Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kalandozás kifele
  2014-08-30 22:36:06, szombat
 
  A meglepit az évfordulóra tartogatom, hiszen alig két hónap múlva lesz egy éves a blog. Helyette, inkább egy tipikus szerelmi háromszögről írok, amik nem is annyira új keletűek.
A párt ezúttal Benjáminnak és Katának hívják, a háromszög harmadik tagját meg nevezzük Istvánnak.

Kata egy hétköznapi nő volt, az emberekhez kedves és szeretetreméltó hozzáállással, ahogy egyébként a pasijához Benhez is állt. Együtt is voltak pár éve már, ez idő alatt meg nyilván nem nyalja falja egymást az ember, amikor friss a dolog, és vannak súrlódások is, a Rom-Fikkal ellentétben, de hát ezek természetes dolgok, és mindennek ellenére jól megvoltak.

Kata egy összejövetelen megismerkedett Istvánnal. Szimpatikusak voltak egymásnak, és elkezdtek beszélgetni. Ez a beszélgetés egyre közvetlenebb és intimebb lett, végül elkezdett Kata vonzódni, az egyébként szingli Istvánhoz. Istvánnak sem lett volna ellenére Kata, dehát nem akart belerondítani Kata párkapcsolatába, de Kata ezt nem nézte jó szemmel. Egyrészt mert egyre jobban vonzódott Istvánhoz, másrészt a női egójának nem fért bele, hogy vissza van utasítva.

Kata el is kezdte sajnáltatni magát, hátha István megenyhül, és kimenti: Először csak ilyen apróságok miatt panaszkodott, jól felnagyítva, majd egyre durvább dolgokat kezdett el mesélni, amik Benre nem is voltak igazak, és már másról sem szólt a beszélgetésük, csak hogy mennyire szenved Ben mellett, és hogy Ben elhanyagolja, megcsalja, később már üvöltözik vele, stb... Persze hozzáteszem hogy ez idő alatt is ugyanúgy megvoltak Bennel, mint azelőtt, csak nagyon hajtotta Katát a kíváncsiság, milyen lehet Istvánnal, így aztán mesélt egy pár fiktív storyt, kettőjükről.

Istvánnak sem volt Kata közömbös, sőt... Alig várta, hogy szétmenjen Bennel, és hogy Ő boldoggá tegye, de erre jött az, hogy Kata "fél a változtatástól, és nem meri feladni a biztost a bizonytalanért.", de István nem akart zűrt.

"Szegény" Kata, kénytelen volt már azt hazudni Istvánnak, hogy szétment Benjivel, hogy kezdjen már valamit Vele. Össze is jöttek, elromantikázgattak, le is feküdtek. Mondani sem kell, hogy kiderültek a dolgok, Pisti és Benjamin egymásnak is feszültek: Istvánt fűtötte a harag, ahogy Ben "bánt" Katával, Bent meg hogy rámászott valaki a barátnőjére. A két srác úgy esett egymásnak, hogy alapjáraton semmi bajuk nem volt egymással, csak tévesen lettek informálva. Kata próbálta kimenteni a helyzetet, hogy Bennel már rég nincsenek együtt, csak nem tudja felfogni, de Istvánt ez nem hatotta meg, így előadott Bennek egy nagy bűnbánó és odaadó műsort, emlékeztetve a régi szép időkre is, amitől megenyhült, és együtt maradtak.

István meg elgondolkodott ezen, hogy lehet hogy tényleg úgy lehetett, ahogy Kata mondta. Próbálta is vele felvenni Katával a kapcsolatot, és helyrehozni a dolgokat, csak hát Kata akkor már azt mondta, hogy rájött hogy szereti a pasiját, és hogy Pisti sose tudta volna azt megadni Neki, mint Ben.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őszinteségre kifogás
  2014-08-27 22:44:52, szerda
 
  Bizonyos problémák esetében, nagyon megy a "jó tanács", beszéljétek meg párotokkal a dolgot, együtt könnyebben találtok rá megoldást. Két részben is ügyesen van ez kitalálva:

1. Sarokba lesz szorítva, mert akármennyire nem tetszik Neki az új helyzet, rosszul kerülne ki belőle, ha kihátrálna Mellőled, hiszen őszintén elé álltál, és megmondtad, mi van, és hát kb. Ő lenne az embertelen, ha ezek után lelép.

