Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 436 
Alkony
  2014-09-30 20:51:23, kedd
 
  Az élet nem mindig igazságos veled, van, hogy összetör, de boldoggá is tehet.

Lehet vágyakozva, álmodni az életet. de az álmod élni, ébren is lehet.

Ajándékba nem kapod, kell hozzá verejték, sokat kell küzdened, hogyha ezt szeretnéd.

A titka benned van, csak meg kell találnod, nem majd.. , vagy holnap, ma kell nekilátnod.

Alkony

forrás: Alkony Verseim Gondolataim
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mosson ingyen.
  2014-09-30 15:18:23, kedd
 
  Áramra továbbra is költenie kell, de van-e jobb hír annál, ha a mosószer ingyen van, természetes és még hatékony is? Bónusz: nem a hiperbe kell elmenni érte, hanem csak kirándulni egy jót. Bio mosószer? Mosódió? Háziszappan? Felejtse el! Létezik az a mosószert, ami teljesen ingyen van, hatékony, és még a környezetet sem szennyezi. Aranyárban lehet kapni bio mosószereket, sőt ma már a mosódiót is (ami ráadásul hozzáférhető folyékony változatban is, de ez sem olcsó). Mit tegyen, aki olcsón akar mosni, de a környezetére is odafigyelne?

Szedjen gesztenyét! A vadgesztenye ugyanis szaponint tartalmaz, csakúgy mint a mosódió, csak ezt nem kell több ezer kilométerről importálni, és még ingyen is van.

Nem hittem benne, hogy működik, de egy tesztet megért a dolog. Színes ruhákat mostam vele, amit bőven tarkított zsír, kakaó és egyéb koszfolt. 5 darab vadgesztenyét forrásban lévő vízbe tettem, és otthagytam 20 percre.

A gesztenyék megszívták magukat, és így már félbe tudtam őket vágni. A félbevágott darabokat egy fél zokniba tettem, amit összecsomóztam. Öblítésre ecetet használtam.

És lőn, a ruhák tiszták lettek. Ha nagyon koszosak, nem árt a gesztenye mellé egy kis nátrium-perkarbonátot betenni a mosószer adagolóba, ettől a makacs foltok is eltűnnek. Bár én eddig mindössze két alkalommal használtam, a leírások szerint 4-5 mosásra elég az 5 darab gesztenye (5 kilónyi ruhával számolva).

A keveréket, csakúgy mint a mosódiót, nem csak ruhatisztításra lehet használni, hanem felmosásra, felülettisztításra is. Ebben az esetben a főző vízet a felmosóvödörbe öntjük, és a félbe vagy negyedbe vágott gesztenyéket hagyjuk állni egy darabig benne. A vízben kioldódik a szaponin, amihez lehet még néhány liter forró vizet tenni.

Természetesen nem én találtam fel a spanyolviaszt, a gesztenyét a XIX. századig használták mosószerként, de néhány gyógynövényekkel foglalkozó könyv is említi ilyen felhasználását.

A Szent István Egyetem Növényélettani karának munkatársa szerint nem a vadgesztenye az egyetlen szaponin tartalmú növényünk. Az orvosi szappanfű egy szegfű féle, melynek vörös színű gyökere sok szaponint tartalmaz. Ezt felvágva és kifőzve hasonló hatást érhetünk el, mint a gesztenye esetében.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ezek a növények, a mosószerekkel ellentétben, semmilyen fertőtlenítő és fehérítő hatással nem rendelkeznek - hívta fel a figyelmünket az egyetem munkatársa. Ezért például a csecsemőruhák mosására nem alkalmasak.

Ha Ön ennél sokkal jobb (és olcsóbb) természetes mosószert vagy tisztítószert tud, írja meg nekünk a Facebook Shopaholic oldalán, vagy kommentben itt!

