Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Idén megrendezésre kerül az I. Debreceni Szalvétabörze :
  2014-07-28 20:19:55, hétfő
 
  Idén szeptemberben, szeptember második felében lesz megrendezve az I. Debreceni Szalvétabörze, melynek én vagyok a főszervezője. Aki szeretne ezen részt venni személyesen, és szeretne magának asztalt foglaltatni, hogy a szalvétáit tudja mire kihelyezni, kérem jelezze nekem. A rendezvényre bárkit szívesen várunk az országból, és az országhatárokon kívülről is, még ha csak érdeklődőként szeretne is részt venni ezen az eseményen. E-mail címem, melyre a visszajelzéseket várom:ujnearanyibarbara@gmail.com Azt is jelezzék vissza, akik megkeresnek, hogy szeptember 3. vagy 4. hétvégéje lenne nekik jobb,konkrétan szeptember 20., 21., 27. vagy 28. mert ahhoz igyekszem a rendezvényt igazítani, akik időpontigénye többségben lesz.Link
 
 
0 komment , kategória:  1. Debreceni Szalvétabörze  
A II. Balfi Szalvétabörze volt az elmúlt hétvégén:
  2014-07-28 19:58:29, hétfő
 
  Tavaly júniusban került megrendezésre azI. Balfi Szalvétabörze, idén július 26-án kezdődött el, és másnap ért véget a II. Balfi Szalvétabörze, mely idén is sikeresen zárult. A szombati nap volt a fő nap, de mivel mi vasárnap tudtunk csak elmenni Balfra,akik ott aludtak Balfon, azokkal tudtunk mi is vasárnap találkozni, és a szombati szalvétabörze így kicsit hosszabbra sikeredett, nekem is sok szép szalvétát sikerül elcserélnem még a többiekkel, akik már régi cserepartnereim, és ilyenkor van csak arra lehetőségünk évi1-2 maximum 3 alkalommal, hogy személyesen is találkozhassunk,és a tapasztalatainkat egymással személyesen is megoszthassuk, illetve a cserekapcsolatunk esetlegesen jobban elmélyülhessen, baráti kapcsolattá alakulhasson.

Pár kép a vasárnapi napról:
LinkLink

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hordozható szalvéta asztal:
  2014-07-07 18:23:28, hétfő
 
 

Link

Első ránézésre egy igen vicces dolgot láthatunk a képeken. Ez a hordozható szalvéta asztal mókás látványt nyújt, de ha belegondolunk, hasznos dolog lehet. S még egy tréfás randi is kisülhet belőle. Végzős tajvani formatervezők agyából pattant ki az ötlet. A két ember közötti összehajtható asztalka pohártartókkal és a tányéroknak való lapos felületekkel is el lett látva.

És hogy működik a szalvéta-asztal? Nos, a szó szoros értelmében fel kell akasztani az asztalt két szemben ülő ember nyakára, mint egy függőágyat. Íme...
LinkLinkLinkLinkLink

Egy videofelvétel a használatáról a linkre kattintva tekinthető meg:Link
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
A jó hangulatú szalvéta :
  2014-07-06 20:14:03, vasárnap
 
  Németországból hozhattam ezt a szalvétát is, mely egy szalvétasorozat tagja, ebből a sorozatból több darab is szerepel már a blogomban, és kedvesen humoros szalvétái vannak. Ennek a szalvétának a szövege magyarul: A jó hangulatú szalvéta .- Ilyen mintájú szalvéta sem mindig akad az ember kezébe, ez különlegességnek számít.Link

Jelenleg még több darabom is van ebből a szalvétából, ha valakinek megtetszene, keressen meg, szívesen adok belőle.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
A skót főváros - Edinburgh - szalvétája :
  2014-07-05 18:41:56, szombat
 
 

Link

Az öcsémtől kaptam ma ebből a szalvétából egy csomaggal ajándékként, mivel most tért haza Skóciából, és mi mással lephetett volna meg, mint tipikusabb skót szalvétákkal, melyek egyike ez a skót fővárost mintázó papírszalvéta.

Edinburgh nevének eredete:
Ezen az 1582-ből származó térképen a várost "Edenburg"-ként tüntetik fel.

