben. De berlini nagykövetségük, akár a bécsi vagy párizsi, mélyen hallgat. De miért?
Holott Franciaországban és Németországban a zsidók már nem mernek kippában az utcára merészkedni nemcsak azért, mert verbálisan, de fizikailag is megtámadják őket. Ami nyilván meglepetésként éri őket, mert eddig a német és francia lapokban csak arról olvastak, hogy Magyarországon uralkodik szörnyű antiszemitizmus.
Erdogan miniszterelnök, az önök NATO-szövetséges Törökországának miniszterelnöke azt mondta, hogy Izrael barbárabb tetteket hajt végre Gázában, mint Hitler. Ezt Izraelben antiszemita kijelentésnek értékelték. De nem kategorizálták. Forman mikor látogat Ankarába?
Mint látja, a gázai emberirtás elleni tiltakozásoknál világszerte keveredik az, hogy egyrészt Izraelt, másrészt a zsidókat vádolják. Miközben a ,,szabad világ" politikusai és médiumai hangsúlyozzák, az utóbbi megengedhetetlen rasszizmus. Csakhogy a tüntetők nem értik: ha Izrael saját magát ,,demokratikus és zsidó állam"-nak nevezi (mely elnevezéssel kiveti magából Izrael palesztin polgárait) és minden izraeli vezető nem egyszer jelenti ki, hogy felelősséget érez a világon élő valamennyi zsidó iránt, hogyan tehető éles vonal a kettő közé?
És így sokan azt sem értik, hogy önök miért tesznek úgy, mintha nem értenék: nem ,,harcolhatnak" az antiszemitizmus ellen, ha a világon száz és százmilliók látják, amint a gázai szabadtéri börtönben menekülőknek fedelet és az óhajtott védelmet kínáló ENSZ-iskolát ,,a demokratikus és zsidó állam" rakétái pusztítják el. Ahol ,,persze" Hamasz rakétákat tároltak, csak eddig ezt a bombázó fél képtelen volt szavain kívül bizonyítani.
Izrael vezetői és önök azt állítják, mindez védekezés, mert a gázai övezetből kilőtt rakéták (értsd: röppentyűk) Izrael létbiztonságát fenyegetik. Csakhogy amikor kedden és szerdán több repülőtársaság e ,,rakétaveszélyre" hivatkozva állította le tel-avivi járatát, ugyanezen vezetők azonnal tiltakoztak, kijelentve, hogy a Gázából kilőtt rakéták semmilyen veszélyt nem jelentenek a repülőkre és a reptérre. Majd nyomást gyakorolva a légügyi hatóságokra és számos repülőtársaságra, a járatok tegnapi újraindítását érték el.
Ha tudni akarja, mi folyik Gázában, olvasson bele az izraeli Haaretz című lap angol kiadásába. Például Amira Hass július 21-i cikkébe, mely így kezdődik: ,,Én már felvontam a fehér zászlót. Megszűntem a szótárban keresni azt a szót, amely leírná azt, hogy egy fiú fejének fele hiányzik, miközben apja sírva mondja neki: 'Kelj fel, kelj fel, vettem neked egy játékot!' Hogyan fejezte ki magát Angela Merkel, Nagy Németország kancellárja? Izraelnek joga van megvédenie magát".
Cikkét ezzel fejezi be: ,,Hogyan lehet megakadályozni az /erőszak/ eszkalálódását? Itt az idő: nyitottá kell tenni a Gázai övezetet, meg kell engedni, hogy az ott élők visszatérjenek a világba, Ciszjordániába, családjukhoz és Izraelben élő családjaikhoz. Hadd lélegezhessenek, és akkor rájönnek, az élet szebb a halálnál." És e lap ugyancsak az egyetlen orvosságot javasolja, mert ,,A Hamasz által a tűzszünetre javasolt feltételek ugyanazok, mint az ENSZ-é: meg kell nyitni a határokat, engedni hagyni dolgozni, tanulni és gazdaságot építeni az embereket. Mert egy saját magáról gondoskodó nép növelné Izrael biztonságát. Olyan helyzetet teremtve, mely nem vezet kétségbeeséshez."
Nem kellene Ira Forman-nek a szuperszelíd és ultraudvarias Prőhle Gergely helyett Amira Hass-t és a vele egyforma egyszerűséggel és tényszerűséggel író társát, Gideon Levyt, netán a New York Times-t meglátogatnia? Netán magát Németországot, ahol - és erről sajtónk szintén elfelejtett beszámolni - egy reprezentatív felmérés szerint a németek 86 százaléka gondolja úgy, hogy nem kellene Németországnak Izrael mögött állnia?
De idézek az ön egyik napi kötelező olvasmányából is, mert az ugyanazt írja, mint Hass. Július 22-én a New York Times Gáza városából küldött tudósításában (Sötétség száll Gázára - Gáza izraeli támadás alatt) arról írt, miként bombáznak szét családi házakat, és ölik meg a benne lakó családokat - írmag nélkül és hogy a robbanás miként ,,szívja ki a lélegzetet a tüdőből". Olyan házakról van szó, olvasható, ,,ahol nem voltak 'terroristák', nem voltak rakéták, hanem rémült, a sötétben reszkető családok lakta környéken álltak".
Hány alternatíva van az igazság és a népirtás közötti választáson kívül? A húsz éve tartó ,,békefolyamat", amelyet ma komoly arccal csak a nyugati világ szánalmasan reszkető diplomatái ejtenek ki szájukon? Önt is beleértve.
Tényleg, mitől, kitől fél, Goodfriend? Az igazság kimondásától? Pótcselekvésekbe menekül, mint Forman, John Kerry külügyminiszter vagy Obama elnök?
Na látja, ez az, ami a nyugati világ mai legnagyobb ,,demokráciadeficitje": a vezetők és vezetettek közötti mind tátongóbb szakadék, amely most Gázával az önök számára mind veszélyesebbé válik.
És ezért kell a világon mindenütt misszióikat körbe venni oly sok kerítéssel, csatarendbe állítani követségi őröket, akikből - ha így folytatják és így fogják folytatni - egyre többre lesz szükségük.
Szimpatizánsaik száma pedig közben úgy fogy, hogy belőlük annyi marad, mint nálunk: a budapesti követségük előtti Szabadság téren álló német megszállási emlékműre tojást és joghurtot dobálók. Akik a gázai hadművelet láttán a többség benyomása szerint úgy nyalogatják szájuk szélét, mint azok, akik fotelből kukkerjükkel csodálják palesztin családok kiirtását.
Folytassák csak, Goodfriend. És ne felejtse el a jövő héten ismét hívja ide Forman-t. Harcuk ezzel különösen sikeres lesz.

