Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Kaptam sok apró és nagyobb titkokat...
  2014-09-29 22:12:15, hétfő
 
  Elkészült az első festményem a hosszú pihenő után. Nem tudtam festeni, csak gondolkodni tudtam. Átrohantak a gondolataim az egész életemen. Mit miért, és miért kellett nekem ekkora idő minden fájdalom feldolgozásához, mégsem dolgoztam fel úgy, ahogyan sokan beszélnek róla.
Mert feldolgozhatatlan.

Nem vagyok egyedül ezekkel a gondolatokkal, hogy mi az értelme az aggódásnak, miért kell mindenen folyamatosan rágódni, amikor minden valamiképpen megoldódik magától. Van mögöttem annyi tapasztalat, odafigyelés mindenre és sok - sok mindenkire, hogy lássam a folyamatokat.

Humán beállítottságomon is mozdított valamelyest az idő, ami már mögöttem van. Bizony nem nézek annyiszor hátra, nem idézem magamnak a múltat, mint valamikor tettem.
A jelenben is próbáltam élni, megélni a perceket, az örömöket és boldog pillanatokat. Voltak! Talán kiválasztott a sors, hogy adjon is a sok elvett részletek helyett szépet, csodákat, hihetetlen szépségeket. Kaptam sok apró és nagyobb titkokat, én ezeket az életem részeként kezeltem.
Nem gondoltam akkor, hogy sodródok a piszokba a szennybe, hogy a meg nem értések nem mások, mint irigy emberek megnyilvánulásai felém, vagy mások felé. Láttam, érzékeltem, csak nem értettem még akkor, hogy miért bántanak. Lehet, hogy ma sem értem, csak megtanultam kezelni, hogy nem az én bajom a legnagyobb. Fogalmam sem volt arról, hogy mit neveznek politikának, miért mondják dolgokra, hogy "agymosást követtek el" valakin, valakik.

Talán azért mentem mindig tovább, úgy tíz évente másféle munkahelyre, más emberek közé, mert kerestem az igazságot, az igaz embereket.
Talán majd egyszer folytatom a gondolataimat az életről, az érzéseimről, a meglátásaimról, az általam elképzelt világról amiben kénytelen kell élnem, mert nincs hova menekülni, mert mindenhol útólérnek a saját gondolataim, amiket felépítettem egy másik világról.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csend harcosa
  2014-09-28 22:55:38, vasárnap
 
  Orbán Balázs
A csend harcosa


" Én nem hiszek a tisztaságban,
Mert nincsen tiszta ember,
De tisztelem azt, kit az élet
Felitat küzdelemmel.

Szeretem ki megtörtségétől
Rogyva fekszik és hallgat
S az utolsó szó jogán
Ragadja majd a hatalmat.
Mert szemében örök szikra ég,
Szeme tükrözi az eget,
Benne szikrázik a messzeség,
Mely kibontja a fényeket.
Mert kit csöndre nevelt az élet,
Annak hosszú s könnyes az út,
S ha minden csatát el is veszít,
Ő nyeri meg a háborút !"


Csak megismétlem a verset, amit folyamatosan kedvelek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kreatív Alkotók Köre!
  2014-09-26 20:08:17, péntek
 
  2014. szombaton 27-én a Kreatív Alkotók Köre 14-órára várja a régi és az új tagokat szeretettel,

Mosonmagyaróváron a Fehér Ló Közösségi Ház galériájában.

L. Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor festők.

Kedvenc eszközeidet hozd magaddal!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétvégi vers..
  2014-09-26 19:58:38, péntek
 
  Vasárnapi fények!

A csend úgy simul
mint holdra az éjszaka.
Nyírfán a fény játszva
bújik, a levelek között.

Én nézhetem a játékot
közöttük járva,
vagy az ablakom
mögött, vagy kitárva.

Enyém lehet a fény,
a vasárnap nyugalma.
Annyira, mint
egy ecset vonás!

L. Burda Zsuzsanna


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid legyen a tél és ne legyen hideg....
  2014-09-25 23:16:56, csütörtök
 
  Nehéz egy napról úgy beszélni, hogy már elmúlt minden, amit ez a nap hordozott.