Edinburgh történetének korai időszakaszát elég nagy bizonytalanság övezi. A város neve, vélhetően, a kelta Dun Eidyn elnevezésből ered. A területen a 7. század legelején a votadinik éltek, az ő erődítményük volt Dun Eadain, vagyis "erőd a hegy lejtőjén". 626-ban Northumbriai Edvin foglalta el a területet, újjáépítette az erődöt, megalapította a várost, és átkeresztelte Edwin's Burgh-ra. Az Edinburgh nevet az Angliába emigráló germánok adták a városnak.
II. Malcolm 1018-ban legyőzte a northumbriaiakat, és Edinburgh-t skót városként erősítette meg. Ugyanakkor még a későbbiekben is használták az Edenburg, Edenburgh elnevezést is.

A várost Auld Reekie-ként (Öreg füstös) is szokták emlegetni a helyiek. Ez az elnevezés még abból az időből ered, amikor a fűtés szénnel vagy fával történt, és a sok kéményből, többek között a desztilláló üzemekből is felszálló füst mindenfelé terjengett a városban.

Vannak, akik "Észak Athénjának" nevezik Edinburgh-t, hasonló domborzata és fekvése miatt, bár ez az összehasonlítás inkább csak Dél-Európában ismert, északon kevésbé. Ezzel a névvel a 18. századi skót felvilágosodás korára is szoktak utalni. Az összehasonlításra további alapot szolgáltatnak Edinburgh olyan neoklasszikus építményei, mint William Henry Playfair épületei és az Edinburgh-i Nemzeti Emlékmű.

Sir Walter Scott a várost Észak Császárnőjének nevezte, de játékosan "Embro"-nak vagy "Embra"-nak is hívják.

A Dél-skót-felföld keleti partján található, a Forth folyó deltatorkolatának déli részén. Edinburgh kikötője Leith. A vulkanikus eredetű területen elterülő várost 626-ban alapította Northumbriai Edvin, és a 15. században lett Skócia fővárosa.

A forrásoldal további információkkal Edinburgh-ről a linkre kattintva tekinthető meg:
Link

A szalvéta gyártójának internetes oldala pedig erre a linkre kattintva tekinthető meg:Link
 
 
0 komment , kategória:  +Skót szalvéták:  
A skót zászlót mintázó szalvéta :
  2014-07-05 17:59:08, szombat
 
  Skóciából kaptam ma két másik jellegzetes skót mintájú szalvétával együtt ezt a szalvétát is, mely azon felül, hogy kék-fehér színű, és a fehér szín az x mintában mutatkozik meg a kék alapmintán, Skócia zászlaját is mintázza egyben:Link

A skót zászlóban szerepel egy fehér andráskereszt (lat. Crux decussata = X alakú kereszt), amely Skócia védőszentjének, a mártír Szent Andrásnak a keresztjét jelképezi, kék mezőben.

A skót zászló a világ egyik legrégibb zászlója.

A skót zászló a világ egyik legrégibb zászlója, amelyet hagyományosan a 9. századra datálnak, és a dán Dannebrog zászló után a legrégebbi, amely még ma is használatban van nemzeti lobogóként. A legenda szerint, II. Angusz király vezette a pikteket és a skótokat csatába az angol Ethelsztán király ellen, a mai Athelstaneford melletti mezőn, amikor bekerítették őket és az éjszaka folyamán Szent András, akit korábban ferde kereszten égettek el s vált mártírrá, megjelent neki és biztosította a győzelemről. A következő nap mindkét oldalon egy fehér andráskereszt jelent meg. A piktek és a skótok ezen felbuzdultak és legyőzték az angolokat. Azóta ez a skótok lobogója.

Bizonyítékot a skót zászló használatára csak jóval későbbről találni. 1385-ben a skót parlament elrendelte a skót katonáknak, hogy viseljék az andráskeresztet megkülönböztető jelként. A legkorábbi fennmaradt skót zászló, amelyen kizárólag az andráskereszt van rajta 1503-ból való, bár ezen a kereszt piros alapon van. 1540-re Angusz király legendája módosult annyiban, hogy a megjelenő keresztek mögött ott tündökölt a kék ég. Csak ezután vált a nemzet lobogójává a zászló mai formájában.