2. Az nem volt benne a "jó tanácsban", hogy ne taktikázzon, és ne valami hülye kifogással hátráljon ki, így aztán megértően áll Hozzád, "elfogadja" az új helyzetet, de keres mást, amibe beleköthet, vagy épp átmegy távolságtartóba, és egyoldalúba, hogy aztán belemagyarázhassa,
hogy nem működik már a kapcsolat, egyszerűen így hozta a sors, kialudt a tűz, stb...

Én nem is csodálkozom, hogy ezek után nem fogadják meg. Azzal aztán nagyon ki vannak segítve, ha utána azt mondják az elhagyottnak, hogy "ez egy gyökér volt, nem érdemelt meg."

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó lenne, ha hagynák
  2014-08-18 20:25:59, hétfő
 
  Jó igaz nincs hó vége, de a hó végére olyat terveztem, amit eddig még nem csináltam, úgyhogy egy story-t írok egy emberről, akit indirekt nem hagyták, hogy jó legyen:

Egy segítőkész rendes emberről volt szó, aki csak barátokra, társaságra, és megbecsülésre vágyott. Még csak nem is volt túlbuzgó, se inkommunikatív, se negatív, se taszító ember, viszonylag kifinomult volt.

Mégis már egyre jobban megelégelte a következő dolgokat:

* Elvitatták, semmibe vették emberi értékeit, noha tudták mik azok.
* Ha kellett valami, Hozzá fordultak, amiben persze örömmel segített is.
* Ha kivívta a tiszteletet, akármennyire megérdemelte volna, inkább elvitatták, mert úgy kényelmes lenne megadni Neki.
* Ha nem kifogással, akkor lekezelték, hogy hiányoznak belőle egyéb extra tulajdonságok, amik másnál mellőzhetőek, mert hát ezt váltja ki, az emberekből.
* Ha útba volt, beletiporva megutáltatták magukat, noha ugyanazért a szeme előtt beszélték meg mással ugyanazt, amiért őt leszedálták.
* Ha véletlenül rá is kérdezett volna ezekre a dolgokra, kapta a bűntudatkeltést, meg az összeesküvés elméletet gyártó jelzőket.
* Semmibe vettek Nála olyan tulajdonságokat, amiktől másnál odáig voltak.

Természetesen hősünk ettől egyre jobban befrusztrálódott, és egyre jobban múlt el Benne az emberszeretet, és mégse kezdett el egy darabig másokat bántani, hisz bármennyire úgy látta volna, hogy megérdemelnék, az erkölcse és a lelkiismerete nem tartotta ezeket helyénvalónak, és belelátta magát annak a helyébe, akivel tenne dolgokat.

S bár már nagyon csalódott volt, feszült, frusztrált, és forrt benne a düh, tett egy utolsó kísérletet, és megmondta: Lenne ő jó ember, ha hagynák.

(Ezt ugye úgy értette, hogy nyíltan értékeljék, mint embert, ne vitassák el pozitív dolgait, ne fújják fel negatív tulajdonságait, és kezeljék Őt is úgy, mint a többi embert.)

Persze akiknek mondta, kivágták Magukat:

- Mi az hogy nem hagyjuk? Mondtuk hogy ártsál bárkinek?
- Fegyvert fogtunk a fejedhez, hogy utálkozz?
- Kényszeríttetünk hogy tegyél alá mindenkinek?
- Nem kértünk rá, hogy romolj el, ne rajtunk kérd számon!
- Paranoiádat ne Ránk vetítsd ki!

Hát nem számított hősünk ezekre a reakcióra, nem is tudott mit reagálni rá, de igen csak forgott a gyomra ezektől a kijelentésektől. Így aztán oda a korábbi jó természete, és inkább le sem írom milyen lett.