Nem vagyok korán ébredő, hiszen éjszaka élem a minden napjaim, este amikor elcsendesül a környezetem olyankor kezdek élni.
Ma korán kellett kelni, szenet rendeltem, ezért felhúztam az órát negyed nyolcra, hogy legyen időm a regenerálódásra. Ezt a reggeli kávé segíti nekem, meg egy kis olvasás. Azt gondoltam fél kilencre itt lesz a fuvaros a szénnel. Ide rendeltem egy embert, aki berakja nekem a szenet.
Azon elmélkedtem, hogy mi akadályozza az ígéretet, hogy nem jön a szén. Ekkor megszólalt a mobilom, a hang a világ végéről jött, közben ásítozó alig hang. - Maga rendelte a szenet? - Én mondtam, már kinyitottam a kaput, kihoztam a kocsimat be lehet tolatni , hogy lebillentse a szenet.
- Jó! Kis csend következett...... akkor megrakjuk a kocsit azután visszük a szenet. - mondja a hang és beleásít a készülékembe -
Az én emberem már elunta magát, és eltűnt. Kétségbe esve kerestem, hogy nehogy itt hagyjon, már jön a szén hamarosan.
- Fél tíz után itt is volt a fuvarral. Lebillentette a szenet, majd fizetnem kellett, hogy ide hozta meg a szén árát és elment. 20 q cseh dió, barnaszén. nettó ár...., bruttó ár.... Eng 2.12 % ,Bruttó elad ár, Bruttó érték. összesen:92.240.-Ft = Fizetendő: 96.500.-Ft A kettő közti különbség, hogy idehozták= 1 km távolságra.
Az Emberem berakta a szenet a kamrába, így kiegészült a végösszeg egy kerek számra.

Az összeg amit kifizettem, majdnem a nyugdíjam kétszerese. Meddig elég ez a szén? Majd az idő igazolja. Fát még venni kell, a szén alá + gyújtóst.
Már csak az Ima marad, hogy" rövid legyen a tél és ne legyen hideg."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne bízd a véletlenre a betűket...
  2014-09-25 00:04:15, csütörtök
 
  A gondolataim folyamatosan velem tartanak, minden pillanat hevében , meg a pillanat kínjában is.
Mindig azt várom, hogy egyetlen órám legyen olyan, ami semmiről szóljon. Hiába várom nincsen ilyen óra, sem félóra meg egyáltalán.
Talán mások is így vannak ezzel én nem tudhatom, megismerhetem e az érzést valamikor?
Már ezerszer megpróbáltam, hogy csak úgy üljek egy székben, vagy fekszem a pamlagon, bámulok a semmibe. Ezek számomra elveszett percek, azonnal azt érzem, hogy indulnom kell, tennem a dolgomat, mert fogynak a percek, az én életem percei.
Olvasok alvás előtt, mert képtelen vagyok kivárni, hogy elaludjak csak úgy várakozva. Persze tudom, hogy ezen nem kellene rágódnom, mert így ismerkedtem meg a világgal. Anyám gyakran mesélte, meg a nagyanyám is, ha egy pillanatra nem figyeltek rám, kimásztam az utca kapu alatti lyukon, ahol a kutyánk közlekedett. Tudni akartam mi van a kapun túl. Korán kezdtem járni, mert szűk volt nekem a hokedli adta tér, ahova gyakran beleállítottak, amikor fékezni akarták az én akaratomat.

Olvasni is mérgemben tanultam meg jó korán, nem tudtam kivárni, hogy valaki velem foglalkozzon és olvasson nekem. Ettől a perctől már soha többet nem unatkoztam, mert az olvasás kinyitotta a világot előttem, amire annyira vágytam.
Egy alkalommal Németországban, Stuttgartban voltam vendégségben nem vittem magammal könyvet, mert azt gondoltam Magyar családhoz megyek lesz ott olvasnivaló. Nem volt egyetlen magyar betű sem a házban.
Bejártuk a várost, a pályaudvart és minden olyan helyet ahol folyóiratokat árultak, hogy vegyenek nekem egy magyar újságot. Nem sikerült, nem kaptunk.
Rosszkedvű voltam, mert ebéd után mindenki elvonult a szobájába pihenni, aludni. Nekem ez nem sikerült. Fogtam a bőröndömet és kipakoltam a még benne lévő holmimat, hogy azután szépen visszapakoljam. Isten így akarta, hogy megtaláljam amire vágytam. A bőröndöm aljában volt egy "Meglepetés" magyar újság amiről én nem tudtam, mert előttem a lányom utazott vele.
Ennyire soha senki nem örült még újságnak mint én a Meglepetés-nek. Minden betűt kiolvastam, de csak módjával, hogy kitartson a még hátralévő pihenő délutánokon. Napi egy- egy rejtvényt megfejtettem, a lényeg, egyetlen betű sem maradt olvasatlanul.Ez a történet úgy 30-évvel ezelőtti. Már jó ideje nem veszem meg az újságot, de a polcon amikor meglátom vásárlások alkalmával, mindig melegebb lesz a szívem táján. Azóta soha nem bízom a véletlenre az olvasnivalómat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fiamra emlékezem:1963 szeptember 23. -2013. 12. 17.
  2014-09-22 22:28:24, hétfő
 
  Majd ha elcsendesül

Majd ha rózsaszínűek
lesznek az álmok,
csendesedőn a vágyak keresik
bennem az éjszakát.