Időnként világoskék volt a háttér, máskor meg tengerészkék (attól függően, hogy éppen milyen festék volt elérhető), ma már azonban meghatározták a konkrét színt egy nemzetközi szabvány alapján (Pantone 300). 2003-ban a Skót Parlament egyik bizottsága előterjesztette, hogy a szóban forgó színt fogadják el sztenderdnek. Az nem jelent semmit, hogy ez a fajta kék halványabb a brit lobogó (Union Jack) Pantone 280-asánál. A zászló arányai nincsenek rögzítve, de általában az 5:3 vagy a 3:2 arányokat részesítik előnyben. A kereszt szélessége a zászló magasságának egy-ötöde kell, hogy legyen.

A skót andráskereszt és háttér az Egyesült Királyság zászlajának is a része. Mivel Szent András nem csak a skótok védőszentje, máshol is találkozni az andráskereszttel, például az oroszok tengerészeti katonai lobogója is hasonló keresztet visel. Ezen kívül, a kanadai Új-Skócia címerében és zászlajában fehér alapon kék andráskereszt található (Új-Skócia eredetileg skót gyarmat volt), de a kék itt világosabb. Ehhez hasonlóan, a spanyol Tenerife és a távolabbi kolumbiai Szent András szigetek is andráskeresztet használnak zászlójukon.

(Forrásoldal:hu.wikipedia.org/wiki/Skócia_zászlaja)


A szalvétából egy csomagban 12 darab van, 3 rétegűek.
 
 
0 komment , kategória:  +Skót szalvéták:  
Skót font mintájú szalvéta :
  2014-07-05 16:14:38, szombat
 
 Link

Skóciában nincs törvényes fizetőeszköz. Három skóciai székhelyű zsíróbank, a Bank of Scotland, a Royal Bank of Scotland és a Clydesdale Bank bocsát ki a bankjegyekre nagyon emlékeztető pénzjegyeket, de ezek valójában lejárat és kamat nélküli váltók, melyeket a forgalomba hozottal azonos névértékű Bank of England kibocsátású, külön erre a célra gyártott, egymillió font sterling címletű bankjegy letétbe helyezésével kell fedezni. A Bank of England bankjegyei mellett e váltókat is használják a köznapi pénzforgalomban. A váltók elfogadása Skócián belül és kívül is egyedi alku tárgya, ezért előfordulhat elutasításuk. Lásd skót font.->

A skót font:

A skót font (pound Scots) Skócia fizetőeszköze volt, mielőtt az ország 1707-ben politikai és pénzügyi unióba lépett volna Angliával. Azóta a font sterling a hivatalos fizetőeszköz, de az Egyesült Királyságban nem monopólium a bankjegynyomtatás, így Skóciában is vannak saját bankjegyek.


Története:

I. Dávid vezette be az angol és francia pénz mintájára, egy font 20 shillinggel, egy shilling 12 pennyvel volt egyenértékű. Később leértékelődött az angol fonthoz képest, és III. Jakab idejére egy angol font már négy skót fontot ért. A skót font mellett Skóciában ezüstmárkát is kiadtak, ami 13 shilling 4 pennyt ért (a font kétharmadát).

Mikor VI. Jakab skót király 1603-ban Anglia uralkodója is lett I. Jakab néven, átalakította a pénzrendszert úgy, hogy az angolra hasonlítson, és 12 skót font volt egyenértékű 1 font sterlinggel. 1707-ben a skót fontot 12:1 átváltással a font sterling váltotta fel, bár Skóciában a 18. század hátralévő részében még használatban maradt.

Ma nem létezik különálló skót font, de Skócia három legnagyobb zsíróbankja, a Royal Bank of Scotland, a Bank of Scotland és a Clydesdale Bank ad ki bankjegyeket belföldi használatra. Ezek időnként az Egyesült Királyság más részeiben is felbukkannak, leggyakrabban azonban csak Skóciában használatosak, és értékük megegyezik a font sterlingével. Az Egyesült Királyság területén kívül ezen bankjegyeket nem fogadják el.