(Lovas István, FB, 2014-07-25)Link

17 tagu palesztin családot mészároltak le, tiltott fegyvert vetettek be a cionisták

Hunhír.info

Egy 17 tagu palesztin családot gyilkoltak meg a cionista terrorhadsereg bombázói a Gázai-övezet déli részében. A gyilkosság Khan Yunis közelében történt, ahol még gyerekek is elpusztultak a terrorbombázásban. A zsidók a nemzetközileg tiltott fegyvert, a foszforgránátot is bevetették a lakosság ellen.

Az ENSZ-nek előbb-utóbb meg kell hajolnia a világ akarata előtt, és a háborús bűnök miatt vizsgálatot kell kezdeményeznie a cionista rezsim ellen.Link

Zsidó terrorállam, palesztin genocídium és gyermekmészárlás - történelmi perspektívában

Miután Titus római hadvezér és leendő császár annektálta 71-ben az ókori zsidó állam területét, az csaknem 1900 esztendőre eltűnt a Közel-Kelet térképéről. A római uralmat a későbbiekben felváltotta a bizánci, az arab, a szeldzsuk-török, majd az oszmán-török fennhatóság. Az épp egy évszázada kitört - a magyarországi médiában, közéletben és oktatásban totálisan elhallgatott kerek évfordulóról van szó - első világháború eredményeképpen a győztes antant, illetve a mögötte álló szabadkőműves világhálózat és más titkos társaságok a hagyományos monarchiákat megsemmisítették, erre a sorsra jutott a központi hatalmak oldalán hadat viselő Oszmán Birodalom is. 1916-ban Allenby tábornok az egyiptomi brit katonai támaszpontokról kiindulva bevonult Palesztinába, majd karácsony napján belovagolt Jeruzsálembe.