Forrás: http://divany.hu/shopaholic/2012/10/27/vadgesztenye/
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Rózsaszelet
  2014-09-30 14:57:08, kedd
 
  Rózsaszelet

Edit konyhája

Hozzávalók:

45 dkg liszt
25 dkg Rama
15 dkg cukor
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 dkg kakaópor

Máz:
3 tojássárgája
1 vaníliás cukor
15 dkg cukor

A lapok kenéséhez:
baracklekvár
Hintéshez:darált dió,cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 cipót formálunk.
Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk.
Kinyújtjuk egyenként.
Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
Egy lapot az aljára nyújtjuk,megkenjük baracklekvárral,megszórjuk cukrozott dióval,rányújtjuk a barna lapot,megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval.
Végül a 3. lappal befedjük és sütjük.
A megsült meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük.
A hozzávalókat jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
A boldog házasság 7 titka a tudomány szerint
  2014-09-30 12:27:57, kedd
 
  A boldog házasság 7 titka a tudomány szerint

Írta: Jerome Flynn

The New York Times újságírója egy egész könyvet szentelt a boldog házasság titkainak. Kutatómunkája során szociológusokkal, pszichológusokkal készített interjúkat, és a boldog házasságnak 7 tudományos ismérvét azonosította.

boldog-házasok

1. A pozitív történések és jó hírek megünneplése

Kutatások szerint az intimitás elmélyüléséhez, a kölcsönös bizalomhoz és a nagyobb felelősségvállaláshoz járul hozzá, ha a házastársak minden pozitív hírt és eseményt megünnepelnek, függetlenül attól, hogy az egyiküket vagy mindkettőjüket érinti. Fontos, hogy a felek ne csak kifejezzék örömüket a másik sikeréért, hanem valóban ki is mutassák azt.

2. Öt boldog pillanat egy hibáért cserében?

Kutatók szerint az arány 5 az 1-hez, azaz statisztikailag egy hibát öt pozitív pillanat kárpótol. Amikor az arány csökkenni kezd, fennáll a veszélye a válásnak - állapították meg a Washington Egyetem szakemberei. Mielőtt nekiállnánk számolni az aránypárokat, fontos tudni, hogy nem a számolás a lényeg, hanem az, hogy egy bocsánatkérés nem elegendő, ha hibát követtünk el, vagy megbántottuk a másikat.

3. Magasabb elvárások

Sok házaspár megkapja a magáét az emberektől, hogy túl sokat várnak el a házasságuktól. A kutatások azonban azt mutatják, hogy akik többet várnak el, azok többet is kapnak. Azok a nők és férfiak, akik alacsonyra helyezik a mércét, nem várnak semmit a kommunikációtól, a kölcsönös tisztelettől és a mély érzelmektől, nem is fogják megtalálni azokat.

4. Közeli kapcsolat a családdal és a barátokkal

Az elképzelés, hogy a házasságban csak magukra támaszkodnak a felek, egymástól várnak mindent nem realista és nem is teljesen egészséges. A barátoknak és a családnak közel kell állniuk a házastársakhoz. A házasságnak kell az elsődleges kapcsolatnak lennie, de nem az egyetlennek. Szakemberek szerint nem feltétlenül jó dolog, ha a felek mindent együtt csinálnak. E mellett a házastársak csak nyerhetnek azzal, ha megőrzik jó kapcsolataikat a barátaikkal és a családjaikkal.

5. Egyikük se várja el a másiktól, hogy boldoggá tegye őt

Irreális és helytelen a másiktól várni, hogy boldoggá tegyen bennünket. Saját boldogságunk kizárólag tőlünk függ. Egy-egy jelentős esemény, gyerekáldás, lakodalom az embereket ugyan boldogabbá tehetik ideig-óráig, ám ezután a boldogságszint visszaesik az illető személyre jellemző átlagos szintre.

6. Több szeretkezés

A házasság során a szexuális vágy veszíthet intenzitásából. Ennek ellenére a szex egészséges és számos érzelmi, fiziológiai előnnyel jár, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A szeretkezés javíthatja a lelkiállapotunkat, csökkenti a stresszt, jobbá teheti a kapcsolatit és elmélyítheti a házastársak közötti intim viszonyt.

7. Több kaland, több új és érdekes dolog

A házasoknak nem még több kellemes tevékenységre van szüksége, hanem minél több meglepő, érdekes aktivitásra, melyek segítenek fenntartani a szerelemmel járó kellemes lelkiállapotot. Kutatók szerint a házasság megőrzése érdekében folyamatosan új dolgokat kell kipróbálni és új tapasztalatokat szerezni, megosztani. A feleknek el kell kerülniük a rutint, a megszokást és igyekezzenek mindig új dolgokat kitalálni.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szólj hozzám
  2014-09-30 12:19:52, kedd
 
 

Szólj hozzám

Szólj hozzám reggel egy jó szót,
mielőtt hazulról elmégy, s becsukod az ajtót,
napközben történhet oly sok minden,
ki tudja, viszontláthatjuk-e még egymást, kincsem.
Jó éjszakát is kívánj szépen,
Ki tudja, felébredünk-e reggel, vagy mégsem.
Az élet elillan sebesen,
Ezért nem mindegy, kedvesem,
mi volt hozzám utolsó kérdésed,
és milyen volt az utolsó nézésed.
Ezért mindig egy jó szó
legyen az utolsó,
ne feledd, az utolsó örökre szólhat.