Ezek a bankok a bankjegykibocsátást csak 100%-os fedezettel tehetik, tehát a Bank of England bankjegyeiből a saját kibocsátásúval azonos mennyiséget kell tartalékolniuk, azaz nincs jegybankpénz-teremtési képességük. Ezeknek a bankjegyeknek a kibocsátását az angol bankrendszer specialitása teszi lehetővé, mivel a bankjegykibocsátás az Egyesült Királyságban nem monopólium.

2008-ban az IBNS szerint a 2007-ben az év bankjegye az 50 fontos lett, amelyet a Bank of Scotland bocsátott ki.

Egy független Skócia esetén is megmaradna a mai rendszer, vagyis megtartanák a font sterlinget.

(Forrás: wikipédia)


Link

Link

A szalvétából 12 darab van egy csomagban, 3 rétegűek a szalvéták, klórmentes papírra vannak nyomtatva.Körülbelül 16.5x16.5cm méretű egy szalvéta szétnyitva.
A szalvéta gyártójának internetes oldala a linkre kattintva tekinthető meg:
Link

 
 
0 komment , kategória:  +Skót szalvéták:  
Szalvéták Skóciából:
  2014-07-05 16:01:21, szombat
 
  Öcsém most érkezett haza Skóciából. Három csomag szalvétával lepett meg engem, mindhárom jellegzetes mintákkal, melyek itthon nem kaphatóak sehol sem, nagyon megörültem nekik emiatt:

Az első szalvéta egy téglalap alakú szalvéta, ami a skót zászlót mintázza:
Link

A második szalvéta Skócia fővárosát állítja középpontba:Link

Egy skót font , melyet a Bank of Scotland nyomtatott:Link

Nagy - Britanniában az 1 Font névértékű érme 1983-as bevezetését követően az ugyanilyen névértékű papírpénzt 1988-ban kivonták a forgalomból. Ezeket a lépéseket a skót és ír bankok is követték, csupán a Royal Bank of Scotland bocsát ki a továbbiakban is ilyen címletű pénzt.

Magyarországon sajnos sem magyar piros-fehér-zöld zászlós, sem Magyarországhoz köthetően bármilyen más zászlós szalvéta, például magyar városok zászlója nincsen forgalomban, ugyanígy sajnos nincs forgalomban sem egykori , sem mai magyar papírpénzes papírszalvéta, míg a gyűjteményemben már szerepel egy egész sorozat a különféle címletű Eurókból, és más pénznemek , például már ez a Font is már a tarsolyomban lehet. Beszéltem már nyomdásszal, hogy erre van e esély, hogy ha nem is a mai magyar forintokból nyomtattatna szalvétákat, és hozná esetleg forgalomba, hanem a már kivontakat hozná elő szalvétamintaként, lenne e rá kereslet, mert az Eurós szalvétákat is akik meglátják nálam, rögtön kérni akarnak belőle, az egyik legnépszerűbb szalvéta nálam a különböző országok pénznemeinek a szalvétákra nyomtattatott változata, a 100 dollárosokat is nagyon sokan keresik, de ehhez engedélyt is kellene kérnie, és olyan sokat kinyomtatnia utána, hogy neki a belefektetett idő és pénz hasznot termelhessen általuk, de attól fél, hogy itthon a magyar Forintnak nem lenne akkora sikere, mint az Eurósoknak és a 100 Dollárosoknak, vagy más szalvétákon is kiadott pénznemeknek. Fél az újtól, amiben kockáztatni is kellene, azt ígérte, hogy megkérdez több forgalmazót , vennének e át tőle ilyen szalvétákat, és ha elég pozitív visszajelzést kap, akkor fog nyomtatni ilyen szalvétákat, de hogy ez valóra fog e válni, és valóban nekikezd e valamilyen szinten, legalább kérdezősködni, vagy csak ígérget e, nem tudom, és tulajdonképp a szalvétanyomtatás mint befektetés,őt egyáltalán nem érdekli, nem tudom. De van nem egy külföldi pénznem ,ami már papírzsebkendőn és WC papíron is látható, valaki így nem csak a száját, hanem az orrát és egyéb testrészét is pénzzel törli meg idézőjelesen mondva. Nálunk ez még , hogy a magyar Forint ilyen papírtermékeken ne jelenjen meg, nagyon tiszteletben van tartva, senki nem mert , akármilyen okból is, de belevágni abba, hogy ilyen termékeket nyomtattasson , és hozzon forgalomba.