Természetesen az ókori zsidó állam bukását követően is éltek zsidók Palesztinában, számuk azonban igen csekély volt. 1880-ban az 500 ezer lakosú országban 25 ezer zsidó élt, azaz az össznépesség 5%-át tette ki a zsidóság. 1882-től kezdődött a nagyobb méretű bevándorlás a cári Oroszországban fellángoló pogromok következtében, így 1882 és 1917 között 50 ezer menekült zsidó érkezett Palesztinába. (Itt fontos megjegyeznünk, hogy a dualizmus kori Magyarország fontosabb célország volt, és százezres nagyságrendben jöttek az orosz uralom alatt álló lengyel területekről az új honfoglalók hazánk földjére.)
Az első világháborús fejleményekkel párhuzamosan vetődött fel a nagyhatalmi politika szintjén a modern zsidó nemzetállam létrehozásának gondolata. Az 1917-es brit Balfour-nyilatkozat ebben a folyamatban mérföldkőnek számít. A deklaráció kiadásának hátterében az áll, hogy a Rotschildok megállapodást kötöttek - az egyébként szintén zsidó - Balfour külügyminiszterrel arról, hogy a palesztinai zsidó ,,nemzeti otthon" megalapításához nyújtott angol támogatásért cserébe a kozmopolita zsidó elit óriási nemzetközi háttérhatalmát és befolyását az Egyesült Államok háborúba történő bevonására fogja felhasználni. Samuel Landmann, aki 1917 és 1922 között a Cionista Szövetség titkára volt ,,Nagy-Britannia, a zsidók és Palesztina" című könyvében megerősíti a fentebbi állításunkat, amikor a következőket írja:
Az egyetlen járhatónak bizonyuló út az Egyesült Államok elnökének háborús elkötelezésére a cionisták támogatásának biztosítása volt, ami Palesztina odaígérésével történt. Ezzel valósult meg az addig még nem is sejtett mértékű hatalommal rendelkező amerikai és más országok cionista zsidó erőinek felsorakoztatása és mozgósítása a szövetségesek (értsd: antant hatalmak - L.Zs.) oldalán a ,,valamit valamiért" szerződéses alapon.
Miként azt David Duke ,,Zsidó szupremácia - a zsidókérdés amerikai szemmel" című könyvében megjegyzi, az állítólagos német háborús célokról és atrocitásokról szóló rémhírek már ekkoriban elárasztották az amerikai sajtót. Ezek szerint a németek meg akarják támadni és le fogják rohanni az Amerikai Egyesült Államokat, ,,hunoknak" (sic!) és ,,csecsemőgyilkosoknak" bélyegezték a német katonákat, Nagy-Britanniáról és Franciaországról azt írták, hogy a ,,demokráciáért" harcolnak, noha kiterjedt gyarmatbirodalmuk bennszülött őslakóit állati sorban tartották, Németország politikai berendezkedését pedig despotikusnak minősítették annak ellenére, hogy az nagyon hasonló volt az említett két antant országéhoz. Mennyire érdekes is ez a történet! Amikor a leendő tettes vádolja azoknak a bűncselekményeknek az elkövetésével áldozatát, amelyeket maga kíván és fog végrehajtani.
A Balfour-nyilatkozatot 1917. november 2-án adták ki, amely a brit kormánynak egy bizalmasan kezelt állami jelentése volt az Oszmán Birodalom feldarabolását illetően, miután az első világháború véget ér. A levél a brit kabinet 1917. október 31-ei álláspontját mutatja, melyben az angolok támogatják a cionistákat egy palesztinai zsidó ,,nemzeti otthon" létrehozásában azzal a kikötéssel, hogy ez nem jár együtt a területen élő más népek önrendelkezési jogainak csorbulásával. Ez utóbbi kitétel csupán a szokásos liberális szemfényvesztés, amelyre az első világháború óta számtalan példát említhetünk, elegendő most csak az elcsatolt országrészekben élő magyar honfitársainkra, illetve az ő emberi és állampolgári ,,jogaikat" garantáló nemzetközi szerződésekre gondolnunk.

A Balfour-deklarációt később bejegyezték a Törökországgal kötött párizsi békeszerződésbe és az 1917-1948 közötti palesztinai brit mandátumot létrehozó egyezménybe. A nyilatkozatot levél formájában juttatta el gróf Arthur James Balfour brit külügyminiszter Walter Rothschild bárónak, a brit zsidóság egyik vezetőjének, hogy közvetítse azt az Egyesült Királyság Cionista Szövetsége felé. A levél szövege a következő volt:

Kedves Lord Rothschild!

Nagy megtiszteltetés nekem, hogy közvetíthetem Őfelsége kormányától az alábbi szimpátianyilatkozatot a zsidó cionisták törekvésével, amit javasolt és jóváhagyott a Kabinet is.
Őfelsége kormánya jóindulatúlag tekint a zsidó nemzeti haza megteremtésére Palesztinában, és minden tőle telhetőt megtesz e cél elérésének elősegítésére, miközben világosan kell látnunk, hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait, illetve a bármely más országban élő zsidók jogait és politikai státusát.
Nagyon örülnék, ha ezt a nyilatkozatot az Egyesült Királyság Cionista Szövetsége tudomására hozná.
Szívélyes üdvözlettel:

Arthur James Balfour

A Balfour-nyilatkozat közzététele után megindult a zsidóság nagyobb mérvű beköltözése Palesztina földjére. Az 1922. évi brit népszámlálás adatai szerint akkoriban 757 ezer lakosa volt Palesztinának, ebből 663 ezer arab és 83 ezer zsidó, vagyis 88% arab, 11% zsidó. 1947-ben, Izrael megalapításának előestéjén már 600 ezer zsidó volt Palesztinában - elsősorban annak köszönhetően, hogy a Harmadik Birodalomból mintegy 400 ezer zsidó vándorolt ki - az 1 millió 250 ezer főnyi népességből, azaz a lakosság közel fele. Ami a Balfour-nyilatkozatnak a nem zsidó közösségek jogaira vonatkozó kitételét illeti, ezt a cionista telepesek ,,természetesen" a liberális demokráciák hallgatólagos beleegyezésével kezdettől fogva megszegték. Ugyanis ők eleve nem akartak egy olyan Izraelt, amelyben jelentős arab etnikai közösség él. Megmásíthatatlan szándékuk volt, miszerint maguknak nem fognak egy multikulturális, pluralista demokráciát létrehozni, amelyet oly eltökélten terveztek Észak-Amerika és Európa országai számára.
A cionista vezérkar 1921 márciusában létrehozta Palesztinában a Haganát mint ,,véderőt". A belső ellentétek eredményeképpen 1931-ben egy csoport kivált a Haganából, s a kilépett tagok megalakították a még militánsabb terrorszervezetet, az Irgunt.