Majd ha elcsendesül
a fájdalom, derűsebbé
válik a magány, a keserű ízek
majd megédesülnek

Majd ha látom újra a fényt,
átvilágítva a szürkét,
amikor múlik a fájdalom
amikor újra láthatom!

Majd ha eljössz egy
éjszakán, rám borulva
mint szürke magány,
találkozunk majd Fiam!

L. Burda Zsuzsanna


Örökké fáj!

Örökké fáj,
ha végleg
elmegyünk.
Az utolsó úton
elkísérve
benne van
az életünk.
Hisszük, hogy
az öröklétben
Isten országában
létezünk.

L. Burda Zsuzsanna

1963. szeptember 23-án született az én édes kisfiam.
Holnap ott leszünk Nálad, az örök hazában. Mécseseket gyújtunk és Rád emlékezünk.

A szeretet, ami örök!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen a szombatom:
  2014-09-20 14:41:45, szombat
 
  Ma elmaradt a festő Kör délutáni foglalkozása Mosonmagyaróváron. Sok egybeesés volt az ok, így elhalasztottuk 27-re szombatra. Bizony nehéz kivenni magunkat a család hétvégéjéből, a minden szombat délután megoldhatatlannak tűnik. Így maradunk a kéthetenkénti találkozásoknál.

Ma a lányom születésnapját ünnepeljük. A Jánossomorjai Városnapi ünnepi műsorokra is jó lenne kimenni a térre. Nehéz az egyeztetés, a választás. Mégis a családé a döntés, hiszen a hétköznapok meghatározók, mindenki dolgozik reggeltől- estig. Sajnos ilyenkor nincs idő senkire és semmire.
Nívós kiállításban volt részünk a Kozma galériában. Simek Viktor Zoboraljai színek című tárlata, népviselet a Palócföldről. Száraz Erzsébet a nagyfödémesi Kultúrház igazgatónője nyitotta meg a kiállítást. Ritkán hallani ilyen hozzáértő , jól megfogalmazott méltató beszédet.

Tegnap még "Futott a város apraja, nagyja" ma dalos, táncos programokkal folyatódnak a műsorok a színpadon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kreatív Alkotó Kör - még lehet csatlakozni.
  2014-09-19 09:27:05, péntek
 
  Megint péntek, itt a hétvége.
Holnap a Lányom születésnapját tartjuk! 23-án született a Fiam, aki nincs, a szívemben örökké élni fog.
Nehéz ezeken a napokon túl jutni. Mindig azt gondolom már erős vagyok, azután rájövök, hogy nem!

Lassan elkészülök az itthoni házi galériám - műtermem kialakításával. Jövőhéten az utolsó képeim is hazakerülnek. Segítséggel sikerül megoldani a képek elhelyezését, falakra felrakását.

Már kezd visszatérni az alkotókedvem , megfestettem 7- hónap szünet után az első képemet, a "zöld kendős Madonnát" Több elkezdett képet szeretnék befejezni. A félig kész könyvemet is szerkesztgetem, amikor időm engedi.

A Fehér Ló Közösségi Házban minden szombaton összejön a "Kreatív Alkotó Kör", amit Móczi Sanyival indítottunk, ahova folyamatosan lehet csatlakozni.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jánossomorján a Kozma Galériában:
  2014-09-18 00:08:23, csütörtök
 
  Simek Viktor festőművész bemutatkozik Jánossomorján a Kozma galériában.

Csütörtökön 18-án este 18-órakor Száraz Erzsébet a Nagyfödémesi Kulturális Központ igazgatója, aki Jánossomorja Díszpolgára is egyben, bemutatja Simek Viktor munkásságát és magát a festőt.

Egy színvonalas kiállítást láthatunk a Városunk ünnepének elő estjén.

10-éves Város lett Jánossomorja. Többféle programból válogathatunk a hétvégén, érdemes lesz idelátogatni!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 242 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 479
  • e Hónap: 1049
  • e Év: 1049
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.