Belépés
anna4459.blog.xfree.hu
Másik szívhez soha el nem érsz, ha nem szívedből indulsz magad is. Konrad Lorenz Bordásné Anna
1901.02.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 171 
Köszönöm, hogy benéztél hozzám :)
  2014-09-30 21:34:51, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Tiszta forrás...
  2014-09-30 21:33:14, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Képre írtam;verset, idézetet  
Állati (jó) viccek
  2014-09-30 18:26:26, kedd
 
 Mi a tej?
Macskabenzin!
És mi a tehén?
Macskabenzinkút!

Az ember beállít az asszonyhoz.
- Sajnálom asszonyom, de az én macskám agyon csapta az Ön kutyáját...
- De, hát az meg hogy lehet? Az én kutyám egy Dobermann!
- Úgy, hogy az én macskám egy vasmacska.

Az első napon Isten megteremtette a lovat.
A második napon Isten megteremtette az embert, hogy szolgálja a lovat.
A harmadik napon Isten megteremtette az Föld többi állatát, hogy kísértsék a lovat, amikor az ember a hátán ül.
A negyedik napon Isten megteremtette a nehéz munkát, hogy az ember dolgozhasson és így eltarthassa a lovát.
Az ötödik napon Isten megteremtette a füvet, hogy a ló ehessen és az ember dolgozhasson vele és takaríthasson...
A hatodik napon Isten megteremtette az állatorvost, hogy a ló egészséges legyen, az ember pedig szegény.
A hetedik napon Isten megpihent és azt mondta:
"Ez jó. Így az ember majd alázatot tanul, és egész életében azon igyekszik majd, hogy kielégítse lova igényeit."

A három denevértestvér útnak indul este vacsorázni. Megbeszélik, hogy egy kis idő múlva újra itt találkoznak. Visszatéréskor mindegyik érdeklődik, hogy a másik kettő mit evett. A nagyobbik tehénhúst, a középső szarvashúst. Az első kettő elcsodálkozva kérdi a kisebb testvérkéjüket:
- Veled, mi történt?
A kisebbik megszólal:
- Látjátok ti azt a falat, mert én nem láttam!

Verseny
A friss lótulajdonos kérdezi a lovászt:
-Ma vettem ezt a lovat.Szerinted versenyezhetnék vele?
-Persze! Sőt-amilyen gebe, még simán le is győznéd!

A jó tündér azt mondja a nyuszikának:
- Teljesítem két kívánságodat.
- Legyen inkább három! Hiszen mindig három kívánság szokott lenni!
- Rendben, legyen három. És mi a második kívánságod?

- Miért vannak olyan sokan a hangyák?
- ???
- Azért mert még nem találtak fel olyan kicsi óvszert.

A kis srác először jár az állatkertben. A zebrák ketrecén meglát egy táblát:
- Frissen mázolva!
- Apu, apu, én azt hittem, ezek igazi csíkok!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Cornelius Tacitus örökérvényű mondásai
  2014-09-30 15:13:21, kedd
 
 Az emberek inkább fizetnek vissza egy sérelmet, mint egy szívességet, mert a hála teher, de a bosszúállás öröm.

Mindenki magának tulajdonítja a sikert, de a balszerencsét a sorsnak róják fel.

Minél korruptabb az állam, annál több a törvény.

*Ritkák azok a boldog pillanatok, amikor úgy vélekedsz, ahogy akarsz, és úgy beszélsz, ahogy tetszik.*

/Rara temporum felicitas, ubi sentire quae velis, et quae sententias dicere licet./

Kifosztanak, gyilkolnak, lopnak: ezt nevezik helytelenül birodalomnak, ahol pedig pusztaságot teremtenek, békének nevezik.
forrás:wordpress.com
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Benedek Elek
  2014-09-30 14:53:47, kedd
 
 


Benedek Elek (1859-1929) 1859. szeptember 30-án született, és születésnapjához igazodik a Népmese Napja, amely szintén szeptember 30-a.

Benedek Elek mindig fontosnak tartotta, hogy magyar népmesét adjanak a gyermekek kezébe, mert a mese a nép lelkét, örömét, bánatát, mindennapjait tárja a gyermekek elé. A gyermekirodalom művelése számára misszió. Benedek Elek volt az első író, aki a gyermekirodalom ügyét a magyar művelődéspolitika fontos kérdésének tartotta, mint országgyűlési képviselő is.