Mind az Irgunt, mind az Irgunból kivált még veszedelmesebb Lehit - későbbi nevén Stern-csoportot - a rendszeres, főleg brit katonák ellen elkövetett merényleteik és terrorakcióik miatt az angolok terrorista különítményeknek tekintették. A brit külpolitikában ugyanis az 1930-as évek második felében némi módosulás következett be a Palesztinában létesítendő zsidó állam etnikai összetételét, illetve Londonnak az ahhoz való viszonyát illetően. 1939-ben megszületett a MacDonald-féle Fehér Könyv, amely nem tagadta meg a Balfour-deklarációt, de nem jelentette azt, hogy ,,Palesztinát zsidó állammá alakítják át". Ez a lépés a leendő zsidó állam első miniszterelnökét, Ben-Gúriónt arra ösztönözte, hogy szervezetével angol célpontok ellen terrorakciókat szervezzen. Ben-Gúriónt és más cionista vezetőket London magatartása új külpolitikai útkeresésre késztette: arra törekedtek, hogy megszerezzék az Amerikai Egyesült Államok támogatását. 1942. május 11-én megalkották a Baltimore-programot, amelyben elutasították az 1939-es Fehér Könyvet, és Izrael állam megalakítását teszik céljaik elérésének első helyére. David Ben-Gúrión 1945. június 26-án New Yorkban egy sajtótájékoztatón ezeket mondta: ,,Ha a brit kormány tényleg fenn szándékozik tartani a hatalmát és kierőszakolni a Fehér Könyvet, akkor neki állandó és brutális erőt kell alkalmaznia."

1947 februárjában Nagy-Britannia, amely 1917 óta felügyelte a mandátumi területet, úgy döntött, hogy a Palesztin Mandátum ügyét átadja az Egyesült Nemzetek Szervezetének. Az ENSZ létrehozott egy Speciális Palesztinával Foglalkozó Bizottságot (UNSCOP), amely két - egy arab és egy zsidó - állam megalakítására tett javaslatot az adott területen, valamint Jeruzsálem városában mint nemzetközi enklávéban. A zsidó lakosság, bár elégedetlen volt a számára kijelölt terület kis méretével, amely ellentmondott azoknak az ígéreteknek, amelyeket a Népszövetség 1922-ben tett, és ugyancsak ellenezte azt a tervet, amely Jeruzsálem nemzetközivé tételével elválasztja a szent várost az államtól, de végül elfogadta a kompromisszumot.
Az ENSZ Közgyűlése Palesztina megosztásának tervről szavazást rendelt el, és a világszervezet 1947. november 29-én meghozta 181. számú határozatát 33 igen, 13 nem szavazattal és 10 tartózkodással. Végül 1948. május 14-én este, pár órával a brit mandátum lejárta előtt - augusztus 1-jéről május 15-ére hozták előre a brit megszálló erők kivonulásának a napját - David Ben Gúrión, az állam első miniszterelnöke kikiáltotta Izrael létrejöttét. Az államalapításról szóló kiáltvány kimondta, hogy az ország valamennyi polgárának - így az araboknak is - faji, vallási és nemi megkülönböztetés nélkül egyenlő politikai és szociális jogokat szavatol.
Nagyon figyelemreméltó körülmény, hogy már az ,,alapító atyák" kijelölték azt a politikai irányvonalat, amelyet az izraeli vezetés a mai napig hűséges tanítványként követ mind kül-, mind belpolitikájában. Ben Gúrión gyakorta idézte fel az ,,amerikai precedenst", mely szerint egy évszázadon át az államhatár ,,mozgó" maradt egészen a Csendes-óceánig, ahol végül kihirdették a határvonal lezárását, s ezzel párhuzamosan és egyidejűleg rezervátumokba kényszerítették az indiánokat, illetve elpusztították őket. Más megfogalmazásban: ,,Nem arról van szó, hogy fenntartsuk a jelenlegi állapotokat. Nekünk egy dinamikus, a terjeszkedés felé irányított államot kell létrehoznunk". Mindez nem sok jóval kecsegtetett az újonnan alapított zsidó ,,nemzeti otthon"-ban élő őslakos palesztinok számára.
Az 1947. évi 181-es számú ENSZ-határozat Palesztina területének 56%-át - benne a legtermékenyebb földekkel - juttatta a zsidóknak, ám ők ezt a limitet is messze túllépték. A zsidó állam vezetői kezdettől arra törekedtek, hogy elhitessék a ,,sivatagi ország" mítoszát, vagyis a palesztin falvakat lerombolták azok házaival, gazdasági épületeivel, temetőivel együtt. Lényegében azt cselekedték, mint az Ószövetségben Mózes utóda, Józsué: el kell rabolni az őslakosok földjét, el kell űzni és ki kell irtani annak népességét, szakrális építményeiket, tradícióikat pedig - írmagját is kitépve - el kell törölni a föld színéről és ki kell törölni az életben hagyottak tudatából. Voltaképpen Izrael fogantatásának pillanatától megkezdődött a palesztinirtó, fajgyűlölő apartheid politika, ennek eredményeképpen egy esztendő alatt a cionisták megszerezték az ország területének 80%-át, továbbá elűztek őseik földjéről 700 ezer palesztint és kegyetlen vérengzéseket hajtottak végre.