(Kurt Tepperwein)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Dilemma: Egy kerékpáron bukhat el a szerelmünk?!
  2014-09-30 12:11:42, kedd
 
  Dilemma: Egy kerékpáron bukhat el a szerelmünk?!

Roland történetét lejegyezte Kóbor Kata

Két éve járunk együtt a barátnőmmel, Edittel. Nemrég volt a huszonegyedik születésnapja, tehát már az amerikaiak is nagykorúnak tekintenék. Olyan ajándékkal akartam meglepni, aminek igazán örül, ezért vettem neki egy sárga biciklit. De öröm helyett azóta csak balhé van a családban.

Azt mondta, kotródjak!

Hát, nem mondhatnám, hogy jólesett ez a szöveg, mert már vagy féléve ott laktam náluk, és úgy vettem észre, hogy a kerékpár-ügytől eltekintve egész jól kijövünk egymással. Most viszont úgy dobott ki, mint macskát az esőre, még az se hatotta meg, hogy Edit a védelmemre kelt, és sírva kiabálta, hogy nem dobhatnak ki engem az ő lakásából.

Erre persze az anyja azonnal odavágta, hogy volt a lakásnak egy feltétele, amit megszegett. Mire én közbeszóltam, hogy a lakásért odaadta a régi biciklit, tiszta sor, nem szegett meg semmit, hiszen ez már egy másik bicikli. Na, erre az anyja úgy kibukott, hogy azzal fenyegetőzött, rendőrt hív, ha nem kotródok el azonnal. Mi mást tehettem volna, elkotródtam, persze a sárga bringát ott hagytam, hiszen Editnek vettem.

Edittel is összevesztem

Abban reménykedtem, hogy majd lecsillapodnak a kedélyek, és visszamehetek. De másnap Edit sírva hívott fel, hogy a biciklije eltűnt. Ott volt éjszakára a helyén, a kis pincerészben, de reggelre eltűnt, valaki ellopta. Igaz, hogy a bringa nem volt kikötve, a pincén pedig nincs lakat, de a kertbe így is be kellett jutnia valahogy a tolvajnak, holott a kapu zárva van.

Mondtam neki, ne legyen már ilyen naiv, egyértelmű, hogy a szülei tüntették el a biciklit, de ezt kikérte magának, mert hogy rákérdezett és tagadtak, és az ő szülei se nem hazudnak, se nem tolvajok. Hát, ez nagyon kiborított, mert halál tuti, hogy a szülei lovasították meg a kerékpárt, amiért én kiadtam százezer forintot. Hogy képzelik, hogy kivesznek a zsebemből ennyi pénzt? Nekem ez egy havi keresetem, és nehezen rakosgattam össze, hogy Editnek örömöt tudjak szerezni.

Most viszont itt ülök a nagy slamasztikában, Edit megharagudott rám, de amúgy sem mehetnék vissza hozzá, mert az ősei ,,megőrültek", és még a pénzemet is fújhatom.

Mit csináljak? Feljelenthetem a szüleit lopásért? Egyáltalán, milyen jogon tiltják a nagykorú lányukat bármitől?

Szeretem Editet, ő is szeret engem, és nem szeretném, ha közénk állnának. De ez a helyzet tarthatatlan, mert ha a bringával így megzsarolták, legközelebb mi következik?
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Egy kerékpáron bukhat el a szerelmünk?!
  2014-09-30 12:10:19, kedd
 
  Dilemma: Egy kerékpáron bukhat el a szerelmünk?!

Roland történetét lejegyezte Kóbor Kata

Két éve járunk együtt a barátnőmmel, Edittel. Nemrég volt a huszonegyedik születésnapja, tehát már az amerikaiak is nagykorúnak tekintenék. Olyan ajándékkal akartam meglepni, aminek igazán örül, ezért vettem neki egy sárga biciklit. De öröm helyett azóta csak balhé van a családban.