A népmese gyűjtések mellett jelentősek Benedek Elek mesefordításai is. Ezek a Kék, Piros, Ezüst és Arany mesekönyvek. Novellái, regényei: Katalin, Uzoni Margit, Mária, Huszár Anna, valamint a magyar nemzeti múltat népszerűsítő írásai: A magyar nép múltja és jelene, Hazánk története, Nagy magyarok élete.

Benedek Elek Kisbaconban született, Székelyföldön ami a mai Kovászna megyében található. Benedek ElekÉdesapja Benedek Huszár János, édesanyja Benedek Marczella. Gazdálkodó székely katonacsaládból származik. Benedek Elek Kisbaconon kezdi diákéveit. Alig nyolc évesen íratják be a székelyudvarhelyi református kollégiumba, életútjának ez a fordulata egybeesik az osztrák-magyar kiegyezés történelmi momentumával. Az Székelyudvarhelyen töltött diákévek mély nyomot hagynak az íróban. A gimnázium nyolc osztályának elvégzése után ugyanitt érettségizik.

1877 és 1881 között a budapesti egyetem bölcsészkarán tanul magyar-német szakon, majd filozófiát is hallgat. Tanárnak készül, de igazából író szeretne lenni. Nem szerez diplomát, inkább az újságírói pályát választja. Korábban gyűjtött népköltészeti alkotásait Gyulai Pálnak mutatja meg először, akinek tetszett a gyűjtemény.

1881-től a Budapesti Hírlap munkatársává válik. 1884-ben megnősül, Fischer Máriát veszi feleségül.

1885-ben adják ki első számottevő könyvét, a Székely Tündérországot.

1886-tól az Ország Világ szépirodalmi lap szerkesztője. Munkatársai többek között Ambrus Zoltán, Bródy Sándor, Vajda János.

1887-ben veszi kezdetét viszonylag rövid ideig tartó politikai karrierje: a kormányon lévő, Tisza Kálmán-féle Szabadelvű Párt színeiben indul a nagyajtai választókerületben. Első képviselőházi beszédében a magyar gyermekirodalom fontosságát szorgalmazza.

1892-ben már Apponyi Albert ellenzéki Nemzeti Pártjának tagjaként indul a választásokon, de sikertelenül.

1902-ben szakít a politizálással.

1889-ben gyereklapot indít Pósa Lajossal, Az Én Újságom címmel, amely mérföldkőnek számít a magyar ifjúsági lapok történetében, és meghatározza a következő évtizedek idevágó törekvéseit.

1894-ben újabb folyóiratot indít: a Nemzeti Iskolát tíz éven át szerkeszti, a magyar közoktatás ügyének jelentős fórumává alakítja. Sorrendben a következő általa indított lap, a Magyar Kritika Benedek Elek rendkívüli sokoldalúságát és ambícióját bizonyítja. Ennek a kiadványnak többek között Osvát Ernő is munkatársa volt.

1894 és 1896 között újabb könyvei jelennek meg, több műfajban is kipróbálja magát. A Huszár Anna nyitja lányregényei sorát. Ekkor jelenik meg a kortársak körében nagy visszhangot kiváltó műve, a Testamentum és hat levél, majd monumentális mesegyűjteménye, a Magyar mese és mondavilág öt kötete.

1896-ban megkezdi a kisbaconi ház építését, mintegy megelőlegezve későbbi végleges hazatérését szülőföldjére.

1909-től ismét gyerekeknek szóló lapot, a Jó Pajtást szerkeszti, Sebők Zsigmonddal együtt. Sebők 1916-ban bekövetkezett haláláig társszerkesztője, utána főszerkesztője a lapnak, egészen 1923-ig, amikor a Cimbora kedvéért lemond a Jó Pajtásról.

Az első világháború évei alatt Budapesten él. 1919-ben felesége, beteg gyermekükkel, Jánossal hazatér Kisbaconba.

1921-ben Benedek Elek végleg hazatér szülőfalujába. Fogadalma szerint egy esztendeig nem mozdul ki portájáról, de lassan mégis bekapcsolódik az újjászerveződő erdélyi magyar irodalmi életbe: 1922. július 31-én beszédet mond a Segesváron rendezett Petőfi-emlékünnepségen, és cikkezni kezd a Keleti Újságban.

Életének utolsó éveit teljes egészében a Cimborának szenteli. Egyre nyomasztóbb anyagi gondok között küzd a lap életben tartásáért, miközben irodalmi és nem irodalmi polémiák kereszttüzében is helyt kell állnia. 1929-ben a Cimbora kilátástalan helyzetbe kerül.