A leghírhedtebb mészárlás Deir Jászinban történt 1948. április 9-én. A Menáhém Begín vezette Irgun terrorszervezet, valamint a Jichák Sámír irányítása alatt álló Stern-csoport fegyveresei rátámadtak a Deir Jászin nevű kicsiny, mindössze 750 lakosú palesztin településre. Az akció váratlanul érte a helyieket, mivel a falu kívül esett az 1947-es ENSZ-felosztási terv nyomán Izrael számára juttatott terület határain.
Az Irgun és Stern-csoport terrorista különítményei legyilkolták a kis palesztin falu 254 lakóját, válogatás nélkül férfiakat, nőket, időseket és gyermekeket. Begín, áthatva az ótestamentumi hagyományból táplálkozó küldetéstudatnak és megszállottságnak, azt vallotta, hogy ,,Izrael földje vissza lesz adva Izrael népének. Teljes egészében és örökre." Minden nyilvános szereplést felhasznált a zsidó felsőbbrendűség tévhitének propagálására és a palesztin nép zsidók általi kiirtásának egyfajta jogos önvédelmi, megelőző csapásként történő beállítására. Egy izraeli, megszálló telepesek előtt tartott beszédében azt mondta, hogy ,,a palesztinokat szöcskeként morzsoljuk fel: a fejüket sziklákon és falakon zúzzuk szét". A knesszetben pedig egy alkalommal ezt a kijelentést tette: ,,A palesztinok két lábon járó bestiák". A fenevadak ellen pedig bármilyen gyilkos fegyver és módszer használata megengedett. A szörnyűségek, a terror és népirtás, valamint gyermekgyilkosság tehát korántsem számítanak újdonságnak a közel-keleti latorállam politikai és stratégiai eszköztárában.

A fentebbi kis összefoglaló tükrében aligha meglepő, hogy Izrael 1948 óta permanens apartheid, fajgyűlölő, palesztinirtó és a kiválasztottság tébolyának mítoszától áthatott politikát folytat, amely egyre több halottat - ráadásul tragikus módon és drasztikusan növelve az ártatlan gyermekáldozatok számát - követel.

Lipusz Zsolt - Kuruc.info


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
IlanMor:a gázaiak neonácik,a civileket pedig azért öliIzrael
  2014-07-29 19:21:02, kedd
 
  Ilan Mor: a gázaiak neonácik, a civileket pedig azért öli Izrael, mert "a háború nem piknik"

A gázai gyilkolászás kiszélesítésével egy időben a terrorállam kommunikációs fronton is magasabb fokozatra kapcsolt: világszerte sajtóértekezleteken hazudják tele az emberek fejét az önvédelmi mesével - ennek jegyében jelentkezett be a HírTV-be az izraeli nagykövet.
A cigányok és zsidók sérthetetlensége fölött őrködő Balog Zoltán valamiért nagyon hallgat ezekben a napokban... pedig gyermekek százainak megölése azért nem éppen ugyanaz a kategória, mint a cigánybűnözőzés

Nagy szerencse, hogy megtette, mert így olyan csodálatos műhelytitkokat tudtunk meg, melyekről eddig fogalmunk sem volt. Például elmondta, hogy ő "megsirat minden palesztin civil áldozatot" (komoly vízveszteségen lehet túl), kijelentette azonban, hogy az áldozatok 2/3-a "terrorista". (A jelen információk szerint - ez a műsorban is elhangzik - a palesztin áldozatok 76%-a civil - ezek szerint ők a terroristák.)
Az is kiderült, nem igaz, hogy a zsidók örömmel gyilkolják a palesztinokat (a mészárlás előtti ünneplésről szóló videók így bizonyára hamisítványok, akárcsak a popcornos-mozizós fényképek), sőt, az izraeli katonák inkább meghalnak, csak hogy ne kelljen nőre és gyerekre lőniük (ha így lenne, közülük került volna ki a több száz áldozat, nem a palesztin nők és gyermekek köréből), amikor pedig már azt hinnénk, fokozhatatlan az izraeli humanizmus, következik az a kijelentés, hogy ők "ugyanolyan jövőt szeretnének a palesztin gyerekeknek, mint az izraelieknek"... Ezek szerint hullaházba kívánnak minden kis zsidót.
Mielőtt azonban zokogásban törne ki a kedves olvasó vannak itt rövid, frappáns fordulatok is. Például azért öltek meg közel ezer civilt, mert "a háború nem piknik", a hamászosok pedig neonácik.