 
 
0 komment , kategória:  +Skót szalvéták:  
Szófia hercegnős szalvéta:
  2014-07-04 21:37:09, péntek
 
  Egy Szófia hercegnős papírszalvéta, melyből néhány cseredarabom is van:Link

A Szófia hercegnő (eredeti cím: Sofia the First) színes, amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat. A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban a Disney Junior vetítette, Magyarországon a Disney Channel sugározta és az M2 adta le.


Ismertető:

Szófia egy átlagos kislány, akiből vajon, hogy is lesz egy csodálatos hercegnő? Szófiának el kell sajátítania valamilyen értékeket és tudást ahhoz, hogy csatlakozzon az udvarba. A királyi etikett labirintusáról, nem is beszélve? Szófia a legfiatalabb Disney hercegnő. A napjait, amolyan átlagos lányként éli. A Bűbáj Birodalomban mindaddig, amíg édesanyját feleségül nem veszi a király. Szófia egy csapás alatt, a lenyűgöző királyi kastély, érthetetlen világában találja magát. Új társaságra talál, két újdonsült mostoha testvérére, aki Amber és James. Szófia története eközben akkor kezdődik, amikor felmenői meséje ért véget. Abban az időpontban, amikor a megszokott életétől elszakadva, muszáj helyet állnia, a számára ismeretlen királyi udvarban. Szófia élete viszont egy csapáson belül megváltozik akkor, amikor édesanyját feleségül veszi a Bűbáj Birodalom királya. Szófia egy pillantat alatt egy kastélyban találja magát az édesanyjával, új mostohaapjával, II. Roland Királlyal és mostohatestvéreivel. Ez az a hely ahol nem csak új családja a fontos,hanem az udvar elvárásainak is megfelelőnek kell lennie, mint újdonsült hercegnő. Szófiának fontos megtanulnia, hogy kell hercegnőként viselkedni. Hamarosan ezért a Csipkerózsikából jól ismert tündérek, akik Flóra, Fauna és Fiona iskolájában találja magát. Ezen belül a Királyi Előkészítő Akadémián, ahova a mesék világának a többi hercegei és hercegkisasszonyai is járnak. Itt páran a jól ismert Disney hercegnőkből is felbukkannak, mint például Hamupipőke is. A kalandos és megkapó útja során, Szófia megtanulja a királyi udvarban, hogy kell mozogni és hercegnőként viselkedni. Eközben ugyanaz az elbűvölő, őszinte és bátor kislány marad, aki odafigyel mindenkire. Valamint arról is gondoskodik, hogy körülötte levő emberek közül különlegesnek érezze magát mindenki.

Szereplők:

Szófia - Egy átlagos kislány, később hercegnő.
Amber hercegnő - Szófia egyik újdonsült mostohatestvére.
James herceg - Szófia másik újdonsült mostohatestvére.
Miranda királynő
Hildegard hercegnő
Baileywick
II. Roland király
Fauna - Az első jól ismert tündér.
Flora - A második jól ismert tündér.
Fiona -A harmadik jól ismert tündér.

Magyar hangok

Győrke Laura (1. évad) és Rutkay Laura (2-4. évad) - Szófia
Koller Virág - Amber hercegnő
Boldog Gábor -James herceg
Zsigmond Tamara - Miranda királynő
Csuha Borbála - Hildegard hercegnő
Jakab Csaba - Baileywick
Laklóth Aladár - II. Roland király
Csomor Csilla - Fauna
Kovács Vanda - Flora
Szórádi Erika - Fiona
Horváth Illés - Tapsi
Nádasi Veronika - Robin
Tamási Nikolett Mia
Posta Viktor - Minimusz
Gulás Fanni - Cleo hercegnő


hu.wikipedia.org/wiki/Szófia_hercegnő
Link
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Mickey egér üzenete ezen a papírszalvétán :
  2014-07-04 21:26:44, péntek
 
  Nice is not the same as wimpy = A kedves nem ugyanaz, mint a gyáva.


LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 571 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 30
  • e Hét: 30
  • e Hónap: 3012
  • e Év: 3012
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.