Tanulság: Fogalmazz pontosan és egyértelműen!

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Műprobléma
  2014-08-15 10:24:55, péntek
 
  Kétszer is írtam már hasonlóról, de egyszer sem erről:

Adott egy nő. Aranyos, szeretnivaló, kellemes a társasága, közvetlen, kommunikatív és jól is néz ki. Az hogy Te nem érted miért szingli, és mi a baj vele, az egy dolog. De Ő sem érti, pedig a felsoroltakkal Ő is tisztában van.

Ki az a hülye, aki ha ismerkedik, vagy akár a saját barátikörében is azzal járatja le magát, hogy a hibáit magyarázza? Úgyhogy ezek elmondásból nem is derülnek ki, hacsak elő nem kerül egy exe, és el nem meséli, (bár az felesleges, mert aki rá van kattanva, nem hiszi el, vagy nem érdekli) úgyhogy ezek is akkor derülnek ki, ha összejössz Vele, és megtapasztalod.

Szóval Ő tisztában van vele, hogy mi a baj vele, és nem ebből fog tanulni, hogy Veled szemben kiderül. Még ha jót is akarsz Neki, és segítőkészen elmondasz mindent, csak hogy a továbbiakban ne járjon így. Fogja azt szerinted értékelni? Nem. Miért? Mert tisztában van vele, és nem akar ezeken változtatni, hanem fogadják el így, de azért feleljenek meg Neki.
Vagy Rád hagyja, hogy tudomásul vette, vagy műmegsértődik.

Úgyhogy nem kell az ilyeneken sajnálkozni, hogy nem tudja mi a baj vele, vagy hogy nem talál egy normális pasit, aki szereti. Így nem is fog. A barátai és a barátzóna tagjai, úgyis szeretni fogják, mert párkapcsolaton kívül másmilyen. Vigaszt akar, nem megoldást.

Hagyd hát figyelmen kívül. Hiányzik ez Neked?

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak arra vágyik, hogy szeresd
  2014-08-12 07:43:11, kedd
 
  Tudsz szeretni, hűséges, törődő és megbízható vagy. Fel vagy háborodva azon, ahogy egyesek lekezelik a nőket, nem foglalkoznak velük, élnek mellettük társas magányban, miközben Te boldoggá tudnád tenni Őket, és tudod, hogy jól éreznék Magukat Veled. Lánybarátaid, nőnemű rokonaid, kollegáid, csoporttársaid, osztálytársaid mind azt mondják: Olyan jó lenne, ha minden férfi olyan lenne, mint Te. Minden nő erre vágyik, és nagyon szerencsés lesz, aki a barátnőd lesz. Még sincs senkid, és nem érted hogy miért, főleg ha ezeket kapod visszajelzésként.

Egzisztenciahiány barátom. Ez a titok. Elegánsabban úgy is szokták hívni, hogy biztonság, amit Te vagy a testi védelemmel, vagy a lelki megnyugvással keversz össze, és csakugyan nem érted, hisz Benned ezek is megvannak.

Ugyan már. Most szerinted komolyan be fogják Neked vallani, hogy nem akarnak nyomorogni, és mennek az egzisztenciára is, mert az imponáló? Miért tennék? Egy nő se szereti, ha úgy kezelik őket, mint egy pénzéhes nőt, akármennyire is van valós alapja, hiszen akkor pont ezeket nem kapnák meg, amik fent fel lettek sorolva. Hisz ki tudna szeretni és megbecsülni olyasvalakit, akik egzisztenciára és pénzre mennek, és tudnák, hogy elhagyják őket valami hülye kifogással, ha az elveszne? Legfeljebb az olyan madarak, akik örülnek hogy kifogtak egy jól kinéző csajt, és maguk mellett tudják tartani. De az meg azért nem kell Nekik, mert nincs tartásuk.

Vannak persze olyanok is, akikből később jön ki az anyagiaskodás, ha már hozzászoktak ahhoz, amit kapnak Tőled.