Mindez és további tragikomikus aranyköpések az alábbi videóban.

VIDEÓ : Ilan Mor: "A palesztinok neonácik, ők tehetnek mindenről" (2014-07-28)Link


(Kuruc.info)


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Izrael újult erővel gyilkolászik a Gázai övezetben
  2014-07-29 19:13:17, kedd
 
  Izrael újult erővel gyilkolászik a Gázai övezetben - a palesztin halottak száma már 1100 felett van

Az elmúlt éjszaka végrehajtott, minden eddiginél erőteljesebb és számosabb izraeli csapásoknak 32 halálos áldozatuk és több száz sebesültjük van, s ezzel a Gázai övezet ellen 22 nappal ezelőtt indított Szilárd sziklafok hadműveletnek több mint 1100 palesztin halottja van, a sebesültek száma közelít a hétezerhez. A ma éjszakai, mintegy 150 erőteljes bevetésre a háborús bűnös Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő, a háborús bűnös Bogi Ájálon hadügyminiszter és a háborús bűnös Benny Ganz vezérkari főnök tegnap esti, a háború kiszélesítéséről és fokozásáról szóló bejelentése után került sor.
Bogi Ájálon, Bibi Netanjáhu és Benny Ganz a tegnapi sajtóbejelentésen

A palesztin halálos áldozatok száma az elmúlt éjszakai, a Gázai övezet ellen végrehajtott több mint 150 izraeli bevetés eredményeként mostanra meghaladja az 1100-at, a sebesülteké hétezer fölött van. Az ennél döbbenetesebb adatokkal valószínűleg csak az újabb "humanitárius tűzszünet" idején, vagy az elkövetkező hónapokban az agresszió befejezése után szembesülünk, miután a gázai lakóháztömbök helyén tátongó mély tölcséreket, romhalmazt tüzetesebben átvizsgálják. Ma éjszaka egyébként az izraeli légierő teljesen romba döntötte Iszmá'íl Hánijének, a Gázai övezet kormányfőjének a házát.
Itt volt Iszmáíl Hánije kormányfő háza

Az izraeli hírportálok beszámolói szerint csak tegnap összesen tíz izraeli katona halt meg a palesztinokkal egyenlőtlen föltételek között és harci eszközökkel vívott összecsapásokban. A Gázai övezethez közeli Náhál Oz kibuc határában palesztinok behatoltak izraeli területre, és az ott kialakult tűzharcban öt izraeli katona és egy palesztin fegyveres életét vesztette. A többi behatoló palesztin sorsáról nem szólnak a beszámolók, de valószínűleg visszavonultak a Gázai övezetbe.
"Tűzijáték" Gázában az elmúlt éjszaka

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy az Eskol körzetre irányított palesztin aknatámadás következtében meghalt négy izraeli katona, többek megsebesültek. A tizedik izraeli katona magában a Gázai övezetben, Hánjúnesz városban vesztette életét, miközben tankelhárító rakétát indítottak az általa működtetett katonai buldózerre.
A Hamász harcosai bevetés során

Van egy videónk is, amelyet nemrégen tett ki a Kudsz el-Ihbárijjá nevű palesztin hírportál. Ez a videó még tegnap készült a gázavárosi Es-Sifá' központi kórházban. A sebesültekkel és halottakkal egymás után érkező mentőautók között egyszer csak föltűnik egy fiatal édesapa, aki igyekszik azonosítani az Ez-Zejtún negyed elleni barbár támadásban életét vesztett hat gyermeke és a felesége szétszóródott testrészeit. Az apa a videón hallhatóan ezt mondja: "A gyermekeim Palesztináért áldozták az életüket." (Auládí fidá' Fálásztín )
A videó végén egy másik gyászoló apa előbb a zsidókat "illeti" keresetlen szavakkal, majd fölteszi a kérdést: hol vannak ilyenkor az arabok?

VIDEÓ :

Link

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


Link


Kirobbanó hangulat a mészárlásra készülő zsidó katonák körében: így táncolnak és énekelnek gyilkolászás előtt

Már amennyire éneknek és táncnak lehet nevezni az alább látható és hallható jelenetet. Nem újkeletű dologról van szó, a legerkölcsösebbeknél népszokás az, hogy jókat mulatnak a bevetésre készülő katonák a hozzájuk kilátogató zsidó civilekkel - utána pedig mennek, és halomra ölik a palesztin civileket. Az alább látható képek a korábbi "gázai látogatások" idején készültek.
Ez a videó azonban friss, a breslaui (Boroszló) haszidok mentek ki a gázai határra jó (pontosabban még jobb) hangulatot teremteni a katonák között. (Érdekes, a mi hazánkban élő zsidók elképesztő pacifisták tudtak lenni mindkét világháború során, mindent megtettek a harci kedv lohasztása és a hátországban történő a demoralizálás érdekében, nehogy véletlenül győzhessünk...)