Edit a szüleivel él egy hatalmas családi házban, ahol külön lakrésze van. Régen volt már biciklije, de a szülei nagyon féltették attól, hogy Budapest utcáin tekerjen, így felajánlották neki, hogy ha megválik a bringájától, felépítik számára azt a külön kis lakrészt a házukban. Persze, hogy Edit boldogan belement, hiszen melyik húszéves lány ne akarna egy helyes kis garzonban elkülönülni a szüleitől?

A biciklijétől elbúcsúzott, de nem könnyen, mert mindig is imádta, még sírt is. Azóta eltelt egy év, de tudom, hogy másról sem álmodik, mint hogy újra bringára ülhessen.

Melyik szőke tud tájékozódni?

A szülei egyébként a széltől is óvják, de leginkább a kerékpározástól. Nem nagyon értem, miért, mert szerintem manapság, amikor az egész város kerékpározik, és sorra épülnek a kerékpárutak, igazán nem kéne rettegni ettől. Mi baja lehet, ha szép lassan elteker a sulijába vagy a közértbe?

De az anyja rosszul van még a gondolattól is, mert szerinte Edit nem olyan alkat, aki képes koncentrálni egy forgalmas úton. Edit valóban fura lány, folyton álmodozik, dalokat ír, ruhákat tervez, és kicsit sem érdeklik a hétköznapi dolgok. Az is igaz, hogy tájékozódni sem nagyon tud, pedig tősgyökeres Pesti. De könyörgöm, melyik szőke nő tud tájékozódni?

Az anyja szerint azért sem biciklizhet, mert nem ismeri a kreszt. Régen felajánlották neki, hogy ha leteszi a kresz-vizsgát, megint bringázhat, de mint mondtam, Edit nem az a fajta lány, aki bemagolná a közlekedési táblákat meg a szabályokat. És mivel a bringázáshoz nem kötelező a kresz-vizsga, igazságtalannak tartom, hogy a szülei ezzel zsarolták, különben is, Edit megígérte nekik, hogy leginkább csak a járdán hajt, a kereszteződésekben meg szépen áttolja a biciklit.

Az anyja magából kikelve üvöltött

Az sem volt szép tőlük, hogy megzsarolták ezzel a lakásüggyel. Ki mondana nemet egy olyan ajánlatra, hogy a bringáért cserébe kap egy lakást? Szóval szerintem a szülei elég begyepesedettek, így aztán a 21. szülinapjára azért is megleptem Editet a biciklivel.

Még soha nem láttam olyan boldognak, mint amikor a hálószobában, az ágy mellé állítva meglátta az új járgányát. Persze rögtön pánikba is esett, hogy mit szólnak majd a szülei, ha meglátják, de én előre kigondoltam, hogy a lakrésze alatti kis pincerészben nyugodtan eldughatjuk, hiszen ott sosem járnak az ősei.

Igen ám, de egyik nap, amikor épp biciklivel jöttünk haza (mert amúgy én is nagy bringás vagyok), az anyja már otthon volt, amire nem számítottunk. Ott állt a kapuban, és megszólalni sem tudott a dühtől, hogy már megint bringán ülve látja a lányát. Magából kikelve üvöltözni kezdett, lerángatta Editet a nyeregből, a bringát meg fellökte, le is pattogott a festék egy kis helyen.

Én a védelmére keltem, mondtam, hogy Edit nem tehet az egészről, mert a cangát tőlem kapta a szülinapjára, és szerintem egy agyrém, hogy így ki vannak bukva ettől. A mama erre nekem esett, még meg is böködött, hogy azonnal takarodjak a házukból, és vigyem a bringát is a francba, és soha többé meg ne lásson Edit közelében.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Nem fogod elhinni, hogy miből készül az üzleti sonka
  2014-09-30 11:42:40, kedd
 
 
Nem fogod elhinni, hogy miből készül az üzleti sonka

Egyre többen próbálják beszerezni háztáji, megbízható forrásból az étkezéshez szükséges húst. Sok elrettentő példát hallhatunk a kereskedelemben forgalomban levő húsokról, sőt, ha jobban szemügyre vesszük, láthatjuk se színűk, se állaguk nem igazán természetes.

hús

Nemrég egy 45 perces német dokumentumfilm készült arról, hogy milyen cseleket alkalmaznak az élelmiszeriparban. A film megnézése után olyan szokatlan dolgokat láthatunk, amelyet sosem gondoltunk volna...