A legnagyobb vesztese ennek a hozzáállásnak Rajtad kívül, az a nagyon kevés kivétel, akiknek tényleg csak ez kell. Csak éppen nehéz Őket megtalálni.

Szóval ne emészd Magad, nem Veled van a baj.

Mondanám persze, hogy ne foglalkozz az ilyenekkel, dehát szereted, vagy Neked is kell valaki, és egyébként is társaslény vagy, mint minden ember, amivel így nincs is semmi baj, ezért ez úgyse menne, és csak ideges lennél erre a mondatra. Inkább gyúrj rá arra, amire ráharap, és ha sikerül, majd eldöntöd hogyan tovább.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint idézek
  2014-08-09 15:12:25, szombat
 
  A közösségi oldalak, a társkeresők, a fórumok tele vannak nyomatva sértődöttségből született, elgondolkodtatásról és önkritikáról leszoktató, nősténysoviniszta idézetekkel. Ezt már tudjuk, blogom is ezzel kezdődött. Na de erős túlzással találtam két idézetet, férfi oldalról:

"A lányok régen úgy főztek mint az anyjuk, ma úgy isznak mint az apjuk."

"Ha kihal a nő, betanítunk más állatfajt beszélni."


A felajzott és sértődött idézetektől felstuffolt kislányoknál persze jellemző az, hogy megfordítják azt ami nem tetszik Nekik, így most ezek a következő formában olvashatóak:

"A fiúk régen úgy dolgoztak mint az apjuk, ma úgy sminkelnek mint az anyjuk."

" Ha kihalnak a férfiak egy hétig iszunk, majd megtanítunk beszélni egy másik állatot."


Hiába, rá kell licitálni. Ellenben nem láttam az oly sokat emlegetett idézeteket ugyanígy átfordítva.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs itt hímsovinizmus
  2014-08-06 18:14:45, szerda
 
  Az utóbbi majdnem egy hónapban, összesűrűsödtek a dolgaim, így nem igazán tudtam írni a blogba, pedig egész szépen megemelkedett a látogatóim száma. Egy-két napon belül mindent pótlok, és egy darabig még e hónapban is tárogatom fel, a "nagy mágusok" trükkjeit, mert van még mit. Egy valamire persze jó volt ez a hosszabb eltűnés: Eloszlatta a kételyeket, hogy Én otthon egésznap unatkozok, nincs semmi dolgom, és jó dolgomban írok ilyeneket.

Hímsovinizmus sincs, és vannak surmó férfiak is, de úgyis Tőlük zeng az egész internet, vélten vagy valósan, de szinte az összes a női egoban és büszkeségben sértettségtől születik (pl. idézetek formájában), melyeket már irreális elvárások is követnek. Ezért itt már csak azért sem. Eleget folyik a csapból is, mindenki nagyon unja már, nem kell még ide is. Majd ha ez kiegyensúlyozott lesz oda vissza, akkor majd itt is.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor se hetero I.
  2014-08-03 23:41:19, vasárnap
 
  Nem mindegy ám hogy nevezzük, mert egyrészt az számít, ami elhangzik (még ha tartalom más is), másrészt meg nem hívhatjuk akárhogy, mert különben megbélyegzés.

Ezért (sem) tűrik a biszexek azt, hogy biszexezik őket, amikor a saját nemükkel bárhogyan is kezdenek. A magyarázat persze megvan: Azért nem biszex, mert csak azért csinálja, mert jól esik, de nem vonzódik úgy, és nem érez a saját neme iránt semmit, úgyhogy ő hetero, és kikéri magának... Na meg amúgy is ez a divat.

Hetero: Ellenkező nemhez vonzódik / csak ellenkező neművel kezd.
Biszex: Mindkét nemhez vonzódik / mindkét nemmel kezd.

Tehát dehogynem. További viták erről, kákán csomókeresésnek minősül, tehát komolyan vehetetlen.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 20
  • e Hónap: 43
  • e Év: 43
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.