Benedek Eleket 1929. augusztus 17-én, levélírás közben, végzetes agyvérzés éri. Utolsó leírt mondata, amelynél kiesett kezéből a toll, szállóigévé vált: ,,Fő, hogy dolgozzanak".

forrás:infobomba.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A leghíresebb női feltalálók és találmányaik
  2014-09-29 17:49:23, hétfő
 
 


Ha feltalálókról van szó, többnyire férfiak jutnak eszünkbe, pedig jó néhány olyan innováció kötődik nők nevéhez, amik nélkül ma már nehezen tudjuk elképzelni az életünket.Josephine Cochrane - Mosogatógép

Az ohiói háziasszony meglehetős jómódban élt, így nagyon valószínű, hogy soha életében nem mosogatott el egyetlen tányért sem. Ehelyett élénk társadalmi életet élt és fényes estélyeket adott. Az ilyen alkalmak után mindig fel kellett venni jó néhány tányért és edényt a veszteséglistára, ugyanis a személyzet ügyetlensége miatt eltörtek. Josephine-t annyira zavarta edényei megfogyatkozása, hogy tervezett egy biztonságos mosogatógépet. A masina az 1893-as chicagói világkiállításon debütált, és hatalmas sikert aratott. Igaz, ekkor még nem a hétköznapi háziasszonyok körében hódított, hanem az étterem- és szállodatulajdonosok láttak benne fantáziát. Számos gépet adott el ezeknek az intézményeknek, amiért jókora összeggel gyarapíthatta vagyonát.Mary Phelps Jacob - A modern melltartó

Mary Phelps Jacob 1914-ben kapta meg a szabadalmat modern melltartójára. Már korábban kísérleteztek ahogy akkor hívták “melltámasz" készítéssel, de Jacob ötlete, hogy a mellek ketté választódjanak. Mary találmánya előtt a melltartók rendkívül kényelmetlenek voltak, mint minden más fehérnemű. A halcsontok és acélrudak könyörtelenül összenyomták a belső szerveket amik ezáltal károsodtak, a hölgyeket tartós légszomj, ájulás fenyegette. Jacob melltartója lágy és könnyű volt és követte viselőjének anatómiai felépítését. Az I.világháború vált népszerűvé a melltartó tervezés, amikor az amerikai kormány azt kérte, hogy a nők hagyják abba a fűzők vásárlását a fém megőrzésének érdekében.
Grace Hopper - Mark 1 számítógép független programozási nyelve

Dr. Grace Murray Hopper admirális egyike volt a Mark I. számítógép első programozóinak. A második világháború után, Hopper a Harvardon állomásozott, ahol az IBM-Harvard Mark 1, az első nagyszabású számítógépes rendszer fejlesztésén dolgozott az USA-ban. Ő írta az első fordítóprogramot, amely valamely programozási nyelven írt programot képes a számítógép számára lefordítani. Ő alkotta meg a “bug" kifejezést, a számítógépes probléma jelzéseként. Mire elhunyt, Dr. Hopper 30 egyetemen kapott tiszteletbeli diplomát.Mary Anderson- Ablaktörlő

A New York-i Mary Anderson 1903-ban egy havas januári napon villamoson utazott amikor feltűnt neki, hogy a vezető alig lát a szélvédőre tapadt hótól. A probléma annyira megragadta, hogy hazaérkezése után megtervezte a ma is használatos ablaktörlőt, vagy ahogy a szabadalmi leírásban szerepelt: “egyszerű mechanizmus, amely az esőt, havat, jégdarát hivatott letörölni a vezető előtti ablakfelületről." A történet érdekessége, hogy a találmány öt évvel megelőzte az első tömegautó, a Ford T-modell gyártását, 1915-től pedig alaptartozék lett az ablaktörlő az autóknál.Hedy Lamarr - Titkos kommunikációs rendszer

A “Secret Communications System" nem más, mint torpedó rádió-távvezérlésére szolgáló adóberendezés. Lamarr, anyai ágon magyar, amerikában élő félig zsidó színésznő volt. Szülei hozzá adták egy náci szimpatizáns milliomos fegyvergyároshoz. Ebből a házasságból komoly ismeretekre tett szert a fegyverekről, a torpedókról, és az irányítástechnika kérdéseiről. A készülék lényege melyet zongorista szomszédjával közösen talált fel, hogy a ma frekvenciaugratásos adásmódnak nevezett módszer segítségével a torpedókat irányító rádiócsatornát megvédjék a felderítés és a zavarás ellen, amellyel biztosítható a tengeri célpontok ellen indított torpedók találati valószínűségének növelése. 1942.augusztusában szabadalmaztatták, majd felajánlották a haditengerészetnek, de ők nem használták fel a háború során. Első alkalommal 1962-ben, a Kuba elleni tengeri blokád idején alkalmazták, a blokádban résztvevő hajókon. Az egyidejű frekvenciaváltást (frequency-hopping) napjainkban a mobiltelefon-rendszereknél, illetve bluetooth-kapcsolatoknál alkalmazzák. A haditengerészet csak 1985-ben tette hozzáférhetővé a civil alkalmazások számára.Margaret Knight - Papírzacskó