VIDEÓ: Kirobbanó a hangulat a gyermekmészárlásra készülő zsidó katonák körében


Link


(Kuruc.info)


Link


Az ENSZ-főtitkár megelégelte az "önvédelmi" gyilkolászást: hurrikánhoz hasonlította az izraeli pusztítást

zrael az ENSZ Biztonsági Tanácsának fölszólítását figyelmen kívül hagyva ma is elutasította a tűzszüneti javaslatot, mire a korábbi vállveregetéses politika után Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár röviddel ezelőtt erélyesen bírálta a Gázai övezetben véghez vitt pusztítást, s azonnal tűzszünetre szólította föl a harcban álló feleket. Izraelben közben ezekben a percekben komoly veszteséget okozó rakétabecsapódás volt.
Ban Ki Mun - végre bekeményített a legerkölcsösebbeknek

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a korábbi kedélyeskedés és Izrael önvédelmi jogának hangsúlyozása után nem sokkal ezelőtt (végre!) azt tette, amit már húsz nappal ezelőtt tennie kellett volna: erélyesen bírálta Izraelt, amiért nem hajlandó beszüntetni a tüzet. Az egyelőre fölmérhetetlenül nagy anyagi pusztítás, illetve a halálos áldozatok és a sebesültek magas száma "kérdéseket vet föl Izrael agresszív politikájával kapcsolatban", jelentette ki Ban Ki Mun a New York-i ENSZ-központban.
Közben a Gázai övezetben meg csak temetnek

Az ENSZ-főtitkár elmondta még, hogy a legutóbbi "humanitárius tűzszünet" alkalmat adott az izraeli hadsereg okozta károk nagyságának fölmérésére. "Több mint 173 ezer Gázai övezetbeli lakos, a térség lakosságának tíz százaléka az állandó menedékkeresés állapotában van, mert egyszerűen nincs hová menekülniük", hangsúlyozta Ban Ki Mun, majd azonnali tűzszünetre szólította föl a feleket. S végül mondott még olyan tényt is, amelyet a cionista propaganda hatására már szinte elfelejtenek az emberek: "Véget kell vetni a fél évszázada tartó megszállásnak", s béke érdekében komolyan el kell kezdeni a tárgyalásokat.
Az önvédelem legújabb áldozatai a Gázai övezetben

H. J. - Kuruc.info


Link


Sötétség borult Gázára, a zsidók lebombázták egyetlen villamos erőművüket

A világ legdemokratikusabb országának leghumanistább. legerkölcsösebb hadserege nem csak palesztin nők és gyereket százait gyilkolta halálra, de még a fénytől is megfosztotta a palesztin őslakosokat. A cionista terrorezsim lerombolta a Gázai-övezet egyetlen villamos erőművét, így sötétség borult a megtámadott övezetre. A palesztin halálos áldozatok száma kedd reggelre 1135-re emelkedett.

A tűzoltóautók a hatalmas lángok miatt nem tudják megközelíteni a szétlőtt erőmű környékét.Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Bejelentés az oláh titkosszolgálattól
  2014-07-29 18:50:38, kedd
 
  Bejelentés az oláh titkosszolgálattól: "azon vagyunk, hogy ne lehessen kierőszakolni a területi autonómiát"

A román hírszerzés feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását "Románia területén" - derült ki a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatójának egy hétfői nyilatkozatából.

George Maiorral az egyik román hírportál készített interjút, amelyet interneten is közvetítettek. Egyebek között arról kérdezték, hogyan értékeli a magyar miniszterelnöknek az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton mondott beszédét, és Orbán Viktor azon politikáját, "amellyel megpróbálja visszaadni a magyarok meggyőződését, hogy ők egy fontos dolgok megvalósítására képes nagy nemzetet alkotnak".
George Maior azt mondta: a SRI igazgatójaként nem akarja kommentálni Orbán Viktor szavait, de azon van, hogy "ez a propaganda" ne alakuljon át konkrét cselekvéssé "Románia területén".
"Azon vagyunk, hogy ne lehessen kierőszakolni a területi autonómiát és más olyan dolgokat, amelyekre a szomszédainknak ez az új, nemzetinek nevezett politikája irányul" - jelentette ki a román hírszerzés igazgatója.
George Maior megjegyezte: "hibának tartja azokat a kísérleteket, amelyek a 19 századra emlékeztető nacionalizmussal próbálják feléleszteni a nemzeti büszkeséget a 21. század globalizált világában". Hozzátette: nem feltétlenül Orbán Viktorra utal.

(MTI nyomán)

Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Megszólalt a lelkiismerete az emberekre mérget permetező
  2014-07-29 18:47:19, kedd
 
  Megszólalt a lelkiismerete az emberekre mérget permetező repülőgép szerelőnek

Megszólalt a repülőgép szerelő lelkiismerete.2014. május 12-én Drezdában az utca nyilvánosságához fordult az a repülőgép szerelő, aki hiába tájékoztatta az illetékeseket a feladatául kapott repülőgép átalakítási munkákról, bejelentései a szemétkosárban kötöttek ki.