Az egyik legfurább dolog a ragasztott sonka. A boltok élelmiszerrészlegein sokszor láthatunk igencsak kívánatos vékonyra szeletelt sonka-példányokat. Ha közelebbről megnézzük azonban a színük is teljesen természetellenes és a rostok is össze-vissza futnak benne. Az árban is elérhető sonkaszeletekben sokszor szemmel látható szabályos tagolódás is felfedezhető.

A film készítői laboratóriumi vizsgálatoknak tették ki az ún. ragasztott sonkaszeleteket, és kiderült, hogy valójában egy szelet sonka legalább három disznó húsából származik. 2010-ig volt legális az az enzim, amelynek segítségével összeragasztják a sonkadarabokat. Ezt a folyamatot akár otthon is könnyedén el lehet végezni, mivel két háziasszony ki is próbálta. A világhálón rendeltek az enzimből, majd a húskockákat összekeverték vele, és egy éjszakán keresztül szorosan fóliába csavarták. Reggelre úgy nézett ki az alkotás, mintha az egyetlen hús darab lenne.

Az átverés az az egészben, hogy a boltban kapható rétegzett sonkákon nem tüntetik fel, hogy miből is áll, amit éppen fogyasztunk.

A filmben két gyanúsnak látszó terméket tesztelnek, az egyik a műsonka, a másik pedig a műsajt. A műsonka csak 51%-a hús, a többit szójafehérje, glükóz szirup, burgonya keményítő, fűszerek és adalékok teszik ki.
Mit tartalmaznak, és mit nem élelmiszereink. Lehet, hogy teljesen elmegy a kedvünk a boltban vásárlástól?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
36 rákellenes vegyület a vörös káposztában
  2014-09-30 10:05:00, kedd
 
 
36 rákellenes vegyület a vörös káposztában

A lila káposzta vagy vörös káposzta lilás színét az antocián adja. Változatos ételféleségek készíthetők belőle, egészségre gyakorolt jótékony hatása pedig erőteljesebb, amint azt sokan gondolnák.
A vörös káposzta akár 6-8-szor is több C vitamint tartalmaz,
mint a fehér káposzta.

Az Amerikai Mezőgazdasági Kutató Szolgálat vizsgálatából kiderült, hogy a lila káposztában 36 különböző antocianin található, melyek táplálkozáskutatók szerint védelmet nyújtanak a legtöbb daganatos megbetegedéssel szemben. Emellett hozzájárulnak a jobb agyműködéshez és a szív egészségét is védik. A kutatás során kiderült, hogy dupla olyan antioxidáns hatással védi a szervezetet, mint a C-vitamin.

A különböző csírákhoz hasonlóan, a lila káposzta csíra a szervezet számára valóságos vitaminbombaként szolgál.
Jótékony hatásai:

-segít kiüríteni az ízületekben felhalmozódott méreganyagokat
-gyulladáscsökkentő hatású
-serkenti a májműködést
-a benne található enzimek meggátolják a rákos sejtek szaporodását
-zöld hályog esetében javítja a látást
-rendkívül magas vastartalommal rendelkezik
-a bőr egészséges állapotát őrző U-vitamint tartalmaz
-véralvadáshoz szükséges K-vitamin is megtalálható benne
-csökkenti a magas triglicerid-, és koleszterinszintet is.
Fogyasztása:

Nyersen fogyasztva, igazi gyógyszer az emésztés számára.
Azok, akik gyomorproblémákkal küzdenek, fogyasszanak minél több vörös káposztát, mivel segíti a bélműködést, és tisztítja a beleket. A fogyókúrázóknak is ajánlott, fogyasztása hamar teltségérzetet okoz, és nagyon nagy a tápértéke. A vörös káposzta csírája nagyon jó méregtelenítő, gyógyítja a gyomorfekélyt, tisztítja a vért, javítja a látást, javítja a vérkeringést, serkenti a májműködést, csökkenti a koleszterin-szintet. Továbbá gyulladáscsökkentő és megakadályozza egy daganat növekedését.

A friss zöldség ugyanakkor az izmok egészségéért és az idegrendszer karbantartásáért is felelős. Összetevőinek köszönhetően, serkenti a központi idegrendszer sejtjeinek működését, a fitohormonokat, amelyek felgyorsítják a szervezet regenerálódási folyamatait, és küzd a fáradtság ellen is. Ajánlott, ha három hétig tartó káposztakúrát tartasz úgy, hogy naponta, ebédkor és vacsoránál egy tányér (125 gramm) nyers káposztasalátát eszel. Ezáltal nemcsak a fenti jótékony hatásoknak örülhetsz, hanem segít a depressziós hangulat, a letörtség eloszlatásában is.