Margaret Knight, a négyzet alakú aljjal rendelkező papírzacskó gyártó gépért 1871-ben kapta meg a szabadalmat. Egy férfi azt állította, hogy ellopta tőle az ötletet, mondván, hogy egy nő soha nem tudna ilyen innovatív gépet tervezni, ezért beperelte Margaret-et. Margaret rajzokkal bizonyította, hogy a találmány valóban az övé és meg is nyerte a pert. Knight feltalálói karrierjét 12 évesen kezdte, amikor is kifejlesztett egy “stop-motion" eszközt, amely azonnal megállította az ipari gépet, ha abban valami elakadt. Élete során, több mint 26 szabadalmat nyert meg.
Tabitha Babbitt - Körfűrész

Tabitha Babbitt egy massachusettsi fűrészüzemben dolgozott 1813-ban, ahol még kézifűrészt alkalmaztak, amit két ember húzott. Az asszony megfigyelte, hogy a fűrész húzásával rengeteg energiát veszítenek a munkások és nehézkesen haladnak emiatt. Elhatározta, hogy kidolgoz egy jobb módszert, így született meg a ma is használatos szalagfűrész. Tabitha soha nem szabadalmaztatta a találmányát, aminek jórészt az volt az oka, hogy egy utópista vallási csoporthoz tartozott.
Stephanie Kwolek - Golyóálló mellény

A golyóálló mellények anyagául is szolgáló kevlárt Stephanie Kwolek fejlesztette ki, a DuPont cég alkalmazásában. 1963-ban jött rá, hogy a polimerek vagy rúd alakú molekulák szálai egy irányba sorakoznak, ettől ez az anyag erősebb a többinél, mivel a molekulák rendezett kötegekben vannak jelen. Ez a megfigyelés segítette abban, hogy rájöjjön, hogyan erősítheti meg tökéletesen a mellény anyagát. Kwolek technológiáját már függőhíd kábeleknél, sisakoknál, fékbetéteknél, síléceknél és kemping felszereléseknél is alkalmazzák.
Marion Donovan - Eldobható pelenka

Marion Donovannak 1949-ben elege lett a pelenkamosásból, ezért újragondolta a textilpelenka koncepcióját. Először egy zuhanyfüggöny felhasználásával szivárgásmentessé tette, majd megalkotta az eldobható verziót. Találmányával számos céget megkeresett, de mindenhonnan elutasító választ kapott arra hivatkozva, hogy sokba kerülne az előállítása és egyébként sem venné meg senki. Marion ekkor saját vállalkozást alapított és a pelenka piacra dobása után, 1951-ben eladta a jogokat a Keko Corporations-nak. Összesen 20 szabadalmat szerzett élete során, és egy építészeti diplomát a Yale Egyetemen 1958-ban.Melitta Bentz - Kávéfilter

A lipcsei Melitta Bentz nagy rajongója volt a kávénak, azonban a csésze aljára ülepedő zaccot ki nem állhatta. Egy nap annyira elege lett belőle, hogy fogott egy itatóspapírt, tölcsér formájúra tekerte, beleöntötte a kávét, majd leforrázta. Ezzel megszületett a kávéfilter, amit ma is világszerte használnak . Frau Bentz is maga forgalmazta a Melitta névre hallgató filtet, ami még ma is népszerű német nyelvterületen és tisztes jövedelmet hoz az asszony örököseinek.Sara Blakely - Spanx alsónemű

Self-made női milliárdos lett Sara Blakely-ből. Ő találta fel a Spanx márkanévvel ellátott elasztikus nadrágot, mely a nők karcsúságát hívatott előidézni. A Spanx egy lábak nélküli, könnyű, sima harisnya. A Spanx létrehozásakor Blakely-nek 5000 dollár megtakarítása volt, ebből építette az 500 millió dolláros céget. 100 %-ban tulajdonosa a saját cégének és soha nem költött egy fillért sem reklámokra.
forrás:/misztikumok/
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Különleges, átlátszó halat fogtak Új-Zéland partjainál
  2014-09-29 17:32:41, hétfő
 