Elmondta, részt vett repülőgépek átalakításában. Ki kellett szerelniük az üléseket, tartályokat építettek be, amiket csővezetékkel összekötöttek. A csővezetékek végét a szárnyakba általuk beépített szórófejekhez vezették. A munkát a hadsereg szakembere ellenőrizte, aki úgy tájékoztatta a munkásokat, hogy az átalakításokra a German Aeronautics and Space Administration kísérletei miatt van szükség. Eszerint a permetező gépet követi egy mérőműszerekkel felszerelt másik gép ami méri és elemzi a kísérlet adatait.
A magyarázatot meghallgatták, és mindenki csinálta tovább a dolgát. Viszont azt már a dolgozók sem értették, az átszerelés elkészültével miért hoznak nekik védőruhát és légzőfelszerelést a tartályok feltöltéséhez. Mint kiderült, a tartályokba töltött szerek, erősen mérgező alumínium szulfidok, bárium-oxidok, valamint nanorészecske méretű polimerek voltak, amik belélegezve súlyosan károsítják az egészséget. Emberünknél ekkor borult ki a bili, és beadványt irt az illetékeseknek. Ennek meg is lett a hatása: kirúgták munkahelyéről.Ismét beigazolódott a mondás: “Ne szólj szám, nem fáj fejem".

VIDEÓ (német nyelvű - angol felirattal) :


Link


Forrás : http://www.fenyorveny.hu/2014/06/megszolalt-egy-chemtrail-repulogep.html
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Honlapajánló : Süssünk - főzzünk okosan
  2014-07-29 18:36:06, kedd
 
  Süssünk - főzzünk okosan


Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A legolcsóbb házi tisztítószerek
  2014-07-29 18:33:24, kedd
 
  Egy átlagos család havonta több ezer forintot költ tisztítószerekre, amelyeknek nagy része teljesen fölösleges, hiszen minden háztartásban fellelhetőek azok az alapanyagok, amelyekből hasonló minőségű tisztítószereket készíthetünk.

Citrom


A citrom az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs a háztartásban. A limonádén, a teán és a citromtortán túl használhatjuk takarításra is.

A citromlé kitűnő fehérítőszer, mosáskor bátran használjunk citromlét a szintetikus fehérítőszerek helyett.

A mikrohullámú sütőt legkönnyebben forró citromos vízzel tisztíthatjuk. Tegyünk egy tálba 2 dl vizet, adjunk hozzá 3-4 evőkanál citromlevet, majd forraljuk fel a mikróban a vizet. Amikor felforr, kapcsoljuk ki, de az ajtót ne nyissuk még ki. Várjunk 20 percet, majd töröljük ki a mikró belsejét.

Mindenki tapasztalta már, hogy mennyire nehéz rendesen megtakarítani a vágódeszkát. Vegyünk egy citromot, vágjuk félbe, majd a felé citrommal dörzsöljük be. Ezután elég forró vízzel leöblíteni.

Ecet

Az ecet az egyik legolcsóbb és legsokoldalúbb házi tisztítószer, mivel kitűnő fertőtlenítő és gombaölő hatása van. Ezen felül használhatjuk vízkőoldóként, szagtalanítóként, de vízzel hígítva még a sokak által gyűlölt ablakpucoláshoz is.

Kitűnő vízkőoldó hatásának a fürdőszobában vehetjük leggyakrabban hasznát. Öntsünk ecetet a tisztítandó felületekre (csapok, mosdó, fürdőkád stb), majd hagyjuk egy pár percig hatni, majd öblítsük le.

A kávéfőző tisztításához sem kell drága vegyszer, elég lefőzni vele párszor egy adag ecetes vizet és a kávéfőzőnk olyan lesz, mint az új.

Ha kifogy az öblítő szer a mosogatógépünkből, nem kell egyből a boltba rohanni, az ecet is tökéletesen ellátja az öblítő feladatát.

Kávézacc

Nem is gondolnád, hogy mekkora kincset dobtál eddig a szemétbe. A kávézacc szersav tartalmának köszönhetően, az egyik legjobb súrolószer.

Szórjuk le a tisztítandó, zsíros felületet kávézaccal, várjunk egy pár percet, majd papír törlővel töröljük át.

Sütőpor

Nemcsak a süti készítésnél veheted hasznát a sütőpornak, kiváló társ a takarításban is. Leghasznosabb tulajdonsága, hogy segít elbánni a penésszel.

Ha penészedik a mosógéped, tegyél a mosóporhoz egy kis sütőport, így két legyet ütsz egy csapásra. Nem csak a penészt irtod ki a mosógépből, de a ruháid is sokkal fehérebbek lesznek utána.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 1350 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2240
  • e Hét: 8310
  • e Hónap: 55381
  • e Év: 2083589
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.