Forrás:tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kőbaltás visszatér
  2014-09-30 09:33:49, kedd
 
 
A kőbaltás visszatér

szerző: Szerető Szabolcs

Nem a Horn-kormány egykori jobboldali ellenzékének valamelyik képviselőjétől, hanem a liberális szellemi körökben (is) nagy becsben tartott, azóta elhunyt költőtől származik a címben idézett jelző. Orbán Ottó írt egyik versében (Gondolatok a leégett könyvtárban) a kőbaltás miniszterről, félreérthetetlenül utalva (Okos Lajos) az 1995. március 12-én bejelentett brutális megszorítócsomag névadójára.

Komoly, unortodox közgazdászok szikár makrogazdasági adatok hosszú sorával rég porrá zúzták a volt pénzügyminiszter köré épített mítoszt: a hírhedt csomag amellett, hogy felesleges fájdalmat okozott, finoman szólva nem vette figyelembe az ország legsúlyosabb stratégiai problémáját (demográfiai válság), semmit sem oldott meg a gazdaság szerkezeti bajaiból. Ha pedig például az infláció tudatos elszabadítását nézzük, beláthatjuk, hogy teljesen indokolatlan párhuzamot vonni a nyolcvanas évek Thatcher-féle brit, konzervatív és/vagy liberális válságkezelésével.

A horni, bokrosi, eredeti változatában súlyosan alkotmánysértő csomag legfeljebb annak paródiája lehetett, bár nevetni lassan húsz év után sincs okunk. Bokrostól aztán hamar megszabadult a miniszterelnöke, őt azonban küldetéstudata és a benne feltétlenül hívők kicsiny, ám befolyásos szektája újabb és újabb közéleti kalandokra csábítja. Legutóbb a választók döntésével időközben megsemmisített párt színeiben szerzett mandátumát felhasználva támadta rendre az ország jobboldali kormányát az Európai Parlamentben, egy kevéssé mérsékeltnek tartott jobboldali társasághoz csapódva. Az MSZMP-től az MSZP-n és a bankárvilágon át az MDF-ig hosszú és kanyargós volt az út, ami állandó: ragaszkodása a tévesen reformnak nevezett durva megszorításokhoz.

Nos, ennek a leginkább posztkommunista neoliberálisként meghatározható Bokros Lajosnak a javára lépett vissza a baloldali kis pártok jelöltje, Falus Ferenc. Így az a különös helyzet állt elő a fővárosban, hogy az október 12-i önkormányzati választáson egyszerűen nem indul baloldali jelölt. Tarlós István kihívói között két neoliberálist (Bokros és a Liberálisok színeiben Bodnár Zoltán), egy radikálist (Staudt Gábor) és egy zöld-pártit (Csárdi Antal) találunk. A meglepett MSZP a maradék híveivel tegnap délben - formálisan mindenképpen - képviselet nélkül maradt a közelgő megméretés legfontosabb versenyében. Persze a csetlő-botló Falus Ferenc is csak papíron élvezte a szocialisták támogatását, akiknek maguktól Horváth Csabánál ezúttal sem volt jobb ötletük, de az mindenképpen üzenetértékű, hogy a visszalépés bejelentésekor csak az Együtt és a Demokratikus Koalíció vezetője volt jelen.

Amit pedig ez a társaság Falussal művelt, a legenyhébb megfogalmazásban is méltánytalan volt. Felkérték, majd úgy álltak be mögé, mintha elhatárolódnának; profi kampánycsapat nélkül hagyták, hogy gyorsan lejárassa magát; politikai rutin nélkül lökték ki a politikai arénába. Majd a várható kínos szereplés felelősségétől menekülve, a hírek szerint ismét a balliberális értelmiség nagyágyúinak tanácsára, magára hagyták jelöltjüket. És maradt a színen Bokros Lajos mint alternatíva a kormánypártok magabiztosan vezető jelöltjével szemben. Ez az alternatíva sok mindennek nevezhető, baloldalinak semmi szín alatt. Orbán Ottó írta: Éljen soká a kőbaltás miniszter / Büszkén sétálgasson a rommezőn föl-alá Ami itt állt mind ő verte szét".

Még szerencse, hogy Budapest most nincs veszélyben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 436 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 4591
  • e Hónap: 15274
  • e Év: 1537293
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.