 


Stewart Fraser és fiai Karikari Peninsula szigete közelében egy igazán különleges halat forgott. Új-Zéland északi részén horgásztak, amikor egy teljesen átlátszó halat sikerült kifogniuk. A látvány teljesen ledöbbentette mindannyiukat. A furcsa teremtményt először nem tudták mire vélni. Először a víz felszínén pillantották meg a halat, majd úgy döntöttek, hogy közelebbről is megnézik. Hamarosan kiderült, hogy a különleges hal a Salpa maggiore néven ismert.A horgász szerint a hal teljesen zselére emlékeztette, és nagyon érdekes látványt nyújtott. Később megmutatta más horgász barátainak is, de azok sem tudták azonosítani a különleges halat. Természetesen a szakértők erre is megadták a választ. A Salpa maggiore általában hidegebb tengerekben él. Az átlátszósága nagyon hasznos arra, hogy képes legyen jól álcázni magát.


Forrás: érdekes világ
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Miért a 666 a sátán száma?
  2014-09-29 17:28:08, hétfő
 
 


Az Újszövetség utolsó része, a Jelenések könyve írja le az utolsó időket, az Armageddont (jelentése döntő csata), melyben a jó és a gonosz összecsap egymással, és Isten kerül ki győztesen a harcból. A Gonoszt ,,fenevadként", vadállatként" említi, ő a Sátán, az Antikrisztus.

Íme egy részlet a Jelenések könyvéből:

Jel 13.15
Hatalmat kapott, hogy lelket leheljen a vadállat szobrába, hogy megszólaljon a vadállat szobra, meg hogy megölje azokat, akik nem borulnak le a vadállat szobra előtt.
Jel 13.16
Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát,
Jel 13.17
és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát.
Jel 13.18
Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat.

A nagy összecsapás előtt tehát a Gonosz követőit a homlokukon és jobb kezükön viselt jel alapján lehet majd felismerni. A homlok és a jobb kéz természetesen szimbolikus jelentőséggel bírnak, a gondolatokat és a cselekedeteket jelképezik.

A számmisztika sokkal bonyolultabb annál, semmint ilyen terjedelemben foglalkozni lehetne vele. Röviden: a 7 isteni szám, hiszen az Úr hét nap alatt teremtette a világot. A 777 abszolút tökéletes, a szentháromságot jelképezi.

Ezzel szemben a 6 az ember száma, Isten a hatodik napon teremtette az embert. A 666 is hármasságot fejez ki, ez azonban a tökéletlen, emberi eredetű hármasság, amely soha nem érhet fel a 777 kiválóságához. A gonosz tehát Istentől független, emberi eredetű dolog.

Való igaz, hogy például az Egyesült Királyságban már nem bocsátanak ki hivatalosan olyan rendszámtáblákat, melyeken 666 szerepel, azonban egyéni kérés alapján ott is hozzá lehet jutni ilyenhez. Az Egyesült Államokban is inkább kerülik e szám rendszámokban való alkalmazását (bár 666-os út van), a 911-gyel együtt. Nálunk ilyen korlátozás nincs érvényben, még buszok is közlekednek 666-os rendszámmal.

Armageddon, Megiddo és Ali babaAz Armageddon szó mögött sokan az ókori Egyiptom és a környező népek egyik legvéresebb csatáját, a megiddói ütközetet sejtik. A Közel-Keleten, Egyiptomtól északkeletre lévő Megiddó neve aztán a Bibliába is bekerült, nem véletlen tehát, hogy döntő csatát jelent az Armageddon itt is. A megiddói csata és az egyiptomi hadjárat számos közel-keleti nép legendáiba, meséibe, hagyományaiba beépült. Így például az Ali baba és a negyven rabló története arra az egyiptomi újbirodalmi elbeszélésre vezethető vissza, amely Dzsehuti tábornokról szól. Ez a tábornok a megiddói hadjárat idején Joppe városát ostromolta, s megadást színlelt, majd sátrába hívta a város fejedelmét. Ezután ajándékok szállítása ürügyén becsempészte katonáit a városba.
forrás:/misztikumok és rejtélyek/
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szavak...
  2014-09-29 11:45:19, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Képre írtam;verset, idézetet  
Lennél-e?
  2014-09-29 11:41:52, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Képre írtam;verset, idézetet  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 171 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 171 db bejegyzés
e év: 1183 db bejegyzés
Összes: 3553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 1392
  • e Hónap: 3587
  • e Év: 3587
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.